November középétől kapható a Mindhunter: Sorozatgyilkosok című könyv

 
Beküldte: Kanyecc 2017 November 8, 18:19-kor a(z) könyv témába.

Októberből megvolt mindenkinek a Mindhunter című újonc? – Ha nem, akkor elő a Netflix előfizetésekkel és pótoljátok, mert az ősz egyik legígéretesebb elsőévadosáról beszélhetünk. Hamarosan a kezdésről – amit néhány napja láttam – írok egy kritikát, addig legyen annyi elég, hogy David Fincher rendezésével egy emlékezetes pilotot tudhatok magam mögött, ami a kriminálpszichológia megszületésére helyezi a hangsúlyt a ’70-es években, amikor az ügyeket még teljesen más látásmóddal fejtették meg.

John Douglas és Mark Olshaker által jegyzett Mindhunter – Sorozatgyilkosok: Az FBI különleges egységének kulisszatitkai című könyv november közepétől (amely új utószóval kiegészítve kerül a boltokba) újra betekintést enged a legbrutálisabb, legbonyolultabb esetekbe, ezáltal legrosszabb rémálmainkba. Tulajdonképpen ez a könyv inspirálta a Netflix által született remekművet, amiről fentebb írtam.

Érdemes megemlíteni még azt is, hogy újrakiadásról beszéltünk, hiszen 1995-ben jelent meg először Komoromy Rudolf fordításával keménytáblás formában, ami 396 oldalas tartalommal rendelkezett. Ehhez képest a 2017-es változat már 536 oldalra dagadt. Vásárlásra a kiadó, azaz a Gabo oldalát javasolnám, mert 30%-os kezdeménnyel juthatunk hozzá, pénzről beszélve: 3 990 Ft helyett 2 793 Ft-ért.

Végére másolnám a hivatalos szinopszist, illetve mutatnám a modern borítását:

John E. Douglas huszonöt évig dolgozott az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatalának különleges ügynökeként, ahol a pszichológiai profilalkotás technikájával vizsgálta az ország leghírhedtebb sorozatgyilkosainak és bűnözőinek elméjét. A szerző mára klasszikusnak számító könyvében – amely idén új utószóval kiegészítve kerül boltokba –  betekintést enged legbrutálisabb, legelképesztőbb és legbonyolultabb eseteibe, ezáltal legrosszabb rémálmainkba.

Az egykori ügynök szakmája egyik legendás alakja, róla mintázták A bárányok hallgatnak Jack Crawford nyomozóját: Douglasnek karrierje során olyan könyörtelen gyilkosokkal volt dolga, mint Charles Manson, Ted Bundy és Ed Gein, és az egyik ügyéért kis híján az életét adta. Douglas kísérteties képességének hála a ragadozók és a prédák bőrébe egyaránt bele tud bújni, így amikor átfésüli az egyes bűntények helyszíneit, a profilalkotás során nemcsak az elkövetők szokásait képes meghatározni, hanem következő lépéseiket is.”

Mindhunter-sorozatgyilkosok-gabo-konyvborito


free web stats