Új kiadásban jelenik meg a Kettős szerepben

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 1, 14:39-kor a(z) könyv témába.

Tegnap felhívtuk a figyelmet arra, hogy John le Carré méltán népszerű kémregénye az AMC és a BBC részéről koprodukció formájában feldolgozásra került. Direkt hagytam ki a novemberi premiernaptár megemlékező soraiból, ugyanis lesz egy magyar vonatkozása a műnek.

Először had beszéljek a berendeltről. Az AMC november 19-én tűzi képernyőre, amikor is háromestés event formájában ledarálja a jenkiknek; de minket ez csak részben érdekeljen, mert a briteknél október 28-dika ugyanez a dátum, csak ők hetiben adagolják a 6 részét. (Ha számolgattok, akkor hamar kijön, hogy az 1×04 után az utolsó 2 epizódját az amerikai premierrel kell pótolnia azoknak, akik a leggyorsabban be akarják fejezni.) A történet: a ’70-es évekbe repít vissza, ahol egy fiatal színésznő vakációja közben összeismerkedik egy férfival, aki által egy eléggé komplex kémjátszmába bonyolódik. A briteknél 5.1 millió embert ültetett képernyők elé, ami közepes teljesítménynek könyvelhető.

A rendezői székben: Park Chan-wook, míg a készítőkében: Michael Lesslie. A szereplők sorában: Michael Shannon, Alexander Skarsgård, Florence Pugh, Michael Moshonov, Simona Brown és Clare Holman. A zenéért: Jo Yeong-wook volt a felelős.

Nos, és itt kapcsolnék át a könyves témára, ugyanis 1988-ban az Árkádia / Origo-Press jóvoltából már megjelent a mű Kaposi Tamás fordításában, azonban az Agave könyvkiadó 2018-ban új köntösben, (némileg kiegészítve?) piacra dobja újfent. A fordítói munka mögött maradt Tamás, csak most a 400 oldal 512-re duzzadt. A várható megjelenése: november 15. Azaz, aki az amerikai premierrel szeretné magáénak tudni a sorozatot, azoknak van 4 napjuk egy gyors könyvdarára, hogy az alapokkal tisztába léve megnézzék, mit dobtak elénk a The Night Manager készítői.

Természetesen az új borító a sorozathoz dukál:

John_le_Carre_-_Kettos_szerepben_B1

Kommentáld!

November végétől kapható az Éjvadászok

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 31, 10:05-kor a(z) könyv témába.

Mióta hanyatlik a hazai sorozatos DVD-piac, azóta nagyobb odafigyeléssel követem a hozzánk kapcsolódó könyv megjelenéseket. Általánosságban kijelenthetem, hogy kéthavonta érkezik valami számunkra – legyen az képregény, novella vagy regény formájában. Árazásban nagyjából ugyanott vagyunk, de itt szó sincs minőségromlásról, hiszen a tartalmat magunk képzelhetjük el, míg a lemezeknél tartanunk kell a lépést a javulással, már ha ezt fontosnak tartjuk. (Bár nem hiszem, hogy itthon mostanság 4K Ultra HD-ban kiadnak sorozatot.)

Novemberben két könyves megjelenésre is felfigyeltem. Az egyik lenne George R.R. Martin által megálmodott Nightflyers, avagy magyar fordításban Éjvadászok. (A másikról külön poszt lesz, de szintén az íróhoz kapcsolódik.) Nem mai műről van szó! Az 1980-ban írt, Locus- és Seiun-díjakkal kitüntetett, és Hugo-díjra jelölt kisregény Martin egyik legjobb tudományos-fantasztikus története. Sokan csak úgy emlegetik, hogy a “Psycho az űrben“. A külföldi Syfy tévécsatorna rendelte be a 10 részes feldolgozását a novellának, amit decemberben event formájában elénk is tálal. A történetéről másolnám a hivatalos leírást:

Az Éjvadász nevű űrhajó különleges küldetést teljesít. A volkrin nevű idegen fajt keresi, ami a korai legendák és feljegyzések alapján az egyik legrégebbi értelmes faj a világűrben, azonban még senki nem találkozott velük. Most azonban a hajó kis felfedezőcsapata biztos nyomra akadt: egy volkrin hajó helyzetéről szereztek tudomást, és kitartóan tartanak felé, át a sötét örvényeken, az ürességen és a végtelen némaságon. Az útjuk hosszú és mindentől elszigetelt, ráadásul idővel furcsa dolgok és megmagyarázhatatlan halálesetek történnek. A legénység tagjai paranoiával átszőtt, kétségbeesett nyomozásba kezdenek, mielőtt felőrölné őket a totális őrület.

Terjedelmét tekintve ugye kisregényről van szó, így a november 30-ra kiírt kiadás tartalmazni fog még mást is, pontosabban ezeket a szintén rövidebb műveit az írónak:

– A Greywater-állomás személyzete (Men Of Greywater Station)
– Éjvadászok (Nightflyers)
– Csillaglány (Starlady)
– Az üvegvirág (The Glass Flower)
– A Féreg Házában (In The House Of The Worm)
– Sötét, sötét alagutakban (Dark, Dark Were The Tunnels)

Az előrendelési időszakban a kiadó, azaz az Agave oldalán 35%-kal tudjátok olcsóbban beszerezni, így 2.457 Ft-ban megáll a kiadásunk, ami szerintem eléggé baráti ár. Cserében 304 oldalon keresztül kapjuk a tartalmat: Török Krisztina, Farkas Veronika, Galamb Zoltán, Benkő Ferenc és Kiskádár Tamás fordításában. Jah, és keménytáblás kötéssel ékeskedik.

Mutatnám végezetül a borítóját:

Kommentáld!

Vásárolható a Hill House szelleme

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 22, 9:28-kor a(z) könyv témába.

Az elmúlt évben próbáltunk odafigyelni a könyves megjelenésekre is, főleg, ha van sorozatos vonatkozása mögötte. Szépen gyűlik is az otthoni könyves polcon a gyűjtemény. Aki hasonló hobbit ápol (azaz szereti elolvasni az ereteti műveket, amiket feldolgoznak), azoknak jelezném, hogy október 17-től hivatalosan is kapható a Shirley Jackson-tól a Hill House szelleme c. könyv, amiből nemrég lett sorozat a Netflix-en. A részletekről már korábban beszámoltunk. Ha egy jó vásárt akartok csinalni, válasszátok a kiadó ajánlatát, ahol 20%-os kedvezményt kaptok az eredeti árából – míg máshol csak 5-10%-ot.

Kommentáld!

Ne csak nézd, majd olvasd is a The Haunting of Hill House-t

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 16, 8:54-kor a(z) könyv témába.

A Gabo kiadót azért szeretem, mert odafigyel az aktualitásra. Nekik köszönhetjük a Mindhunter: Sorozatgyilkossok című kötetétnek megjelenését, amely alapot adott az azonos című Netflix által berendelt – kritikusok által és általunk is agyon dicsért – sorozatnak. Most, egy év elteltével újra meg kell emlékeznünk róluk, mert nem akarnak elveszni a rengetegben.

2018 októbere a horror fényében zajlik Amerikában. Több stream – és tévécsatorna ütemez erre az időszakra a műfajba illő sorozatot, ami teljesen adja magát, hiszen itt a Halloween, ilyenkor az emberek akarva-akaratlanul vágynak némi borzongásra. A Netflix részéről kapjuk is The Haunting of Hill House címre hallgató újoncot, ami az azonos című Shirley Jackson művet veszi alapul. Október 12-től tehát már elérhető a stream oldal tárában, viszont, aki kíváncsi arra, hogy Sherley miként tudott olyan nagyszerű írókat inspirálni, mint Stephen King, Donna Tart vagy Neil Gaiman, annak mindenképp ajánlanám figyelmébe a művet, ami október végétől hazánkban is kapható lesz Hill House szelleme címen.

A hivatalos fülszövege az alábbi:

„Négyen érkeznek a Hill House néven ismert kísérteties, ódon épülethez: dr. Montague, a tudós, aki fizikai bizonyítékokat keres a ház falai között zajló, természetfeletti jelenségekre; Theodora, különleges adottságokkal rendelkező asszisztense; Luke, a birtok fiatal örököse; és a törékeny Eleanor, aki képtelen szabadulni múltja terhétől. Kívülállóként keresik a magyarázatot a hely titkára, de nem sokáig maradhatnak csupán tanúk – a ház erőt gyűjt, ás hamarosan végleg elragadja egyiküket.”

Annyi érdekesség még a végére, hogy a regény már két mozifilmnek (A ház hideg szíve, 1963; Az átok, 1999) és egy színdarabnak adott alapot – a Netflix sorozata mellett korábban.

A könyv paraméterei az alábbiak:

Kiadó: Gabo
Fordította: Bozai Ágnes
Kategória: horror
ISBN: 978-963-406-716-0
Terjedelem: 296 oldal

És végül az árról se feledkezzünk meg, hiszen sokaknak ez egy nagyon fontos befolyásoló tényező. Nos, nem kerül sokba, mindössze 2.990 Ft-ba, ami szerintem egy ilyen könyvért ajándék.

hillhouse_b1_web

Kommentáld!

Augusztus 1-jétől olvasható a Patrick Melrose

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 28, 20:23-kor a(z) könyv témába.

Sose hittem volna, hogy eljön az az időszak az életemben, amikor bátran merek könyvekre költeni – még akkor is, ha éppen akkora a feltorlódásom, hogy biztosan nem lesz rá időm a közeljövőben. Így lett. Azóta az oldalon a „Könyv” szekció életre kelt és próbálom is felhívni olvasóink figyelmét az újdonságokra, amik valamilyen módon kapcsolódnak a tévés piachoz.

Nemrég megvolt a Patrick Melrose premierje, aminek az HBO GO adott otthon első körben, majd a Cinemax. A szereplőgárdája a műnek már említésre méltó, hiszen ott van: Benedict Cumberbatch, Jennifer Janson vagy Hugo Weaving. Lassan már tényleg kezdem azt hinni, hogy csak jó színészekkel vagyunk körbe véve és ezt mindenhova le tudom írni. A limitált sorozat a drogfüggőségre és a gyermekbántalmazásra építi a történetét, azaz két olyan témát érint, amiről az átlagember tisztaszívvel ritkán beszél őszintén. Inkább kerüli a témát, mert hát mindkettő az a fajta, amiről senki sem akar tudomást venni. Mellesleg, nagyon jó a humora is, mindenképpen ajánlom figyelmetekbe, mert a Showtime nem szokott csak úgy mellé lőni. Az idei Emmy-díjátadón 5 jelölést is összeszedett, köztük a casting, a rendezés, az írás, a férfi főszerep és a főkategória van.

Most jönne az átkötés, ugyanis Edwart St. Aubyn azonos című regénye szolgáltatja az alapokat. A Jelenkor Kiadó Kft. jóvoltából a regényfolyamot két kötetben kapjuk meg. Az első három kisregényt – Nincs baj, Baj van és Van remény – várhatóan augusztus 1-jén kerül a boltok polcára, míg az utolsó kettő – Létszükséglet és Végül – november 1-jére van kiírva megjelenést illetően. Ha mondjuk mindkettőnél előrendeltek pl.: a libri-nél, akkor egyből 20%-os kedvezményt kaptok az alap 3.999 Ft-os bolti árból, ami nem rossz deal.

A legfelsőbb körökhöz tartozó, mesés gazdagságban élő David Melrose kegyetlenül uralkodik boldogtalan feleségén és ötéves fián, Patricken. A szadista apa mellett felnövő fiúból heroinista lesz, aki a második kisregény elején apja hamvaiért indul New Yorkba. Patrick apja emlékével együtt függőségétől is megszabadul, majd maga is családot alapít.+

A Booker-shortlistjére is felkerült negyedik elbeszélés, az Ami kell, és a Végül ismét a családi kastélyban játszódik, ahol Patricknek szembe kell néznie a gyermeknevelés nehézségeivel, felesége hűtlenségével, miközben anyja eutanáziát fontolgat, és elveszítik családi otthonukat.

Edward St. Aubyn megmutatja a hanyatló brit arisztokrácia, a tökéletes dekadencia, erkölcstelenség, kapzsiság, sznobizmus és kegyetlenség világát.

mp_1mp_2

Kommentáld!

Mától kapható a Mindhunter: Sorozatgyilkosok című könyv

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 16, 18:11-kor a(z) könyv témába.

Ígértem, hogy amint többet tudok a Mindhunter: Sorozatgyilkosok – Az FBI különleges egységének kulisszatitkai című könyv megjelenéséről jelzem felétek. Már tegnap lehetett sejteni (az egyik hazai nagy könyváruháznál feltűnt), hogy november 16-a lesz a nap, amikor piacra dobják John Douglas és Mark Olshaker nagyszerű könyvének új kiadását, azonban minap jelzett vissza a Gabo kiadó, hogy valóban megtörtént a piacra eresztése. 532 oldalnyi tömény gyönyör vár azokra, akik rajonganak a sorozatgyilkosok világáért. A 2017-es változat borítását: Szabó Vincének köszönhetjük, míg az utószó fordítását: Miks-Rédai Viktóriának.

Jó olvasást mindenkinek! Karácsonyfa alá tökéletes ajándék!

Kommentáld!

Olvass bele a Mindhunter-könyvbe!

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 13, 13:59-kor a(z) könyv témába.

Nem olyan rég volt arról szó, hogy a Gabo kiadó jóvoltából novemberben megjelenik a Mindhunter: Sorozatgyilkosok című kötet, ami alapjául szolgálta a tévésorozatnak. Továbbra sincs még meg a pontos megjelenés időpontja, azonban, akik mindenképpen megvásárolnák, azoknak egy jó hírrel tudok szolgálni, ugyanis a kiadó hivatalos Facebook oldalán egy nyereményjáték startolt, melyben egy egyszerű kérdésre (Melyik film FBI-nyomozó főhősét mintázták a szerzőről?) kell megadni a választ. A helyes válaszadók között sorsolnak ki 3 példányt november 17-én. Az egyszerűség kedvéért másolnám a bejegyzésüket:

Végezetül pedig a lényeg, aki bele szeretne olvasni a könyv első oldalaiba, azok kattintsanak a tovább mögé, ahol mindezt megtehetik!

Tovább…

Kommentáld!

November középétől kapható a Mindhunter: Sorozatgyilkosok című könyv

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 8, 18:19-kor a(z) könyv témába.

Októberből megvolt mindenkinek a Mindhunter című újonc? – Ha nem, akkor elő a Netflix előfizetésekkel és pótoljátok, mert az ősz egyik legígéretesebb elsőévadosáról beszélhetünk. Hamarosan a kezdésről – amit néhány napja láttam – írok egy kritikát, addig legyen annyi elég, hogy David Fincher rendezésével egy emlékezetes pilotot tudhatok magam mögött, ami a kriminálpszichológia megszületésére helyezi a hangsúlyt a ’70-es években, amikor az ügyeket még teljesen más látásmóddal fejtették meg.

John Douglas és Mark Olshaker által jegyzett Mindhunter – Sorozatgyilkosok: Az FBI különleges egységének kulisszatitkai című könyv november közepétől (amely új utószóval kiegészítve kerül a boltokba) újra betekintést enged a legbrutálisabb, legbonyolultabb esetekbe, ezáltal legrosszabb rémálmainkba. Tulajdonképpen ez a könyv inspirálta a Netflix által született remekművet, amiről fentebb írtam.

Érdemes megemlíteni még azt is, hogy újrakiadásról beszéltünk, hiszen 1995-ben jelent meg először Komoromy Rudolf fordításával keménytáblás formában, ami 396 oldalas tartalommal rendelkezett. Ehhez képest a 2017-es változat már 536 oldalra dagadt. Vásárlásra a kiadó, azaz a Gabo oldalát javasolnám, mert 30%-os kezdeménnyel juthatunk hozzá, pénzről beszélve: 3 990 Ft helyett 2 793 Ft-ért.

Végére másolnám a hivatalos szinopszist, illetve mutatnám a modern borítását:

John E. Douglas huszonöt évig dolgozott az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatalának különleges ügynökeként, ahol a pszichológiai profilalkotás technikájával vizsgálta az ország leghírhedtebb sorozatgyilkosainak és bűnözőinek elméjét. A szerző mára klasszikusnak számító könyvében – amely idén új utószóval kiegészítve kerül boltokba –  betekintést enged legbrutálisabb, legelképesztőbb és legbonyolultabb eseteibe, ezáltal legrosszabb rémálmainkba.

Az egykori ügynök szakmája egyik legendás alakja, róla mintázták A bárányok hallgatnak Jack Crawford nyomozóját: Douglasnek karrierje során olyan könyörtelen gyilkosokkal volt dolga, mint Charles Manson, Ted Bundy és Ed Gein, és az egyik ügyéért kis híján az életét adta. Douglas kísérteties képességének hála a ragadozók és a prédák bőrébe egyaránt bele tud bújni, így amikor átfésüli az egyes bűntények helyszíneit, a profilalkotás során nemcsak az elkövetők szokásait képes meghatározni, hanem következő lépéseiket is.”

Mindhunter-sorozatgyilkosok-gabo-konyvborito

Kommentáld!

Novemberben érkezik a The 100 könyvsorozat 3. kötete

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 1, 17:37-kor a(z) könyv témába.

Mióta rászoktam az olvasásra, szívügyem a tévésorozatokkal kapcsolatot könyvmegjelenések nyomon követése. Nyár óta már tudhatjuk, hogy The 100 harmadik kötetének fordításába belekezdett Őri Péter, s az se akkora titok, hogy a Maxim Könyvkiadó jóvoltából november 13-tól lesz elérhető a könyves boltokban – azaz már fogadják az online felületek az előrendelést rá.

(Kass Morgan eredetileg trilógiának szánt könyvsorozata egyébként négy kötettel büszkélkedik, ugyanis 2016. december 6-tól már elérhető a külföldön a Rebellion címre hallgató folytatása, sőt azóta díszdobozos köntösben is megjelentették a négyrészes kvadrológiát.)

Muszáj kihangsúlyoznom, hogy 3. kötetről beszélünk, tehát, akik fel akarnak zárkózni, azoknak ajánlanám figyelmébe az első és a második könyvet is – utóbbi a „21 nap” alcímet hordozza. Mindegyiket képletes 2 999 Ft-ért lehet beszerezni, 296 kontra 280 oldalnyi sci-fit tálal elénk, amit 352 oldal fog követni. A most érkező Kass Morgan műnek a „Hazatérés” cím jutott, melynek tartalmát másolnám a közleményből:

„Az emberiség hazatér. Hetekkel a Földön való landolás után a százaknak sikerült valamiféle rendszert és rendet alkotniuk a kaotikus, elvadult körülmények között. Azonban amikor váratlanul újabb űrhajók landolnak a bolygón, a törékeny rend és egyensúly azonnal felborul. Itt az ideje, hogy a százak összefogjanak, és harcoljanak a Földön talált szabadságért, különben mindent és mindenkit elveszíthetnek, aki kedves a szívüknek.”

Árban itt sincs változás, bruttó 3 ezer forintért hozzájuthatunk a kalandokhoz, az alábbi borításban:

the-100

Kommentáld!

Karácsony előtt érkezik egy újabb Twin Peaks-könyv

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 4, 10:31-kor a(z) könyv témába.

Nemrég fejeződött be a Twin Peaks 3. évadja a Showtime műsorán. A nézők vegyes érzelmekkel fogadták a folytatásának hírét, hiszen egy a ’90-es évek elején futott kötelező klasszikusról beszélhetünk a maga műfajában, amit felélesztettek és folytattak 2017 nyarán. Szeptember elején búcsúzott dupla résszel. Természetesen a kérdés még a levegőben, miszerint várható-e folytatás, viszont, akik még a 3. etap rejtelmeiben vannak elmélyedve, illetve rögös útvesztőiben, azoknak két jó hírrel szolgálhatok.

Az egyik, hogy Mark Frost a Twin Preaks titkos története óta – ami 2016. október 26-tól kapható – nem tette félre az írói vénáját. 2017. november 30-án jelenik meg a Twin Peaks: az utolsó dosszié című kötete, ami valójában egy spekulációs térkép lett a Twin Peaks univerzumához. 300 oldalon keresztül hoz plusz kontaktot azoknak, akiknek kevés a 48 epizódnyi látni való. Árban se lesz húzós, 3.999 Ft-ra van belőve a fogyasztói ára, viszont egyes helyeken már 20%-kal akciózák. Bónusz infó még, hogy az az Athenaeum Kiadónak köszönhető a kartonált kötésű finomság.

Két jó hír ígértem, szóval a másodikról se feledkeznék el, ami szintén a Twin Peaks­hez kapcsolódik. Ha valaki elsiklott volna Scott Frost legújabb kötete mellett, akkor keressen fel egy nagyobb könyves boltot, ugyanis augusztus 10 óta kapható a Dale Cooper naplója című kötet a Bluemoon Könyvek kiadója jóvoltából. Fogyasztói árát 2.999 Ft-ra lőtték be – nyilván a fentebbi akciózás rá is vonatkozik. Ha a történetet össze kellene foglalnom, akkor az FBI ügynök önéletrajzát kapjuk meg. Neki is van borítója, ezt a tovább mögött csekkolhatjátok.

twinpeaks-azutolso-dosszie

A Dale Cooper naplójának borítója a tovább mögött csekkolható!

 

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats