Új kiadásban jelenik meg a Kettős szerepben

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 1, 14:39-kor a(z) könyv témába.

Tegnap felhívtuk a figyelmet arra, hogy John le Carré méltán népszerű kémregénye az AMC és a BBC részéről koprodukció formájában feldolgozásra került. Direkt hagytam ki a novemberi premiernaptár megemlékező soraiból, ugyanis lesz egy magyar vonatkozása a műnek.

Először had beszéljek a berendeltről. Az AMC november 19-én tűzi képernyőre, amikor is háromestés event formájában ledarálja a jenkiknek; de minket ez csak részben érdekeljen, mert a briteknél október 28-dika ugyanez a dátum, csak ők hetiben adagolják a 6 részét. (Ha számolgattok, akkor hamar kijön, hogy az 1×04 után az utolsó 2 epizódját az amerikai premierrel kell pótolnia azoknak, akik a leggyorsabban be akarják fejezni.) A történet: a ’70-es évekbe repít vissza, ahol egy fiatal színésznő vakációja közben összeismerkedik egy férfival, aki által egy eléggé komplex kémjátszmába bonyolódik. A briteknél 5.1 millió embert ültetett képernyők elé, ami közepes teljesítménynek könyvelhető.

A rendezői székben: Park Chan-wook, míg a készítőkében: Michael Lesslie. A szereplők sorában: Michael Shannon, Alexander Skarsgård, Florence Pugh, Michael Moshonov, Simona Brown és Clare Holman. A zenéért: Jo Yeong-wook volt a felelős.

Nos, és itt kapcsolnék át a könyves témára, ugyanis 1988-ban az Árkádia / Origo-Press jóvoltából már megjelent a mű Kaposi Tamás fordításában, azonban az Agave könyvkiadó 2018-ban új köntösben, (némileg kiegészítve?) piacra dobja újfent. A fordítói munka mögött maradt Tamás, csak most a 400 oldal 512-re duzzadt. A várható megjelenése: november 15. Azaz, aki az amerikai premierrel szeretné magáénak tudni a sorozatot, azoknak van 4 napjuk egy gyors könyvdarára, hogy az alapokkal tisztába léve megnézzék, mit dobtak elénk a The Night Manager készítői.

Természetesen az új borító a sorozathoz dukál:

John_le_Carre_-_Kettos_szerepben_B1


free web stats