Hazai kreatív: A Reagan-merénylet

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 6, 20:48-kor a(z) hazai marketing témába.

Immáron negyedik alkalommal dolgozik össze a National Geographic a Scott Free Productions-szel és Bill O’Reilly-val. Csak emlékeztetőül, mik is voltak az előzmények. Minden a Killing Lincoln-nel kezdődött, aztán folytatódott a Killing Kennedy-vel, majd a Killing Jesus-szal. A sikereket látván mindenki tudta, hogy a projektsorozat nem csak ennyi tagból fog állni, és akik hasonlóan gondolkodtak, azoknak igazuk lett, mert megérkezett a negyedik elem Reagan személyében, ami január folyamán idehaza is képernyőre kerül.

A történet középpontjában: az 1981. március 30-án történet Reagan-merénylet előzménye, lefolyása és következménye áll. A sztori 1980 második felében kezdődik, amikor Ronald Reagan és Jimmy Carter az ovális irodaért küzd, illetve amikor a 25 éves Hinckley egyre rosszabb mentális állapotba kerül. Kettőjük élete a fenti napon fonódik össze, amikor Hinckley hatszor rálő Reaganre, megkísérelve a megölését.

A szereplők sorában: Tim Mathenson, Cynthia Nixon és Kyle S. More. A forgatókönyvért az Oscar-díjas Eric Simonson volt a felelős. A magyarországi premierje: január 29-én 21 órakor kerül műsorra a Nat Geo-n. Íme a hozzákészült hazai kreatív, valamint a hozzágyártott “berántós szöveg”.

A lövés, ami sokkolt egy nemzetet és megváltoztatta a történelmet.

ng_killing_reagan_ngm_big_preview

Kommentáld!

Plakátba zárva: Humor+

 
Beküldte: Kanyecc 2016 October 23, 13:53-kor a(z) hazai marketing témába.

Televíziózás évének nevezhetném a 2016-ost. A TV2 és az RTL Klub Csoport se ült a seggén, és elindított cserébe jó néhány kábeles tévécsatornát. Ezek azért jók a nézőknek, mert amellett, hogy a kedvenceket újra és újra nézhetik, egyre valószínűbb, hogy olyan sorozatokat is kapunk a közeljövőben, amik égetően hiányoznak a magyar kínálatból. Mellesleg előfordulhat olyan is – mint pl.: a Humor+ esetében –, hogy roppant gyorsan műsorra tűznek egy amerikai premiert, akár a 2016/17-es idényből.

Az első főbb premier időpontok:

10.30. (Vasárnap), 22:00-tól: Kapsz egy fülest! – 1. évad
11.03. (Csütörtök), 21:40-től: Atyám, Zorn! (Son of Zorn) – 1. évad
11.05. (Szombat), 06:20-tól: Tesóm nyakán (What I Like About You) – 1. évad

Október 30-án startol el idehaza a Tv2 Csoport legújabb tévécsatornája, a Humor+.

A csatorna hangja Markovics Tamás lesz. A UPC Digital Bronze és Gold csomagjában található meg egyelőre, de a további szolgáltatókkal is folyik a tárgyalás a kínálatba való beépítésbe.

Két saját gyártású műsor érkezik a következő hónapokban. Az egyiket a premiernapon kapjuk meg Kapsz egy fülest! címmel. Másolnám a hozzákapcsolódó részt a közleményből: „A műsorvezetők instrukciói alapján egy-egy híresség teszi próbára a gyanútlan áldozatok türelmét és nevetőizmait. Az átverések ceremóniamesterei ezúttal az Irigy Hónaljmirigyből ismert Sipos testvérek lesznek, akik olyan inkognitóba bújt sztárokat instruálnak, mint Dér Heni, Kelemen Anna, Lakatos Márk, Csonka András, Vastag Tomi vagy éppen Miskovits Marci. Legyen szó pincérkedésről, rúdtáncról, vagy éppen jógáról, a meghökkentő helyzetek elől senki nem menekül.” A másik az Ember vs. Légy (Man vs. Fly), ami rövid epizódokkal fog operálni. Benne, szokatlan eszközökkel, de nem mindennapi kösztümökben állnak ki a legbátrabbak egyperces meccs erejére a bosszantó szárnyas rovarok ellen. (Egy külföldi videó, mit is képzeljünk magunk elé.)

Kapunk korábban nem látott országos premierek is. A premierhetén debütál a Son of Zorn-t, a Fox idei hibrid komédiáját, amiben egy rajzfilmhős próbálja helyre tenni az életét. A slusszpoén, hogy rajta kívül mindenki élőszereplő, na jó, azért akadnak élőlények és tárgyak, amik nem.

Mutatnám a hozzákészült plakátot.

humor

Kommentáld!

KEZDHETJÜK?

 
Beküldte: Kanyecc 2016 October 7, 20:23-kor a(z) hazai marketing témába.

Kell bármit hozzáfűznöm a plakáthoz? Zseniális. Komolyan. Tökéletes karakterrel, tökéletes szlogennel indult meg a The Walking Dead 7. évadjának promózása. Nincs mese, ez most telitalálat lett nálam.

twd_s7_clp_v3

twd_s7_bb_v3

Kommentáld!

Plakátba zárva: Kártyavár

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 17, 18:05-kor a(z) hazai marketing témába.

Ne csak a külföldi plakátokat mutogassuk, hanem a hazaiakat is. Az elmúlt hónapokban többször megjegyeztem, hogy ismét fénykorát éli a tévésorozatokhoz való kreatív gyártás. Nem csoda, hogy alig hozok mostanság amerikaiakat, mert tetszik ez a fajta megmozdulás. Hiszitek vagy sem, de a közszolgálati tévék is költenek ilyenekre, ugyanis a House of Cards kapott egy… szóval kapott egyet. [ne illessük szavakkal] A premierdátum lemaradt, viszont az nem, hogy hol nézhetjük szinkronnal, hol pedig felirattal és eredeti hanggal. A posztert innen csentük!

kartyavar-houseofcards-dunatv-poster-hun

Kommentáld!

Az AXN csatorna őszi páros kreatívjai

 
Beküldte: Kanyecc 2016 September 4, 13:03-kor a(z) hazai marketing témába.

Csak én vettem észre, hogy nagyon sokat fejlődött a hazai marketing részleg a tévécsatornáknál? Aki követ minket Facebook-on láthatja, hogy szinte heti rendszerességgel lövöldözöm az újabb plakátokat, amiket a csatornák félnek kiküldeni a sajtó csoportoknak, holott ezekkel ingyen reklámokra tehetnének szert, másrészről, többségük teljesen korrektre sikerül. Mutatnék kettőt az AXN csatorna jóvoltából, amiket szinte biztos, hogy a világban máshol nem láthattatok. Az elsőn a nőket emelik ki, hiszen a Stalker-nek és a Quantico-nak hölgy formálja meg a főkarakterét; a másodikon pedig az igazságszolgáltatást, amit a Criminal Minds: Beyond Borders-re és a Secrets & Lies-re húznak rá.

Sok ilyen hazai kreatívot szeretnék az utcákon visszalátni. Olyan jó, hogy ismét a filmes plakátok háttérbe szorultak és inkább a tévék költenek a saját portfóliójuk reklámozására.

AXN-fall_Poster_002

(A tovább mögött tekinthető meg a csatorna másik duós plakátja. Klikk!)

Tovább…

Kommentáld!

Jövő héten startol a Star Academy

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 20, 12:57-kor a(z) hazai marketing témába.

Te mit teszel meg az álmaidért?

Ezt a kérdést a TV2 is felteheti magának, mert most úgy érzem, hogy összeszedett műsorrenddel várja a nézőit ősszel. Nyilván a siker érdekében kellett áldozatot hozniuk, ami tulajdonképp a Jóban Rosszban száműzését jelenti a SuperTV2-re. (Szó sincs áldozatról, inkább okos döntésről! Egyébként 11 év után kerül új helyre, ami nem semmi. meglépés.)

A Star Academy olyan, mint ha egy tehetségkutatót az iskolakezdéssel és valóságshow-val ötvöznének. Miért? Az augusztus 27-én startoló beköltözős tehetség felfedező egyből egy dupla estés beköltöző adással startol, hogy aztán a hétköznapokon jöjjenek a napi beszámolók, azaz “Mi történt az előző nap?”, “Hogyan zajlanak az alapok megtanulásai?”, és a többi… Aztán szombatonként egy eléggé nagy lélegzetű élőshow-val állnak elénk, ami 18:50-től 22:20-ig tart. Nyilván az elején könnyű lesz kitölteni a műsoridőt, a végére azonban már egyre nehezebb. (Vasárnap azért nincs Star Academy, mert szeptember 11-től jön a Sztárban sztár új etapja.)

A zsűribe nagy neveket sikerült leszerződtetniük. Engem Pásztor Annával vonzottak be, de mellette még helyet foglal Keresztes Ildikó, Király Viktor és Vastag Csaba is. A műsorvezető páros személyében: Ördög Nórát és Majkát vélhetjük felfedezni. A fődíj 24 millió forint lesz, illetve az a tudástár, amit az akadémia végére elsajátítanak.

Mutatnám a zsűritagokhoz készült plakátokat. A képekre kattintva nagyban is láthatjátok.

StarAcademy_CLP_VIKTOR StarAcademy_CLP_ILDIKO
StarAcademy_CLP_CSABA StarAcademy_CLP_ANNA

Kommentáld!

Hazai kreatív: Harley és a Davidson fiúk

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 19, 13:37-kor a(z) hazai marketing témába.

Álmodozók. Lázadók. Legendák.

Nem sokkal az amerikai premiert követően a hazai Discovery Channel is műsorára tűzi a csatorna legújabb fikciós saját gyártású minisorozatát, a Harley & Davidsons-t. A történet igaz alapokon nyugszik. Ergo, mindenidők legszebb motorjának (?) megszületését öleli fel. A szereplők sorában olyan színészek tűnnek fel, mint pl.: Michiel Huisman (Game of Thrones), Robert Aramayo (Game of Thrones) és Bug Hall; de persze lesz bőven mellékszereplő is (Wilson Bethel, Dougray Scott, Annie Read, Stephen Rider, Jessica Camacho, stb.). Odakinn három estét event formájában kerül terítékre szeptember 5-től, míg idehaza szeptember 18-ig kell várnunk a premierjére. A slusszpoén pedig, hogy másfél órás részekkel számolhatunk.

HarleyandtheDavidsons

Kommentáld!

Hazai kreatív: Az utolsó remény (The Last Ship)

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 19, 12:57-kor a(z) hazai marketing,szinkronhangok témába.

Jó látni, hogy a hazai tévécsatornák ismét költenek a plakátok gyártására. 4-5 évvel ezelőtt némileg holtpont érte ezt a szekciót, mert alig futhattunk bele kreatívanyagokba az utcákon, azonban sikerült visszahozniuk ezt a jó szokást.

Nem csak az országos tévék állnak elő ütőképes kreatívokkal, hanem a kábeles adók. Elég csak rápillantani a Viasat6-ra érkező Az utolsó remény, azaz a The Last Ship-ére, amivel amerikai vizeken se találkozhattunk – vagy legalábbis nekem kimaradt a szórásból. Abszolút az egyszerűség és a kreatívság uralkodik rajta. Mindent elmond, amiről a sorozat szólni fog, nincs mese, ez bizony telitalálatos lett. Alul azért ravaszul feltűntetik Michael Bay nevét, aki exec. producerként foglal helyet, de a stafétabot Hank Steinberg és Steve Kane kezében. Előbbihez köthető a Nyomtalanul c. sorozat, ami szép múltra tekint vissza.

Augusztus 30-án érkezik a TNT posztapokaliptikus drámája, amit 22 órás kezdéssel láthatunk a Viasat6 műsorán. Hogy kik lesznek a szinkronhangok, arra is választ tudunk adni, hiszen a tovább mögött a lista a karakterekhez.

TheLastShip-kreativ

(A szinkronlista a tovább mögött található.)

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Supergirl

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 6, 19:29-kor a(z) hazai marketing témába.

A Viasat3 meglovagolja a szuperhősök világát. Jól is teszik, hiszen a The Flash-sel és az Agents of SHIELD-del már szereztek egy fix nézőtábort, amiből lehet alapozni egy Supergirl-re. Ők nem is tesznek másképp, hozzák a CBS tavalyi DC-hősét, amit azóta a The CW átvett – de ez sztori és casting tekintetében teljesen mindegy. A lényeg, hogy augusztus 16-án Magyarország megkapja a következő szuperhősét egy nő személyében, hiszen valljuk be: nincs is valójában a világnak ilyenje, nem hogy nekünk. Ezzel próbált meg nyitni a DC-világa a gyengébbik nem felé.

Szóval a premier augusztus 16-án, 21 órakor. A hashtageket pedig használjátok. Továbbra is baromi jó ötletnek vélem ezt a fajta megoldást. Grat. marketing osztály.

1185x1750_SUPERGIRL_Viasat3_nezokep

Kommentáld!

Plakátba zárva: A S.H.I.E.L.D. ügynökei – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2016 August 2, 17:55-kor a(z) hazai marketing témába.

Itthon száműzött sorsra kerültek a szuperhősös koncepciók. (Értsd: egyik sem országoson fut!) Anno az RTL Klub-on startolt az Arrow, majd átvette a Cool – nézettségi okokból kifolyólag. A testvérsorozatára, a The Flash-re a Viasat3 csapott le, ami majdnem szintre hozta már a nézőit az amerikai premierre. Most jöhet a vérfrissítés, mind a DC, mind a Marvel-vonalon. Aki követ minket Facebook-on láthatta a Supergirl-ös plakátot, amit tegnap posztoltunk (ide is kikerül!), hiszen augusztus 16-án duplázva kapjuk a leányzó részeit.

Lesz más is. Augusztus 22-től a Marvel’s Agents of SHIELD 3. évadja is elstartol. Ez volt terítéken a 2015/16-os tévés idényben, tehát egy etapnyi lemaradásunk van az amerikaiakhoz képest. A széria különlegessége, hogy sikerült magára találnia, és több helyen is azt olvasni, hogy az első két évadját simán felülmúlták. Ilyen kritikával pedig minimum megérdemel egy második esélyt azoknál is, akik útközben kiszálltak az elégedetlenség miatt. A végére pedig a slusszpoén, hogy két napra rá jön a Carter ügynök, azaz a testvérsorozat, a Marvel’s Agent Carter. Azt se hagyjátok ki, de még addig úgy is lesz cikk írva.

Mellesleg a Viasat3 nyomatja a #superpower hashtag-et. Szerintem rajtuk kívül egy csatorna se annyira intelligens, hogy hasonló ötletes reklámhoz nyúljon. Innen is jár a pacsi a külföldi mentalítás elcsenéséhez.

“Emberfeletti hősök, embertelen küzdelmek.”

1185x1750_MAOS_Viasat3_nezokep

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats