A Disney+ tovább bővíti a Marvel-ötletbörzéjét

 
Beküldte: Kanyecc 2018 November 10, 10:12-kor a(z) Hírek témába.

Mindenhol a képregényvilágban látják a jövőt. Akik hozzam hasonlóan arra számítottak, hogy 5-7 év alatt lecseng a körülötte lévő rajongás, azokat ki kell ábrándítanom, mert tévedtünk. Nehéz megmondani, hogy fénykorát éli-e az iparág; azt viszont igen, hogy tartósabb a jövő képe, mint a vámpír világnak, ami nagyjából a fentebb említett időciklus alatt kihalt, és lett egy elértéktelenedett műfajág. Nem is véletlen, hogy mindenhol tűz alatt próbálnak tartani egy-egy ilyen projektet, mert célközönség szempontból nézővonzó. (Nyilván a mozis világ rásegít a méregdrága filmes koncepciókkal.) 

Captain-America-The-Winter-Soldier-Sebastian-Stan-Talks

Az országos tévéknél a The CW a legnagyobb „befektetője”, hiszen műsorrendjének legalább a felét, de egyharmadát biztosan a DC világból merített szuperhősökre épülő sztorik teszik ki. Ha stream oldalt vesszük elő, akkor egyértelműen a Netflix és a Marvel-univerzum a mérvadó. Nemrég startolt a DC Universe stream szolgáltató, ami próbálná egyensúlyba hozni a mérleget újabb ötletekkel, azonban a Disney sem akar kimaradni a buliból, mert látják a sok-sok pénzt. Ezért is adtak zöld utat az egyelőre Disney+ néven futó stream platformnak, aminek célja, hogy újabb tartalmakkal lássanak el első sorban Star Wars és Marvel fronton. 

Tehát a Disney+ elszánt célja, hogy kiragadjon a Marvel világból olyan karaktereket, akik vannak annyira közkedveltek, hogy a nézők jobban megismerjék a múltját, a valódi jellemét. Kicsit másabb szemszögből mutathassak be, hiszen a mozifilmeknél időből eredeztethető karakterbemutató limit van. 

Nem írok újat azzal, hiszen már szeptember óta tudjuk, hogy Loki és Scarlet Witch a lehetséges projektek sorában szerepel. Nyilván az eredeti szereplőket megtartanák, csak úgy lenne értelme az egésznek, azaz előbbit Tom Hiddleston, utóbbit Elizabeth Olsen alakítaná. Hogy merre tartanak ezek fejlesztései, az egy roppant jó kérdés, mert még nincs pilotszkript státuszában egyik sem; azt viszont lehet tudni/sejteni, hogy Kevin Feige ott lesz a készítők sorában, hogy felügyelje a minőséget.

The-Falcon-Anthony-Mackie-810x400

A két projekt mellé csapódott újabb a múlt héten, aminél mindenképp ki kell hangsúlyoznom azt, hogy pilotszkriptjük zöld utat kapott. A Falcon-ról (Sólyom) és a Winter Soldier-ről (A Tél Katonája) volna szó, amit Malcolm Spellman írásával érkezhet. 

A komolyságot mi sem más, mint Malcolm jelenléte bizonyítja, hiszen előbbi két projektnek még nincs készítője. Másfelől az is körvonalazódót, hogy a Marvel-univerzum rengeteg jó karakterrel rendelkezik, akiket legrosszabb esetben egy minisorozat formájában lehetne részletesebben bemutatni. Az internet népe pedig adja a tippeket, hiszen sokan kíváncsiak Winter Soldier-nél arra, hogy milyen küldetései voltak Hydra irányítása alatt, illetve ez miként hatott rá lélektanilag később. Maradva még Bucky-nál az se lenne rossz, ha képernyőre vinnék Zemóval való küzdelmeit. Ez csak pár téma, de eléggé nézővonzó témakörből. 

A stream platform minden vasat tűzbe fog tenni, ebben nem kételkedünk. Az szintén biztos, hogy animációs fronton is újítani szeretnének, hiszen a fiatalabb közönségről se szeretnének lemondani. A jövő évi start tehát fontos lesz. 2019-ben biztosan sokszor kerülnek szóba, de a PeakTV korszakában már meg se lepődjünk, ha valaki valami újat akar indítani. 


free web stats