Csúszik a Halálos fegyver hazai DVD-megjelenése

 
Beküldte: Kanyecc 2017 September 17, 13:19-kor a(z) Magyar DVD témába.

Nem sok hazai DVD-megjelenésről számolhattam be a 2017-ben, de ez talán abból is adódik, hogy manapság az emberek rászoktak a stream szolgáltatókra. Több ismerősömtől hallom vissza, mennyire jó dolog a Netflix, az Amazon vagy az HBO Go. Ilyenkor mindig eszembe jut az, amikor nincs internete az embernek – mert olykor előfordul, hogy a szolgáltatás nem elérhető. Régóta tudjuk, hogy a DVD-ipar halott, de azért örülünk neki, ha egy-egy kiadás hírről beszámolhatunk.

Csak tweet formájában tettem említést arról, hogy az RTL Klub-on futott Halálos fegyvert (Lethal Weapon) a Provideo szeptember végén ki akarja adni:

A sorozat idehaza júniusra finálézott, így az összes epizódja ismerős lehet a magyar nézőknek. Azóta viszont hiba csúszott a gépezetbe, mert jött a felülíró e-mailes tájékoztató, miszerint csak későbbre bárható a DVD-megjelenése.

Eredetileg szeptember 20-án dobták volna piacra. Leírásunk és DVD-borítóminták még nincs hozzá, azonban, amint kapunk valami friss hírt, jelezzük felétek. Addig mutatnánk a hivatalos külföldi csomagolását – várhatóan ugyanezt magyarosítják:

LethalWeapon_S1_BLU

Kommentáld!

A Provideo augusztusi kiadásai között a Hatalmas kis hazugságok

 
Beküldte: Kanyecc 2017 August 27, 14:15-kor a(z) Magyar DVD témába.

Ez gyors volt! – vonhatjuk le a következtetést, hiszen idehaza februárban mutatkozott be a Big Little Lies az HBO műsorán, ami félév alatt kiadásra kerül DVD formációban. Úgy fest a Provideo odafigyel a minőségi sorozatok megjelentetésére, hiszen utoljára a Prédaról számoltunk be április havában, azonban azóta már a nyár is lepergett. Szerencsére ők is tudják, hogy erre a DVD-lemezcsomagra sokan lesznek vevők, végtére, a TVGuide egyik kritikájának a szösszenetét nem véletlenül pakolták rá a borítójára, miszerint:

Egy ELLENÁLLHATATLAN SZATÍRA a társadalomról tökéletes szereposztással és totális rákattanás veszélyével.” – TVGuide.

Jól hangzó szavak, de hát David E. Kelley-től csak ilyet lehet várni. A 6 epizódos minisorozat 3 lemezre került rá, ahol a 16:9-es képarány fog diktálni. Hangzás tekintetében továbbra is az eredetit ajánlom a figyelmetekbe, hiszen angolul 5.1-ben élvezhetitek, míg ha a hazai szinkron mellett tennétek le a voksotok, akkor be kell érnetek a szereoval. Játékidő szempontból 353 percnyit ígérnek, azaz kicsivel kevesebb, mint 6 óra alatt a végére lehet érni a fekete komédiának, ahol az árulás és a gyilkosság az egyik főszereplő. Kapunk extrákat is, bár eléggé csekély számban:

– A Hatalmas kis hazugságok mögött: Alapos betekintés a sorozat kulisszái mögé a szereplőkkel és az alkotókkal készült, eddig soha nem látott interjúkkal
– Valamint „Bepillantás az epizódokba” Jean-Marc Vallée rendező és David E. Kelley író közreműködésével.

Fentebb múlt időt használt, ez nem véletlen, hiszen augusztus 23-tól már kapható. Árban 5.990 Ft-os fogyasztói ár lett belőve neki, azonban egyes helyeken kedvezménnyel még ennyit sem kell rákölteni. Bár ha tetszett, akkor minden pénzt megér – szokták mondani.

Y34623_Big_Little_Lies_DVD_Sleeve_2d

A tovább mögött megtekinthető 3D-s változatban is a hazai borítása. Akit érdekel, az klikkeljen!

Tovább…

Kommentáld!

Májusban érkezik a Préda-DVD

 
Beküldte: Kanyecc 2017 April 12, 12:31-kor a(z) Magyar DVD témába.

Rég írtunk jó hírt a Provideo háza tájáról. Januárban kaptunk egy stand-up kiadást, ami után egy hosszú böjt időszak következett. Se februárban, se márciusban, se áprilisban nem került kiadásra tévésorozatos DVD. Más kiadók is csak mesékkel és animációkkal kedveskedett felénk – inkább kevesebb sikerrel, de hát tisztában vagyunk azzal, hogy ezek kiadási költsége eléggé csekély, és legalább hoznak újdonságot a piacra.

Májusban – a jelenlegi felállás szerint – megtörik a csend, ugyanis a Provideo kiadja a Cinemax egyik tavalyi üdvöskéjét, a Quarry-t, azaz hazai címén a Prédát. A borító hátlapjára a Tv Guide kritikáját biccentették oda, miszerint „PISZKOSUL szórakoztató”. Ha valaki nem lenne képben, mondanám, miről szól a sorozat: „Mac Conway történetét meséli el, aki 1972-ben arra tér haza Vietnamból memphisi otthonába, hogy egykori szerettei nem törődnek vele, a közvélemény pedig megveti őt. Miközben a háború démonaival próbál megbirkózni, Conway a gyilkosságok és korrupció mindent átszövő hálójában találja magát, melyből aligha lehet szabadulni…”

A 8 epizódot 3 dupla rétegű DVD-n kapjuk meg. A képarány maradt a 16:9-es megszokott. Hangzásban nem kedveskednek a magyar embernek, mert sztereónál jobbat csak angol és német nyelven érhetünk el a lemezeken 5.1-es formában. 464 percnyi játékidő közel 3 órányi extrát rejt magában, többek között:

– színfalak mögött készült interjúkat,
– audiokommentárokat,
– videóklippekat,
– kimaradt jeleneteket,
– valamint összeállítások segítségével felfedezgetjük Conway múltját és a vietnami háború korszakát.

A megjelenésének dátumával zárnám soraim, ami május 31-re esik.

Y34521_Quarry_S1_DVD_Slipcase_3d

Kommentáld!

Giccsparádés lett a Trónok harca kompletizált 6 évadja

 
Beküldte: Kanyecc 2017 March 19, 15:47-kor a(z) DVD témába.

Próbálom fel-felélesztgetni a DVD-hírek szekciót, mert akadnak olyan kiadások, amik megérdemelnék, hogy foglalkozzunk velük. Most következő is ezt a részleget erősíti. Hogy miért? – elég csak egy pillantást vetni rá.

A fanfavorit sorozatok évente kapnak sorozatpakkos megjelenést attól függetlenül, hogy még szó sincs sorozatzárásról. Ilyen a Trónok harca is, aminek 7. etapja tér vissza nyár folyamán (július 16-án) az HBO kínálatába. A kiadó ilyenkor két – sőt 4 – kiadással kedveskedik, ugyanis egyszer megjelenteti az előző etapját, illetve az azelőttieket is egy csokorba zárva. És miért pont néggyel, mert Blu-ray és DVD változatban is hozzájuk lehet jutni. Az első 6 évad egy eléggé giccsszerű borítást kapott, ami – tény és való – egyedi, de azért álljon meg a menet: nekem bántja a szemem, holott ötletes a megvalósítás.

Árban viszont nincs elszállva, ugyanis DVD-n nagyjából 133 dollárért (~38 ezer Ft), míg Blu-ray-en 140 dollárért (~41 ezer Ft) juthatunk hozzá az elmúlt 60 epizódhoz, valamint az extráihoz.

GOT-s1-6

Kommentáld!

Komplett évados borításban a Vámpírnaplók

 
Beküldte: Kanyecc 2017 March 15, 16:00-kor a(z) DVD témába.

Egy korszak záródott le a The CW történelmében, ugyanis múlt pénteken elbúcsúzott az élők sorából a The Vampire Diaries. Utolsó körben 16 epizódot kaptunk, a zárás az „I was feeling epic” címet hordozta. A csatorna próbálta megalapozni a búcsút egy bizonyos The Vampire Diaries: Retrospective különkiadással, de kb. ugyanannyi nézőt vonzottak be vele, mint a búcsúrésszel.

The Vampire Diaries (The CW – 8×16) – 1.15M; 18-49-ben: 0.5, #10
The Vampire Diaries: Retrospective (The CW – S8Special) – 1.07M; 18-49-ben: 0.4, #T11

Korszakzárást emlegettem fentebb, hát ezt meg is kapjuk a Warner Home Video jóvoltából. Június 13-án piacra dobja a 8. évadot, valamint a komplett sorozatpakkot is ilyen és olyan változatban. Ravaszok ők is, hiszen tudják, ha később adnák ki utóbbit, akkor kevesebb eladásuk lenne. Míg az utolsó etapot 30, illetve 35 dolláros áron értékesítik majd, addig a komplettet 174, valamint 190 dollárért fogják – az olcsóbb a DVD-variáns.

Beszéljünk még kicsit az extrákról, ezeket kapjuk pluszban 8. alkalommal:

– Last Days As A Vampire
– The Vampire Diaries: Forever Yours (Retrospective Special)
– The Vampire Diaries: 2016 Comic-Con Panel
– Deleted Scenes

(Idehaza akad elmaradásunk a Vámpírnaplók terén. Tévében az ötödik évadig ment le még tavaly tavasz/nyár tájt, míg DVD/Blu-ray variációban a 2. évad jelent meg. Remélhetőleg előbbinél változás áll fel nemsokára a Cool részéről, bár az is lehet, hogy hamarabb szintre hozzák a Prime-on a The Originalt, minthogy elstartolna a 6. évad. Meglátjuk! Még a végére egy megjegyzés: milyen érdekes, hogy anno mennyire odavoltak a magyarok érte, mára már a lelkesedés iránta elhalványult.)

TheVampireDiaries_CompleteSeries_BLU

s Tovább…

Kommentáld!

Bontonfilmtől kaptunk februárban egy másik mesét is…

 
Beküldte: Kanyecc 2017 March 12, 17:27-kor a(z) Magyar DVD témába.

Azt már jeleztük, hogy a Provideo jóvoltából se februárban, se márciusban nem kapunk tévésorozat DVD-t, viszont akadnak „kisebb” kiadók, amik ellátnak néhány népszerű mese DVD-vel minket. Az egyik ilyen a GHE jóvoltából megjelenésre került Angry Birds: Toons, melynek 3. évadját vásárolhatjuk meg január 20-a óta. A sor márciusban se szakadt meg, csak elkerülte figyelmünket a Bontonfilm részlege.

Történt ugyanis, hogy a(z amúgy filmekkel foglalkozó) kiadó is beszállt a mesevilág „terítésébe”. Február 17-én dobták piacra a Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai (Dragons: Riders of Berk) 1. évadját kettészelve. A Cartoon Network még 2013 tavaszán tűzte műsorára, így elég sokat kellett várnunk rá. Azóta, akarom írni a 2. etap startja óta az eredeti címe is változott, immáron DreamWorks Dragon-ként kell a neten keresnünk. Nah, nem is ez a fontos, hanem, hogy megjelent Magyarországon, amiről alig esett szó.

Összesen 20 epizodot pakoltak a lemezekre 11/9-es felosztásban. Extrákat is kapunk, de csak eredeti nyelven. Árban: 4.990 Ft/db.

hibbant-sziget-1-dvdhibbant-sziget-2-dvd

Kommentáld!

Újra piacra dobják a The 4400-at

 
Beküldte: Kanyecc 2017 March 4, 23:45-kor a(z) DVD témába.

A CBS Home Entertainment és a Paramount Home Media Distribution egy meglepő húzással rukkolt elő február végén: bejelentették, hogy újra piacra dobják a The 4400-at komplett sorozatpakk formájában – amit már csak kb. az tudna beszerezni, aki levadássza valakinek a példányát valamelyik aukciós oldalról. 2008-ban jelent meg egy snassznak mondható borítóval, amiből valljuk be, sokkal jobbat hoztak ki 9 év elteltével. (Csak érdekességképp említeném meg, hogy idehaza is kiadta az Intercom külön etapok formájában.)

Az új borítás tartalmilag nem fog változni az előzőtől, sőt extrákban sem. 14 lemezre sűrítik rá a 4. évadját, amit shelf friendly címszóval adnak el 47 dolláros kezdőáron, ami nagyjából 14 ezer forintot takar átszámítva.

The4400_Complete

Kommentáld!

Újabb két Angry Birds Toons-DVD

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 26, 15:43-kor a(z) Magyar DVD témába.

Nem sok vizet zavar a tévésorozat szekciója a hazai DVD-piacon. A Provideo jóvoltából kaptunk egy stand-up kiadást, amelynek keretében Aranyosi Péter önálló estéjbe nyerhetünk bepillantást. Februárban és márciusban a jelenlegi felállás alapján csak filmes kiadások érkeznek. Nyilván, ha kukacoskodó akarok lenni, akkor a Scooby Doo-t megemlíthetném, ami február 22-től kapható, de az rajzfilm. Ne keverjük a szezont a fazonnal, még ha létezik is rajzfilmsorozat belőle. Azzal már régóta nem foglalkoznak, így evezzünk más vizekre…

Január 20-án a GHE részéről kiadásra került az Angry Birds Toon 3. évadja. Ismét kettévágták az etapot, amolyan válogatás formájában tálalják az epizódjait. Ugyanazon a napon jelent meg mindkettő, nagyjából 3 ezer forintos áron. Aki szereti, az keresse a rendelési lehetőségeit.

Mutatnám a DVD-borítókat.

AngryBirdsToons_Vol1AngryBirdsToons_Vol2

Kommentáld!

Aranyosi Péterrel nyitja az évet a Provideo

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 9, 18:02-kor a(z) Magyar DVD témába.

Sose hittem volna, hogy a stand-up DVD-nek ekkora keretje lesz idehaza. Tavaly is szép számmal jelentek meg, és a jelek szerint 2017-ben sem szeretnének ezen változtatni. Valahol megértem, hiszen a kiadónak jóval kisebb költségébe kerül, ezen felül az eladási ára se olyan borsós, mint a rendes sorozatoké, amik még mindig elérheti a 10 ezer forintos eszméletlenül magas álomhatárt – lásd: Rejtjelek.

Az újesztendőt Aranyosi Péter önálló estje, a Négybetűs szavak nyitja meg, ami a Provideo jóvoltából január 11-től lesz kapható DVD-n és Blu-ray-en. Bizony, nem hiányozhat a kékborítás sem a gyűjteményből. Extrákból nem sokat kapunk, mindössze egyetlen videót, ami valójában egy sorozatepizód, ugyanis a Lakastalkshow Aranyosit se kímélte.

Árban: 2 000Ft körülit tartsatok szem előtt.

prv264_negybetus_szavak_dvd_2d

(A tovább mögött megtekinthető a 3D-s változata a kiadásnak, azaz aki kíváncsi a kiadás gerincére, az klikkeljen!)

Tovább…

Kommentáld!

Tavaly óta kapható a Rejtjelek

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 7, 23:43-kor a(z) Magyar DVD témába.

Szó sincs titkos hazai DVD-premierről, csak éppen időnk szűkében elsiklottunk olyan dolgok mellett, mint pl.: a Provideonak a decemberi megjelenés listája, ahol mindössze egy sorozat foglal helyet a hosszabb filmlista között. Ez bizony a Blindspot, ami december 7-dike óta kapható Rejtjelek magyar címmel, illetve a lentebbi borítással. Ha valaki nem lenne képben, akkor a Cool adta le a komplett etapját – két részletben –, ami 23 epizódot takar. Az extrákat és a részeket 5 dupla rétegű DVD-re suvasztották, ahol csak sztereó magyarhangot fogunk megint csak találni az eredet, azaz az angoli 5.1-es mellett. (Már várom azt a megjelenést, ahol egy jobb minőséget élvezhetnek a sorozatrajongók DVD-lemezen!)

939 percnyi játékidő arra ad következtetni, hogy sokaknál több részletes darálással fog lecsúszni. Természetesen magyar felirat se hiányozhat a részek mellől – ha valaki angol szinkronnal nézné, de kevesebb angol tudással. Az extra listát se feledjük le a cikkből, ahol az alábbi tartalmak foglalnak helyet:

A SZEREPLŐK KIVÁLASZTÁSABepillantás abba, hogy sikerült megtalálni a tökéletes szereplőgárdát az FBI-kommandóhoz.
OSCAR: AZ ÖSSZEKÖTŐMartin Gero és a kreatív csapat közelebbről is megvizsgálja ezt a titokzatos figurát, aki Jane múltjához köthető.
WELLER AKCIÓBA LENDÜLNézd meg, hogy készültek az izgalmas fegyveres összecsapások és az extrém kaszkadőrmutatványok!
KETTŐS LÁTÁSJaimie Alexander dublőrje, Ky Furneaux akcióba lendül.
AJSER SUSKAEgyüttműködni az ellenséggel.
SZÓLJON NAGYOT!A speciális effektusok, melyek felturbózták az akciót.
TETOVÁLT TITKOKTudd meg, hogy segítenek a tetoválások a történet elmesélésében!
BAKIPARÁDÉ
A 2015-ÖS COMIC-CON PANELKérdezz-felelek a szereplőkkel, a producerekkel és Kristen Baldwinnal a Yahoo TV-től.

A végére pedig az árát mondanám, ami nem más, mint 9 990Ft.

z16-y34304-blindspot-s1-dvd-hun-2d

(A tovább mögött megtekinthető 3D-s változatban is a Rejtjelek első etapjának borítása – azaz gerincesek erre fele szíveskedjenek…)
Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats