Épül le a Marvel-franchise a Netflix-nél?

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 30, 11:51-kor a(z) Hírek témába.

Mi folyik a Netflix-nél? – Mielőtt megválaszolnám a kérdést, kitérőt tennék!

A stream szolgáltató tegnap elkaszálta a Marvel’s Daredevil című sorozatát, így a 3. szériája az utolsó, amit láthattunk belőle. Ezáltal újabb Marvel-családtag hullott ki a sorból. Meglepő módon, ha emlékeim nem csalnak, akkor rövid időn belül (az Iron Fist és a Luke Cage után) a harmadikat vesztettük el, ami elgondolkodtató tény. Mellesleg, a stáb se tudta előre, akik már elő készítették a negyedik etapját. A csatorna vezetősége az alábbit nyilatkozta a kaszáját illetően:

„We are tremendously proud of the show’s last and final season and although it’s painful for the fans, we feel it best to close this chapter on a high note.

Nyilván mindenre van valami logikus, és kevésbé logikus válasz. Hogy valóban a csúcson hagyták-e abba, az megkérdőjelezhető, hiszen a legutóbbi évadjától a kritikusok nem voltak elájulva, csak hoztak a készítők a kötelezőt. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem akarják a karakterértékét tovább csökkenteni, mert mintha egyfajta kreatívválság ütött volna fejét, aminek elébe ment a Netflix. (Azzal sokan egyetértünk, hogy az első bivalyerősre sikeredett. Az EW.com nemrég kiadott Netflix-re épülő Marvel-toplistáján is egy elég előnyös 3. helyet húz be a sorozat nyitóévadja.)

Másrészről, nagyon sok sorozaton dolgozik manapság a Netflix, rengeteg pénzt ölt a fejlesztésük be, azaz fogalmazhatnék úgy is, hogy már érett az, hogy a lufi kipukkadjon és bekapcsokódjon a lemorzsolódásért felelős gépezet. Az újaknak teret kell adni, míg a többévadosokat el kell tudni engedni.

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy a Disney+ jövő évi debütjével a Marvel világból ismételten újabb karakterek kerülnek bemutatásra, hiszen az újabb stream szolgáltatónak ez a franchise fogja megalapozni a tartalmának egyik felét (a másikat pedig a Star Wars ugye?!).

Most úgy fest, a Netflix-nek maradt a Jessica Jones és a The Punisher.

Soraimat Sam Ernst, a Daredevil egy vezető producerének tweetjével zárnám:

„Man, so weird to be in the Daredevil writers room today, getting the news that we’re cancelled. On the walls were an entire season 4 laid out – and it was so f***g cool. So many moments we wanted the fans to see… Sigh, this business.”

Kommentáld!

A The CW téli műsorrendje

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 14, 9:12-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Hírek,Heti adag témába.

Körképben: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Kicsit el vagyok maradva az amerikai hírekkel, így nem vagyok képben, hogy elsőnek hozta-e a The CW a téli műsorrendet; de azt váltig állíthatom, hogy elsők között.

Jó látni, hogy valahol tisztelik a téli szünet szellemét. Nagyon sok sorozattal kell manapság képben lennie annak, aki a kaszást nem hívja segítségül. Náluk a visszatérés majdnem január középén veszi kezdetét a Crazy Ex-Girlfriend folytatásával. Egy pénteki napról beszélünk, így nem teljes hetet rajtoltatnak, sőt a vasárnapot is csúsztatják, amíg az indokoltnak tűnik. Ergo, csak a legkritikusabb napot próbáljak építtetni, mert ekkor generálodik a legalacsonyabb nézettség. Rákövetkező héten töltik fel a kínálatot, jön minden szinte, amivel tálalkoztunk az ősz folyamán.

Január 16-án megkapjuk az év első újoncát részükről, a Roswell, New Mexico személyében, amit a Supernatural mögött meg is ismételtet két nap csúszással – ennek köszönhetően a Legacies visszahozására még egy hetet várniuk kell a nézőknek. A Black Lightning 2. évadjának második fele új timeslotot kap, átrakják hétfő 21 órára az Arrow mögé, ahol a tavaszra elcsúsztatott DC’s Legends of Tomorrow foglalt helyet. (Előbbi ősszel a The Flash mögött, kedd esténként érvényesülhetett.)

Ha már tavasz… A listán nincs említve a The 100 6. évadja, így tél búcsúztatásával érkezhet március/április tájt. Szintén ekkorra kalkuláljunk az iZombie 5. etappal. (Egyes források értesülése szerint április 22-én debütál.) A DC’s Legends of Tomorrow megint csak áprilisban térhet vissza, de elvileg a(z őszi) timeslotját visszakapja. A Jane the Virgin szerdánként, az In the Dark csütörtökönként erősíti a tavaszt – egyelőre több konkrétum nélkül.

A The CW téli műsorrendje:

Január 11. (Péntek):
21:00-22:00 – Crazy Ex-Girlfriend (S4, midseason premier)
Január 15. (Kedd):
20:00-21:00 – The Flash (S5, midseason premier)
21:00-22:00 – Roswell, New Mexico (SOROZATPREMIER)
Január 16. (Szerda):
20:00-21:00 – Riverdale (S3, midseason premier)
21:00-22:00 – All American (S1, midseason premier)
Január 17. (Csütörtök):
20:00-21:00 – Supernatural (S14, midseason premier)
21:00-22:00 – Roswell, New Mexico (premier ismétlése)
Január 18. (Péntek):
20:00-21:00 – Dynasty (S2, midseason premier)
Január 20. (Vasárnap):
20:00-21:00 – Supergirl (S4, midseason premier)
21:00-22:00 – Charmed (S1, midseason premier)
Január 21. (Hétfő):
20:00-21:00 – Arrow (S7, midseason premier)
21:00-22:00 – Black Lightning (S2, timeslot premier)
Január 24 (Csütörtök):
21:00-22:00 – Legacies (S1, midseason premier)

Kommentáld!

Hazai hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 12, 12:21-kor a(z) Magyar hírek témába.

Indítsuk a hetet magyar hírekkel:

 • A Survivor: A túlélők viadalát, azaz az RTL Klub 4. évadját Dávid nyerte.
 • November 12-én, azaz ma startol hétköznap esténként A Konyhafőnök VIP 3. etapja. Rácz Jenő és Sárközi Ákos foglal helyet a zsűritagok között, míg Fördős Zé lesz a műsorvezető. A verseny első hetében, a Válogatón dől el, hogy a 40 vállalkozó kedvű híresség közül, kik kerülhetnek be Rácz Jenő és Sárközi Ákos 12-12 fős csapatába, azaz kiket mentorál majd heteken át a két séf. Ők 24-en küzdhetnek meg a Konyhafőnök VIP címért és a 10 milliós nyereményért.
 • November 13-án startol a Spektrum műsorán a Brutális digitális, azaz a Brutális-sorozat következő láncszeme, amiben a digitális világ sokak által használt, de kevesek által ismert hátterét mutatja be. (Előzőleg a franchise tagjai között a fizika, a kémia és a biológia kapott helyet.) Vályi István a műsorvezető.
 • November 18-án érkezik a NatGeo műsorára a MARS 2. etapja.
 • Szintén ugyanezen a napon debütál a Viasat6 műsorán a Top Gear 25. etapja – azaz a brit, ha nem lenne tiszta sor a többi hánnyal rendelkezik.
 • A Tv2 az őszi saját gyártású sorozatainál 10 résszel operál mindössze, azaz a Bogaras szülőkből és a Korhatáros szerelem 3. etapjából csak ennyit kapunk.
 • November 21-én új török sorozat érkezik a Tv2 kínálatába Cennet címmel. Ennek oka, hogy előző nap búcsúzik a Feriha, pótolni kell a felszabadult timeslot-ot. Epizódszám ügyileg 115-tel büszkélkedhet, azaz nem mostanság szabadulunk meg tőle, ha hozza a nézőszámot. Történetileg itt sem kapunk másabbat, mint timeslot elődjétől, azaz a szegény lány és gazdag fiú sztoriját.
 • November 26-án folytatódik a The Simpsons 29. évadja a Viasat6 műsorán.
 • A Disney kitűzte a premier időpontját a Star Wars: Ellenállás (Star Wars: Resistence) című legfrissebb Star Wars animációs sorozatnak, ami november 24-re fog esni.
 • Függetlenül az alacsonyabb nézettsége miatt, a Tv2 berendelte A legbátrabb páros (The Bravest HUN) 2. etapját, ami holnap érkezik egyből.
 • Az HBO GO felfrissíti kínálatát az ázsiai részlegből. December 2-án érkezik a videótárjukba a Miss Sherlock. Az új változat japán nyelvű, a mai Tokióban játszódik, és ikonikus főhőseit, Sherlock Holmest és Dr. John Watsont nők alakítják. Yuko Takeuchi (Dog is a Sidecar, FlashForward – A jövő emlékei) játssza a címszereplő Sherlockot, nyomozótársát, Dr. Wato Tachibanát pedig Shihori Kanjiya formálja meg.
 • Szintén december 2-án jön az HBO GO-ba a Folklór (Folklore). A hat egyórás epizódból álló sorozatot hat rendező rendezte, és hat ázsiai ország különböző mítoszait és babonáit dolgozza fel. A sorozat Indonéziában, Japánban, Koreában, Malajziában, Szingapúrban és Thaiföldön játszódik, és mindegyik epizód az adott ország mélyen gyökerező mítoszaiból és néphagyományaiból merít, melyekben természetfeletti lények és okkult hiedelmek is szerepet kapnak.
 • November 27-én startol az Archer 9. szezonja a Comedy Central-on.

Kommentáld!

A Disney+ tovább bővíti a Marvel-ötletbörzéjét

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 10, 10:12-kor a(z) Hírek témába.

Mindenhol a képregényvilágban látják a jövőt. Akik hozzam hasonlóan arra számítottak, hogy 5-7 év alatt lecseng a körülötte lévő rajongás, azokat ki kell ábrándítanom, mert tévedtünk. Nehéz megmondani, hogy fénykorát éli-e az iparág; azt viszont igen, hogy tartósabb a jövő képe, mint a vámpír világnak, ami nagyjából a fentebb említett időciklus alatt kihalt, és lett egy elértéktelenedett műfajág. Nem is véletlen, hogy mindenhol tűz alatt próbálnak tartani egy-egy ilyen projektet, mert célközönség szempontból nézővonzó. (Nyilván a mozis világ rásegít a méregdrága filmes koncepciókkal.) 

Captain-America-The-Winter-Soldier-Sebastian-Stan-Talks

Az országos tévéknél a The CW a legnagyobb „befektetője”, hiszen műsorrendjének legalább a felét, de egyharmadát biztosan a DC világból merített szuperhősökre épülő sztorik teszik ki. Ha stream oldalt vesszük elő, akkor egyértelműen a Netflix és a Marvel-univerzum a mérvadó. Nemrég startolt a DC Universe stream szolgáltató, ami próbálná egyensúlyba hozni a mérleget újabb ötletekkel, azonban a Disney sem akar kimaradni a buliból, mert látják a sok-sok pénzt. Ezért is adtak zöld utat az egyelőre Disney+ néven futó stream platformnak, aminek célja, hogy újabb tartalmakkal lássanak el első sorban Star Wars és Marvel fronton. 

Tehát a Disney+ elszánt célja, hogy kiragadjon a Marvel világból olyan karaktereket, akik vannak annyira közkedveltek, hogy a nézők jobban megismerjék a múltját, a valódi jellemét. Kicsit másabb szemszögből mutathassak be, hiszen a mozifilmeknél időből eredeztethető karakterbemutató limit van. 

Nem írok újat azzal, hiszen már szeptember óta tudjuk, hogy Loki és Scarlet Witch a lehetséges projektek sorában szerepel. Nyilván az eredeti szereplőket megtartanák, csak úgy lenne értelme az egésznek, azaz előbbit Tom Hiddleston, utóbbit Elizabeth Olsen alakítaná. Hogy merre tartanak ezek fejlesztései, az egy roppant jó kérdés, mert még nincs pilotszkript státuszában egyik sem; azt viszont lehet tudni/sejteni, hogy Kevin Feige ott lesz a készítők sorában, hogy felügyelje a minőséget.

The-Falcon-Anthony-Mackie-810x400

A két projekt mellé csapódott újabb a múlt héten, aminél mindenképp ki kell hangsúlyoznom azt, hogy pilotszkriptjük zöld utat kapott. A Falcon-ról (Sólyom) és a Winter Soldier-ről (A Tél Katonája) volna szó, amit Malcolm Spellman írásával érkezhet. 

A komolyságot mi sem más, mint Malcolm jelenléte bizonyítja, hiszen előbbi két projektnek még nincs készítője. Másfelől az is körvonalazódót, hogy a Marvel-univerzum rengeteg jó karakterrel rendelkezik, akiket legrosszabb esetben egy minisorozat formájában lehetne részletesebben bemutatni. Az internet népe pedig adja a tippeket, hiszen sokan kíváncsiak Winter Soldier-nél arra, hogy milyen küldetései voltak Hydra irányítása alatt, illetve ez miként hatott rá lélektanilag később. Maradva még Bucky-nál az se lenne rossz, ha képernyőre vinnék Zemóval való küzdelmeit. Ez csak pár téma, de eléggé nézővonzó témakörből. 

A stream platform minden vasat tűzbe fog tenni, ebben nem kételkedünk. Az szintén biztos, hogy animációs fronton is újítani szeretnének, hiszen a fiatalabb közönségről se szeretnének lemondani. A jövő évi start tehát fontos lesz. 2019-ben biztosan sokszor kerülnek szóba, de a PeakTV korszakában már meg se lepődjünk, ha valaki valami újat akar indítani. 

Kommentáld!

Jön a “The Walking Dead-mozi”

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 8, 17:27-kor a(z) Hírek,Promo témába.

Az ABC Studios miután lement a The Walking Dead 9×05-ös – mérföldkőnek számító – epizódja, melyben az egyik főszereplő végleg távozott, egyúttal bejelentett három The Walking Dead-film berendelést. Ismétlem filmekről van szó, tehát nettó másfél órás epizódokkal számolhatunk, ha jól értelmezem a leírást.

wpid-era_andrewlincoln_9503h2018thr7239353712276960149.jpg

Várható volt, hogy meglépik. Most jöhetnétek azzal, hogy régen nem éli fénykorát a sorozat, hiszen korábban – 3-4 évvel ezelőtt – sokkal jobb nézettségi mutatókat generált, de felesleges belefolyni ilyen ellenvéleményekbe: miszerint, minek?!, ugyanis még mindig kiemelkedő bevételeket generál a csatornának és a gyártónak. Nyilván addig akarják ütni a vasat, míg az bírja, míg a láng ki nem alszik. Régóta a köztudatban van a tény, hogy ki akarják bővíteni a The Walking Dead-univerzumot. Eddig az anyasorozat mellett egy spinoff-ot, a Fear the Walking Dead-et és pár websorozatot tud felmutatni. Azért valljuk be, 9 év alatt ez nem nagy teljesítmény, mármint a kitűzött célhoz vezető útra kicsit későn és bizonytalanul léptek, de hátha most megtörik a jég.

Mit akarnak most ledugni a torkunkon? – Na igen, csak egyetlen konkrétumról tudnék beszámolni, hogy Rick Grimes-re fog koncentrálni mindhárom film. Ergo, őt, mint főkaraktert megkapjuk. Ezzel leszögezésre került, hogy a sorozatba már nem tér vissza – legalábbis a készítők jelenlegi állaspontja ez. Fel is hívták a rajongók figyelmét, hogy aki erre számítana, az verje ki a fejéből a tényt. Szerintünk meg sose mond azt hogy soha! Akár flashback formában visszajöhet, 3-4 év múlva, mint a Barátok köztbe Margit néni.

A helyszín tekintetében bármi szóba jöhet, hiszen a cél az, hogy az önálló filmek egyedi atmoszférával rántsák vissza azokat a nézőket, akik Rick-kel nosztalgiáznának a zombi-apokalipszisban. Sőt. az is leszögezésre került, hogy nem Georgia államban gondolkodnak a készítők. Sok a lehetőség, hiszen adott még néhány kontinens, ahol egy másabb szem szögből megismerhetjük a káosz fogalmát.

A kérdések helyett viszont most inkább hoznék egy galériát, ami a Hollywood Reporter-hez kapcsolódik. Nyilván a 9×05-ös rész szolgált az elképzelésük alapjául, mármint casting szempontból. Jó fotók lettek, több ilyet csinálhatnának.

A tovább mögött még néhány pofás kép!

Tovább…

Kommentáld!

Spinoff-ot kapott a Penny Dreadful

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 1, 23:01-kor a(z) Hírek témába.

A Halloween-i időszak nem volt ennyire közkedvelt az elmúlt években csatornák sajtófrontján, mint 2018-ban. Tartozom nektek a Game of Thrones 8. évadjának első promóciós képével, jött azóta hír a spinoff kapcsán is; illetve a Netflix lerántotta a leplet a The Witcher sorozatának főszereplőjéről. Mégsem ezek közül választottam, mert a Showtime pár órája tett bejelentése a semmiből, minden előszellő nélkül érkezett. A hír maga annyi, hogy berendelték a Penny Dreadful spinoffját, ami a Penny Dreadful: City of Angels címet hordozza. Illetve netre dobták az első kampányképüket is hozza, amit lentebb vehettek szemügyre.

A projekt szintén John Logan keze alatt futhat, aki most 1938-ba kalauzol el minket, Los Angelesbe, a bűn városába, ahol a társadalmi feszültség annyira beépült a köztudatba, mint a vízfogyasztás szomjúság esetén. Ezen kívül a mexikói-amerikai folklór beáramlása is még jelen lesz. Michael Aguilar (Kidding) segíti a munkáját, mint exec. producer. A casting most veszi kezdetét. Minden új lesz: a történetszál és a karaktervilág is. Célja, hogy újabb okkult mitoszokat és legendákat tarjon fel, amikről manapság csak egy szűkebb réteg tud.

Mi már várjuk, mert ez így ígéretesnek tűnik. Addig elégedjünk meg az alábbi fotóval:

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 30, 14:48-kor a(z) Hírek témába.

 • December 20-án kapjuk meg a Timeless kétórás lezáró filmjét, azaz tartotta a szavát a csatorna és még karácsony előtt kedveskedik a rajongóinak.
 • Az ABC bekért még egy epizódot a The Conners-höz.
 • A Netflix elkaszálta az American Vandel-t a 2. évadját követően.
 • Január 11-én folytatódik a Netflix-en a Friends from College a 2. etapjával. 8 epizódot kapunk, melyben vendégszereplőként feltűnik: Billy Eichner (Felix) és Sarah Chalke (Merrill).
 • Az EW.com csinált egy listát a Netflix-en futott Marvel-sorozatok évadjáról. Itt lehet megtekinteni az álláspontjukat. Érdekességképpen emelném ki, hogy meglepetésre nem a Daredevil uralja a trónt, amin váratlanul ért speciel.
 • Január 16-án rajtol a Syfy műsorán a Deadly Class 1. évadja.
 • Január 3-án starol a Fox-on a Gotham 5. és egyben utolsó évadja, melynek fő gonosza Bane lesz. A csatorna megtoldotta az epizódszámát az etapnak, hogy végeredményben kijöjjön a 100 rész, így 12-t számlálunk. Alcíme tekintetében: a Gotham: Legend of the Dark Night-ot kapja a történetciklus.
 • Jövő nyáron is visszatér az America’s Got Talent. A reality készítői a 14. etapra az alábbi helyeken tartanak majd meghallgatásokat: New York, Detroit, Knoxville, Tampa, Charlotte, San Antonio és Los Angeles.
 • Kalsey Grammer főszereplője lesz a Fox-ra készülő ügyvédi drámának, a Proven Innocent-nek. Febuár 15-én kapjuk meg.
 • November 28-án tér vissza a 2. évadjával a Bargain Mansions a DIY műsorára.
 • Nem hinném, hogy nagy közönsége van itthon a The Profit című CNBC-s reality-nek, de, aki még is várná a folytatását, azon felé jelezném, hogy december 4-ig kell mindössze böjtölniük. 12 részt kapunk újfent.
 • Az ABC berendelte az America’s Funniest Home Videos 30. és 31. évadját.
 • A Manifest készítői elárulták, hogy 6 évadot terveznek a sorozatból – persze ehhez kell a csatorna részéről a berendelés is, lde amúgy Live+3-ban nagy szép növekedéseket hoznak a heti részei. Kérdés, hogy mi lesz a mérvadó?!
 • Cosmos: Possible World címmel a Nat Geo és a Fox műsorára jövő tavasszal érkezik a sorozat 3. szeriája. Március 4-én lesz a hivatalos premierje, 13 részt kapunk újfent.
 • Az NBC elkaszálta a Megyn Kelly Today címre hallgató talkshowját.
 • A CBS All Access zöld utat adott a Strange Angel 2. etapjának.
 • Amerikában a Paramount Channel vállalkozott a feladatra, hogy megmutatja az ottlakó nézőknek a Heathers című sorozatot, azonban a premier kicsit akadozó, ugyanis lövöldözés miatt a heti rész nem került adásba. Termeszetesen a VOD kínálatában ott van, pótolható, de akkor is.
 • December 2-án lesz a premierje a Maine Cabin Masters 3. etapjának a DIY műsorán.
 • Ahogy minden esztendőben, úgy most se maradunk CMA Country Christmas nélkül, ami december 10-én kerül képernyőre. A házigazda: Reba McEntire lesz. A gálán látható lesz: Tony Bennett, Dan + Shay, Brett Eldredge, Amy Grant, Diana Krall, Dustin Lynch, Martina McBride, Old Dominion, Brad Paisley, Michael W. Smith, Lindsey Stirling, The Isaacs és Brett Young.

Kommentáld!

Hazai hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 28, 12:48-kor a(z) Magyar hírek témába.

 • Az RTL Spike ad otthont a The Walking Dead 9. évadjának. A nyitó epizódját a 18-49 évesek körében 40 ezren nézték, míg a folytatását már csak 15 ezren. Elég érzékelhető a visszaesés, de nem kell attól tartani, hogy levennék a műsorról.
 • 20 éves lett a Barátok közt. Az RTL Klub ennek örömére felrakta az RTL Most! kínálatába a sorozat első 20 epizódját, amit ide klikkelve lehet megcsekkolni. Mondjuk miért csak az első 20-at, azt max. a számra tudnám alapozni, de biztosan jobban díjaznák a nézők, ha az első 100-ról lenne szó. Vagy talán nincs elég tárhelyük?
 • Régebbi hír, de megállja a helyét morzsaformában, miszerint majdnem hasonlóan nyitott az X-Faktor 2018, mint a tavalyi széria. Anno 1.199 millió nézőt ültetett le (29.2% SHR), míg most 1.196 milliót (27.5% SHR). Nyilván közönségarányban ez alacsonyabb, mert jobban eloszlik a nézőszám, de akkor is szépen tartja magát. Ugyanez a 18-49 éveseknél 501 ezer (33.5% SHR) megy az 534 ezer ellen (34% SHR).
 • Nem kötött le annyi nézőt már a Korhatáros szerelem 2. évadja, mint hajdanán. Az első etap mutatóiról itt informálódhattok. A 2×01-es részét 337 ezren látták (12.3% SHR), míg a 2×02-t már csak 266 ezren (9.8% SHR) a teljes lakosság körében. Ugyanez a 18-49 éveseknél: 121 ezer (11.5% SHR), illetve 118 ezer (10.3% SHR) néző.
 • Az amerikai premiert követő napon lesz látható feliratos változatban a Legacies – A sötétség öröksége az HBO GO kínálatában.
 • Október 28-án, 14:15-ös kezdéssel a DunaTV műsorára érkezik az Aranyok Aranya című ismeretterjesztő sorozat, melyben Ugron Zsolna író és két elismert történész, Várkonyi Gábor és Csorba László arra vállalkozik, hogy bejárja Arany János történelmi balladáinak és életének fontos helyszíneit a költő 200. születésének évfordulója alkalmából.
 • Október 28-án, 22:00-ás kezdéssel az M5 műsorára érkezik az Operaláz – Az Operaház titkai és újjászületése című kulisszás műsor, melyben Zoboki Gábor építészmérnök feltár sok izgalmas részletet a Magyar Állami Operaház felújítása kapcsán. (Ajánlója.)
 • A Viasat3-ra jövő tavasszal egy újabb saját gyártású sorozat érkezik, ami a La Carte munkacímen van számon tartva. A főszereplők sorában: Gryllus Dorka, Simon Kornél, Pokorny Lia, Száraz Dénes, Badár Sándor, Schmidt Sára és Klem Viktor. A 10 epizódos drámasorozat különlegessége, hogy teljes mértékben hazai ötlet alapján, hazai fejlesztésként valósul meg, főrendezője pedig Herendi Gábor (Kincsem, Társas játék, Valami Amerika), aki rendezőtársával, Szilágyi Fannival dolgozik együtt. Az augusztus óta forgó produkciót a Paprika Studios gyártja, forgatókönyve pedig Búss Gábor Olivér (Üvegtigris), Trunkó Bence (Argo), Divinyi Réka (Csak szex és más semmi) és Rudolf Péter (Üvegtigris) írói közreműködésével készült.
 • November 5-én a hazai Comedy Central műsorára tűzi a Young Sheldon 1. évadját, amit az HBO jóvoltából a hazai nézők már láthattak.
 • Október 28-án, 19:55-ös kezdéssel startol a Nickelodeon műsorán a Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles (A tini nindzsa teknőcök felemelkedése) című animációs sorozat. A tévécsatorna mind a 26 részét leadja az első etapjának.
 • Az RTL Most kínálatában felkerült a Baywatch 6. évadja, és a Csillagkapu: Atlantis 2. etapja. A logikát nem nagyon látom, hogy miért pont ezek a részek tekinthetők csak meg, és a korábbiak nem; de lehet csak vaksi voltam és nem vettem valamit észre a rengetegből. Vagy nem tudom!
 • Az RTL Klub berendelte A mi kis falunk 4. évadját, ami 2019-ben térhet vissza új epizóddal.
 • Az RTL Klub zöld utat adott A Tanár 2. évadjának is, ami megint csak 2019-ben térhet vissza legkorábban, várhatóan nagyjából akkor, mint idén.
 • Az RTL Klub-ra érkezik a The Good Doctor 2. évadja, illetve az idei újoncok közül már biztosan a God Friended Me, a Whiskey Cavalier és a Take Two is. A jogaikat legalábbis megvásárolta, így ha nem előzik be őket, akkor náluk láthatjuk legelőször.
 • Az RTL Klub berendelte az X-Faktor 9. évadját, azaz jövő ősszel sem maradunk énekes-tehetségkutató nélkül.
 • Az RTL Klub szintén bekérte a Survivor 5. évadját, szintén visszatérhet a reality 2019-ben.
 • Az RTL Klub-on lesz látható elsőként országos premier formájában a Mundurczó Kornél-féle Jupiter Holdja, a Nemes Jeles László-féle Napszállta és az Ujj Mészáros Károly-féle X – A rendszerből törölve című filmek is. Ezen felül biztosan érkezik nemzetközi berkekből a Dunkirk, a Kaliforniai álom, Legendás állatok és megfigyelésük, a Wonder Woman és a Doctor Strange is. Ergo, a filmes részleget se hagyják ellaposodni.
 • Az RTL Klub bekérte a hazai Dragon’s Den című üzleti reality-t, amit szintén 2019-ben kapunk meg. A műsor olyan embereket mutat be, akik meg vannak arról győződve, hogy ötletük, termékük vagy fejlesztésük annyira eredeti, hogy az mindenképpen sikeres lesz – erről azonban meg kell győzniük egy üzletemberekből álló szakértő zsűrit is, hogy befektetőként támogassák ötletüket. Ez azért is lesz érdekes, mert anno Ecopoly-ként volt nekik szörnyen hasonlójuk.
 • Az RTL Klub berendelt Alvilág címmel Ujj Mészáros Károly készítésével egy sorozatot, ami holland alapokon nyugszik. Balsai Móni lesz a főszereplője, műfajilag pedig krimi-thrillert ígérnek. A sztoriban: egy női maffiafőnök izgalmas életébe nyerhetünk bepillantást. Várható premierje szintén 2019-re tehető.
 • Az RTL Klub heti sorozatban is gondolkodik, ugyanis zöld utat adott az első, saját ötleten alapuló és saját fejlesztésű fikciós alkotásnak, A Mellékhatásnak. Herman Péter lesz a kreatív producere, míg a forgatókönyvért Gasztonyi Kálmán a felelős. A rendezői székben Kovács Dániel Richárd foglal helyet. A főszereplők között: Nagy Zsolt, Adorjáni Bálint, Tenki Réka, Borbély Alexandra és Sztarenki Dóra. Szintén 2019-ben érkezhet.
 • Ne feledkezzünk el az MTVA és a Projekt Film koprodukciójáról sem, a Cseppben az élet című 4-részes minisorozatról, ami dr. Béres József életét dolgozza fel, valamint a Béres Csepp megszületését. A forgatókönyvet: Petényi Katalin, Gyöngyössy Bence és Kabay Barna veszi kezébe. A szereplők sorában: Gáspár Tibor, Für Anikó, Huszárik Kata, Lukács Sándor, Seress Zoltán és Trokán Péter lesz látható. Várható premierje: 2019-ben, a DunaTV-n műsorán.
 • A Tv2 berendelte a Bezár a Bazár! 2. évadját.
 • Nem nyitott túlerősen a Bogaras szülők című Tv2-es sorozat. A pilot részét 322 ezren látták, ami 11%-os közönségarányt takarna. A célközönség jóvoltából 160 ezer nézőt ültetett le, nagyjából 13.9%-nyi nézőt. Az 1×02-es rész hozta a várt csökkenést, azaz előbbinél 230 ezren (7.7% SHR), utóbbinál 86 ezren (7.5% SHR) álltak meg a mutatók.
 • A múlt heti USA-i Forma 1 közvetítést 336 ezer nézőt ültetett le az M4 Sport műsorán, mellyel a 45. helyet szerezte meg a közmédiának a heti teljes lakosságos tabellán. Ez 7.7%-os SHR-t takar. A 18-49 éveseknél ugyanezen mutató 127 ezren állt meg (7.6% SHR). A 41. helyre volt elegendő.
 • A múlt heti nézettségből még egy érdekesség. Az m3-on futó október 17-i Kisváros epizód 20:40-tól 70 ezernyi nézőt vonzott a 18-49-ben, ami azért nagyon durva szám, mert a Tóth János 2×30-at mindössze 10 ezren látták.
 • A LiChi TV újabb saját műsort kapott Lázár és Géza a retró konyasó címmel, melyben Kovács Lázár és Kaszás Géza kalauzol el minket a gasztro világába. Hétköznaponként 21 órától csekkolhatók a részei, de aki lemaradna, az a weboldalon is pótolhatója.
 • A National Geographic november 4-én és 11-én 20 órás kezdéssel megismétli a MARS – Utunk a vörös bolygóra című sorozatának 1. évadját, hogy aztán november 18-án a 2. évad startját is műsorára tűzhesse és mindenki képben legyen.

Kommentáld!

A MasterChef Junior átköltözött a SuperTV2-re

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 27, 18:57-kor a(z) Magyar hírek témába.

A hír maga annyi, hogy a Tv2 részéről a MasterChef Junior elkaszálásra került. Annyira gyenge nézettségi mutatókat generált az X-faktor ellen, hogy bármi mást értelmesebb ellene küldeni, mint síros-ordibálás kölyköket, akik otthon mozognak a konyhában.

DSC00208

Azt kell mondanom, nem nagyon váltotta be a Tv2 őszi műsorrendje a hozzáfűzött reményeket. Elég színes estéket sikerült összerakniuk, azonban hamar kiderült, hogy az elképzelések többségét a nézők gyomra nem veszi be. Számomra a MasterChef Junior és az X-Faktor párbaja/összecsapása is értetlen döntés volt, hiszen hiába a cukiság faktor (ami a gyermekműsor velejárója!), azokat az énekes (az elején válogatásos) adásokat sokkal szívesebben nézi 5-ből legalább 3 ember. A 18 órás hírműsoroknál még nagyjából egy hullámhosszon mozgott a két kereskedelmi csatorna, azonban 18:55-től a nézők többsége letette egyik-másik mellett a voksát, melynek következtében az elmúlt szombat estéken az alábbi nézőszámok generálódtak:

Október 13-án:
Fókusz Plusz
(RTL Klub) – 718e (18.6% SHR); 18-49-ben: 244e (19.6% SHR).
X-Faktor
(RTL Klub – 8×02) – 1.298M (31% SHR); 18-49-ben: 543e (35.6% SHR)
MasterChef Junior (Tv2 – 1×01) – 331e (8,1% SHR); 18-49-ben: 72e (5.2% SHR)

Október 20-án:
Fókusz Plusz (RTL Klub) – 666e (17.2% SHR); 18-49-ben: 28e (18% SHR).
X-Faktor
(RTL Klub – 8×03) – 1.326M (30.8% SHR); 18-49-ben: 589e (37% SHR).
MasterChef Junior (Tv2 – 1×02) – 267e (6.4% SHR); 18-49-ben: 76e (5.3% SHR)

Jól látszik a különbség. Esélye sem volt a TV2 gasztro versenysorozatának az énekes-tehetségkutató ellen. Már a Fókusz Plusz is több nézőt ültetett le, ami csak egy magazinműsor. A hét közepén a csatorna le is vette a műsoráról a MasterChef Junior-t, hogy a helyére esti filmet pakoljon, ami várhatóan nagyobb nézőszámot generál.

Nyilván a leforgatott részeket meg kell azoknak az embereknek mutatni, akiket érdekel, így mától a SuperTV2-n keressük a folytatását. Az időponton nem változtattak, csak a csatornán, tehát, akinek nincs kábeles előfizetése, az jól megszívta. Várhatóan azért a weboldalukra felteszik! Ennyi erővel mehetett volna a LiChiTV-re is, melynek tematikájába jobban beleillik – de itt vélhetően még ekkora nézettséget se hozott volna össze.

Kommentáld!

A kanadaiak feldolgozzák a Rex felügyelőt

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 25, 13:22-kor a(z) Hírek témába.

Ha két sorozatot kellene európai országoktól kiemelnem, amit a legtöbb magyar tévénéző ismer, akkor a Cobra 11-et és a Rex felügyelőt mondanám gondolkodás nélkül. Mindkettő meghatározó időtöltése volt a ’90-es évek végének, generálta is a nézőszámot. Mindkét produkció német nyelvű frontról származik, most pedig utóbbinak az első angol nyelvű feldolgozását rendelte be a kanadai CityTV.

Odakinn Rex, a Cop’s Best Friends címen ismert az eredeti projekt, amit csak Rex munkacímmel kell számon tartanunk. (Manapság inkább a rövid, témajelölő címek hódítanak.)

Első körben 8 epizóddal számolhatunk, melyben főszereplőként tűnik fel: John Reardon (Van Helsing, Continuum), Mayko Nguyen (Killjoys, Fahrenheit 451) és Enrico Colantoni (Bad Blood, Flashpoint). A forgatás St. John-féle Newfoundlandban zajlik. A kutyusnak egyébként Diesel a neve. A készítők sorában: Christina Jennings, Scott Garvie, Paul Pope, Ken Cuperus és Avrum Jacobson, valamint Julie Lacey, Laura Harbin, Friedemann Goez és Oliver Bachert. Várható premierje 2019 második felére tehető.

Christina Jennings, a Rex exec. producere az alábbit nyilatkozta:

„We have wanted to make Rex for a number of years and are overjoyed to now be making this with our partners Rogers, Pope Productions, and Beta Film, and in beautiful Newfoundland. The original series was a ratings hit around the world and we think Canadian and international audiences will delight in the antics of Charlie and Rex.”

wpid-rex-series956554117188310548.jpg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats