Plakátba zárva: This is Us

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 20, 9:37-kor a(z) hazai marketing témába.

A Viasat3 nemrég belekezdett a 2016/17-es idény egyik meglepetésébe, a This is Us-be, amit hétfő esténként tűzött műsorára. Február 6-án volt a hazai premier, amiről talán nem is tettünk szót, de mindegy is, ugyanis a sorozat előző héten lekerült onnan, hogy szombaton 18:05-tól érvényesülhessen. Azóta nem kaptunk új részt, mondhatni ismét belekezdtek a premierjébe. Ha lehet hinni a port.hu-nak, akkor február 25-én jön az 1×02, 26-án 12:45-től az 1×03, amit március 4-én és 5-én megismételnek, s elvileg március 11-én helyre áll minden az 1×04-gyel. (Értsd: szombatonként lesz a premier, másnap pedig annak ismétlése.)

Ha pedig már elszalasztottuk a premierjét, amondó vagyok, hogy mutassuk meg a hazai kreatívját, amit Budapest utcáin is megpillanthattak a szemfülesek.

Rolunk-Szol_Viasat3_HUN-Poster

Kommentáld!

Plakátba zárva: Lucifer – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 19, 12:19-kor a(z) hazai marketing témába.

Emlékszem 10 évvel ezelőtt mennyire törnünk kellett magunkat azért, hogy találjuk Budapest eldugottabb utcáin egy-egy sorozatplakátot. Azóta totálisan megváltozott a helyzet. Mostanra a filmes szekció érezheti magát hányatatott helyzetben. (Jó, nyilván a DVD megjelenés térin érvényesíthetik magukat, míg „mi” kevésbé.) A kábeles tévék számának növekedésével egyre több csatorna érzi úgy, hogy kell hirdetnie érkező újdonságát, s ezzel nincs is semmi baj, mert van az úgy, hogy még én is ezekből a reklámokból értesülők egy-egy érkező premierről – hiába kapok levelet róla, mostanság elsiklok felettük.

A Viasat3 hónap elején kezdett bele a Lucifer 2. évadjába. Odakinn is ez van terítéken, csak éppen előrébb járnak jó pár résszel. A cikk másik hírértékét – a futó magyar premier mellett – a nemrég bekért 3. évadja adja meg, azaz 2017/18-ban is visszatér a Bűn városába a Bűn maga. Vélemények a plakátjáról?

Lucifer_Viasat3_s2-HUN-Poster

Kommentáld!

Promóképeken a The White Princess

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 18, 20:18-kor a(z) Promo témába.

A Starz áprilisba kezd bele a The White Queen folytatásába, ami címváltozáson esik át. Mostantól emlegessük csak The White Princess-ként, ami Pilippa Gregory könyvét veszi alapul. Érdekességképpen azért megemlíteném azt a tényt is, hátha valaki nincs képben, hogy koprodukcióban zajlik a sorozatgyártása, hiszen a britektől a BBC szolgáltat számára otthont. Ott mondjuk a várthoz képest alacsonyabb mutatókat szállított (a startból származó 5.33 milliót 10 rész alatt 4.41 millióra harcolta le), mégsem álltak el a 2. évadtól. A Starz-nál robbanásnak beállított növekedést könyvelhet el, mivel 457 ezerről 1.155 millióra sikerült a start-évadfinálét lehoznia. A szereplők sorában: Jodie Comer, Jacob Collins-Levy, Essie Davis és Michelle Fairley.

Április 16-án kiderül, hogy az előzménynek beállított koncepció mire lesz képes. Ha hozni tudja a fentebbi számokat biztosan érkezhet a következő bekérés is! A rajt elé mutatnék néhány hivatalos promóciós fotót.

The White Princess Marketing Shoot

Aki kíváncsi a többire, az klikkeljen a tovább mögé!

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Gázos Páros

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 18, 10:57-kor a(z) hazai marketing témába.

Viasat6 a közeljövőben számos újdonsággal frissíti a kínálatát. Jövő héten indul meg a lavina, mely keretében érkezik: a You’re the Worst, a Damien, a 24: Legacy és a Z Nation 3. évadja, illetve márciusban a Bordertown is. Hamarosan hozzuk ezeknek a kreatívjait is, azonban fókuszáljunk most az FX ötletére, melyet február 20-án tűznek képernyőre.

Viszonylag régóta várunk a Gázos páros premierjére, hiszen Amerikában túlvagyunk a 3. évadját. Noha 2014-ben még a plakátja közlésekor nem tudtunk ötletelni Stephen Falk egykamerásáról, azonban a pilot után már volt miről beszélni, mivel várton felül teljesített. Tess berkeiben a 4/5-ös értékelés olyan, mint ha valaki egy talál hiányában maradna lottó 5-ös nélkül. A sztorija milliószor feldolgozott, hiszen párkapcsolatra fókuszál, csak éppen más megközelítésből, ami sokkal inkább egyediesíti a show-t. Sikerét mi sem igazolja jobban, mint tavaly ősszel bekértéke a 4. évadját. Remélhetőleg a Viasat6 nem tart hosszú szüneteket az etapok között, és hamar beérjük vele (is) a jenkiket.

V6_YRTW_600x800px-Sorozatguru-v01

Kommentáld!

Promóképeken az Into the Badlands 2. évadja

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 16, 18:02-kor a(z) Promo témába.

Már nem kell sokat várnunk az Into the Badlands visszatérésére. Márciusban végre folytatódik hosszú szünet után az AMC harcművészetre építő ötlete, ami 2015-ben akkorát robbantott a tévés közegben, amire nem volt példa a közelmúltban. Most ne a nézettségre asszociáljatok, hanem az eredetiségre. Megmerem kockáztatni, hogy még talán Daniel Whu se gondolta volna azt, hogy ennyire megmozgatja az emberek fantáziáját és rajongását a produkció, holott annyi újdonságot nem szállít, csak egy olyan világot tár elénk, amivel senki se mert foglalkozni – talán azért, mert a hasonszőrű ’80-90-es években gyártott harcművészetes filmekből lerí a gagyiság. Valamiért erről a műfaj kategóriáról nálam is a FilmMánia és Film Múzeum szavakra megy az összpontosítás. No, ez mára már megváltozott. Mutatnék a közelgő második évadhoz egy rakatnyi promóciós fotót, amitől a várakozás még inkább elviselhetetlenebbé válik. Se baj, túléljük!

A tovább mögött folytatódik a galéria – ahol egy új karakter is feltűnik, rajongóknak kötelező a klikkelés és megtekintés.

Tovább…

Kommentáld!

Jó segged van, Flash!

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 15, 20:37-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Két részes eventhez érkezett a The Flash a The CW műsorán. Bocsánat a vulgáris címért, de kiszaladt. Kicsit seggetlennek tűnik a fotón főhősünk, vagy legalábbis ez a beállás egyáltalán nem előnyös számára. Szóval jön King Kong? – Ha valaki képben van, megírhatná hozzászólás formájában, mert alapvetően bejön a plakát.

TheFlash-s2

Kommentáld!

Plakátba zárva: Hap and Leonard – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 12, 16:23-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Mucho Mojo alcímet kapta a Hap and Leonard 2. évadja, ami március végén tér vissza a SunDance TV kínálatába. A miért?-jére is szeretnék rávilágítani, hiszen az azonos című Joe R. Lansdale könyv történetét fogja a sztori feldolgozni. Itthon Fekete rontás címmel lehet ismerős a könyvmolyoknak, ami ’94 óta elérhető. (12 db Hap & Leonard könyvről beszélhetünk úgy egyébként!) A történetéről bővebben itt olvashattok.

Hap-and-Leonard-22

Kommentáld!

Plakátba zárva: Reign – 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 9, 20:20-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Míg idehaza az AXN White kezdett bele január 18-án a sorozat 3. évadjába, addig Amerikában a 4. etapját várják a rajongók, ami egyben az utolsó lesz. A téli TCA Press Tour keretében hullott le a lepel a döntésről, miszerint a The CW nem kér több epizódot belőle, s ezáltal a 2016/17-es idényben véget vet Az uralkodónő trónolásának. A cikk másik pikantériáját az adja, hogy holnap lesz a hivatalos startja, ergo átkerült péntekre, amiből sejthető lett volna a midseason-ös menetrendjénél valami, de hát még se esett le a tantusz.

Reign-S4-Psoter

Kommentáld!

Plakátba zárva: Into the Badlands – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 3, 19:45-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Oké, a legvártabb tavaszi visszatérés immáron megvan!

Mindenki írja be a naptárába március 19-ére az Into the Badlands 2. évadjának startját, hiszen több mint egy esztendőt kellett várni a folytatására. 10 epizódot kapunk, azaz 4-gyel többet, mint 2015-ben. Nem semmi fináléval búcsúzott az előző széria. Sorsok pecsételődtek meg, illetve kerültek kilátástalan helyzetbe. A sorozatról minden elmondható, csak az nem, hogy párja van a tévés piacon, hiszen David Dobkin és Guy Ferland duó olyan rendezést pakolt elénk, amit öröm volt 6 héten keresztül nyomon követni. Hasonlót várok. Komolyan remélem, hogy ezt a hosszú várakozási időt egy még pengébb folytatás fog kísérni. Uccu neki. Plakát tekintetében jól állunk a kijelentésem alátámasztásával.

intothebadlands-poster

1 Hozzászólás

Plakátba zárva: Time After Time

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 28, 10:32-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Sok jót ígértet az ABC legújabb időutazós sorozata. Ősszel már szállított egyet a 2016/17-es szezon a Timeless személyében, ami hozta mindazt, amivel egy szűkebb közönségréteget megnyertek. (Nagyjából arányaiban ott van, mint az Outlander a Starz részéről.) A kérdés, hogy sikerül-e felvennie a kesztyűt a Time After Time-nak a műfajon belül, ahol H.G. Wells üldözőbe veszi legjobb barátját, a Hasfelmetsző Jack-et. A történet átívelő szériás lesz, azaz várhatóan heti ügyekkel és problémákkal próbálnak az írók kedvükre tenni a „mire várnak már” nézetű nézőknek. A szkriptért Kevin Willimson volt a felelős, aki többek között a Hidden Palms-nál is közreműködött. Az alapoknak Karl Alexander könyve ágyaz meg, és itt jöhet egy másik érdekesség, hiszen várhatóan egy idő után külön utakra tévedhetünk a sorozat kapcsán…

Egy szónak is száz a vége. Manapság akadnak időutazós ötletek, de továbbra se érzem azt, hogy ezek bármilyen módon is befolyásolnák a műfajúkból való szeletek kiragadást. Se az Outlander, se a Timeless nem hozott forradalmat, ahogy a Time After Time-nál se érzem azt, hogy az erősödő képregény-adoptációk szeletéből elcsípnének egy nagyobb százalékot. (Holott 6-7 éve a vámpír ötletek nagyot durantottak, a semmiből közkedvelté váltak. Most a képregények járnak hasonló cipőben, mellettük pedig a többség próbál érvényesülni – inkább kevesebb sikerrel.)

TimeAfterTime-Poster-ABC

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats