Déli előzetes (1): The Four: Battle for Stardom

 
Beküldte: Kanyecc 2017 December 10, 12:21-kor a(z) reality,videó témába.

A Fox menesztette a kínálatából az American Idol-t, hogy egy újabb, kicsit másabb énekes-reality-vel próbálkozzon, a The Four: Battle for Stardom-mal. Az elképzelés az izraeliektől származik, ahol a Finale Four remek mutatókat szállított. Képzeljünk magunk elé 4 tehetséges énekest, akik már bizonyítottak. Nekik kell heti rendszerességgel helytállniuk azokkal szemben, akik a helyükre pályáznak, mert jobbnak tartják magukat. A produkció január 4-én mutatkozik be Fergie műsorvezetésével. A zsűritagok sorában: Charlie Walk, DJ Khaled, Meghan Trainor és Sean „Diddy” Combs. Ők döntik el, hogy a kihívó vagy a kihívott a jobb! Mutatnám a teaser-jeit. Egyelőre látok benne fantáziát, de lehet, csak az újdonságból eredően.


Tovább…

Kommentáld!

Sztárban Sztár – Ez volt az 5. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 15, 16:34-kor a(z) Sztárban Sztár témába.

Túl vagyunk a Sztárban Sztár 5. évadján, amiről nem született egyetlen írás sem út közben, holott szerettem volna az évadfelénél megemlékezni arról, hogy mi változott; és van-e elég lendület még a Tv2 őszi nagydurranásában. Ha biztos pontot kell keresnünk a show életében, akkor csak Majoros Péter nevét tudnám megemlíteni, aki a kezdetektől jelen volt a reality minden epizódjában – jó, Liptai Claudiáról se kéne elfeledkeznem, de ő a 4. évad második felében szülési szabadságra ment, így Ábel Anita helyettesítette.

Sztarban.Sztar.S05E10.1080i.HDTV.x264.Hun-ufo.mkv_002133998

5 év elteltével nehéz megbarátkozni azzal a ténnyel, hogy annak idején, az első etapja péntek esténként ültetett le fél 10 után 1 millió embert. (2013 őszét írjuk, akkor még a péntek és a szombat volt a tévéknél a kiemelt nap.) Ez a 2. évaddal és Till Attila műsorvezetésével megváltozott, ugyanis megkapta a fix helyét a hét utolsó napján, a Tényeket követően. Történt még epizódszám bővítés is, hiszen az első két széria 8 résszel, majd az azt követően 10-zel operáltak. Ne feledjük el azt se, hogy az 5. évad csonkán startolt, mivel a kezdésnél még Stohl András nem volt a zsűritagok sorában, így elmaradt a kiszavazás. Ennek köszönhetően került száműzésre a szerkezetből a dupla finálé, aminek kimondottan örülök, mert visszaemlékezve a 4. évadra, valami rohadt mód idegesítő húzás volt. Ott tartottam, hogy Majoros és Liptai mellett kaptunk két új zsűritagot, hiszen Bereczki Zoltán és Hajós András már nem vállalta a folytatást, de a műsorszerkesztők próbáltak tökéletes utánpótlást találni. Véleményem szerint Stohl András próbálta a kemény kritikus Hajós Andrást megformálni, míg Papp Szabolcs csak hozta a dadogós önmagát, amivel könnyedén eladta magát.

Lehet-e nagy neveket 4 évad elteltével összelapátolni, akikre ugyanúgy odafigyel 1-1.4 millió ember heti 3 órában?

Ez az a kérdés, ami továbbra is foglalkoztat. Megmondom őszintén, a show első 2-3 részéről lemaradtam. Nem is akartam pótolni utólagosan, mert tudtam, hogy a nézők ilyenkor ejtik ki azokat a közszereplőket, akik kisebb népszerűségnek örvendenek vagy éppen nem a showba illő teljesítményt raknak le az asztalra. Búcsúztunk is Détár Enikőtől, Csézytől, Cserpes Laurától, Singh Vikitől és Kollányi Zsuzsitól. Ekkor mondtam azt, hogy végre megtisztult a versenyzők sora, mostantól érdemes becsatlakozni, mert a keménymag maradt. Valóban az maradt. Ki alakult nálam egy trió, akikért a kezdetek óta drukkoltam, de valamiért az volt bennem, hogy necces bármelyikjük befutása. Nem titok: Oláh Gergő-Ekanem Bálint-Horváth Tamás triójáról van szó. Hármójuk közül leginkább Ekanem úrnak ment a „like”, mert az előző széria Veréb Tamását láttam a produkcióiban, azonban a 8. adással kipontozódott.

Sztarban.Sztar.S05E10.1080i.HDTV.x264.Hun-ufo.mkv_001615890

Most nem állnék neki hosszasan elemezgetni az egyes átalakulásokat, de annyit leszögezhetek, hogy akadtak olyanok, amiket kétszer-háromszor vissza kellett néznem, annyira telitalálatos lett. Elég csak felidézni Berkes Olivér – Horváth Tamás – Pápai Joci tró által előadott Szeresd a testem c. nótát, ami kegyetlen volt. Vagy említhettem volna Ekanem Bálintot, aki az OutKast Hey Ya!-val hasonlóan mély nyomot hagyott emlékeimben; vagy a Horváth Tamás-féle LMFAO-t.

Biztosra veszem, hogy nem csak nálam verte ki a biztosítékot az, amikor a zsűritagok arról kezdtek el áradozni, hogy milyen hálásak ezért a munkakörért, mert szórakoztatják őket és még pénzt is kapnak érte. Nem lenne ezzel semmi baj, ha normális zsűrizést láthatnánk. Legutoljára A Dalnál éreztem erőt a zsűritagok szavaiban, itt sajnos annyira rámegy a barátság a show-ra, hogy senki se akarja megbántani a másikat – csak Stohl András, aki olykor bocsánatot is kér! Felmerül a keresztkérdés, miszerint, minek van a pontintervallum 1 és 10 között, ha csak 7 és 10 között használják? A legrosszabb átváltozásra se mertek kiosztani 7-nél alacsonyabb pontszámot. Ha valakinek valami nem tetszik, vagy rossz volt, akkor merje már felvállalni ennyi pénzért a véleményét. Másrészről, mi számítanánk a véleményükre, hogy megmondják a frankót, így ne bújjanak az asztal mögé olyan szövegekkel, hogy döntsön a közönség helyettem. Ez annyira idegesítő.

Sűrűn előfordult, hogy Király Viktor és Janicsák Veca önmagát adta az átalakulásoknál, mármint a valós hangjaikat lehetett kihallani, mégsem jegyezték ezt meg. Lehet, hogy élőben másabb a terem akusztikája, de ezt inkább annak sorolnám be, hogy mindenki csak óvatosan próbálta a versenyzők tudatára adni, hogy éppen miért volt rossz. A jó esetében nem volt panasz. Stohl Andrásra visszakanyarodva… kellett a négyesbe, mert nála éreztem azt, hogy komolyan veszi a feladatát. És a véleményének hangot ad. Papp Szabolcs ilyen tekintetben a szöges ellentét, aki véleményének hangot ad, viszont olyan fura módon, amit néha még szerintem ő maga se tud értelmezni. Mondja-mondja, de hogy lesz-e értelmes mondat belőle, az nem biztos. Majoros Péter egyedül Pápai Jócival mert csipkelődni, ha már évek óta ismerik egymást. Kettőjük párbeszéde megér néha egy visszapörgetést, annyira találóan osztják a másikat.

Sztarban.Sztar.S05E10.1080i.HDTV.x264.Hun-ufo.mkv_003375111

Kétségtelenül Pápai Jóci lopta el a show-t. Kellett ez a „hülye gyerek” (már bocsánat a fogalmazásért, de ez most egy pozitív jelző rá), mert néha nagyobbakat röhögtem a produkciók utáni kiértékeléseken, mint magán az átalakuláson. Ő is simán megérdemelte volna a címet, viszont jobb helyre került: Horváth Tamáshoz.

Eltelt 5 évad, és ismételten férfi nyertest avattak. Fel is merül az újabb, immáron sokadik kérdés, hogy nincs olyan női eladónk, akit ki tudnának hozni nyertesnek? Akadtak hangzatos nevek, Janicsák Veca a végjátékig el is jutott, azonban csak a negyedik helyre futotta. Nekem édesmindegy: kinyeri meg! – Ne vegyétek zokon, de még hány évadot kell kivárnunk, mire rátalálunk a női Bereczki Zolira? (Nálam ő az abszolút Sztárban Sztár!)

Soraimat zárnám. 10 részt magunk mögött tudva örülök a végeredménynek. A fináléban Király Viktor annyi buzdítást kapott a zsűritagoktól, ami Horváth Tamás rajongóinak kicsit lehangoló lehetett, de van igazság és az nyert, akinek valóban jobbak voltak az átalakulásai. Nem tudom, másnak is feltűnt-e az a kósza tény, hogy Pápai Jóci sorra kapta ki az idiótábbnál idiótább szerepeket, míg Király Viktornál inkább a komolyabbak voltak túlsúlyban. Ki adott volna előbbinek egy Somló Tamás – Álomarcú lány duettet? Érzek némi irányítást ilyen téren. Remélem eljutunk odáig, hogy a nézők dönthessenek a következő heti átalakulásról is a versenyzőknél, ne pedig egy megadott forgatókönyv szerint csorogjon le az évad. Ezzel lehetne istenigazán újítani ezen a kifáradónak tűnő reality-n, ami még noha hozza a kötelezőt, de egyre nehezebben. És most inkább a kritika visszhangjára gondolok, nem pedig a nézettségére.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Pilot-kritika: A nagy büfékocsi-verseny (The Great Food Truck Race)

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 3, 15:52-kor a(z) kritika,reality témába.

A The Ultimate Braai Master óta megtanultam, hogy nyitott szemmel kell járnom, mert sose tudhatom, melyik lesz a következő olyan ötlet, ami beszippant. A ChiliTV jóvoltából találkoztam a szabadtéri főzős-realityk királyával, amiből mind az 5 évadot le is adták. (Jelenpillanatban a negyedikjét darálom!) A csatorna most egy újabb versenyreality-darálásába kezdett, melyet egy Food Network-től megvásárolt ötlet tesz ki, a The Great Food Truck Race. Nem hallottatok róla? – Megnyugtatunk mindenkit, mi sem, pontosan ezért gondoltam úgy, hogy ha még fel sem veheti a versenyt Justin Bonello-ékkal, azért adok esélyt nekik, hiszen 2010/11-es évadban startolt el – ha a nyári időszakot már besorolhatjuk az új szezonhoz; ha nem, akkor eggyel korábban.

Ez a műsor nem taco-s kocsikról, csótányjáratokról vagy mobilebédlőkről szól…

A nagy büfékocsi-verseny - 1 rész Chili TV.mp4_000010887

Tyler Florence műsorvezetésével kapjuk meg a felkonfokat. Nagyon vicces, hogy már az elején kihangsúlyozzák a fentebbi idézetet, miszerint ez a reality sokkal prémiumabb, mint az a címből kiderülne. [Már az első percekben magyarázkodnak? WTF] Az alapfelállás rémegyszerű: egy casting-sorozatból összeszedték a 7 legjobb csapatot, akiknek különböző városokban kell eladniuk a főztüket. Mindegyik epizódban egy új városba látogatnak, ahol különféle nehézségekkel fognak szembesülni. A lényeg, hogy a legnagyobb forgalmat generálják az ott töltött idő alatt. Az évad végére csak két csapat marad, akiknek majd New York belvárosában kell érvényesülnie. A nyertes markát 50 ezer dollár üti, illetve a cím, miszerint ők a legjobb büfékocsisok. Minden rész végén a legkevesebbet bevételt gyűjtött csapat kiesik.

A készítők sejtették, hogy ez így nagyon egyszerű snassz felállás, hiszen minden rész ugyan arról szólna: adj el a legtöbbet és nyerj! Hogy megcáfolják kijelentésemet – amit nem fognak – néhány csavart tettek a feladatokba. Ilyen mondjuk, hogy a versenyzők nem tudják, mi lesz a következő város. Ez abból kifolyólag szülhet érdekes döntéseket, hogy nem feltétlenül biztos, hogy a versenyzők megszokott étlapja a legfrappánsabb az adott környezethez. Pl.: egy hidegebb városban a fagylalt lehet nem annyira kelendő, mint egy melegebben; de a jellegzetes szokásokról se feledkezzünk el, mint pl.: az adott hely lehet jobban preferál egy fűszerkombinációt. Ha pedig ez se lenne elég, akkor jön a „telefonhívás”, amivel egy plusz feladatot kapnak a csapatok, mellyel védettséget lehet szerezni: azaz, ha a legkevesebb bevételt generáltad, de mégis megszerzed a védettséget, akkor nem esel ki a játékból.

Nagyjából ez a felállás. Egy fontos dolgot majdnem elfelejtettem mondani. Minden új városban üres raktárral és egységes nyitóösszeggel indulnak a versenyzők. Tehát tisztalappal – ha úgy tetszik. Senkit se érdekel, hogy mennyi pénzt szedtél össze előzőleg, azt nem használhatod fel. Ezen kívül, az epizódnyertesek extra díjazásban részesülnek, melynek keretében egy pár napos kikapcsolódást kapnak az adott város egyik puccos hoteljében.

A nagy büfékocsi-verseny - 1 rész Chili TV.mp4_002063235

Kérdés feszegetés szempontjából nagyon találó tud lenni a reality. Olyan témákat érint, mint pl.: (1) Hova célszerű az adott városon belül menniük, hogy beszerezzék a raktárjukat a legolcsóbban?, vagy (2) Érdemes-e betársulni másik csapat mellé a forgalomgenerálás céljából?, vagy (3) Érdemes-e befektetni egy drágább, ám forgalmas hely megszerzésébe?, vagy (4) Milyen ingyen reklámokkal, akciókkal szerezhetnek népesebb fogyasztói kört?, vagy (5) Reklámozás szempontjából meddig mehet el az ember, amivel még nem járatja le a büfékocsit?… A sort tudnám még folytatni. Láthatunk majd nagy elbukást is, hiszen a nyitórészben pont az a csapat esik ki, akik a legjobb helyet találták San Diego-ban, egy fesztivál kellős közepén. Nyilván a menedzselés is nagy hangsúlyt kap a főzés mellett. Talán pont ezért tisztázható le első körben, hogy szó sincs egyszerű taco-t áruló büfékocsikról. Ez nem a Street Food kaják ízvilágára fókuszáló műsor.

Ígéretes mindaz, amit leírtam, mégis erőtlen egyben. Holott nem lenne probléma vele, de annyira érződik rajta a pénzhiánya. Már maguk a versenyzők sem bizalmat gerjesztők. Talán a legidegesítőbb csapat a Ragin’ Cajun, ahol egy öreg papóka néha olyan stílust enged meg magának, amivel elijesztene a büfékocsijuktól, nem pedig odavonzana. Érdekes látni azt is, hogy a Spencer on the Go csapata miként akarja francia stílusát érvényesíteni az adott helyeken, mert náluk az elit kaja a békacomból áll. Negatívumok ellenére azért van olyan team is, akinek drukkolok, ilyen az Austin Daily Press, akik grillszerű szendvicseikkel csorgattatnak nyálat; vagy a Nom Nom Truck, akiknek nem csak a neve találó, de a stratégiájuk is. Nem sokszor látni őket a részek alatt, de talán azért, mert a legösszeszedettebb munkát teszik le az asztalra. A Gril ’Em All közepes szimpatizálást nyújt, míg a Compton-i hölgyeknek, azaz a Nana Queens-nek csak a szája nagy.

A nagy büfékocsi-verseny - 1 rész Chili TV.mp4_002171355

A készítők ügyelnek arra, hogy bejárják egész Amerikát a bennmaradt versenyzők. (A Braai mesterében ugyanezt csinálják csak Dél-Afrikában.) 6 hét alatt 7 városban járnak. A nyitányra Los Angelesben kerül sor, ahonnan egyből mennek is tovább az első versenyhelyszínre: San Diegoba. A folytatásban Santa Fe, Fort Worth, New Orleans, Jonesborough és végül New York szolgáltat otthont. Egy valamit viszont nagyon elrontanak mindig, a végeredmény hirdetést, ami maximum a nézőknek izgalmas abból kifolyólag, hogy az adott csapatok mindig tudják, nagyjából mennyi pénzt gyűjtöttek. Terry mindig az összeggel kezd, azaz, ha tudom, hogy 3 ezer dollárt nem kapartam össze, akkor esélyem sincs a nevemet hallani az összeg bemondását követően. Sajnos az összeg elárulásakor a legtöbb csapat arca árulkodó. Jobb lenne, ha megfordítanák a kihirdetés menetét, mert ez így vontatottá teszi az utolsó perceit.

Az operatőrök se túlságosan profik. Hozzák a kötelezőt, fehér háttér előtt beszéltetik a versenyzőket a történésekről, a látottakról. Amit hiányolok, hogy kevés az a fajta anyag, amikor láthatjuk, hogy mi a véleménye a vásárló embernek az ételről. Gasztro-reality jelleget viszont átadják, mert legalább az összerakott ételekről készítenek felvételt, mármint láthatjuk, hogy miket pakolnak bele a versenyzők, mielőtt átadnák a fogyasztónak. Olykor nekem is összefut a nyál a számba, adnék is értük néhány dollárt.

A nagy büfékocsi-verseny - 1 rész Chili TV.mp4_002003669

Összességében: egy nézhető realityt kaptunk, de van hova fejlődnie. Látván, hogy már 8 évadot maga mögött tudnak, várhatóan ez meg fog történni, csak ki kell tapasztalniuk, miként lehetne alacsony büdzséből minőségibbet asztalra tenni. Terry-nek viszont több teret kellene adniuk, mert műsorvezetőként csak a részek elején és végén kapja a főszerepet, illetve egyszer a védős küldetések bejelentésekor. Nyilván nem egy helyen vannak a versenyzők, mint a Braao mesterében, ahol Justin-nak egyszerűbb a helyzete, de találjanak rá valami megoldást, mert nélküle is ugyanilyen lenne a minőség – jelenleg.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Sztárban Sztár +1 kicsi – Kezdett a spinoff

 
Beküldte: Kanyecc 2016 December 4, 14:13-kor a(z) Sztárban Sztár témába.

Három Két hét telt el, hogy a Tv2 műsorán befejeződött a Sztárban Sztár 4. évadja. Jogosan állapíthatjuk meg, hogy jelenleg ez az a formátum, ami a magyar embernek a legjobban fekszik. Megannyi tehetségkutató bukott meg/el tűnt el az elmúlt években, sőt azt is bátran kijelenthetem, hogy az X-Faktor is bőven gyengélkedik, küszködik a túlélésért. Szerencséjére még koránt sincs olyan mélyponton, mint a Star Academy, de az biztosra vehető, hogy 2017-ben az RTL Klub helyében kétszer átgondolnám a szerepeltetését. Tippre lesz pihenő a jövőre nézve.

A Tv2-családnál is érezték, hogy az év utolsó időszakára kell valami nagy durranás, mivel túlságosan hamar ért véget a SzSz. A Sztárban Sztár +1 kicsit egy remek biztonsági játékra hajazó prototípus mű. A formátum nem sokban tér el az eredetitől. Itt is az énekeseknek egy másik énekesnek a bőrébe belebújva kell énekelniük, mindezt a kísértetiesebb hasonlósággal. A csavar annyi, hogy minden felnőtt kap maga mellé egy gyerkőcöt. Lesznek olyan előadások, amikor a párosok ugyanannak az előadónak a bőrébe bújik bele (ezek szóló produkciók általában); illetve lesznek olyanok is, amikor mindketten mást hozhatnak. Egy másik szabályváltozás, hogy a zsűri a produkciók után értékelhet, de csak a legvégén pontozhat, amikor is fel kell állítaniuk egy TOP10-es listát. És még egy fontos tény, nincs kieső egyik héten sem. 9 héten át 10 páros versenyzik, az utolsó héten pedig feleződik a bagázs. Az adott hetek pontjait összeadva a 10. héten kialakul egy tabella, aki a dobogó legfelsőfokán áll, az nyerte a szériát.

sztarban-sztar-1-kicsi-s01e01-720p-webrip-mkv_001634269

Sok Miért? kérdés futott át az agyamon az élőshow alatt. Az egyik, hogy miért csak a legvégén pontoznak? A produkció legkínosabb 5-8 perce volt az, amikor a zsűritagok azzal takaróztak, hogy ez a pontozási rendszer mekkora egy f*szság. Aztán persze elkezdték felsorolni: ki volt a leggyengébb, ki a legerősebb. A nézők alig mertek reagálni a döntésekre, talán csak az első két helyezettnél történt ujjongás, a többinél a néma fejből való kinézés volt a jellemző. Másrészről, ezzel a pontrendszerrel a 10 produkció összehasonlítható. Elveszti azon varázsát, hogy a zsűritagok rögtön a show lefolyását követően friss élmény hatására ítélkezzenek, kicsit elfogultan. Egy másik Miért? színpadra lépés előtti interjúszobához kapcsolható. Gyenge díszletileg, amit csak-csak feldolgozok valahogy; de hogy értelmes kérdés nem tevődött fel; illetve fogható választ nem kaptunk az is tiszta biztos. Szerintem mellőzzék. A kisvideók teljesen jól lefedik ezt a részt, totálisan felesleges még ilyennel operálni. Egy harmadik Miért? a kiadható +5 ponthoz köthető, ugyanis a legeslegvégén a gyermek előadók az általuk legjobbnak vélt versenytárs csapatnak kioszthat +5 pontot, amivel befolyásolhatja a kialakuló sorrendet. A problémát az jelenti ennél a résznél, hogy a gyerek előadók, akik még nem léptek a színpadra, nem tudnak reálisan pontozni. Fejben a saját produkciójukkal vannak elfoglalva, nem hinném, hogy a kulisszák mögött az élőshowt nézik ahelyett, hogy a saját bizonytalanságukat próbálnák eloszlatni.

Itt álljunk meg egy picit. Dióhéjban még egyszer, miként zajlik az eredményhirdetés. A zsűri a produkciók lefolyását követően felállít egy 10-es listát. Az utolsó 1 pontot, az utolsóelőtti 2-t, és így tovább… kap, míg a 2. helyen lévő 10 pontot, az 1. pedig 12-t. Ezen felül vannak a nézők, akik kétszer szavazhatnak: először a produkció alatt, másodszor a legvégén. És ott van még az ajándékozós 5 pont, amit a gyermek előadók osztanak ki egymás között. Nem bonyolult ez egy kicsit? Sőt, nincs egy kicsit túlragozva? Kell ez az őrület ide? – És tetejében a legvégén csak a nyertes kilétét tudtuk meg – gondolom idő hiánya miatt –, akkor meg mi az értelme mindennek? Túlgondolták mindez, holott csak át kellett volna venniük az anyasorozatból a szavazóvázat. Találtam még plusz infót a pontrendszerhez a neten, ezt ni: „Az adott héten legtöbb pontot elért páros a heti győztes. Egy-egy páros elért végeredmény pontja a következő adás kezdő versenypontja, a végeredmény pontok tehát adásról adásra halmozódnak, egészen a 9. adás végéig. A 10. adásban a halmozott végeredménypontok alapján az első 5 páros versenyez tovább, közülük kerül ki az évad győztes párosa.” – Ezt elmondták a pilotban? Ha igen, akkor csak én maradtam le az izgalomban. No para, a lényeg, hogy túlgondolták ezt a pontozási rendszert.

sztarban-sztar-1-kicsi-s01e01-720p-webrip-mkv_002114498

Fókuszáljunk a zsűritagokra. Telitalálatos castingként könyvelhető el Ábel Anita jelenléte. Imádtam az anyasorozatban, ahogy itt is. Ott mondjuk jobban szórta a kritikát, a poénokat – a fiúk hatására. Most sokkal mérsékeltebb, átgondoltabb. Nem csak a gyerekeknek kellene kiengedniük a bennük rejlő tehetséget, neki is, mert így egy kicsit egysíkú, még ha elegendő is ahhoz, hogy elvigye egyedüli zsűri asszonyként a zsűri asztaltársaságot. Csobot Adél a szükséges cukiság. Őt se éreztem határozottnak, erősnek, lehet kell még egy-két adás, hogy felvegye a ritmust. Sajnos a megeszlek, annyira jó volt szövege se ért el a szívemhez, pedig imádom az életvidámságát. Rákóczi Feri viszont egyből felvette kesztyűt, próbált Majka pótlék lenni, össze is jött néha, csak éppen ebben nem Pély Barna lett a társa, hanem Anita. Barna szép felvezető konfot kapott, de kritikailag nem sokat rakott hozzá a zsűri összszavához. Aztán a fene se tudja, lehet egy-két héten belül átáll az agyam rájuk, ahogy az SzSz-nél is. Azért Majka-Bereczki-Ábel-Hajós kvartett egy telitalált. Én minden esetre bizakodom. Nyilván annyira éles kritikákat nem lehet mondani, mert az bántaná a gyerekek lelkivilágát, ám készítsük már őket azért a nagybetűs életre, merjünk építőjellegűen nyilatkozni.

Akadnak még fix elemek Ábel Anitán kívül. Ilyen Túri Lajos műsor koreográfus, aki még mindig veszett jó munkát végez. Hasonló a helyzet Till Attilával, aki simán levezényli úgy a két és fél órát, hogy nem hiányoltat maga mellől egy társat. Nem is kell. Érti a dolgát. Ezen felül jó látni, hogy még a veteránok is tudnak bakizni az első adás hevében. Gondolok itt arra, mikor kétszer (vagy háromszor) egymást követően le Sztárban Sztár +1 gyerekezte a produkciót, vagy amikor az elején a pontozási rendszert elmagyarázta. Magának is feltette a kérdést, hogy nem lett-e egy kicsit bonyolult?! Kellenek ez is, plusz színt visz a produkcióba.

sztarban-sztar-1-kicsi-s01e01-720p-webrip-mkv_002798051

Honnan jöttek a fiatal tehetségek? Könnyű helyzetben volt a produkciós vezető, hiszen Az ének iskolája és a Kismenők gondoskodott a gyermek castingról. Gondolom feltérképezték, kik lennének a legjobbak a showba, felkérték őket, ők pedig igent mondtak, mert hát ki ne mondott volna azt?! A férfi énekesek (és azok párjai) között: Bereczki Zoltán és Berki Artúr, Feke Pál és Kornis Anna, Pál Dénes és Varga Vivien, Peter Srámek és Bari Laci, valamint Sipos Péter és Sztojka Vanessza kap helyet; míg a női eladók (és párjai) között: Dér Heni és Juhos Zsófi, Király Linda és Tabatabai Nejad Flóra, Koós Réka és Szabó Bence, Szandi és Lentulay Krisztián, illetve Tóth Vera és Farkas Zsolt.

Ismét többször feltettem a költői kérdésem az élőshow alatt a zsűri felé célozva, miszerint: Ugyanazt az előadást láttuk-e? Csak azért, mert többszörösen nem értettem egyet a zsűri pontozásával. Szandiék megkapták Justin Bieber-nek a Beauty & a Beat című nótáját, ami ha nem is 10/10-et, de legalább egy 9/10-et hozott a pontrendszeremben, erre a többiek leminősítették, holott mind az előadás, mind az ének az eredetihez közel azonos lett. Ennél többet más se tudott volna kihozni belőle. Szintén a méltatlanul leminősített szekciót erősíti Péter Sramekék által elénekelt Morten Harket-féle Take on Me c. nóta. Bari Laci tényleg jól kinyomta a száján a magas hangrészeket. Sramek meg nem véletlenül lett a Rising Star felfedezettje. Mindkettő szinte lesöprő sikert könyvelhet el, de csak nálam.

sztarban-sztar-1-kicsi-s01e01-720p-webrip-mkv_003412503

Meglepetésre, a SuperTV2-nél is tudták, hogy a végére kell a két nagydurranást tartogatni. Az egyik Bereczkiék által előadott Justin Timberlake-féle Can’t Stop the Feeling! Nem árulok el nagy titkot azzal, ha Bereczki miatt tekintjük hangsúlyosabbnak a többiekhez képest. Megnyerte az anyasorozat első szériáját, ami után bekerült a zsúritagok közé. Berki Artúrral remek párost alkot, énekünk és előadásuk szinte tökéletes lett, mégis Ábel és Rákóczi elmarasztalta. A másik Dér Heni–Juhos Zsófi nevéhez kapcsolható, akik a Jégvarázs betét dalával próbálta volna elvarázsolni a népet, ám elmaradt a vártaktól – azaz a zsűritagok (Barna és Rákóczi) szerint.

Akadtak persze evidens döntések, miszerint Koós Rékák inkább lejárattatást indítottak az Edda Művek esetében, mint sem népszerűsítést. Király Lindáék is az erős közepest súrolták.

A vegyes vágottak között említhető meg Pál Dénes és Varga Vivien, akik simán behúzták részemről a No.2 pozíciót az Ederlezi c. nótával. Viviennek nagyszerű hangja van. Rúzsa Magdiként abszolút el tudta adni magát. Remekül adta ki a magas hangokat, várom mire lesz képest a következő héten. Tóth Verákhoz nem fűznék sok mindent, ahogy Feke Pálékhoz sem, mert várthoz képest teljesítettek. Ezen felül, Feke ténylege eladta magát Kordának. Nem utolsó sorban még Sipos Pétert kell megemlítenem olyan tekintetben, hogyha lenne heti kieső, akkor simán vitte volna magával haza Sztojkat. Valamiért a közönség már kevésbé szimpatizál vele, talán azért, mert kiégett énekes.

 

Összességében:

Abszolút hozta azt, amit vártam tőle. A Sztárban Sztár +1 kicsit tényleg a legjobb biztonsági játéka a Tv2 Csoportnak, hiszen a legnépszerűbb kábeles csatornájukon adják, ahol könnyedén tud egy már bejáratott vázzal plusz nézőt szerezni. A céljuk nem más, minthogy a SuperTV2-t oly mértékben megerősítsék, hogy a vetélytársait egyszerűen magamögé szorítsa. Másrészről, azért is jó ötlet átvinni az ötletet egy másik testvéradóra, mert a szerkezet majdnem 90%-ban ugyanaz, és az, ha egyből hoznának a Tv2-n egy közel azonos produkciót akár még egy kiégéshez vagy egy nézői beleunásba is eredményezhet. Érthető, hogy nem akarják túlfeszíteni a húrt. Az RTL Klub is hasonlóan járt el A konyhafőnök és A konyhafőnök Junior esetében.

Még 9 héten keresztül élvezhetjük a show-t. Nagyon sok fog múlni a dalválasztáson. Behoztak egy új rendszert erre is. A játékosok egy gomb lenyomásával bízzák Fortunára magukat, amivel csak egyetlen probléma van: lenyomást követően még 1-2 másodpercig megy a képarzenál, s aztán áll meg. Lehet, hogy nincs is véletlen generálás mögötte, mindez csak a látszat.

Végeredményben: a Sztárban Sztár +1 kicsi az anyasorozat szelídebb kivitelezése. A zsűritagok keze meg van kötve. Értem az okát, és mégsem! Akadnak dolgok, amik miatt lázadni kell; ám olyanok is, amik tök jól működnek. Szerencsére ez még csak a kezdet, innen lehet javítani. Kezdésnek mindez egy erős jó

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Sztárban Sztár – 4. évad zárása előtt

 
Beküldte: Kanyecc 2016 November 8, 15:08-kor a(z) Sztárban Sztár témába.

A Tv2 novemberben két „szuperprodukciójától” is elbúcsúzik. Na jó, a Star Academy-t is annak akarták volna szánni, viszont elmaradt a vártaktól; ezért mihamarabb befejezik, hogy megmentsék a szombati timeslotjukat az őrlődéstől. A Sztárban Sztár negyedik évadja szépen kikupálódott a fináléra. Az elején némiképp kételkedtem, hogy az előző széria szereplőgárdájának színvonalát sikerül-e a versenyzőknek hozni, azonban ahogy teltek a hetek, úgy megszerettem mindegyiket; még azokat is, akiknek a kiesését úgy vártam. A csatorna dupla fináléval állt elő, ahogy a 3. etapnál is, mert 10 hetes uralomra akar törni – már ami a vasárnap esték nézettségét, valamint a hét legnézettebb nézettségét illeti.

sztarban-sztar-s04e09-720p-webrip-x264-hun-ufo-mkv_005080546

Ismét kaptunk egy döntő elődöntőt, ahol nagyjából kialakult a végeredmény. (A kérdés, hogy ez könyvelhető-e?) Négy versenyzővel nehéz show-t csinálni, főleg ha azt 2 és fél órás időre szét kell nyújtani. Nyilván a 2×4 produkció se hoz annyi lefedettséget, mint az elején 12 embernél, ahol ténylegesen is pörgött az élőshow, kevés volt a holtidő és a mellébeszélés. Az ilyen nagyszabású ötleteknek talán ez a legnagyobb hátulütője: a kevésből kell valahogy sokat mutatni úgy, hogy ne csapjon át az egész unalmasba. Jól kell játszadozni az 5 perc 40-50 másodperces reklámblokkok időzítésével, az egyéni megnyilvánulásokkal, amik útközben születnek, valamint a versenyzők sorrendje se mindegy.

Más tévében, és más élőben nézni!

Mindenképpen szeretném kiemelni, hogy a Sztárban Sztár az a tehetségkutató, ahol élőben repül az idő. Látod az átvezetők alatt azt, ahogy a statiszták felépítik a díszletet vagy éppen az előző produkcióét bontják le. Ott van a zseniális tánckar, akik a tegnapi showt ellopták többször. Komolyan, annyira jól csinálják azt, amit kell, hogy egyszerűen a figyelmem rájuk vetül, nem pedig az énekre, az előadásmódra és társaira. Más. Ismét megbizonyosodhattunk arról is, hogy egy jó dalválasztással lehet „igen” voksokat szerezni, viszont egy kevésbé népszerűvel inkább a „nem” like-ok kerülnek gyűjtésre. Pontosan ezért alakulhatott ki az, hogy a fináléra minden továbbjutó magyar nótát kapott, abból is olyan fajtát, amit a többség – még ha nem is akar és letagadná, de – tud kútfőből énekelni, mert fiatalabb korában hallotta többször is.

sztarban-sztar-s04e09-720p-webrip-x264-hun-ufo-mkv_005778642

Bátran kijelenthetjük, hogy a végeredményt láthattuk az adás végén. Több hete sejthető, hogy Veréb Tamás abszolút esélyese a szériának. Most is bebizonyította, mekkora tudás és akarás van a srácban. Talán azzal se túlzok sokat, ha a fiatal Caramelhez hasonlítom, mert valamiért olyan érzésem támad, mint ha most ért volna karrierje kapujába. Eddig is ismerte egy szűk réteg, azonban most kapott akkora rivaldafényt, hogy bátra maga mögött merje hagyni múltját és belevesse magát az ismeretlen jóba. Fekszik neki a könnyű zene. Rajta kívül egyik énekesnél se érzem azt, hogy hétről hétre próbálná kimaxolni a produkcióját, amivel ugyanazt akarja letenni az asztalra, mint az eredeti énekes. A többiek mindig elcsúsznak önmagukon. (Értsd: belevisznek egy kis sajátot, mert jobbnak érzik úgy, mint ahogy az eredeti előadó csinálja; mindez Kocsis Tiborra a legjellemzőbb.)

Ha már megemlítem Kocsis Tibort, akkor had mutassak egy videót hozzá, mert Szécsi Pálként azért ő is ki tudja maxolni az előadást. Fura módon, tegnap az élőshowból hazaérve visszanéztem az egyik performanszt, még hozzá Nagy Adri és Nika Telephone c. duettjét, ami vesztett az értékéből felvételről látva, holott élőben oda-vissza voltam érte. A hangzás, az élmény nem ment át a képernyőn, amit sajnálok, és ez a pontszámokban is mutatkozott.

Kaptunk egy extra produkciót is. Visszahívták Homonnay-t, Kefirt, MÁZS-t és Vásáry-t, akik a V.I.P. együttes Keresem a lányt c. nyáladzó nótájával ellopták a műsort. Fiatal korom egyik nagy slágere. De utáltam és mégis kívülről fújom. Mindegy. A lényeg, hogy négyen ellopták a műsort a négy döntős elől. Fergeteges volt mindaz, amit elénk dobtak. Ilyen előadás módban bizony könnyedén el lehet adni a szart is. Főleg, ha ezt a négy srácot összeeresztik. Reménykedtem abban, hogy kapunk egy másik extrát, de ennyivel készült mindössze a Tv2.

sztarban-sztar-s04e09-720p-webrip-x264-hun-ufo-mkv_003585184

A heti záró adástól remek hangulatot és Veréb Tomi győzelmet várok. Ha nem így lesz, akkor bizony megbundázásra került a műsor. Jó kis duettek lesznek, hiszen Kocsis Tibor megkapta Kis Grófót társnak, Muri Enikő Csipát, Nagy Adri Betty Love-ot, míg Veréb Keresztes Ildikót – csak hogy legyen az utolsó hétre is valamiféle Star Academy-s mash-up.

A Sztárban Sztár hozza azt a fajta kikapcsolódást, amit egy ilyen énekes műsortól várok. Azt azért hozzátenném, hogy a 3. évad színvonalát még Veréb Tomi felfedezésével se tudják megközelíteni. Ügyes húzásként könyvelődött el az, hogy színházasokkal/operásokkal erősítettek a castingot, hiszen egy olyan réteget ismerhetünk meg, akire alapvetően nem nyitott mindenki, még ha nagyon jók is abban, amit csinálnak. Kicsit olyan ez, mint ha oda is nézőket akarnának csinálni: koncert helyett irány az opera.

Utószó: értem én, hogy mindenki pénzből él, de ennyire szájbarágósan azért ne reklámozzák már azt a nyamvadt energiaitalt…

Kommentáld!

A konyhafőnök – 4. évad előfutamairól

 
Beküldte: Kanyecc 2016 October 24, 17:05-kor a(z) reality témába.

Este folyamán kezdődik A konyhafőnök 4. évadjának középdöntős részei. Az elmúlt 4 hétben megismerkedhettünk egy sornyi versenyzővel. Úgy gondoltam, hogy mivel nagyon a szívemhez nőtt az egyetlen és egyben a legjobb magyar főzős vetélkedő, így megemlékezem az eddig történésekről, hátha másnak is kedvet csinálok. Fel se tudnék sorolni olyan hazai produkciót – hazudsz! Heti Hetes! –, amit próbálok szinten tartani. Hétköznaponta egy-egy epizódot szállítanak, így heti 5 rész azért 5 órát mégis elvesz az ember életéből. A kérdés, hogy tud-e egy magyar reality olyan kikapcsolódást nyújtani, amitől ez az elvesztett időszak egyáltalán nem bosszantó, helyette kifizetődő és felüdítő? A konyhafőnök simán hoz ilyet számomra!

a-konyhafonok-s04e13-hdtv-x264-hun-ufo-mkv_002681099

A részek és a hetek múlásával egyre inkább megerősödött a reality. Igazam lett olyan téren, hogy az új zsűrit csak szokni kell, mert kis idő elteltével beérik a látott, s ezáltal átbillen az egész a ló túloldalára. Lehet, hogy annak idején imádtam Vajdát vagy Bernáth séfet, viszont mára egy cseppet se hiányzik, mert azáltal, hogy behozták Rozinát egy új ízt adtak az egésznek. Igazam lett abban is, hogy könnyebb a nézőknek és a versenyzőknek is eladni egy olyan ötletet, amiben egy egykori versenyző alakítja a kritikust. Gondoljunk csak a Sztárban Sztárra, ott speciel Bereczki Zoli nyerte meg az első szériát és utána felfogadták zsűrinek. Azóta bravúrozik és átlátja az egész produkcióval járó menetet, olyan tényekre tud rávilágítani, amire kívülálló nem. Rozina többször tesz jó kijelentést ilyen téren, pontosan ezért nőtt meg a szememben a tekintélye, és fogadtam el rövididőn belül.

Sárközi Ákossal sincsenek már bajaim. Tudjátok miért? …mert remek feladatokat talál ki a játékosoknak. Igaz négy hetet kellett várni, de végre áttörést ért el a produkció azzal a feladattal, amikor a játékosoknak fekete-fehér megjelenésben kellett főételt tálalnia a zsűri elé. Másnap hoztak egy újabb ötletes feladatkört, akkor a vörös szín volt a domináns az ételben. Hasonló sikereket értek el. Különösen tetszenek azok a megmozdulásai is, amikor kér egy külön tányért, átpakolja a versenyző ételeit az újra és megmutatja, miként kellett volna tálalnia. Nincs szájhősködés, a nézői is megbizonyosulhat arról, hogy érti a dolgát, nem csak beszél róla.

a-konyhafonok-s04e16-hdtv-x264-hun-ufo-mkv_002233366

A második és harmadik hét történései mára már elhalványultak, abban viszont kimondottan biztos vagyok, hogy a produkció hibáinak kijavításában stagnált. Mindig csak azokra megy a fókusz, akik elfogadhatóan, rizikósan vagy kritikán alul teljesítenek. A negyedik játékhét szolgáltatja a legjobb bizonyítékot kijelentésemre, amikor Lászlóra kevés kamerafókusz kerül abból kifolyólag, hogy mindig vágja az adott feladatnak a megvalósítását, valamint összeszedetten végzi dolgát. Nyilván izgalmat pont nem vele lehet generálni, de legalább a nézőt elgondolkodtatnák, hogy a megszerezhető előnyt ki fogja kapni a feladat végén. Többször előfordult, hogy a tippem bejött a már említett kevés képkocka, vagy a kimagasló kritika miatt. Ez kiszámíthatóságot eredményez, amitől veszít az értékéből a produkció, akármennyire is fejlődik hétről hétre.

Szintén négy hét kellett ahhoz, hogy a készítők is merjenek valami újat hozni. Eddig nem volt olyan, hogy egy játékos az előnyével négy hátráltatást valósítson meg. Most sikerült. Volt aki egyáltalán nem láthatta a főzést; volt olyan, aki csak hallgathatta; illetve volt olyan is, aki egy kritikus elem elkészülését nem nézhette végig, viszont a főzés további részét meg igen. Remélem lesznek hasonló húzások, nem állnak meg ennyinél. Az ilyen, és ehhez hasonló dolgokkal tudják igazán megfűszerezni az élményét virtuálisan a versenynek. Ezért is imádom nézni.

a-konyhafonok-s04e19-hdtv-x264-hun-ufo-mkv_002270574

Számomra hozza a kötelezőt A konyhafőnök. Talán a casting kicsit furára sikerült olyan tekintetben, hogy a negyedik hét három továbbjutójából kettőt simán a döntőbe tudok képzelni. (Nem a frissebb élmények beszélnek belőlem, hanem az a kimagasló teljesítmény, ami az előzőeknél nem volt jelent.) Igen, Ádám és László az a két versenyző, akik kenterbe verheti a mezőny további résztvevőit. A harmadik hét triója ilyen tekintetben nagyon gyengének tűnik. Mint ha éppen megütötték volna a szintet.

Abszolút az év reality címét behúzzák vele. A Sztárban Sztár mellett ez a második olyan műsor, amire tényleg kellő figyelem fordul a blogon. Ez azért valamilyen szinten elismerésnek számít. Holott van számos más hazai finomság, ami megérdemelné, de mégsem jutunk elő előttük odáig. Nos, mindenképpen maradok a hátramaradó epizódokra. Bízom abban, hogy nézettségileg is elégedett az RTL Klub vele, mert kár, ha mellőznék.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Sztárban Sztár – 4×04 – Polyák Lilla ellopta a showt

 
Beküldte: Kanyecc 2016 October 3, 16:37-kor a(z) Sztárban Sztár témába.

Király Lindától búcsúztunk el két hete, nézzük mit hozott a mostani Sztárban Sztár.

Az évadkezdés során emlékeztünk meg a Tv2 nagyszabású showműsoráról. Történet azóta jó sok minden. Ez kétségtelen, hiszen rádöbbentek ők is, hogy a Star Academy megbukott és csökkentették az epizódszámot heti 6-ról 1-re, amire szükség volt. Ez persze a Sztárban Sztárt egy cseppet se befolyásolta, max. olyan téren, hogy szegény Till Attilának mindig meg kell jegyeznie, mikor kapják előbbiből az új epizódot, viszont ne vele foglalkozzunk, hanem az év házibulijával, amit még mindig vele szállítanak. Ezt a jelzőt senki se fogja ellopni tőlük!

Szerencsére nagyon jó zsűrit fogtunk ki a 4. évaddal. Majka és Bereczki hozza a kötelező „égessük egymást” formulát. Liptaival sincs baj, hiszen kritikus nőként nehéz mást a szerepébe képzelni, akivel ilyen jól működne a kvartet. És nem utolsó sorban, részről részre egyre jobban meggyőznek arról, hogy Hajós András visszahozása mennyire jó ötlet volt. Ne csak a pozitívumokkal kezdjek, így említek egy kis negatívumot is, hiszen a cold-open énekléssel továbbra sem vagyok kibékülve. Lehet, hogy énekelnek a sztárok, de nem akkor, amikor felveszik az egész eseményt, mert annyira érződik rajta a playback, hogy rossz nézni az amúgy kitűnően koreografált dalokat. Nem azt mondom, hogy mindenkinél baj van, inkább csak azt, hogy nem mindig találják el.

sztarban-sztar-2016-10-02-kungzi-mkv_000256526

Nézzük, mit hozott a múlt vasárnapi adás.

A sort mindenképp Polyák Lillával kell kezdenem, aki ellopta az adást magának. Inner Circle-féle Sweat című notát kapta, amit tökéletesen énekelt el. A maszkmestereknek hatalmas köszönet jár, mert úgy elmaszkírozták, hogy öröm volt az élőshow keretében nézni, amint éppen magáénak tudja a színpadot és gyűjti be a maximális pontszámot, teljesen jogosan. Egyszerűen most mutatta meg, hogy mi lakozik benne, mert amúgy az előző hetekben ilyen erősnek cseppet se neveztem volna. Talán még Szandi nótájánál, ám ott se ennyire…

A Tv2 csavart vitt a gépezetbe. 3-4-2 arányban tálalta a produkciókat, amik között reklámot tartott. A végére tartogatták a nagydurranásokat. Az egyik ilyen Muri Enikő volt, aki talán a legnehezebb feladatot kapta a versenyzők közül, hiszen Hajós Andrássá kellett átalakulnia, illetve a Zazie az ágyban című – részemről sose hallotta, de mekkora szar már a szövege – nótát kellett elénekelnie. Nyilván a zsűri elfogult volt, még se pontozhatták le. Nem értettem teljesen egyet ezzel a nézőponttal, viszont 2:1 arányban a nézőkön múlik a végkimenetel, így hamar beletörődtem. A másik Veréb Tamás, akinek Adele-é kellett átalakulnia. Az ő esetében az volt a baj, hogy az elmúlt 4 hét alatt hatalmas elvárások elé helyezték, hiszen a semmiből vált nagy névvé azoknál is, akik előtte az életben a nevéhez se tudtak semmit se párosítani. Komoly esélyese a 4. szériának, hiszen hétről hétre hozza a kimagaslót. Produkciójánál nem éreztem azt, amit felhoztak negatívságként, mivel Adele alapvetően se egy egyszerű énekesnő, főleg úgy, ha az ember férfi. Tehát ők ketten voltak a csatorna titkos fegyverei, akiktől nézettségi emelkedést vártak a finálé, azaz a szavazás lezárta előtt.

sztarban-sztar-2016-10-02-kungzi-mkv_002044624

Előttük még azért volt mit néznünk. Ha a jobbakkal kellene a sort folytatnom, akkor jöhet Vásáry André, akiről ismét kiderült, mennyire jó transznemű lenne. Valami őrületesen jól néz ki csajnak, egy részegebb pillanatomban lehet becsábulnék neki. Komolyra fordítva a szót, Csepregi Éva-féle Don Quijote c. nótát szerintem teljesen élvezhető módon adta elő, ezért se értettem, hogy került a kiesés szélére. Jó, biztosan akadnak olyan gyengepontok, amiket nézőként – nulla zenei kritikával – nem lehet megtalálni, ám a szórakoztatást tökéletes hozta, ami a lényeg.

Csalódásként éltem meg Kozma Orsit, hiszen születésnapjára hivatkozva kapott maximális pontszámot, amit gáznak találok, mert inkább Homonnay Zsolt helyett őt küldtem volna haza. Nem nyújtott erős produkciót, ez számomra egy rosszul elsült bundázás. Rosszul, hiszen a néző háborodhat bátran, viszont tenni mit se tud ellene. Radics Gigi és Nagy Adri duót egy kalap alá venném, mert a kikapott zenétől érződtek gyengébbeknek. Utóbbi Kurt Cobaint formálta meg, cseppet se kimagaslóan. Nem is értettem, honnan jött Hajós Andrásnak a 10 pont. Lehet teljesen más előadást néztük?

Ha pedig a legrosszabb produkciót kell kiemelnem, akkor abszolút Kocsis Tibort hoznám ki győztesnek, mert Will Smithként olyat bukott nálam, amit öröm volt nézni. Értem, hogy rappet nehéz megtanulni, főleg ha hosszú a szöveg, de ez ne legyen kifogás. Jövő héten bizonyíthat.

sztarban-sztar-2016-10-02-kungzi-mkv_005995163

Továbbra is azt tudom mondani, hogy a Sztárban Sztár hozza azt a kikapcsolódást, ami felkészíti a nézőt a jövő hét fáradalmaira. Jobb vasárnapi elfoglaltságot keresve se találhatnék, ha a tévében kellene keresnem valamit. Egyre inkább ráéreznek a versenyzők arra, mi a feladatuk. Nem kellett sok hozzá, mindössze 4 hét és már tényleg kialakulhatott mindenkiben az, hogy kik azok, akik a végelszámolásnál jelen lesznek. Abszolút befutónak találom Veréb Tamást, kb. mint ha Gáspár Lacit látnám a 3. évadból. Nagyon érzi, mit kell letenni az asztalra. Ha ez így marad, akkor egyeneságú győzelmet tudhat magáénak. Fiatal Bereczkit látom benne, akár még később zsűritagként is el tudnám képzelni, de nyilván ahhoz magára kell szednie némi egót, hogy jól működjön a négyesben.

A jövő heti kínálatot elnézve ismét lesznek jóféle húzások. Kezdeném Veréb Tamással, aki simán hozni fogja Justin Timberlake-et. Simán el tudom képzelni Muri Enikőt is Janet Jackson-nak. A többieket várjuk ki.

Nézettségi mutatói a résznek: 4×04 – 1.266M (26.8% SHR); 18-49-ben: 475e (27.4% SHR). Nyerte a hetet, bár az X-faktor 18-49-ben nagyobb közönségarányt (29.5%) tett le az asztalra szombat este.

Kommentáld!

Sztárban Sztár – Kezdett a 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 16, 14:13-kor a(z) Sztárban Sztár témába.

A negyedik évadba lépett a Sztárban Sztár, ami évről évre megígéri, hogy vasárnap esténként a legnagyobb bulit csapja a magyar tévék műsorán. A harmadik etapot kimondottan megszerettem. Nagyon eltalálták a castingot, illetve a végére mindenki ráérzett, hogyan kell szórakoztatni a közönséget úgy, hogy valami minőségit, valami egyedit letesz az asztalra. Elég csak felidézni Caramel utolsó nótáját, aki kétségtelenül odavert a mezőnynek és vitathatatlanul elnyerte a címet mindenki elől. Voltak szórakoztató emberek is, mint pl.: a szlovák származási Rising Star-ból ismert Peter Srámek, de még hozhatnék számtalan példát.

Nyilván a Tv2-nek nem úgy sikerült az ősze, ahogy azt korábban eltervezték. Robbantani akartak a Star Academy-vel, amit egy hónappal később a Sztárban Sztárral akartak megédesíteni. Ergo, fel akarták tenni az ’i’-re a pontot, csak éppen azzal nem számoltak, hogy előbbi akkor bukta lesz, hogy már a B-tervvel kellene dolgozniuk. (Segítek, nincs sok értelme műsoron hagyniuk a beköltözős tehetségkutatójukat, mert folyamatosan veszi a nézőszámot a szlotjában és adja oda a nézőket a konkurenciának.) Most próbálják némileg vele elfedni a sebeket, bár 6 napnyi értetlenséget eggyel eléggé nehéz, de hát nincs más esélyük. Az már biztos, hogy az évad zárásával a Star Academy nem kap 2. évados berendelést, míg elnézve a Sztárban Sztár nyitómutatóit, biztosan állíthatom, hogy 2017-ben se maradunk sztárparádé nélkül.

Nekünk tényleg nagyon hiányoztál! – mondta Till Attila Hajós Andrásnak címezve és folytatta: Neked mi hiányzott… a gázsin kívül?!

sztarban-sztar-2016-09-11-kungzi-mkv_20160916_141136-749

Vannak gyengeségei a műsornak. Mindegyiknek van. Aki számtalan reality-t néz, az már egy idő után akarva-akaratlanul belefut az ilyenekbe. Kezdjük a sort ezekkel, hiszen hamarabb a lista végére érek, mint a pozitívumokkal. Nos, a nyitónóta több mint rossz volt. Ha rendező lennék, azért azt megkövetelném, hogy a playback mellőzve legyen – főleg egy olyan showműsorból, ahol az éneken a főszerep. Nyilván összerakni 12 emberrel valamit, úgy hogy az működjön némi gyakorlást megkövetel, ez hiányzott és meg is lett a hátránya, de szerencsére hamar befutott a színpadra Till Attila és elfelejtette a borzalmakat. A zsűritagok sorában változás állt fenn. Nem sok, ugyanis az eltévedt Hajós András, aki jelen volt az első két évadjában újra csatlakozott a négyeshez. Majoros Péter, Bereczki Zoltán és Liptai Claudia pedig konstansként próbálja tovább emelni a show színvonalát. Komolyan, ilyen minőségi zsűrire van szüksége egy tehetségkutatónak. Liptait mondjuk nehéz a fiúk mellé tenni. Ő a kötelező női tag, mert mégis csak kell egy asszony a csapatba. A fiúk… nos, hát ők pazar módon tudják, hogy a legátlagosabb produkciót hogyan húzzák fel úgy, hogy a nézőnek fel se tűnjön. De erről később, bővebben.

Az előző esztendőhöz képest korábban startolt az etap, talán azért is, mert előnyre akartak szert tenni. (Szeptember végére van kiírva az X-Faktor érkezése.) Nem bánom a korai kezdést, hiszen mint írtam fentebb, ez a löket kellett a csatornának, mint egy falat kenyér. Végre nem egy újabb showműsort dobnak a képernyőre, ami csak nyeli a pénzt. A casting eléggé megoszló, hiszen számtalan olyan név tűnik fel, akik számomra ismeretlenek. Jó, jöhettek azzal, hogy műveletlen vagyok hazai téren, ami részben igaz, de ha összevetjük az előző etapéval, akkor ott azért több az olyan név, amire beugrik egy-egy kép. A fiúk sorából talán Kefirt tudom kiemelni, mellette még helyet foglal: Veréb Tamás, Vásáry André, Mészáros Árpád Zsolt, Kocsis Tibor és Homonnay Zsolt. A nőknél már több az ismerős. Itt Király Lindát, Kozma Orsit, Muri Enikőt, Nagy Adrit, Polyák Lillát és Radics Gigit emelgethetjük.sztarban-sztar-2016-09-11-kungzi-mkv_20160916_140944-893

Beszéljünk kicsit a produkciókról. Ilyent, olyant, amolyant láthattunk. Számomra a legmeglepőbb, hogy amiken a legjobban szórakoztam az élőadás alatt, azt pontozta le a zsűri – és persze részemről is fordítva. Jó, ők más szemmel néznek minderre. Hiszitek vagy sem, az elsöprő siker részemről Homannay Zsolt hozta a Meat Loaf-féle „I’d Do Anything for Love című nótával. Ééés hogy lepontozták már, basszus! Mindegy, nem értenek hozzá – ezt így gyorsan megjegyeztem magamban és egy kicsit ráizgultam, nehogy már ennyit láthassunk belőle. Kefir produkcióján is sírtam a röhögéstől. Szikora Róberttől a Létezem c. nótát adta úgy elő, hogyha félszemmel a távolból néztem volna, simán elhiszem hogy az R-GO énekesét látom a színpadon. Aztán ott volt Veréb Tamás… De ki a fene ez a srác? Itt kapott el először az az érzés, hogy a Sztárban Sztár 4. évadjába kevés a sztár, vagy én vagyok tudatlan, vagy csak annak akarják beállítani. Tény és való, hogy Caramel-nek a Szállok a dallal c. számával olyat virított, ami példaértékű; de valamiért mégis arra asszociáltam, hogy basszus, ennek a csávónak inkább egy tehetségkutatóba kellene mennie, mert rohadtul ismeretlen, ám a tehetség ott lakik.

Átalakulás tekintetében abszolút elsöprő sikert aratott Kozma Orsi, akit Amy Winehouse-á formáltak át. A másik végletet két énekesnek osztanám ki, mivel Kocsis Tibor tényleg úgy nézett ki, mint ha a Star Trek filmből szabadult volna be a színpadra. Nagy Adri se büszkélkedhetett értelmes jelmezzel, akinek Barry White bőrébe kellett bújnia. Értem én, hogy kövérnek kellett beállítani, viszont számomra egy elhízott Matrix veterántagként mentődött el az emlékképeim közé. A többiek a tipikus „so-so” kategóriába sorolhatók, se nem rossz, se nem túlzottan jó. Hozták a kötelezőt.

sztarban-sztar-2016-09-11-kungzi-mkv_20160916_141231-741

Az évadnyitó adásokban az a jó, hogy könnyű kitölteni a műsoridőt. Mint azt Till Attila is megjegyezte, majd később csacsog mindenkivel, most azonban nincs idejük rá. 12 produkciót láthattunk, kevés üresjárattal dolgoznak ilyenkor a producerek, ezért van az, hogy remekül működik a show. Nyilván, amikor majd lefeleződik a csapat, akkor már több beszédet kapunk, többször poénkodnak a zsűritagok és több bejátszást láthatunk a szavazás menetéről. Számomra azt hozta a 4×01-es részt, amit magam elé képzeltem. A dalválasztás tekintetében lehetne némit fejlődni, de aláírom, hogy későbbre tartogatnám a nagyobb durranásokat. Egy valamit viszont sajnálok, ha műsorszerkesztő lennék, akkor azért megosztanám a nézőkkel, hogy a kiesett tagnak mit kellett volna énekelnie a következő héten. Ez olyan dupla szívfájdításként is hathatna, hiszen nem csak egy remek énekestől válunk meg, hanem egy vicces átalakulásról is le kell mondanunk. Nincs igazam?

Összességében a Sztárban Sztár hozta a papírformát. Az első 5 résszel biztosan nem lesz probléma, mert bőven akad játékos a műsoridő kitöltésével. A zsűritagok, valamint a zsűrik és a műsorvezető között kémia remekül működik. Majka és Bereczky sokszor ellopja a show-t, cseppet se bánom! Hajós is jókat szól be. Kicsit megfáradtnak tűnik, kiégettnek. Kell ilyen is. Az biztos, hogy maradok heti nézője, mert hozza a várt kikapcsolódást. Nézettségben is nyerte a múlt hetet. Kell ennél több?

Utószó: az utolsó soft pornós jelenetsorról se feledkezzünk el…

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

A Nagy Duett – Kezdett a 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 11, 21:56-kor a(z) reality témába.

4×01 – 1.347M (SHR: 28.8%); 471e (SHR: 26.4%)

Rászoktam az agybutulásra. Tavaly ősszel a Tv2 durrantott egy hatalmasat a Sztárban Sztár 3. évadjával, amit az ország házibulijaként emlegetetett sajtó berkekben. Ha az az volt, akkor milyen jelzővel kellene illetni A Nagy Duett-et, ami már a kezdőadásával kiverte a biztosítékot? Jó, pontosan ez volt a feladata, szóval egyáltalán nem beszélhetünk csalódottságról. Minden perce egy kincs, mert olyan énekeseket és mellé társakat sikerült összecastingolni, amik a jelenlegi celeb világ meghatározó egyénei – gondolom kikérték a Blikk.hu véleményét, hogy mennyire vevők rá a nyugdíjhoz közelebb korosztály vagy az afeletti –, a végeredmény pedig olykor szánalmat tükröző szem elfedés volt, vagy éppen „az agyamat eldobom” képzeletbeli szituációnak a leprodukálása. Tipikusan: annyira rossz, hogy már jó.

A.Nagy.Duett.2016.04.10.720p.WEB-DL.H.264.HUN-bH.mkv_20160411_190959.666

Az előző évadhoz képest több minden változott. Az egyik legszembetűnőbb, hogy Kasza Tibor két új zsűritagot kapott maga mellé. Az előző három etapban Balázs Klári és Dobrányi Ákos osztotta az énekeseket, míg most Szulák Andrea és Cooky.  A másik, hogy Liptai Claudia mellől eltűnt Till Attila és visszakerült Majka, aki annak idején az első évadban hasonló pozíciót töltött be.

Kik fognak énekelni a következő 8 hétben?! Leírom újra, legyen meg egy helyen. A profik között: Pál Dénes (– Demcsák Zsuzsi), Dér Heni (– Kucsera Gábor), Hevesi Tamás (– Kulcsár Edina), Fésűs Nelly (– Berki Krisztián), Keresztes Ildikó (– Schobert Norbert), Pintér Tibor (– Rubint Réka), Nika (– Növényi Norbert), Heincz Gábor „Biga” (– Debreczeni Zita), Varga Viktor (– Cinthya Dictator), Peter Srámek (– Keleti Andrea), Péter Szabó Szilvia (– Pachmann Péter) és Lola (– Markó Róbert). Zárójelben olvashatók az amatőrök listája, csak hogy mindenki tudja, miért vannak odafirkantva azok a nevek.

A.Nagy.Duett.2016.04.10.720p.WEB-DL.H.264.HUN-bH.mkv_20160411_211955.083

Mi az értelme a tízes skálán való pontozásnak? – Ez a kérdés foglalkoztatott egész idő alatt, hiszen egyes produkciók annyira rosszak voltak, hogy már büntették a fület (lásd: Cinthya–Varga páros produkcióját.). 7-nél rosszabb pontszám – ha jól emlékszem – nem került kiosztásra, pedig simán adtam volna 4-5-öt is. Nyilván a zsűritagok keze is meg van kötve, mert hiába szar ami szar, mégse húzhatják le 1 millió ember szeme láttára, mert abból másnap a bulvárlapokban címlap sztori lenne – a Tv2-nél pedig azonnali elbocsájtás, mint Tvrtko esetében. Ott tartottam, hogy 10-es skála, ami valójában 5-nek is elmehetne, mert 1-6-ig nincs kihasználva az értékelő. Semmi baj, ezt még lenyeltem valahogy, azt már nem, hogy egy bűnrossz Berki Krisztián – Fésűs Nelly duó hogy a fészkes fenében lehet 10/10-es minden zsűrinél?!

El kezdtem agyalni máson is, hátha a játékszabályokkal sem vagyok tisztában. Most akkor miről is szól A Nagy Duett? Több lehetséges opció születhet: (1) a nézők szórakoztatása olyan értelemben, hogy ki tud magából a legnagyobb idiótát csinálni; (2) melyik a legszimpatikusabb páros az egyes zsűritagok között; és utolsóként (3) melyik az a páros, aki méltó A Nagy Duett címszóra, mert tényleg hatalmasat villantott az énekes pályán. – Ez utóbbiból eléggé csekély a szám, előbbi kettő teszi ki 80%-át a műsornak. Nyilván teljesen adja magát, más különben nem beszélnénk róla napokig. Nem néznék vissza a Tarzanos produkciót újra és újra, hogy elhiggyük: létezik ennyire rosszhangú, dallamot se eltaláló női a valóéletben!

A show teljes terjedelmében tényleg a gondolkodásról szólt nálam: Most Vargáék, vagy Berkiék lopták-e el az évadnyitót Kasza Tibortól, aki próbált bőségesen poént gyártani? A zsűritagoknál javarészt azt érzem – leszámítva Kaszát –, hogy nem akarják megbántani az adott illetőt: mondanak valamit, sok tartalma nincs az egésznek, csak az üres szavaktól zengett a helység. Pl.: Cooky helyett Fekete Pákó is mehetett volna, mert ugyanaz az akcentus (vagy tájszólás) adott, ugyanúgy vicces tud lenni, és ugyanúgy oltható Kasza által. Szulák Andrea pedig a szükséges női tag. Ki jöhetett volna szóba, de most őszintén? Passzolnám, de bárkit ültettek volna oda, aki kicsit népszerűbb közszereplő, az is ugyanezt lenyomta volna.

A.Nagy.Duett.2016.04.10.720p.WEB-DL.H.264.HUN-bH.mkv_20160411_212107.285

A Nagy Duettnek annyi értelme van, mint a Farm-nak az RTL Klub-on: nézettséget generál a sok hülyeséggel, butítja az embereket, mert a mai világban ez kell. Nincs is baj ezzel, „birka” vagyok én is, hiszen beálltam a sorba és megnéztem az évadnyitót. Valószínűleg a folytatásról se mondok le, csak hát nem érzem azt a minőséget, ami a Sztárban Sztárnál jelen volt. Hozzá képest ez a formáció egy nagy nulla, ami arra csak pazarlom az időm. Magam se tudnám megindokolni mi a vonzereje, miért nézem, ez már a mazochizmus kibontakozása… Nincs jobb magyarázat.

Azért nem startolt zökkenőmentesen a nyitórész. Volt kétszer olyan baki, amit amatőrség szóval tudnék jellemezni. Az egyik a Schobert Norbiéknál – ha jól dereng –, amikor hangosítási problémák léptek fel és össze-visszarecsegett az egész énekshow, ami ilyen mértékű költségvetésnél elfogadhatatlan baki; másrészről, leminősíti őket a nézőknél, hiszen ha szar a hangzás, élvezhetetlen a produkció, akkor azt a legtöbb ember leszavazza, még ha vicces is volt. A másik Sramékéknél volt, amikor szerencsétlenék ágyát vagy kétszer tolták neki a színpad lépcsőjének, azzal némileg megakasztva őket a koncentrációjukban. Hm. Eltelt több mint negyedév és a showért felelős segítők kiestek a ritmusból, vagy mi a fene? Csak mert biztosra veszem, hogy ugyanazokkal dolgoztak, mint ősszel.

Biztosan fog születni írás még A Nagy Duettről. Egyelőre nem tudok sok mindennel azonosulni. Elég mű az egész show. Nem is pontoznám, ennek fényében! Kicsit úgy éreztem, hogy bundák sokasága zajlott, hiszen Berkit kihozni 30/30-ra úgy, hogy a Tv2 egyik meghatározó celebje (célozva az adott riporter kirúgására!) szerintem nem véletlen, ahogy az a műbalhézás se (kell az anyag az Édes Életbe is), amikor késett a próbáról és megmondta neki a tutit a társa…

Nincs igazság, tudom, ilyen produkciónál meg pláne, hiszen a kulcsszó a nézőszámon van, az pedig, mint látható fentebb, minden eddigit hozott, amit az évben produkálni lehetett. Túlzásnak találom a 2,5 órát műsoridőt, de a reklámokból élnek a kereskedelmi adók. Ezért kell elnyújtani a végtelenség akkor is, amikor mindezt másfél órába is bele lehet préselni. Hiba hiba hátán, megmagyarázhatatlan jelenségek sokasága – ez a 4. évad nálam A Nagy Duettből. Tisztára mint egy X-akták, ahol a kérdés egy újabb kérdést szül.

Kommentáld!

A Konyhafőnök – Ez volt a 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 November 23, 20:46-kor a(z) kritika,reality témába.

Az RTL Klub már berendelte a reality 4. évadját. Tippre tavasszal tűzik műsorra!

Eltelt egy újabb évadja A konyhafőnöknek. 2015 őszén 24 napon keresztül zajlott a megmérettetés, melyet a magyar nézők hétköznap estéként láthattak. Bevallom, sose voltam főműsoridős nézője a reality-nek, viszont utólagosan az összes epizódját megnéztem, annyira szórakoztató és kikapcsoló. Kevés hazai sajátgyártású sorozat van, amire ez ráhúzható. Hiába van tele a tévé komédiákkal (Munkaügyek, Válótársak, stb.) és drámákkal (Terápia, Aranyélet), mégsem azoknak sikerült hozni a váratlan a berántós faktort, hanem egy reality-nek, ami évadonként meg tud újulni. Pl.: idén ősszel elhozta az RTL Klub a spinoff ötletét, melyben gyermekek kerülnek a konyhapult mögé, hogy bebizonyítsák: egy jó ételt elkészítése nem korhoz kötődik.

A.Konyhafonok.S03E16.HDTV.x264.Hun-ufo.mkv_20151123_204451.945

A harmadik évad számos meglepetéssel büszkélkedett. Mindez legfőképpen szerkezetileg jelent meg. A friss bemutatkozóknál mindenki azt várta, hogy majd a kedvenc ételét készíthesse el az előre kikészített hozzávalókból, erre hoztak egy váratlan csavart: mindenkinek a mellette lévővel meg kellett cserélnie a kosarát. Tehát már a legeslegelső feladatnál kijött az, hogy ki-mennyire lelemény. És nem véletlenül válogatták úgy össze a szereplőket, ahogy az sikerült, hiszen a legfurább összevalókat kapta mindig az, akihez valószínűleg a legtávolabb áll az egész. Szóval már az első percektől jellemző volt Fürdős Zé szlogenje, miszerint az idei a váratlan fordulatok évadja lesz, ahol semmi sem az, aminek látszik – vagy valami hasonló szöveget mondott.

Bernáth József és Fürdős Zé továbbra is zseniális páros. Amennyire utóbbit nem szerettem az első évad során, annyira megkedveltem a későbbiekben. Egyszerű, eladta magát a street food világával, amit önmagában képviseltet. Kicsit azért tartottam, hogy nem sikerül megugraniuk az előző évad színvonalat ételkritizálásban, bár utólag belegondolva a sok konkretizálatlan tényt végre konkrétumokra váltotta. Ez kellemes csalódás számomra. Ha nem lenne tiszta sor, akkor had mondjak egy példát: míg az előzőekben annyit mondott csak Zé: „Tudsz te ennél jobbat is főzni”, addig mára elmondja, hogy mivel lehetett volna többet adni a kitálalt fogással. Ez egy nagyon jó kapaszkodó mind a versenyzőnek, mind pedig a nézőnek, hiszen látjuk, mit rontott el, miben kell hatalmasat fejlődni. Egy másik ilyen húzás az, amikor Bernáth egy plusz tányért kér és az újragondolt kitálalását megmutatja mindenkinek. Így kell tanítani a versenyzőket versenyzés közben. Pl.: már ilyen aprócska odafigyelésekkel sikerült olyan magasságba repíteni a színvonalat, hogy kezdjen el hiányozni a friss része.

Nah és mi a helyzet Vajda Pierre-rel? Nos, ugyanaz, mint eddig. Fergeteges a csávó. Bármit kóstol elégedetlen, valamit megszól rajta, ha viszont valaki olyan ételt rak le elé, ami bejön neki, akkor plátói magasságokba emeli a kiötlőjét. A 24 rész alatt talán kétszer fordult mindez elő, a többinél amikor megkapta a górcsőt, akkor csak panaszkodott, lesújtóan kritizált, amivel azért alátemette a versenyzők lelkesedését – de hát ő a show élő lelkiterrorja. Ezért is imádjuk.

A.Konyhafonok.S03E21.HDTV.x264.Hun-ufo.mkv_20151123_204355.248

Az évad szerkezete nagyjából ugyanaz volt, mint az előzőeké. Mindenkinek volt egy bemutatkozó hete, amikor megmutathatta tudását, utána jöttek a csoportversenyek, ahol háromtól 5-ig terjedt a létszám, majd pedig a záró felvonásban megint átment mindenki egyénibe, hogy a legvégén az előző évadnak a versenyzőivel az összerakott három fogásos menüt kivitelezzék a finalisták. Valamilyen szinten az szezon klisés volt, mivel a kamerák, a narrátor mindig azokkal foglalkozott, akiknek az étele sántított valamiben, ennek fényében azért lehetett előre tudni, hogy melyik versenyzők hoztak átlag felett még a kóstolás előtt. Többször előfordult, hogy adott körökben nem került egy-két játékos szó, nyilván azért, mert magához mérten tartja a tempót, jól halad és még az ízekkel az elképzeléssel is helyén van.

Számomra a legjobb rész a szinkronfőzés volt. Imádom. Jobban, mint amikor le kell egy ételt másolni, amit a szemük előtt készítenek el. A 4. évadban is csak egy ilyen volt, a vége felé, talán a legjobb négy játékosnál. Bernáth séf ostromolta a versenyzőket 60 perc alatt, ami kegyetlen, hiszen ha valaki lemarad, az elmarad. Ilyenkor mindig meg vagyok illetődve a versenyzők elhelyezkedésén, mivel aki az „első sorban” kap helyet az jobban tudja követni az eseményeket, mint aki a „második sorban” (egyben utolsóban). Nyilván úgy is mindenki a hallásra és a séf utasításai figyel, de másolni tényleg csak szemmel és füllel lehet a legjobban. Több ilyen epizódot kéne behozniuk.

A.Konyhafonok.S03E23.HDTV.x264.Hun-ufo.mkv_20151119_233948.956

Ismét akadtak nagyszabású főzések, amikor a játékosok ellátogattak egy-egy nívós hotel éttermébe, vagy éppen egy esküvőn kellett helytállniuk. A legnagyobb teherrel ezek a részek bírtak, hiszen nem a zsűritriónak kellett megfelelniük, hanem a fogyasztóknak, akik a legkritikusabbak mindközül. Azért ilyenkor kíváncsi lennék, hogy mennyire játszik közre tényleg az, hogy minden étel kisebb ellenőrzéssel megy csak ki a konyhából, hiszen a tálalás és a látás egy dolog, egy másik pedig az íz, amit ránézésre nem hinném, hogy mesterséfünk meg tud állapítani. Az esetek többségében inkább az elégedettség jellemezte ezen részeket, de számomra ez abszurd, mármint ez a fajta profizmus. Értsd: tuti volt benne némi bunda.

A játékosokról azért se szeretnék nyilatkozni, mert a finalista trióba az került, akit a leginkább szerettem volna. Látszottak az erőviszonyok egész évad alatt, és az, hogy végülis az a bizonyos illető nyerje meg, nem volt kérdéses.

A.Konyhafonok.S03E05.HDTV.x264.Hun-ufo.mkv_20151123_204556.721

Remélem még sok évadon keresztül láthatom A konyhafőnököt, mert baromira szórakoztató és kikapcsolódó – arról nem is beszélve, hogy baromi sok dolgot tanul az átlagnéző a nézése közben. Jobb, mint ha a TVPaprikát nézném, ahol ténylegesen azt adagolják belénk, hogyan készítsük el legtökéletesebben az ételt. Itt másképp van. Ha akarunk figyelünk, nem az ételt, hanem a verseny van górcső alatt, viszont nem zárja ki a kettő egymást. Már kb. minden nézője tudja, hogy melyik húsnak áll jól a sütés előtt a külsejének a lepirítása, vagy azt, hogy Szent Jakab-kagylót sütés alatt nem szabad forgatgatni.

Részemről jöhetne már a 4. évad, addig viszont a gyermek kiadással ütőm el a szabad óráim. Csak így tovább, erre tessék pénzt áldozni RTL Klub. A végeredmény pedig azért se túlzás, mert komolyan hiányzik az estéimből ez a fajta kikapcsolódás. Most szokjak vissza újra a TVPaprikára? Vagy töltsem le Gordon Ramsay hasonszőrű reality-jeit? Lehet az lesz…

This entry has a rating of 5

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats