Plakátba zárva: Fastest Car

 
Beküldte: Kanyecc 2018 April 7, 10:38-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Netflix se szeretne autós reality nélkül maradni, ezért berendelte nemrég a Fastest Car-t, amivel azon nézők felé akar nyitni, akik bírják a régi járganyokat, amiket tulajdonosaik feltunningoltak. Eddig mit szóltok hozzá?

Talán nem kell bemutatnom a külföldi részleget, ahol a legnépszerűbb autós műsorok között a Top Gear foglal helyet. Van brit és amerikai változat is belőle, de ne feledkezzünk el a konkurrens stream szolgáltatóról, az Amazon-ról sem, ahol a The Grand Tour képviselteti magát. Nyilván erre lépniük kellett, alapvetően sincs annyira telítve ez a piaci szegmens. 8 rész kapunk első ízben, ahol a tunningolt veteránok össze is mérik sebességüket a modernkor csodaival, amik már alapvetően úgy jöttek le a gyártószallagról, hogy a lóerő kellő mennyiségben jelen legyen.

A realityból kiderül majd az is, hogy egy Ferrari 488 GT-vel szemben mire lesz képes egy ’71-es évjaratú Ford Pinto. Mától már nézhető is!

Kommentáld!

Tavasz az AMC műsorán

 
Beküldte: Kanyecc 2018 March 17, 14:05-kor a(z) hazai marketing témába.

Délelőtt elhintettem, hogy az AMC három sorozattal támad tavasszal, amikre igencsak büszke. A The Terror-ról, a Fear the Walking Dead­-ről és az Into the Badlans-ről van szó, melyek premieridőpontja a plakátról leolvasható – így nem is szaporítanám a szót. Talán annyi hozzáfűzést tennék, hogy a The Terror március 29-én dupla résszel kezd; illetve, hogy dupla csatornapremierként kapjuk meg, ugyanis a Cool is leadja ugyanabban az időpontban a kezdését, bár náluk nincs duplázás.

AMC-tavasz-poszter

Kommentáld!

Plakátot a magyar népnek: A tanár

 
Beküldte: Kanyecc 2018 March 15, 13:52-kor a(z) hazai marketing témába.

Továbbra sem tudni, hogy a Korhatáros szerelemnek lesz-e második évadja, az viszont tiszta sor, hogy neki köszönhetjük, hogy az országos tévécsatornák merjenek szombatra pakolni sajátgyártású ötleteket. A Tv2 vele kezdte el a „hagyományt” (?), amit hamar átvett az RTL Klub A mi kis falunkkal. Jó döntést volt, hiszen az elmúlt hetekben hozta stabilan az 1 milliónyi össznézőt, ami irigylésre méltó, sőt hazai viszonylatban kimagasló! Nem is csoda, hogy a csatorna a 2. etap kifutásával ugyanoda pakolja A Tanár című legújabb ötletét, amitől valami hasonlót remél mind a készítőgárda, mind pedig a csatorna vezetősége.

Két rész adott még A mi kis falunkból, azonban azt követően, március 31-én jön az RTL Klub 2018-as év első újdonsága magyar viszonylatban. A főszerepben: Nagy Ervin tűnik fel, akit legutóbb a Valami Amerika 3-ban láthattunk Rezsó szerepében. (Mondanom se kelljen, egyből megtetszett a színész alakítása. Hatalmas a szerep, amit elénk tálalt.) Nemrég kiderült az is, hogy Anger Zsolt lesz az iskola igazgatója, valamint szerepet kapott még: Simon Kornél, Örvös András, Elek Ferenc és Ubrankovics Júlia is.

A britekhez hasonlítható epizódszámot kapjuk újfent, azaz az első évadja során nyolcat; ha pedig bizonyít, akkor természetesen jöhet jövőre a folytatás. Az alapok Németországból származnak, a Der Lehrer formátuma került magyarosításra. Odakinn tavaly volt terítéken a sorozat 5. évadja, ami 21.4%-os közönségarányt pakolt le az asztalra a 14-49 évesek körében. Természetesen, ilyen mutatókkal megkapta a 6. etap bekérését, amit januártól adnak.

Ha az eredeti széria népszerűségét vesszük alapul, akkor bizakodhatunk. Amellett se mehetünk el, hogy a hazai nézők nyitottak a saját gyártású ötleteinkre, hiszen, ha nem is generált nagy nézőszámot a Válótársak, azért 3 évadot megélt; de a közmédián futó Csak színház és más semmi is hasonló szezonszámmal büszkélkedhet.

“Ország, vigyázz! Jön a Tanár!”

A-Tanar-Poster-001

Kommentáld!

Plakátot a magyar népnek: Ide süss! – Az ország nagy cukrászversenye

 
Beküldte: Kanyecc 2018 March 12, 11:33-kor a(z) hazai marketing témába.

Tavaly nyáron nagyon rákattantam a gasztro-reality világára. Éjjel-nappal a ChiliTV LiChiTV és a TVPaprika kínálatát bújtam, nem is volt olyan esti időszakban adott műsor, amiről ne tudtam volna valamit. Azóta már lecsengett ez a „korszakom”, visszaálltam a drámákra és a komédiákra, azonban találtam néhány olyan gyöngyszemet, amire a folytatásban is kíváncsi leszek, mert szerkezetileg megvettek kilóra.

Ilyen a briteknél futó Great British Bake Off, ahol a cukrászok kapják a főszerepet. Anno akartam róla kritikát írni, azonban ez elmaradt. Bánom is, mert muszáj megismertetni az emberekkel ezt a nagyszerű reality-t. Az eredeti koncepció és minőség ismeretének fényében kíváncsi leszek, hogy milyenre sikerült a magyar változat (vannak félelmeim!) – amit már 2017. nyarán rendeltek be, hogy aztán ősszel képernyőre tűzhessék, azonban valamiért inkább elcsúsztatták a premierjét tavaszra.

Azóta már mindent tudunk. Március 26-án érkezik hétköznap estékre – azaz A Konyhafőnök lehet legnagyobb vetélytársa műfajon belül. A műsorvezetője: Hajós András és Sass Dániel. A zsűri tagok sorában Baracskay Angéla, profi cukrász, illetve Szabadfi Szabolcs, az ország pékje kap helyet. A főnyeremény 5 millió forint, illetve az év cukrásza cím. Mutatnám a hozzákészült plakátokat.

ide-suss-s1-poster_001
ide-suss-s1-poster_002

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Tick – 1.5 évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 20, 11:25-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Biztos akad olyan ember, akik várja az Amazon-féle The Tick folytatását, azonban nem vagyok köztük. Nincs problémám vele, de ezt a koncepciót már annak idején gyermekkoromban sem tudták eladni Nekem. Ne értsetek félre, ismerem nagyjából a történetét, mivel, amikor parabola antennánk lett a német Cartoon Network-ön szarrá néztem a részeit. Annyi bőven elég is volt belőle. Az élőszereplős sorozat se tudott túlságosan lekötni, a pilotját a 20. perc környékéig bírtam, aztán váltottam másra. Az rajzfilmet remekül átvetítik, viszont felnőtt fejjel ezt már nem fogadja be a gyomrom. Ettől függetlenül napok múlva folytatódik az 1. évada, sőt be is kérték 2019-re a 2. szériáját, ami 10 résszel boldogítja azt, aki kitart mellette.

A plakátja mindenesetre bejönnek. Kezdeném a gonoszfiúval, akinek annyira gagyi a maskarája, hogy már azt mondatja: milyen jól áll rajta!

TheTick-S1_5-Poster-002
TheTick-S1_5-Poster-001

Kommentáld!

Plakátba zárva: Siren

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 19, 12:39-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Ne keverjük véletlenül se össze a többesszámban használt USA Network-ös Sirens-szel, amit még 2015. áprilisában kaszáltak el. A cím majdnem megegyezik, de mégsem. Ilyenkor jön elő, hogy ki-mennyi Guru és van képben azzal, hogy az adott sorozat merre is futott valójában, illetve kikkel és milyen történettel! És akkor még szóba se hoztam a Chiller azonos című elképzelését, ami még nem került képernyőre.

Visszakanyarodva… a Freeform tavaly tavasszal zöld utat adott a Siren címre hallgató tinédzsereket megcélzó koncepciójának. A sztori középpontjában: egy tengerparti kisváros áll, amit a szirének egykori otthonának tartanak a legendák. Hamar azonban kiderül, hogy a legendáknak van valóság tartalma, ugyanis még most is fellelhető a faj. Fiatal lányok személyében jönnek el, mint azt már a filmekben megszokhattuk. A készítők sorában: Dean White, Eric Wald és Scott Stewart foglal helyet – utóbbi rendezői pozícióban. A szereplők között: Alex Roe, Aylya Marzoff, Eline Powell, Fola Evans-Akingbola, Ian Verdun, Rena Owen, Sedale Threatt Jr. és Sibongile “Sibo” Mlambo. Kezdésképpen 10 részt kapunk, csütörtökönként 20 órára ütemezte be a csatorna.

Mutatnám a napokban napvilágot látott plakátjait.

siren_ver2_xlg
siren_xlg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Krypton

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 17, 16:20-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Syfy is vérszemet kapott, így tavaly berendelte a Superman előzményét. Valljuk be, ez az a szuperhős, akit a legnehezebb képernyőre elhozni úgy, hogy az elégedettségi faktor bőven elnyomja az elégetetlent. A feladattal David S. Goyer-t bízták meg, akinek nevéhez kapcsolódik a Batman Superman ellen c. mozifilm, amit annyira szerettem volna szeretni, de A sötét lovag-trilógiát követően egy gyengébb minőségű Batman-filmet rakott le az asztalra. A történetének középpontjában: Kal-El nagyapja, Seg-El áll, akinek életébe nyerhetünk bepillantást a címszereplő bolygón. Résztvesz azon lázadásban, ami a bolygó zsarnokai ellen irányul.

A napokban érkezett négy karakterposzter. Ezeket mutatnám meg a folytatásban.

wpid-fb_img_15188771000831579209142.jpgwpid-fb_img_151887709780139734435.jpg
wpid-fb_img_1518877095222830248978.jpgwpid-fb_img_15188770930071160824122.jpg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Age of the Living Dead

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 16, 13:21-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Tavasz érkeztével a hazai kábeles csatornák felfrissítik a kínálatukat. Nincs is ezzel probléma, mert egyre inkább érzem azt, hogy azok a tévéadók, amikre büszkék voltunk 4-5 évvel ezelőtt, azoknál kipukkadt a lufi. Gondolok a címben szereplő sorozatot hozó Viasat-családra és az AXN-re, amik régen sokkal intenzívebben álltak a premier mellé, mint manapság. Hoznak, sőt inkább hozogatnak debütöket, de egyetlen nívós címmel se tudtak előállni (bocsi, de egyik Marvel-es újonc se az nálam!) az elmúlt félévben, amire azt mondanám, hogy na ez már döfi.

Hangzatos cím hiánya mellett azonban hoznak olyanokat, amikről még én se igazán hallottam. Itt van az Age of the Living, amit még tavaly rendeltek be, de a premierje csak 2018. január 7-én volt terítéken a brit Fox Action Movies műsorán. A 6 részes sorozat természetfeletti horror műfajt célozza meg, amelynek showrunner-i székében: Simon Phillips és Paul Tanter (Once Upon a Time at Christmas) foglal helyet. A történet középpontjában: egy olyan világ áll, ahol a vámpírok átveszik a hatalmat az emberek felett és azokat elnyomják. A cél, hogy újra az emberiség álljon a tápláléklánc csúcsán, csak éppen ehhez meg kell törni a jeget, akarom írni, el kell nyomni a vámpírokat, amik igen csak ragaszkodnak a felsőbbséghez.

A szereplők sorában: Nicola Posenor, David Meadows és Estella Warren (Planet of the Apes). Tűnik fel. Az első évadjának brit premierjén már túlvagyunk. Márciusban az AXN Now kínálatában is elérhető lesz, viszont, akinek nincs oda előfizetése, az a Viasat6 jóvoltából foghat bele a pótlásába. Mutatnék hozzá egy vagonnyi plakátot.

Age-of-the-Living-Dead-Poster_021

Age-of-the-Living-Dead-Poster_009

A tovább mögött folytatódik a posztergaléria. Minden karakter kapott egyet, illetve van csoportos poszter is. Klikk, akit érdekel!

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Chain of Command

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 13, 16:44-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Az elmúlt fél évben totálisan átértékelődött a sorozatnézési szokásom. A drámákat már csak idébb-odább, a komédiákat azért sűrűbben, de legfőképpen a doku-reality-kre pazarlom a szabadidőm. Bukom az UFO-s témájú koncepciókra, jöhetnek főzős tematikájúak is, ahogy nyitott vagyok minden más olyanra, ami cseppet sem hétköznapi.

Ha valaki hasonlóképpen éli életét, akkor mindenképp ajánlom figyelmébe a NatGeo legújabb doku-sorozatát, a Chain of Command-ot, ami műfaját tekintve formabontó. Elsők között muszáj megemlítenem, hogy katonai témára épül. A 8-részét a Pentagon közreműködésével forgatta le a stáb a 2016-ban és 2017-ben – összesen 18 hónapot ölelt fel. Célkeresztjében: szélsőségesek elleni háború, amelyet amerikai katonák szemszögéből hoznak el, Chris Evans narrálásával. A készítők sorában: Brian Lovett, Jeff Hasler és Scott Boggins. A premierjén már túlvagyunk, hiszen január 15-én dupla résszel startolt, így mutatnám a hozzákészült plakátot.

chain_of_command_ver2_xlg
chain_of_command_xlg

Kommentáld!

Plakátba zárva: Harrow

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 13, 11:33-kor a(z) Ausztrál régió,Vizuális egyveleg témába.

Nagyon rég esett szó az ausztrál régióról, így hoznék egyből egy plakátot hozzájuk. A Harrow a közeljövőben kerül terítékre az ausztrál ABC kínálatában. A készítői sorában: Stephen M. Irwin foglal helyet, aki korábban a Secrets & Lies mindkét változatánál (az amerikaiban is!) írói pozícióban érvényesülhetett; valamint Leigh McGrath, aki a Texas Rising-gel bukott egy nagyobbat. Mindkettőjüknek itt a lehetőség a bizonyításra.

A történet középpontjában: egy törvényszéki patológus, aki totálisan figyelmen kívül hagyja a tekintélyt. A halottak iránti empátiájának segítségével a legbizarabb esetek megoldásában segíti a hatóságok munkáját. Elhatározza, hogy hangot ad az áldozatoknak, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy felfedje az igazságot, ami haláluk mögött van. Pontosan így kerül önmaga csapdájába, ugyanis a múltjából egy rettenetes titokra derül fény, ami veszélyezteti karrierjét és családját. Természetesen minden tudásával azon lesz, hogy ezt fű alatt tartsa.

A főszerepet Ioan Gruffudd kapta, aki párhuzamosan a Liar című sorozatban is castingban van. További szereplők sorában: Remy Hii, Robyn Malcolm, Ella Newton és Anna Lise Phillips. 10 részt kértek belőle. Ez lesz egyébként az első olyan nemzetközi produkció, amelynek gyártása a Disney és a Hoodlum Entertainment között zajlott.

Harrow-poster

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats