Elkaszálták a Heti Hetest

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 22, 18:17-kor a(z) Magyar hírek témába.

Tudjátok mi az igazi irónia? Elmesélem! – Tegnap azon agyaltam, mennyire várom már a márciust, hiszen visszatér az RTL II-re a csökkent epizódszámmal berendelt Heti Hetes. A tavasz egyetlen biztos pontja lett volna nálam, mert az tuti biztos, hogy hétfő esténként pótoltam volna valamilyen formában (vagy RTL Most, vagy torrent) az elmaradt rész megtekintését! (Sose néztem tévében, így ez az opció a reklámszünetek miatt fel se merülhet.)

Ma, amikor éppen utaztam a villamoson olvasom a megdöbbentő hírt (lásd: lentebb!), miszerint Para-Kovács János saját Facebook oldalán megosztotta a Heti Hetes kaszájának hírét.

Sejtenem kellett volna már ősszel (csak éppen rajongóként ilyenre nem szabad asszociálni), hogy nincs minden rendben a produkcióval. A várthoz képest egy hónappal később startolt, viszont akkor még szó se esett epizódszám csökkenésről. 2016 végén, a szilveszteri epizódjakor derült ki a rafinéria, miszerint tavasszal térhet vissza, egy laza két hónapos szünetet követően. Után lehullott a lepel arról is, hogy csak 16 részes etappal dolgoznak a megszokott 40 helyett. A történet pedig Para bejegyzésével folytatódik, ami egy 18 szériát megélt hirtelen halálról szó.

Végezetül ajánlanám figyelmetekbe az emtv cikkét, ahol többek között Ónodi György reakcióját is elolvashatjátok az üggyel kapcsolatban.

1 Hozzászólás

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 20, 13:03-kor a(z) Hírek témába.

 • Március 9-én érkezik a magyar Fox műsorára a Dr. Chance (Chance) 1. évadja.
 • Március 20-án debütál idehaza az AMC műsorán az Into The Badlands 2. etapja hajnali 3-kor, valamint 22 órakor – utóbbi lesz a szinkronos premierje. Előtte, március 18-án 22 órától maraton formájában ledarálják az 1. etapját.
 • Az HBO már pénteken elérhetővé teszi az HBO Go és HBO on Demand kínálatában a Girls, a Big Little Lies és a Crashing következő részét – a premier csak vasárnap lesz terítéken.
 • Alex Stewart ás Bem Seaward megy vendégszereplőnek a Speechless 1×17-ben.
 • Brooke Dillman és Daniela Bobadilla megy a The Middle 8×16-ba.
 • Van néhány címünk: The Black FairyOnce Upon a Time 6×19; Dortbike Old Mechanic EarthquakeLife in Pieces 2×16;
 • Az E! berendelte a The Royal 4. évadját, ami 10 részes lesz.
 • Constance Zimmer vendégként tűnik fel az Angie Tribeca-ban.
 • Natalie Dormer, Lola Bessis és Yael Stone, valamint Anna McGahan és Sybilla Budd csatlakozott főszereplőnek az ausztrál Foxtel-re készülő Picnic at Hanging Rock-ba. A sztori Joan Lindsay regényének újragondolása lesz a 21. századba ültetve. Bea Christian és Alice Addison viszi az írók szobáját. További szereplők: Don Hany, Harrison Gilbertson, James Hoare, Marcus Graham, Mark Coles Smith, Jonny Pasvolsky, Philip Quast, Emily Gruhl, John Flaus, Ros Gentle, Julie Nihill, Kaarin Fairfax, Randall Berger, Mayah Fredes, Alyssa Tuddenham Kate Bradford, Bethany Whitmore, Markella Kavenagh, Felix Johnson, Ines Angol, Huw Higginson, Rob Jacobson és Kim Gyngell.
 • Az Amazon bekért egy pilot ötletet Late Bloomers címmel. Donal Lardner Ward (How to Make It in America) írásával készülhet el, ami nyomon követ pár negyvenes éveiben járó párt, akik becsatlakoznak egy kísérleti gyógyszeres kezelésbe, melynek célja, hogy megállítsa az öregedést. További készítők: Ben Stiller, Nicky Weinstock, Deb Spera és Maria Grasso.
 • Március 10-én kerül képernyőre a Hand of God 2. évadja.
 • Morgan Gendel fogja írni a 4×05-ös, míg Charmaine DeGrate a 4×06-os részét a The 100-nak. A két rész között amúgy egy hét szünet lesz.
 • Jason Gedrick és Ron Marasco vendégeskedni fog a Major Crimes 5×16-ban.
 • Natacha Karam főszereplője lesz az NBC-nek készülő For God and Country pilotnak. Dean Georgaris írja a szkriptjét, ami egy komplex világ legbátrabb katonairól szól, akik személyes áldozatokat hoznak, miközben ellenséges vonalon különféle veszélyes küldetéseket teljesítenek.
 • Mindy Kaling és Charlie Grandy közösen komédiát tervez az NBC-nek. Az egyelőre címnélkül projektben Mouzam Makkar csatlakozott. A történet középpontjában: egy karizmatikus edzőterem tulajdonosa, aki öccsével él együtt.
 • Sendhil Ramamurthy és Jessica Lu aláírt az NBC-re tervezett Reverie-be, ahova korábban Sarah Shahi is elkötelezte magát. Mickey Fisher lesz a szkript írója, aki egy realista thrillert álmodna meg, aminek egy ex-nyomozó lesz a középpontjában, aki emberi viselkedésekre szakosodott. Felkeresik őt, miután egy fejlett virtuális valóság program beindít valamit.
 • Santiago Cabrera megy a CBS-féle Salvation-ba.
 • Retta főszerepet vállalt az NBC-féle Good Girls-be, ahol Kathleen Rose Perkins és Mae Whitman is ott lesz. Jenna Bans által ír, míg Dean Parisot rendezett projekt középpontjában: három külvárosi feleség és egyben anya áll, akik döntést hoznak és a biztonságos, kockázatmentes életet választják a jelenlegi helyett, ami megannyi titkot rejteget.
 • Május 30-án debütál az Animal Kingdom 2. évadja, ami 13 rész helyett 10 részes lesz.
 • Íme a MasterChef Junior következő évadjának castingja.
 • A The Walking Dead 7×09-es része 15.9 milliót hozott Live+3 mutatók alapján, ami 33%-os növekedést jelent. Ugyanez 18-49-ben 35%-ot takar, végértékben 9.9 milliónyi nézőt, míg 25-54-ben 10 milliónyit hasonló százalékkal.

Kommentáld!

Délelőtti előzetes (2): 24: Újratöltve

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 20, 10:48-kor a(z) videó témába.

Viszonylag gyors premierről beszélhetünk a 24: Legacy esetében, hiszen február elején startolt el – közvetlenül a Super Bowl mögött – Amerikában az újonc, amit inkább amolyan reboot újragondolásnak éljünk meg. Jack Bauer-t már ne keressük a sorozatban, helyette kapunk egy hasonlóan szimpatikus fekete srácot, aki óriási terhet kap a vállára. Tudjátok, a világ megmentése sosem egyszerű feladat. Mutatnám a hozzákészült hazai ajánlókat. Hamarosan közzétesszük a plakátját is, de előbb jöjjön a mozgóképi anyag.


tovább…

Kommentáld!

Délelőtti előzetes (1): Damien: A sátán kegyeltje

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 20, 10:22-kor a(z) videó témába.

Ritka esetek egyike, hogy egy kábeles sorozat annyira lekötött, hogy nem sokkal a fináléja után már volt is írásunk róla. Az FX-re érkezett tavaly a Damien, amit csak az Ómen-tévésorozatnak emlegessünk. A szinopszissal hamar megvettek az írók, az pedig, hogy Bradley James kapta a főszerepet tovább erősítette az elhatározásom, hogy mihamarabb érjek a végére, mert az Antikrisztus sztorikból alapvetően nincs sok manapság. Hiába próbálkoztak az AMC a Preacher-rel, nem éreztem azt, hogy jobb lenne, pedig kritikailag több pozitívumot gyűjtött be. Aki bukik a sátonista történetekre, vagy inkább arra, hogy az Antikrisztus köztünk él és éppen a felemelkedésének hajnalán vagyunk, annak mindenképpen ajánlom figyelmébe a Viasat6 közelgő premierjét, amihez találtunk egy magyar ajánlót is!


Kommentáld!

Plakátba zárva: This is Us

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 20, 9:37-kor a(z) hazai marketing témába.

A Viasat3 nemrég belekezdett a 2016/17-es idény egyik meglepetésébe, a This is Us-be, amit hétfő esténként tűzött műsorára. Február 6-án volt a hazai premier, amiről talán nem is tettünk szót, de mindegy is, ugyanis a sorozat előző héten lekerült onnan, hogy szombaton 18:05-tól érvényesülhessen. Azóta nem kaptunk új részt, mondhatni ismét belekezdtek a premierjébe. Ha lehet hinni a port.hu-nak, akkor február 25-én jön az 1×02, 26-án 12:45-től az 1×03, amit március 4-én és 5-én megismételnek, s elvileg március 11-én helyre áll minden az 1×04-gyel. (Értsd: szombatonként lesz a premier, másnap pedig annak ismétlése.)

Ha pedig már elszalasztottuk a premierjét, amondó vagyok, hogy mutassuk meg a hazai kreatívját, amit Budapest utcáin is megpillanthattak a szemfülesek.

Rolunk-Szol_Viasat3_HUN-Poster

Kommentáld!

Plakátba zárva: Lucifer – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 19, 12:19-kor a(z) hazai marketing témába.

Emlékszem 10 évvel ezelőtt mennyire törnünk kellett magunkat azért, hogy találjuk Budapest eldugottabb utcáin egy-egy sorozatplakátot. Azóta totálisan megváltozott a helyzet. Mostanra a filmes szekció érezheti magát hányatatott helyzetben. (Jó, nyilván a DVD megjelenés térin érvényesíthetik magukat, míg „mi” kevésbé.) A kábeles tévék számának növekedésével egyre több csatorna érzi úgy, hogy kell hirdetnie érkező újdonságát, s ezzel nincs is semmi baj, mert van az úgy, hogy még én is ezekből a reklámokból értesülők egy-egy érkező premierről – hiába kapok levelet róla, mostanság elsiklok felettük.

A Viasat3 hónap elején kezdett bele a Lucifer 2. évadjába. Odakinn is ez van terítéken, csak éppen előrébb járnak jó pár résszel. A cikk másik hírértékét – a futó magyar premier mellett – a nemrég bekért 3. évadja adja meg, azaz 2017/18-ban is visszatér a Bűn városába a Bűn maga. Vélemények a plakátjáról?

Lucifer_Viasat3_s2-HUN-Poster

Kommentáld!

Promóképeken a The White Princess

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 18, 20:18-kor a(z) Promo témába.

A Starz áprilisba kezd bele a The White Queen folytatásába, ami címváltozáson esik át. Mostantól emlegessük csak The White Princess-ként, ami Pilippa Gregory könyvét veszi alapul. Érdekességképpen azért megemlíteném azt a tényt is, hátha valaki nincs képben, hogy koprodukcióban zajlik a sorozatgyártása, hiszen a britektől a BBC szolgáltat számára otthont. Ott mondjuk a várthoz képest alacsonyabb mutatókat szállított (a startból származó 5.33 milliót 10 rész alatt 4.41 millióra harcolta le), mégsem álltak el a 2. évadtól. A Starz-nál robbanásnak beállított növekedést könyvelhet el, mivel 457 ezerről 1.155 millióra sikerült a start-évadfinálét lehoznia. A szereplők sorában: Jodie Comer, Jacob Collins-Levy, Essie Davis és Michelle Fairley.

Április 16-án kiderül, hogy az előzménynek beállított koncepció mire lesz képes. Ha hozni tudja a fentebbi számokat biztosan érkezhet a következő bekérés is! A rajt elé mutatnék néhány hivatalos promóciós fotót.

The White Princess Marketing Shoot

Aki kíváncsi a többire, az klikkeljen a tovább mögé!

tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: Gázos Páros

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 18, 10:57-kor a(z) hazai marketing témába.

Viasat6 a közeljövőben számos újdonsággal frissíti a kínálatát. Jövő héten indul meg a lavina, mely keretében érkezik: a You’re the Worst, a Damien, a 24: Legacy és a Z Nation 3. évadja, illetve márciusban a Bordertown is. Hamarosan hozzuk ezeknek a kreatívjait is, azonban fókuszáljunk most az FX ötletére, melyet február 20-án tűznek képernyőre.

Viszonylag régóta várunk a Gázos páros premierjére, hiszen Amerikában túlvagyunk a 3. évadját. Noha 2014-ben még a plakátja közlésekor nem tudtunk ötletelni Stephen Falk egykamerásáról, azonban a pilot után már volt miről beszélni, mivel várton felül teljesített. Tess berkeiben a 4/5-ös értékelés olyan, mint ha valaki egy talál hiányában maradna lottó 5-ös nélkül. A sztorija milliószor feldolgozott, hiszen párkapcsolatra fókuszál, csak éppen más megközelítésből, ami sokkal inkább egyediesíti a show-t. Sikerét mi sem igazolja jobban, mint tavaly ősszel bekértéke a 4. évadját. Remélhetőleg a Viasat6 nem tart hosszú szüneteket az etapok között, és hamar beérjük vele (is) a jenkiket.

V6_YRTW_600x800px-Sorozatguru-v01

Kommentáld!

Emlékeztető: Orphan Black – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 17, 18:51-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 22:00-tól az RTL Spike műsorán: Orphan Black – 2×02.

Kábeles csatornákon nagyobb élet zajlik, mint az országoson. Örülök, hogy az RTL Csoport is számos kiscsatornával rendelkezik, mivel bőven túlvagyunk azon az időszakon, hogy mindent – amit az RTL Klub nem tud valami oknál fogva „befogadni” – a Cool-on tűnjön fel. Tavaly startolt el a Spike vagy RTL Spike (kinek melyik tetszik!), ami újabb sorozatpremiereknek szolgáltat otthont. Köztük az Orphan Black-nek, a BBC America egyik talán legigényesebb ötletének is, aminek odakinn az 5. évadját várjuk.

Fel is merül sorozatfüggőként a kérdés bennem, hogy miért kell ennyi időt várni egy jó ötlet magyar szinkronjára? Szerencsére, az első etapot követően hozzák a másodikat, és remélhetőleg így haladnak tovább heti rendszerességgel. Nyilván a sorozatfináléra nem érjük be a jenkiket, de küzdés jeleit mindenképp díjaznom kell.

Aki teheti csatlakozzon be, mert még mindig kimagaslik a sci-fi műfajon belül. Pontosan ezért bátorkodtam írni a premier után is egy amolyan utóemlékeztetőt, mert ez tényleg az a produkció, ami megérdemli az odafigyelést.

35

Kommentáld!

Esti előzetes: Tóth János

 
Beküldte: Kanyecc 2017 February 16, 21:22-kor a(z) magyar ajánló,videó témába.

Tóth János, avagy másabb megnevezéssel a Munkaügyek spinoffja.

Napi hírmorzsákban már felemlegettük a Megafilm (Csak színház és más semmi is hozzájuk kapcsolódik!) 2017-es egyik projektjét, melyből 52 epizódot garantáltan kapni fogunk. Az anyasorozatból ismert Tóth János karaktert ragadják kis a testvér ötletbe, akit miután kirúgnak munkahelyéről, illetve édesanyja összejön egy 20 évvel fiatalabb férfivel elhagyja a szülői kuckót és unokaöccse kíséretében megpróbál magára találni, azaz új életet kezdeni. A rendezésért: Nagypál Orsi és Lakos Nóra volt a felelős, míg a vezetőírók sorában: Lengyel Balázst és Litkai Gergelyt kell megemlítenünk, akinek besegített: Kovás András Péter, Vinnai András, Kormos Anett és Szabó Bori.

A premier március 9-én kerül képernyőre, heti rendszerességgel kapjuk az új epizódokat, ahol főszereplőként látható lesz: Mucsi Zoltán, Csémy Balázs, László G. Attila, Kőszegi Ákos, Csoma Judit, Bozó Andrea, Rujder Vivien és Szabó Simon. Mutatnám az első ajánlóját. A főcím is netre került már, de abból kevesebbet lehet megtudni, mint ebből.

Várós? Jobbnak ígérkezik, mint a Munkaügyek? És a nagy kérdés, hogy A mi kis falunk-kal fel tudja-e venni a versenyt humor terén? – Hamarosan kiderül.


Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats