Novemberben teljessé válik az X-akták

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 22, 8:41-kor a(z) Magyar DVD témába.

Most már bátran kijelenthetem, hogy van haldokló iparág idehaza, az tutibiztosan a DVD kiadóké. Próbálnak a nagycímekkel életben maradni, illetve a különféle fém és sima borítós változatokkal, de, ha csak sorozatokat adhatnának ki, akkor nagy bajban lennének. Ezt tükrözi az elmúlt hónapok aszályos időszaka. Tavaly december óta nem kaptunk értelmes megjelenést, nyilván egy-két kiadó gyermek tartalmakkal próbálkozik, mert azokat mégis csak pár ezer forintért pénzzé lehet tenni, de ha összességében nézzük, akkor majdnem egy esztendőnyit kellett várni arra, hogy megtörjön a jég és valami olyasmi jelenjen meg, amit még én is bátran megveszek úgy, hogy közben bármikor be tudnám szerezni az internet legmélyéről.

A BONTONFILM Magyarországnak jár a pacsi, akik részéről az X-akták 11. évadja fog kiadásra kerülni november 9-én. Csak DVD-n, de a Blu-ray témát a szegmensünkben hanyagolhatjuk.

Kaphattunk volna ennél jobb hírt a napokban? Nem hiszem! Hangok tekintetében szomszédbarát lett a DVD, ugyanis magyar nyelvből a klasszikus 2.0 sztereó került rá (a cseh és a lengyel társaságában), viszont, aki komálja az eredetit, azok inkább azt válasszák, mert ott az 5.1 a válaszható opció, ami valljuk be, sokkal hangzatosabb. Játékidőben 420 percnyit ígérnek. Képarány szempontból a mozivásznas 16:9-cel kell beérni. Kapunk extrákat is, igaz angol nyelven, viszont nem voltak restek és mellékelnek mellé magyar feliratot is, íme a lista:

– Környezettudatos forgatás
– Audiókommentár két epizódhoz
– A Scully-effektus
– Bakiparádé
– Beszélgetés David Duchovny és Gillian Anderson közreműködésével

Végezetül beszéljünk a piszkos anyagiakról. A 3 lemezre rázsúfolt 10 epizódért, illetve extra tartalomért 8.990 Ft-ot kérnek el, ami elsőre egy kicsit drágának hangzik, de ez mégis csak egy X-akták, klasszikus is, kult is, szóval ne spúrelkedjen senki. Másrészről, amúgy is belekerül hamar a leárazás hullámába, azzal pedig pár ezret spórolhatunk.

Közelebb járnak az Igazsághoz, mint valaha.”

x-files-s11

Kommentáld!

Újabb bőrt ránt(h)a(t)nak le a Doctor Who-rajongókról

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 28, 21:42-kor a(z) DVD témába.

Van olyan hely, ahol még virágzik a tévés DVD és Blu-ray piac – még ha Magyarországra ez egyáltalán nem húzható rá. Az elmúlt időszakban nem azért nincs a „magyar DVD” rovatunknak új cikke, mert lusták volnánk írni, hanem, mert a semmiről felesleges. A tavalyi év végén volt egy kiadós roham, amelynek böjtjét félév elteltével is érezzük.

A briteknél teljesen más a helyzet. Mindig kitalálnak valami őrült ötletet, amivel egy adott rajongói bázist le tudnak húzni. Ilyen, amikor évente kiadják a Trónok harcát komplett sorozatpakk formában. Ha kell az újfajta díszborítás, akkor vásárolj újra, egy kicsit drágábban. A Doctor Who nézőit is megannyi különleges kiadással leptél már meg, mert ott van, amikor kétrészletben, majd egészében adják ki az adott etapot, aztán vehetjük a Doctorokat is külön, mert ilyen kollekciók is akadnak. Közeljövőben, azaz majd október 2-án jön az újabb „bőrlehúzás”. Tartalom tekintetében nincs semmi változás, talán a minőségen javítottak, ahol rontottak kép és hang terén, viszont a borítás az megújult. Oly annyira, hogyha egymás mellé tesszük a 2005-ben indult franchise Doctorjait, akkor egy baromi jól kinéző szélesvásznú képet kapunk az univerzummal, a Doctorokkal és azok főbb segítőivel.

Mindezt DVD-n vásárolhatjuk meg 45 dolláros vételáron: itt, itt és itt. Blu-ray formáról egyelőre nem futott be hír, de ez nem azt jelenti, hogy ne futhatna be addig…

DW_complett

A tovább mögött megtekinthetők külön-külön is a borítók nagyobb méretben. Akit érdekel, az klikkeljen; akinek meg tetszik, az rendeljen!

Tovább…

Kommentáld!

Április se hoz sorozat-DVD-t

 
Beküldte: Kanyecc 2018 April 7, 11:05-kor a(z) Magyar DVD témába.

Hír a semmiről! Valamiért fontosnak érzem mégis, hogy leírjam számotokra, hogy ismét egy olyan hónapba léptünk, amikor “ez a pénz a gatyánk zsebében marad”. Valahol persze éreztem/tudtam, a tavaly évvégi bőség után a csak is a bőjt időszaka jöhet, de majd talán a május kedveskedik a sorozatnézőknek is.

Kommentáld!

Januárban kiadták az Angry Birds Toons 3. évadját

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 21, 15:45-kor a(z) Magyar DVD témába.

Se a Provideo, se a BontonFilm nem adott ki sorozat DVD-t a 2018-as év első negyedévében. Igaz, még nem telt el, viszont a kiadott közleményeikből meg tudom erősíteni, hogy csak a mozifilmeket adagolják a vásárlóiknak. Más a helyzet a GHE-vel, ahonnan egy rajzfilmsorozat legfrissebb epizódjai érhetők el január vége óta.

Pontosítok, az Angry Birds Toons legutóbbi, azaz 3. évadjáról van szó, ami január 20-tól vásárolható. Odakinn, Amerikában augusztusban és decemberben jelent meg a kettévágott 26 epizódos szériája. Jelenleg nincs több, azaz teljes lehet a hazai gyűjtők kollekciója vele. Árban sincs nagy elrugaszkodás, a libri weboldalán nevetséges 999 Ft-os árról van most leakciózva 494 Ft-ra. Annyiért még elgondolkodik az is, aki alapvetően inkább a letöltés mellett teszi le a voksát. A borítóik megint pofásak lettek, mutatnám!

AngryBirds-S3_Vol1AngryBirds-S3_Vol2

Kommentáld!

Nincs sorozatmegjelenés a láthatáron

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 16, 15:50-kor a(z) Magyar DVD témába.

Helyzetjelentés következne, ugyanis a ProVideo-tól és a Bonton Film kiadótól is kapom az aktuális sajtóközleményeket, hogy az adott hónapban milyen filmet és sorozatot akarnak elhozni a magyar vásárlóknak. Nos, a helyzet kiábrándító, ugyanis se januárban, se februárban – előbbitől pedig még márciusban sem fogunk kapni DVD-t. A decemberi bőség zavara úgy fest visszavág. Remélhetőleg április megtöri a böjtöt, bár továbbra sem tudom, hogy mekkora piaca van még hazánkban ennek a haldokló iparágnak.

(Megmondom őszintén, manapság inkább könyvekre költöm minden pénzem, mint hogy pénzt adjak ki egy olyan egykori kedvencre, amit többszörösen leáraztak DVD-n. Egyszerűbb a netről beszerezni, vagy éppen elővenni valamelyik winchesterről. De szerintem ezzel más is így van. Kár tévhitben ringatni bárkit is, elmúltak azok az idők, amikor a DVD és a Blu-ray gyűjtés menő dolognak számított.)

5 Hozzászólás

A tökéletes karácsonyi ajándék.

 
Beküldte: Kanyecc 2017 December 7, 21:47-kor a(z) DVD témába.

Nosztalgiázás. Míg egy egész ország döbbenten figyeli, hogy a különböző hazai médiumok beszámolnak arról, hogy se a Tv2, se az RTL Klub ünnepi menetrendjében nem szerepel (még? vagy még!) a Reszkessetek betőrök, addig mi mást tűztünk ki célul. Nyilván manapság simán kijelenthető, hogy a DVD és a Blu-ray iparág a stream oldalak megjelenésével halott – azaz mindenki annak akarja kezelni, de szerintem olyan ez a részleg, mint a tévécsatornák: több kell, hogy egyik napról a másikra eltűnjön és az emberek a váltással egyet is értsenek. Másrészről, hozhatnám élőpéldaként jómagam, hiszen nincs Blu-ray lejátszom, mégis rendelkezem a Mad Max 3. részének fémdobozos kékkiadásával, ami igaz bontatlan, viszont ezzel tisztelgek a készítők előtt, mert olyan maradandót alkottak, amit ki kell helyeznem a polcra. Valaki fényképeket kereteztet, Én beszerzek a Kedvenceket – amiket ki sem bontok, hiszen megvan valahonnan.

Na de fentebb nosztalgiát ígértem. Gyermekkorom egy másik meghatározó sorozata a Dragon Ball és Dragon Ball Z volt. Melyik fiúnak nem? Jártam karate oktatásokra is. Tudom!… Fiatalság, bolondság, viszont annyira maradandó élményt adott, hogy bátran előkapom a winchesterről és berakom csak úgy. Innen és a keresgélésből jönne a hír maga:

Az Amazon úgy döntött, hogy a darabokban heverő Dragon Ball Z rajzfilmsorozat Blu-ray kiadásait – amit 2013 őszén és telén dobtak piacra a tovább mögött meglapuló borításokkal – egybecsomagolja, és gazdaságosabb áron kínálja olyan fanatikusoknak, akik hajlandóak érte adni cirka 47 ezer forintot. Viccesen hangzik a gazdaságos jelző az előző mondatban, de igaz, mivel ha egyesével akarnánk mind a kilenc évadját beszerezni, akkor a végösszeg hamar 60 ezer forintra rúgna, ami hát borsós karácsonyi ajándéknak tekinthető; viszont nem feledni, aki kapja, az biztosan fülig érő szájjal érzékenyül majd el. …Legalábbis nálam ez lenne!

Mutatnám a csomagolást, egyébként 2017. november 14. óta elérhető. Ha ügyesek és gyorsak vagytok, még ideérhet a karácsonyfa alá.

DB-Z-Blu-ray-Pack-001

A tovább mögött a csomagolás további oldalai. Klikk, aki nosztalgiázna.

Tovább…

Kommentáld!

A majdnem komplett Trónok harca-sorozatpakk

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 28, 20:10-kor a(z) Magyar DVD témába.

A kihalóban lévő DVD iparágban is lehet profitot termelni egy-két kapós címmel. A Trónok harca ezt a kört erősíti, hiszen köztudott, hogy a stream szolgáltatók nyomott áraival versenyezni butaság, mégis akadnak olyan nézők, akik szereti a polcon tudni kedvencüket. Holott, ha belegondoltok, teljesen butaság ez a fajta ragaszkodás, mivel elő kell keresgélni, be kell rakni a lemezt, amit lehet a lejátszó nem is olvas, mert karcos lett idő közben… szóval macera. Ettől függetlenül mi se szeretnénk, ha teljesen megsemmisülne a DVD és Blu-ray iparág, mert a különféle extrákat ezeken keresztül kapjuk meg, ami olykor megéri a pénzét.

Magyarországon egyetlen sorozat létezik, aminél alkalmazzák a megújuló sorozatpakk kiadást, az pedig a Game of Thrones. Megújuló, hiszen évente érkezik az éppen aktuális szériával kibővítve. A mostani csomagolás a hét lélegzetelállító évad jelzőt kapta. A 35 dupla rétegű DVD-lemezre sztereo magyar hang, illetve 5.1-es angol került. Természetesen az alap extrákat tartalmazza a csomagolás, így az áráról kell már csak beszélnem. Egyes oldalakon 24 ezret írnak, de nyilván akcióval mérsékelhető ez a végösszeg. Ha mégsem, akkor is a díszcsomagolás elég kárpótlás lehet.

Y34783_Game of Thrones_S1-7_DVD_Slipcase_3D

Kommentáld!

Mikulás napján érkezik a Halálos fegyver-DVD

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 24, 13:26-kor a(z) Magyar DVD témába.

Ami miatt a Halálos fegyver igazi kincs, az a szereposztás, különösen a főszereplő páros: Crawford és Wayans…”

– Kimberly Roots, TVLine

Hangzatos kritikaszösszenetet pakoltak a Halálos fegyver DVD-jének hátoldalára a külföldi kiadó, a TVLine.com egyik kritikusát idézték. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy ennyire kell-e kötni az ebet a karóhoz? Tudjuk, hogy Amerikából származik a sorozat, de nem lehetne egy magyar kritikus idézetével magunkévá tenni a kiadást, ha már úgy is azoknak, akik megvásárolják, a szinkronja jelenti a legfőbb okot a pénzköltésre – természetesen az újabb szórakoztatás mellett?! Csak egy észrevétel, mert akad azért jó pár oldal, ahonnan hasonlót idézhettek volna.

Lassan eljutunk odáig, hogy tényleg megjelenik a Lethal Weapon itthon. Nyár vége óta várjuk az érkezését, had ne linkeljem a hozzákapcsolódó cikkeket, inkább örüljünk a kitűzött dátumnak, ami 2017. december 6-ára esik, Miklós napjára.

Magyarországon az RTL Klub adott otthont számára, azaz egy országos tévén futott sorozatot ad ki a Provideó, ami inkább a kábeles nagyágyúkat preferálja. Mint a Westworld-nél, úgy itt is lesz egy meglepetés a DVD-n. Ott a magyar szinkronról kellett lemondania az előrendelőnek, itt a magyar feliratról. Hangzás tekintetében: sztereó magyart (csehet és olaszt), valamint 5.1-es angolt kapunk. Felirat tekintetében viszont csak az angol és az olasz nyelvé került rá, ergo, felejtsétek el az eredeti hang + magyar felirat párosítását. A 18 epizód 4 dupla rétegű lemezre került rá, a képarány a megszokott 16:9-es. Kapunk extrákat is, mutatnám a listáját:

– Bővített (cenzurázatlan) pilot
– Vadonatúj kisfilm: Halálos fegyver – Újratöltve
– Kimaradt jelenetek
– Bakiparádé

Az extrák között szerepel a bővített pilot epizód is, mivel cenzúrázva vetítették, azonban, akik megvásárolják a kiadást, azok megkapják a készítők eredeti elképzelését. Árban: 5.990 Ft-ra van belőve.

Y34720_Lethal Weapon-S1_DVD_slipcase_2D

A tovább mögött megtekinthető 3D-s formában is, amin látszódik a DVD gerince.

Tovább…

Kommentáld!

A Westworld-DVD szinkron nélküli okáról…

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 23, 11:40-kor a(z) Magyar DVD témába.

Ígéretünkhöz hűek voltunk, és utánajártunk, hogy a Provideo miért „csak” feliratos változatban dobja piacra a Westworld-öt. A kiadótól az alábbi választ kaptuk: „Sajnos alacsony lett a hozzá tartozó becsült forgalmi adat, így pénzügyi okok miatt ez nem teszi lehetővé, hogy rákerüljön a szinkron.” – Ergo, ha le kellene fordítanom: kevés eladási számmal számolnak és hogy pozitívba jöjjenek ki, így mellőzték a szinkron megvásárlásának jogát.

…de legalább megkapjuk a hazai piacon is. Nézzük a jobbik oldalát.

Kommentáld!

Az UltraHD-s Westworld-ről

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 21, 11:04-kor a(z) DVD témába.

Az előző cikknél hideg vizes zuhanyként ért a tény, hogy csak feliratos változatban kapjuk meg a Westworld-öt idehaza úgy, hogy közben lement a szinkronizált premierje az HBO-n. Aki megkedvelte Törköly Levente, Sipos Eszter, Epres Attila vagy Tordy Géza hangját a sorozatban, azoknak ez egy lehangoló hír, mert csak és kizárólag eredetiben hallhatják újra a karaktereiket. (Leszámítva akkor, ha előfizettek az HBO Go-ra és ott nézitek újra és újra.)

Ha a lemezes formátumhoz mindenképpen ragaszkodnátok, akkor adnék másik opciókat, amiken igaz nincs magyar felirat, hang meg pláne, de annyi baj legyen. Ugye november 7-e óta kapható Amerikában DVD-n, Blu-ray-en és 4K Ultra HD-ban. Árazás tekintetében: 50-55-65 dollár körül áll meg egy-egy példány, azaz a legdrágább darabért cirka 17 ezer forintot kérnek el, ami eléggé borsósnak hangozhat, de a rajongásnak ára van. A külföldi változat extra listáján a Comic Con-os panellja is rákerült a sorozatnak, amit a magyaron nem láttam – vagy csak más néven emlegeti? Azért másolnám a plusz anyagok listáját, hátha valakit ez jobban megfog.

– Inside Look with Jonah Nolan and Lisa Joy – Season One (New Featurette)
– Imagining the Main Title (New Featurette)
– The Key to The Chords (New Featurette)
– 2017 Comic Con Panel (New)
– Gag Reel (New)
– Welcome to Westworld
– Crafting the Narrative
– An Invitation to The Set
– Welcome to Westworld: About the Series
– Reality of A.I.: Westworld
– “The Big Moment” Featurettes

A végére pedig a fémes borítás, benne 6-lemez. Ez azért szép lett:

Westworld_S1_UHDcombowithBLU

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats