Vasárnapi premier: Emerald City

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 15, 8:57-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 14:00-tól az AMC műsorán: Emerald City – 1×01.

Az AMC megtörti a normát? Nagyon úgy fest, hiszen a csatorna eddig estére szokott premiereket pakolni, azonban tegnap is és ma is felhasználja a délutani timeslot-jait. Mondjuk hétvégéről beszélünk, amikor megengedett az ilyen jellegű műsorrend, csak éppen fura, mert egyáltalan nem jellemzi őket – inkább az RTL Klub-nál és a Tv2-nél tapasztalhattunk hasonlót. Semmi baj, a lényeg, hogy országos debüt érkezik ebéd után.

Az NBC tavalyi üdvöskéje alig tudott képernyőre kerülni az amerikaiaknál. Kihagyott egy teljes szezont, illetve a pilot időszakában is gondok adódtak vele. Érdemes a címkéjére kattintani, ahonnan kiderül egy s más. Dióhéjban: egy modernkorba átültetett Óz-sztorit kapunk.

Kommentáld!

Szombati premierek: Barátok és egyéb gubancok | Halt & Catch Fire – CRTL nélkül 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 14, 8:00-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 12:45-től a Tv2 műsorán: Truth Be Told – 1×01.
Ma. 14:00-től az AMC műsorán: Halt & Catch Fire – 4×01.

Számomra már cseppet sem meglepő tény, hogy egyik orszagos csatorna se tud értelmes időre sorozatpremiert rakni. Általánosságban a késő estékre rakás a jellemző, ritkán előfordul olyan is, hogy bevetik a szombat délutani timeslot-ot. Ezt egyébként olykor a kábeles csatornák is ellesik, hiszen az AMC-re holnao szintén délutáni szlotba jön egy országos debüt az Emerald City személyében.

Ne lázadjak, inkább örüljek a műsorra tűzésének. Mindkettő országos premier. Oh, yeah! 

Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): The Gifted – A kiválasztottak

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 13, 12:58-kor a(z) magyar ajánló,Magyar előzetes témába.

A 2017-ben a Viasat3-é lett a trófea, hiszen ők hozták el az első újoncát szinkronnal a friss idénynek. A sor folytatódik a Fox Magyarországgal, ahonnan a The Gifted – A kiválasztottak című üdvöskét kapjuk meg október 24-én 21 órás kezdéssel. A világmegváltás elmaradt, hiszen nézettségben alul múlta magát az X-Men univerzumra építkező ötlet, azonban a hangulatára nincs panasz. Az íróknak sikerült a produkcióba égetnie a mutánsok kilátástalan életképét, melynek következtében érzelmeket váltanak ki a nézőkből. Mutatnám az első hosszú ajánlóját, több kedvet csinálta hozzá, mint az Inhumans-hez…


Kommentáld!

Emlékeztető: Marvel’s Inhumans | A múlt fogságában

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 10, 20:00-kor a(z) magyar ajánló,Magyar előzetes témába.

Ma. 21:00-tól a Viasat3 műsorán: Marvel’s Inhumans – 1×01.
Ma. 23:55-től a Tv2 műsorán: Game of Silence – 1×01.

Oké, azt hittem még van egy-két napom arra, hogy írjak egy másik cikket arra fókuszálva, hogy a 2017/18 első országos tévés újoncát a Viasat3 hozza el, de eltelt az idő, így nemsokára már nézhetjük az ABC egyik őszi üdvöskéjét, amihez sok reményt fűztek.

Két észrevételt hadd említsek meg: (1) egyre több magyar csatorna szokik rá arra, hogy angol címén hozzon el egy sorozatot. A Fox-nál ilyen a The Walking Dead és a testvérsorozata, de hozhatnám példának a The Flash-t, amit a Viasat-család ad félig magyarosítva, hiszen csak egy alcímmel toldották meg, hogy mindenkinek meglegyen az eredete. Valahol ez cím kreativitási válságot takarhat, illetve azt, hogy régebben sűrűn előfordult durva cím mellélövés. Nyilván ezzel ki lehet az ilyet védeni, de azért próbáljunk már meg törekedni a hangzatos és frappáns megmozdulásokra. (2) Sok remény ide vagy oda, az ABC üdvöskéjében nincsenek világmegváltó tervek, így csak azoknak ajánlanám, akik a Marvel-univerzum iránt mérhetetlen rajongással rendelkeznek.

A történetről nem beszélnék, mert a tovább mögé rejtett ajánlója minden fontosat elmond, amit szükséges tudni róla.

A TV2 is hoz késő estére egy újdonságot, ami szintén országos premier lesz. A Game of Silence az NBC egyik elhasalt újonca volt a 2015/16-os idényből. 10 részt élt meg. Próbálták jövőjét megalapozni azzal, hogy a török Suskunlar című sorozat feldolgozása, de ez annyit adott a show összértékéhez, mint a vasárnap esti Sztárban Sztárban Majka kritikája Pápai Jócinál. (Értsd: semmit, mert haverok, és úgy is tolni fogja.) A lényeg, hogy egy bosszút mesél el – mert az a török sorozatokra alapvetően jellemző.

Tovább…

Kommentáld!

Esti előzetes: Hallatlan

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 6, 18:30-kor a(z) magyar ajánló,videó témába.

Elstartolt a napokban a Comedy Central Family. Természetesen, mint minden új tévécsatorna, ők is a sok ismétlés mellett néhány újdonságot szállítanak, hogy ezáltal egyedibbé tegyék a kínálatukat. Az első csatornapremieres sorozatai között szerepel a Hallatlan, avagy eredeti címén: a Speechless.

Az ABC tavalyi üdvöskéjéről van szó, ami májusig simán behúzott +10 részes berendelést a bekért 13 epizódja mellé. A kritikusok egyik kedvence volt, így simán bólintottak a 2. évadjára a csatorna háza táján. Azóta már odakinn belekezdtek a folytatásába, viszont nekünk még csak a nyitány jutott. Az ötlet egyedisége abban merülne ki, hogy az egyik főhős különleges bánásmódra szorul. Nyilván a groteszk jellemekre építenek komikus elemeket, ami számtalan kínos – ám kevesebb vicces pillanatot fog eredményezni. Adatlapján a többi hasznos infót megtaláljátok, most mutatnám a magyar ajánlóját. Akit érdekel, az 20 órakor kapcsoljon a CCF kínálatára, ahol péntek esténként szállítják majd az új epizódokat.


Kommentáld!

Emlékeztető: Elfeledve | A braai mestere 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 September 26, 19:56-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 21:55-től az AXN műsorán: Absentia – 1×01.
Ma. 22:25-től a ChiliTV műsorán: Ultimate Braai Master – 4×01.

Újabb olyan premierről számolhatunk be, ami megelőzi az amerikait. Az AXN este fogja műsorára tűzni a Sony legújabb saját gyártású produkcióját, melynek egyik főszereplője a Castle-ből ismerté vált Stana Katic. Mellette Ralph Ineson neve se lehet ismeretlen, főleg annak, aki a Trónok harcát nyomon követte, illetve mondhatnám még a Harry Pottert is, ha film szériák is játszanak.

A történet egy FBI ügynöknőre fókuszál, aki egy sorozatgyilkos üldözése közben eltűnik. A csavart az adja, hogy 6 évvel később, nulla emlékezettel előkerül – miután már mindenki feldolgozta lehetséges halálát. Férje azóta újraházasodott, kollégái se állnak a pártjára és még egy újabb gyilkossági ügybe is kavarodik, csakhogy meglegyen a hab a tortán. Nyilván a történet főkérdése, hogy mi történt az alatt a 6 esztendő alatt, amit mindenkitől távol élt meg, visszanyeri-e emlékezetét, valamint régi életét.

Kicsit ásítósnak hangozhat mindez, de valószínűleg a helyszín atmoszférája adja meg az egésznek az íz világát – adunk mindenképp neki esélyt.

Ha valaki egy jó szabadtéri főzős reality-t akarna nézni, akkor viszont kapcsoljon a ChiliTV-re, mert csatornapremier formájában folytatódik szünet nélkül a 4. etappal A braai mestere. Igaz, itthon már a Travel Channel jóvoltából leadásra került, de aki arról lemaradt, az most pótolhatja. Egyébként, aki napiban nem tudja nézni (mert hétköznap esténként adják), az klikkeljen a csatorna hivatalos weboldalán sorozattagjére, ide, ahol visszanézhetőséget biztosítanak egy etapra.

Kommentáld!

A nyár visszatérője szerint “Winter is here”

 
Beküldte: Kanyecc 2017 July 16, 23:21-kor a(z) Hírek,magyar ajánló témába.

Emlékeztek, hogy mikor kezdődtek az elmúlt etapok az adott szezonokban? Ha nem, akkor had adjunk némi támpontot, csak puszta érdekességből adódóan:

1×01 – 2011. április 17.
2×01 – 2012. április 1.
3×01 – 2013. március 31.
4×01 – 2014. április 6.
5×01 – 2015. április 12.
6×01 – 2016. április 24.

7×01 – 2017. július 16.

Mint láthatjátok, és valószínűleg millió helyen olvashattátok, hogy a Game of Thrones 7. évadja nem csakhogy később kezdődik, de még rövidebb is lesz az előzőkhöz képest. A csúsztatás okát a Winter is here szlogenre lehet fogni, hiszen a történet elérkezett oda, amikor már a Tél jelen van. A készítők pedig minél hitelesebbek akartak lenni, ezért a havas jeleneteket valóban hóban vették fel, azaz próbálták minimalizálni a CGI-os részleg teendőit. Másrészről, azért lett rövidebb a széria, hogy szinte egyenlő részben kapjuk majd meg jövőre az utolsó etapot (6 részes lesz!), ami egyben a sorozatzáró is lesz.

Mi?! Sorozatzárás jövőre?! – Bizony. Aggodalomra viszont semmi okunk, mert az HBO többszálon futtatja a lehetséges spin-off elképzeléseket, amiből egy csak befutó lesz, amire amúgy is rá fog cuppanni a nézőközönség.

Visszakanyarodva… Érdemes még azt is hozzátenni, hogy a mostani etap a vártnál hosszabb játékidővel bír – amit felfoghatunk amolyan kárpótlásnak is, hiszen 3 résszel meglopnak minket, ha úgy vesszük. Az első két epizódja 59 perces lesz, a harmadik 63 perces. A negyedik rész lesz az széria legrövidebbje, ugyanis 50 percben lezavarják a történéseket, majd jön a növekedés, ugyanis az ötödik 59, a hatodik 71, míg a hetedik 81 percen tetőzik. Ha jól számolom, akkor 432 percnyi odafeszülésben lesz részünk, azaz kicsivel több, mint 7 órányiban.

A hazai HBO az előző évekhez képest csak egy dolgon változtatott – már ami a premiert illeti –, ugyanis immáron nincs ingyenes nézhetőség az HBO Go szolgáltatáson belül az évadpremier során. Valamiért ezt az opciót mellőzték, de van sejtésünk a miért-re, de ezt a címben le is írtuk. (Segítek, ITT A TÉL B*SZOD!) Aki a tévézés híve 2017-ben, azoknak jeleznénk, hogy szinte napi szinten kapja a Trónok harca az ismétléseket. Igaz, az elején csak feliratos változatban nézhetjük, ám ez az előző esztendőkben se történt másképp. Mutatnám a napi leosztású áradathalmazt:

Hétfő:
03:00 – HBO – feliratos változat / amerikai premierrel egyidőben
20:00 – HBO – feliratos változat
21:00 – HBO3 – feliratos változat

Kedd:
01:50 – HBO3 – feliratos változat
21:00 – HBO – feliratos változat
23:25 – HBO2 – feliratos változat

Szerda:
21:35 – HBO – feliratos változat

Csütörtök:
21:00 – HBO3 – feliratos változat

Péntek:
00:40 – HBO3 – feliratos változat

Szombat:
23:20 – HBO2 – feliratos változat

Vasárnap:
20:00 – HBO3 – feliratos változat
21:55 – HBO – feliratos változat

Ha a következő hetekben el is térnek ettől, az nem sokban lesz. Naponta valamelyik HBO csatornán tutibiztosan meg lehet majd nézni legalább egyszer a Trónok harca új évadjának aktuális epizódját. Feliratosan! A szinkronos változat premierjéről nincs infók, de amint lesz, nem tartjuk vissza.

Már csak annyi a teendőtök, hogy eldöntitek: mikor és kivel izguljátok végig az adott részt.

Végére pedig összegyűjtve mutatnám az elmúlt évadok nyitó nézőszámait:

1×01 – 2.220M; 18-49-ben: 0.9
2×01 – 3.858M; 18-49-ben: 2.0
3×01 – 4.366M; 18-49-ben: 2.4
4×01 – 6.635M; 18-49-ben: 3.6
5×01 – 7.997M; 18-49-ben: 4.2
6×01 – 7.944M; 18-49-ben: 4.0

7×01 – ???

Meglesz a 8 milliós nézettsége, illetve a 18-49 éveseknél a 4.5 demója? – Ennyi várakozással simán!

Kommentáld!

Emlékeztető: Szilícium-völgy 4. évad | Egyszer volt, hol nem volt 5. évad 

 
Beküldte: Kanyecc 2017 May 7, 17:38-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 19:00-tól az HBO3 műsorán: Silicon Valley – 4×01.
Ma. 20:10-től a PetőfiTV műsorán: Once Upon a Time – 5×01.

Kommentáld!

Emlékezető: Agatha nem hagyja magát | Észak és Dél nővérei 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 May 6, 18:38-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 18:00-tól a Story4 műsorán: Agatha Kann’s Night Less.
Ma. 22:00-tól a Story4 műsorán: Mercy Street – 1×01.

Kommentáld!

Emlékeztető: Winnetou | Istenek nyomában Morgan Freemannel 2. évad folyt.

 
Beküldte: Kanyecc 2017 April 15, 18:38-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 19:20-tól az RTL Klub műsorán: Winnetou – Part I.
Ma. 20:00-től a National Geographic műsorán: The Story of God – 2×02.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats