Studio 60 on the Sunset Strip – 1.21 – K and R (3)

 
Beküldte: tess 2008 May 5, 17:42-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.


Premier: 2007/6/21
Írta: Mark McKinney, Aaron Sorkin
Rendezte: Timothy Busfield

Simon kirohanása nagy fejtörést okoz a stúdiónak, de leginkább Jack Rudolfnak, akit közben kísértenek a 6 évvel ezelőtti hasonló események. Matt megosztja Tommal a túszcsere lehetőségét, aki kezdetben nem kíván élni a lehetőséggel, de egy telefon mindent megváltoztathat. Eközben Danny továbbra is a kórházban van, ahol Jordan állapota tovább rosszabbodott…

Megjegyzés: Sorkinéknál úgy fest az a módi, ha bika erős kezdéssel nyitnak. Simon és Jack beszélgetése is ebbe a kategóriába tartozott. Hihetetlen milyen adok-kapok volt és a kis kikacsingatások a piával meg egyszerűen zseniálisak. A gond csak az, hogy a végére megint nem maradt a lendületből. Ebben pedig nagy szerepe volt flashbackkeknek is sajnos. Most a múlt jobban előtérbe került, ami annyiból jó, hogy végre átláttuk a történteket, de ennek hála a feszültség is alább hagyott. A rész végéről meg ne is beszéljünk. Neves egyszerűséggel a készítők a 42 percnél azt mondták köszönik szépen ennyi elég is volt. Cliffhanger hatás meg zéró ugye. Az ember leginkább idegességében ordítana egyet, hogy ez mégis mi volt.

Ja és a nagy vicc. Mindenki „episode trilogyban” gondolkodott eddig, de sajna ennek most semmi köze sincs hozzá. Ez volt ugye a folytatásos sztori 3. része, aminek a lezárást kellett volna szállítania. Ehelyett a történetet egyszerűen csak félbe vágták, szóval ez kurvára nem volt trilógia. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy szar volt, mert nem volt az, de nem is kaptuk meg azt, amire számítottunk. És ne feledjük már csak egy rész van, de annyi félbemaradt szál, hogy tuti nem zárják le mindet.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Studio 60 on the Sunset Strip – 1.20 – K and R (2)

 
Beküldte: tess 2008 May 5, 15:30-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.


Premier: 2007/6/14
Írta: W.G. Snuffy Walden
Rendezte: Dylan K. Massin

Jordan állapota rosszabbra fordult a szülés után, így Danny továbbra is a kórházban marad. Eközben Matt a stúdióban próbálja meg összetartani a csapatot és munkára sarkallni. Ez viszont elég nehéz, főleg úgy hogy a sajtó folyamatosan árasztja a kamu híreket, melynek hála Tom teljesen kiakad, Simon pedig a sajtó ellen fordul. Közben Mary érdemleges információkkal tud szolgálni a fogva tartókról, aminek fényében szó lehet akár a váltságdíjról is…

Megjegyzés: Sokan istenítik Sorkint, sokan meg egyszerűen nem értik mi a fenének ez a nagy hype, ami folyton körülveszi. Nos, a kételkedőknek ajánlanám a figyelmükbe a rész első 5 percét a főcímig. Olyan párbeszédet kapunk ugyanis, ami egyszerűen büntet. Pörgő, humoros és mégis drámai. Egyszerűen zseniális! És ha már ez van az első 5 percben, akkor mit hoz a folytatás?

Ugye egy „episode trilogyval” van dolgunk, mely most érkezett el a feléhez. Vagyis a felvezetésnek most kellett véget vetni és ettől kezdve a durvulásnak kell jönnie. A gond csak az, hogy Sorkin már most durvult egy hatalmasat, tehát a finálé vagy oltári nagy bukta lesz, vagy pont az ellenkezője. Én a sikerre szavazok, amit leginkább Simon kirohanása támaszt alá. Ebből még igen jól összerakott jeleneteket lehet kihozni. Akárcsak Jack Rudolf visszaéréséből, akinek most tényleg jelentős szerepe is lehet.

Summa summára ezt a részt látni kell. Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen iramot voltak képesek tartani a készítők, holott ez egy komoly dráma sorozat akarna lenni. A finálét követően pedig remélem, hogy minden egyes részlet értelmet nyer. Nem tudom ki hogy élte meg a visszaemlékezéseket, de én piszkosul eltudnék tekinteni tőlük. Pofás dolog meg minden, de mindig szar helyen vannak. Arról nem is beszélve, hogy zéró az átvezetésük. Ha kukacoskodni akarnék, akkor ez az egyetlen negatívum egyébként meg tökéletes a rész.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.19 – K&R (1)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 1, 15:43-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_119.jpg
Premier:
2007/06/07
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Timothy Busfield

Dráma uralkodik el a stúdióban. A terroristák már közölték a követelésüket, azonban Tom testvérének helyzetét tovább rontja, hogy a sajtó kiadja a tényeket, azaz: A híres Tom Jeter bátyját ejtették túszul! Jack, persze próbálja meggátolni a hírterjedését, ám hiába. Míg Harriet imádkozik, addig Matt és Harry a múltban kezd el merengeni. Danny aggodalma sem volt veszélytelen babájukat illetően…

Megjegyzés: Kisebb erősödés, de az ez előtti tripla részt semmi sem múlja felül. Érdekes, hogy itt is, és ott is valamilyen módon, de Tom körül forogtak a részek. Most sincs ez másképpen. Szegény, már megint megszívta. Mivel folytatásról lenne szó, ezért még nem értékelném összességében. A mostani részben a humor eléggé tiltott jelenség volt. Úgy tűnik a sorozat csak is akkor hoz szépet, ha van min röhögni. Itt pedig nem volt semmi amin röhöghettük volna, max. amin izgulhattunk.

Nyomás, dráma, meg mi egymás. Átjön szintén a képernyőn. De azért jó látni, hogy Jack félre tette a nézettségi számokat, és a csapattal foglalkozik, azon belül is Tom-mal. Ilyen egy jó főnök. Igazán csak most láthatjuk meg, hogy mire is képes, valamint azt is, hogy ha időnként kiakad az egyes dolgoktól, attól még rendjén van szíve! Míg Tom-ért a stúdióban, addig Jordan-ért a kórházban lehet aggódni, hiszen császármetszést kell végre hajtaniuk, mert a baba nem tudta magát kibogozni, tudniillik a nyaka köré csavarodott a köldökzsinórja.

Hogy mit várok a folytatástól, azt ne kérdezzétek. Eddig halasztható egy részt, remélhetőleg Happy End-del zárul, ha nem akkor meg még jobban örülök, hiszen nem annyira kiszámítható a sorozat!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Studio 60 – 1.18 – Breaking News

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 1, 13:20-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_118.jpg
Premier:
2007/05/31
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Andrew Bernstein

Jack egyre jobban rászáll Jordan-re az alacsony nézettség miatt, melynek oka: Matt és Harriet szakítása, csak éppen erről ők nem tudnak semmit. Suzanne figyelmezteti Danny-t Matt függőségérő, aki persze titkol mindent. Feltűnik ismét Mary, aki egy újabb pereskedési ügyben képviseli a csatornát, és egyben próbálkozik Matt szívébe belopni magát. Simone és Harriet egész show alatt azon habozik, hogy elmondják-e a rossz hírt, mely Tom-ot érinti testvérével kapcsolatban…

Megjegyzés: Újabb két (ha ezt belevesszük három) részes összefüggő történet kibontakozását követhettük nyomon. A folytatásban Tom testvéréért lehet, majd aggódni. Ennyit elől járóban, most pedig jöjjön az évad egyik csalódásáról a kritikám. Mer hogy, részemről nagyon is az volt. Matt nyomasztó, humormentes showja a tévé képernyőre is áthatott. Ha ez volt a készítők célja, akkor jár a pont, ellenben nem hinném, hogy sok néző díjjazná ezt a megmozdulásukat.

Ami tetszett, az maga Mary nyomulása volt Matt felé. Nagyon jól alakít mostanság az Invasion “hisztis picsája”. Harriet-tel is simán felvehetné a harcot, mert ahhoz képest, hogy milyen idős, elég jól tartja magát. Kíváncsi leszek, hogy mennyire kavar be Matt és Harrie kapcsolatába. Tom és Lucy, a továbbiakban is bimbózik. Jó látni, hogy valakik együtt vannak. Jordan és Danny kapcsolata, igen érdekes, hiszen míg Jordan komoly dolgokról beszélne, addig Danny, mindig csak a magánéletűkre tud gondolni. Már csak az a kérdés, hogy lesz-e posztváltás Jordan részéről, vagy nem!

Tom testvéré már két napja nem küldött magáról életjelet. Szülei kezdenek aggódni, és amint az majd kiderül: nem is jogtalanul. Tom és Harriet egyrészről jól tette, hogy hallgatott, hiszen itt nem csak Tomról volt szó, hanem az egész csapatról, másrészről meg nem, hiszen el kellett volna egyből mondaniuk, ami rontott volna a show sikerén.

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Studio 60 – 1.17 – The Disaster Show

 
Beküldte: Kanyecc 2007 October 1, 11:41-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_117.jpg
Premier:
2007/05/24
Írta: Thomas Schlamme
Rendezte: Dara Resnik Creasey, Chad Gomez Creasey

Egy nem szokványos show veszi kezdetét, ugyan is Danny megbántja a kellékeseket, melynek az lesz az eredménye, hogy nem hivatalos sztrájkba kezdenek bele! Allison Janney örülni is fog ennek, aki mint vendégszereplő lép fel harmadszorra a showban. Az egészet már csak az tetőzi tovább, hogy bombariadó bejelentése miatt feltűnik az FBI! Tom és Lucy, valamint Simone és Stephanie Hawaii-ra készülődik, azonban Stephanie-nak kételyei lesznek a fiú iránt a hallottak alapján. Hariett még mindig nem tudja miért szakított Mattel…

Megjegyzés: A humor nagyon jó volt ebben a részben! Láttunk már péntek esti mészárlást, hajnali megváltást, most jöjjön egy újabb alapfogalom: a katasztrófa show. Gondolom nem sokan hallottatok még róla. Amikor szóba kerül ez a fogalom olyanra kell gondolni, ami nem volt tervbe véve, és az egész show sikere múlhat rajta. Jelenesetben ilyenek voltak a felbőszült díszletesek, kellékesek, meg súgok. Ellenben szerintem marha jóra sikeredett nélkülük is a show.

Simone megint jelentkezhetne a rész emberének. Nagyon nagyot alakított. Kétcségetelenül sejteni lehetett már az elején, hogy a sok nő ügyéből nem sül ki túl sok jó. Így is lett. Azonban a rész legidegesítőbb embere címre is találhatunk megfelelő alanyt Hariet részéről. Már kezd az agyamra menni, hogy nem tudja eldönteni, hogy még is mi van közte és Matt között. Matt nem szerepelt ebben a részben, de még is sokszor került a neve szóba. Danny-vel is szintén hasonló a helyzet! Azért megnéztem volna az a jelenetet közte és a munkatársak között.

Egy sima, mezei, ám extra humorral fűszerezett rész után még is mit várjon az ember! Volt már jobb is, reméljük lesz is. Én befejezem a sorozatot!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.16 – 4 a.m. Miracle

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 21, 19:05-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_116.jpg
Premier:
2007/02/19
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Szerda van! Mattnek már javában ki kellett volna választani az eheti ötleteket, melyből megírja a péntek esti műsort, azonban állandóan csak Hariet jár a fejében! Emellett még egy fiatal ügyvédnő is “megkeseríti” az életét, aki szexuális zaklatás ügyében nyomoz a stúdióban, és Mattet akarja rávenni, hogy tanúskodjon. Jordan ez idő alatt beszerzett egy “vigyázz rám babát”, mellyel fel akar készülni a közelgő anyaságra, ellenben Danny ezt feleslegesnek tartja…

Megjegyzés: Hát nem igazán tudok rosszat mondani erre a részre sem. A készítők nagyon jól találták el az egészet! Bár volt néhány olyan pont, amitől a falra másztam! Igen, Hariet összes jelenetéről van szó! Nagyon idegesítő volt ebben a részben! Nem is értem mit vár? Úgy tűnik mindkét pasiját elveszette és látszólag ez nagyon is fáj neki. Kétséges, hogy Matt a hallottak után bizzon benne, de sajna a szerelem elvakít, szokták mondani! Luck részéről, persze vége véglegesen is.

Jordan és Danny kalandja volt talán a legmókásabb az egész részben. Jordan és a “vigyázz rám baba”. Mekkora ötlet már. Jordan sem egy IQ-agy, ha 600 dollárt képes volt egy ilyen babáért kiadni. Danny-vel való harca, pedig fenomenális! Mit ne mondjak, példás szülök válhatnak belőlük. Persze csak a maguk módján! A stábnak megint sikerült valami nagyot alkotni, íróink tudta nélkül. És nem is akarok már szólni a lefejezőgépről, ami majd nem Simone életének vetett volna véget. Na abból let volna a nagy per, nem ebből a zaklatásból.

Kari Matchett egyre több mellékszerepet kap az Invasion után. Nem is baj, mert ha a továbbiakban ilyen bravúrosan alakít, akkor én teljes mértékben meg leszek vele elégedve!

Múlt héten a péntek esti mészárlásba nyerhettük bepillantás, most pedig a hajnali 4 órás megváltásba! Utóbbi alatt csak annyit kell értenetek, hogy elfogyott az ötlet, és vészesen közeleg a péntek!

This entry has a rating of 3.5

1 Hozzászólás

Studio 60 – 1.15 – The Friday Night Slaughter

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 19, 18:12-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_115.jpg
Premier:
2007/02/12
Írta: N/A
Rendezte: Thomas Schlamme
Történet: Melissa Myers, Amy Turner

Matt életébe nyerhetünk bepillantást, mikor megjelent benne Hariet, és mikor úgy belé szeretett. Akkoriban ment a nagy harc, hogy a még el nem ismert írók művei adásba menjenek. Matt is köztük volt, és a még újoncnak számító lánynak írta ötleteit. A sok kudarcot követően szokott rá a drogra…

Megjegyzés: Huh. Azt hiszem most jöhet egy szitkom ez után, mert nagyon magam alatt vagyok. Ez a rész azért odatett, de rendesen. Le lehet szólni, hogy nem voltak “nagy alakítások” (voltak, de vegyünk alapul az előző részt), vagy éppen vicces jelenetek, de itt nem is erről volt szó. A készítők a dráma műfajt már-már drámaian is vitték bele. Ez a nyomás kissé lehangolhatja az egyszeri nézőt. És le is hangolt elég rendesen. Persze ez volt a cél, és le is a kalappal. Matt mesterien alakított.

Végre bepillantást nyerhettünk a kulisszák mögé, mikor a sok író műsor előtt pár órával odatolong a “írók szobája” elé és várják az ítéletet, miszerint megírt számuk szerepelni fog-e, vagy sem! Matt flashbackjéből ez nagyon is átjött! Igaz, el is gondolkoztatott, mivel a mai időben, mint ha nem láttunk volna annyit írót ott.

Jordan és Danny kapcsolata bimbózik. Jó látni, hogy olyan boldogok. Tom is, és Cal is, szintén nagyot alakított ebben a részben. Nagyon jó ez a sorozat! Tessék nézni!

This entry has a rating of 5

1 Hozzászólás

Studio 60 – 1.14 – The Harriet Dinner (2)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 13, 20:51-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_114.jpg
Premier:
2007/02/05
Írta: N/A
Rendezte: John Fortenberry
Történet: Mark Goffman, Dana Calvo

Kim igen kiütötte magát a sok alkoholtól, ezért Simone felügyeli, míg Tom Jackért megy! Természetesen Tao-ék is megérkeznek a későbbiek folyamán. Hariet nem habozik tovább: Kimondja amit érez, még ha ezzel fájdalmat is okoz Mattnek. Danny, azonban szerencsésebb ezen a téren, mivel Jordannel való tetőn lévő fenn rekedésük elsimította az akadályokat…

Megjegyzés: Mondhatni mesteri befejzés! Nem lehet mindig teljesmértékű “Happy End” és szerencsére most sem lett ilyen! Talán jobb is, hiszen nem sikerülhet mindenkinek minden. Miről szólna akkor a folytatás. Nem bántam meg, hogy vártam 2-3 hetet a folytatással, mert bűn jó lett! Azt hittem egy csomo kudarc lesz, már mint nem kudarc, csak amolyan átlagos dolgok, de nem.

Amint az várható volt, rendeződtek több szerelmi szálon is a kapcsolatok: Tom és Lucy között továbbra is az a randi, melyet már megelőzőtt az első csók, valamint Jordan kis bűvészmutatványa is eredményre vezetett! Kihizze volna, hogy ekkora lesz a vége?! Már csak azt nem értem, hogy Jordan miért félt annyira Danny-től. Az oksa, hogy fél az újabb elhagyástól, de akkor is: jobban, rosszban. Hariet-ten meg nem tudok kiigazodni. Már kissé kezdem lotyónak tartani, mert csak a nyaka köré húzi a pasikat, és csak áltatja őket. Kíváncsi leszek beváltja-e tettét, amit Mattnek mondott. Jack is örülhet, hiszen Tao mellettük áll. Azért az is nagy poén volt, hogy az öreg tud angolul. Le a kalappal! Nagyot alkottak!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.13 – The Harriet Dinner (1)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 13, 20:39-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_1131.jpg
Premier:
2007/01/29
Írta: N/A
Rendezte: Timothy Busfield
Történet: Eli Attie

Tomnak le kell mondania a randiját Lucy-vel, mivel Jack megparancsolja neki, hogy Tao lányát győzze meg apja helyes döntéseiről. Harriet és Matt között nem, hogy jobbra fordulnának az események inkább rosszabbra! Hasonló a helyzet Jordan és Danny között is, mivel utóbbi bocsánat kérése kisebb galibát eredményezett. Cal, sem lóghat ki a sorból, mivel egy kígyó elszabadult a stúdióban, szóval áll a bál…

Megjegyzés: Kell ennél eseménydúsabb rész?! Jegyzem meg rögvest, hogy most érkeztünk meg a “trilógia” (előző volt a felvezető) csúcspontjához! Zajlanak az események, mindenki csak bukik egy jó nagyot, mi meg várjuk, hogy ebből az egészből, hogyan hozzák ki magukat a készítők úgy, hogy még ennél is jobban istenítsük őket. Tény, már ezzel a teljesítményükkel megcsinálták, de még érzem: tartogatnak sok jót is.

Hariet véget akar vetni Matt-tel való kapcsolatának, azonban Matt még mindig szerelmes belé. Direkt csak azért licitált egy héten keresztül, hogy a kedvében járjon és levegye a lábáról! Igaz a licit tippje kissé mellé ment, de akkor is jó volt. És feltűnik ekörül a szál körül egy ifjú tini deszkás Christian Camargo! Kissé emos a stilusa, de azért szeretjük! A rész, azonban még tartogat meglepetést, hiszen a Masi Oka is itt van egy vendégszerep alkamlával! Ezt már csak a kígyó elszabadulása tudja tovább tetőzni! Azaz még sem, mivel Tom is befürdik, az ifjú fekete is befürdik és Danny-ék is befürdenek. Kim meg közben élvezi az élet és rástartolt Tomra. Áhh… Mint egy szappanopera. Imádom!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.12 – Monday

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 21, 23:03-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_112.jpg
Premier:
2007/01/22
Írta: Lawrence Trilling
Rendezte: Dana Calvo, David Handelman

Elérkezett egy újabb év! Danny, miután Jordannek bevallotta érzéseit iránt, a nő állandóan csak kerülgeti, azonban ő nem áll le még ezután sem! Tom ráveszi magát és elhívja Lucy-t egy randevúra, melyet a lány el is fogad! Jack-re és főnökére is nagy teher nyomul, ugyan is a bízotsági tanácsot meg kell valahogy győzniük teóriájukról, miszerint nem kötelesek fizetni bírságot! Ehhez viszont Zhang Tao-t kell meggyőzniük, hogy vonja vissza macau-i projektüket a csatornával!

Megjegyzés: Nálam nem volt több hónapos szünet, maximum egy hetes, de ez a rész tényleg odatett! Mondanom sem kell, hogy ez volt a bevezető, ugyan is dupla rész következik, ami igen izgisra várható! Most is zajlottak az események, mint még az elején és ez jó! Ez kell a shownak, bár ne tudnám, hogy nem lesz folytatása, de remélem ezt ti is tudjátok! Ugye? :D

Danny és Jordan kapcsolata, hát ebből nem tudom mi fog kisülni, de hogy Jordan nem adja olyan könnyen oda magát az is biztos! És ahogy mondta, van neki így is elég gondja (volt férje, kirúgáshoz közel áll, baba) ezen kívül is! Tom végre lépett és milyen jól tette! Úgy tűnik Lucy is kedveli, csak ne hogy sírás legyen a móka vége! Matt is nyomul Hariet-re, csak kicsit másképpen, mint a többiek! Ez már 3 szerelmi szál, és még jöhet új is akár! Wáó!

Most, azonban Jacknek kell nagyot alakítania, hiszen rajta múlik minden! Az öreg nagyon jó fej, és sokan bírják! Van egy olyan megérzésem, hogy sikerülni fog, de az még odább van!

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.11 – The Christmas Show

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 14, 22:56-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_111.jpg
Premier:
2006/12/04
Írta: Daniel Attias
Rendezte: Cinque Henderson, Christina Kiang Booth

Közeleg a karácsony, így Matt karácsonyi műsort akar csinálni! Mindenkit rá is állít a témára, azonban ezt kissé megnehezíti Simone és Tom harca  Lucy kegyeiért! Hariet, közben ügynökétől – aki belé esett – megkapja az év szerepét! Jordannek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy gyereke lesz! Danny-t ez a hír persze megviseli, mivel szerelmes lett! Jack egy afganisztáni tudósítás miatt nagy galibába sodorja az NBC-t!

Megjegyzés: Karácsonyi hangulat ide vagy oda, sokkal jobb részt láthattunk, mint az előzőekben! Matt és a karácsony is lehetett volna a cím! Áhh… Még mindig bennem van az egész! Las Angeles-ben nyáron van a karácsony, hát hogy csináljunk havat, ha még a raktárépületünk is bemondta az unalmast?  Kókuszdióból! Először nem hittem volna, hogy megcsinálják, de megcsinálták! A hangulatot a továbbiakban Simone és Tom harca Lucy kegyeiért vitte a prímet, ami már a végére annyira elfajult, hogy Jézust kicsit más színben tűntette fel! Jordan, ahhoz képest, hogy terhes, jó áll a dolgokhoz! Mint ha most még erősebbnek látnám, mint az előző részek során. Matt sem hagyott semmi mellékvágányt, ahogy Danny sem! Mindketten megtették, amit a szívük megkövetelt! Kell ennél jobb, a szünet előttre?

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.10 – B-12

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 14, 21:59-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_110.jpg
Premier:
2006/11/27
Írta: Aaron Sorkin, Eli Attie
Rendezte: Bryan Gordon

A stáb létszámát egy vírus szeli! Matt igen nehéz helyzetbe kerül, mivel újonc írói nem igazán tudják mi a dörgés, ezért segítségül kell, hogy hívja egyik volt kollégáját! Jordan, Jack tanácsára, intejut ad a Times magazinnak, azonban ezt is nagyon elszúrja.

Megjegyzés: A cölöp kezd lazulni! :D Pedig aztán még jobb is volt, mint az előző rész! És miért húzom le? Mert nem érdemli meg! Jordan, Lost BUUMMM-osan zárta a részt! Nem vett le a lábamról, mint ne mondjak! Nem volt kiszámítható a készítők ezen húzása, de a kedvenc karakterem kezd az agyamra menni! Ez, így nincs jól! Ami viszont tetszett, az Hariet Nem tudok viccet mesélni szereplése az egész rész alatt! Jah, és a 60-as stúdióban sem precízek a vágók! Észleltem egy bugg-ot: Mikor Danny szemüvege leesik az orrára, miközben a főkőkkel beszél, a következő kamerán meg már, újra a feje búbján csücsül! Lessétek majd meg! Végre az újoncok is teret kaptak! Matt, szerint profikká váltak, szerintem inkább csak kedveskedik, amit az előző brigádnál nem igazán tett meg!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Studio 60 – 1.09 – The Option Period

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 14, 20:57-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_1091.jpg
Premier:
2006/11/20
Írta: John Fortenberry
Rendezte: Christina Kiang Booth, Mark Goffman

Ricky és Ron azt tervezi, hogy elhagyják a 60-as studió brigádját, ugyan is kaptak egy jó ajánlatot a FOX-tól forgatókönyvükre! Eközben Simone és Tom Hariet-tet győzködik, hogy ne menjen el a fehérnemű fotózásra, csak mert ki van bukva a világra! Danny és Jordan a költségvetéssel hadakozik!

Megjegyzés: Stabil, mint a cölöp! Van egy pont, ami fölé úgy tűnik az elmúlt időszakban nem tudtam magasodni a sorozat! Ezt már több részen át tart, és kicsit mérges is vagyok miatta! Szeretnék én többet adni erre a részre is, mert megérdemli, de valójában viszont nem érdemli meg!

Jordan szembesül a valósággal: Nincs sok ideje hátra már a csatornánál! Mindent elkövet, azonban hogy ha már menesztik a stábnak jó heteket teremptsen! Ricky és Ron végre felszívódik, de van olyan érzésem, hogy feltűnnek még az NBC köreiben! Hariet ideges mindenkire, na és akkor mi van! Ami igazán tetszik a szálában, hogy a valóságban is, így van ez! Hiába állítunk több dolgoról rosszat, ha másik 20 ember másképp vélekedik!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.08 – Nevada Day (2)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 14, 19:40-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_108.jpg
Premier:
2006/11/13
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Timothy Busfield
Történet: David Handelman, Cinque Henderson

Jackre nehezül a feladat, hogy kihozza Tom-ot a nevadai kisváros börtönéből! Persze ezt Robert Bebe bíró nem könnyíti meg számára! Jordan sincs könnyebb helyzetben, hiszen a nagy főnök elő veszi múltbéli dolgai miatt. Matt és Hariet között tovább nő a feszültség!

Megjegyézés: És végül megoldódnak a problémák! Bár, ezt az előző rész elején lehetett sejteni! Mi tetszett főként ebben a részben? Hát… Hogy mindenki megmutatta a foga fehérjét: Matt Hariet felé; Jack az átlagos, valamint a multimilliomos felé; Tom, ahogy szó nélkül tűrte a vádakat; Simone becsületessége és Jordan hajtóereje még ebben a nehéz időszakban is, hiszen penge élen táncol, de nagyon! És ami nem tetszett, hogy kezd kihunyni az a láng, amit még a sorozat kezdésekor úgy isten igazán istenítettem!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.07 – Nevada Day (1)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 14, 12:17-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_107.jpg
Premier:
2006/11/6
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Timothy Busfield, Lesli Linka Glatter
Történet: Mark McKinney

Tom-ot letartóztatják, mivel előző nap este Hariet összeszólalkozik pár meleggel az utcán, akiknek nem tetszik a rovata! A fiú védi meg tőlük, azonban egy véletlen folytán fellöki egyikkőjüket! Az esetet tovább bonyolítja, hogy este műsor, valamint Simone fűves cigije, a gyorshajtásról még nem is beszélve! És Jack, ezen körülmények között üssön nyélbe, egy igen fontos szerződést!

Megjegyzés: Kell ennél esemény dúsabb rész?! Szerintem sem! Le a kalappal Mark McKinney előtt, hiszen nem semmit dobott össze! Csavar-csavar hátán, no meg a sok kérdőjel (Minek Simone-nak fűves snassz, valamint miért is siettek annyira) Remélhetőleg a kövekező részből erre is fény derül!

Jordan és Jack között tovább éleződik a helyzet! Jack már az elbocsátását emlegeti! Kellene ettől félnünk? Tény, hogy nem tetszik neki Jordan galád húzása, de ha bejön a Nemzetek c. sorozata akkor már a vezetőségnek sem lesz kérdéses volta! Tom nagy galibába keveredett, és hip-hop egyszer csak milyen felkapott lett egy nevadai község! Simone egy állat volt, Matt kezdhet félni, Hariet csak küzködik, Cal-t nem láttam :) , van még valaki? :D

Jah és a nagy kérdés?! Makaó-föld az NBS-é lesz?

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.06 – The Wrap Party

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 14, 10:17-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_106.jpg
Premier:
2006/10/23
Írta: N/A
Rendezte: N/A

A bemutató után nagy party készülődik a 60-as studioban! Jordan mindent meg tesz, hogy kerülje Jack-ket, aki ki van bukva rá! Danny mindent megtesz, hogy Matt-tel elfelejtesse Hariettet, azonban nem igazán sikerült neki a kísérlete, így Simone-nal tart egy clubba, ahol feketék stand-uppolnak esténként, hogy leszerződtessen egy amatör, ám tehetséges tesót!

Megjegyzés: Szintugrás! Nagyon laza egy rész volt! Szinte alig történt valami! Jack-ket már lassan kezdem megszánni, hogy nem jött össze a szerződése! Jordant tovább kergeti a múlt! Úgy tűnik a sztárok élete nem könnyű! Ahogy Tomé sem, hiszen szülei nem igazán ismerik el munkáját! Az oké, hogy anyuci jópofizik, de igazából neki: apai bíztatás kellene! Cal és az öreg harca, sem volt semmi! Nem is értem mit törődött vele ennyit! Simone helyzetét teljesmértékben megértem, és szerencséjére hanem is Vili Wilsont szerződtették le, de így is lesz egy tesó az írók között! Hariet duplán pofára esett, hiszen Deren sem különb a többi pasinál, és még Matt-tet is újra kerülős a szitu!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.05 – The Long Lead Story

 
Beküldte: Kanyecc 2007 July 13, 23:04-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_105.jpg
Premier:
2006/10/16
Írta: David Petrarca
Rendezte: Dana Calvo

Martha O’Deil tovább folytatja a cikkéhez való gyűjtögetést, melyből a végén egy fogadás is születik, ugyan is Matt és Harriet magánéletére is kíváncsi! Jordan, közben küzd Jack ellen, aki a csatornához egy gagyi reality leszerződtetését akarja, melyet Jordan ellenzi egy általa vélt jobbra!

Megjegyzés: A színvonal továbbra is a régi! Bár ezt a részt kissé lehúztam, még nem az teszi, hogy nem voltak benne jó pillanatok, hiszen voltak! Inkább csak az előző részek feel-goodságát veszem alapul! Na az most kicsit, mint ha hiányzott volna!

Martha tovább folytatja cikkéhez a gyűjtőhadjáratot, amit igazi kritikusként végez! Igazából én azt nem értem, miért nem Jordan történetét veszi célba! Az úgy is felkapottabb lenne, mint Matt és Harriet-é! Mindenesettre jó látni, hogy a stábtagjai, még ha bakot löttek is odafigyelnek egymásra! Jordan-nel meg teljesmértékben egyetértek, hiszen még én sem venném meg ezt a gagyi reality showt! Nem lát benne jövőt?! Én sem!

A rész mellett szól még természetesen a vendégszereplő sztárok felhozatala is, hiszen feltűnik a Gilmore Gilrs főszereplője: Lauren Graham, valamint Szting!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.04 – The West Coast Delay

 
Beküldte: Kanyecc 2007 June 2, 11:31-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_104.jpg
Premier: 2006/10/09
Írta: Aaron Sorkin, Mark Goffman
Rendezte: Timothy Busfield

Jordan körül a nyomás tovább nehezedik, ugyanis elvált férje egyre merészebb módot választ, hogy felhívni magára a közvélemény figyelmét. Matt körül is zajlik az élet. Harriet új pasijával cukkolja fel, akiről közben kiderül, hogy nem is az, de ez már késő, valamint a Vanity Fair képviseletében feltűnik köreikben Martha O’Dell is, aki egy címlapsztorit akar írni a showról, azonban egy váratlan esemény nem kis fejfájdalmat okozhat, mind Mattnek, mind Rickynek és Ronnak.

Megjegyzés: Hát ez a rész is, mint a többi nagyon ott volt a toppon. Nem értem a csatornákat! Hogy lehet egy ilyen jó, számomra népszerűnek mondható sorozatot törölni. Na nem spoilerezem, annyira előre! Kétség kívül most Matt, és a hírvivők voltak a rész emberei! Hadd ne kelljen kikeresem a nevüket! Jordan körül továbbra is zajlanak az események! Kíváncsian várom, hogy oldja meg a problémát. Matt sem a szerencse embere. Barátja tanácsa mellett, még a táncosnőé sem jött be! Rosszkor volt, rossz helyen. A Vanity Fair-es csaj sem volt semmi! De a prímet akkor is az utolsó 5 perc mozgása vitte! Csak így tovább!

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Pilot: Studio 60 on the Sunset Strip

 
Beküldte: Kanyecc 2007 May 6, 15:38-kor a(z) Pilot,Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_1011.jpg
Tess már beelőzött a sztorival, ezért nem is foglalkoznák vele! Jöjjön a kritika, én hogy is látom összességében a sorozatot!

Megjegyzés: Az elején nagy gondban voltam, mert azt sem tudtam, hogy most mi történik. Van úgy bár ez a híres 60-as studio, ahol több híres fazon is már megfordult, és idővel eléggé jelentőset csökkent a nézettsége! Tény és való: ezt helyre kell hozni, de még is hogyan? Hát Wes megpróbálja! Az állásába kerül! Mindenkit lefikáz és megmondja a magát, de ha jobban belegondolunk mindezt a show-ért tette. Kirúgták, de legálabb a világ híradói velük foglalkoznak. Megbélyegezte a show-t! Közben feltűnik Jordan McDeere, aki az NBC főnöke lesz. Nagyon nagy stílusa van a csajnak! Mondhatni, miatta fogom folytatni. Bemer szólni mindenkinek; nyersen, hidegvérrel megmondja a magát. Mint, ahogy mondta, ez kell a sikerhez. Kíváncsian várom a következő húzásait! Merész ötletnek találtam azt a gondolatát is, hogy két elbocsátott emberüket vegyék vissza. Tényleg igaza van azzal kapcsolatban, hogy nem csak a showt, hanem az embereket is figyelembe kell venniük. Amit, hiányoltam: az a zene alig hallottam. Meg is lepődtem! Összességében Matt és Jordan karaktere fogott meg a legjobban! Na nézzük tovább.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.03 – The Focus Group

 
Beküldte: tess 2007 April 16, 21:54-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_103.jpg
Premier: 2006/10/2
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Christopher Misiano

A pénteki adást követően elég sok dolog látott nyilvánosságot. Kiderült ugyanis, hogy Jordan múltja elég piszoks és ez még sok galibát okozhat. Valamint napvilágott látott a fókosz csoport értékelése is, ami elég rendesen megosztja a stábot. Ezen felül a műsornak legalább 90%-ot kell teljesítenie vagy annyi neki. Szóval nagy a nyomás a stábon, de az idő egyre csak fogy és hirtelen megint péntek lesz.

Megjegyzés: Egyszerűen továbbra sem értem, hogy a fenébe tudta Sorkin ilyen durván elkaszálni a premiert. A 3. rész ismét büntetet és überelte az eddigieket. Végre már nem csak Amanda Peet hátán nyugszik a sorozat, hanem Matthew Perry és Nathan Corddry is egyre jobbakat alakít. A történet ahogyan Sorkintól  várni lehetett ismét pergő, tartalmas és persze vicces. Így számomra nem kérdés a folytatás.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.02 – The Cold Open

 
Beküldte: tess 2007 April 16, 20:48-kor a(z) Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_102.jpg
Premier: 2006/9/25
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Thomas Schlamme

Hétfőn Jordan bemutatja a nyílvánosságnak a fiúkat, ami egy kisebb fajta viszályhoz vezet a csatornán belül. Szerencsére Jordan kitart mellettük, így kezdődhet is a munka pénteki műsorral. Azonban a stáb ötlet hiányában van, amit csak tovább tetőz a sok kis apró probléma a munka során felmerül. Az egész műsort egy király Opening tudná csak megmenteni, de már csak az a kérdés hogy mi legyen az.

Megjegyzés: Na szerintem Sorkin itt kaphatja be úgy istenesen! Hogy lehet valaki akkora majom, hogy két részletben ad le egy premiert. A Pilot szörnyű volt, de szükséges. Tudtuk, hogy fel fogja vezetni a folytatást, de ennyire? Akárhogy is nézem a folytatás zseniális lett. Erre is szokták mondani, hogy szarból várat ugye.
A jelenetek kegyetlen pergősre és irónikusan humorosra sikeredtek. Csak úgy mint az apró kis probkémák, mellyek minden bizonnyal kulissza titkoknak is elmennek. Zseniális, csak úgy mint a finálé! Bár nem tudom ezen miért csodálkozom annyira, hisz Sorkintól már megszokhattuk volna, hogy általában a finálékat nyomja meg kegyetlenül. Akárhogy is van, de ez a rész most büntetett, de pont ezért nem csillagos ötös. Ez a dinamizmus a premierhez kellett volna és nem a folytatáshoz. Szóval egy szintel még mindig le van maradva a show.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Studio 60 – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2007 April 16, 19:48-kor a(z) Pilot,Studio 60 on the Sunset Strip témába.

studio60_101.jpg
Premier: 2006/9/18
Írta: Aaron Sorkin
Rendezte: Thomas Schlamme

Az NBS nagysikerű sketch showja a Studio 60 haldoklik. A producer Wes mégis megpróbálja feltámasztani, de a vezetőség nem engedi adásba az egyik poénos részt. Ezzel viszont elszabadul a pokol és Wes élőben kritizálja a tv társaságot.
Az új elnöknek Jordannek a feladata helyrehozni a csatorna hírnevét és feltámasztani a Studio 60-t. Ezért a nő visszaveszi a csatornához Danny Tripp-et és Matt Albie-t, akiket már egyszer száműztek onnan.

Megjegyzés: Hát kb ennyi lenne a Pilot története. Hatalmas mi? Egyszerűen nem értem miért volt annyira oda érte mindenki még ősszel. Persze ott vannak a nagy nevek mint Amanda Peet meg Matthew Perry, de akkor is. Aaron Sorkintól mindenki a megmentőt várta, de a jelek nem azt suggaljak, hogy ezt el is hozta. Persze a premier pofás volt és a kritika is abszolut megállja a helyét, de akkor is. WTF? A főcím után meg ez a Kill Bill szerű fejezetes megoldás. Hát kissé tré volt. Mindenesetre arra tökéletesen megfelelt, hogy bemutassák a szereplőket. Ellenben szinte semmiféle karakter ábrázolást nem kaptunk. Persze az kiderült, hogy ki, miért és hogyan de a mélyebb szállak csak úgy kimaradtak. Ha igazán jóra akarták volna venni a figurát, akkor egy dupla résszes premierrel kezdenek, hisz itt egy az egyben látszik hogy egy sima felvezetést kaptunk.

Ha már a történet kissé összecsapottra sikeredett akkor majd a stílus segít gondoltam. Hát ismét azt kell mondanom NEM! A zene teljes hiánya azért kissé meredek szerintem. A fináléban persze felcsendül a Queen ismert muzsikája de összességében ennyi. Sőt ha jobban bele gondolok ez volt az egyetlen értelmes jelenet. Ettől fogva kezdett érdekelni a történet, de hát ahogy lenni szokott jött a vége főcím.

Szóval tömören és velősen a Studio 60 a valóságban is azt sugalja mint amit a története. Lehet, hogy nagy lesz, lehet hogy nagy volt, de most szart se ér. Igen jól értettétek. Teszek itt az állandó hypera meg a kritikusokra. Ez egyszerűen össze lett csapva úgy istenesen! Az egész eddig Amanda Peet kecses vállain nyugodott, de ha így folytatódik a szegény csaj egyszer tutira megrokkan.

This entry has a rating of 1.5

11 Hozzászólás

free web stats