Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 1, 21:57-kor a(z) Hírek,Kanadai régió témába.

 • Az FXX berendelte az It’s Always Sunny in Philadelphia 13-14. évadját. Sose fog véget érni a rémálom – ahogy az egyik haverom megfogalmazta. A döntés nagyon adta magát, hiszen a teljes lakosság körében +13%-ot növekedett Live+7-ben, míg 18-49-ben +8%-ot.
 • Tess Paras megy vendégszerepelni a Crazy Ex-Girlfriend 1×18-ba, ami a szezonfinálé lesz.
 • Judy Reyes vendégeskedni fog a Jane the Virgin 2×18-ban, amit Anna Mastro fogja rendezni.
 • Teddy Sears a The Flash 2×18-ban tűnik fel.
 • Neal McDonough és Megalyn E.K. az Arrow 4×15-ben fog vendégszerepelni.
 • Aleks Paunovic és Mike „The Miz” Mizanin a Supernatural 11×15-ban lesz látható – utóbbiról annyit kell tudni, hogy egy WWE Champion-os „sportoló”.
 • A CBC megtartotta az éves Upfronts-át. Berendelte a Canada’s Smartest Person 3. évadját (6 rész, 2016 ősze), a Crash Gallery 2. etapját (5 rész, 2017-ben), az Exhibitionists 2. szezonját (26 félórás rész, 2016 ősze), a Hello Goodbye 2. etapját (13 rész, 2016 ősze), az Interrupt This Program 2. szezonját (5 rész, 2017 tele) és a This Life 2. évadját (10 rész, 2016 ősze).
 • Sőt, a normálisabb, nézhetőbb és nálunk is ismertebb sorozatokat se feledjük el, mert zöld utat kapott a 18 részből álló Murdoch Mysteries 10. évadja, a 10 részes The Romeo Section 2. etapja, a szintén 10 epizódos X Company 3. szériája, valamint a Heartland 10. etapja, ami 18 részes lesz. Az X Company-t leszámítva mindegyiket ősszel kapjuk meg.
 • És nyilván a korábbi berendelésekről se feledkezzünk el, ahol az alábbi sorozatok kaptak jegyet a 2016/17-es idényre: a This Hour Has 22 Minutes 24. évad, a Rick Mercer Report 14. évad, a Schitt’s Creek 3. évad, a Mr. D 6. évad, a Dragons’ Den 11. évad, a Still Standing 2. évad, a Michael: Tuesdays & Thursdays 2. évad és a When Calls The Heart 2. évad.
 • Van néhány címünk: We All Fall DownFear the Walking Dead 2×02; Once More Unto the Bleach / Another One Wipes the Dust / War and Grease / Sweeping With The Enemy / A Time to Spill / The Maid Who Knew Too Much / Blood, Sweat, and Smears / I Saw The ShineDevious Maids 4×01-08;
 • Kit Harrington-nal készített interjút a SpoilerTV.com, amiből ezt-azt meg lehet tudni a Game of Thrones 6. évadjáról.
 • Reginald VelJohnson vendégszerepelni fog a Girl Meets World 3. évadjában.
 • Június 6-án startol a Devious Maids 4. évadja, illetve az Un-Real 2. etapja.
 • Az Amazon berendelte a Bosch 3. évadját. Legkorábban a 2017-es évben tűnhet fel a műsorukon. Nem kellett sokat várnunk rá, hiszen a 2. etapot március 11-én tette elérhetővé a stream oldal. Idehaza a Fox szolgált otthonául.
 • Itt megnézhető a 12 Monkeys első évadjának bakiparádéja, ami felkerült a DVD-jére.
 • Patrick J. Adams kiemelt visszatérő szereplője lesz a DC’s Legends of Tomorrow-ban.
 • Mickey Mouse, a Disney egyik ikonikus karaktere ott lesz a Once Upon a Time évadzárójában. Komolyan, már elvesztettem a fonalat, ez a sok hős miként tud feltűnni a történetében, de a népnek ez kell.
 • Katie Cassidy vendégszerepelni fog a The Flash 2. évadjában.
 • Kirk Fox visszatérőként tűnik fel a Rush Hour 1×02-03-ban, illetve utóbbiban Steele Gagnon is jelen lesz.
 • Teri Hatcher beugrik a The Odd Couple 2×03-ba.
 • Jesse Luken és William Fichtner a Mom 3×18-ban lesz látható.
 • Ed Quinn, Steve Agee és Michael Edelstein pedig a Two Broke Girls 5×19-ban vendégszerepelhet.

Kommentáld!

A “kanadai TV-s Oscar” nyertesei 2016-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2016 March 27, 23:14-kor a(z) díjátadók,Kanadai régió témába.

screen_awards_20160313

2016-os évi kanadai szakszervezeti és egyéb listák: Színészek | Írók | Rendezők + „A kanadai TV-s Oscar

Miután végére értem az amerikai szakszervezetek listájának úgy gondoltam, hogy kicsit körbe nézek a világban. Nyilván a legközelebb szomszédságukra esett a választásom, Kanadára, ahol sűrűn forgatnak sorozatokat az alacsonyabb költségekből adódóan. Vancouver pl.: az egyik kedvenc helye a misztikus ötleteknek, köztük mondjuk a Grimm-nek vagy a Supernatural-nek. Ezeket viszont minden tekintetben Amerikához párosítják. Most lessük meg, hogy alapvetően melyek azok a produkciók, amik ott születnek és első sorban a kanadai tévékben tűnnek fel. Sokat emlegethetnék, hiszen az Orphan Black, a Rookie Blue vagy a részben idehaza forgatott X Company is ilyen.

Március közepén a Canadian Screen Awards keretében kiosztották az ország legrangosabb díjait. Hivatalosan a „kanadai TV-s Oscarként” tudnám körbeírni, de talán a „kanadai Emmy-díj” jelző se túlzás, mert ennél rangosabb awards-ük nincs.

Először kezdeném a hiánypótlást, ugyanis felkerült a netre a komplett jelöltek listája, amiből mi csak egy falatnyit mutattunk meg januárban. Teljesen kibővült, aki át akarja tekinteni, annak 55 oldalon kell keresztül verekednie magát. (És akkor már itt jegyezném meg, hogy a nyertesek listája se teljes, ami a tovább mögött olvasható. A boldogokról itt és itt összegeznek sajtóközlemény formában.)

Nem szeretnék elspoilerezni egyetlen győztest se, ezért csak a jelöltekről beszélnek, újra! A listát a Schitt’s Creek vezeti 14 jelöléssel, amit az Orphan Black követ 13-mal, illetve a The 19-2 és a Mr. D 12-12-vel, majd pedig a Book of Negroes 11-gyel. Szóval ez az az 5 sorozat, amire mindenképpen oda kellett volna figyelnünk 2015-ben. Ha elmulasztottuk volna bármelyiknek a premierjét, akkor érdemes lesz a körmükre nézni, mert kiemelkednek a listából. A nyertesek kiléte a két fenti linken, illetve a tovább mögött a főbb kategóriáké.

Tovább…

Kommentáld!

19-2 lesz az új Rookie Blue?

 
Beküldte: Kanyecc 2016 February 15, 15:42-kor a(z) DVD,Kanadai régió témába.

Ha járőrös sorozatot akarok nézni, akkor egyértelműen a kanadaiak háza tájára kell nézni. A GlobalTV-féle Rookie Blue tavaly ősszel befejezte életpályáját, viszont a Bravo részéről még ott a 19-2, ami hasonlóképp ezt a műfajt erősíti. 2. évadja már lement, a harmadik pedig várjuk, hogy műsorára tűzze. Lassan aktuális lesz.

Az RLJ Entertainment nevű kiadó vállalkozott a feladatra, hogy április 26-án piacra dobja a sorozat 1. szériáját, némi extrával, mint pl.: Színfalak mögött videókkal, Featurette-ekkel. 3 lemezre rakják rá a részeit, a borítója pedig így fog festeni. Rajta a Huffington Post kritikaszösszenete: „Smart… Character-driven drama”.

19dash2_S1

 

Kommentáld!

A “kanadai TV-s Oscar” jelöltjei 2016-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2016 January 22, 15:31-kor a(z) díjátadók,Kanadai régió témába.

csa2016logo

2016-os évi szakszervezeti listák: amerikai színész jelöltek | kanadai színész jelöltek

Nézzük át Amerika szomszédságába, hiszen amikor egy adott szakszervezetet felemlegetünk, akkor mindig az amerikai részlegre célzunk, holott vannak bizonyos céheknek más országban is képviselői. Ilyen a kanadai színészek vagy operatőrök szakszervezete, amik hasonlóképpen a jenkihez, évente elismerést adnak át azoknak a szakmabeli kollégáknak, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak. A Canadian Screen Awards tulajdonképpen a kanadai színészek szakszervezetének díjátadója. Akadnak nemzetközi produkciók is a listán, amiket náluk forgatnak, de java részt tényleg csak az kerülhet fel a listára, aki vérbeli kanadai.

A jelöltek listáját a napokban hirdették ki, míg a győztesek kilétére március 13-ig kell várnunk, amit a CBC egy élőgála formájában fog levezényelni.

Miért jó számon tartani másik országok awards-ét? – Nagyon egyszerűen meg lehet válaszolni a kérdést, hiszen az, aki nem tartja számon a kanadaiak kínálatát is képbe kerülhet, hogy melyek azok a kategórián belüli sorozatok, amikre lehet figyelmet kellene fordítani. A drámáknál ilyen 19-2 és a Strange Empire, a komédiáknál a Mr. D és a Schitt’s Creek. Akadnak ismerősen csengő nevek is, mint az X Company, a Saving Hope vagy a Motive, amikről cikkeztünk eleget az elmúlt években, valamint utóbbi kettőnek már a hazai premierjén is túlvagyunk.

Mutatnám a hivatalos közleményt, melyben fellelhető pár olyan infó is, amit a tovább mögött nem találtok – de amúgy a lényeget odadugtam.

Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Blood & Water

 
Beküldte: Kanyecc 2015 November 2, 15:31-kor a(z) Kanadai régió,Vizuális egyveleg témába.

Kacsintgassunk ki más országok kínálatára. Kanadában az OMNI képernyőjén november 8-án startol egy újonc, mely a Blood & Water címre hallgat. A produkció különlegessége, hogy az angol mellett leforgatták mandarin és kantoni nyelven is, valamint premierje előtt neki láttak a 2. évadjának előkészületeinek – tehát hosszabb távra számolnak vele.

A történet egy bűnügyi drámát tár elénk, melyben egy nyomozónő áll a középpontban, aki saját határait átlépve próbál egy eléggé komplexnek tűnő ügy végére pontot tenni, ahol a nyomást a meggyilkolt alany családja jelenti. A rendezésért: John L’Ecuyer volt a felelős. A szereplők sorában: Peter Outerbridge (Orphan Black), Elfina Luk, Fiona Fu, Mobil Liu, Oscar Hsu, Loretta Yu, Osric Chau, és Russell Yuen, valamint Stuart Hughes, Joel Keller, Morgan Kelly, Maria Ricossa, Victor Chiu, és Richard Chevolleau foglal helyet.

A premierig még mutatni fogunk hozzá előzetest, addig érjétek be a sokatmondó plakáttal.

blood_and_water

Kommentáld!

Két évad után kaszálták a Remedy-t

 
Beküldte: Kanyecc 2015 May 24, 11:05-kor a(z) Hírek,Kanadai régió témába.

image

Úgy ért véget a Remedy című kanadai sorozat, hogy közben bele se kukkantottunk. Az persze félig vigasztal, hogy a nem ez az első és egyben utolsó hozzákapcsolódó cikk, hiszen az első évadjának előzetesét megmutattuk annak idején.

A GlobalTV-n futott két szezonnyit.

A romló nézettsége lett a veszte, de ez azért is adta magát, mert Gerg Spottiswood nem is arra törekedett, hogy a jelenkor legjobb kórházas drámáját tegye le az asztalra – inkabb csak egy olyat, amelynek karakterei megfogják a nézőt. A szereplők között akadnak ismerős arcok, nekem legalábbis a Person of Interest-ből Enrico Colantoni egyből szemet szúrt. Mellette még feltűnik: Sara Canning, Dillon Casey, Genelle Williams Sarah Allen, Matt Ward, Patrick McKenna, Martha Burns és Niall Matter.

A készítő tweetben köszönte meg a rajongók kitartását:

#RemedyTV was cancelled today. Proud of the show, the people who made it and the fans who supported it. Thanks for watching.

Kommentáld!

Kanadaiak szerint 2015-ben…

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 30, 17:30-kor a(z) díjátadók,Kanadai régió témába.

Miután maga mögött tudhatom az amerikai részleget, kicsit kikacsintgatok a környező országok díjátadóira is. Az elmúlt napokban többször felemlegettem az Orphan Black elsöprő sikerét az Canadian Screen Awards-ön, ahol 13 jelöléséből 10-et sikerült díjra váltania, s ezáltal talán a legnépszerűbb drámája is lett az eseménynek. (Mivel feléjük nem jellemző a kiadott sajtóközlemény végére egy összesítést tenni, így csak betippelem ezt, de ez a tipp 50% felett van, szóval eléggé sanszos a népszerűsége.)

canada-awards

Nézzétek el nekem, hogy nem mutatnom meg az összes kategóriát, de majd lentebb adok két linket, ahol a komplettség ki fog teljesedni. Kanadának is van sorozata, amit nézünk. Ilyen a Motive, a Continuum vagy a már sokat emlegetett Orphan Black. Oké, hogy többsége koprodukcióban születik, de a jenkik általában csak besegítenek a forgalmazásában, hogy levegyék a vállukról a terhet, s ezáltal olcsóbban képernyőjükre tűzhessék, illetve siker esetén ők is beszállhassanak a mellkas verdesésbe. Kicsit olyannak érzem ezt az award-öt, mint ha a hazai Emmy-ről beszélnének, mert végig minek minden fontos területen, azaz a rendezésen, a látványvilágon, a zenén, az íráson, stb. – még a casting is kapott külön szekciót.

Nem akarom elnyújtani a szövegelést, de mégis fontosnak tartanám még a tovább elé leírni, mikben is nyert az Orphan Black 2. évadja díjat: a rendezésben, a legjobb eredeti zenében, a fényképezésben, az operatőri melóban, a vágásban, a ruházatban, az írásban, a castingban, a mellékszerepben, a főszerepekben – illetve hoppon maradt a látványvilágnál, a legjobb „nem eredeti” zenéknél, és egy másik epizód írásánál.

Akit érdekel a teljes jelölt lista, az ide kattintson; akit a teljes nyertes, az ide, akit pedig az általunk fontosabbnak vélt kategóriák, azok a tovább mögé!

Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): X Company

 
Beküldte: Kanyecc 2015 February 4, 12:36-kor a(z) Kanadai régió,videó témába.

A kanadai régióból egy sorozatot tudnék mindössze kiemelni, melynek premierjét az év első feléből várom, ez pedig a Camp X, mely mára az X Company címen hordozza mindazt, amiről 2014-ben írtunk és beszéltünk. Ha nem is hallottatok róla sokat, akkor is talán az megvolt, hogy Magyarország szolgált forgatási helyszínéül, tehát a statiszták között biztosan lesznek ismerős arcok azok számára, akik ismerősei azokat, akik részt vettek a forgatásán. – Ööö… ha te mondod! A CBC műsorán startol február 18-án, a történetének középpontjában: a II. világháború alatt zajló kémsztori. Ha ez nem győzött volna meg, akkor majd a következő három ajánló megfog.


Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Bitten – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 January 17, 12:14-kor a(z) Kanadai régió,Vizuális egyveleg témába.

3 hét múlva tér vissza a vérfarkas csaj. A kanadai Showcase-en futó sorozat nem örvend se odakinn, se idehaza nagy sikernek.

wpid-wp-1421491987034.jpeg

1 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2015 January 7, 23:33-kor a(z) Hírek,Kanadai régió témába.

 • Csatornát vált a Fapad. Az m1 helyett a DunaTV-n kerül folytatásra márciusban.
 • A mai nappal megkezdődik a téli TCA Press Tour 2015-ös szekciója. Külön cikkek formájában próbálunk beszámolni az ott elhangzott tényekről. Remélem mindegyikre fog kellő idő jutni, ha pedig nem, akkor jönnek hírmorzsákba.
 • A Hulu berendelte a Hotwives of Orlando 2. évadját, ami Las Vegasban fog játszódni.
 • Január 7-én, azaz este debütál a The Book of Negroes című kanadai produkció, ami Lawrence Hill azonos című könyvét dolgozza fel minisorozat formájában. (Itthon is megjelent!) Nem fog kapni külön cikket, de amit kell róla tudni, hogy egy rabszolganő életére fókuszál. A szereplők sorában: Louis Gossett Jr. and Cuba Gooding Jr., Aunjanue Ellis (The Help), Lyriq Bent (Rookie Blue), Jane Alexander (The Cider House Rules), Ben Chaplin (Dorian Gray) és Allan Hawco (Republic of Doyle). Itt megnézhető az ajánlója.
 • Az HBO ismét olyat alkotott, ami példaértékű. 150 amerikai IMAX moziban előzeteseket fognak adni a Game of Thrones-ból. (Mondjatok még egy sorozatot, aminek az ajánlóját a mozifilm kezdése előtt megnézheted bárhol. Ugye hogy nincs ilyen!)
 • Az EW.com értesülése szerint nem kapunk Orange is the New Black ötletet az Archer 6. évadjában, ami holnap kezdődik az FX-en. Pedig valahonnan született egy átmash-upolt fotó.
 • Az USA elkaszálta a Covert Affairs-ot 5 évadot követően. A döntés nem meglepő, hiszen a 4.88 milliós 2010-es startjához képest a legutóbbi epizódját már csak 1.59 millióan nézték. – A csatornának amúgy van bőven újonca (Dig, Mr. Robot és Complications) és pilotterve (Colony, Queen of the South, Evil Men és Stanistan), hogy bátran meghozzon egy ilyen fontos döntést még a TCA előtt.
 • Mark Margolis megy főszereplőnek a Constantine-ba, ahol a DC-féle Felix Faust-ot fogja alakítani.
 • Ruby Rose az Orange is the New Black-be vállalt szerepet.
 • Az EW.com írt egy hosszabb cikket az Empire kezdéséről. Eléggé velős, benne a lényeg, aki csak úgy látatlanul nem akarna belekezdeni, azoknak mindenképpen ajánlom figyelmébe.
 • Igaz a napokban közöltünk egy 2015-ös midseason menetrendet, azonban a Vulture csapata csinált egy sokkal jobbat. Rajta kiemelve minden újonc, tévéfilm és minisorozat; továbbá leolvasható a csatorna és a timeslot is. Plusz pár újdonsággal kibővült, amikről még az este folyamán szó lesz, addig kis kitartást.
 • Azt írják, hogy volt elrejtve az Agent Carter-ben Iron Man 2-es Easter eggs.
 • A Last Man Standing-nél nem mintha mozogna a léc, de a készítők azért hogy bebiztosítsák magukat csinálnak egy Home Improvement reunion-t, melynek keretében Patricia Richardson beköltözik Mike szomszédságába. Egy kép hozzá.
 • Elég masszív nézettséggel tért vissza a PBS műsorára a Downton Abbey az 5. évaddal, ugyanis a nyitóepizódot 101 millióan látták, ami félelmetesen erős.
 • John Travolta megy az FX-es American Crime Story-ba főszereplőnek. Elég masszív casting hír.
 • Paul Kaye vendégszerepelni fog a Doctor Who 9. etapjában.
 • Nyakunkon a Super Bowl. Az NBC a meccs reklám helyeinek 95%-át már értékesítette. 2015-ben egy félperces reklám 4.4-4.5 millió dollárba kerül, ami brutálisan sok. Amit még lehet tudni, hogy 15 új hirdető van az összben.
 • A 32. Paley Fest 2015. március 6 és 13 között kerül megrendezésre, ahol már biztos, hogy a Scandal, a The Good Wife, a The Flash és az Arrow jelen lesz egy-egy panellal.
 • Rahul Khanna vendégszereplője lesz a The Americans 3×02-nek.

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats