Délelőtti előzetes: Fortitude – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 December 8, 10:54-kor a(z) videó témába.

Befejeződött a szemünk előtt a Fortitude, de mivel még 8 napon belül vagyunk, amondó vagyok, hogy bőven van helye az előzetesének a blogon. December 6-án, azaz Mikulás napján a Sky Atlantic ledarálta egynapon a komplett 3. évadját, mint ahogy azt tette az előzővel tavaly januárban. Most 4 részt kaptunk, melyben lezárják azt a nyomozást, amit korábban megkezdtek. A második etapban a szereplőgárda felfrissült, érkezett Dennis Quaid, Michelle Fairley, Edvin Endre, Parminder Nagra és Kin Stott. Jó kis téli környezetben játszódó misztikus nyomozós krimiről van szó, melynek záróajánlóját a tovább előtt lehet csekkolni, ha pedig valaki felelevenítené, hogy mi történt az előző 22 epizódban, az klikkeljen a mögé, ahol egy négyperces videóban mindezt megteheti.


tovább…

Kommentáld!

Promóciós fotókon az Elseworlds

 
Beküldte: Kanyecc 2018 December 8, 10:42-kor a(z) Promo témába.

Előbb érkezik a karácsony a The CW részéről a képregény kedvelők számára, ugyanis jövő héten végre beélesíthetik azon projektjüket, amit már szeptember óta reklámoznak. Nem másról, mint az Elseworlds alcímre keresztelt Arrow – The Flash – Supergirl triónak a crossover hetéről van szó, azaz háromestés event elé nézünk, ami december 9-én veszi kezdetét. A fordított világ számos érdekességet hoz majd, de talán, ami a legtöbbünket érdekel, hogy Oliver Queen-t megformáló Stephen Amell miként áll helyt Flash bőrében… jó csak viccelek, de annak jó volt, nem?!… valójában Batwoman karakterének debütjén a legnagyobb hangsúly, hiszen akár egy spinoff megszületésének lehetünk szemtanúi, ha a karakter beváltja a hozzáfűzött reményeket. Szerintem sokan egyetérthetünk, hogy hiánycikk a jó női képregényhős a tévében.

A tovább mögé pakolt képek spoilereket tartalmazhatnak, így csak annak ajánlom figyelmébe, aki tényleg időben tudni akar mindent. Számomra az lesz a nagy kérdés, hogy a korábbi crossoverekhez képest miként hoz majd számügyileg, hiszen nagyon korán kezdték a reklámját. Tényleg korán, amire előzőleg nem volt példa.

Arrowverse-002

 

(A tovább mögött folytatódik a galéria. Kíváncsiskodó szempároknak klikk!)

tovább…

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Protector

 
Beküldte: Kanyecc 2018 December 1, 14:09-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Novembert a Netflix-szel zártuk, és a decembert is velük nyitjuk, ugyanis kijött két plakát a stream szolgáltató első török sorozatához, a The Procetor-hoz. Bizony feltűnhet, hogy nem veszik fél vállról a sorozatgyártást, hiszen egyre inkább terjeszkednek. Nemrég debütált a lengyelek által készült 1983, illetve az olasz Baby, azonban az év utolsó hónapjában is lesz lehetőségünk európai ötletek fogadtatására, hiszen 7-én jön a francia Plan Couer és a német Dogs of Berlin, valamint 14-én a címben említett török elképzelés.

10 részes elképzelés Isztambulban játszódik, ahol egy boltos epikus kalandjait követhetjük nyomon egy felfordult világban. Hakan lesz a főhősünk, aki megtudja, hogy egy titkos, ősi rend leszármazottja/tagja, akiknek célja, hogy megvédjék városukat a gonoszeröktől.

Binnur Karaevli nevéhez kapcsolódik a projekt, aki többek között Can Evrenol-lal és Onur Guvenatam-mal dolgozott együtt. A főszereplők sorában: Ayca Aysin Turan, Cagatasy Ulusoy, Hazar Erguclu, Mehmet Kurtulus és Okan Yalabik. Nagyjából fél hónapja elérhető az ajánlója, amit már több mint 1 millióan tekintettek meg, ami bizalomra ad okot, miszerint a népnek tetszik a kezdés beharangozója. Egyesek szerint olyan, mint ha a török Assassin’s Creed született volna meg – de ez azért kicsit felelőtlen kijelentés, főleg másfél percnyi tartalom után. Meglátjuk! Mi biztos bepróbáljuk, már csak eme utolsó kijelentés miatt, mivel nagy AC-rajongó vagyok.

protector_ver2_xlg

protector_xlg

Kommentáld!

Épül le a Marvel-franchise a Netflix-nél?

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 30, 11:51-kor a(z) Hírek témába.

Mi folyik a Netflix-nél? – Mielőtt megválaszolnám a kérdést, kitérőt tennék!

A stream szolgáltató tegnap elkaszálta a Marvel’s Daredevil című sorozatát, így a 3. szériája az utolsó, amit láthattunk belőle. Ezáltal újabb Marvel-családtag hullott ki a sorból. Meglepő módon, ha emlékeim nem csalnak, akkor rövid időn belül (az Iron Fist és a Luke Cage után) a harmadikat vesztettük el, ami elgondolkodtató tény. Mellesleg, a stáb se tudta előre, akik már elő készítették a negyedik etapját. A csatorna vezetősége az alábbit nyilatkozta a kaszáját illetően:

„We are tremendously proud of the show’s last and final season and although it’s painful for the fans, we feel it best to close this chapter on a high note.

Nyilván mindenre van valami logikus, és kevésbé logikus válasz. Hogy valóban a csúcson hagyták-e abba, az megkérdőjelezhető, hiszen a legutóbbi évadjától a kritikusok nem voltak elájulva, csak hoztak a készítők a kötelezőt. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem akarják a karakterértékét tovább csökkenteni, mert mintha egyfajta kreatívválság ütött volna fejét, aminek elébe ment a Netflix. (Azzal sokan egyetértünk, hogy az első bivalyerősre sikeredett. Az EW.com nemrég kiadott Netflix-re épülő Marvel-toplistáján is egy elég előnyös 3. helyet húz be a sorozat nyitóévadja.)

Másrészről, nagyon sok sorozaton dolgozik manapság a Netflix, rengeteg pénzt ölt a fejlesztésük be, azaz fogalmazhatnék úgy is, hogy már érett az, hogy a lufi kipukkadjon és bekapcsokódjon a lemorzsolódásért felelős gépezet. Az újaknak teret kell adni, míg a többévadosokat el kell tudni engedni.

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy a Disney+ jövő évi debütjével a Marvel világból ismételten újabb karakterek kerülnek bemutatásra, hiszen az újabb stream szolgáltatónak ez a franchise fogja megalapozni a tartalmának egyik felét (a másikat pedig a Star Wars ugye?!).

Most úgy fest, a Netflix-nek maradt a Jessica Jones és a The Punisher.

Soraimat Sam Ernst, a Daredevil egy vezető producerének tweetjével zárnám:

„Man, so weird to be in the Daredevil writers room today, getting the news that we’re cancelled. On the walls were an entire season 4 laid out – and it was so f***g cool. So many moments we wanted the fans to see… Sigh, this business.”

Kommentáld!

Plakátba zárva: Travelers – 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 15, 11:02-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Netflix hangolódik az év utolsó hónapjára. Tegnap jelentették be, hogy az időutazós Travelers című megmentett sorozat 3. évadja december 14-én érkezik. A kanadai Showcase kiszállt a projektből, így már csak hozzájuk kapcsolódik a folytatás érdeme, amit az előzőekkel ellentétben most ugyanazon a napon kapunk meg – azaz nem heti rendszerességgel sugározzák. Bár aki Netflix fogyasztó az sejthette. Mutatnám a netre pakolt plakátját.

Kommentáld!

A The CW téli műsorrendje

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 14, 9:12-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Hírek,Heti adag témába.

Körképben: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Kicsit el vagyok maradva az amerikai hírekkel, így nem vagyok képben, hogy elsőnek hozta-e a The CW a téli műsorrendet; de azt váltig állíthatom, hogy elsők között.

Jó látni, hogy valahol tisztelik a téli szünet szellemét. Nagyon sok sorozattal kell manapság képben lennie annak, aki a kaszást nem hívja segítségül. Náluk a visszatérés majdnem január középén veszi kezdetét a Crazy Ex-Girlfriend folytatásával. Egy pénteki napról beszélünk, így nem teljes hetet rajtoltatnak, sőt a vasárnapot is csúsztatják, amíg az indokoltnak tűnik. Ergo, csak a legkritikusabb napot próbáljak építtetni, mert ekkor generálodik a legalacsonyabb nézettség. Rákövetkező héten töltik fel a kínálatot, jön minden szinte, amivel tálalkoztunk az ősz folyamán.

Január 16-án megkapjuk az év első újoncát részükről, a Roswell, New Mexico személyében, amit a Supernatural mögött meg is ismételtet két nap csúszással – ennek köszönhetően a Legacies visszahozására még egy hetet várniuk kell a nézőknek. A Black Lightning 2. évadjának második fele új timeslotot kap, átrakják hétfő 21 órára az Arrow mögé, ahol a tavaszra elcsúsztatott DC’s Legends of Tomorrow foglalt helyet. (Előbbi ősszel a The Flash mögött, kedd esténként érvényesülhetett.)

Ha már tavasz… A listán nincs említve a The 100 6. évadja, így tél búcsúztatásával érkezhet március/április tájt. Szintén ekkorra kalkuláljunk az iZombie 5. etappal. (Egyes források értesülése szerint április 22-én debütál.) A DC’s Legends of Tomorrow megint csak áprilisban térhet vissza, de elvileg a(z őszi) timeslotját visszakapja. A Jane the Virgin szerdánként, az In the Dark csütörtökönként erősíti a tavaszt – egyelőre több konkrétum nélkül.

A The CW téli műsorrendje:

Január 11. (Péntek):
21:00-22:00 – Crazy Ex-Girlfriend (S4, midseason premier)
Január 15. (Kedd):
20:00-21:00 – The Flash (S5, midseason premier)
21:00-22:00 – Roswell, New Mexico (SOROZATPREMIER)
Január 16. (Szerda):
20:00-21:00 – Riverdale (S3, midseason premier)
21:00-22:00 – All American (S1, midseason premier)
Január 17. (Csütörtök):
20:00-21:00 – Supernatural (S14, midseason premier)
21:00-22:00 – Roswell, New Mexico (premier ismétlése)
Január 18. (Péntek):
20:00-21:00 – Dynasty (S2, midseason premier)
Január 20. (Vasárnap):
20:00-21:00 – Supergirl (S4, midseason premier)
21:00-22:00 – Charmed (S1, midseason premier)
Január 21. (Hétfő):
20:00-21:00 – Arrow (S7, midseason premier)
21:00-22:00 – Black Lightning (S2, timeslot premier)
Január 24 (Csütörtök):
21:00-22:00 – Legacies (S1, midseason premier)

Kommentáld!

Balsai Móni bejelentkezett az Alvilágból

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 13, 15:51-kor a(z) Kulisszák mögött témába.

Ujj Mészáros László nevének nem csak azért kell(ene) ismerősen csengenie, mert legújabb filmje – az X – a rendszerből törölve – épp premieren van a hazai mozikban, hanem, mert az RTL Klub nemrég bejelentett újdonságai között a rendezése alatt fut egy tévésorozat ötlet, Az Alvilág. A főhősnő szerepében Balsai Móni foglal helyet, aki egy maffia főnökasszonyt formál meg. A forgatás elstartolt, várjuk a többi kulisszás képet is.

Addig viszont itt az első, amit maga Móni posztolt Facebook oldalán.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Baby

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 13, 14:03-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Tavaly novemverben jelentette be a Netflix, hogy érkezik a kínáltukba a harmadik olasz sorozat, a Baby személyében. Jogosan merülhet fel a keresztkérdés, hogy volt már előzőleg kettő másik bejelentés?! Volt ám! Az egyik a Suburra címet hordozza, a másik meg a Juventus FC doku-reality-je, amiben a stream oldal fantáziát látott.

Akkoriban még csak berendelés statuszban emlegetett projekt a coming-of-age vonalat akarja erősíteni, amit az év elején forgattak igaztörténet alapján. A története: római középiskolások titkolt világába kalauzol minket. Pontosabban Parioli középsulisok egy csoportját követhetjük nyomon, miközben identitásukat és függetlenségüket keresik, illetve jólétül érdekében belefolynak olyan dolgokba is, amibe nem lenne szabad. 8 epizódját fiatal készítők nevei jegyzik, ott a stábban: Antonio Le Fosse, Eleonora Trucchi, Marco Raspanti, Giacomo Mazzariol és Re Salvador.

Erik Barmack, a Netflix egy fejese így nyilatkozott anno:

“We are proud to continue to invest in original content in Italy, and Baby is representative of the new, edgy programming from talented producers that we cherish. We couldn’t be more excited to start work on this show.”

Mutatnám a plakátját, november végétől nézhető majd.

Kommentáld!

Hazai hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 12, 12:21-kor a(z) Magyar hírek témába.

Indítsuk a hetet magyar hírekkel:

 • A Survivor: A túlélők viadalát, azaz az RTL Klub 4. évadját Dávid nyerte.
 • November 12-én, azaz ma startol hétköznap esténként A Konyhafőnök VIP 3. etapja. Rácz Jenő és Sárközi Ákos foglal helyet a zsűritagok között, míg Fördős Zé lesz a műsorvezető. A verseny első hetében, a Válogatón dől el, hogy a 40 vállalkozó kedvű híresség közül, kik kerülhetnek be Rácz Jenő és Sárközi Ákos 12-12 fős csapatába, azaz kiket mentorál majd heteken át a két séf. Ők 24-en küzdhetnek meg a Konyhafőnök VIP címért és a 10 milliós nyereményért.
 • November 13-án startol a Spektrum műsorán a Brutális digitális, azaz a Brutális-sorozat következő láncszeme, amiben a digitális világ sokak által használt, de kevesek által ismert hátterét mutatja be. (Előzőleg a franchise tagjai között a fizika, a kémia és a biológia kapott helyet.) Vályi István a műsorvezető.
 • November 18-án érkezik a NatGeo műsorára a MARS 2. etapja.
 • Szintén ugyanezen a napon debütál a Viasat6 műsorán a Top Gear 25. etapja – azaz a brit, ha nem lenne tiszta sor a többi hánnyal rendelkezik.
 • A Tv2 az őszi saját gyártású sorozatainál 10 résszel operál mindössze, azaz a Bogaras szülőkből és a Korhatáros szerelem 3. etapjából csak ennyit kapunk.
 • November 21-én új török sorozat érkezik a Tv2 kínálatába Cennet címmel. Ennek oka, hogy előző nap búcsúzik a Feriha, pótolni kell a felszabadult timeslot-ot. Epizódszám ügyileg 115-tel büszkélkedhet, azaz nem mostanság szabadulunk meg tőle, ha hozza a nézőszámot. Történetileg itt sem kapunk másabbat, mint timeslot elődjétől, azaz a szegény lány és gazdag fiú sztoriját.
 • November 26-án folytatódik a The Simpsons 29. évadja a Viasat6 műsorán.
 • A Disney kitűzte a premier időpontját a Star Wars: Ellenállás (Star Wars: Resistence) című legfrissebb Star Wars animációs sorozatnak, ami november 24-re fog esni.
 • Függetlenül az alacsonyabb nézettsége miatt, a Tv2 berendelte A legbátrabb páros (The Bravest HUN) 2. etapját, ami holnap érkezik egyből.
 • Az HBO GO felfrissíti kínálatát az ázsiai részlegből. December 2-án érkezik a videótárjukba a Miss Sherlock. Az új változat japán nyelvű, a mai Tokióban játszódik, és ikonikus főhőseit, Sherlock Holmest és Dr. John Watsont nők alakítják. Yuko Takeuchi (Dog is a Sidecar, FlashForward – A jövő emlékei) játssza a címszereplő Sherlockot, nyomozótársát, Dr. Wato Tachibanát pedig Shihori Kanjiya formálja meg.
 • Szintén december 2-án jön az HBO GO-ba a Folklór (Folklore). A hat egyórás epizódból álló sorozatot hat rendező rendezte, és hat ázsiai ország különböző mítoszait és babonáit dolgozza fel. A sorozat Indonéziában, Japánban, Koreában, Malajziában, Szingapúrban és Thaiföldön játszódik, és mindegyik epizód az adott ország mélyen gyökerező mítoszaiból és néphagyományaiból merít, melyekben természetfeletti lények és okkult hiedelmek is szerepet kapnak.
 • November 27-én startol az Archer 9. szezonja a Comedy Central-on.

Kommentáld!

Plakátba zárva: The Orville – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 11, 11:58-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

A Fox mégsem 2019-re tervezi a The Orville visszahozását a műsorkínálatába, hanem korábbra. Nah, nem sokkal, hiszen az a két nap… de akkor is, az mégsem 2019. Arról van szó, hogy a csatorna még idén, december 30-án elstartoltatja a sorozat 2. évadját. Már annyira a PeakTV korszakát éljük, hogy a téli szünet is megszűnt. Erre pedig pont ő lesz a legjobb bizonyíték, mert karácsony és újév között nem igazán kaptunk újdonságot 5-10 évvel ezelőtt. Ezt is dobhatjuk a kukába, nincs szabadság, aki képben akar lenni a kiszemelt kedvenceivel, azoknak hajtania kell, mert könnyedén a fej mögé magasodik az epizódszám elmaradás listája.

A The Orville stílusával már az első évadja során összekaparta a kultsorozat jelzőt. Nem csak paródia a sorozat (ne akadjunk fel, ez már beépült a köztudatba, ha az, ha nem az!), hanem egyfajta tisztelgés is a Star Trek világa előtt. Aki pedig nincs képben azzal, az se csüggedjen, mert anélkül se csorbul az élvezhetősége.

Itthon a Prime kínálatában tűnt fel tavaly januárban Orville címen. Ergo, a magyar nézőknek se lehet idegen Seth MacFarlane elképzelése, ami nézettség fronton nem hozott rosszul a 18-49 évesek körében, hiszen a 2017/18-as idényben, a Fox házon belüli tabelláján az 5. helyet foglalta el a nem-szkriptelt elképzelések között az 1.25-ös demóátlagával. Össznézettségben már kicsit hátrébb sorolódott, de ettől függetlenül hozta a kötelező 4 millió feletti átlagot – amit mondjuk az erős startjának (8.558M) köszönhet legfőképpen. A kérdés csak az lesz, hogy a finálé mutatóit képes lesz-e túlszárnyalni? – Tippre mindenképp, mert nem sokkal maradt el az akkori évadminimumától.

Zárásképpen mutatnám a színbarát plakátját, rajta a főszereplőkkel, illetve a dátummal. A TVLine exkluzívként hozta le, bár nem érzem azt, hogy ennyire hype-oltatni kéne.

wpid-fb_img_15418395240067012228934979313201.jpg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats