A The CW téli műsorrendje

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 14, 9:12-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Hírek,Heti adag témába.

Körképben: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Kicsit el vagyok maradva az amerikai hírekkel, így nem vagyok képben, hogy elsőnek hozta-e a The CW a téli műsorrendet; de azt váltig állíthatom, hogy elsők között.

Jó látni, hogy valahol tisztelik a téli szünet szellemét. Nagyon sok sorozattal kell manapság képben lennie annak, aki a kaszást nem hívja segítségül. Náluk a visszatérés majdnem január középén veszi kezdetét a Crazy Ex-Girlfriend folytatásával. Egy pénteki napról beszélünk, így nem teljes hetet rajtoltatnak, sőt a vasárnapot is csúsztatják, amíg az indokoltnak tűnik. Ergo, csak a legkritikusabb napot próbáljak építtetni, mert ekkor generálodik a legalacsonyabb nézettség. Rákövetkező héten töltik fel a kínálatot, jön minden szinte, amivel tálalkoztunk az ősz folyamán.

Január 16-án megkapjuk az év első újoncát részükről, a Roswell, New Mexico személyében, amit a Supernatural mögött meg is ismételtet két nap csúszással – ennek köszönhetően a Legacies visszahozására még egy hetet várniuk kell a nézőknek. A Black Lightning 2. évadjának második fele új timeslotot kap, átrakják hétfő 21 órára az Arrow mögé, ahol a tavaszra elcsúsztatott DC’s Legends of Tomorrow foglalt helyet. (Előbbi ősszel a The Flash mögött, kedd esténként érvényesülhetett.)

Ha már tavasz… A listán nincs említve a The 100 6. évadja, így tél búcsúztatásával érkezhet március/április tájt. Szintén ekkorra kalkuláljunk az iZombie 5. etappal. (Egyes források értesülése szerint április 22-én debütál.) A DC’s Legends of Tomorrow megint csak áprilisban térhet vissza, de elvileg a(z őszi) timeslotját visszakapja. A Jane the Virgin szerdánként, az In the Dark csütörtökönként erősíti a tavaszt – egyelőre több konkrétum nélkül.

A The CW téli műsorrendje:

Január 11. (Péntek):
21:00-22:00 – Crazy Ex-Girlfriend (S4, midseason premier)
Január 15. (Kedd):
20:00-21:00 – The Flash (S5, midseason premier)
21:00-22:00 – Roswell, New Mexico (SOROZATPREMIER)
Január 16. (Szerda):
20:00-21:00 – Riverdale (S3, midseason premier)
21:00-22:00 – All American (S1, midseason premier)
Január 17. (Csütörtök):
20:00-21:00 – Supernatural (S14, midseason premier)
21:00-22:00 – Roswell, New Mexico (premier ismétlése)
Január 18. (Péntek):
20:00-21:00 – Dynasty (S2, midseason premier)
Január 20. (Vasárnap):
20:00-21:00 – Supergirl (S4, midseason premier)
21:00-22:00 – Charmed (S1, midseason premier)
Január 21. (Hétfő):
20:00-21:00 – Arrow (S7, midseason premier)
21:00-22:00 – Black Lightning (S2, timeslot premier)
Január 24 (Csütörtök):
21:00-22:00 – Legacies (S1, midseason premier)

Kommentáld!

Manifest – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2018 October 8, 20:17-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Pilot témába.

A Lost-ot magunk mögött hagyva nehéz elképzelni azt, hogy lesz is valaha olyan országos tévésorozat, ami a rejtélyt, mint a történetet meghatározó alappillért úgy tudja beépíteni, hogy arra egy rossz szavunk se legyen. Tavaly az ABC próbálkozott meg a The Crossing-gal valami hasonlóval, mármint úgy hasonlóval, hogy egy repülőgép legénységére ment a fókusz, illetve az azokra épülő misztikumra. Most az NBC vette kezébe a stafétabotot, hiszen, nekik is volt annak idején egy Heroes-uk, ahol sok furaságot, megannyi rejtélyt és WTF-ot kaptunk. Fel is merült egy elgondolkodtató kérdés benne, miszerint az írógárda vagy inkább a hype-concept, mint ráaggatott jelző van-e ennyire súlyozva egy ilyen elképzelésnél a nézők fejében?

Manifest.S01E01.720p.HDTV.x264-CRAVERS.mkv_000037579

Nyilván most leírhatnám azt, hogy a Manifest 15 évvel ezelőtt (Nálam biztosan!) nagyot szólt volna, amikor még maga a high-concept, mint fogalom megszületőben volt. Mára már nincs akkora ereje, maximum degradálja az adott ötletet, mert olyan kritériumok elé állítjuk látatlanban, amire egyetlenegy író sem lehet felkészülve. És akkor ki kell hangsúlyoznom még azt is, hogy egy országos tévére szánt ötletről beszélünk, viszont manapság a jódolgok már a stream szolgáltatóknál készülnek. Nincs egyszerű helyzetben. Sose lesz, azt azért hozzátenném, de láthattunk már csodákat. Most csak halk puffanásként éltem meg a látottakat, de mielőtt belemennék a részletekbe, alapozzuk meg, hogy mit kapunk 2018 őszén az NBC-től?!

A történet ott kezdődik, hogy 2013. április 7-ét élünk, amikor egy repülőnyi ember utazna a dolgára, azonban, azoknak az utasoknak, akik eggyel későbbi gépet választanak honorációul felajánl a repülőgép-társaság 400 dollárt. Nyilván én is élnék a lehetőséggel, mennék a későbbivel, mert ez nem kis pénz, ahogy tették azt százkilencvenegynéhányan is. A sztori lényegében róluk szól! A gép kis utazást követően kisebb „viharba” kerül, de nem történik tragédia, pár perc múlva kilábalnak belőle, végül megérkeznek úticéljukba, azaz majdnem, mert a hatóságok máshova tetetik le a gépet. A bonyodalom itt alapozódik meg, mert a leszállást követően már 2018 novemberét írunk, azaz 5 és fél év telt el a fel- és a leszállás ideje között, csak éppen ez az utazóközönségen nem mutatkozik (öregedés formájában sem!).

Természetesen nem maradhat el a szokásos „Mit tennél, ha 5 évig nem jelentkezne halottnak vélt kedvesed?” elmélkedőkérdés. Ez egy olyan hosszú idő, ami a gyászra is bőven elegendő, hát még a továbblépésre, és az új élet kezdetére. Az eltelt 5 esztendő alatt elég sok minden történt a valóéletben, ami a klisé vonalat erősítheti: nem várt halált; jó híreket a rákkutatás-szegmensében, továbblépett családtagot; illetve leendőnek vélt férjet, aki azóta már valóban az, csak hát másnak adta magát oda. Tényleg hosszú időről beszélünk, józan paraszti ésszel senki sem várhatná el, hogy minden a régi kerékvágásban folytatódjon, csak éppen szeretettje hiányában. Az első reakciókat ez fogja kiváltani, mégis csak utazóinknál tényleg napok teltek el, ha belevesszük a katonaság általi kivizsgálás és kikérdezés idejét.

Manifest.S01E01.720p.HDTV.x264-CRAVERS.mkv_001338379

A másik kérdés se túlzottan bonyolult, amivel akarnak az írók hatni ránk: Mi történt az utasokkal fenn a levegőben? – Ez fogja megadni az egész misztikumát, amit ha jól használnak, akkor egy korrekt drámát tudnak elénk tálalni, de mindenképpen csak is a Lost árnyékában, mert az első 42 perc nem győzött meg úgy, ahogy azt várhatták a készítők. Természetesen ez az az alappillér, aminél egyből válaszokat akarunk, nem pedig azt, hogy X.Y. kivel feküdt össze, míg párja távol volt. Az írók is érzik, hogy kell valami csontot dobni a nézőnek. Nekem, aki bizonytalan a kapcsán, hogy ebből tényleg lehet valami jó, valami ütőképes. Behozzák a segítőkérő suttogásokat, amit először nehéz bárhova is tenni. Megmondanom miért! Az a baj, hogy van az a százvalahány utas, akik valószínűleg összekapcsolódtak mentálisan aznap a repülőn, és van egy valami, aki sugallja feléjük, hogy valami nem okés, és ezen változtassanak. Azaz, mindenkiből most szuperhőst akar valami csinálni a megérzései folytán? Ezt a badarságot! Visszatérnék valahonnan, biztos a családra és az életemre fókuszálnék, nem vadidegenek megmentésére. Oké, fogjuk „az új kezdet” megközelítésére, amiben meg nem túlzottan hiszek. Inkább ugrok is.

Minden összevetve kellett valami nem odaillő a végére, mert az írók se érezték a sziklaszilárd alapokat. Be is dobták, Én meg fogtam a fejem, hogy ez most miért?! Nincs nagy bajom az epizódvégi zárással, csak annyi, hogy akkor faszság, amekkorát a Föld még nem látott. Ha valóban ennyire fontos lett volna a gép, az a minimum, hogy valaki őrizze a katonaságtól. Ezek meg csak odasétálnak a kerítéshez és megnézik a búcsút? Ez így gyenge.

A karakterek terén se túl bíztató a helyzet. Sokakat biztosan a rákos kisgyermek megmentése fog foglalkoztatni, mert 5 év elteltével másabb az orvostudomány, van lehetséges gyógyír. Megindító lesz minden bizonnyal a küzdelme az életben maradásért. Részenként fogunk egy-egy utast megismerni, ahogy az látható volt az 1×02-ben. Összekapcsolják őket, mert különlegesek, de ez akkor is egyoldalú nagyon – mármint az, hogy kb. a rendőrnőn kívül senkinek sincs életképes gondolkodása. Neki meg olyan a feje, akire rossz ránézni. Aláírom, nagyon jól alakítja karakterjét, mert ez az, amit látnom kell, de biztos, hogy ilyen nőt akarok heti 42 percben visszanézni? A világ összes problémája ott az arcán, már én érzem magam kellemetlenül, hogy rápillantok.

Gondoltam, majd az 1×02 kicsit felfrissíti a pilotban kapott talapzatot, hiszen ott mindig alapozás történik. Hát nagyot tévedtem… A picivel erősebb átlagos történet után kaptunk egy totál közhelyest. Ha ilyen „heti ügyekkel” állnak elénk, illetve szerkezettel, akkor köszönöm szépen, de engem elvesztettek. Az epizódvégi WTF-ot azért megvártam, mondván, az majd kárpótlást nyújt minden fájó rávesztegetett percre, azonban nem így lett. Annyi középszerű lett, hogy fogtam a részt és töröltem a telefonomról (ezt azon néztem!) mérgemben, mert még arra se méltó, hogy elfoglaljon rajta 700MB-ot 720p-ben.

Manifest.S01E01.720p.HDTV.x264-CRAVERS.mkv_002370702

A pilotban elindítottak egyfajta hit-szálat, mármint adtak a történetnek bibliai vonatkoztatást, azonban ez, mint ha az 1×02-ben elfelejtődött volna. Pedig tetszett volna, hogy összekötik ezzel, de az írók totálisan elfeledkeztek róla; vagy akkor erőt nem láttak az egész mögött, hogy minden epizódba belecsempésszék. Holott a misztikum mellé jóféle párosítás lehetne, ha ügyesen használják, de sajnos az írók itt még arra is képtelenek voltak.

Számomra totális csalódás a Manifest. Nem vártam tőle sokat, de hogy még a vártat se tudja hozni, az egyszerűen kiábrándító. Nyilván maradok a bűvös harmadik részre, viszont már előre látom a kaszáját, mert a misztikumot annyira elzártan szerepeltetik, hogy annak már nincs értelme. Az első 30 percben még egy hang hallása a fejben jónak tűnik, de 80 perccel később már azért várna az ember valamiféle ütősséget. Nos ez elmaradt, legalábbis nem szólt akkorát, amekkorát 2018-ban kellene az ilyennek. Nagyon el vannak tájolva az írók attól, hogy mit kéne a nézők elé dobni. Az első két rész alapján tapogatódzást vélnék felfedezni, csak éppen rohadt rossz irányban. Ők se tudják, miként kéne minőségileg azt elénk tálalni, amit kitaláltak a 7-8. részre, mert várhatóan akkor dobnak valamiféle csontot, amin rágódhatunk.

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

2018-as őszi menetrend: ABC

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 6, 11:50-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Hírek témába.

landscape-1527158568-149085-8196-900x0

Cikksorozat láncszemei: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Már csak egyetlen országos tévécsatorna őszi premier időpontjaival vagyok adós, az ABC-ével. Tudom, kb. két hónapja publikus a lista, de ez nem azt teszi, hogy mindenki találkozott is vele; illetve a teljesség kedvéért legyen nekünk is meg – ha már a másik négy kapott külön megemlékezést. (Lásd fentebbi linkgyűjtemény.) Most nincs előttem, de úgy dereng, hogy nem az utolsók között tették közzé a debüt dátumjaikat.

Nem árulok el nagy meglepetés azzal, hogy itt is a rajtot szeptember 24-ére ütemezték. Ekkor indítják el a két nézettséggeneráló műsorukat, amikre büszkék is lehetnek a tavalyi időnyből. Nem hiszem, hogy lesz ellenfele a The Good Doctor-nak 22 óra után. A keddet még parkolópályán tartják, azonban a szerdát és a csütörtököt is ezen a héten indítják útjára. Hasonló a felállás a péntekkel, illetve a vasárnap komolyabbik, odafigyelősebbik felével.

Érdekességek sorában kell megemlíteni, hogy a Grey’s Anatomy-ból és a Dancing with the Star: Junior-ból dupla részes premierrel számolhatunk. Előbbi miatt a Station 19, utóbbi által pedig a The Alec Baldwin Show csak egy héttel később kezdi meg életpályáját a 2018/19-es idényben. Legkésőbb a keddet startoltatják el, október 16-án, ami már-már túltesz a The CW-n is. Nagyjából ennyi a lényeg. Mutatnám a dátumokat. Az újoncokat elláttam előzetes linkekkel a teljesség kedvéért.

Az ABC őszi menetrendje:

Szeptember 24. (Hétfő):
20:00-22:00 – Dancing with the Stars (27. évad)
22:00-23:00 – The Good Doctor (2. évad)
Szeptember 26. (Szerda):
20:00-20:30 – The Goldbergs (6. évad)
20:30-21:00 – American Housewife (3. évad; új timeslot)
21:00-21:30 – Modern Family (10. évad)
21:30-22:00 – Single Parents (1. évad)
22:00-23:00 – A Million Little Things (1. évad)
Szeptember 27. (Csütörtök):
20:00-22:00 – Grey’s Anatomy (15. évad; dupla)
22:00-23:00 – How to Get Away with Murder (5. évad)
Szeptember 30. (Vasárnap):
19:00-20:00 – America’s Funniest Home Videos (29. évad)
Október 4. (Csütörtök):
21:00-22:00 – Station 19 (2. évad)
Október 5. (Péntek):
20:00-20:30 – Fresh Off the Boat (5. évad; új timeslot)
20:30-21:00 – Speechless (3. évad; új timeslot)
21:00-22:00 – Child Support (2. évad; új timeslot)
Október 7. (Vasárnap):
20:00-22:00 – Dancing with the Stars: Juniors (1. évad; dupla)
22:00-23:00 – Shark Tank (10. évad)
Október 14. (Vasárnap):
22:00-23:00 – The Alec Baldwin Show (1. évad)
Október 16. (Kedd):
20:00-20:30 – The Conners (1. évad)
20:30-21:00 – The Kids Are Alright (1. évad)
21:00-21:30 – black-ish (5. évad)
21:30-22:00 – Splitting Up Together (2. évad)
22:00-23:00 – The Rookie (1. évad)

Kommentáld!

Plakátba zárva: FBI

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 4, 12:58-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Véghajrába lépve a csatornák belekezdtek az újonc és visszatérő sorozatai reklámozásába. Ne lepődjetek meg, ha a következő napokban a kelleténél sokkal több „plakátba zárva” cikk érkezik, hiszen mindegyiket meg akarjuk mutatni.

Kezdjük a sort a CBS őszi üdvöskéjével, ahol Dick Wolf is közreműködik exec. producerként. Az FBI mögött valójában Craig Turk, a The Code egyik készítője áll, akit rendezői pozícióban: Niels Arden Oplev támogat meg. A történet középpontjában: egy new york-i FBI iroda áll, aminek mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Természetesen az ügyek és azokat felgöngyölítő személyek mellett helyet kap a belső rendszer működése, csakhogy az átlagembernek is legyen valamiféle fogalma arról, hogy „ezek az emberek tényleg dolgoznak, illetve hogy van mögöttük irányítás”. Kezdésképp 13 részről beszélhetünk, ahol főszereplőként tűnik fel: Ebonée Noel, Jeremy Sisto, Missy Peregrym, Sale Ward és Zeeko Zaki.

A plakátjára természetesen rákerült Dick Wolf neve, mert alapvetően a krimi szférában egy húzónévnek tekinthető. Az NCIS és az NCIS: New Orleans közé ütemezi a CBS kedd estékre, ami nagyon jó pozíció. Ha innen nem jön össze a bravúr, akkor vessen magára a sorozat.

wpid-fb_img_1536005587817-16485342145604017607.jpg

Kommentáld!

Netre pakolták a Manifest első 10 percét

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 29, 19:43-kor a(z) 2018/19 sorozatai,videó témába.

Már megint az a fránya NBC nem bírta kivárni a vásár napját?! Nagyon úgy fest, hiszen fogták az egyetlen egyik őszi nagydurranásukat és netre pakolták az első 10 percét. Igen, manapság abban a korszakban élünk, amikor már pilot nem szivárog ki; csak akkor, ha azt a csatorna is úgy akarja. És ha úgy akarja, akkor se teljesegészében dobja fel, hanem csak az első x percet, ami alapján beindul a nyáltermelés az ember szájában.

De mi ez a Manifest? Hova érkezik? Mely sorozatok lesznek az ellenfelei? Kik a szereplői? Kik a készítői? És miért érzem azt, hogy a hype áldozata lehet? – Nézzük szépen sorjában!

Májusban kérte be az NBC. Hétfő esti timeslotot kapott, méghozzá egy meglehetősen nehezet – még ha a The Voice-szal is vezetik fel. 22 órára érkezik, ahol a The Good Doctor és a Bull ellen kell megmérettetnie magát. Utóbbi lesz a keménydió! High-concept produkciót képzeljünk magunk elé, melyben egy repülőgép eltűnik a tenger felett, majd 5 év múlva hirtelen elkerül. A csavart az hozza, hogy a legénység és az utazók életében ez olyan időszak, mint ha meg sem történt volna, azonban a szeretteikében már igen. Nyilván az egyik fő alapot a rejtély adja, a másikat pedig a különböző karakterek előélete. Jeff Rake volt a felelős a kezdésért, a szereplők sorában pedig olyan színészek tűnnek fel, mint Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Luna Blaise, J.R. Ramirez vagy Athena Karkanis.

Aki nem tud várni, vagy csak némi ízelítőt szeretne a startból, azoknak ajánlom figyelmébe a következő videóanyagot. A premierje: szeptember 24-én lesz.


Kommentáld!

Plakátba zárva: New Amsterdam

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 24, 12:27-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Az előzetese a New Amsterdam-nak eléggé árulkodó jellegű. Az NBC nem titkolt célja, hogy a kórházas sorozatok műfajában ők is jelen legyenek egy ütőképes koncepcióval. Tavaly az ABC-nek a The Good Doctor-ral összejött a mutatvány. A csatorna inkább a doku-vonalról merít magának történeti szálakat, ami abból a szempontból egy jónak tűnő húzás, mivel könnyebben tudják eladni idősebb nézőiknek, s ezáltal. Másrészről, egy közkórház kerül górcső alá a sztorijában, ahol már mindenki járt, tudja mi a dörgés. Érdekes lesz visszalátni más szemszögből az ott történtekét, a nehézségeiket és megpróbáltatásaikat.

Kedd estékre érkezik ősztől. Az NCIS: New Orleans és a The Rookie lesz a konkurenciája – bár szerintem utóbbitól nem kell tartania. További érdekesség, hogy a This is Us lesz a felvezetője, a csatorna legnézettebb sorozata.

Break the rules. Heal the system.

Kommentáld!

2018/19-es őszi műsorrend: szerda

 
Beküldte: Kanyecc 2018 August 20, 11:47-kor a(z) 2018/19 sorozatai témába.

Körkép: Hétfő | Kedd | Szerda | Csütörtök | Péntek | Szombat | Vasárnap

Júniusban belekezdtem egy cikksorozatba, ami félbemaradt, azonban most leporolnám a folytatást – hiszen a váz már régen meg lett írva, csak a körítés hiányzik mindegyikhez. Az őszi műsorrendről van szó, melynél a hétfőt és a keddet (lásd fentebb a linkekre kattintva) már kiveséztük. Akadtak csatornák, amik jobban belenyúltak a műsorukba, akadtak olyanok, amik inkább a biztos bevált módszereikre hagyatkoztak. A következő napokban megnézzük a hét többi napját, illetve, hogy melyik döntés tűnik a legjobbnak a májusban születettek közül.

_video.mp4_000006373

Folytatnám a sort a szerdával, amiről azt kell tudni, hogy az ABC 10 évvel ezelőtt ide alapozott meg egy olyan komédiablokkot, ami a mai napig él és termeli a nézettséget. Igaz, már régen nem fénykorát éli, azonban a 18-49 évesek körében még így is képes jó mutatókat az asztalra rakni. A CBS-nél másabb a helyzet, hiszen ők vegyes felhozatallal, általában Survivor alapozással próbálják megteremteni a nézőszámot. A Fox úgy véli, hogy a hétközepének a zenéről kell szólni, míg a The CW úgy, hogy a szuperhőseinek adhat egy napnyi pihenőt. Az NBC pedig most mindent a feje tetejére állít, mert az egyik sorozatfranchise-a megköveteli.

Ha 20 órás blokk, akkor mindenképpen The Goldbergs felvezetés az ABC jóvoltából. Tavaly se volt másképp, idén sem lesz, hiszen retrozásra nyitott az amerikai társadalom. Mögé a Speechless helyett az American Housewife kerül, ami egy évvel ezelőtt a 21:30-as blokkban, a Modern Family mögött próbált érvényesülni. Meglátjuk, hogy lesz-e értelme a cserének. A CBS és a Fox nem nyúlt a tutijához, azaz előbbinél a Survivor-t, utóbbinál az Empire­-t várjuk. Hasonló cipőben a The CW is, hiszen a Riverdale-t nem akarja vegyíteni szuperhősös koncepcióval, illetve jó felvezetőnek tartja, hogy mögé pakoljon akár egy újoncot. Az NBC a The Blacklist helyére hozza a Chicago Medet, hogy a Chicago-napját megalapozza vele.

21 órába lépve észlelhetjük, hogy a Fox a legbiztonságtörekvőbb csatorna, hiszen a Star kapjuk ugyanúgy a timeslotban, mint 2017/18 őszén. Ergo, nem változtatott semmit a napon. Úgy hagyta, ahogy volt. Az ABC folytatja a komédiák sorát. Konstans tagként kapjuk a Modern Family-t, ami mögé egy újoncot, a Single Parents-et rakják – ugye az American Housewife helyére. A Law & Order: SVU is távozott az NBC szerdájáról, helyére pedig jött a Chicago Fire, a család legidősebb tagja. A CBS se vitte túlzásba a gondolkodást, a SEAL Team maradt a seggén. A Dynasty kihullásával a The CW ismét elsőévadossal próbálkozik, most az All American-nel, hátha…

A főműsoridő utolsó órájába lépve már összeállhat a kép, hogy a CBS és a Fox kezet fogott, mert másolták az előző őszt. Ergo, kapjuk a Criminal Minds-ot 22 órás kezdéssel. Az NBC is itt tartja a Chicago P.D.-t, mert tudja, hogy a kriminológusokat verik vele. Az ABC ezzel szemben feltölti az eltávozott Designated Survivor helyét egy újonccal, az A Million Little Things-szel.

Összességében azt látom, hogy az NBC a legokosabb műsorszerkesztője a napnak, hiszen egy franchise-t szerepeltet. Egész estére le tudja a rajongókat kötni. Tetejében nyitott a móka a crossoverezésre. A CBS és a Fox a nyugalom mellett voksolt, talán pontosan azért maradt minden úgy, mint 2017/18 őszén. A többieknél sincs sok változás, hiszen a The CW és az ABC kiesőt pótolt – leszámítva utóbbinál egy timeslot blokkot.

Mutatnám a szerdai leosztást:

20:00-tól:
The Goldbergs (ABC) – 6. évad
Survivor (CBS) – 37. évad
Chicago Med (NBC) – 4. évad
Empire (Fox) – 5. évad
Riverdale (The CW) – 3. évad

20:30-tól:
American Housewife (ABC) – 3. évad

21:00-tól:
Modern Family (ABC) – 10. évad
Seal Team (CBS) – 2. évad
Chicago Fire (NBC) – 7. évad
Star (Fox) – 2. évad
ALL AMERICAN (The CW)

21:30-tól:
SINGLE PARENTS (ABC)

22:00-tól:
A MILLION LITTLE THINGS (ABC)
Criminal Minds (CBS) – 14. évad
Chicago PD (NBC) – 6. évad

Nézettségi mutatók a 2017/18-as idényből:

The Goldbergs (ABC – S5) – 5.587M; 18-49-ben: 1.45
Survivor (CBS – S35) – 8.103M; 18-49-ben: 1.56
Chicago Med (NBC – S3) – 6.615M; 18-49-ben: 1.22
Empire (Fox – S4) – 5.656M; 18-49-ben: 1.84
Riverdale (The CW – S2) – 1.371M; 18-49-ben: 0.49

American Housewife (ABC) – 4.584M; 18-49-ben: 1.22

Modern Family (ABC – S9) – 5.692M; 18-49-ben: 1.59
Seal Team (CBS – S1) – 6.660M; 18-49-ben: 1.01
Chicago Fire (NBC – S2) – 5.979M; 18-49-ben: 1.08
Star (Fox – S2) – 4.120M; 18-49-ben: 1.32

Criminal Minds (CBS – S13) – 5.730M; 18-49-ben: 0.99
Chicago PD (NBC – S5) – 6.396M; 18-49-ben: 1.20

Kommentáld!

Comic Con 2018-előzetes: Roswell, New Mexico

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 24, 18:46-kor a(z) 2018/19 sorozatai,videó témába.

A The CW a rebootok idényét tartja 2018/19-ben. A rajongókat eddig nagyon megosztja a Charmed felélesztése, mert a(z új) szereplőivel nem túlzottan tudnak azonosulni. Ettől még lehet kellemesen csalódunk a premierjét követően, de ha nem, akkor a Roswell lesz a következő alany, amire mehet a górcső, hiszen szintén meglévő alapok újragondolásáról beszélhetünk. Csak 2019 midseasonjában kapjuk meg. A májusi Upfront során neki se járt ki ajánló, azonban ezt a csatorna pótolta Comic Con alatt. Ez csekkolható a folytatásban. Nekem már csak az a kérdésem: melyik sorozatával akarja párosítani, és melyik timeslotra? – Én a Riverdale mellé pakolnám 20 órás kezdéssel.


Kommentáld!

Comic Con 2018-előzetes: Legacies

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 23, 12:01-kor a(z) 2018/19 sorozatai,videó témába.

Végre kapott egy előzetest a The Originals spinoffja, mert hogy májusban Upfront során nem jutott neki. A The CW megragadta az alkalmat, mert szerintük a Comic Con a legjobb hely a promózásának beindítására. Az igazság az: cseppet se beszélhetek arról, hogy ez egy okos berendelés volt részükről, mert a vámpírok korszakának leáldozott – nem úgy, mint 5-7 évvel ezelőtt, amikor fénykorukat elték. Jóval később kellett volna megpróbálkozniuk egy reboottal, talán az se véletlen, hogy több külföldi kritikus egyetlen évadnyi életet lát benne. A The CW se túl bízakodó vele kapcsolatban, hiszen a legkésőbbi őszi premiert szántak neki. Baljós jelek sokasága az, amit a Legacies körül érzek, de ne legyen igazam. Azt viszont a The Origins nézői felé jelezném, hogyha nem volt meg a sorozatzáró, akkor csak óvatosan ezzel az ajánlóval, mert spoilert tartalmazhat.


Kommentáld!

Plakátba zárva: The Passage

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 16, 13:50-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

A Fox mindössze két drámát rendelt be májusban a 2018/19-es idényére. A fura, hogy egyiket sem tűzi ősszel képernyőjére, helyette inkább átteszi őket midseasonre bízván abban, hogy az összerakott szeptembertől startoló műsorrendjével megállják a helyüket a konkurenciával szemben. Mellesleg egy hype-ban gazdag elképzelést könnyebb a holtidő nyitásával eladni, ez pedig nagyon annak tűnik. A The Passage alapjaul is egy regény szolgál. Az alapkoncepció nekem kicsit ásítós, hiszen már olvashattunk/láthattunk hasonlót, ahol egy férfi védelmez egy fiatal gyermeket, aki kulcsszereplője egy jobb élet reményének – és mondanom se kelljen, de ezt a rosszfiúk sérelmezni fogják. A csatorna összedobott egy hangulatos plakátot neki. Lesz idejük a promózásra. Kíváncsi leszek, hogy sikerül-e a készítőknek egy mozgalmas drámát elénk tárni, ami hű lesz a regényekhez, és nem pukkad ki a lufi 3 rész elteltével?!

passage_xlg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats