Plakátba zárva: Charmed

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 17, 14:10-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Októberben visszatér a ’90-es évek egyik legkedveltebb sorozata, a Charmed. Nem lesz könnyű helyzetben szemünkben, hiszen a stábunk az eredetin nőtt fel. Imádtuk nézni a délutáni timeslotjában a Tv2 műsorán, sőt, akkor még VHS-kazettakra is rögzítettük, hogy később bedigitalizáljuk TV-tunner segítségével, és gyűjteményünk becses darabját alkothassa. A The CW májusban zöld utat adott a reboot ötletének, ami nem kapott buzgó fogadtatást – első sorban a castingja miatt, másrészről az ajánlója se volt túl meggyőző. Meglátjuk, ne ítélkezzünk látatlanban, október 15-én okosabbak leszünk. Addig mutatnám a netre dobott színpompás plakatját.

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 14, 12:03-kor a(z) Hírek témába.

 • Szeptember 15-én startol el teljesértékű üzemmód formájában a DC Universe stream szolgáltató. Ők sem akarnak lemaradni az idénykezdő dömpingről.
 • Diane Ruggiero-Wright és Dan Etheridge szinten jelen lesz a Veronica Mars 4. etapjának készítőgárdájában.
 • A VH1 berendelte a RuPaul’s Drag Race: All Stars 4. szezonját.
 • A Disney Channel bekérte a következő, azaz 2. évadját a Hotel Transylvania: The Series-nek. Várhatóan 2019-ben tér vissza újabb részekkel – de még nincs fix konkrétum.
 • John Legend aláírt a The Voice tavaszi évadjába, ahol Kelly Clarkson, Adam Levine és Blake Shelton szinten jelen lesz. Számszerűsítve a 16-dikról van szó.
 • Megkapta a 2. évados berendelését az Absentia, amelybe érkezik újként: Matthew Le Nevez (The Widow) és Natasha Little (The Night Manager) főszereplőnek. A debüt 2019-ben lesz, ismét több országban zajlik majd a forgatása. A jenkiknél az Amazon szolgál otthonául.
 • Csak a tisztán látás kedvéért mutatnám a Last Man Standing 7. évadjának hivatalos szereplőgárdáját, hogy képben legyünk, kik is térnek vissza a felélesztett produkcióba: Nancy Travis, Amanda Fuller, Jonathan Adams, Christoph Sanders, Jordan Masterson és Hector Elizondo főszereplőként; valamint Kaitlyn Dever visszatérőként.
 • Szeptember 26-án folytatódik a South Park a 22. évaddal a Comedy Central műsorán.
 • Október 8-án visszatér új, 13. évadjával a Long Island Medium az IFC műsorára, melyben vendégként feltűnik: Anne Burrell, Annie Potts, Barbara Eden, Cindy Williams, Debbie Gibson, John Schneider, Mindy Cohn, Tisha Campbell-Martin és még sokan mások.
 • Az NBC a hetekben egy újabb Law & Order-spinoff-ot rendelt be, Law & Order: Hate Crime címmel. A készítőgárdában Dick Wolf mellett jelen lesz Warren Leight. A történet New York-ban játszódik, ahol a Hate Crime Task Force hétköznapjai követhetjük nyomon.
 • Brenda Strong és Timothy Granaderos állandó szereplőként van számon tartva a 13 Reasons Why 3. etapjánál.
 • Shane West (Nikita) csatlakozott a Gotham 5. évadjába.
 • Szeptember 18-án érkezik a Life Below Zero a NatGeo műsorára.
 • A szeptember 27-én startoló Dancing with the Stars 27. etapjának castingjában az alábbi hírességek kerültek: Alexis Ren és Alan Bersten, Bobby Bones és Sharna Burgess, Danelle Umstead és Artem Chigvintsev, DeMarcus Ware és Lindsay Arnold, Evanna Lynch és Keo Motsepe, Joe “Grocery Store Joe” Amabile és Jenna Johnson, John Schneider és Emma Slater, Juan Pablo Di Pace és Cheryl Burke, Mary Lou Retton és Sasha Farber, Milo Manheim és Witney Carson, Nancy McKeon és Val Chmerkovskiy, Nikki Glaser és Gleb Savchenko, valamint Tinashe és Brandon Armstrong.
 • Október 7-én folytatódik az Alaska the Last Frontier a 8. évaddal a Discovery Channel műsorán.
 • Luis Guzman, Jess Gabor és Bob Saget a Shamaless 9. szezonját fogják erősíteni jelenlétükkel.
 • Eden Sher (The Middle) vendégszerepelni fog a Superstore 4. évadjában.
 • Charles Michael Davis (The Originals) csatlakozott a For the People 2. évadjának szereplői közé.

Kommentáld!

Szeptember végén jelenik meg a TopGear-magazin hazai száma

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 13, 16:04-kor a(z) Magazinok témába.

Tavasz óta tudjuk, hogy valamikor az év folyamán újabb BBC-s magazinnal bővül a magyar piac. A Top Gear-t az autófanatikusoknak nem hiszem hogy be kell mutatnom, hiszen ott a brit és az amerikai tévésorozat, amik szakmai szemmel a legelismertebbek, és legnépszerűbbek. Sőt, Angliában ’93 óta nyomtatott sajtó által is jelen van, de ez kevés vizet mozgat meg azoknál, akik a magyar nyelvet preferálják előnyben ilyen téren.

A Kossuth Kiadói Csoport által (a Ventus Commerce Kft. gondozásában) nyert zöld utat a projekt, melynek köszönhetően szeptember 25-diki kezdéssel megjelenik a havilap első magyarországi száma, ami, ha jól látom az októberi lesz.

Nem meglepő, hogy részükről érkezik, hiszen számos presztízs BBC magazint hoztak már el hazánk olvasóinak, pl.: a BBC History-t, a BBCgoodfood-ot vagy a BBC Világtörténelmet. Most az autóvilág kedvelői felé kedveskednek. A weboldalukon kedvezményes áron elő is lehet fizetni rá. Boros Jenő, a lap főszerkesztője csak ennyit tett hozzá a starthoz:

„Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar közönség körében ugyanolyan sikeres lesz a lap, mint a világ többi országában.”

Az első számot kedvezményesen: 990 Ft-ért lehet megvásárolni, ami a folytatásban 1.290 Ft-ra kúszik fel. Még annyi érdekesség, hogy 108 oldalon olvashatjuk a “négykerekűek” világát kezdésképpen.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Chilling Adventures of Sabrina

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 13, 12:41-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Nem lesz szünet az év végéig, ugyanis a Netflix gondoskodik róla, hogy kellő mennyiségű sorozattal árasszon el minket. Október 26-án kapjuk meg a Sabrina, a tiniboszorkány koncepcióját, ami eltérő lesz az előző feldolgozásokhoz képest, hiszen az azonos című regényt veszik alapul a készítők, ami egy sötét tónusú horrorként van számon tartva. Ergo, aki kalandos vígjátékra számított, azt ki kell ábrándítanom, mert ez nem az lesz, de olyan nem is kell – bíz bennem! Főszereplője Kiernan Shipka lett, akinek főmunkássága a Mad Men-hez köthető, de a Feud-ban is lathattuk néhány rész erejére. További szereplők között tartjuk számon: Michelle Gomez-t, Richard Coyle-t, Lucy Davis-t, Miranfa Otto-t és Jaz Sinclair-t.

Érdemes tudni még azt, hogy a Riverdale spinoff-járól beszélünk, így az ottani vonások közül többet is majd felismerhetünk; illetve, hogy kétévados berendeléssel büszkélkedik, így a 2019-es visszatérésével lehet számolni. Mutatnám a netre került plakátját. Kíváncsi leszek, mennyire lesz horror az a horror műfaj. Elég sok csalódás ért a műfajban mostanság.

“Happy Birthday, Witch.”

Kommentáld!

Hírmorzsák

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 11, 15:11-kor a(z) Hírek témába.

 • Az NBC kibővítette a Brooklyn Nine-Nine 6. évadját, melynek eredetileg 13 részes lett volna, azonban a jelen felállás szerint 18-at kapunk. (Ettől függetlenül elkaszálhatják, ha nem hozza a számokat.)
 • Október 5-én folytatódik a Z Nation az 5. etappal, míg a Van Helsing a 3. szezonnal a Syfy-on.
 • Hoppá, a tervezett szerinti 2020-as The Witcher-sorozat premierjét előrehozták 2019-re.
 • 2.534 millióval nyitott a Mayans, MC az FX műsorán, ami nagyon korrekt startnak tekinthető, főleg, ha mellé dobjuk az 1.0-as célközönség mutatóját is. Kábeles viszonylatban 2018-ban eddig tartja is a dobogó csúcsán magát a 18-49-es, valamint a 24-54-es és 18-34-es demójával, ugyanis ilyen erősen nem nyitott újonc.
 • Megvolt a Rel előpremierje is az NBC-n vasárnap este, ahol 5.054 milliót hozott a csatorna konyhájára a teljes lakosságban, amivel orszagos fronton a 9. helyen zárt; míg 1.7-es demót a célközönségnél, amivel pedig a 7. pozíciót tudhatta magáénak.
 • Október 7-én nyit a Doctor Who 11. etapja a briteknél, BBC One-on. Azaz, új napra pakolják – hiszen eddig szombatonként futott.
 • David Lambert vendégszereplője lesz a Good Trouble 1. évadjának, ami ugye a The Fosters spinoff.
 • A TVLine infója szerint, a Veronica Mars folytatásának felvétele októberben kezdődik meg, illetve limitált sorozatnak tervezik.
 • Szeptember 24-én tér vissza a Shifting Gears 2. etapja a Discovery Channel műsorára, amelyben jelen lesz Aaron Kaufman is.
 • A Netflix berendelte Fastest Cars 2. szezonját.
 • Lesz időugrás az Empire 5×01-nél. Az előző etap cselekményéhez képest 2 évet fogunk előre lépni. Ne lepődjön meg senki.
 • A The CW érthető módon szeretné, hogy a Supernatural spinoffja kellőképp befusson, így a Wayward Sister-szereplői feltűnnek majd az anyasorozat 14. évadjában a Winchester-testvérek mellett.
 • Az HBO zöld utat adott a Ballers 5. évadjának.
 • Szintén berendeltek az Insecure 4. etapját.
 • Reid Ewing és Chris Geere vendégszereplőként tűnik fel a Modern Family 10×01-es részében.

Kommentáld!

Plakátba zárva: Mr. Inbetween

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 10, 19:02-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Scott Ryan és Nash Edgerton készítésével az FX (és az ausztrál Foxtel) jóvoltából az idénynyitás dömping időszakában érkezik a Mr Inbetween, ami azt mondatja, hogy a csatorna vissza próbál térni a gyökereihez. Mindössze 6 epizódról beszélünk, viszont ez az a szám, ami egyértelműen magában hordozza azt, hogy az írók ne altassák a jónépet, hanem feszes tempóban egy jó sztorit tálaljanak elénk. És ez adottnak tűnik, hiszen a történt középpontjában: egy bérgyilkos áll, aki, miközben szakmájával járó nehézségeivel küzd, még meg kell felelnie barátjainak és csaladjának is. Egyébként Scott a főszereplők sorában is jelen lesz Damon Harriman, Matt Nable és Brooke Stachwell mellett. Plakátja nagyon adja magát.

Kommentáld!

Szerda, avagy Chicago-nap

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 6, 18:17-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

“Egy város. Egy család. Egy este.”

Az NBC szeretné, ha mindenki a fejébe vésné, hogy szeptember végétől a szerdáik a Chicago-franchise jegyében zajlanak. Kezdésképp 20 órától érkezik a Chicago Med, amit a rangidős Chicago Fire-rel folytatnak, hogy aztán 22 óra után a Chicago P.D.-vel zárják a napi adagunkat. Október 3-án, azaz a debütöket követő héten már egy crossovert is a nézők elé raknak, hogy még inkább összekössék és mélyítsék a rajongótáboraikat. Ez a hármasnak a közös plakátja.

Kommentáld!

2018-as őszi menetrend: ABC

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 6, 11:50-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Hírek témába.

landscape-1527158568-149085-8196-900x0

Cikksorozat láncszemei: ABC | CBS | Fox | NBC | The CW

Már csak egyetlen országos tévécsatorna őszi premier időpontjaival vagyok adós, az ABC-ével. Tudom, kb. két hónapja publikus a lista, de ez nem azt teszi, hogy mindenki találkozott is vele; illetve a teljesség kedvéért legyen nekünk is meg – ha már a másik négy kapott külön megemlékezést. (Lásd fentebbi linkgyűjtemény.) Most nincs előttem, de úgy dereng, hogy nem az utolsók között tették közzé a debüt dátumjaikat.

Nem árulok el nagy meglepetés azzal, hogy itt is a rajtot szeptember 24-ére ütemezték. Ekkor indítják el a két nézettséggeneráló műsorukat, amikre büszkék is lehetnek a tavalyi időnyből. Nem hiszem, hogy lesz ellenfele a The Good Doctor-nak 22 óra után. A keddet még parkolópályán tartják, azonban a szerdát és a csütörtököt is ezen a héten indítják útjára. Hasonló a felállás a péntekkel, illetve a vasárnap komolyabbik, odafigyelősebbik felével.

Érdekességek sorában kell megemlíteni, hogy a Grey’s Anatomy-ból és a Dancing with the Star: Junior-ból dupla részes premierrel számolhatunk. Előbbi miatt a Station 19, utóbbi által pedig a The Alec Baldwin Show csak egy héttel később kezdi meg életpályáját a 2018/19-es idényben. Legkésőbb a keddet startoltatják el, október 16-án, ami már-már túltesz a The CW-n is. Nagyjából ennyi a lényeg. Mutatnám a dátumokat. Az újoncokat elláttam előzetes linkekkel a teljesség kedvéért.

Az ABC őszi menetrendje:

Szeptember 24. (Hétfő):
20:00-22:00 – Dancing with the Stars (27. évad)
22:00-23:00 – The Good Doctor (2. évad)
Szeptember 26. (Szerda):
20:00-20:30 – The Goldbergs (6. évad)
20:30-21:00 – American Housewife (3. évad; új timeslot)
21:00-21:30 – Modern Family (10. évad)
21:30-22:00 – Single Parents (1. évad)
22:00-23:00 – A Million Little Things (1. évad)
Szeptember 27. (Csütörtök):
20:00-22:00 – Grey’s Anatomy (15. évad; dupla)
22:00-23:00 – How to Get Away with Murder (5. évad)
Szeptember 30. (Vasárnap):
19:00-20:00 – America’s Funniest Home Videos (29. évad)
Október 4. (Csütörtök):
21:00-22:00 – Station 19 (2. évad)
Október 5. (Péntek):
20:00-20:30 – Fresh Off the Boat (5. évad; új timeslot)
20:30-21:00 – Speechless (3. évad; új timeslot)
21:00-22:00 – Child Support (2. évad; új timeslot)
Október 7. (Vasárnap):
20:00-22:00 – Dancing with the Stars: Juniors (1. évad; dupla)
22:00-23:00 – Shark Tank (10. évad)
Október 14. (Vasárnap):
22:00-23:00 – The Alec Baldwin Show (1. évad)
Október 16. (Kedd):
20:00-20:30 – The Conners (1. évad)
20:30-21:00 – The Kids Are Alright (1. évad)
21:00-21:30 – black-ish (5. évad)
21:30-22:00 – Splitting Up Together (2. évad)
22:00-23:00 – The Rookie (1. évad)

Kommentáld!

Délutáni előzetes: The Haunting of Hill House

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 4, 13:28-kor a(z) videó témába.

Anno tavaly tavasszal még címnélküli projektként emlegettük a Netflix által berendelt Shirley Jackson regényadoptációját, a The Haunting of Hill House-t, azonban az idő múlásával a stream szolgáltató rádöbbent, hogy a bevált dolgokon nem szabad változtatni – így megtartották a mű címét a sorozaténak is. Útközben kikörvonalazódott az is, hogy az 1959-es klasszikus vázát akarják csak felhasználni Mike Flanagan-ék, azaz, jelentősen el fog térni a látott tartalom az olvasottól, de így legalább nem lesz annyira kiszámítható azok számára sem, akik ismerik. Bennem csak egyetlen dolog merül fel: vajon általa kapjuk a tökéletes horror sorozatot, vagy még várhatunk más próbálkozásra?

Végére még másolnám a szereplőgárdát, ahol helyet foglal: Carla Gugino, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Julian Hilliard, Kate Siegel, Lulu Wilson, Mckenna Grace, Michiel Huisman, Oliver Jackson-Cohen, Paxton Singleton, Timothy Hutton, Victoria Pedretti és Violet McGraw. Nézzük a netre dobott ajánlóját.


Kommentáld!

Plakátba zárva: FBI

 
Beküldte: Kanyecc 2018 September 4, 12:58-kor a(z) 2018/19 sorozatai,Vizuális egyveleg témába.

Véghajrába lépve a csatornák belekezdtek az újonc és visszatérő sorozatai reklámozásába. Ne lepődjetek meg, ha a következő napokban a kelleténél sokkal több „plakátba zárva” cikk érkezik, hiszen mindegyiket meg akarjuk mutatni.

Kezdjük a sort a CBS őszi üdvöskéjével, ahol Dick Wolf is közreműködik exec. producerként. Az FBI mögött valójában Craig Turk, a The Code egyik készítője áll, akit rendezői pozícióban: Niels Arden Oplev támogat meg. A történet középpontjában: egy new york-i FBI iroda áll, aminek mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Természetesen az ügyek és azokat felgöngyölítő személyek mellett helyet kap a belső rendszer működése, csakhogy az átlagembernek is legyen valamiféle fogalma arról, hogy „ezek az emberek tényleg dolgoznak, illetve hogy van mögöttük irányítás”. Kezdésképp 13 részről beszélhetünk, ahol főszereplőként tűnik fel: Ebonée Noel, Jeremy Sisto, Missy Peregrym, Sale Ward és Zeeko Zaki.

A plakátjára természetesen rákerült Dick Wolf neve, mert alapvetően a krimi szférában egy húzónévnek tekinthető. Az NCIS és az NCIS: New Orleans közé ütemezi a CBS kedd estékre, ami nagyon jó pozíció. Ha innen nem jön össze a bravúr, akkor vessen magára a sorozat.

wpid-fb_img_1536005587817-16485342145604017607.jpg

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats