Mától kapható az év utolsóelőtti VOX sorozatos különszáma

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 17, 8:50-kor a(z) Magazinok témába.

Másfél hónappal az őszi szám megjelenését követően a VOX magazin csapata újabb sorozatos különszámmal ajándékoztatja meg az olvasó közösségét. Október 17-től, azaz a mai naptól érhető el az idei 5. számuk, melynek különlegessége, hogy most először került magyar sorozat plakátja a plakátgyűjteménybe. Szerintem, nem kell sokat gondolkodnotok azon, hogy melyikről is van szó, másrészről a lentebb kép eléggé beszédes. Bizony, az HBO-os Aranyéletnek sikerült összegyűjtenie a Facebook oldalukon annyi „like” számot, amivel bekerült a négyes pakkba (minden alkalommal négy darab közönség által megszavazottot kapunk!), és ezáltal a megszokott 80×56 cm-es méretben kifüggesztésre kerülhessen bárki szobájának falára.

Aki előfizetne rá (én tuti megtennem!), azoknak egy kis információ. Jelenleg is csak a főmagazinra van lehetőség, a különszámok csak újságárusok által beszerezhető. Tehát még nincs kidolgozva rá kiegészítő áras rendelés, és különálló sem! Idén ezen már nem lesz változtatás, remélem jövőre azért ráállnak a témára, bár azt leszögezném, hogy előbb az újságárushoz érek, mint a postás a házhoz.

Vegyük górcső alá, mely sorozatokról írtak a szerkesztő kollégák. Kapott írást az Aranyélet, mert hát mégis csak a magyar szegmens egyik várós sorozatbúcsúját tudhatja magáénak. A Doctor Who, hiszen most először kaptunk női Doctort. Jim Carry-s Most nevess! se maradhatott szó nélkül, de még esik szó: a The Walking Dead-től, az American Horror Story-ról, a The Little Drummer Girl-ről, a Jack Ryan-ről, a Kemping-ről és House of Cards-ról. Magyar vonalról még A mi kis falunk 3. etapjáról se feledkeztek el.

Folytatódik a showrunner-ös cikksorozat, ahol David Benioff és D.B. Weiss kap figyelmet. A kultsorozat rovatban a Sírhant művek kerül megemlékezésre, illetve olvashatunk interjút is Liv Tyler-rel és Eloise Smyth-szel. A TOP10-es lista a legjobb gimis sorozatokra irányul – ami adja magát így ősz folyamán. A plakátgyűjteményben: az Aranyélet, a Doctor Who, a Supergirl és a Maniac egy-egy kreatívja köszön vissza.

Az árban nincs változás, maradt a jól bevált 777 Ft. Ne sajnáljátok rá, annyi minden hülyeségre elkölt ennyit egy ember másfél hónap alatt, miért ne ez legyen az most!

wpid-fb_img_15396900725756634004834238405846.jpg

Kommentáld!

Szeptember végén jelenik meg a TopGear-magazin hazai száma

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 13, 16:04-kor a(z) Magazinok témába.

Tavasz óta tudjuk, hogy valamikor az év folyamán újabb BBC-s magazinnal bővül a magyar piac. A Top Gear-t az autófanatikusoknak nem hiszem hogy be kell mutatnom, hiszen ott a brit és az amerikai tévésorozat, amik szakmai szemmel a legelismertebbek, és legnépszerűbbek. Sőt, Angliában ’93 óta nyomtatott sajtó által is jelen van, de ez kevés vizet mozgat meg azoknál, akik a magyar nyelvet preferálják előnyben ilyen téren.

A Kossuth Kiadói Csoport által (a Ventus Commerce Kft. gondozásában) nyert zöld utat a projekt, melynek köszönhetően szeptember 25-diki kezdéssel megjelenik a havilap első magyarországi száma, ami, ha jól látom az októberi lesz.

Nem meglepő, hogy részükről érkezik, hiszen számos presztízs BBC magazint hoztak már el hazánk olvasóinak, pl.: a BBC History-t, a BBCgoodfood-ot vagy a BBC Világtörténelmet. Most az autóvilág kedvelői felé kedveskednek. A weboldalukon kedvezményes áron elő is lehet fizetni rá. Boros Jenő, a lap főszerkesztője csak ennyit tett hozzá a starthoz:

„Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar közönség körében ugyanolyan sikeres lesz a lap, mint a világ többi országában.”

Az első számot kedvezményesen: 990 Ft-ért lehet megvásárolni, ami a folytatásban 1.290 Ft-ra kúszik fel. Még annyi érdekesség, hogy 108 oldalon olvashatjuk a “négykerekűek” világát kezdésképpen.

Kommentáld!

Már kapható az őszi sorozatos VOX különszám

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 3, 19:00-kor a(z) Magazinok témába.

Eltelt a nyár, így van miről beszélnie a VOX magazin szerkesztőgárdájának! – A kijelentés adja magát, hiszen szeptemberbe lépve magunk mögött kezdjük hagyni a közepesen jól sikerült nyári szezont, illetve elébe nézünk egy ígéretesnek tűnő őszinek. Az újság szerkesztősége egyaránt válogatott a két időszak említésre méltó produkcióiból, így, aki csak felszínesen követi nyomon a tévés világot, mindenképpen egy kötelező 777 Ft-os költésre hívnám fel a figyelmet, mert hamar képbe kerülhet. Azoknak is egy jó olvasni való az újság, akik meghallgatná más nézőpontját – lehet, hogy sokkal több mindent látnak ők mögötte, mint Mi, nézők.

Mit kapunk a pénzünkért? – tehetjük fel a kérdést!

Kezdjük a sort magyarosan, a végéről! Ott az újság közepére elhelyezett négy óriásplakát, melyen feltűnik a vérvörös American Horror Story-é, a ködös Castle Rock-é, a nyugtalannak tűnő Patrick Melrose-é és a harcot vívó Vikings-é. Ismét jól válogattak, bár azt hozzátennék, hogy ennyi HBO Go-s tartalom mellett azért az Aranyélet 3. évadjáét bármelyikre lecserélném! Mikor lesz már hazai plakát a négyes között? (Felteszem a kérdést a szerkesztőség felé, hátha kapok választ!)

A negyedik idei szám se akar másabb lenni az előzőekhez képest (hiszen a bevált szokásokon ne változtassunk), azaz most kapunk egy velős ismertetőt Vince Gilligan munkásságáról, mégis csak olyat tett le az asztalra a Breaking Bad és Better Call Saul duóval, amivel beírta magát a tévés történelemkönyvekbe. Különálló cikkben kerül részletezésre az is, hogy melyik voltak azok a pilotok, amik maradandót alkottak. Kapunk betekintőket jónéhány futott és érkező sorozathoz is, ezen felül ne feledkezzünk el a premierkalendariumról se, hiszen rengeteg minden érkezik az ősz beköszöntével.

Íme a király borító, amivel kereshető az újságárusoknál.

wpid-img_20180903_1143526788794665589079671.jpg

Kommentáld!

Nyáron se maradunk sorozatos VOX-különszám nélkül

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 25, 20:31-kor a(z) Magazinok témába.

A hazai mozifilmes tematikájú VOX magazin tavaly meglátta a lehetőséget, és úgy gondolt, van értelme piacra dobni egy tévésorozatokkal foglalkozó különszámot. Gondolom, az eladott példányszám elengedő visszaigazolás volt arra nézve, hogy érdemes a két-háromhavonta előállni egy-egy különszámmal, hiszen manapság a sorozatok is tudnak olyan minőséget nyújtani, mint a filmek. Sőt, néha jobb történeteket kapunk, csak győzzük kivárni.

Az újságszerkesztői első sorban a hangzatos címekkel vonzzák be közönségüket, de azért szerencsére foglalkoznak olyan ötletekkel is, amik kevésbé ismertek (pl.: Yellowstone, Maniac) a hazai függők körében. Talán pontosan ezért történhetett meg az is, hogy a nyári számuk címlapjára a Trónok harca került, ami majdcsak egy hónap múlva tér vissza utolsó évadjával a képernyőre. Hangzatos címekről beszéltem, ide sorolnám a Westworld-öt, a kritikusok imádta android sztorit; vagy A szolgalány meséjének 2. évadját, hiszen olyan emlékezetes elsőt tudhatunk magunk mögött, hogy lebilincselésből nincs hiányunk, ahogy sokkolásból sem.

A szerkesztőség palettájába mindössze egyetlen országos tévés sorozat került be, a Young Sheldon, a The Big Bang Theory spinoff-ja, ami az HBO Go-n már csekkolható szinkronnal. (Az év újonca lett Amerikában, felnőtt egyből a feladatra, hogy az anyasorozatot váltsa a jövőben.) A többi produkció csak is kábelen és stream szolgáltatásban elérhető. Ez is azt mondatja, hogy a jó dolgok már csak tényleg ott készülnek.

Kapunk egy összefoglaló írást is, ahol Ryan Murphy-t veszik górcső alá 4 oldalon keresztül, illetve munkásságát. Ezen felül ajánlanak 10 szitkomot az elmúlt 10 évből, amik mindenképpen megérnek egy misét. Jó látni, hogy a Modern Family-t és a Parks & Recreation-t se hagyták le róla, két személyes kedvencemet.

Június 20-tól már kereshetitek az újságárusoknál. 777Ft-ot simán megér a különszám. Most óriásposzter formájában: Westworld-öt, Luke Cage-et, The Big Bang Theory-t és 13 Reasons Why-t kapunk – azaz továbbra sincs szponzorált magyar plakát a pakkban, de remélem egyszer valamelyik tévécsatorna bevállalja, mert baromijó lenne visszalátni akár egy Korhatáros szerelmet is a falon. Nem véletlenül kapott a magyar plakát részleg külön szekciót a blogon. Nincs más hátra, mint megmutatni a szám borítását, illetve idézném Szöllőskei Gábort:

„Két vb meccs között és félidőkben is remekül olvasható. :)”

VOX_2018-03

Kommentáld!

Már az újságárusoknál

 
Beküldte: Kanyecc 2018 April 26, 14:08-kor a(z) Magazinok témába.

Vénülök! – Az elmúlt 1 évben megkedveltem a nyomtatott dolgokat. Holott azelőtt mindent, amit lehetett az csak tableten vagy mobilon fogyasztottam. Azóta lett otthon könyves szekcióm, illetve nem sajnálom kiadni a pénzt olyan magazinokra sem, mint a NatGeo, a Földgömb vagy a Vox magazin. Előbbi kettőnek előfizetője vagyok, utóbbinak még nem, de már nagyon érik egy ilyesmi is – csak hát minden elgondolkozom azon, hogy mi értelme valamire előfizetni, ha a magyar posta később hozza házhoz, mint ahogy meg tudnám vásárolni az újságárusnál. Igen, ez élőpélda a két természettudományos magazinnál, és bosszantó is, hogy olykor 2-3 napot kell pluszban várnom arra, hogy feltéphessem a csomagolást, majd megcsapja az orrom a finom, friss nyomtatott magazin jellegzetes szaga.

Nah, de ne térjünk el a tárgytól. A Vox magazin áprilisban ismét megajándékozta a magyar népet egy sorozatos különszámmal. Azaz tartották a szavukat és valóban két hónappal később hoztak egy összefoglaló számot azokról a tévés/streames dolgokról, amiknek van hírértéke. Természetesen a címlap megkapta az április végén debütált Westworld egyik ütős plakátját, de a Fear the Walking Dead se hiányozhat a számból, mégis csak történetben az anyasorozat előtt (és most ne az időt értsétek ez alatt, hanem a minőséget) van.

Az év második különkiadása száma foglalkozik még az Into the Badlands-szel, a részben idehaza forgatott Géniusz 2. évadjával, a hangzatos Lost in Space újragondolással, az HBO-s Barry-vel, illetve a hamarosan folytatódó A szolgálólány meséjével. Megint kapunk négy plakátot nagyméretben, melyek kiléte lenézhető a címlapfotóról. Egyetlen szívfájdalmam, hogy megint csak külföldi sorozatos posztereket kapunk, magyart nem! Másrészről, javaslat a szerkesztők felé, hogy bocsássák szavazásra azt, hogy mi legyen a plakátnégyes. Értem, hogy a hangzatosabb címekkel könnyen eladható a lapszám, de ha ez kell a népnek, ugyanez a végeredmény is kijöhet. Csak egy ötlet, ami szerintem forradalmi lenne.

Íme a különszám borítása, ára: 777 Ft.

VOX-Sorozatos_2018_2

Kommentáld!

Megérkezett a VOX magazin sorozatos különszámának folytatása

 
Beküldte: Kanyecc 2018 February 15, 14:13-kor a(z) Magazinok témába.

A tavaly a filmes VOX magazin gondolt egyet, és kiadott nyár elején egy tévésorozatokkal foglalkozó különszámot. A döntésnek volt értelme, hiszen manapság akkora átjáró ház van a két részleg között a készítőknél és a színészeknél, hogy simán benn a pakliban, hogy pl.: kedvenc rendezőnk munkásságát már nem a mozivásznon, hanem az egyik stream szolgáltató kínálatában követhetjük. Másfelől, a sorozatok olyan népszerűségnek örvendnek, amit egy-egy film is simán elirigyelhetne, lásd: The Walking Dead vagy Game of Thrones.

Az év utolsó negyedében érkezett meg a 2. szám, aminél már sejthető volt, hogy nem elcsépelt a koncepció, sőt inkább pénzt kellene fektetni bele. Akkor tájt a szerkesztőség egyik tagjától meg is tudtam, hogy 2018-ban kéthavonta fognak kiadni ilyen különszámokat, azaz rendszeresítik a megjelenést. (Friss infók közül emelném ki, hogy tervbe van véve, hogy a sorozatos különszámokra külön előfizetést lehessen leadni.)

A 2018/1. szám már az újságárusoknál. Tegnap óta, azaz február 14-től kapható, ami szám szerint már a harmadik kiadása a sorozatnak. Most olyan ötletekkel foglalkoznak, mint az Altered Carbon, a The Alienist, a SMILF, a The Assassination of Gianni Versace: American, a Crime Story, a Jessica Jones, a Divorce, The Terror vagy a Billions. Nagyon jó látni, hogy a magyar részleget se hagyják a szerkesztők szó nélkül, ugyanis a Válótársak vs Korhatáros szerelem duónak is szenteltek oldalakat, és remélem a folytatásban sem lesz másképp. Már csak arra kellene Őket rávenni, hogy plakátoknál se csak a külföldi részleg érvényesüljön, na, de nem leszek telhetetlen.

Ismét érdemes lesz a magazin közepére lapozni, mert 4 darab óriásposztert találhatunk. Cím szerint most a The Walking Dead, a Family Guy, a Jessica Jones és a Rick & Morty nézői és rajongói örülhetnek, mert nekik kedveztek a 80x65cm-es plakátokkal.

Az ára 777Ft, ami abszolút egy megfizethető összeg. Íme a borítása:

wpid-img_20180215_083135392642917.jpg

Kommentáld!

Újabb Vox magazinos különszám a tévésorozat kedvelőknek

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 15, 14:53-kor a(z) Magazinok,Magyar hírek témába.

Júliusban számoltunk be arról, hogy a Vox magazin a tévésorozat kedvelőknek kedveskedik egy különszámmal. Biztosra lehetett venni akkor, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen kiadványuk, hiszen 2017-ben akad bőven még 1-2 olyan időszak, ami önmagában annyi ígéretes premiert vagy éppen visszatérést kínál, hogy simán van kerete egy újabb számnak. (Az se véletlen talán, hogy az Entertainment Weekly heti rendszerességgel szállítja a tartalmat nyomtatott formában az amerikaiaknak.)

Csalóka lehet a számozás, hiszen a “nulladik”, amolyan pilot jellegű kiadásuknál a 2017/8-as számozás szerepelt, míg most a 2017/1. Lehet, mégsem volt annyira kézenfekvő a folytatás? (UPDATE: A megvásárolt magazinon 2017/2-es a számozás.) – Ha még is így lenne, akkor sem kell megijedni, mert Szöllőskei Gábor, a lap felelős szerkesztője a szám bevezető rovatában megnyugtatja az olvasókat egy örömteli hírrel, miszerint:

Bár 2017-ben ez az utolsó sorozatos különszám, azonban 2018-ban ismét jelentkezünk, ráadásul terveink szerint kéthavonta olvashattok majd a szériák világának legütösevv darabjairól.”

Halloween időszaka rengeteg ígéretes premiert tartogat. Hazai fronton érkezik a Terápia 3. felvonásá, míg odakinn visszatér a The Walking Dead a 100. epizódjával és 8. szériájával; de hozhattam volna példának a Stranger Things-et is. Most sem maradunk óriásposzter nélkül, négyet kapunk 80x56cm-es variánsban, ami mehez egyből a falra. (A Preacher-re, a Stranger Things-re, a Game of Thrones-ra és a The Walking Dead-re esett a választásuk. Mondjuk remélem, hogy a jövőben magyar produkciók is kapnak majd helyet ezen rovatukban. Simán felaggatnék egy Aranyélet posztert a falra.)

Keressétek az újságárusoknál 777ft-os áron. Simán megéri a pénzét.

Kommentáld!

Különkiadás számot hoz a VOX a sorozatrajongóknak

 
Beküldte: Kanyecc 2017 July 7, 15:21-kor a(z) Magazinok,Promo témába.

„Nincs semmi a moziban vagy csak a sorozatipar dübörög?” – Jogosan tehetnénk fel a kérdést, hiszen a VOX magazin alapvetően egy mozifilmekre specializálódott újság, azonban július havában megjelentet egy sorozatokkal kapcsolatos különkiadás számot 777Ft-ért.

Nem kérdéses: ennyi pénzért meg kell venni, már csak azért is, mert a kiadvány rendelkezni fog négy darab óriásposzterrel (méretileg: 80x65cm), ahol a Vikingek, a Fear the Walking Dead, a Fekete Vitorlák és – a nagydurranás – Trónok harca legfrissebb etapjának hazai kreatívja köszön vissza. Természetesen jó húzás ez mindenki számára, hiszen az újság tud szerezni új olvasókat (pl.: Engem), a tévécsatornák reklámozhatják az éppen aktuális nagyágyújukat, illetve olyan rétegekhez is eljutnak a címek, ahova alapvetően nem jutnának, vagy ha mégis, akkor elengedik a fülük mellett. (Ez utóbbiak közé tartozom a mozi kapcsán.)

Rengeteg sorozatot érintenek, így várhatóan csak némi alapbetekintőt várjatok el a cikk íróitól; mélyebb kritikákat, merengőket célszerűbb, ha másfelé kerestek. Mondanom se kelljen, de a szám alapját, avagy egyik alapkövét a Trónok harca adja, ami átlagosan több oldalt foglal el, ugyanis interjúkkal is színesítve lesz ez a „fakk”. Mellette olvashatunk: a Fear the Walking Dead-ről, A szolgalány meséjéről, A visszatérőkről, az Amerikai istenekről, a Sötét árvákról, a Vikingekről, a Twin Peaks-ről, az Amerikai Horror Story-ről, a Fekete vitorlákről, a The Defenders-ről, az Inhumans-ről, a Stranger Things-ről, a Star Trek: Discovery-ről, a Krypton-ról, a Tabu-ról, a Tizenhárom okom volt…-ról és a Westworld-ről.

Mutatnám a hivatalos borítóját. Holnaptól kereshető az újságárusoknál.

VOX-sorozatszam

Kommentáld!

free web stats