Déli előzetes (4): Hotel Transylvania – 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 17, 12:27-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Ritkán fordul elő, hogy belefutok Disney Channel-es plakátba egy-egy bevásárló-központban, vagy éppen egy óriás kihelyezés formájában, azonban a Hotel Transylvania tévés adoptációja ez alól kivételt képez. (Hamarosan megmutatom a plakátját, de addig…) A csatorna megcélozza a Halloween körüli premiert, azaz október 30-án 18:30-as kezdéssel képernyőre tűzi a széria első etapját. A története a film előtt játszódik, melynek középpontjában: Mavis és barátai állnak. Nyilván epizodikussággal operálnak a készítők, első körben 26 részt kapunk. Mutatnám az első két magyar nyelvű előzetesét.


Tovább…

Kommentáld!

Délelőtti előzetes (3): Fölszállott a páva – 5. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 17, 11:55-kor a(z) Magyar előzetes témába.

A Virtuózok és A Dal mellett akad még egy tehetségkutatója a DunaTV-nek, a Fölszállott a páva, ami a népzene és néptánc kategóriáját öleli fel és hirdet 4+1 győztest. Október 27-én indul a címben forgó etapja, melynek menetrendjéről szeretnék pár szót említeni. Az első három adás felvételről fog futni, ezek ugyanis a területi selejtezők történéseit ölelik fel, melynek végén ki is derülnek a továbbjutók. (A szarvasi és a fővárosi eseményről készült filmeket október 27-én, a keszthelyi és tatabányai fordulókat november 3-án, a hajdúböszörményi és az erdélyi Mikházán forgatott adásokat pedig november 10-én este láthatjátok.) November 17-én lesz az első élőshow, a középdöntő december 15-én és 22-én; míg a fináléra december 29-én kerül sor – ahol közönségdíjazott is lesz, szóval a nézők szavazatai számítanak. Mutatnám a beharangozóját.


Kommentáld!

Délelőtti előzetes (2): On the Spot – 9. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 17, 11:08-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Cseke Eszter és S. Takács András műsora megvan még a fejben? – Tudjátok, az On The Spot az, ami korábban a Spektrum-on is futott, azonban már egy ideje a közmédia csatornája szolgáltatja az otthont számára – az elején az m1, mostanság a DunaTV. Holnap, azaz október 18-án 22:25-ös premierrel érkezik a 9. etapja, ha jól tartom a számozását észben. Készült hozzá egy ajánló, ezt mutatnánk meg a folytatásban. Aki nézte eddig, az biztosan ott lesz az évadpremierjénél; akinek viszont fingja sincs az egészről, azoknak is ajánlanám figyelmébe, mert kiemelkedik a magyar dokumentumfilm gyártás közül – habár vetélytársat nemigen tudnék felsorolni ellene, de ez részletkérdés.


Kommentáld!

Délelőtti előzetes (1): Kegyetlen csillogás (Star)

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 17, 10:41-kor a(z) Magyar előzetes témába.

A Prime a 44. héten két országos premierrel is készül. Az egyik a Kegyetlen csillogás, ami odakinn a Star néven futott; a másik a Kalózháború, ami pedig Crossbones-ként. Noha csak egy nap eltérés van kettőjük premierjében, mégis csak előbbihez készült egy beharangozó előzetes. Csak a pontosság kedvéért, az Empire spin-offjáról beszélünk, ami október 31-én debütál 21 órás kezdéssel; míg utóbbi november 1-jén 22 órás starttal. Fura, hogy a testvérsorozatok mindig elkalandoznak más csatornák, lásd: a TWD-FTWD vagy az NCIS-NCIS: New Orleans esetét. Nem szaporítanám tovább a szót, mutatnám a már emlegetett ajánlóját.


Kommentáld!

Este átalakul a Tv2 ősze

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 16, 17:50-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Írtam már a változásokról korábban, így nem ismételném magam emlékeztető formájában. A lényeg, hogy a hétfő lesz az új szombat – legalábbis a Tv2 elképzelésében. Ha belegondoltok, nem annyira elvetélt ötlet, hiszen az amerikaiaknál alapvetően a szuperprodukciók hétköznap esténként mennek, bár ez már mondhatni nemzetközibe fut. És hogy miért írtam azt, amit kiemeltem, mivel szombaton hétköznapi műsorrend lesz, ugyanis Az 50 milliós játszma és a Vigyázat gyerekkel vagyok! duóval töltik fel a kínálatot. Vasárnapra és hétfőre pedig hozzák a méregdrága dolgokat, vélhetően az emberek befogadják a változást, ha nem, akkor úgy is jön a műsorváltozás. Amint lesznek Nielsen adatok, mindenképpen írunk egyet.

No, de hogyan is van most a műsorrend? Segítünk, mivel a Tv2 csinált két promóciós videót ezzel kapcsolatban, hogy az átlagember el ne veszítse a fonalat. Létezik 9 másodpercesben is, viszont az olyan semmilyen.


Tovább…

Kommentáld!

Ilyen lesz az Oltári csajok

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 14, 12:47-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Az RTLII műsorára október végén érkezik egy újabb saját gyártású produkció, ami a telenovella kedvelők felé nyit. Nem is titkolják! A Barátok közt egykori készítőjének, Kalamár Tamás nevéhez kapcsolódik a projekt, melyben egy testvértrió életébe nyerünk bepillantást, akik keresik a boldogságot és a szerelmet. A szereplők között feltűnik: Horváth Anna, Hartai Petra, Michl Juli, Jaskó Bálint, Dér Zsolt, Ember Márk, Hűvösvölgyi Ildikó, Szabó Gabriella, Nagy Enikő, Tűzkő Sándor, Mohácsi Norbert, Fehér Adrienn, Ilyés Barnabás, Köleséri Sándor és Kanalas Dániel is. Mutatnám a kicsit részletesebb szinopszisát:

Az Oltári Csajok Budapesten játszódó, mai ihletésű romantikus telenovella amiben három fiatal lány – az Erdész nővérek – a boldogságot, a sikert és a szerelmet keresik. A három, vidékről a fővárosba költözött lány kalandjai és egy mesés esküvő lehetősége adja a történet gerincét. És még egy testvéri árulás is, ami már rögtön az első epizódban az egész család életét felforgatja.

A csatorna egyébként mát hónap elején belekezdett a reklámozásába, melyről nemrég közöltünk is fotókat a közösségi oldalunkon. Végére pedig jöjjön az első ajánlója.


Kommentáld!

Délutáni előzetes (2): The Walking Dead – 8. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 13, 13:13-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Mérföldkőhöz érkezik a The Walking Dead. Október 22-én startol odakinn a 8. etapja, melynek nyitóepizódja egyben a 100. rész lesz. A készítők a premier előtt nagyon sok információt osztottak meg a rajongókkal a különféle kitelepüléseiken, legutóbb már azt is meglebegtették, hogy nincs kizárva egy TWD-FTWD crossover – amiről évekkel ezelőtt hallani se akartak. Nyilván sok opció jöhet szóba, hiszen mindkét sorozat bővelkedik olyan karakterrel, aki más utakra tévedett, s így még fel is tűnhet az ellenkező partoldalon. Ez persze csak pletyka és spekuláció, az viszont koránt sem, hogy a 8. évadban összehozzák a lehető legtöbb szereplőt, így biztosra vehető a sztori pörgőssége.

Mutatnám a legfrissebb magyar nyelvű előzetesét. Itthon október 23-án kapjuk meg, azaz, egy napot se kell várnunk!


Kommentáld!

Délutáni előzetes (1): The Gifted – A kiválasztottak

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 13, 12:58-kor a(z) magyar ajánló,Magyar előzetes témába.

A 2017-ben a Viasat3-é lett a trófea, hiszen ők hozták el az első újoncát szinkronnal a friss idénynek. A sor folytatódik a Fox Magyarországgal, ahonnan a The Gifted – A kiválasztottak című üdvöskét kapjuk meg október 24-én 21 órás kezdéssel. A világmegváltás elmaradt, hiszen nézettségben alul múlta magát az X-Men univerzumra építkező ötlet, azonban a hangulatára nincs panasz. Az íróknak sikerült a produkcióba égetnie a mutánsok kilátástalan életképét, melynek következtében érzelmeket váltanak ki a nézőkből. Mutatnám az első hosszú ajánlóját, több kedvet csinálta hozzá, mint az Inhumans-hez…


Kommentáld!

Emlékeztető: Marvel’s Inhumans | A múlt fogságában

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 10, 20:00-kor a(z) magyar ajánló,Magyar előzetes témába.

Ma. 21:00-tól a Viasat3 műsorán: Marvel’s Inhumans – 1×01.
Ma. 23:55-től a Tv2 műsorán: Game of Silence – 1×01.

Oké, azt hittem még van egy-két napom arra, hogy írjak egy másik cikket arra fókuszálva, hogy a 2017/18 első országos tévés újoncát a Viasat3 hozza el, de eltelt az idő, így nemsokára már nézhetjük az ABC egyik őszi üdvöskéjét, amihez sok reményt fűztek.

Két észrevételt hadd említsek meg: (1) egyre több magyar csatorna szokik rá arra, hogy angol címén hozzon el egy sorozatot. A Fox-nál ilyen a The Walking Dead és a testvérsorozata, de hozhatnám példának a The Flash-t, amit a Viasat-család ad félig magyarosítva, hiszen csak egy alcímmel toldották meg, hogy mindenkinek meglegyen az eredete. Valahol ez cím kreativitási válságot takarhat, illetve azt, hogy régebben sűrűn előfordult durva cím mellélövés. Nyilván ezzel ki lehet az ilyet védeni, de azért próbáljunk már meg törekedni a hangzatos és frappáns megmozdulásokra. (2) Sok remény ide vagy oda, az ABC üdvöskéjében nincsenek világmegváltó tervek, így csak azoknak ajánlanám, akik a Marvel-univerzum iránt mérhetetlen rajongással rendelkeznek.

A történetről nem beszélnék, mert a tovább mögé rejtett ajánlója minden fontosat elmond, amit szükséges tudni róla.

A TV2 is hoz késő estére egy újdonságot, ami szintén országos premier lesz. A Game of Silence az NBC egyik elhasalt újonca volt a 2015/16-os idényből. 10 részt élt meg. Próbálták jövőjét megalapozni azzal, hogy a török Suskunlar című sorozat feldolgozása, de ez annyit adott a show összértékéhez, mint a vasárnap esti Sztárban Sztárban Majka kritikája Pápai Jócinál. (Értsd: semmit, mert haverok, és úgy is tolni fogja.) A lényeg, hogy egy bosszút mesél el – mert az a török sorozatokra alapvetően jellemző.

Tovább…

Kommentáld!

Hétvégi előzetes (2): South Park – 21. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 7, 11:27-kor a(z) Magyar előzetes témába.

Nem sokat kell várniuk a magyar nézőknek a South Park 21. évadjának premierjére, hiszen a Comedy Central ismételten cirka 1 hónapos csúszással hozza az amerikaihoz képest. Odakinn szeptember 13-án startolt el a szezonja, idehaza október 12-én fog.

Olyan jó, hogy eljutottunk ideáig! Régen sokkal többet kellett várnunk egy-egy folytatásra, azonban mióta a Comedy Central keze ügyébe került a sorozat, a várakozási idő határozottan kevéske lett. A South Park tipikusan az a produkció, amit ha lehet, csak magyar szinkronnal nézek. Egyszerűen tökéletes, nincs mese. Megéri a várakozást. Ilyenkor mindig felidéződik a gyermekkorom, amikor VHS kazettákra vettük fel ismerősömnél a részeit az HBO-ról, mert ugye annyi prémium csatornának számított, hogy ha akartuk volna se tudtuk volna nézni a falunkba. Régi szép idők… Nah, szóval megérkezett az első ajánlója. Remélem felkészült mindenki az újabb 10 részes butulásra. Én már nagyon várom.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats