Plakátba zárva: Baby

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 13, 14:03-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Tavaly novemverben jelentette be a Netflix, hogy érkezik a kínáltukba a harmadik olasz sorozat, a Baby személyében. Jogosan merülhet fel a keresztkérdés, hogy volt már előzőleg kettő másik bejelentés?! Volt ám! Az egyik a Suburra címet hordozza, a másik meg a Juventus FC doku-reality-je, amiben a stream oldal fantáziát látott.

Akkoriban még csak berendelés statuszban emlegetett projekt a coming-of-age vonalat akarja erősíteni, amit az év elején forgattak igaztörténet alapján. A története: római középiskolások titkolt világába kalauzol minket. Pontosabban Parioli középsulisok egy csoportját követhetjük nyomon, miközben identitásukat és függetlenségüket keresik, illetve jólétül érdekében belefolynak olyan dolgokba is, amibe nem lenne szabad. 8 epizódját fiatal készítők nevei jegyzik, ott a stábban: Antonio Le Fosse, Eleonora Trucchi, Marco Raspanti, Giacomo Mazzariol és Re Salvador.

Erik Barmack, a Netflix egy fejese így nyilatkozott anno:

“We are proud to continue to invest in original content in Italy, and Baby is representative of the new, edgy programming from talented producers that we cherish. We couldn’t be more excited to start work on this show.”

Mutatnám a plakátját, november végétől nézhető majd.

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Orville – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 11, 11:58-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Fox mégsem 2019-re tervezi a The Orville visszahozását a műsorkínálatába, hanem korábbra. Nah, nem sokkal, hiszen az a két nap… de akkor is, az mégsem 2019. Arról van szó, hogy a csatorna még idén, december 30-án elstartoltatja a sorozat 2. évadját. Már annyira a PeakTV korszakát éljük, hogy a téli szünet is megszűnt. Erre pedig pont ő lesz a legjobb bizonyíték, mert karácsony és újév között nem igazán kaptunk újdonságot 5-10 évvel ezelőtt. Ezt is dobhatjuk a kukába, nincs szabadság, aki képben akar lenni a kiszemelt kedvenceivel, azoknak hajtania kell, mert könnyedén a fej mögé magasodik az epizódszám elmaradás listája.

A The Orville stílusával már az első évadja során összekaparta a kultsorozat jelzőt. Nem csak paródia a sorozat (ne akadjunk fel, ez már beépült a köztudatba, ha az, ha nem az!), hanem egyfajta tisztelgés is a Star Trek világa előtt. Aki pedig nincs képben azzal, az se csüggedjen, mert anélkül se csorbul az élvezhetősége.

Itthon a Prime kínálatában tűnt fel tavaly januárban Orville címen. Ergo, a magyar nézőknek se lehet idegen Seth MacFarlane elképzelése, ami nézettség fronton nem hozott rosszul a 18-49 évesek körében, hiszen a 2017/18-as idényben, a Fox házon belüli tabelláján az 5. helyet foglalta el a nem-szkriptelt elképzelések között az 1.25-ös demóátlagával. Össznézettségben már kicsit hátrébb sorolódott, de ettől függetlenül hozta a kötelező 4 millió feletti átlagot – amit mondjuk az erős startjának (8.558M) köszönhet legfőképpen. A kérdés csak az lesz, hogy a finálé mutatóit képes lesz-e túlszárnyalni? – Tippre mindenképp, mert nem sokkal maradt el az akkori évadminimumától.

Zárásképpen mutatnám a színbarát plakátját, rajta a főszereplőkkel, illetve a dátummal. A TVLine exkluzívként hozta le, bár nem érzem azt, hogy ennyire hype-oltatni kéne.

wpid-fb_img_15418395240067012228934979313201.jpg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Sally4ever

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 3, 13:37-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az HBO koprodukcióba fogott a Sky Atlantic brit tévével, hogy Julia Davis elképzelésének teret adjon egy komédia keretében. Ha tippelnem kellene, akkor a humorjánál inkább a szigetországra jellemző vonások lesznek a jellemzőbbek. A történetben: egy átlagos, szürke hétköznapjaiban élő nőt ismerhetünk meg, akit eljegyeznek sokév együttlétet után, ami kisebb válságba taszítja. Nem számított rá! Mindez úgy mutatkozik, hogy viszonyt kezd egy sokkal karakteresebb nővel, aki mellesleg még művész lélek is. A főszereplők sorában: Davis mellett Catherine Shepherd és Alex Macqueen.

A brit premierjén már túl vagyunk. Mutatnám a plakátját.

“She’ll do anything to get who she wants.”

Kommentáld!

Plakátba zárva: Into the Dark

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 1, 17:31-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Hulu októberben egy eléggé fura koncepciót tálalt a nézői elé. Az Into the Dark egy horrorantológia, melynek különlegessége, hogy havi rendszerességgel szállítják a friss részeit. Oké, addigra mindent elfelejtünk, gondolhatnánk, de nincs így, mert epizódikus antológia a pontos műfaji besorolása, azaz kvázi minitörténeteket kapunk, amit a készítők majd összekapcsolnak egy csavarral, ha jól veszem ki a hivatalos leírásból. És ezalatt a Blumhouse TV presents-re gondoljunk.

Az első rész The Body címet hordozza; a második, amit november 2-án lehet nézni pedig The Flesh & Blood-ot. A folytatást is, mint a mostaniakat, minden hónap első péntekén szállítják. Mutatnám a fentiek plakátjait.

Valakinak amúgy a kezdés megvolt? Jöhetne vélemény, mennyire horror az a horror?!

Kommentáld!

Plakátba zárva: Tell Me a Story

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 31, 18:45-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az HBO minapi sajtóközleménye hamar eldöntötte, hogy melyik sorozattal kell foglalmoznom a plakát rovatunk kapcsán. Aki olvas minket a közösségi hálón, annak nem fogok újat mondani a Tell Me a Story hazai stream oldalas premierjével, melynek jogait az HBO GO kaparintotta meg. Mit jelent ez? Hát csak annyit, hogy november 8-án felkerül a műsortárukba, ahol feliratosan majd lehet fogyasztani a részeit heti rendszerességgel. A magyar címéről se feledkezzünk el, ami a Mondj egy mesét lett.

A tízrészes széria a világ legkedveltebb meséinek újraértelmezett pszichothriller változata. A sorozat New Yorkban játszódik napjainkban és olyan meséket fűz össze, mint a Három kismalac, Piroska és a farkas, Jancsi és Juliska. Felforgató mesék szerelemről, veszteségről, kapzsiságról, bosszúról és gyilkosságról. Főszereplői között:
Billy Magnussen, Kim Cattrall, Danielle Campbell, Paul Wesley és James Wolk. A tévés premierje HBO3-on lesz, de egyelőre csak egy nagyábóli januárt tudunk mellé társítani, ami még formálódhat.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Origin

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 27, 22:32-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Nem egyszerű az ember élete, ha egy populáris címről akarja kideríteni, hogy mi is van mögötte. Az Origin-nel legkorábban a Comic Con alkalmával találkozhattunk, ahol bemutatták a legelső ajánlóját. (Itt pótolható, ha kimaradt volna!) A Youtube Red-re, vagy amit már Youtube Originals-nak emlegetnek érkezik november 14-én. Témában a sci-fi és a thriller vonalat fogja erősíteni. A történet középpontjában: néhány idegen áll, akik egy űrhajón vannak összezárva – miközben egy távoli bolygóra tartanak. Az első két részét Paul W. S. Anderson rendezte. A szereplők sorában: Fraser James, Madalyn Horcher, Natalia Tena, Nora Arnezeder, Philipp Christopher, Sen Mitsuji, Siobhán Cullen és Tom Felton. Kezdésképp 10 részt jön.

A new life.
If you Live.”

origin_xlg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Legacies

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 24, 10:56-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Akadnak még elstartolatlan őszi újoncok. Ilyen a holnap érkező Legacies, ami megpróbalja a The Vampire Diaries és a The Originals kitaposott, ám elnéptelenedett útját felfrissíteni. Így van, újabb vámpíros spinoff-fal bővül a franchise és a The CW portóliója, mert szerintük van rá igény, még ha nem is éli fénykorát a műfaj. Itthon az HBO GO-ra érkezik egy nappal később, október 26-án. Egyelőre tévés premierről nincs infónk, csak a magyar címéről, ami a Legacies – Az sötétség öröksége lett. Plakátja is árulkodik, hogy a fiatal közönséget célozzák meg. Mi picit már várjuk a rajtjat, mert jónak tűnik a castingja – csak ne legyen túlnyálas.

legacies_xlg

Kommentáld!

Plakátba zárva: American Gods – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 18, 13:30-kor a(z) Hírek,Vizuális egyveleg témába.

Nagy kívancsiság övezi a jővőre debütáló American Gods-ot, hiszen a nyár vége tőle volt hangos a Starz berkein belül. Történt ugyanis, hogy a készítők sorából menesztették Bryan Fuller-t és Michael Green-t, a stafétabotot pedig Neil Gaiman vette át, akinek az elmúlt hónapjai arról szóltak, hogy megnyugtassa a rajongókat, hogy a kialakult cseppet sem hétköznapi helyzet semmiképp sem fog kihatni a sorozat folytatására – sőt, még jobban járnak a nézők, mert a története még könyvhűbb lesz. Valóban így lesz-e, arra januárig várnunk kell, viszont a marketing oldalról jön a megnyugtatás, hiszen egy ilyen plakát után a bajokat könnyebben felejti az ember. Kedvencem a csoportképes megoldás.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Chilling Adventures of Sabrina

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 14, 12:02-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Tetszik, hogy az októbert Amerikában amolyan horror-centrikus hónapnak ütemezték be a stream – és tévécsatornák. Egyrészről, már nézhető és darálható a Netflix részéről a The Haunting of Hill House; de a Hulu is meglep minket a Light as a Feather-rel, csak hogy szokjuk a témát. Az FX részéről is kellő sötétséggel bír az idei American Horror Story. Másrészről, filmes szegmensben is muszáj említést tennem a Halloween-filmről, és akkor még csak párat emeltem ki a sorból, mert mondhattam volna a sötétebb tónussal rendelkező Chilling Adventures of Sabrina­-t is, ami papíron a Riverdale spinoff-ként tartunk számon. A képregényes alap bizalomra ad jelet, mert nem sok rosszat hallottam róla. Kíváncsi leszek, annyi szent. Jó kis hónapban vagyunk, kapjuk a jobbnál jobb anyagokat, csak győzzük őket „feldolgozni”.

chilling_adventures_of_sabrina_ver3_xlg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Modern Family – 10. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 13, 8:40-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Jubileumi évaddal tért vissza a Modern Family szeptember végén – legalábbis, ha az évadszámot vesszük figyelembe. Túl van a sorozat a 200. epizódján is, és ha már nem is éli fénykorát nézettség szempontjából, még mindig az egyik legjobb komédiák között tartom számon. A karakterek egyszerűen jók benne, nincs mese. A poénjait szokni kellett az elején, de miután ez megtörtént, már semmi negatívumot nem tudok felróni a készítők számára.

Mit tudni az idei etappal kapcsolatban? Azt biztosan, hogy egy fontos szereplő meg fog halni. [Ne ijedj meg!] Ez nem azt jelenti, hogy főszereplő, bár nincs kizárva az sem. Kinek, mi a fontos vagy főbb szereplő?! Lehet, hogy pont Jay kutyáját üti el a kocsi, akit a család szintén családtagként kezel. Majd kiderül hamarosan. Egyelőre még tisztázatlan a jövője a shownak. Egyes források Steve Levitan, azaz a széria showrunner-jének nyári távozása nem sok jóval kecsegtet, de még a befejezésének/kaszájának hírét sehol se hozták le hivatalosan, így ne fessük az ördögöt a falra. Az viszont biztosra vehető, hogy nagyon a végjátékban van a komédia, nem lennék meglepődve, ha a The Middle mintájára elrendelnék a zárását rövid időn belül – és most 1-2 évre gondolnék, nem hónapokra. És igen, a 11. etapja nincs bekérve!

A döntésig mutatnám a szokásos fehér kosztümös plakátjának legújabb darabját, ahol a szereplők vígan nyaldossák a fagylaltot.

modern_family_ver15_xlg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats