Plakátba zárva: Viasat6 tavaszi páros plakátok

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 26, 13:17-kor a(z) hazai marketing,szinkronhangok témába.

Szép premierhéten vagyunk túl a Viasat6 jóvoltából. Négy sorozat mutatkozott be országos debüt formájában, ami ritka számba megy a hazai tévéknél. Igaz, nézettségileg lehet, hogy nem hozzák azokat a mutatókat, mint amit kellene, de legalább nem dugják el őket – mint pl.: az RTL Klub – egy lehetetlen megnézési időpontra. A plakátpárosok között még egy közelgő premier is helyet kap, a Bordertown – Mexifornia, ami majd március 9-én érkezik. Mutatnám még pluszban hozzá a szinkronlistáját:

BUD – Bácskai János
ERNESTO – Seder Gábor
J.C. – Vári Attila
Becky – Kiss Anikó
Janice – Kiss Erika
Sanford – Dévai Balázs
Gert – Tóth Szilvi

Magyar szöveg: Pozsgai Rita, Kwaysser Erika
Hangmérnök: Patkovics Péter
Gyártásvezető: Bogdán Anikó
Szinkronrendező: Balog Mihály

Viasat6-2017-tavasz-001
20170215_091915 20170217_211604

Kommentáld!

Reggeli előzetes: Damien: A sátán kegyeltje

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 23, 8:04-kor a(z) szinkronhangok,videó témába.

Néha utálom, hogy nem jut elég időm a blogolásra, mert speciel ezt az előzetest a Damien tegnapi startja előtt szerettem volna megosztani veletek. Az Ómen-sztori kiemelt helyet foglal el az életemben. A klasszikus mozifilmjeit imádom. Egyszerűen olyanok, mint az egyiptomi piramisok: hiába akarná bárki a jelenlegi technikákkal lemásolni, a végső hatás biztos elmaradna az eredetitől. Glen Mazzara azért megpróbálkozott a lehetetlennel, és ha nem is tökéletes, de egy simán emészthető Ómen történetet lerakott az asztalra, ami sok olyan elemet tartalmaz, amiért megszerettem. A tavalyi újoncok egyik volt a Damien, ami nemsokkal az évadfináléra ledarálásra került.

Egy szónak is száz a vége… aki szereti az Antikrisztusos ötleteket, vagy éppen csak egy ijesztgetős sorozatot nézne, ahol a Rossz van mindig előnyben, az bátran próbálja be. Noha a premier az este folyamán megvolt, a folytatás még előttünk. Mutatnám a szinkron listáját, valamint a hosszú előzetesét.

DAMIEN THORN (Bradley James) – HORVÁTH ILLÉS
SIMONE BAPTISTE (Megalyn Echikunwoke) – BOGDÁNYI TITANILLA
AMANI GOLKAR (Omid Abtahi) – KOVÁCS LEHEL
ANN RUTLEDGE (Barbara Hershey) – KOVÁCS NÓRA
JAMES SHAY (David Meunier) – MEGYERI JÁNOS
GRETA FRAUEVA (Robin Weigert) – MENSZÁTOR MAGDOLNA
VERONICA SELVAGGIO (Melanie Scrofano) – MADARÁSZ ÉVA
JOHN LYONS (Scott Wilson) – UJRÉTI LÁSZLÓ

Magyar szöveg: Petőcz István
Hangmérnök és vágó: Bederna László
Gyártásvezető: Németh Piroska
Szinkronrendező: Orosz Ildikó
Produkciós vezető: Németh Napsugár


Kommentáld!

Prime-ra hangolódva

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 6, 13:29-kor a(z) szinkronhangok témába.

Szeptember 5-től a FEM3 már a múlté. Mostantól Prime néven kell emlegetnünk a csatornát, ami némileg tematikát is váltott, azaz nem a nőket célozza csak meg első körben, hanem próbál egyfajta prémiumságot hozni. Ergo mindenkit, aki nyitott az újdonságra. A kezdő hétében három újoncot is képernyőre tűz, mindegyiket 22 órától. Ma lesz a Scream Queens – Gyilkos történet, holnap érkezik a Zoo – Állati ösztön, míg holnapután a Gotham.

Mutatnám hozzá a szinkronlistát, amit a tovább mögé dugtunk.

Tovább…

Kommentáld!

Hazai kreatív: Az utolsó remény (The Last Ship)

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 19, 12:57-kor a(z) hazai marketing,szinkronhangok témába.

Jó látni, hogy a hazai tévécsatornák ismét költenek a plakátok gyártására. 4-5 évvel ezelőtt némileg holtpont érte ezt a szekciót, mert alig futhattunk bele kreatívanyagokba az utcákon, azonban sikerült visszahozniuk ezt a jó szokást.

Nem csak az országos tévék állnak elő ütőképes kreatívokkal, hanem a kábeles adók. Elég csak rápillantani a Viasat6-ra érkező Az utolsó remény, azaz a The Last Ship-ére, amivel amerikai vizeken se találkozhattunk – vagy legalábbis nekem kimaradt a szórásból. Abszolút az egyszerűség és a kreatívság uralkodik rajta. Mindent elmond, amiről a sorozat szólni fog, nincs mese, ez bizony telitalálatos lett. Alul azért ravaszul feltűntetik Michael Bay nevét, aki exec. producerként foglal helyet, de a stafétabot Hank Steinberg és Steve Kane kezében. Előbbihez köthető a Nyomtalanul c. sorozat, ami szép múltra tekint vissza.

Augusztus 30-án érkezik a TNT posztapokaliptikus drámája, amit 22 órás kezdéssel láthatunk a Viasat6 műsorán. Hogy kik lesznek a szinkronhangok, arra is választ tudunk adni, hiszen a tovább mögött a lista a karakterekhez.

TheLastShip-kreativ

(A szinkronlista a tovább mögött található.)

Tovább…

Kommentáld!

Ők lesznak a Lucifer szinkronhangjai

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 21, 12:38-kor a(z) szinkronhangok témába.

Lucifer-Footage-1-640x359

Nem olyan rég írtam egy hosszabb kritikát a Lucifer elmúlt 11 epizódjáról. Részemről totális telitalált az újonc a 2015/16-os kínálatban. Kicsit The Mentalist pótlékként tekintek rá, ugyanis a két főszereplő közötti kémia remekül működik, kellően poénos a maga módján és próbálják a nyomozós műfajt egy sokkal szimpatikusabb, valamint könnyedebb módon tálalni. Az első évadja mindössze 13 részes lesz, viszont ez senkit se lombozzon le, mert legalább zajlanak az események, nincs helye sok töltelék epizódnak, mint ami a többi műfajbelire jellemző.

Április 25-én, hétfőn mutatkozik be a magyar közönség előtt Lucifer Morningstar, így elkértük, hogy az egyes külföldi színészeket kik fogják megszólaltatni a Viasat 3 műsorán. Azt takarná az alábbi lista, ahol a szinkronért felelős személyek neveit is megtaláljátok. Ha pedig valaki nagy szinkron szakértőnek gondolja magát, bátran mondhat véleményt a castingról:

Lucifer Morningstar (Tom Ellis) – Kárpáti Levente
Chloe Decker (Lauren German) – Mórocz Adrienn
Amenadiel (D.B. Woodside) – Kálid Artúr
Dan (Kevin Alejandro) – Zámbori Soma
Mazikeen (Lesley-Ann Brandt) – Nemes Takách Kata
Trixie (Scarlett Estevez) – Gyarmati Laura
Linda Martin (Rachael Harris) – Farkasinszky Edit

Magyar szöveg: Pintér Zsófi és Vass Augusztina
Hangmérnök: Weichinger Kálmán
Szinkronrendező: Dezsőffy Rajz Katalin

A szinkront az SDI Media készítette.

 

Kommentáld!

Plakátba és szinkronba zárva: The Divide – Az ítélet ára

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 6, 16:14-kor a(z) hazai marketing,szinkronhangok témába.

Újabb magyarországi premier lesz az este leple alatt. A hazai AMC műsorán mutatkozik be a The Divide – Az ítélet ára című WEtv-s produkció, melynek különlegessége, hogy Amerikában a pilotötletet elsőként az AMC rendelte be, majd passzolta, amit második körben a WEtv vett át. Ez abból a szempontból volt rossz ötlet, mivel a kábeles adó inkább az esküvői és reality témákra van ráállva, nem pedig az ilyen jellegű drámákra. Ne is csodálkozzunk, hogy az alacsony nézőszáma miatt – az évadvégére – egy kasza került kiosztásra. Érdemes belegondolni abba is, hogy ugyanez történt-e volna, ha mondjuk az AMC-nél marad, esetleg egy rangosabb kábeles tévére került volna. Tippre, simán hosszabb jövőképet jósolnék neki.

Elég friss újoncról beszélhetünk, mivel nyáron volt terítéken. Műfaját körbe írva: egy jogi drámát képzeljetek magatok elé. 8 epizódos első évadját 488 ezren nézték a premierjekor, 322 ezren félidőben, míg a fináléját 280 ezren látták.

Nekem is friss lesz, hiszen még nem találkoztam vele. Hogy megéri-e szinkronnal nézni, az más kérdés, de így, hogy nincs közöm teljes egészében a sorozathoz: miért ne?! Ha netán este nem születne róla emlékeztető, akkor tekintsétek ezt annak. 21 órás kezdéssel érkezik, éjjel pedig lesz alkalom a pótlásra az ismétlésnek köszönhetően.

TheDivide-Az-iteles-ara-HUN-Poster-001

(A szinkronhang lista és a másik három plakátok a tovább mögött.)

Tovább…

1 Hozzászólás

Plakátba és szinkronba zárva: Halt and Catch Fire – CRTL nélkül

 
Beküldte: Kanyecc 2014 November 5, 13:00-kor a(z) hazai marketing,szinkronhangok témába.

Reggel 6-kor a Tiszta őrület című filmmel megkezdte a magyarországi működését az AMC, de hivatalosan már november 3-tól belekezdett, csak valamiért a mai nap járt a fejünkben. Első sorban klasszikus filmcsatornáról beszéltünk szerény személyében, mely a nevéből is adódik, miszerint American Movie Classics. Az MGM helyére érkezett, ha valaki meg szeretné találni a műsortárában, akkor ezzel az infóval lásson neki.

A héten két premier is lesz. Az egyik a Half & Catch Fire, a másik a The Divide. Utóbbiról majd az este folyamán számolunk be. Vele amúgy is ráérünk, mert csak holnap lesz terítéken. Helyette foglalkozzunk a CRTL nélkül alcímen futó debütjükkel, melynek címét a Sorozatjunkie egyik kommentezőjéhez lehet kapcsolni. (Volt egy „adj címet” játékok, melyben ez futott be.)

Az AMC kétségtelenül a Mad Men-nel, a Breaking Bad-del és a The Walking Dead-rel – na meg a The Killing-gel hívta fel létezésére a figyelmet. Mindegyik minőségi dráma a maga szekciójába. A csatorna szerette volna azt, hogy a kihalt veteránok helyére újabb minőségi produkciók érkezzenek. Lényegében a Halt and the Catch Fire ennek az egyik próbálkozása. A történet a ’80-as években játszódik, a számítógépes nagy BOOM időszakában, amikor az IBM volt a piac élén, és mindenki odáig vagy még tovább akart eljutni. Nem túlzás, ha geek drámának állítom be történetileg, amelynek sztorija kicsit másfelé fog elhaladni. További infó, majd az emlékeztetőjében.

Budapestet ellepték az AMC-s plakátok. Más nagyvárosban is hasonló a helyzet? Adhatna valaki visszajelzést. Nos, megszereztük a sorozathoz kapcsolódó kreatívokat, illetve a szinkronhang listát. Ezeket tekinthetitek meg a folytatásban.

Halt-and-Catch-Fire-HUN-Poster-003

(A tovább mögött a többi magyar plakát!)

Tovább…

Kommentáld!

A kiválasztottak és a Ravenswood, az elátkozott város szinkronlistái

 
Beküldte: Kanyecc 2014 April 30, 10:25-kor a(z) szinkronhangok témába.

A Viasat-tól megkaptuk a két közelgő sorozatának a szinkronlistáját, melyből már előre le lehet szűrni, mennyire sikerült jóra a hangcasting. A The Tomorrow People nálam megmarad eredetibe nézősnek, mert leköt annyira, hogy úgy folytassam; a Ravenswood viszont lehet szinkronban nézős lesz.

A kiválasztottak (The Tomorrow People):

Stephen Jameson (Robbie Amell) – Márkus Sándor
Cara Coburn (Peyton List) – Tarr Judit
John Young (Luke Mitchell) – Orosz Ákos
Russell Kwon (Aaron Yoo) – Radnai Márk
Astrid Finch (Madeleine Mantock) – Szilágyi Csenge
Dr. Jedikiah Price (Mark Pellegrino) – Debreczeny Csaba
Jack (Jeffrey Pierce) – Sarádi Zsolt
Luca Jameson (Jacob Kogan) – Nikas Dániel
Marla Jameson (Sarah Clarke) – Kisfalvi Krisztina

Ravenswood, az elátkozott város (Ravenswood):

Miranda (Nicole Gale Anderson) – Lamboni Anna
Raymond Collins (Steven Cabral) – Horváth Gergely
Luke Matheson (Brett Dier) – Czető Roland
Remy (Britne Oldford) – Szabó Zselyke
Olivia (Merritt Patterson) – Andrádi Zsanett
Caleb Rivers (Tyler Blackburn) – Molnár Áron
Simon Beaumont (Henry Simmons) – Bognár Tamás
Dillon (Luke Benward) – Joó Gábor
Carla Grunwald (Meg Foster) – Menszátor Magdolna

Kommentáld!

Jön az RTL Klub-ra a Revolution

 
Beküldte: Kanyecc 2013 June 13, 13:02-kor a(z) DVD,Magyar hírek,szinkronhangok,videó témába.

Tudjuk le egybe a sorozathoz kapcsolódó híreket.

Az RTL Klub nyárra elhozza a Revolution-t a magyar nézőknek. Csütörtök estékre kerül, ahol duplázva fogja leadni – legalábbis a jelenlegi felállás szerint. A start június 20-a lesz. Nagy hype-pal indult, aztán kihullott a sorból berkeinkben. (Talán csak FERCSA zárta le.) Ha valaki kellő affinitást érez arra, hogy felkarolja az áramnélküli nemzedéket, akkor bátran dobjon meg minket vendégírással. Szívesen kirakjuk. Egyébként legutóbb BSBSubs írt róla a 10 epizódját követően, illetve tess félidőben. A lényeg, hogy megkapjuk az NBC nézőmegosztó sorozatát.

Másrészről, DVD-n is kiadásra kerül, illetve Blu-ray formában is, ha valaki jobban preferálja a nagy felbontást. A részek mellett lesznek extrák is, ezek itt:

– An In-depth Look at the ‘Revolution‘ Pilot – Featurette
– Creating a Revolution – Featurette
– Deleted Scenes
– NBC.com Webisodes
– Gag Reel

Megjelenés odakinn: szeptember 3-án.

(A szinkronhangok listája és a magyar előzetes a tovább mögött.)

Tovább…

Kommentáld!

Szinkronhanglisták: Egyszer volt, hol nem volt; Bosszú; King

 
Beküldte: Kanyecc 2012 July 9, 13:04-kor a(z) szinkronhangok témába.

Az m1 folytatja a durvulást. Októberben elkezdték, azóta se álltak le. Július-augusztusban debütál az Egyszer volt, hol nem volt, azaz az ABC idei újonca, az Once Upon a Time, amit tekinthetünk egy újabb tévés mérföldkőnek, mivel a produkció nem éppen hétköznapi, és a nézők komálták a fantasy vonalát. Szintén nincs még hivatalos kezdési időpontja a Bosszúnak se, azaz a Revenge-nek. Érkezik továbbá a július 19-én a King, kanadai krimisorozat is. Lesz mit nézni. Mindegyikről írtunk már többször, így csak a lényeget mutatnám.

Séma: Karakternév (Színésznév) – Szinkronhang

Once Upon a Time – Egyszer volt, hol nem volt

Emma Swan (Jennifer Morrison) – Zsigmond Tamara
Királynő/Regina Mills (Lana Parrilla) – Agócs Judit
Hófehérke/Mary Margaret Blanchard (Ginnifer Goodwin) – Majsai-Nyilas Tünde
Henry Mills (Jared Gilmore) – Bogdán Gergő
Herceg/David Nolan (Josh Dallas) – Varga Gábor
Zörgőfürge/Mr. Gold (Robert Carlyle) – Háda János

Revenge – Bosszú

Emily Thorne (Emily VanCamp) – Földes Eszter
Victoria Grayson (Madeleine Stowe) – Tóth Enikő
Nolan Ross (Gabriel Mann) – Moser Károly
Jack Porter (Nick Wechsler) – Szabó Máté
Daniel Grayson (Joshua Bowman) – Posta Victor
Conrad Greyson (Henry Czerny) – Rosta Sándor
Ashley Davenport (Ashley Madekwe) – Molnár Ilona

King – King

Jessica King (Amy Price-Francis) – Pikali Gerda
Derek Spears (Ala nVan Sprang) – Galambos Péter
Danny Sless (Gabriel Hogan) – Bozsó Péter
Paul Graci (Tony Nardi) – Háda János
Jason Collier (Aaron Poole) – Zámbori Soma
MK Gordon (Zoe Doyle) – Vadász Bea
Eleni Demaris (Suzanne Coy) – Náray Erika

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats