Déli előzetes (2): ABC One

 
Beküldte: Kanyecc 2015 December 2, 12:00-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

Az ausztrálok ABC készített egy csatornapromót a jövő évi visszatérőihez, valamint újoncaihoz. Cirka 8 percen keresztül végig követhetjük, mely ötletekkel akarják megvenni a hazai nézőiket. Ilyen hosszú ajánlóval még életembe nem találkoztam, bár fel lehet fogni ezt olyannak is, mint amikor az amerikai tévéadók Fall preview formában leadják augusztus végén/szeptember elején, hogy ősszel mikkel akarnak durrantani a nagyközönség előtt. Csak címszavakban, had említsem meg, mely sorozatötletek kerülnek szóba: Barracuda, The Code 2. évad, Jack Irish, Cleverman, Janet King 2. évad, The Doctor Blake Mysteries 4. évad, Rake 4. évad. (Klikk a videóra)


Kommentáld!

Délutáni előzetes: The Kettering Incident

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 27, 16:57-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

Az Animal Kingdom producerétől érkezik egy ausztrál sorozat, a The Kettering Incident. A 8 részes dráma középpontjában: egy nyomozás áll. A sztori különlegességét az adja, hogy két fiatal lány eltűnik a gótikusnak becézgetett Tasmaniában, ugyanazon titokzatos körülmények között, csak éppen a két eset között 15 évnyi differencia van. A szereplők sorában: Elizabeth Debicki, Matthew Le Nevez, Alison Whyte, Katie Robertson, Marcus Hensley, Nathan Spencer, Brad Kannegiesser, Kris McQuade, Matthew Burton és Henry Nixon. A rendezésért: Rowan Woods és Tony Krawitz lesz a felelős.

A forgatás még tavaly nyáron zajlott le. A tervek szerint 2015 novemberében kerülhet műsorára a SoHo-nak. Előzetes alapján érdemes lesz figyelni az érkezésére.


Kommentáld!

Délelőtti előzetes (2): How Not to Behave

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 1, 11:23-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

How Not to Behave is like Seinfeld meets Attenborough.
Jon Casimir, az ABC egyik fejese

Július 15-én egy eléggé fárasztó dokumentum stílusú komédiát hoz képernyőre az ausztrál ABC. A How not to behave címre hallgató 15 részes vígjáték házigazdája: Gretel Killeen és Matt Okine lesz, akik megtanítják nekünk, hogy hogyan ne viselkedjünk adott szituációkban. A készítők sorában: Jennifer Collins és Sophia Zachariou. Nem sok mindent fűznék hozzá, hiszen a fentebbi hasonlót is, ami a csatorna egyik vezetőjének szájából hangzott el, mindent elmond arról, hogy mégis mire kellene majd számítanunk. Nézzük helyette az első ajánlóját. (A 20 órás timeslotba rakták, hogy legyen esélye.)


Kommentáld!

Délelőtti előzetes (1): Glitch

 
Beküldte: Kanyecc 2015 July 1, 10:44-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

A town has brought them together.
Why them? Why here? Why Now?

Végre az időjárás is éreztetni akarja, hogy megérkezett a nyár. Az ausztrál ABC tévécsatorna egy újabb misztikus sorozattal próbálja megérinteni a nézőit. A Glitch középpontjában hat ember áll, akiknek már nem szabadna az élők sorában lenniük – ugyanis halottak voltak ezidáig, viszont egyik estéről a másikra feltámadtak a halálból. A gyártásért a Matchbox Pictures a felelős, akihez kapcsolódik a The Slap, a The Family Law vagy a Nowhere Boys is. (Természetesen csak az ismerteket emeltem ki, hiszen számtalan szkript nélküli produkcióval rendelkeznek.)

A szereplők sorában: Emma Booth, Emily Barclay, Rodger Corser, Genevieve O’Reilly, Andrew McFarlane, Daniela Farinacci és Sean Keenan, valamint Tony Ayres. Az írók sorában: Louise Fox, Kris Mrksa és Giula Sandler, míg Emma Freeman lesz a felelős a rendezésért, illetve producerként besegít: Ewan Burnett, Louise Fox, Debbie Lee és Carole Sklan. Mutatnék hozzá két előzetest. Start július 9-én.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Wentworth – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2015 March 19, 12:38-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

Még március első felében rendelte be az ausztrál SoHo nevű csatorna a Wentworth 4. évadját úgy, hogy a harmadik csak április 7-én startol. Van bizalom, bár lehet az is közrejátszott, hogy a jogait eladták több országnak, sőt a németek Block B – Unter Arrest címmel megcsinálták a saját változatukat. Idehaza a FilmBox adta le tavaly áprilisban az első szériáját, mely a Wentworth: A Nők börtöne címen futott. Sajnos nem sok tapasztalatunk volt hozzá, így a véleményt az olvasóinkra bízom. Mutatnám az új előzetest.


Tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Gallipoli

 
Beküldte: Kanyecc 2015 February 15, 14:27-kor a(z) Ausztrál régió,Vizuális egyveleg témába.

Manapság ritka számba megy a jó, minőségi minisorozat készítés. Christopher Lee vállalkozott a feladatra, hogy a Nine Network nevű ausztrál tévécsatornának készít egyet, ami 7 részben merülne ki és fókuszában a térség egyik legnagyobb jelentőséggel bíró I. világháborúban zajló gallipoli-csatája volna.

A forgatás még tavaly tavasszal vette kezdetét, három hónapon át rögzítették a jeleneteket. Ez az időszak azért is volt fontos, hiszen az eredeti csata is ekkor zajlott, pontosabban: 1915. április 25-én. Az alapokat nem csak a történelem, hanem Les Carlyon azonos című best-seller könyve adta. Mivel 2015-ben lesz a 100. évfordulója a csatának, így mindenképpen nagy nyomás nehezedett rájuk. A pilot részt már lehet tölteni, hiszen február 9-én startolt. (A kezdést 1.104 millióan látták a szigetországban!)

Társkészítők sorában: John Edwards és Robert Connolly kap még helyet. A szereplőgárda népes. Kodi Smit-McPhee, Harry Greenwood, Sam Parsonson, Tom Budge, James Callis, John Bach, Nicholas Hope, Anthony Hayes, Matt Nable, Leon Ford, Ashleigh Cummings és Justine Clarke. A történet valójában arról szólna, hogy adott egy 17 éves srác, aki idősebbnek adja ki magát besorozáskor, hogy bátyja mellett harcolhasson.

gallipoli_ver5_xlg

(A tovább mögött folytatódik a plakátgaléria a karakterposzterekkel! Klikk, ha érdekelnek!)

Tovább…

Kommentáld!

Esti előzetes (3): Gallipoli

 
Beküldte: Kanyecc 2015 January 24, 22:53-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

Kétszer már esett szó a Gillipoli-ról, ami a Channel 9 egyik év elejei nagydurranásának ígérkezik. Az elmúlt hetekben a csatorna nagyon ráfeküdt az ajánlók gyártására és ennek tudatában több hosszú előzetes is érkezett, mellyel még könnyebben tudjuk leszűrni, hogy mit képzeljünk magunk elé. Másrészről, azért került ekkora fókuszba, mivel a 100. évfordulóra készül a minisorozat, melyet Christopher Lee nevével jegyeznek, illetve Glendyn Ivin rendezésével. Nézzük, mik érkeztek. Elég ha csak a leghosszabbra vettek egy pillantást, hiszen abban minden jelenet ott van.


Tovább…

Kommentáld!

Délutáni előzetes (3): Channel 9

 
Beküldte: Kanyecc 2015 January 22, 15:24-kor a(z) Ausztrál régió témába.

Valljuk be, a csatornapromóknak nagy ereje van. Itt jön elő, hogy egy tévéadó marketing osztálya mennyire tudja megnyerni azokat a nézőket, akik csak elvétve ülnek le a kínálatuk elé. A britek a legjobbak, mert ha megnézzük mind az országos, mind a kábeles részlegüket szint havi – de ha nem, akkoris legalább negyedéves – viszonylatban gyártják az ilyeneket, amik baromi hangulatosak, jól szerkesztettek. Most jött egy az ausztrál Nine-tól is egy. Úgy hogy mennyire eltalálták ők is az egyensúlyt?!


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): Hiding

 
Beküldte: Kanyecc 2015 January 7, 13:51-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

Az ausztrál régiót azért szeretem, mert tudnak olyan típusú (általában családi) drámákat csinálni, ami nem az akcióra, az izgalomra vagy éppen a feelgoodságra fókuszál, hanem a borongós hangulatra, a mélyebb fajta depresszióra. Szabályosan átjön az a légkör a képernyőn, amit megélnek a karakterek, és már-már beleképzeli magát az ember abba a „nyomorult” valóságba. Senki se szeretne azonosulni egyikőjükkel. Ilyen volt számomra a The Slap, melyet az amerikaiak is feldolgoztak (tavasszal kapjuk meg!), illetve a Hiding is ugyanezt a vonalat erősíti.

A Hiding az ausztrál ABC legújabb drámája lesz, mely egy családra fókuszál, akik kénytelenek munkát, várost és identitást váltani egy balul elsült drogügy miatt. Szó szerint bekerülnek a tanúvédelmi programba, melynek nyomása kihat a család minden tagjára. A főszerepben: James Stewart lesz, aki a családfő szerepkörét kapta meg, illetve még Marcus Graham-et emelném ki. A startról egyelőre nincs infó, viszont a hosszú előzetese eléggé beszédes. Ez alapján tényleg mindenki le tudja szűrni, hogy most tetszik-e neki vagy sem!


Kommentáld!

Esti előzetes (2): Party Tricks

 
Beküldte: Kanyecc 2014 December 6, 21:03-kor a(z) Ausztrál régió,videó témába.

Ne rohanjunk annyira előre az időben. Akadnak még olyan ausztrál sorozatok, amikről nem esett szó, pedig már egy ideje bekerültek a pocketbe. Ilyen az októberben elstartolt Party Tricks is, ami a Ten műsorán megy. Egy politikai drámasorozatról beszélünk, mely a választások idején játszódik – két oldal próbálja maga mellé állítani az embereket. A kampányidőszak mellett betekinthetünk a 7 évvel ezelőtti múltjukba is a főszereplőnek, ami kellő mennyiségű titkot és hazugságot tartalmaz, mint azt sejteni lehet.

A pilot szkriptet az a Michael Lucas írta, akihez kapcsolódik az Offspring is. A szereplők sorában: Asher Keddie és Rodger Corser. Az első széria már lefutott, a másodikról nincs hír, viszont azt könyvelhetjük, hogy a pilotja után 710 ezer nézőről 476 ezerre, majd 407 ezerre csökkent. Az 1×03-nál érte el a mélypontját, melyet a fináléra 530 ezerre tudott felhozni. A rendezői között: Kate Dennis és Emma Freeman foglalt helyet. Most pedig jöjjön az ajánló.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats