Kártyajáték és mobilos alkalmazás Stranger Things-hez

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 17, 20:48-kor a(z) Játékra fel!,Mobil alkalmazások témába.

Nyakunkon a Stranger Things 2. évadjának premierje, ezért számtalan olyan hír lát napvilágot, amitől simán letenném a fejemet az asztalra. Miért? – Inkább folytatnám, mert úgy is adja magát a tény, magyarázat nélkül.

Az egyik ilyen a Hasbro Gaming-től érkezett, melyben egy Eggo-dobozba rejtett fizikai kártyajáték rejlik. A csomagot Stranger Things Kellogg’s Eggo Brands Card Game néven keressük a neten. A gyártó az egyszerűségre törekedett, hogy könnyedén bevonzzák azokat a személyeket is, akik nem éppen fogékonyak a szabálytanulásra. 7 karakterrel lehetünk, név szerint: Willel, Mike-kal, Lucas-szal, Dustin-nel, Eleven-nel, Hopper-rel és Barb-bal. (Van-e jelentősége annak, hogy kit választunk, az számomra nem derült ki a leírásból.) 106 Eggo-kártyát rejt még magában a csomag, melynek lényege, hogy nagyjából ugyanaz, mint egy UNO-nak, azaz szabadulj meg elsők között az összes kezedben lévő kártyától, mielőtt a Demogordon-ok támadásnak indulnának. Itt is lesznek olyan kártyák, amik nehezítik az életünket vagy éppen az ellenfelét, mint pl.: átküldhetjük az Upside Down-ba, vagy adhatunk nekik plusz kártyát és egy körkihagyást.

stranger_things_eggo-card

Megjelenési dátumról egyelőre sehol se írnak, de a csomagolása nekem határozottan bejön.

A másik kapható/tölthető. A Stranger Things: The Game-ről van szó, amit már az IOS és az Android store-ban megtalálhattok. Ha jól rémlik, pont az ilyen stílusút hívják 8-bitesnek. Mit kapunk ingyen? 10 órányi játékidőt minimum, melyben szintén a fentebb említett 7 karakterrel kalandozhatjuk végig Hawkinst és az Upside Downt. Quest szám tekintetében legalább 30-ról írnak egyes oldalak, és még dungeon-be is nyomulhatunk. Mutatnám a hozzákapcsolódó előzetest.


Kommentáld!

Október 17-én jön a South Park: The Fractured but Whole

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 16, 22:47-kor a(z) Játékra fel! témába.

South-Park-Fractured-But-Whole-Game

Szoktatok játszani azokkal a játékokkal, amiknek alapját sorozatok ihlették?

Simán lehetne indítani egy rovatot a blogon, hiszen ahogy a mozis világba is átvándorolnak az ötletek, úgy a játékokéba is. Mobil platformra a legjellemzőbb a fejlesztésük, hiszen viszonylag alacsonyabb minőségben képesek szolgáltatni tartalmat, míg a PC és a konzol esetében azért elvárja a végfelhasználó a grafika kimaxolását.

Már egy ideje tudjuk, hogy a South Park: The Stick of Truth nem marad folytatás nélkül. Október 17-ig kell várnunk a megjelenésére, azaz csak egyet kell aludnunk. A South Park: The Fractured but Whole-ról beszélek, amelyben a New Kid bőrébe bújhatunk és csatlakozhatunk: Cartmanhez, Kyle-hoz, Kenny-hez és Butters-höz. A változás viszont annyi lesz, hogy a fantasy világot magunk mögött hagyjuk, hogy most szuperhősként álljunk helyt South Parkban.

A jó hír, hogy ami jó volt, az mind megmaradt és a készítők inkább továbbfejlesztették a meglévő dolgokat, valamint dobtak bele pár kiegészítést. Pl.: extra sebzést lehet az ellenfélnek szerezni, ha csapattársunknak nekilökjük; vagy lesznek környezeti elemek. Szuperképességünk: az idő megálló szellentés lesz – aki az élődött végigjátszotta, az tudja az okát.

Ezt kapjuk, részemről mindenképp lecsekkolós lesz. Arról se feledkezzetek el, hogy korábban kapjuk, mint azt bejelentették az E3-on. A végére pedig egy újabb jó hír, miszerint New Kid immáron lány is lehet.

Kommentáld!

2018-ban jön a The Walking Dead: The Final Season

 
Beküldte: Kanyecc 2017 July 28, 10:56-kor a(z) Játék témába.

A cím talán egy kicsit becsapósnak tűnhet, hiszen a Telltale nevű játékfejlesztő cég bejelentéséről kell hírt adnunk, miszerint 2018-ban érkezik a The Walking Dead című sorozatuk utolsó felvonása, melyben Celementine történetét fogják lezárni. Ez lesz a negyedik etapja a játéknak, amelyben a kezdetekben megismert kislány immáron nővé érik és várhatóan valami happy end-es történetet szánnak neki – Melissa Hutchison marat a karakter szinkronhangja. Természetesen minden platformra egyaránt megjelentetik, mint az elődöket, így az Android és IOS mellett a PC-re, PS4-re és xBox One-ra is érkezik, ahogy azt már megszokhattuk.

Kommentáld!

Paramount Channel nyereményjáték eredményhirdetés

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 26, 12:26-kor a(z) Játék témába.

Hupsz, bocsi, elfeledkeztem az április 22-i eredményhirdetésről.

Múlt héten a Paramount Channel-lel elindítottam egy nyereményjátékot, hiszen a Hajsza című sorozat második évadja elstartolt a hazai kínálatban. Feltettünk egy egyszerű kérdést, amire Gillian Anderson nevét vártuk megfejtésbe. Igazából 100%-os lett a válaszadók rátája, csak néhányatok egy dologról feledkezett el: leírni a lakcímét. Sajnos ennek hiányában más kellett választanunk, hiszen ez is szükséges volt. A csatornának már elküldtük: Ugrai Nikoletta, Gergely Tamás és Jelics Miklós nevét, akik hamarosan megkapják az ajándékpakkjukat. Ezúton is gratula nekik!

A többiek pedig ne csüggedjenek, mert hamarosan jövünk egy újabbal. Már tárgyalás alatt van, kis türelmeteket kérnénk.

Kommentáld!

Hajsza nyereményjáték

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 18, 20:54-kor a(z) Játék témába.

hajsza-jatek

Itt az év második nyereményjátéka. Tudom, nem visszük túlzásba. Több kellene. Annyival több, hogy egyik olvasónk neve se hiányozzon a „Játék” rovat eredményhirdető cikkeiből. Míg ez nem kivitelezhető, addig fenntartjuk a versenyhelyzetet.

Ismét a Paramount Channel a szponzorunk, ahova április 23-án érkezik a The Fall című sorozat 2. évadja. A brit produkció nem hazudtolja meg magát, ugyanis ismét kisebb epizódszámú szezonnal próbálja levenni rajongóit a lábukról. Az elsőhöz képest viszont eggyel több részt (6 darabot) kapunk (és a 2016-ban érkező 3. etapnál sem lesz ez másképp). Most, hogy már tudjátok lesz folytatása a sorozatnak úgy gondoltam, foglalkozzunk a jelennel, azaz a hétvégével és meghirdetnénk egy nyereményjátékot, ahol nem kell mást csinálni, mint az alábbi kérdésre helyesen válaszolni. Hogy az életeteket könnyítsem, egy egyszerűt választottam, legalábbis célzott irányú kereséssel hamar választ találtok a neten. Mi lenne ez? Mutatnám:

Ki alakítja a sorozatban szereplő Stella Gibson nyomozónőt?

a) Gillian Anderson
b) Katherine Heigl
c) Sarah Jessica Parker

A helyes választ 2016. április 22-ig várjuk 12 óráig a jatek[kukac]sorozatguru.info e-mail címre. A levél tárgyának adjátok meg a sorozat címét, azaz a „Hajsza” szót. A megoldások mellett neveteket és címeteket is mellékeljétek, hogy gyorsítsuk a kiszállítás folyamatát. Jah, és mit lehet nyerni? Három ajándékcsomag kerül kisorsolásra. Ugyanúgy mint az előzőnél, vagy egy füzet+esernyő, vagy egy felső+füzet kombó talál gazdára.

Hajrá, eredményhirdetés április 22-én délután vagy este felé.

Kommentáld!

Paramount Channel nyereményjáték eredményhirdetés

 
Beküldte: Kanyecc 2016 January 25, 19:38-kor a(z) Játék témába.

Eredményt hirdetnénk!

Volt egy nyereményjátékunk múlt héten, amit a Paramount Channel-lel közösen vittünk véghez. Még egyszer köszönjük nekik a felajánlást, melyben vagy egy „füzet+esernyő”, vagy egy „pulóver+füzet” duót lehetett nyerni. Hogy a szerencsések közül ki-melyiket kapja, azt a csatornára bízzuk, hogy legyen még a végére egy kis izgalom.

Mielőtt mondanék három nevet, akiknek névsora és címe leadásra került a csatorna felé, elárulnám a helyes válaszokat:

1) Melyik tengeri fővárosban játszódik a sorozat? b) Nassau
2) Ki az a legendás kalóz, aki a hírek szerint színre lép a 3. évadban? a) Fekete szakáll

És végül a nyertesek neve: Takács Kitti, Abai László és Behina Tamara. Gratulálunk nekik! A többieknek köszönjük a részvételt. Ne csüggedjetek, lesz folytatása.

1 Hozzászólás

Paramount Channel nyereményjáték

 
Beküldte: Kanyecc 2016 January 21, 11:10-kor a(z) Játék témába.

fekete_vitorlak

2016-ban se maradtok nyereményjáték nélkül. Az év elsőjéről a Paramount Channel gondoskodik, így előjáróban is jár nekik a pacsi, viszont ne rohanjunk előre ennyire.

Akad egy ennél fontosabb hír. A Paramount Channel ad otthont a Fekete vitorlák című (Black Sails) sorozatnak Magyarországon. Az eddig leadott évadok mindegyikét láthattátok már szinkronosan – hála nekik. Ne feledkezzük el arról a tényről sem, hogy nyakunkon a 3. szezon visszatérése, amit Amerikában január 23-án kapunk meg a Starz jóvoltából. (Ha az időeltolódást számításba vesszük, akkor az másnap hajnali 4 órát jelent magyar viszonylatban. Miért fontos ez?! Mindjárt mondom!) Nos, és itt jönne képbe egy magyarországi tévés évadpremier, hiszen január 24-én, hajnali 4 órakor – azaz a világpremierrel egy időben – elhozzák a nézőknek a legújabb részét, a 3×01-et. Mondanom se kelljen, de heti rendszerességgel kapjuk az utánpótlást. Tehát minden vasárnap hajnalban van értelme az éjszakai üzemmódnak.

Azok se csüggedjenek, akik vasárnapra virradva inkább az alvást választanák, mert még aznap 22 órás kezdéssel megismétlésre kerül az aktuális epizódja.

A Paramount Channel felajánlott három ajándékcsomagot. Nem kell mást csinálni hozzá, mint a lentebbi kérdésekre a helyes választ elküldeni a jatek[kukac]sorozatguru.info e-mail címre. Tárgynak – a könnyebb elkategorizálást miatt – a „Fekete vitorlák” szöveget kérnénk. Hogy némileg könnyítsük az életeteket, adunk három opcionális válaszlehetőséget, mely közül csak az egyik lesz a helyes! Tehát nincs duplán jó válasz, okés?!

1) Melyik tengeri fővárosban játszódik a sorozat?

a) Havanna,
b) Nassau,
c) Port-au-Price

2) Ki az a legendás kalóz, aki a hírek szerint színre lép a 3. évadban?

a) Fekete szakáll
b) Drake kapitány
c) Christopher Marlowe

A helyes válaszokat 2016. január 24-ig várjuk, éjfélig. Fontos (!), hogy a helyes válaszok mellett küldjétek el a neveteket és a címeteket is, amire a csatorna a három szerencsésnek kipostázza az ajándékát. Ennek hiányában sajnos új nyertest sorsoltatunk a random generátorunkkal. Eredményhirdetés: január 25-én napközben.

És a végére két kép a megnyerhető Paramount ajándékcsomagról. Az egyiken esernyő+füzet, a másikon pulcsi+füzet látható. Hogy melyiket kapjátok, az legyen a mi meglepetésünk :) (Tehát csak az egyiket küldik!)

Kommentáld!

És akkor most elkelnek a Hannibal babák

 
Beküldte: tess 2015 November 5, 21:43-kor a(z) Játék témába.

Bizony, némi késéssel ugyan, de ideje eredményt hirdetünk a múlt heti Hannibal játék kapcsán. Akinek nem lenne tiszta, az AXN volt olyan jó fej és a rendelkezésünkre bocsájtott két remekbeszabott karakterfigurát, amit kénytelen-kelletlen, de ki kell sorsolnunk köztetek. Teszem mindezt abszolút irigykedve, lévén a babák tényleg remek darabok, bármely sorozatos fanboy házi gyűjteményének ékes darabjai lehetnek. No de szerencsére a Fuller-i szadizmusból jutott egy kevés számunkra is osztályrészül, így az eddigi legnehezebb kérdést tettük fel a pályázóknak. Jelesül:

Mi a „séf” kedvenc bora?

hannibal-jatek-a

Ahogy várható volt a kérdés rendesen feladta a leckét és így megosztotta a kollektívát. No, de kezdjük az alapoknál! Az egyedi vizuális történetmeséléséről és szimbolikájáról ismert Bryan Fuller valamikor 2011-ben kezdett elveszni Thomas Harris regényének univerzumában, amit aztán pár évre rá majdhogynem kortárs összművészeti remekként prezentált. Komplexitása akkora méreteket öltött, hogy külön szekciót áldozott Hannibal Lecter impozáns stílusának, melynek alappillére a művészi food porn lett. Ehhez pedig nem kisebb neveket sikerült leszerződtetnie, mint a különc José André sztárséfet és az elismert kanadai illetőségű Janice Poon food stylist-ot. A végeredmény szemet gyönyörködtetően dekadens, sőt önmagában megérne egy külön misét, de ettől most eltekintenék. Sőt, elöljáróban gyorsan szögezzük le, Lecter kedvenc bora nem a Chianti.

“A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.”

Ez a filmek egyik alapvetése, de ugye Fuller adaptációja a fránya jogok miatt nem egészen megfeleltethető a Harris féle univerzumnak. Jól példázza ezt, Alana Bloom karaktere, aki valójában Alan Bloom volt, vagy hogy a Jodie Foster által alakított Clarice Starling karaktere miért nem szerepelhetett soha a sorozatban. Ebből adódóan az Amarone sem elfogadott, azt elméletileg a könyvekben kedvelte a doktor úr . Esetünkben a helyes válasz a  Bâtard-Montrachet, amit nem mellesleg egész sokszor megemlítenek a sorozatban. Sőt, közvetve az egyik story line is köré épül. Ugyancsak népszerű választásnak bizonyult a Château Petrus bordeaux, de ezt a fajtát mindösszesen csak két alkalommal említették. Az Armagnac meg kérem egy míves francia brandy, ráadásul, ha jól rémlik azzal csak főztek.

Így aztán bevallom nem volt nehéz dolga a random generator-nak, lévén 2 telitalálatos eredményünk volt Kátai Moána és Szigeti Patrik személyében. A nyertesekkel hamarosan felvesszük a kapcsolatot, addig is türelem. Ja és a fanyalgóknak némi önigazolás a múltból:

“Due bottiglie di Bâtard-Montrachet e li tartufi bianchi, per favore.”

És nem feledni, hazai sorozatzáró november 16.-án.

HANNIBAL -- "Antipasto" Episode 301 -- Pictured: Gillian Anderson as Dr. Bedelia Du Maurier -- (Photo by: Brooke Palmer/NBC)

Kommentáld!

Az utolsó Hannibal-játék az életben

 
Beküldte: tess 2015 October 26, 20:46-kor a(z) Játék témába.

Az AXN volt olyan jó fej és a rendelkezésünkre bocsájtott két, a tumblr-ön már hatalmas sikert aratott Hannibal babát, melyek olyan cukik, hogy igazából fel sem ajánlanánk nektek játékra. De komolyan, tessék mutatni még egy olyan marchandise produktumot, ami egy ismert sorozatgyilkos kannibált ábrázol olyan szeretnivaló módon, hogy simán odaadnánk, a gyereknek csakhogy feldobjuk az egyre ellaposodó Barbie –esteket. Remélem, tetszik érteni a mérhetetlen öniróniát a képletben?!

Szóval Bryan Fuller vizuálisan is kimagasló, szimbolizmus pornóba oltott kamaradrámája pár hétig, egész pontosan november 16-ig még képernyőn lesz az AXN műsorán. Viszont ezt követően végleg leköszön, lévén nemrégiben az NBC megelégelte a sorozat 3 évad óta tartó nézettségi kálváriáját és a rajongók legnagyobb sajnálatára elkaszálta a jelenlegi ongoing network drámák egyik kimagasló képviselőjét.

Azaz kb. itt az utolsó alkalom, hogy egy kis szerencsével és némi fanboy háttértudással szert tegyetek 2 csodás Hannibal babára. Ehhez mi sem könnyebb, mint a következő kérdésre helyes választ kell adnotok:

Stílszerűen minden étkezés megkerülhetetlen tényezője egy megfelelően harmonizáló bor kiválasztása. Hannibal Lecter pedig, mint már megtudhattuk igen is ad a részletekre, így szaktudása kiterjed a borok világára is. Azaz mi a „séf” kedvenc bora?

Tudom, a kérdés szokatlanul nehéznek tűnhet, de a 3. évad telis-tele van az erre való utalásokkal. Plusz, a babák tényleg tetszetősek és mivel nem tarthatjuk meg őket a szerencsés nyertesek is izzadjanak érte egy kicsit. A helyes válaszokat pedig a jövő heti Hannibal rész premierjéig várjuk a jatek@sorozatguru.info címre.

hannibal-baba

Kommentáld!

Fű alatt megjelent egy The Walking Dead-játék

 
Beküldte: Kanyecc 2015 August 30, 14:35-kor a(z) Játék témába.

image

Hm. Ez a meglepetések napja, ugyanis beloginoltam a Play áruházba, és szembe találkoztam egy újabb The Walking Dead játékkal. A The Walkind Dead: Road to Survival címen futó mobilos applikáció Robert Kirkman és cége, a Skybound által jelent meg augusztus 22-én.

Az IGN.com leírása alapján a sorozat kedvelőinek mindenképp be kell nevezni rá, mert hűen követi az ott látottakat. A legnagyobb kulcsszava, hogy ingyenes, azaz nem húznak le minket látatlanban. RPG-t képzeljünk magunk elé, melyben feltűnnek a produkció népszerű szereplői, úgy mint pl.: a Kormányzó, Rick, Michonne. Cél egyszerű: túl kell élni, menedékeket kell felkutatni, ahova a megszerzett karaktereket el tudjuk “raktározni”, hogy ne legyen annyira kemény az életük mindig.

A játék már tölthető IOS-re és Androidra. Linkeket azon nem mellékelnék, mert a keresőbe beírva hamar megtaláljátok, másrészről pedig ha nem kompatibilis netalántán a készüléketekkel, akkor amúgy nem listázódik ki. Mutatnék hozzá egy gameplay-t, ami alapján könnyedén leszűrhető, hogy érdemes-e bepróbálkozni vele.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats