Karácsony előtt érkezik egy újabb Twin Peaks-könyv

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 4, 10:31-kor a(z) könyv témába.

Nemrég fejeződött be a Twin Peaks 3. évadja a Showtime műsorán. A nézők vegyes érzelmekkel fogadták a folytatásának hírét, hiszen egy a ’90-es évek elején futott kötelező klasszikusról beszélhetünk a maga műfajában, amit felélesztettek és folytattak 2017 nyarán. Szeptember elején búcsúzott dupla résszel. Természetesen a kérdés még a levegőben, miszerint várható-e folytatás, viszont, akik még a 3. etap rejtelmeiben vannak elmélyedve, illetve rögös útvesztőiben, azoknak két jó hírrel szolgálhatok.

Az egyik, hogy Mark Frost a Twin Preaks titkos története óta – ami 2016. október 26-tól kapható – nem tette félre az írói vénáját. 2017. november 30-án jelenik meg a Twin Peaks: az utolsó dosszié című kötete, ami valójában egy spekulációs térkép lett a Twin Peaks univerzumához. 300 oldalon keresztül hoz plusz kontaktot azoknak, akiknek kevés a 48 epizódnyi látni való. Árban se lesz húzós, 3.999 Ft-ra van belőve a fogyasztói ára, viszont egyes helyeken már 20%-kal akciózák. Bónusz infó még, hogy az az Athenaeum Kiadónak köszönhető a kartonált kötésű finomság.

Két jó hír ígértem, szóval a másodikról se feledkeznék el, ami szintén a Twin Peaks­hez kapcsolódik. Ha valaki elsiklott volna Scott Frost legújabb kötete mellett, akkor keressen fel egy nagyobb könyves boltot, ugyanis augusztus 10 óta kapható a Dale Cooper naplója című kötet a Bluemoon Könyvek kiadója jóvoltából. Fogyasztói árát 2.999 Ft-ra lőtték be – nyilván a fentebbi akciózás rá is vonatkozik. Ha a történetet össze kellene foglalnom, akkor az FBI ügynök önéletrajzát kapjuk meg. Neki is van borítója, ezt a tovább mögött csekkolhatjátok.

twinpeaks-azutolso-dosszie

A Dale Cooper naplójának borítója a tovább mögött csekkolható!

 

Tovább…

Kommentáld!

Zajlik a Trónok harca-képregény megjelenése

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 1, 17:18-kor a(z) könyv témába.

Újabb bőrt húznak le a Trónok harca rajongóiról, de erre legalább van értelme költeni. Aki olvasta a könyveket és/vagy nézte a sorozatot, annak biztos felkelti a figyelmét a Szukits Könyvkiadó, ami októberben és novemberben megjelenteti idehaza George R.R. Martin által megálmodott világot egy teljesen új megközelítésben.

Milyenben?! A cím árulkodó lehet, hát képregényben! Manapság amúgy is menő dolog a rajzolt tartalom fogyasztás.

Dióhéjban a lényeg: a Szukits Könyvkiadó jóvoltából érkezik hazánkba a Trónok harca képregény variánsa. A négy kötetből álló képregény-sorozatra már elő lehet rendelni külön-külön, vagy éppen gyűjtői változatban. Darabja 3 493 Ft, de ha kettesével vesszük, akkor már csak 5 988 Ft-ot kérnek el. Ha viszont mindenképp a díszdobozos kiadásra éhezünk, akkor se keresgéljünk másfelé, mivel 21 960 Ft helyett 13 176 Ft-ért kínálják, aminél jobb árarányt nem találtam hirtelenjében a neten. Igaz, ez utóbbi csak november 29-én kerül a piacra. (Megjelenési dátumok az alábbiak: Első köteté: szeptember 20.; másodiké: október 18.; harmadiké: november 1.; negyediké: november 15.)

Amit még mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a népszerű fantasy sagáját két kiváló alkotóművész: Tommy Patterson grafikus és Daniel Abraham író ültette át.

Aki kíváncsi az első kötet első oldalaira, azok klikkeljenek a tovább mögé!

Tovább…

Kommentáld!

Hónap végén jön az új Bear Grylls kalandregény-sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2017 June 21, 20:44-kor a(z) könyv témába.

A Jaffa kiadónál maradva (nekik köszönhetjük a két legújabb X-akták könyvet) egy másik tévésorozatokat érintő könyv megjelenésre hívnám fel a figyelmet. A Bear Grylls: A tájfun küldetés című kalandregény-sorozat június végétől lesz elérhető 2.520 Ft-os áron – de ha nem ragaszkodtok a kiadó oldalához, akkor ajánlom a libri-ét, ahol még ennyit sem kell érte adni.

Az alcíme árulkodhat, ahogy a „sorozat” szócska is, hogy nem ma kezdődött Beck Granger sztorija. Az elméletileg különálló történettel rendelkező kötetekből most kapjuk meg a kilencediket. Az előzőekhez hasonlóan itt is tippeket kapunk a különleges helyzet legmegfelelőbb kezeléséhez. Mutatnám a történetét:

Egy expedíció vezetése a kínai Kuanghszi tartomány kiismerhetetlen dzsungelében normál körülmények között gyerekjáték Beck Granger számára. Ám amikor az időjárás váratlanul ellenük fordul, a csapat egy omladozó sziklaperemen reked…

Beck és az expedíció egyik lánytagja, Csu-Long elszakad a többiektől, és át kell verekedniük magukat a vihar sújtotta esőerdőn, hogy segítséget tudjanak hozni. Beck eleinte kételkedik Csu-Long képességeiben, de hamarosan rájön, hogy a lány nagyon is értékes tudás birtokosa. Míg Beck a fizikai túlélés mestere, Csu-Long az elme hatalmának ismerője. Minden tapasztalatukat latba kell vetniük, hogy le tudják küzdeni a Jangce-folyó sebes folyású szakaszait és egy mérges kobra támadását. De vajon sikerül időben visszatérniük a segítséggel, még mielőtt a sziklaperem a mélybe zuhanna? Persze ahhoz előbb ki kell jutniuk a dzsungelből. Élve…”

Atájfunküldetés-9

Kommentáld!

A hónapban két X-akták könyv is megjelenik

 
Beküldte: Kanyecc 2017 June 18, 19:53-kor a(z) könyv témába.

„Hogyan lett hívő Fox Mulder? Hogy vált szkeptikussá Dana Scully? Miként lehetséges, hogy mégis mindketten az FBI kötelékébe kerültek?”

­– Ezek azok a kérdések, amikre fény derül Az X akták – Kezdetek c. kötetekből.

Azért használtam a többszámot, mert kettőről volna szó. Az első könyv A káosz ügynöke címre hallgat. 1979 tavaszán járunk, mikor is már Samantha, Fox Murder húga 5 éve eltűnt. A fiú magát hibáztatja, ezért apja elviszi magával Washingtonba, hogy kiragadja a helyi közegből, s ezáltal némi változást hozzon a fia lelkivilágában. Azonban nem így lesz, mert az ottani helybeli életben is előfordulnak fura dolgok, amik lehet, hogy összefüggésbe hozhatók a lány eltűnésével. A kötet június 9-től kapható idehaza, 268 oldalon át tartó sztorit Kami Garcia által kapjuk meg.

A második könyv Az ördög ügyvédje alcímet kapta, melyben hasonlóan 1979-be kalandozunk el, ahol Dana Scully rejtélyes látomásával kell összebarátkoznunk. Dana-t nem hagyja nyugodni elhunyt iskolatársának, Maisie-nek a segítségkérése, ugyanis a tornaöltözőjében megjelenik előtte a lány. Nem kell több szkeptikus főhősnőnknek, hogy nyomozásba kezdjen a tragikus kamasz-halálesetével kapcsolatban, amivel egy lavinát indít meg… A Jaffa kiadó által érkező testvér kötet június 30-i megjelenésre van kiírva. 320 oldalon keresztül fog minket Jonathyan Maberry által megálmodott történet könyvmolyságra buzdítani.

Árban mindkettőnél 3.000 forintra lehet számítani – néhol találni olcsóbban is, jól kell tudni használni a keresőt!

X-Aktak-A-kezdetek_-A-kaosz-ugynöke X-Aktak-A-kezdetek_-Az-ordog-ugyvédje

Kommentáld!

Könyvet kap Conan-Leno harca

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 17, 11:24-kor a(z) könyv témába.

A tervek szerint nyáron már a boltokba kerül The War for Late Night címen.

conanbookcover[1]

Kommentáld!

Ne csak nézd, olvasd a The Pacific-et

 
Beküldte: Kanyecc 2010 March 17, 10:40-kor a(z) könyv témába.

703544[1]Amerikában lezajlott a premier. Magyarországon szintén. Már csak 9 hetet kell várnunk, hogy komplett legyen a csendes-óceáni hadszíntérnek a sztorija. Világpremierről van szó, amit nem csak látni kell a tévéképernyőn, hanem olvasni is.

Immáron olvasni is lehet, ugyanis Hugh Ambrose könyve: a The Pacific – A hős alakulat a hazai könyves boltokban már kapható.

Pokol az óceán túloldalán

Igazából hozzáfűzni valóm nincs. Az elit alakulat szintén kapható a könyves boltokba. Nekem az HBO premier előtti ajándékcsomagjából lett meg. Jó olvasgatni, főleg, ha az ember valami izgalmast akar. Lényegében a minisorozat sztorija van karakterekbe foglalva. Mindezt 4.500 jó erős magyar forint körüli áron lehet megvásárolni. (Röpke google keresést követően a polc.hu oldalát találtam a legolcsóbbnak, ahol ha online vásároljátok, akkor 3.600 forintból megúszhatjátok a történetet.

Kommentáld!

Előrendelhető a FlashForward könyv

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 20, 23:23-kor a(z) könyv témába.

Nem meglepő, hogy a könyvipar is próbálja meglovagolni az AXN műsorán vetített sikersorozat felkapottságát, ennek köszönhetően pedig a Metropolis Media jóvoltából pedig hamarosan a boltokban lesz Robert J. Sawyer mostanában felkapott könyve, amelynek adaptációja itthon a Jövő emlékei alcímmel hódít. A mű például itt előrendelhető és meglehetősen magas kedvezménnyel postázzák, az eredeti 2990 Ft-os ár helyett 30%-al leértékelve. A mű egyébként több mint 300 oldalas, így biztosan jó szórakozást nyújt majd a stílus kedvelőinek. Érdekes módon a történet úgy kezdődik, hogy azonnal megtudjuk, mi is okozta a kitekintéseket és a sorozatban megvalósított fél évvel előre való kitekintés helyett is 20 esztendőnyi ugrásról beszélünk, ami természetesen rendesen megbonyolítja a helyzetet, hiszen a tévés produkcióban igazán nehéz és komplikált lenne egy ilyen motívumot megjeleníteni.

Mindenesetre érdemes lehet megvenni az alkotást, és ha mást nem, a széria befejezte után elővenni egy kis olvasgatásra, ugyanis biztosak lehetünk benne, hogy tartogat még érdekességeket a könyv. Próbálja tehát mindenki, akinek lehetősége van rá beszerezni, hiszen egyetlen nyomozós sorozatokért rajongó fanatikus polcáról sem hiányozhat Sawyer írása. Ebben persze semmiféle titkolt reklám nincs, csupán jó ötlet lehet ezzel kibővíteni a tudásunkat, ugyanis az eddigiek során csak a legelvetemültebbek neveztek be az angol nyelvű változatra. Alább látható a könyv címlapja, amelyet össze lehetne hasonlítani az eddig fellelhető marketingtermékekkel, biztos hogy számos közös motívumot találnánk ekkor.

FF_konyv

Kommentáld!

free web stats