Májusban érkezik a Préda-DVD

 
Beküldte: Kanyecc 2017 April 12, 12:31-kor a(z) Magyar DVD témába.

Rég írtunk jó hírt a Provideo háza tájáról. Januárban kaptunk egy stand-up kiadást, ami után egy hosszú böjt időszak következett. Se februárban, se márciusban, se áprilisban nem került kiadásra tévésorozatos DVD. Más kiadók is csak mesékkel és animációkkal kedveskedett felénk – inkább kevesebb sikerrel, de hát tisztában vagyunk azzal, hogy ezek kiadási költsége eléggé csekély, és legalább hoznak újdonságot a piacra.

Májusban – a jelenlegi felállás szerint – megtörik a csend, ugyanis a Provideo kiadja a Cinemax egyik tavalyi üdvöskéjét, a Quarry-t, azaz hazai címén a Prédát. A borító hátlapjára a Tv Guide kritikáját biccentették oda, miszerint „PISZKOSUL szórakoztató”. Ha valaki nem lenne képben, mondanám, miről szól a sorozat: „Mac Conway történetét meséli el, aki 1972-ben arra tér haza Vietnamból memphisi otthonába, hogy egykori szerettei nem törődnek vele, a közvélemény pedig megveti őt. Miközben a háború démonaival próbál megbirkózni, Conway a gyilkosságok és korrupció mindent átszövő hálójában találja magát, melyből aligha lehet szabadulni…”

A 8 epizódot 3 dupla rétegű DVD-n kapjuk meg. A képarány maradt a 16:9-es megszokott. Hangzásban nem kedveskednek a magyar embernek, mert sztereónál jobbat csak angol és német nyelven érhetünk el a lemezeken 5.1-es formában. 464 percnyi játékidő közel 3 órányi extrát rejt magában, többek között:

– színfalak mögött készült interjúkat,
– audiokommentárokat,
– videóklippekat,
– kimaradt jeleneteket,
– valamint összeállítások segítségével felfedezgetjük Conway múltját és a vietnami háború korszakát.

A megjelenésének dátumával zárnám soraim, ami május 31-re esik.

Y34521_Quarry_S1_DVD_Slipcase_3d

Kommentáld!

Bontonfilmtől kaptunk februárban egy másik mesét is…

 
Beküldte: Kanyecc 2017 March 12, 17:27-kor a(z) Magyar DVD témába.

Azt már jeleztük, hogy a Provideo jóvoltából se februárban, se márciusban nem kapunk tévésorozat DVD-t, viszont akadnak „kisebb” kiadók, amik ellátnak néhány népszerű mese DVD-vel minket. Az egyik ilyen a GHE jóvoltából megjelenésre került Angry Birds: Toons, melynek 3. évadját vásárolhatjuk meg január 20-a óta. A sor márciusban se szakadt meg, csak elkerülte figyelmünket a Bontonfilm részlege.

Történt ugyanis, hogy a(z amúgy filmekkel foglalkozó) kiadó is beszállt a mesevilág „terítésébe”. Február 17-én dobták piacra a Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai (Dragons: Riders of Berk) 1. évadját kettészelve. A Cartoon Network még 2013 tavaszán tűzte műsorára, így elég sokat kellett várnunk rá. Azóta, akarom írni a 2. etap startja óta az eredeti címe is változott, immáron DreamWorks Dragon-ként kell a neten keresnünk. Nah, nem is ez a fontos, hanem, hogy megjelent Magyarországon, amiről alig esett szó.

Összesen 20 epizodot pakoltak a lemezekre 11/9-es felosztásban. Extrákat is kapunk, de csak eredeti nyelven. Árban: 4.990 Ft/db.

hibbant-sziget-1-dvdhibbant-sziget-2-dvd

Kommentáld!

Újabb két Angry Birds Toons-DVD

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 26, 15:43-kor a(z) Magyar DVD témába.

Nem sok vizet zavar a tévésorozat szekciója a hazai DVD-piacon. A Provideo jóvoltából kaptunk egy stand-up kiadást, amelynek keretében Aranyosi Péter önálló estéjbe nyerhetünk bepillantást. Februárban és márciusban a jelenlegi felállás alapján csak filmes kiadások érkeznek. Nyilván, ha kukacoskodó akarok lenni, akkor a Scooby Doo-t megemlíthetném, ami február 22-től kapható, de az rajzfilm. Ne keverjük a szezont a fazonnal, még ha létezik is rajzfilmsorozat belőle. Azzal már régóta nem foglalkoznak, így evezzünk más vizekre…

Január 20-án a GHE részéről kiadásra került az Angry Birds Toon 3. évadja. Ismét kettévágták az etapot, amolyan válogatás formájában tálalják az epizódjait. Ugyanazon a napon jelent meg mindkettő, nagyjából 3 ezer forintos áron. Aki szereti, az keresse a rendelési lehetőségeit.

Mutatnám a DVD-borítókat.

AngryBirdsToons_Vol1AngryBirdsToons_Vol2

Kommentáld!

Aranyosi Péterrel nyitja az évet a Provideo

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 9, 18:02-kor a(z) Magyar DVD témába.

Sose hittem volna, hogy a stand-up DVD-nek ekkora keretje lesz idehaza. Tavaly is szép számmal jelentek meg, és a jelek szerint 2017-ben sem szeretnének ezen változtatni. Valahol megértem, hiszen a kiadónak jóval kisebb költségébe kerül, ezen felül az eladási ára se olyan borsós, mint a rendes sorozatoké, amik még mindig elérheti a 10 ezer forintos eszméletlenül magas álomhatárt – lásd: Rejtjelek.

Az újesztendőt Aranyosi Péter önálló estje, a Négybetűs szavak nyitja meg, ami a Provideo jóvoltából január 11-től lesz kapható DVD-n és Blu-ray-en. Bizony, nem hiányozhat a kékborítás sem a gyűjteményből. Extrákból nem sokat kapunk, mindössze egyetlen videót, ami valójában egy sorozatepizód, ugyanis a Lakastalkshow Aranyosit se kímélte.

Árban: 2 000Ft körülit tartsatok szem előtt.

prv264_negybetus_szavak_dvd_2d

(A tovább mögött megtekinthető a 3D-s változata a kiadásnak, azaz aki kíváncsi a kiadás gerincére, az klikkeljen!)

Tovább…

Kommentáld!

Tavaly óta kapható a Rejtjelek

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 7, 23:43-kor a(z) Magyar DVD témába.

Szó sincs titkos hazai DVD-premierről, csak éppen időnk szűkében elsiklottunk olyan dolgok mellett, mint pl.: a Provideonak a decemberi megjelenés listája, ahol mindössze egy sorozat foglal helyet a hosszabb filmlista között. Ez bizony a Blindspot, ami december 7-dike óta kapható Rejtjelek magyar címmel, illetve a lentebbi borítással. Ha valaki nem lenne képben, akkor a Cool adta le a komplett etapját – két részletben –, ami 23 epizódot takar. Az extrákat és a részeket 5 dupla rétegű DVD-re suvasztották, ahol csak sztereó magyarhangot fogunk megint csak találni az eredet, azaz az angoli 5.1-es mellett. (Már várom azt a megjelenést, ahol egy jobb minőséget élvezhetnek a sorozatrajongók DVD-lemezen!)

939 percnyi játékidő arra ad következtetni, hogy sokaknál több részletes darálással fog lecsúszni. Természetesen magyar felirat se hiányozhat a részek mellől – ha valaki angol szinkronnal nézné, de kevesebb angol tudással. Az extra listát se feledjük le a cikkből, ahol az alábbi tartalmak foglalnak helyet:

A SZEREPLŐK KIVÁLASZTÁSABepillantás abba, hogy sikerült megtalálni a tökéletes szereplőgárdát az FBI-kommandóhoz.
OSCAR: AZ ÖSSZEKÖTŐMartin Gero és a kreatív csapat közelebbről is megvizsgálja ezt a titokzatos figurát, aki Jane múltjához köthető.
WELLER AKCIÓBA LENDÜLNézd meg, hogy készültek az izgalmas fegyveres összecsapások és az extrém kaszkadőrmutatványok!
KETTŐS LÁTÁSJaimie Alexander dublőrje, Ky Furneaux akcióba lendül.
AJSER SUSKAEgyüttműködni az ellenséggel.
SZÓLJON NAGYOT!A speciális effektusok, melyek felturbózták az akciót.
TETOVÁLT TITKOKTudd meg, hogy segítenek a tetoválások a történet elmesélésében!
BAKIPARÁDÉ
A 2015-ÖS COMIC-CON PANELKérdezz-felelek a szereplőkkel, a producerekkel és Kristen Baldwinnal a Yahoo TV-től.

A végére pedig az árát mondanám, ami nem más, mint 9 990Ft.

z16-y34304-blindspot-s1-dvd-hun-2d

(A tovább mögött megtekinthető 3D-s változatban is a Rejtjelek első etapjának borítása – azaz gerincesek erre fele szíveskedjenek…)
Tovább…

Kommentáld!

A negyedik kékborítású Trónok harca

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 22, 15:04-kor a(z) Magyar DVD témába.

Először is szeretném felhívni a figyelmet, hogyha valakit kevésbé érdekel a Blu-ray formáció, viszont szeretné beszerezni a Trónok harca negyedik évadját, akkor egyes weboldalakon akciós áron, nagyjából 4.990Ft-ért hozzájuthat 7.990Ft-os fogyasztói ár helyett, ami nem rossz. A másik tény, hogy akik inkább kék pártiak, azok szeptember 14-e óta már vásárolhatják. Ekkortól kapható ugyanis a széria idehaza a Provideo jóvoltából. Ezzel pedig immáron az első 5 évadja beszerezhető, hiszen az 5. etapját még tavasszal adták ki – elsőként, és kezdték meg a pótlást havi rendszerességgel, ami kisebb csúszásokkal érett be.

Hangsáv tekintetében marad minden a régi, azaz másolhatnám a 2. vagy a 3. szezon erre eső felét, hiszen DTS-t kapunk magyar részről, míg DTS HD-t angol részről. 546 percnyi műsor került a lemezekre, valamint az extrákat se mellőzték. Nyilván a kék borításon sokkal többet kapunk ezekből, mint a simán, mutatnám a listát:

Útmutató a látottakhoz: az epizódok megtekintése közben fedezz fel háttér-információkat a képernyőn feltűnő karakterekről, helyszínekről és fontosabb eseményekről.
Háttértörténetek és mesék: Ismerd meg Westeros hátterét a sorozat karaktereinek különböző nézőpontjából, azok előadásában.

Az elbukottak: a kerekasztal: Bryan Cogman író azon sok szereplő néhányával beszélget, akik elhullottak a negyedik évadban. Ez a 30 perces film fényt derít arra, hogy milyen érzés megtudni, hogy meghalsz, és leforgatni az utolsó jeleneted, azaz hogy milyen érzés élni és halni a Trónok Harca világában.
A hatalom politikája: Visszatekintés a harmadik évadra: Tekintsd át a harmadik évad kegyetlen eseményeit, melyek rálátást biztosítanak arra, hogy a negyedik évad elején miként oszlik meg a hatalom Westerosban.
Westeros fattyai: Hallgasd meg David Benioff és D.B. Weiss vezető producerek és George R.R. Martin író beszélgetését a fattyak szerepéről a Hét Királyságban.
2 kimaradt jelenet
A falért folyó csata kulisszái között: Kövesd nyomon a szereplőket és a stábot az eddigi legambiciózusabb csatajelenet megalkotásában. Ebben az átfogó és eddig soha nem látott jeleneteket kínáló dokumentumfilmben feltárulnak a sorozat egyik legintenzívebb epizódjának kihívásai.
Audiokommentárok: 11 audiokommentár a szereplők és a stáb, többek között David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Jack Gleeson, Natalie Dormer, Pedro Pascal, Nikolaj Coster-Waldau közreműködésével.
Új karakterek és helyszínek: fedezz fel új társaságokat, kultúrákat és helyszíneket a negyedik évadban!
Bakiparádé

Megkérik az árát a kiadásnak, ugyanis szinte a duplájába kerül, mint a sima változat. A neten jelenleg a 14.990Ft-os fogyasztói árat találtam, de nyilván akciókkal ezt is ki lehet fogni olcsóbban.

game-of-thrones-s4_y33333_bd_slipcase_2d

(A tovább mögött található a borító 3D-s változata. Nincs sok változás a kettő között, csak annyi, hogy láthatod a bordázatát.)

Tovább…

Kommentáld!

Dumaszínház hónapja lesz az október a Provideonál

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 17, 13:22-kor a(z) Magyar DVD témába.

Tegnap este, amikor megérkezett a ProVideo sajtóanyaga komoly meglepetés ért, hiszen egy sornyi Dumaszínházas DVD kerül megjelenésre október folyamán.

Lentebb a részletek, innentől kicsit elmélkednék. Nincs könnyű élete a hazai DVD és Blu-ray iparnak. Talán a kék biznisz annyira még nem hanyatlik, mint a sima. Ha tévésorozatról beszélünk, akkor a számok még tragikusabbak. A Trónok harcával indult meg egy lavina, hátha még több kékborításos sorozatot láthatunk viszont a polcokon, ám ne éljük bele magunkat. HBO-s ötleten kívül nincs remény másra – abból is ki kell emelkednie úgy, hogy megérje befektetni a projektbe. Amúgy se hiszem, hogy olyan darabszámú eladást generálnának vele, hogy megérje piacon tartani mindegyik évadot hosszútávon. Ez legyen a kiadó problémája, evezzünk kicsit másabb területre.

Már korábban is volt kiadva Dumaszínház, hiszen az Én, Kőhalmi Zoltánt, az Evolúciót, a Humorkabaré visszatér 2.-t, a Médi n Hungeráj-t és az Ősök és utódokot még tavaly decemberben piacra dobták sima és Blu-ray formában is. Árban: 2.000Ft kontra 4.000Ft. Egyáltalán nem vészes, ennyiért még el is gondolkodom rajta, hiszen ezek olyan anyagok, amik ritkán köszönnek vissza a neten, ha pedig valaki bírja a műfajt, mármint a stand-up-ot, az élőshowval se ússza meg ilyen olcsón, szóval mindenképpen elgondolkodtató.

Íme a szeptemberi és az októberi ránk vonatkozó ProVideo megjelenési listája:

2016. szeptember 14.

Trónok harca – 4. évad (Game of Thrones: Season 4, 4 BD)

2016. október 5.

Dumaszínház: Dr. Mogács országos népbutító kampány
Dumaszínház: 120021 gramm
Dumaszínház: Oh, Tannenbaum
Dumaszínház: A vietnami balzsam
Dumaszínház: Majd én megmondom!
Dumaszínház: Kovács András Péter Dumaszínház gyűjtemény (Ősök és utódok, Evolúció, 2 DVD)
Dumaszínház: Hadházi László Dumaszínház gyűjtemény (Méd in Hungeráj, Humorkabaré visszatér 2., 2 DVD)
Dumaszínház: Fábry Sándor Dumaszínház gyűjtemény (Oh, Tannenbaum, A vietnami balzsam, 2 DVD)

2 Hozzászólás

Bekékül lassan az összes Trónok harca-évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 9, 19:24-kor a(z) Magyar DVD témába.

Jogosan fogalmazódhat meg a kérdés, hogy a mai világban ki vesz DVD-t? …és Blu-ray 15 ezer forintért? Abszurd valahol, de utóbbinak sokkal nagyobb az értéke, már csak azért is, mert kilökve a képet egy baromi nagy tévére, illetve a hangzást egy minőségi hangfalrendszerre, mindjárt elkezdjük értékelni a kéklemezek erejét és vonzóságát. Nyilván eszem ágába se jutna venni Blu-ray lejátszót, viszont rendelkezem xBox One-nal és PS4-gyel, így a problémát áthidalhatom könnyedén, már csak a fentebbi kérdésnél kell egy nagyot nyelnem, az összeget elengednem és átadnom magam a minőségi sorozatnézésre.

Rengeteg rajongója van a Trónok harcának világ szerte. Az HBO legnépszerűbb produkciója, és ki tudja mikor sikerül hasonlót csinálniuk. Nyilván a hazai Provideó is megszeretné azokat a nézőit fogni, akik adnak a minőségi tévénézésre. Nekik kedveskedik úgy, hogy utólagosan kiadják a sorozat összes évadját kékformátumban. Árban ez bizony 14.990Ft-ot takar, már ha nincs éppen leakciózva… bár azzal se lesz túlzottan olcsóbb…

A Game of Thrones 3. évadja augusztus 17-től kapható a lentebbi borítással. Hangzás tekintetében csak az eredeti szinkronjánál kapjuk meg a minőséget, azaz az 5.1-et; a magyarnál csak sztereót élvezhetünk. Képarány a szokásos 16:9-es. Az 557 percnyi műsoridőt 5 lemezre tették rá. Lesznek extrák is a kiadáson, mutatnám a listáját:

KisfilmGomolygó viharfelhők: Idézzük fel 14 percben a 2. évad viharos eseményeit a szereplőkkel és a stábbal.
KisfilmA vadak között: Látogassunk el a Falon túlra, a vadak közé, hogy alaposabb képet kapjunk háttértörténetükről.
KisfilmHázasságpolitika: Westerosban a frigyek hatalmi játszmák és politikai szövetségek jegyében köttetnek. A színészek és a stáb tagjai ezt az ősi intézményt és annak a Trónok harcában elfoglalt helyét veszik nagyító alá.
Audiókommentár12 audiokommentár a szereplők és az alkotók, köztük David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Lena Headey, Emilia Clarke, Michelle Fairley, Kit Harington, Richard Madden, és mások közreműködésével.
Egyéb – KARAKTERAKTÁK: Ismerjük meg a 3. évad új arcait: Olenna Tyrellt, Missandeit, Mance Raydert, Tormund Giantsbane-t, Orellt, Jojen és Meera Reedet, Blackfish és Edmure Tullyt, Myri Thorost és Beric Dondarriont.
Kimaradt jelenetekÖt kimaradt és bővített jelenet.

bd_gameofthrones_s3

Kommentáld!

Szeptember 16-tól kapható az X-akták 10. évadja DVD-n

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 4, 10:55-kor a(z) Magyar DVD témába.

A Provideo az elmúlt hónapokban elég sok kiadással kedveskedett a tévésorozat kedvelőknek. Lényegében nekik köszönhetjük, hogy a Trónok harca megkapta a Blu-ray kiadását magyar fronton, ami ritka száma megy.

Mellette a GHE is próbál felénk nyitni, ugyanis ők hozzák szeptember 16-tól az X-akták legutóbbi, azaz a 10. évadját DVD formátumban. Nem kellett sokat várnunk rá. Amerikában június közepétől kapható mindkét változatban. Egyelőre nincs információnk arról, hogy kékborításban terveznék-e a megjelenését, de ha tippelnem kellene, akkor ne reménykedjetek, mert általában mindegyik kiadó az első etaptól ugorja meg (lásd: a Trónok harcánál is), nem pedig 10 évaddal később. 252 percnyi műsoridőt 6 db DVD-n. A hangzás tekintetében: szimpla surround-ot “élvezhetünk”, míg az eredeti nyelv esetében 5.1-est. Természetesen az extrák se kerültek le róla, mutatnám a listát:

Audiókommentárhárom epizódhoz
Kimaradt jelenetek – – MAGYAR FELIRATTAL
Werkfilm (így készült) – 43:45 – így készült az évad
A színfalak mögöttX. évad – a kulisszák mögött – MAGYAR FELIRATTAL
Bakiparádé – MAGYAR FELIRATTAL
KisfilmSzörnyhíradó: a legrémisztőbb lények az eredeti sorozatból – MAGYAR FELIRATTAL
KisfilmZöld, mégsem szörny – a produkció környezetkímélő módszerei – MAGYAR FELIRATTAL
Bónusz kisfilmGrace – Karen Nielsen rövidfilmje – MAGYAR FELIRATTAL

Mennyibe fog kerülni? A neten 8.990Ft-os fogyasztói árat találtam, de több oldalon akciót hirdettek rá, így minimálisan olcsóbban is hozzá lehet online rendeléssel jutni.

dvd_xfiles10

2 Hozzászólás

Folytatódik a Trónok harca Blu-ray megjelenése

 
Beküldte: Kanyecc 2016 July 13, 18:07-kor a(z) Magyar DVD témába.

Áprilisban írtam utoljára a Trónok harca 1. évados Blu-ray megjelenéséről. A ProVideo a tervezet szerint minden hónapban kiadott volna egy szezont kékborításban, de ezzel valamiért megcsúsztak. Az előző hónapban kiküldött anyagban – azaz a júliusiban – még nem szerepelt a 2. évados Blu-ray formáció érkezése, azonban az augusztust megcélzóban már annál inkább. Aki mindenáron a nagyobb felbontásért rajong, azokhoz szólnék most: július 20-tól válik elérhetővé a 2. etap, amit majd augusztus közepén folytatnak a harmadikkal – de erről majd később, mondjuk holnap fogok beszámolni.

A hangzás továbbra is a legminőségibb lesz, már ha az angolt választjuk, ugyanis a DTS-HS MA 5.1 került rá. Ha a magyar szinkront preferáljuk jobban, akkor be kell érnünk a DD 2.0-val. (Az oroszoké legalább DD 5.1-es, nincs igazság!) Az 542 percnyi játékidőt 5 kéklemezre pakolták rá, ami tartalmazni fog extrákat is bőven. Mutatnám a listát:

AZ ÖT KIRÁLY HÁBORÚJAKövesd nyomon a Vastrónért folytatott harc legfontosabb szereplőit és stratégiáit ezzel az interaktív útmutatóval.
ÚTMUTATÓ A LÁTOTTAKHOZAz epizódok megtekintése közben fedezz fel háttér-információkat a képernyőn feltűnő karakterekről, helyszínekről és fontosabb eseményekről.
HÁTTÉRTÖRTÉNETEK ÉS MESÉKIsmerd meg Westeros és Essos hátterét a sorozat karaktereinek különböző nézőpontjából, azok előadásában.
REJTETT SÁRKÁNYTOJÁSOKTaláld meg a rejtett sárkánytojásokat, hogy további, eddig még nem látott tartalomhoz juss!
ÍGY KÉSZÜLT A CSATA A FEKETEVÍZ-ÖBÖLBENEzzel a szereplők és alkotók közreműködésével készült részletes bepillantással megtudhatod, hogyan valósították meg az epikus összecsapást a Feketevíz-öbölnél.
WESTEROS VALLÁSAI – George R.R. Martin szerző, valamint a sorozat vezető producerei, David Benioff és D.B. Weiss a Trónok harca egymással versengő vallásairól beszélgetnek, továbbá arról, hogy ezek mennyiben befolyásolják Westeros különböző karaktereit.
TRÓNOK HARCA: A BELSŐ KÖR – Emilia Clarke, Kit Harrington, Lena Headey, Michelle Fairley és Liam Cunningham a második évad forgatásáról mesélnek egy kerekasztal-beszélgetés keretében, melyet David Benioff és D.B. Weiss moderál.
AUDIOKOMMENTÁROK – 12 audiokommentár a szereplőkkel és a stábtagokkal, többek között David Benioff-fal, D.B. Weiss-szal, George R.R. Martinnal, Peter Dinklage-dzsel, Lena Headey-vel, Michelle Fairley-vel, Kit Harringtonnal és másokkal.
KARAKTERAKTÁK – 7 új karakterakta Renly-ről, Stannis Baratheonról, Robb Starkról, Theon Greyjoyról és másokról.

Árban nem lesz olcsó, ugyanis 14.990Ft-os fogyasztói áron találom mindenhol.

 

Game of Thrones-S2_Y32307_BD_Slipcase_2D

(A tovább mögött megtekinthető a borítás 3D-s formában is.)

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats