Plakátot a magyar népnek: Aranyélet – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 19, 13:26-kor a(z) hazai marketing,Magyar hírek témába.

A Tv2 megpróbálkozik egy egészen új műsorrend elképzeléssel. Nah, nem kell túlgondolni a dolgokat, csak okosan próbálják felépíteni a vasárnap estéiket. A tervük a következő, mutatnám az aznapi műsorstruktúrát, aztán értekezünk a tényekről:

18:00-18:55 – Tények
18:55-21:25 – Esti film, csak is magyar földről
21:25-22:50 – Aranyélet 1. évad
22:50-től – Esti film, bármilyen ország kínálatából

Kapizsgáljátok, amit kell? – Augusztus 23-án kezdenek bele a kísérletbe, amikor is a Valami Amerika 3. mozifilmet kapjuk meg az Aranyélet előtt. Rákövetkező héten, szeptember 30-án a PappaPia érkezik 2017-ből, valamint október 7-én a Viszkis. Ez egyelőre az, amit lehet tudni a magyar filmes blokkról. Mindhárom produkció friss, egyiknek sem volt meg az országos tévés premierje, így sok reményt fűznek a debütökhöz.

Éés külön jár a pacsi azért, hogy az HBO-s Aranyéletet – melynek utolsó évadja októberben érkezik az HBO műsorára – magyarfilmekkel vezetik fel. Szó szerint csinálnak egy magyaroknak szánt blokkot, ami tök jó ötlet, már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz nyitott erre az átlagnéző? Inkább a nagyszabású hollywoodi filmeket néznék-e vagy van igény olyasmikre, amikre tényleg büszkék lehetünk, mert mi, magyarok csináltuk. Nagyon várom a nézettségi mutatókat, és remélem összejön nekik a mutatvány, hiszen, ha bukik, akkor már tényleg el kell gondolkodnunk azon, hogy miért nem vagyunk nyitottak a saját jó dolgainkra.

Az Aranyéletről nem írnék, hiszen, aki olvas minket, az már tudja, mi-hány méter vele. Csak a hivatalos országos tévés plakátját mutatnám.

wpid-aranyelet_212x2745570061898553405100.jpg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Charmed

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 17, 14:10-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Októberben visszatér a ’90-es évek egyik legkedveltebb sorozata, a Charmed. Nem lesz könnyű helyzetben szemünkben, hiszen a stábunk az eredetin nőtt fel. Imádtuk nézni a délutáni timeslotjában a Tv2 műsorán, sőt, akkor még VHS-kazettakra is rögzítettük, hogy később bedigitalizáljuk TV-tunner segítségével, és gyűjteményünk becses darabját alkothassa. A The CW májusban zöld utat adott a reboot ötletének, ami nem kapott buzgó fogadtatást – első sorban a castingja miatt, másrészről az ajánlója se volt túl meggyőző. Meglátjuk, ne ítélkezzünk látatlanban, október 15-én okosabbak leszünk. Addig mutatnám a netre dobott színpompás plakatját.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Chilling Adventures of Sabrina

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 13, 12:41-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Nem lesz szünet az év végéig, ugyanis a Netflix gondoskodik róla, hogy kellő mennyiségű sorozattal árasszon el minket. Október 26-án kapjuk meg a Sabrina, a tiniboszorkány koncepcióját, ami eltérő lesz az előző feldolgozásokhoz képest, hiszen az azonos című regényt veszik alapul a készítők, ami egy sötét tónusú horrorként van számon tartva. Ergo, aki kalandos vígjátékra számított, azt ki kell ábrándítanom, mert ez nem az lesz, de olyan nem is kell – bíz bennem! Főszereplője Kiernan Shipka lett, akinek főmunkássága a Mad Men-hez köthető, de a Feud-ban is lathattuk néhány rész erejére. További szereplők között tartjuk számon: Michelle Gomez-t, Richard Coyle-t, Lucy Davis-t, Miranfa Otto-t és Jaz Sinclair-t.

Érdemes tudni még azt, hogy a Riverdale spinoff-járól beszélünk, így az ottani vonások közül többet is majd felismerhetünk; illetve, hogy kétévados berendeléssel büszkélkedik, így a 2019-es visszatérésével lehet számolni. Mutatnám a netre került plakátját. Kíváncsi leszek, mennyire lesz horror az a horror műfaj. Elég sok csalódás ért a műfajban mostanság.

“Happy Birthday, Witch.”

Kommentáld!

Plakátba zárva: Mr. Inbetween

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 10, 19:02-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Scott Ryan és Nash Edgerton készítésével az FX (és az ausztrál Foxtel) jóvoltából az idénynyitás dömping időszakában érkezik a Mr Inbetween, ami azt mondatja, hogy a csatorna vissza próbál térni a gyökereihez. Mindössze 6 epizódról beszélünk, viszont ez az a szám, ami egyértelműen magában hordozza azt, hogy az írók ne altassák a jónépet, hanem feszes tempóban egy jó sztorit tálaljanak elénk. És ez adottnak tűnik, hiszen a történt középpontjában: egy bérgyilkos áll, aki, miközben szakmájával járó nehézségeivel küzd, még meg kell felelnie barátjainak és csaladjának is. Egyébként Scott a főszereplők sorában is jelen lesz Damon Harriman, Matt Nable és Brooke Stachwell mellett. Plakátja nagyon adja magát.

Kommentáld!

Szerda, avagy Chicago-nap

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 6, 18:17-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

“Egy város. Egy család. Egy este.”

Az NBC szeretné, ha mindenki a fejébe vésné, hogy szeptember végétől a szerdáik a Chicago-franchise jegyében zajlanak. Kezdésképp 20 órától érkezik a Chicago Med, amit a rangidős Chicago Fire-rel folytatnak, hogy aztán 22 óra után a Chicago P.D.-vel zárják a napi adagunkat. Október 3-án, azaz a debütöket követő héten már egy crossovert is a nézők elé raknak, hogy még inkább összekössék és mélyítsék a rajongótáboraikat. Ez a hármasnak a közös plakátja.

Kommentáld!

Plakátba zárva: FBI

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 4, 12:58-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Véghajrába lépve a csatornák belekezdtek az újonc és visszatérő sorozatai reklámozásába. Ne lepődjetek meg, ha a következő napokban a kelleténél sokkal több „plakátba zárva” cikk érkezik, hiszen mindegyiket meg akarjuk mutatni.

Kezdjük a sort a CBS őszi üdvöskéjével, ahol Dick Wolf is közreműködik exec. producerként. Az FBI mögött valójában Craig Turk, a The Code egyik készítője áll, akit rendezői pozícióban: Niels Arden Oplev támogat meg. A történet középpontjában: egy new york-i FBI iroda áll, aminek mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Természetesen az ügyek és azokat felgöngyölítő személyek mellett helyet kap a belső rendszer működése, csakhogy az átlagembernek is legyen valamiféle fogalma arról, hogy „ezek az emberek tényleg dolgoznak, illetve hogy van mögöttük irányítás”. Kezdésképp 13 részről beszélhetünk, ahol főszereplőként tűnik fel: Ebonée Noel, Jeremy Sisto, Missy Peregrym, Sale Ward és Zeeko Zaki.

A plakátjára természetesen rákerült Dick Wolf neve, mert alapvetően a krimi szférában egy húzónévnek tekinthető. Az NCIS és az NCIS: New Orleans közé ütemezi a CBS kedd estékre, ami nagyon jó pozíció. Ha innen nem jön össze a bravúr, akkor vessen magára a sorozat.

wpid-fb_img_1536005587817-16485342145604017607.jpg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Tom Clancy’s Jack Ryan

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 27, 19:18-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Akad berkeinkben Tom Clancy-rajongó? Ha igen, akkor hozzájuk szólnék első körben, hiszen nyakunkon a Jack Ryan premierje, amit hónap végén kapunk meg az Amazon jóvoltából. Az újoncra már több mint egy éve várunk, hiszen, ha emlékeitekben elkezdtek kutakodni, akkor eszetekbe juthat, hogy múlt nyáron a New York-i Comic Con-on kaptunk egy eléggé jóféle előzetest. Nyilván azóta is érkezett hosszabbak, rövidebbek, melyekből kiderült az is, hogy csak a főhős jelleme került átpakolásra a tévés változatba, tehát nem beszélhetünk teljes könyv adoptációról – max. részlegesről. A forgatás több kontinensen zajlott, így nem véletlen, hogy egyesek ráaggatták a blockbuster jelzőt, mert hát az akciót nem éppen hétköznapi szinten szeretnék benne szállítani.

Augusztus 31-diki debütjét érdemes naptárba feljegyezni, mert tényleg vonzó az, amit eddig a promóciója során tapasztaltam. 8 részt kapunk. A főszerepet John Krasinski kapta, nincs mit ragozni a tényeken. Mutatnám a netre került plakátarzenálját.


Kommentáld!

Plakátot a magyar népnek: KérdezŐ

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 26, 13:10-kor a(z) hazai marketing,Magyar hírek témába.

Nem teljesen tiszta számomra, hogy most a hivatalos cím az „Kérdező” vagy „KérdezŐ”. Miért? A hivatalos hazai plakátjainál talán jobb lett volna kis- és nagybetűt használni, hogy jobban elkülönüljön a különbség, ha egyáltalán a Viasat3 akar ilyennel foglalkozni. Szerintem akarna, hiszen jó szójáték kerekedik ki a sorozatcíméből, nah, de hogy miről is van szó, azt mindjárt írnám, előbb azonban egy kis kitérŐ [ha-ha-ha].

Augusztus 27-én indul több hazai tévécsatornánál, köztük a Viasat-családnál is a 2018/19-es idény. Egyik nagydurranásuk között tartható számon Gundel Takács Gábor műsorvezetésével érkező új vetélkedőjük, viszont még kapunk mást is. Egyrészről lesz majd egy különkiadás a Feleségek luxuskivitelben legutóbbi évadjához, hiszen meg kell mutatni a népnek Vivi és Fecsó esküvőjét. Kapott is alcímet az egész projekt, Lagzi luxuskivitelben-re fog hallgatni, amit augusztus 27-én 21 órás kezdéssel csekkolhatnak a kíváncsiskodók a VIASAT3-on. A VIASAT6-is feltöltődik újdonságokkal. Érkezik ugyanezen napon a Helix. Másnap, 28-án kapjuk meg az Idővonalat (Travelers), amelyben a több száz évvel később élő emberek felfedezik, hogyan küldjék vissza tudatukat az időben, a 21. századi emberek fejébe. Augusztus 29-én A holnap legendái (DC’s Legends of Tomorrow) folytatódik a legfrissebb etapjával, míg 30-án az Amerikai istenek (American Gods) gondoskodik a minőségi kikapcsolódásról.

És, hogy mi is ez a KérdezŐ? Másolnám a sajtóanyagból a lényeget:

„A KérdezŐ című műsorban – amely 6 héten át minden hétköznap 20:00-tól lesz látható –, azonban nem ő, hanem közel száz civil, többek között egy pék, egy állatorvos, egy idegenvezető, sőt egy rabbi teszi fel kérdéseit a játékosoknak. A párbajból győztesként kikerülő játékospár pedig a sztárlépcső „megmászása”, azaz ismert emberek – köztük Ónodi Eszter, Hajós András, Rúzsa Magdi vagy éppen Scherer Péter – kérdéseinek megválaszolása után akár 10 millió forintot is hazavihet.”

És miben másabb, azt is mondanám, azaz másolnám:

„Szemben a hagyományos kvízműsorok klasszikus feladványaival, itt a témák, sőt a kérdések megfogalmazása is személyes, gyakran humoros, hiszen a kérdezők maguk teszik fel őket. Azonban míg egy autószerelő számára pofonegyszerű, hogy hány karakterből áll egy autó alvázszáma, addig egy laikus számára ez akár nehéz kérdésnek bizonyulhat.”

A VIASAT3 mérföldkőhöz érkezett. A KérdezŐ ugyanis az első nagy stúdiós, tudásalapú game showja a csatornának. Az elkészült epizódok gördülékenysége mögött több mint 100 munkatárs ténykedett. Az alapokat az izraeli Who’s Asking? adja, ami eléggé sikeres formátummá nőtte ki magát az elmúlt évtizedben. Számtalan ország megvásárolta a licencét, és máshol is akadtak töretlen sikerek. Pl.: a svájci változat már 300 epizóddal büszkélkedhet. Nem is kérdés, hogy adni kell neki esélyt, ha már ennyi különcködő gameshow-ról beszélünk.

Gundel Takács Gábor egyébként az alábbit nyilatkozta:

„A KérdezŐ műsorvezetőként számomra is merőben újszerű feladat, hiszen a kérdéseket ezúttal nem én teszem fel. Inkább híd szerepem van a kérdezők és a játékosok között, ami gyakran szórakoztató, máskor éppen drámai helyzeteket szül. A KérdezŐ nemcsak kvízműsor, hanem stratégiai játék is, hiszen a versenyzők maguk döntenek válaszaik értékéről is, és persze az sem mindegy, hogy kit választanak önmaguk vagy éppen vetélytársaik számára a kérdezők csapatából”

Természetesen lesz a kezdésről kritika a napokban, addig mutatnám a hazai kreatívokat. Ritka amúgy is a kábeles viszonylatú promóciós anyag.

KERDEZO_KEYART_BB_504x238cm_vegleges
KERDEZO_KEYART_CLP_118,5x175mm_vegleges

Kommentáld!

Plakátba zárva: New Amsterdam

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 24, 12:27-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Az előzetese a New Amsterdam-nak eléggé árulkodó jellegű. Az NBC nem titkolt célja, hogy a kórházas sorozatok műfajában ők is jelen legyenek egy ütőképes koncepcióval. Tavaly az ABC-nek a The Good Doctor-ral összejött a mutatvány. A csatorna inkább a doku-vonalról merít magának történeti szálakat, ami abból a szempontból egy jónak tűnő húzás, mivel könnyebben tudják eladni idősebb nézőiknek, s ezáltal. Másrészről, egy közkórház kerül górcső alá a sztorijában, ahol már mindenki járt, tudja mi a dörgés. Érdekes lesz visszalátni más szemszögből az ott történtekét, a nehézségeiket és megpróbáltatásaikat.

Kedd estékre érkezik ősztől. Az NCIS: New Orleans és a The Rookie lesz a konkurenciája – bár szerintem utóbbitól nem kell tartania. További érdekesség, hogy a This is Us lesz a felvezetője, a csatorna legnézettebb sorozata.

Break the rules. Heal the system.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Homecoming

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 22, 19:31-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Nem akarom ismételni jómagam, hiszen a Homecoming első plakátjánál már kitértem arra, hogy miért is annyira ígéretes az Amazon ősszel érkező üdvöskéje. Na jó, azért dióhéjban had említsek két dolgot, amik abszolút húzóegységei a produkciónak: (1) a főszereplők sorában Julia Roberts foglal helyet, míg a (2) készítők között a Mr. Robot egyik írója, Sam Esmail nevét olvashatjuk. Talán sokaknál Julia nyomja a latba a többet, mégis csak egy elismert és népszerű – inkább filmes – színésznő, aki most úgy döntött, hogy sorozat fronton is meg akarja mérettetni magát. Valószínűleg összejön neki, hiszen karaktere eléggé összetett lesz. Meg is követeli az alapfelállás, hiszen olyan katonákat kap páciensül, akik valamilyen szinten sérültek a küldetésük során.

Tényleg nem szaporítanám tovább a szót, átadnám a helyet és a teret a legfrissebb plakátarzenálnak. Premierdátumát pedig írjátok fel valahova, november 2-án kapjuk meg.

homecoming_ver7_xlghomecoming_ver6_xlg
homecoming_ver5_xlghomecoming_ver4_xlg
homecoming_ver3_xlghomecoming_ver2_xlg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats