Lost – Lost isn’t back! Noooooooo

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 26, 23:13-kor a(z) Lost témába.

Megvolt a Lost sorozatzáró epizódja. Nem sikerült összehozni a 108 percnyi jóságot, mert mindössze csak 103 percnyit kaptunk. Gondolom kellett a hely a reklámoknak, de így is sikerült elintézniük a készítőknek, hogy kicsit – a megszokottnál legalábbis – többet kapjunk és korrekt zárást, ha már itt a vég!

Dúlnak bennem az érzések. Lehet el kellett volna halasztanom ezt a kritikát. Kell az embernek, hogy kitisztuljon a fejében mit is látott. Főleg egy ilyen komplex sorozat esetében, amelyben az aprórészletekben van eldugva a legtöbb ütős dolog. Egy valami viszont biztos: Hiányozni fogok az életemből. 2010/11-es idényben már nem kapunk új évadot. Nincs tovább, de tényleg nincs és valahol ez elszomorít. Ezzel egyidejűleg persze a másik felem örül, mert kaptunk válaszokat, csak hát néhány esetben elvonatkoztatottat. Valamit a tudományra alapoztak, valamit a józan logikára, valamit pedig az emberek képzelőerejére.

vlcsnap-2010-05-26-23h09m43s112

Innentől jöjjön spoileresen, de tényleg ne várjatok tőlem most kritikát, mert nehéz lenne bármelyik oldalon helyt foglalni.

Tovább…

Kommentáld!

Lost-finálé előtt: 6×16-os részről

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 24, 1:14-kor a(z) Lost témába.

Aludnunk se kell emberek, mert hajnalban véget ér a sorozat. Direkt ma éjszakára terveztem be a sorozatzáró epizódját megelőző 6×16-os részt, hogy kicsit hígítsam a feszültséget. Mindenki mostanra kutatja a neten az ABC-s streameket, de olyanról is tudok, aki a 720p-s változatig ránk se fog kattintani, mivel nem akar se spoileres képet, se – írást olvasni. Nyugi. Mi csak este hozzuk le a finálé kritikáját, hiszen vége a hajtásnak. Hova siessünk? Nincs igazam?!

A What They Died For c. részben minden ott volt, ami elengedhetetlennek bizonyul egy kiváló felvezetéshez. Végre egybeértek a szálak. Elkezdődött a kérdések megválaszolása. Mindenki a szigeten van. Az alternatív világban is zajlik az élet, ami időközben leesett, végülis mi körül fog forogni. Spoileresen a tovább mögött folytatom.

vlcsnap-2010-05-24-01h11m20s85

Tovább…

1 Hozzászólás

Lost – 6.15 – A rész, amitől lehídaltam

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 18, 23:25-kor a(z) Lost témába.

Megvolt a Lost múlt heti epizódja. Hiába van Upfront, ezt látni kell mindenkinek, mert olyan részt dobott össze az ABC, hogy csak pislogtam. Alapjába véve persze nem azt kaptuk, amire számítottunk volna. Azaz a sok kérdésre értelmes választ. A készítők tudták, hogy a vihar előtt mindig nagy a csend. Ezt használták ki, hogy olyant üssön a folytatás, amitől kiterülünk. Spoileresen a kép után folytatom.

vlcsnap-2010-05-18-23h21m50s26

Tovább…

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Lost – 6.14 – Szünet utáni csend(élet)?

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 6, 18:05-kor a(z) Lost témába.

Letelt a két hetes szünet. Tudom, hogy csak egy hétre távozott kedvencként, de akkor is két hetet kellett várnunk a folytatásra. Csak túléltük! Ígéretemhez hű voltam, ugyanis itt vagyok. Megnéztem időben a heti epizódot. Nem csúsztattam, mert olyant nem szabad. Dúlnak bennem az indulatok, mert ez a rész kihozta azt, amiért annyira imádom. Hol felcsigázott, hol elszomorított, hol a képernyőre tapasztott.

Baszki! Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan csinálja ezt a két atyaúristen, de mindenképpen maradandót alkottak. Nem lehet vége ennek a gyönyörnek. Ez olyan, mintha tudod, hogy van még hátra 4 heted az élvezetből, aztán be kell kussolnod, mert ennyi volt. Miért akarják több millió ember szenvedését? Vagy ezáltal adják fel az utolsó kenetet? Végre mindenki nyugovóra térhez? Megkapjuk a megoldást, ami lehet tetszeni fog, lehet hogy nem; viszont az biztos, hogy megfogja osztani a nézőket. Erre fogadni mernék. No, félre a mellé beszéddel. Mi történt a héten? Huh, durvulás, annyi szent. Lássuk. Kép alatt, tovább mögött jöjjön a spoiler áradat.

vlcsnap-2010-05-06-18h29m48s102

Tovább…

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Lost – 6.13 – Semmi sem biztos

 
Beküldte: Kanyecc 2010 April 28, 19:24-kor a(z) Lost témába.

Nyertem egy hetet. Baszki! Reggel kerestem az új Lost epizódot. Este már elterveztem, hogy akkor 2 in 1 módjára lesz értekezés az elmúlt két részről, de mégsem! Ki ment teljesen a fejemből az egy hetes szünet. (Másrészről itt a remek alkalom a V bizonyításra. Bírni fogja-e a tempót a felvezető nélkül? – holnap reggel kiderül!)

last-recruit459[1]

Tovább…

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Lost – 6.11-12 – Desmond randija az elektromágnesességgel

 
Beküldte: Kanyecc 2010 April 20, 0:39-kor a(z) Lost témába.

Picit felhalmozódott a Lost epizódok száma, de szerencsére nem sokkal. Két epizódos lemaradásomat pótoltam. Fellélegezhetek. Ismételten szintre hoztam és még mindig azt kell mondanom, hogy heti rendszerességgel embertelen a tempó, ellenben a darálással. Sok helyen olvasok sok félét. Ez elmúlt két rész egyben teljesen élvezhető volt. Többen lehúzták a legutóbbit, viszont most az fogja megvédeni, aki egyébként a legkritikusabb szemmel tekint a sorozatra. (Értsd: amikor másoknak tetszik, akkor általában nekem nem!)

Két olyan karaktert találtak meg, akik a kedvenceim közé tartozik. A 6×11-es részben kaptunk egy Desmond centrikus történetet, míg a folytatásban Hurley-t. Mit szólnátok, hogyha a kettőt egybe kaptuk volna? – szerintem istencsászár lett volna. Visszatérek olyan „régi” szereplők, akiket mindenki várt már. Innentől jöjjön spoileresen, nehogy elrontsam valakinek az éjjelét.

vlcsnap-2010-04-20-00h35m18s232

Tovább…

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Lost – 6.10: Háborúra készülődj!

 
Beküldte: Kanyecc 2010 April 7, 0:48-kor a(z) Lost témába.

Nap zártára Lost kritika dukál. Megint eltelt egy hét és én meg teljesen megfeledkeztem róla. Megint arra „ébredtem”/eszméltem, hogy basszus kedd van. Nézd már meg. El ne maradj. Holnap folytathatod. Ez valahogy három héten keresztül egyszer se sikerült. Majd most, de előtte jöjjön Jin és Sun története, amit a készítők végre kifejtettek.

vlcsnap-2010-04-07-00h44m39s77

Tovább…

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Lost – 6.09: Is devil a loser?

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 30, 23:50-kor a(z) Lost témába.

Megint sikerült összeböjtölnöm, hogy a folytatás napján nézzem meg az előző heti részt. Magam se tudom, hogyan bírtam ki… A Lost múlt heti epizódja igencsak megosztotta a nézőket. Engem is beleértve. Tovább mögött spoileresen folytatom.

vlcsnap-2010-03-30-23h47m21s178

Tovább…

Kommentáld!

Lost – 6.05-08

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 24, 1:18-kor a(z) Lost témába.

Így jó Lost-ot nézni. 4 epizódos lemaradásom, jelentem, felhozva! Igen. Megérte szüneteltetni, mert a 6×05-06-os részt gyengének éreztem, de a folytatás hozta a megszokott hangvételt. Imádni való sorozat, aminek a végét senki se várja. Innentől spoileres szöveggel és képi anyaggal folytatnám.

vlcsnap-2010-03-24-00h38m22s205

Tovább…

Kommentáld!

Lost – 6.05-06 – Lighthouse/Sundown

 
Beküldte: RaulReal 2010 March 6, 17:35-kor a(z) Lost témába.

Kíváncsian várhatjuk, hogyan is fejezik be Lindelofék az eddig remekműnek tartó legendás produkciót, hiszen az ABC sikersorozatának premierje óta nem igazán tudtak a kreatív emberek olyan szériát produkálni, mint a Lost. Néhány hónappal ezelőtt még tűkön ülve vártuk a hatodik évadot, hiszen a beharangozók szerint beígérték nekünk azokat a válaszokat, amelyek után nagyon régóta epekedünk, ezzel szemben az előző két rész cselekményét figyelembe véve úgy tűnik, hogy inkább a rejtélyek sorát fogják bővíteni. Persze nem érdemes még semmit elhamarkodottan kijelentenünk, ehelyett tegyünk némi visszatekintő körutat az elmúlt két hét epizódja kapcsán. A kép alatt spoileresen folytatom.

lost605a

Tovább…

1 Hozzászólás

Lost – 6.04 – The Substitute

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 21, 20:52-kor a(z) Lost témába.

Már a 4. epizódját tudjuk magunk mögött. Valahol sajnálom, hogy ez az utolsó etap, mert eddig harmatgyengének érzem az előzőekhez képest. Az ötödik etapot nehéz lesz überelni. Sajnos a The Substitute se győzött meg arról, hogy magukhoz tértek volna az írók. Ha az előző részben untatottnak éreztük a szálakat, akkor most mit mondjak rá? Leültek. Tipikus popcorn zabáló epizód volt. Semmi extra, azaz majdnem semmi, csak vitték tovább a vonalakat, de ha kihagyták volna, akkor se történne nagy helyzetváltozás, hiszen ez kevés egy igazi Lost-részhez. Ködösítés off, spoilerek on!

6x04-028[1]

Tovább…

Kommentáld!

Lost – 6.03 – What Kate Does

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 12, 12:08-kor a(z) Lost témába.

Emberek. Még mindig kötöm az ebet a karóhoz, mert a Lost azok közé a sorozatokhoz tartozik, ami évadról évadra egyre kiemelkedőbb teljesítményt produkált. Hagyjuk a nézettségi adatok. Ha annyira foglalkozni akartok vele, akkor ott vannak a DVR számok, amik magukért beszélnek. Igen, a 6. évad elstartolt. Én felhoztam magam. Jó szinten lenni és ha így folytatódik, akkor egyre több WTF-ot leszek kénytelen kitweetelni, mert ez is úgy ütött, mint ha egy bottal kupán vágtak volna. Bizony, ha még nem kóstoltál bele, akkor itt lenne az ideje, mert a jegesmedve nem csak az Északi-sarkon él… meglehet, hogy a kert végében is. Spoilerekkel folytatnám a tovább mögött.

vlcsnap-2010-02-12-00h49m04s98

Tovább…

This entry has a rating of 3

3 Hozzászólás

Lost – Megrázó 6. évad kezdés

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 3, 18:18-kor a(z) Lost témába.

Számos posztot írtunk az Eltűntekről, hiszen hatodszor is debütált minden idők legjobb misztikus, drámai hangulattal fűszerezett sorozata, melyet amennyire vártunk, olyan mértékben fogunk siratni. Ez már biztos, hiszen a közel másfél órás hatodik évad kezdésben nem győztük kapkodni a fejünket, annyi váratlan eseményt kínáltak nekünk tálcán Lindelofék. Számos új kérdést vetettek fel az írók, emellett pedig jó sok poént le is lőttek, így erősen gondolkodhatunk rajta, vajon hogy csavarják még meg a sorozatzáró felvonást, mivel úgy érezhetjük, hogy sokszor leesünk még az ágyról később.

Lost601A

“I’m seeing it, but I’m still not believin’ it.’

Nem lövök le túl nagy poént, ha elmondom, hogy bizony a dupla évadkezdés egyik fele nem a Szigeten, hanem egy bizonyos Oceanic repülőtársaság 815-ös számú járatán játszódik, ahol bizony kapunk visszatérő szereplőket, soha nem látott képsorokat és egyelőre megoldatlan kérdéseket is persze. A kamera pedig alábukik, és egy gyors mélyrepülés után láthatjuk, milyen mély a nyúl ürege. A víz alatt körülnézve újabb kérdések merülhetnek fel bennünk, mert ennek a fogásnak köszönhetően bizony még több kételyt kapunk kézhez, amely a misztikum eddig tapasztalt adagolásához képest is soknak bizonyulhat bárki számára, az őrült utazás azonban folytatódik, rajtunk áll, hogy befizetünk-e rá.

Több remek mondatot is hallhatunk a LAX alcímmel rendelkező epizódok játékideje alatt, melyek mindegyike esélyes lehet az év idézete címre. A cselekmény tehát két szálon játszódik, egyrészt az Oceanic fedélzetén, másrészt pedig az eltűntek egyre rejtélyesebb szigetén. Hogy lehet ez? Hiszen felrobbantották a bombát, ennek köszönhetően pedig mindennek meg kellett volna változnia! Igazán nehéz ezt kibogozni, így inkább most ütnék egy tovább gombot és spoileresen folytatnám, mert ezt tényleg nem lehet poénok lelövése nélkül tárgyalni, a Lost esetében pedig nincs sok esély arra, hogy mellébeszélve színvonalas kritikát lehessen írni. Így leszögezném, hogy csak az kövessen, aki látta az epizódokat. Aki nem, az nézze meg, és térjen vissza egy kis elmélkedésre!

Tovább…

Kommentáld!

Lost 5. évad – Vissza a 70-es évekbe

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 2, 23:52-kor a(z) Lost témába.

Jól jön néha a lustaság. Több embertől hallottam vissza a napfolyamán, hogy meg kellene nézni a 6×00-ás összefoglaló epizódot, ami felkerült a netre. Háh! Ilyen szempontból a legjobb, ha a darálást az utolsó pillanatra hagyjuk/halasztjuk. Van egy rossz szokásom: ha egy sorozat megtetszik, akkor félre teszem ínséges időkre. Ez történt a Lost esetében is. 5×06-nál annyira ütött a sztori, hogy tegnapelőtt kezdtem el a felzárkózást, azaz 5×07-től felhozni a ma (=holnap) esti (=hajnali) premierre magam. Megérte! Sokkal jobb ez így, mert amilyen zárást csináltak neki, hát én anyáztam volna, merthogy nem tetszett, de erről majd később.

vlcsnap-2010-02-01-22h48m19s220

- I’m writing The Empire Strikes Back.
- I’m sorry, what?
- It’s 1977, right? Star Wars just came out. Pretty soon George Lucas is gonna be looking for a sequel. I’ve seen Empire, like, 200 times, so I figured make life easier and send him the script. With a couple improvements.

Félévet kellett volna kibírnom. Idehaza elsőként az AXN adta le, majd az RTL Klub. Spoilerezni fogok, mivel aki akarta, az már láthatta. Lehetőség adott volt. Mielőtt belekezdenék a kritikaféleségembe, egy röpte megjegyzés: az este hátralévő részében többnyire Lost-tal foglalkoznánk. Lesz új a fan poszterek, promo kép, idősáv térkép, stb. Egyszóval felkészülünk az évadnyitásra, amit több mint 12 ezren követtek nyomon a Sunset on the Beach-en. Az NBC dupla részes The Biggest Loser-rel szeretne a tripla epizódos nyitás ellen győzedelmeskedni. Reméljük nem fog összejönni nekik.

És akkor… Kezdjük el valahol. Az ötödik évad azért ütött annyira, mert a legjobb idősíkot vetítették elénk a készítők. Mindannyiunkat foglalkoztatott a Dharma. Miért építették az egyes bunkereket? Ki volt valójában az a rejtélyes japán/kínai (melyik is?) fószer, aki feltűnt állandó jelleggel az ismertető filmben? Mi a francot keres egy hatalmas láb a Sziget egyik partján? Mi okozza az időbeli ugrálgatásokat? Vége lesz-e ennek a sorozatnak valaha? És a többi, és a többi. Rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt a hatodik évadra, de a készítők szerint elég lesz egy szezon arra, hogy a legtöbb, legfőbb szálakat elvarrják és az évtized legjobbja legyen. (Na jó, az hátsó felét én tettem hozzá, mert sokak szerint uncsi. Elvesztették megannyian a fonalat még az elején. A sok ugrálgatás, a sok csűrés-csavarás valahol visszaütött. Nem is kell messze mennünk, hogy mindezt belássuk, hiszen annak idején főműsoridőben ment, aztán a negyedik évadjától átkerül a vasárnap délutáni időpontra, ahol szabályosan az RTL Klub lemondott róla. Az AXN persze jó helyen adta, de neki ott volt az előny.)

vlcsnap-2010-02-01-22h44m49s189

- We’ll buy Microsoft.
- Excuse me?
- Then we’ll bet the Cowboys in the ’78 Super Bowl. We’re gonna be rich.

A ’70-es évek végével belenyúltak a tutiban a készítők. Nemcsak hogy új teret adtak az egész sztorinak, de szereplők fiatalabb korát vagy éppen szüleik életét ismerhettük meg. Mindig is foglalkoztatott, hogy milyen volt a fiatal Ben, akiben ez az „örült” (?) lett. Sokunknak kedvence volt hajdanán, amikor feltűnt a Többiek között. Nyugodt, higgadt, mint egy csendes gyilkos. Bár az lenne…, ellenben ezt felejtsük el, mivel a manipulálás az, amivel eléri célját. Sayid ezért pöccenbe rá. Utalgat az egyes dolgokra; kit kéne megölni, hogy biztonságba tudja szeretteit. Aztán az idő múlásával nálam Ben-láz lecsengett.

Jöttek újabb szereplők, akiket sokkal jobban találtam. Itt van Faraday, a zseni fizikus; ott van Miles, akiről később sok érdekesség derül ki. Ohh, azok a 70-es évek, de szeretem. Dharma kezdeményezésről „minden” kiderül. Oda visznek vissza bennünket, amikor egyes bunkerek még nem is léteztek. Azt az állapotot mutatják meg, aminek következménye lett a Sziget ugrálgatása. Szó szerint kiszabadították a rosszat, a gonoszt a szelencéből. A Hattyú okkal jött létre! A 108 percenkénti számokat okkal kell beírni. Bár azt nem értem, hogy miért pont a Hattyú ajtajára írt sorozatszámot kellett nekik állandóan begépelni. Ez kicsit elgondolkoztatott. Sok kérdés van a levegőbe, viszont most úgy vagyok, hogy pont jól.

Maradjunk még a Dharma-nél. Miles apja a legászabb. Mindvégig azt hittem, hogy egy szimpla örült tudósról van szó, de a fene megette. Annál kicsit többről. Az időbeni ugrálgatása kicsit összezavart, hiszen mi lett volna, hogyha nem mennek vissza 3 év múlva. Ez megtörtént most vagy sem. Több epizódon keresztül ez foglalkoztatott, aztán jött Farady halála, ami megadta a választ.

vlcsnap-2010-02-01-23h23m01s65

Három évet töltöttek el Sawyer, Juliet és Jin a retro korszakban. Mindegyikőjük beépült. Dharma-sok lettek. Ki a fene gondolt volna erre, hogy ilyent is belevisznek? Jól állt nekik. Tetszett, hogy Sawyer és Juliet szerelmi szálát felépítették. Egy gyerkőc azért becsúszhatott volna. Aztán, amikor Kate és Jack feltűnik mindez porba lesz tiporva. Én éreztem csak kicsit túlzásnak?Hhhhhhhhhhhhhhasdfasfg asdg d Három év után meg tudnák változtatni az érzésüket egyik pillanatról a másikra? Ezt ne meséljék be nekem. Itt éreztem egy kicsit gyengébbnek az ötödik évadot. Összefonódtak a párok. Magukra találtak. Előbbi kettő a ’70-es években, utóbbi kettő a jelenben „marcangolta” egymást. Mindössze annyi a különbség, hogy Sawyer-nek összejött, míg Jack elbaltázta.

Hiszitek vagy sem, de engem azzal vettek meg veszettül, hogy megtudhattuk: ki-kinek a gyermeke. Volt jó pár WTF!. (Ha nem hinnétek, ott van a twitteren, ahol cseppet se fogtam vissza magam. Tetszett vagy sem, ki kellett engednem magamból.)

vlcsnap-2010-02-02-22h14m20s66

Locke-Sun-Ben trió elfuserált szálként éltem meg az évad második felében. Locke istennek képzeli magát. Nem áll jól neki! Teljesen nagyképű. Beszól. Ha már feltámadt, akkor már mindent megtehet? Azt se értettem, hogyan kommunikál a Szigettel. Mi alapján megy el A-ból B-be. Egyáltalán van neki valami rejtett képessége? Sun félre dobta a bosszúálló oldalát. Teljesen behódolt. Azt tette, amit mondtak neki. Oks, egy pár jó megnyilvánulása akadt pl.: mikor fejbe vágta az evezővel Ben-t, viszont ezzel a lista végére értünk. És akkor Ben. Szánalmas lett a karaktere. Komolyan, hova tűnt a kegyetlen, leszámoló fickó, akibe beleszerettünk a harmadik (?) évadban.

De persze ettől még élvezhető volt. Főleg akkor hágott a tetőfokára a történet, amikor belehozták az előző évadok jeleneteit és mindezt ötvözték a „jelennel”. Istenem, hát akkor eredtek el majdnem a könnyeim. Ez hihetetlen! Gondolok itt arra a jelenetre, amikor Locke leesett és Richard fut oda hozzá és segít. Hoppá. Az ilyen pillanatokért szeretjük ezt a bonyolult sorozatot. Hozzák vissza a kezdeteket, amikor senki se felejtett el semmit, amikor a nézők még nézték. Higgyétek el nekem, leszek olyan perverz és elkezdem elölről – 1. évadtól – ledarálni, míg tart a 6. évad premierje, mert a darálási faktorja: 4.5/5-ös.

Képességekről se feledkezzünk el. Locke-ról beszéltünk fentebb. Tud kommunikálni a Szigettel. Hogyan? Miképp? Remélhetőleg választ kapunk erre is, de nem ő az egyetlen. Miles tud beszélni a holtakkal. Igaz kell hozzá a tetem. Átmentünk egy kicsit Hősökbe? Ez jutott egyből az eszembe. Aztán ott van Hurley, akinek szintén van egy, de hirtelen fogalmam sincs mi az… ha nem csal az emlékezetem, akkor hasonló, mint Miles-nek. (Dokik pedig tud gyógyítani, mivel doktor. – Poén kedvéért muszáj volt megjegyeznem.)

vlcsnap-2010-02-02-23h59m35s244

Folytathatnám oldalakon keresztül a merengést, de az időm szűkében kanyarodjuk rá az évadfináléra, ami megbotránkoztatott. Fele másra sikerült. Jacob-centrikus epizódot kaptunk. Ez még hagyján. Ennek is eljött az ideje. Engem azzal leptek meg, hogy Jacob majdnem mindenkivel találkozott a jövőben. Vagy melyik idősíkban járunk…? Lényegtelen. Jacob hihetetlen nagy arc. A füst és ő alkotják a Lost-ot. Ez az én elméletem. Locke elindult a megölésére. Ezzel egyidejűleg megérkezik a csapat, akik elhozták Locke-ot, azaz a holttestét. Ekkor sokkaltam be. Hogyan lehetséges mindez? Ki az akkor, akit láttunk? 3 Locke tartózkodna a Szigeten? Hiszen ott a hulla, ott az élő, és ott a múlt beli, akivel a repülőgépnél futottak össze. Ezt magyarázza meg nekem valaki, mert idegesít a tudatlanság.

A finálé utolsó percei, inkább fejfájást okoztak, mint meglepetést. Ment a sírás-rívás, mivel Juliet beleesett a gödörbe, Sawyer-nek nem sikerült megmenteni. A robbanás elmaradt, de aztán a doktor néni feláldozta magát. Egy kővel agyonverte a bombát, ami „ütésre” robbant, legalábbis Sayid erre „állította be”. És akkor jött a nagy fehér semmi, majd a zárós szöveg: „Lost”. Én pedig nem értettem, hogy ilyen szar befejezést hogyan lehetett összehozni, mert az elmúlt 5-6 epizódban zseniális volt az évad, de ezzel… hát jól tökön rúgták magukat. Az ötödik évadra simán adok 4.5/5-ös, de az évadzáróra mindössze 3.5/5-öt.

(Remélem nem árulok el nagy spoilert azzal, hogy a hatodik évad évadnyitó epizódjának java része az Oceanic 815-ös járatán fog játszódni. Ne menjetek még aludni, mert hamarosan jön még sok más poszt vele kapcsolatban.)

4 Hozzászólás

Lost – Az ötödik évad

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 1, 20:50-kor a(z) Lost témába.

A visszaszámlálás elkezdődött, immár csupán csak órák választanak el minket a sorozatok történetének egy legjobbikának záróévadáig, a legfanatikusabb rajongók már javában vágják a centit és altatózzák magukat, hogy minél előbb elteljen az a másfél napnál is kevesebb időtartam. A hatodik évad premierje egyre közeledik, így nem meglepő módon itt az ideje, hogy tartsunk egy kis filozófiai félórát és elgondolkozzunk azon, hogy mi történt a korábbiakban, azaz pontosabban az előző etap során. Tény, hogy kemény fába üti a fejszéjét az, aki megpróbálja összegezni az egy-egy Lost évadban látott eseményeket, hiszen a flasbackek, flashforwardok igencsak képesek megkavarni az embert.

LostS05A

A legutoljára adásba került 17 epizód játékideje alatt persze ettől nem kellett tartanunk, hiszen a készítők egy egészen új eszközhöz nyúltak, ami pedig az időutazás. Hogy hogyan lehetséges ez? Pár száz karakter múlva kiderül. Tisztában lehetünk vele, hogy az Oceanic Six hazatért, és miután mindenkit beetettek azzal, hogy társaik halottak és csak ők élték túl, éltek, éldegéltek, amíg meg nem haltak. Hurley őrültségeket-őrültségekre halmozva még a pszichiátriára is visszakerült, Kate próbálta nevelgetni fiát, Jack eközben iszogatott és hivatása részeként embereket tett el láb alól, Sayid pedig visszatért hobbijához, amihez legjobban értett. Eközben a szigeten maradt emberek szörnyű helyzetbe kerültek.

Ezen a ponton kell megemlítenünk a villantásos időutazást, amelynek oka nem volt más, minthogy Ben megpörgette a szerencsekereket, így megdobbantva a szigetről, az ott lévő szerencsétleneket örökös ugrásokra kényszerítve. A sorozatok történetében jól ismert, ám ilyen módon még soha fel nem használt motívumot sokáig folytathatták volna a készítők, azonban rávezették Locke-ot, hogy neki is meg kell ismételnie a Többiek ex-vezérének cselekedetét, mert csupán így változtathat a cselekményen. Be kell vallanunk azért, hogy amikor később a kopasz vezér a szigeten történt borzalmakról somolygott, nem éppen erre gondoltunk annak idején. Mindenesetre a való világba visszatérve, hithű hősünk elkezdte sikertelennek tűnő térítését, azonban tetteinek következményével nem igazán számolhatott. Ugyanis a Szigeten maradt Sawyer-ék igencsak meglepődhettek, mivel a ’70-es években találták magukat, abban az időben, amikor a Dharma még virágzott.

LostS05B

Mivel azonban minden virágot eltaposnak egyszer, a későbbiek során jöhettünk rá, hogy a rock ‘n’ roll korában sem volt a hippilét annyira könnyű. A hatodik epizód környékén következett be a várva-várt változás, amikor is a csipet-csapat, azaz az Oceanic Six tagjai végre vissza indultak a rejtélyes földrészre, igaz, hogy különböző állapotban, mert volt aki megborotválkozott, míg más oszlásnak indulva várta a kilövést. Az Ajira a levegőbe is emelkedett, és mivel Faraday anyjának köszönhetően jó helyen voltak, jó időben, így pontosan abban a pillanatban villantott rájuk a Sziget – persze hiába vakuzott, senki nem mosolygott -, amikor a gép felette repült el. Egyfajta de ja vu érzéssel karöltve zuhant hát lefelé a több tonnányi vasszerkezet, és még a korábbiakban megismert zseniális pilóta sem tudta megakadályozni a katasztrófát.

LostS05Plusz

Persze egyszerű lett volna, ha mindenki egyazon időben ér földet, ennek hatására pedig a fél csapat, azaz Kate, Jack és Sayid a ’70-es évekbe került vissza, míg Sun, Ben és Locke a jelenben próbálta tengetni tovább az életét. Ezután láthattunk könnyes egymás vállára való borulást – amikor a múltban találkoztak hőseink -, illetve nagyokat nézhettünk, amikor Locke életvidáman császkálni kezdett a Szigeten. Mialatt a nagy kopasz vadásznak álcázott hosszú életű bestia elindult, hogy kibelezze Jacob fővezért, a múltban a Dharma tagjai közé beszivárgott túlélők sem unatkozhattak.

Hiszen megismerkedtek a gyermek Bennel, Sawyer Lafleur néven futva elismert emberré vált, és nem mellesleg igen közel került Juliethez, Kate legnagyobb bánatára. Úgy tűnt tehát, hogy a szerelmi háromszög ezzel megoldódott, azonban a későbbiek során rá kellett eszmélnünk, hogy a múltban is érhetik meglepetések az embert, így nem árt észnél lenni. Emellett fény derült arra, hogy Richard valóban közel örök életű, illetve egy-két flashback/flashforward – nézőpont kérdése – segítségével katartikus élményben részesülhettünk, amikor fény derült arra, hogy Jacob bizony évszázados múltra tekint vissza, így jelen volt hőseink legfontosabb pillanatainál is.

LostS05C

Talán az egyik legdurvább történés volt az ötödik évad során Daniel múltbéli feltűnése, illetve amikor Rousseau Jin fejéhez fegyvert fogja üvöltötte franciául a Marseilles harca szólító sorait. Ezután történik a valószínűleg legjobb ötlet kivitelezése, ami kipattanhatott a Lost készítőinek agyából, hiszen meg merik kockáztatni annak a témakörnek a boncolgatását, amelyet mindannyian jól ismerünk, és általában a végkimenetel is ugyanaz. A kétmilliós kérdés tehát nem más, minthogy képesek vagyunk-e megváltoztatni sorsunkat, vagy örök kárhozatra vagyunk ítélve, az utunk előre meg van írva, és tegyünk bármit, az ösvényről úgysem léphetünk le. Depresszív és elgondolkodtató probléma ez, hiszen a Hősöktől kezdve a FlashForward-ig számos sorozat foglalkozik a kérdéssel, a válasz azonban mindig ugyanaz. Nem. A jövő kőbe van vésve. Felesleges hát ezen elmélkednünk, térjünk inkább vissza az ötödik etap záró akkordjára, azaz a nagy fináléra.

LostS05D

Míg a jelenben az ál-Locke a spirituális nagyvezír kiiktatásán agyal, a ’70-es években Faraday óriási ötlettel áll elő. Ez pedig nem más, mint a már korábban említett jövő megváltoztatás lehetősége, amelynek receptje igen egyszerűnek tűnik, ám megvalósítása számos ponton akadályba ütközhet. Először is tehát vegyünk egy hidrogénbombát, azt spékeljük meg egy kis ásatással, végül az így kapott löttyöt rázva, nem keverve vágjuk bele egy 10-15 méteres gödörbe. Hogy mi lehet ennek a lehetséges hatása? A gép vagy lezuhan, vagy nem. Az élet már csak ilyen kiszámíthatatlan, így a főcím felvillanása után tátott szájjal várhatjuk a folytatást – immár sok, sok hónapja – amely végül nekünk legkorábban szerda hajnalban el is jön, a LAX címmel futó első részben pedig viszontláthatjuk hőseinket és kedvenc gonoszainkat, akik hatodszor jönnek össze egy leszámolásnapi partira, melyre a belépés ingyenes, a kilépés azonban nagyon is bizonytalan…egy híres magyar író szavait idézve.

LostS05E

Testben és lélekben fel kell készülnünk a fináléra, mert ez bizony ütni fog, aki pedig mást mond, inkább nézzen Spektrumot, hiszen szép dzsungelek ott is láthatóak, azonban amit az ABC gyöngyszeme évről-évre kínál nem való mindenkinek. Egyszerűen azért, mert feldolgozhatatlan néhány embernek. No persze a végső következtetéseket elegendő lesz levonni a 6. szezon után, az eddig látott utolsó évadra azonban könnyű szívvel osztom ki a 10/10-es értékelést, mert vajon melyik sorozat képes lenne azt a mítikus, rejtélyekkel és példátlan emberséggel áthatott évadokat közvetíteni, mint amit a Lost véghez visz évről-évre? A kérdés persze költő, a válasz pedig felesleges, mivel ilyen nincs…bátran mondhatjuk, hogy a mára sztárként ismert rendezőpáros, azaz J.J Abrams és Damon Lindelof szériája történelmet írt a televíziózás műfaján belül, így történjék bármi a továbbiakban, ezt a címet egy széria sem fogja tudni elvenni a Lost-tól.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Lost – 5.06 – 316

 
Beküldte: Kanyecc 2009 April 19, 2:12-kor a(z) Lost témába.

Szépen lassan hozom fel a lemaradást. Szomorú vagyok a mostani rész kapcsán. Jó se volt, de a rossztól is távol volt. Igazából pont erre számítottam. Pont azt mutatták meg, amire kíváncsi voltam, és mindezt egy epizódban. Ez olyasmi, mint amikor karácsonykor kibontod az ajándékod, de nem azt kapod, amit a legjobban szerettél volna, hanem azt, amit harmadjára vagy negyedjére néztél ki. Merüljük el a részletekbe, hogy a konkrétumokkal rávilágítsak a lényegre.

A szigeten rekedtek egyetlen percet sem kaptak. Jack-ékről szólt minden. Hogyan kerülnek vissza a szigetre, stb. Hat résznyit kellett várnunk, no meg évadot, hogy fény derüljön az egészre. Mit miért kell csinálni? Ki az összekötő ember, akinek a segítségével be tudják tájolni a szigetet és vissza tudnak térni rá?

Jack kapta a legnagyobb szerepet. Hinnie kellett az egészben. Mindenki kis idő elteltével hisz valamiben, ahogy Ben mondta. Érdekes volt látni, hogy Sun mellett, ő ragaszkodott legjobban a visszatéréshez. Többször átvágta Ben, de mit sem számít mindez. Kérdéses volt Sayid és Hurley, hogyan fog a reptérre kerülni. Választ persze nem kaptunk, ahogy Ben utolsó ügyének részletére sem. Vajon kinek a vére fröccsent az arcára? Mit kellett annyira elintéznie?

A legnagyobb beszólást se feledjük ki:

- Mások is vannak a gépen. (Jack)
- Mi fog történni velük? (Jack)
- Kit érdekel? (Ben)

És kezd tisztulni minden. Desmond-nak nem kellett ott lennie a gépen, hiszen nem tartozik az Oceanic 6 túlélői közé. Kíváncsi leszek, hogy a folytatásban, milyen szerepet szánnak neki. Remélem, Hawking se szívódik fel, mert hihetetlenül nagyot alakított. Illet rá a szerep. Az előző részhez képest, a kiszámíthatósága miatt, most csak egy erős közepet kap tőlem.

Premier: 2009/02/18
Írta: Carlton Cuse, Damon Lindelof
Rendezte: Stephen Williams
Nézettség: 11.27 millió (#5), A18-49: 5.1 (#2)
This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Lost – 5.05 – This Place is Death

 
Beküldte: Kanyecc 2009 April 19, 0:33-kor a(z) Lost témába.

AZTA KURVA MINDENIT!! – bocsi, de ez most kiszaladt, és még jó hogy nem valami hivatalos lap vagyunk, akiket az atyaúristen szponzorál, mert akkor moderálnom kellett volna saját magamat. Bizony! Ez a Lost-ereje. Ezért imádjuk a sorozat. Ezért érdemes leülni elé, újra és újra, mert olyan sztorit rakott össze J.J. bácsi, amitől a fejünket fogjuk. Háromszor, négyszer, ötször legalább kiszaladt a számon az első mondatot, ha nem többször. Ilyen történetet… Ááááhh. Sokkot kaptam. Nézzük a spoilereket! (És bocsi a sok felkiáltásért, de muszáj.)

Hol kezdjem. Kezdjük a szigettel. Jin kapott egy fél epizódnyi szerepet. Bejövős volt, ahogy Danielle-ékkel ott mászkált a szigeten, keresvén a rádiótornyot, aztán jött az a bizonyos szörny, ami többször feltűnt az előző részekben, évadokban. Itt kap értelmet – az úgy nevezett – védelmi rendszer, hiszen valami templom – szóljatok, ha hülyeséget írnék – szerűséget őrzött. Fergeteges. Tudtátok, hogy kínai barátunk mentette meg a francia leányzót. Egyáltalán ki olyan beteg ember, hogy ilyeneket kitaláljon?

A szigeten lévők sztorija koránt sem ért véget, mivel Saywer féle csapat elérte nagy nehezen az Orchid nevű állomást. Több mindenre fény derült. Mondjuk arra, hogy Charlotte járt előtte már a szigeten, tud kínaiul, amiről én meg is feledkeztem. Locke-nak sikerült alámásznia annak a bizonyos kútnak, amelynek mélyen lapul a „sziget elmozgató” ketyere. És ki várja ott? Jack apja, aki felvilágosítja a dolgok menetéről. Ben ennyire felesleges lenne, hiszen nem neki kellett volna elmozgatni a szigetet a helyéről, hanem Locke-nak. Mekkora oltást kapott már tőle. Eldobom az agyam.

Az Oceanic Six szálai is kezdenek egybe érni. Sun le akarja lőni Ben-t, okolván őt, férje halála miatt, azonban ekkor mondja el a tényeket neki, ami által más nézőpontja lesz hirtelen. Kate teljesen kibukik, ahogy Sayid is. Ezek után nehéz lesz visszaküldeni őket önszántukból a szigetre, de ki nem szarja le, hiszen Desmond, Jack, Ben és Sun eljutott Faraday anyjához, aki mindenkit vissza tud jutatni. Legalábbis ezt vallja.

Az évad legjobb epizódja. Noná, hogy megkapja a maximális pontszámot, mert megérdemli. A Lost nehezen tud csalódást okozni. Tudja tartani az egyenletes elosztást. Úgy adagolja J.J. a sztorit nekünk, ahogy kedve tartja és még így sem fogy ki az ütős részekből.

Premier: 2009/02/11
Írta: Adam Horowitz, Edward Kitsis
Rendezte: Paul A. Edwards
Nézettség: 9.82 millió (#5), A18-49: 4.4 (#3)
This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Lost – 5.04 – The Little Prince

 
Beküldte: Kanyecc 2009 April 17, 21:44-kor a(z) Lost témába.

Kezd alakulni. Alig hagytuk magunk mögött az évadpremiert, de már beindult a szezon. Ezért imádjuk mi annyira a Lost-ot félretenni. Egy ilyen epizód után fogtam volna a fejem, és vártam volna a következő hetet, azonban elég önuralom segítéségével, simán meg lehet feledkezni a létezéséről. Jó részt kaptunk! Lássuk a részleteket, kicsit spoileresebben.

Hupsz. Vérzik az orrom. Viccet félretéve a szigetlakók jelenlegi kalandját, mindössze ezzel az egy mondattal el tudnám intézni! Nem teszem, mert ennél több minden történt. A rész csúcspontja kétségtelenül az volt, amikor Sawyer a dzsungelben megpillantotta Kate-et és Claire-t. Utóbbi ekkor szülte meg Aaron-t. (10 perc gondolkodás után leesett, hogy ekkor halt meg Boone.) Aprócska sokk, de tetszetős, hiszen visszanyúltak az első etap sztorijához, ami közel két hónappal ezelőtt történt meg. (Sziget idő szerint.) Na erre kiszámított volna? Szegény Saywer azóta is szellemeket lát. Annyira szerelmes Kate-be, hogy aprócska sokkot kapott. Ilyen arckifejezésben mostanság nem láthattuk.

Locke vette át a stafétabotot. El kell jutniuk az Orchid-bázisra. Ezt a következtetést onnan szűrte le, hogy innen kezdődött minden. Végül is, itt tekerte el – ha jól emlékszem – Ben a mágikus kart, ami elindította az időitazásosdit. Ezáltal logikusan érvelt. Csak hát az út göröngyős és hosszú. Vajon kik támadhattak rájuk a vízben, mikor evezővel folytatták az útjukat? Jó kérdés, remélem fényderül rá.

Végre kaptunk rendes válaszokat az Oceanic Six túlélőitől. Vajon ki akarta elvenni Aaron-t Kate-től? Remekül összekuszálták a szálakat, olyannyira, hogy nekem se esett le odáig, míg szóba nem került. Eleinte Sun-ra tippeltem volna, mert mindenáron meg akarta bosszulni férje halálát. Aztán a készítők zsákutcába csaltak bennünket, mikor Claire anyját behozták a sztoriba. A ludas Ben bácsi volt. Így tudta egy helyre terelni az eltévedt bárányokat. Csak éppen megint elvesztette néhányuk hitét. Kíváncsi leszek, most mitévő lesz Jack, merthogy újfent hazudtak neki!

Jin feltűnt az élők között. Hm. Nice. Ilyenkor érződik igazán, hogy bármilyen irányba el lehet vinni a sorozatot. Főleg ezzel az időugrálgatással. Jin csak hab volt a torta tetején, mert valójában azoktól a franciáktól, akik felkapták a vízből kaptuk a headshot-ot. Leeshetett volna már az első percben, amikor Saywer a francia nyelvet emlegette, de most se. Lelassult a reakció időm, nincs mese. A hajótöröttek között az ifjú kori, még várandós Danielle tűnik fel. Enyhén padlót fogtam. Ilyen nincs! De van! J.J. Abrams, te beteg állat. Ilyeneket honnan a picsából találsz ki?

Látjátok, ezért már érdemes volt alá értékelni az előző részt, mert ég és föld. Lassan kezd kiegyensúlyozottá válni az egész. Kérjük szépen a színpadra vissza Desmond-ékat és Richard-ékat, mert azért hiányoljuk őket.

Premier: 2009/02/04
Írta: Melinda Hsu, Brian K. Vaughan
Rendezte: Stephen Williams
Nézettség: 10.98 millió, #3 (4.7, #T2)
This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Lost – 5.03 – Jughead

 
Beküldte: Kanyecc 2009 April 17, 19:32-kor a(z) Lost témába.

Most hogy annyi Lost epizód feltorlódott, ideje rászánnom a hétvégémet a darálására. Kicsit félre tesszük a Battlestar Galacitca-t. Muszáj elmerülünk a cylon-ok világa után, a Szigetlakók kalandjaiba. Pazar évadnyitó epizódot követően fel volt adva a lecke, hiszen mindezt überelniük kellett. Sikerült vagy sem? Mindjárt eláruljuk, előjáróban azonban annyit, hogy az időbeli ugrálgatásakat még nyomon lehetett követni, szerencsére. Kíváncsi leszek, mikor érkezik a kemény váltás, amikor minden kötél ideg szakad.

A rész középpontjában a hajthatatlan Desmond állt. Álma nem hagyja nyugodni. Mindenképpen meg kell találni Faraday-t, még ha mindezt Penny zokon is veszi. A jelenben annyi történt, hogy megszületett a közös gyermekük. Fiú lett! – Ez persze hanyagolható lehetett volna, már ha a későbbiekben valami úton-módon beleviszik egy flashforward formájában a történetbe.

Másrészről, Faraday felkutatása, ami koránt sem bizonyult könnyű feladatnak, mint ahogy azt megálmodta. Elmennek hármasba az Oxford-ba, azonban a dolgok nem várt fordulatot vettek. Valamiért az egyetem tagadja az ex-tanáruk ott létét. Mint kiderül, mindez azért van, mert egy lányt csúnyán „helybenhagyott”. A részletekről senki sem nyilatkozott, a család sem, pedig felkereste őket, a következő küldetése Faraday anyjának a megtalálása. Nehéz munka lehetne, viszont tudja, hol kezdje az információgyűjtést. – Igazából a jelent kilehetett volna hagyni, mert ez esetben, csak húzzák lefelé az összpontszámot.

A szigeten történt események már jóval izgalmasabbra sikerültek. Nincs szükségünk: se Jack-re, Se Hurley-re, se Kate-re, hogy egy remek szálon folytatódjon a sztori. Itt a bizonyítok. Faraday által vezetett csapat, olyant tett le az asztalra, ami után elvonási tüneteink lehetnének.

Visszaugortak az időben! De még milyent, hiszen egészen 1954-be álltak meg. Sawyer mondta a hülyébbnél hülyébb beszólásait. Kik voltak az ’50-es években a szigeten? Hát ez egy jó kérdés lenne, már ha kihagytuk volna a részt. Ki más, mint Richard-ék és a csapata. Charlie Widmore-ral a jobbján. Öhnye. Szépen összerakták. Gondolkodjunk el egy kicsit, hiszen Locke tett egy érdekem megjegyzést: már pedig, hogy 2 évvel később született meg. Akkor Richard hány éves lehet? Ki ő valójában. Azért az a hidrogénbomba (lásd a képen) se volt kutya. Áhh, egyszer úgy elmennék az egyik forgatásukra, hogy lekaphassam. Nagyon korhű lett az egész. Le a kalappal.

Desmond része most kicsit elfuserált lett. Legalábbis, nálam harmat gyenge. A sziget miatt kap annyi pontot, amennyit a végén bepipálok neki. Locke végül nem tudta meg, mégis hogyan tudná elhagyni a szigetet, ami szükséges lenne. Ben kimaradt. Igazából cseppet sem hiányzott. Itt az élő példa, hogy a nagyok nélkül is lehet remek rész csinálni, de ez nálam mindössze egy erős közepesnek tudható be.

Premier: 2009/01/28
Írta: Paul Zbyszewski, Elizabeth Sarnoff
Rendezte: Rod Holcomb
Nézettség: 11.22 millió, #4 (18-49: 4.8, #2)
This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Lost – 5.01-02 – Because You Left/The Lie

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 23, 10:51-kor a(z) Lost témába.


Premier: 2008/01/21
Írta: Damon Lindelof, Carlton Cuse/Edward Kitsis, Adam Horowitz
Rendezte: Stephen Williams/Jack Bender

A szigeten maradt túlélőkre nehéz időszak vár, mivel Ben egy eléggé kényes „rendszert” aktivált, amiről maximum a kvantumfizikusok szópárbajoznak. A valóvilágban élő Oceanic Six túlélőire se vár könnyebb élet, mert a sziget addig nem nyugszik, míg mindűket vissza nem hozza…

Megjegyzés: Nagy kérdés volt, hogy sikerül-e a sorozatnak felvenni az előző évad fináléjának hangulatát. Miképpen akarják folytatni a készítők, milyen szálakat fognak tovább vinné… Az se volt titok, hogy a flashback és a flashforward össze fog mosódni, s egyáltalán nem törekednek majd arra, hogy a nézők tudják, melyik idősíkban játszódik az adott jelenet. (Természetesen, csak kicsit kell gondolkodni és a helyére lehet tenni az egyes jeleneteket.) What’s up Lost? – Kérdem én! Jöjjön kicsit spoileresebben.

Kezdjük az elején. Egybe néztem meg éjjel a két részt. Külön szerettem volna róla értekezni, de aztán rájöttem, hogy felesleges. Egy pontszámon mozogtak. (Ne lessétek le a végső pontszámot!) Jól, sőt remekül indult az évadpremier, hiszen első jelenetben már feltűnt egyik kedvenc mellékszereplőm, Mr. Chang, aki a Dharma-társaságos bemutatófilmeket szokta kommentálni. Teljesen hétköznapi képsorokkal indult: felkelt reggel a gyereksírásra, majd kajál, aztán ment dolgozni, akarom mondani „forgatni”. (Mikor érkezik egy komplett Dharmas-rész? …mert iszonyat jó sztorija lehet.) Majd valami galiba miatt lehívják a „föld alá”, ahol összetalálkozik valakivel. (Ködösítünk, mert a poénokat megtartjuk nektek.)

Négy sávba lehet sorolni a folytatást. Vannak azok a részletek, amikor a szigeten járunk, vannak azok, amikor a civilizációban, vannak az időbeli ugrálgatások és végül a jelen. Utóbbit a legnehezebb kikövetkeztetni. Ezen négy sávot párosítják a készítők. Kapunk egy kicsit ebből, egy kicsit abból, viszont a végére a szálak egybe folynak. (Pár hete írtuk hírmorzsákba, hogy felkerült a netre egy Lost – Flashforward címre hallgató két és félórás összevágott anyag, törekedve az időrendre. Most jó lesz ezt elővenni, mert egyszerűbben tudunk tájékozódni.)

Két szereplő köré összpontosult az elő két rész. Kezdeném Daniel-lel, aki hosszas győzködés után beavatott mindenkit történésekbe. Kreativitás a tetőponton, mert végre képbe hozták a szakmáját, azaz a kvantumfizikát, hiszen ezzel lehet magyarázni az egészet: „Képzeljünk el egy lemez, ami pörög a lejátszón, és egyszer csak kimozdul, s ezáltal csak ugrálgat össze-vissza, a lejátszótól függetlenül” – álljunk meg egy picit. Ezt már láttam valahol (…) jah igen, a Mr. Chang-nél. Tehát Saywer, Juliet és a többiek mozognak az időben, amikor jön egy villanás. Hol előre, hol hátra, viszont van egy lényegesen fontos momentum: NEM tudják megváltoztatni a múltat. Hiába dörömbölt Saywer az Hatch-ajtajánál Desmond maradt a seggén, mivel ez annak idején nem történt meg. Daniel, azonban már járt jóval előtte a szigeten. Kérdésem felé irányulni: Milyen célpont? Miért rejtegette arcát Mr. Ching elől? És az Oxfordi Egyetem előtt vagy után vagy közben? stb.

A sort folytatnám Hurley-vel, kinek élet egy nagy hazugság. Sayid, a legjobb haverja arra kéri, hogy hazudjon az szigeten történetről, mert csak így tudják megmenteni őket. Miután mindezt megteszi: életet a fejetetejére fordul. Ben mindenre tudja a választ, hiszen akkor folytatódik minden a megszokott kerékvágásban, ha visszajuttatja a kiszivárgott (viccesen kifejezve magam) „repülőtörötteket” a szigetre.

És mizus a többiekkel? Ugyebár a szigeten rekedtek ide-oda vándorolnak az időben. A terület adott, ahogy a változások is. Locke volt a jelenben, volt a múltban, amikor lezuhant a kokaint csempésző repülő Mr. Eko tesójával. Már csak az a kérdés, hogy Locke akkor együtt mozgott-e Saywer-ékkel? Jó kérdés. A civilizációban szerencsére főként a jelenben és jövőben folynak az ugrálgatások. Yeah, még Ana Lucia-val is találkozhatunk. Kéretik vissza a többi kedvencet, mert nagyon hiányoznak. Jack adta be elsőként a derekát, már ami a visszatérést illeti. Élete porokban hever. Hurley nem akar hallgatni Ben-re Sayid kérésére, aki szintén eltársult tőle a jelek szerint. A legjobb az egészben, hogy már csak 72 óra van hátra.

Végszó! 72 óra van hátra. Anyuúúú! Mikor megláttam az utolsó jelenetet, kapartam az asztal, mert ilyen nincs. Középkorba illő pillanatok a jövőben: Egy csuklyás nő, egy merész inga és különös „csillagszerű” jelek a kijelzőn. Talán a sziget helyzetét mutatják, talán valami mást. Fogalmam sincs, de kegyetlen volt. Sajnos, közel 82 percnyi sztoriból, mindössze 20-at véltem író izgisnek. A többi amolyan snassz és kiszámítható. (Pl.: Egyből levágtam, hogy Sun-hoz ment Kate, ahogy Hurley hazamenetelést.) Nálam mindössze 3/5-öt ért. Bizakodó vagyok. Lesz ez még jobb!

Kommentáld!

Lost – 4×13-14 – There’s No Place Like Home (2-3)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 30, 23:25-kor a(z) Lost témába.


Premier: 2008/05/29
Írta: Damon Lindelof, Carlton Cuse
Rendezte: Jack Bender

Ben feladta magát, viszont nem terv nélkül. Locke azt a feladatot kapja, hogy találja meg az Orchideát, mivel el kell mozgatniuk a szigetet. Daniel folyamatosan szállítja a hajóra a túlélőket, viszont azt nem sejtik még, milyen nagy veszélyt hagyott maga mögött a hajókapitánya, akinek az esetleges halála a hajón lévők halálát okozhatja…

Megjegyzés: Állat vagyok. Ezt megkapta. Össz-vissz még egy napot se kellett aludnom a következő részig. Délután folyamán tekintettem meg a dupla részes finálét, így volt elég ideje, hogy érlelődjön bennem az egész sztori. Sokan dicsérték, részemről sem fogtok sok rosszat hallani, viszont kicsit csalódott vagyok. Valami nagy durranás vártam, nem tudom mit! Egybe néztem meg a két részt, viszont külön-külön lehet jobb lett volna. Sok kosza gondolat futott át az agyamon, de ezt leszámítva nekem is bejött.

Remek finálé. Az egész rész mozgalmas volt, csak a végén éreztem azt, hogy lelankad az egész. A felvezető rész élményét hozták a késztők. Sok kérdésre kaptunk választ, no meg sok szál találkozott, ért egybe. Megvan miért hazudtak Jack-ék, és még sorolhatnám. Igazából azok a Lost-BUMM-ek, WTF-ok hiányoztak. Nem sokszor mondtam. Mozgalmas volt jó hogy, hiszen fel kellett vezetniük a folytatást, de a harmadik évad szintjét nem sikerül megütniük, szerintem! Lássuk mik történt.


Nem is tudom, merre kezdjem az egészet. Kezdjük el a történet kitárgyalását Ben-nel. Feladta magát, de nem terv nélkül. Lol. Voltak még a szigeten az OTHERS-ből emberkék?! Igen, ez mekkora volt. Imádom, hogy olyan szereplőket hoznak vissza, akikről már régen elfeledkeztünk. Jeleztet nekik az egyik domboldalról tükörrel, mert mennének az Orchid-be, amiről később kiderül: nem botanikai megfigyelő bázis, de ne rohanjunk annyira előre. Szóval ŐK elkapják Kate-et és Sayid-ot, mert kell a segítségük. A tét: Kijutásuk a szigetről, amit Ben szava pecsétel meg, majd a későbbiekben. A felmentő sereg a helikopternél csap le. Ezt egyébként még én sem hittem el, mármint a hajókapitány – most szóljatok le, de akkor sem nézem meg a nevét – két hátba lövéssel kinyírják. Még a vaknak is feltűnt volna az a bazi vastag golyóállómellény. Noob-ok. Sebaj. Sayid, Saywer, Hurley, Jack és Kate mehetett Frank-kel helikopterrel a hajó felé.

Na itt ágazódik szét ez a szál. Tudniillik, a hajókapitánya sem most jött le a falvédőről. A hajón elhelyezett jó anyagnyi C4-et, amit nem igenis mer felrobbantani, ha netán valaki megölné. A pulzusára erősített adóvevő jelzőst küld halálakor a hajón lévő detonátornak, ami igazi Bumm-ként fog megmutatkozni.

Locke és Ben ez alatt lemegy az igen mély Orchid-be, ami nem éppen növény megfigyelőállomás. Locke kíváncsiságát a kolléga egy DHARMA oktatóanyaggal csillapítja, ami arról számol be: ott valójában a térrel és idővel történik a kísérletezgetés. Itt pár alkalommal mosolyoghatunk, kuncoghatunk. Nagyban mondja a japán csóka, hogy miket nem szabad bevinni a vákuumos szobába, Ben meg viszi őket halomszámra. Másrészről meg, amikor elkezd, visszafelé menni az oktatóanyag tartalma. Nice. Első ránézésre engem nagyon beetettek: Hülyén nézett ki volna, ha a sok fémtől tűnt volna el csak úgy a sziget, de most őszintén nektek nem ez jött le előre?! Locke megkapja az OTHERS-vezetői rangot, akik már felkészültek az újabb főnök fogadására.

Ben felvette a meleg kabátot, mert hideg helyre látogat. Elsőként, nem igazán értettem az összefüggőst, hiszen állandóan meleg helyről beszélt – márpedig a Föld belseje meleg a tudósok szerint –, aztán átfutott az fejembe az The Shape of Things to Come című rész egyik jelenete, amikor Ben a sivatagban ér földet, pont ugyan ebben a kabátban. (Nézzétek meg a rész második screenshootját.) A sziget elmozgatása, számomra pofára esés módján tudatosult. Hideg van, OKÉ, de ő sem lehet annyira erős, hogy csak úgy elmozgasson – pár próbálkozás után – egy befagyott kart. Végül megtette, a sziget köddé vált a túlélőkkel együtt.


Ez alatt a nagy költöztetés megindult. Daniel meg akarja mutatni: Mennyire fasza gyereke. A motorcsónakkal forgolódik a hajó és a sziget között, viszont mindössze csak két menetet sikerül összehozni. A második, szerintem nem ért célba. Közben Frank-ék helikopterrel mennek, ami lövést kapott Ben-kiszabadítása közepette. Így fényderül nem kérdéses, miért marad Saywer a szigeten. Feláldozza magát egy csókért, de vajon mit súghatott Kate fülébe kiugrása pillanatában?! Később biztosan megtudjuk. Továbbá az sem tiszta: Miért marad a szigeten Miles és Charlotte. Két olyan karakterről van szó, akiket bármikor, viszont látnék.

Az sem titok mi hatására hazudtak Jack-ék! (Locke kérésére, aki meggyőzte, hogy márpedig csodák vannak.) Felrobbant a hajó, viszont a flashforwardban Jin feltűnik. Hogyan élte túl? Jó kérdés! …és Michael túlélte? Nem haltak meg a szigeten élő túlélők sem, viszont milyen sanyarú időkről beszéltek? Jack miért pont három évre a szigetről való kijutásuk után szeretne visszakerülni ismételten? Sok-sok kérdés, egy oldalnyit össze tudnék írni. Helyette, inkább folytatnám az összegzést.

A rész középpontjában az Oceanic Six szerepel. Hurley-ért elmegy Sayid később a diliházba, aki Mr. Eko-val sakkozgat. Mekkora már. Nem láttuk, viszont újra elhangzott a neve. Ekkor futott át a szívemen melegség. Istenem. Kate-et rémálmok gyötrik. Jack nem hajlandó elfogadni Aaron-t fiaként, ami teljesen érthető, csak éppen ezt nem mondhatja el a lánynak. Ben-t halottnak hitetik, hol ott nagyon is él, ellenben Locke kikerül a szigetről és három évvel később egy koporsóban láthatjuk viszont. Áhh. Mi történt vele? Jack vissza akar jutni a szigetre, viszont a sziget csak akkor fogadja vissza, ha mindenki megy vele, még a halott Locke is. Ehhez kapcsolódik Kate rémálma, amikor Claire jelenik meg álmában és arra kéri, hogy ne merje visszavinni gyermekét. Sun játssza a kemény kisasszonyt. Apja cégének részvényeit megvásárolja, így sakkot ad apjának, továbbá felkeresi Angliában Ben riválisát. Ezt mondjuk nem tudtam mire vélni! Jah, Walt-ot sem feledjük ki a sorból, akit viszontláthatunk. Istenem, annyira jó volt újra hallani, szerepelve látni. Feel good.

Már most várom az ötödik évadot, ami jövő februárban fog elméletileg debütálni. De messze van. Addig mehetnek a találgatások. A folytatás tehát adott. Vissza akar jutni Jack a szigetre, Ben és Wilmore macska-egér harca folytatódik, a szigetlakóira ellenben nehéz idők várnak. Jól felépítették a finálét. Ezt az évadot tekinthetjük a legkerekebbeknek, de kevesebb WTF-os évadnak.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Lost – 4.12 – There’s No Place Like Home (1)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 29, 23:01-kor a(z) Lost témába.


Premier: 2008/05/15
Írta: Carlton Cuse, Damon Lindelof
Rendezte: Stephen Williams

Locke megkapta a parancsot. El kell mozgatnia a szigetet a valós helyéről. Ben tudja mi a dolga, így viszi őket az egyik Dharma fészekbe. Jack és Kate felfedező útra indul a helikopterhez, azonban csak akkor tudják meg mi a helyzet, amikor összefutnak Saywer-rel és Miles-szel. Eközben a parton lévők sem maradnak tudatlanok, mivel visszatér Sayid köreikbe, hogy aztán megkezdje a túlélők elszállítását…

Megjegyzés: Most lehet oltani engem! Ki a durvább, aki megnézte két héttel ezelőtt és vár máig, vagy aki félre tette a mérhetetlenül nagy kíváncsiságát és várt a folytatásra, ami pontosan ma/holnap lesz. (Szerintem én nyertem.) Kicsit deja vu érzésem van. Tavalyi is eljátszottam ezt a helyzetet. Akkor sem bántam meg, most sem fogom.

Lássuk elsőként a felhozatalt, mivel ez egyben a mai heti adag. Anno az íróksztrájkja miatt foghattuk a fejünket, mivel meg akarták tőlünk vonni a jól megérdemelt jussunkat. Ez valamilyen szinten sikerült. Valamilyen szinten, mert igaz kevesebb részt kapunk, mint amennyi járna, ellenben a lemaradt részek hozzácsapódnak a következő évadokhoz, no meg ehhez. Így történt meg az, hogy idén triplarészes fináléval zárjuk az évadot, amelynek felvezetője volna ezen epizód. (…) Még spoilermentesen (…) amiben a készítők a drámai hangulat megteremtésére mentek rá, mint sem a történetre. Lássuk, mindezt szétválasztva.

Mindent kezdenék a flashforward-dal, ami parádésra sikerült. Eloszlatta végre a homályt az Oceanic Six-ről. Végre nem kell tovább találgatnunk! Tudjuk kik azok a fránya túlélők, akik a valóéletben – sajtó, média, meg miegymás tudtán – túlélték a szigetet, azaz Kate, Jack, Sun, Sayid, Aaron és Hugo. Találgatásoknak végre vége. Csak hinnénk! Kaptunk egy újabb ütős sztorit, hiszen túlélőink nem éppen úgy festik le megmenekülésük mozzanatait, mint ahogy azt megérték az elmúlt 1xx napban. Tehát jöhetnek az újabb találgatások: Miért hazudtak? Miért pont ők kerültek ki a szigetről? Mi történt a hajón lévőkkel? …meg még sorolhatnám, de oly felesleges. Szinte minden kérdés egy újabb kérdést szül.

Maradjunk még mindig ennél a szálnál. Mind a hatúktól kapunk egy-egy jövőképet. Néhol olyant, amire számíthattunk; néhol olyant, ami váratlanul érhetett bennünket. Mindezek közül kiemelhetném Hurley számait, de most tényleg Aaron sztorija viszi a prímet, azaz Claire mama, aki Jack apjának lánya, azaz mostohatestvére Jacknek. Mekkora. Így már érthető, miért viselkedik később olyan tré módon Jack.

A szigetlakóira nehéz idők várnak. Az események felpörögtek. Jack és Kate a helikopter felé tart, Sayid és Miles, meg pont a part felé. Információ csere, Aaron átvétel megtörténik és visszafordul mindenki. Faja. Sayid visszatér a szigetre, az első menetben Jin és Sun a csónakban, Kate Jack-ék keresésére indul Sayid-dal, akik rejtélyes szigetlakókba botlanak bele. OTHERS 2? Itt most tényleg elvesztettem a fonalat. A folytatás kérném, mert így nem fekszem le. Ez alatt Locke, Hugo és Ben az Orchid-hoz mennek, mert Jack apja azt mondta. Itt jön a kvízkérdés: Ha Locke elmozgatja a szigete, akkor hogy jut vissza Daniel a csónakkal, akkor hogy tudják meg Frank-ék a helyes koordinátákat, és mi lesz a sziget sorsa?! (Zúzda.)

Holnap délelőtt, délre, remélem – ha nem is mindenre –, de jó pár dologra választ kapunk.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Lost – 4.11 – Cabin Fever

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 9, 20:18-kor a(z) Lost témába.


Premier: 2008/05/08
Írta: Kyle Pennington, Elizabeth Sarnoff
Rendezte: Paul Edwards

Locke, Ben és Hurley a kunyhó felé vették az irányt, hogy beszéljenek Jacob-bal, azonban még egyikőjük sem tudja, pontosan hol lelik meg. Sayid mindenáron vissza akar térni a szigetre, míg Desmond inkább csak a háttérből figyelné az eseményeket. Frank rádöbben, milyen embereket szolgál valójában, Michael sora egyre keményedik…

Megjegyzés: Vágjunk bele a lecsóba. Múlt hetet élveztem a legjobban. Volt hat részem, nem volt probléma a várakozással. Lehetett darálni egyből, annyit amennyi csak bírtam. Ennek az időszaknak vége. Húzhatom, húzhatjuk a fogunkat, mert jövő héti részig még hat napot kell aludnunk. Rengeteg! A készítők nagyon parádésan alakították az amúgy felvezető részt történéseit, hiszen már csak a három részes évadfinálé van előttünk. Nagyon messze van még jövő hét, nem tudom eléggé hangsúlyozni, viszont utána meg lesz egy egyhetes szünet, majd a dupla részes finálé.

A sztori nagyon jó irányba halad. Sok-sok kérdés már megint, de előtte nézzük mit kaptunk. Három szál, három nagyon vad történet. Nagyon jól kapcsolódtak egymáshoz. Mindenkinek adtak teret, nem maradt egyik rész sem üres. Lényegében, így kell egy remek felvezetést csinálni.

Elsőként ott volna a Lock-Ben-Hurley triós. A mostani rész legoltáribb harmada. Fogtam a fejem. (Ilyen nincs, de van!) Minden egy enyhe deja vu érzéssel kezdődött, amit maga John flashbackja alapozott meg. Tisztára, mint ha Mad Men-t néztünk volna. Láthattuk, mitől lett annyira különleges Locke vagy éppen mitől nem. Sok olyan személy, akit bármikor viszontláthatunk a szigeten. John látomása, azaz Horace-vel való beszélgetése, az egyik legjobb jelenetek egyike. Ő csinálta Jacob kunyhóját! LoL. Szerintem, mindenki elsőként azt hitte, Jacob vágja a fát, viszont nem. A készítők nem mutatnak arcot még mindig. Valahogy nem bánom. Ezt követően újra eljutunk a tömegsírhoz, ahol Ben meglőtte John-t, majd a kunyhóhoz. Itt esett le az állam. A mi kis kiválasztottunk belép a kunyhóba és kit pillant meg elsőként? …Jack apját. Hoppá. Másodjára meg… Claire-t. WTF! Innentől kezdve már adta magát az egész. Ez bizony 4 felett lett jóval.


A második harmad, amiből talán egy kicsit keveset kaptunk Jack-ék volnának. Csak nem hagyták ki őket sem a mókából. Bele vonták, még ha csak pár perc erejére is. Frank nem éppen így tervelte ki ötletét, de ezt Jack-ék honnan tudták volna. Arról meg ne beszéljünk, hogy nagyon kiszámítható volt ezen fele.

A harmadik harmad, azaz a másik súlypont: maga a hajó volt. Keamy-nek kicsit elgurult a gyógyszere. Nem ilyenre tervezte a visszatérést. Sőt még most sem vágom, miért volt az jó Sayid-éknak, hogy bemártották Michael-t?! Vagy pusztán csak bosszút akartak állni a múltbeli sérelmek miatt? Fogalmam sincs, viszont Frank tényleg jó arc. Segít Michael-nek, de miért? Ott volna még Sayid, aki mindenáron vissza akar térni a szigetre. A kapitány segít is neki. Nagy meglepetésünkre észhez tér, azonban Keamy-nek éppen most megy el. Felszerelkezve, mint egy kommandós brigád útra kelnek. Egy valamit nem értek, az előző részekben mindenki tök depis volt, most meg mint egy szervezett egység képe rajzolódott volna ki, akik a parancsot teljesítik mindenképpen.

Remek szálak, viszont az első a legjobb mindközül. So-So Jacob még mindig egy élő fantom. Nem Christian és nem is Claire az. Csak éppen mindig megjelenik annak az alakjába, aki valamilyen módon kapcsolódik az adott személyhez. Viszont mi van ha Horace az, csak éppen titokban akarja tudni? …de lehet a néger csóka, aki meglátogatta a kórházban, hiszen mondta, hogy viszont fogja még látni. Claire ott hagyta Aaron-t, elmondása szerint, nagyon jó helyen. Jack flashforwardjában ott volt, talán így akarták? …de akkor Charlie miért mondta az ellenkezőjét? Lehet Aaron az új kiválasztott. Rengeteg kérdés már megint.

Annyi szent a háború John és Keamy között fog kialakulni. Előbbi a szigetet védi, míg utóbbi mindenki megölésével, akarja a szállítmányt – azaz Bent – leszállítani a főnöknek. Amint azt már tudjuk, ez nem jön össze. (Ben és Sayid flashforwardja elég árulkodó!) A rész legnagyobb mondatát se feledjük ki: „He wants us to move the island”. Kicsit megütött. Nagyon nagy.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Lost – 4.10 – Something Nice Back Home

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 3, 22:03-kor a(z) Lost témába.


Premier: 2008/05/01
Írta: Adam Horowitz, Edward Kitsis
Rendezte: Stephen Williams

Jack rosszul lesz a szigeten. Juliet hamar megállapítja, hogyan nem ételmérgezésről, hanem vakbélgyulladásról van szó. A doktornő, Jin-t és Sun-t, valamint Charlotte-ot és Dan-t elküldik az orvosi bázisra, hogy hozzanak eszközöket a műtéthez. Ez alatt Jack jövőképébe nyerünk bepillantást. Saywer, Miles és Claire a part felé vették útjukat, viszont ez majdnem halálukat okozta…

Megjegyzés: Mélyponton a Lost-történet? Ezt a részt simán időhúzásnak tudom beállítani. Nem történt semmi komoly dolog, csak az érzelmek vívtak nagy csatát. Hogy ki lesz a győztes, arról lejjebb. Szimpla sztori, nem volt semmi lényeges benne, viszont az apró részletekre tessék odafigyelni, mert majd a folytatásban csak kapkodjuk a fejünket, mikor történt ez, mikor történt az. Szóval lássuk a medvét.

Tényleg időhúzásra lett beállítva ez az epizód? Lényegében, igen! …valójában nem. Rengeteg új információt kaphattunk belőle, csak az apró részletekre, momentumokra is oda kellett figyelnünk. Elsőként Jack-kel kezdenék, mégis csak ő áll a középpontban. Vakbélgyulladása van, amit orvosolniuk kell. Juliet simán lezavarja, csak kellenek hozzá orvosi eszközök, meg minden más. Kate-en láttátok a megrémülést? …és Jack-en? Mit nekem az a csók, amit ellejtett fenn a bázisnál! Még mindig Kate-et szereti, viszont Kate kit szeret jobban? Saywert vagy Őt? Szerelmi szövődménysora a köbön. Zsepit nem mellékelne valaki?!

Most érezhette igazán becsapottnak magát Jack. Ha szomorú egy csaj, akkor megcsókolom és kész. Tudja mit érez iránta Juliet, ennek ellenére nem törődöm módon megcsókolja, most meg Kate-et morzsolja nózia alatt. Na hagyjuk el.


A flashdforward, viszont nem sikerült laposra. Igen kiszámítható volt, de a sűrűjéből több hasznos dolgot tudhattunk meg. Felébred Jack egy házikóban, eddig még sejtetős, azonban amikor a fürdőszobába beszól, már egyből lehetett sejteni: ki áll a zuhanyrózsa alatt. Persze hogy Kate. És ha Kate, akkor bezony Aaron-ról se feledkezzünk meg. Hurley egyszer diliházban, másszor szabadlábon. Furcsa, hogyan keverik az egész. Most megint bezárva láthatjuk. Charlie által megjósol olyan dolgokat, amik teljesen paranormálisak. (Most lény okos Domokos!) Persze, hogy megjelenik előtte az apja, ki más, de őszintén. Annyira alap, viszont Kate titkolózása már nem annyira. Vajon, Saywer-nek mit kellett megtenni? Miért választotta a szigetet végül Saywer?

Mekkora volt már az, amikor Jin és Charlotte beszélgetést folytat. Nocsak, nocsak. Van egy olyan sejtésem, ezt Juliet nem tudta, pont ezért választotta őket, hogy majd új sem értik meg őket, ha hátuk mögött koreaiul duruzsolnak. Így már teljesen érthető az is, hogy Sun miért él a jövőben, de akkor most a többiek meghaltak? …vagy még mindig a szigeten élnek?

Már nem mondom annyira szerencséseknek az Oceanic Six brigádját. Csak a baj, mindenfelé. Claire ott hagyja Aaron-t egy fatöviben. Mégis hova ment? Miért képzeli mindenki, hogy amit lát, az tényleg az? Így már értelmet nyert, hogyan kerül a kisfiú majd Kate-hez. Szerintem szó sincs lopásról, bár aztán ki tudja. Feltűnnek Ben-t hajkurászó emberkék. Mindössze egy ember sérült meg! Hoppácska? Csalódnunk kellett volna a védelmi rendszerben? Az sem titok többé, hogy Ross és a fiú halott. Ne mááár. Úgy tűnik ennyire futotta? …nem hinném.

Mit várok a folytatástól? Mondjuk Jakob gazdag hidegrázást! A jövő heti rész fogja megalapozni a háromrészes szezonfinálét. Ezt tetszik tudni?! Sayid-ékról tutira veszem, lesz szó, már csak az a kérdés milyen adagolásba.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Lost – 4.09 – The Shape of Things to Come

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 3, 19:01-kor a(z) Lost témába.


Premier: 2008/04/24
Írta: Brian K. Vaughan, Drew Goddard
Rendezte: Jack Bender

Jack-nél elszakad a cérna. Már nem bízik Charlotte-ban és Daniel-ben, dehogy ténylegesen beigazolja feltevését, kisebb próba elé állítják őket. Alex-et elfogadják a rejtélyes partraszállók, akik Ben-ért jöttek. A lánnyal próbálják meg kizsarolni rejtekhelyéről, azonban ő sem annyira hülye, hogy egyből belemenjen az alkuba…

Megjegyzés: He-he, míg jó pár százan, millióan a folytatásra vártak, bő egy hónapot, addig nekem mindössze órák kérdése volt. Nem mondom magam szerencsésnek, inkább csak lustának, de most valahogy élvezem a felhalmozott részek örömeit. Lapos szünetre menetelt követően, kaptunk egy remek folytatást, amiről még sokat fogunk beszélni. Nem azon volt a hangsúly, hogy a rengeteg kérdésre válaszokat kapjunk, persze meg lett néhány tény magyarázva, hanem vitték tovább a kacifántos történetet, nem is akárhogyan. Jöjjön mindez kicsit spoileresebben.

A bőség zavarát érzem most. Kezdenék mindent Ben-nel, hiszen a készítők a jövőjéből mutattak, nem akármilyen történéseket. Megtudhattuk, hogyan került Sayid a kép, mármint, mi inspirálta a szakmába való visszatérését. Továbbá már az sem titok előttünk, hogy Wildmore és Ben halhatatlan egyéniség, mivel egyikőjük sem akarja a másikójuk halálát. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.


Minden Alex elfogásával kezdődött. A szigetet ellepték a zsoldosok, akik nem szaroztak lebuffogtatni Ross-t, valamint a lány szerelmét. Remélem, nem ilyen halállal távozott a sorozatból. Ben bácsi nem ijed meg semmitől. Hidegvérrel nézi végig, hogyan ölik meg lányát. Az alkut nem éppen ilyenre tervezte, de akkor még mi sem sejthettük, milyen aduásszal rendelkezhet pluszba, ha már az előző epizódban minden titkáról beszámolt. Mi kis naivak. Titkok nem véletlenül titkok. Eltűnik, bebújik az acélkuckójába, mi meg pislogunk, miért?! Hát mert felbukkan egy régi kedvenc. Emlékeztek a fekete smokey-ra vagy minek nevezzem a kicsikét. (…) Akkora darálást rendezett, mint annak a rendje. Az ilyen részekért érdemes nézni. Újabb titok, mi a közös kapocs kettőjük között? Talán Jakob, ahova közösen elindultak Locke-kal és Hugo-val? Már nagyon kíváncsi vagyok Jakob titkára? Ki ő valójában?

Mindössze a valóságról számoltam be és még sehol sincs a flashforward. Ahogy Ben felébred a sivatagba egyből elkap az irigység, mekkora arc már. Aztán megérkeznek a tunéziai csókák, akiket játszva könnyedséggel likvidál. Útja nem véletlenül vezetett Afrikába. Megtudhatjuk Sayid, miért szolgálja őt a jövőben. Azért érzitek, az előző részben Michael, most Sayid! Ki lesz a következő? Zseniálisra lett megformálva a karaktere. Le a kalappal.

Jack-kel nincs valami rendben. Fogja az oldalát, de miért? Valami felett átsiklottam volna? Egy valamin csodálkozom a legjobb: Kate tudta, hogy minden rendben van a telefonnal, hiszen amikor leütötték az erőmű felé tartva, akkor rendesen működött, viszont még sem szól erről Jack-éknek. Ezt leszámítva, kiderült az igazság. Daniel-ék mindvégig hazudtak. Mi történt a hajón? Mi történ a dokival? Ki jelenti valójában a kiutat a hat túlélőnek? Ki a franc az a Jakob? És hogy hozta oda magukhoz Ben azt a smoke-ot vagy mit? Kérdés, csak kérdést szül. Wáááá.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats