Survivor: Samoa

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 19, 0:24-kor a(z) kritika,reality témába.

Legjobb reality-k között tartják számon a Survivor-t. Nem csodálkozunk, hiszen immáron a 19. évadjánál tartó sorozat évről évre, évadról évadra egyre jobban teljesít. Ez a második etap, amelyet figyelemmel fogok követni, merthogy a 18.-nál csatlakoztam be. (Nem titkolom. Feketén-fehéren le van minden írva.) Imádom! Olyan emberrel még nem találkoztam, aki rosszat mondott volna rá, inkább olyannal, aki látatlanba mond róla rosszat, amivel elijeszti tőle a hiszékeny embereket.

vlcsnap-310493

A Samoa sztori nagyon jól kezdődik. Túllépnék az ismerkedős részen, mert majd lejjebb ki fogok térni rá. Kegyetlenül össze vannak rakva a feladatok. Hihetetlen, de engem ezzel vettek meg már az előző évadban is és most is. Tényleg sikerült überelni a Tocantins nyitását. Kisebb spoilert azért mondanék róla: kell úszni, futni, ládát húzni és kirakózni 3D-ben. Jól hangzik, igaz?

A folytatás se hagy bennünket cserben, amikor azért a becses fejért kell megküzdeniük a védettség miatt. Itt éreztem azt, hogy ez tényleg csapatjáték és itt jöttek ki a legnagyobb ellentétek a játékos társak között. Ki miben gyenge. Volt miről beszélgetniük a móka után. Jeff Probst mindent végig kommentál. Nélküle el se tudnám képzelni a sorozatot. (Távozása felér a Survivor-öngyilkosságával, mert mást a helyére nem igazán tudok elképzelni.)

vlcsnap-310376

42 perc alatt csak egyszer éreztem eluntnak magam! (Jó arány ez, ne is csodálkozzatok.) Méghozzá a legjobban a „kit kéne kiszavazni” résznél. Sajnos, pont a lényegen unatkoztam, mert ha Survivor, akkor verseny és izgalom. Látatlanba feltett milliók a sárga vagy lila csapatra és jöhet a reménykedés, hogy bejön a tipp. (Titok kinek drukkolok. Egyelőre még a csapatot se tudtam eldönteni, mert annyira egálba nyomták, nemhogy a versenyzőt.)

Érdekes, mert a vezéregyéniségek szintén feltűntek már az első 10 percben. Megint egy öregnő viszi a frontot az egyik oldalon? Meglehet, viszont a Tocantins karakterei hamarabb rögzültek bennem, mint a Samoa-é. (Tehát néha néztem, kiről beszélnek most, mert a névhez nem ugrott be egyből arc.)

Összességében tetszett. Jó kezdést produkáltak. Kíváncsian várom a folytatást, mert ez most így estére jól esett. Sőt, ha itt lenne a második része, egyből ledarálnám. Survivor-szüzeknek (azaz akik még nem láttak egyetlen egy részt se) üzenem, hogy bármikor becsatlakozhatnak, mert sztorivonal nincs, maximum arról maradtok le, hogy ki lett kiszavazva és milyen versenyek voltak.

Utószó: A nyitózene nagyon el lett találva! (Egyik kedvenc filmemé.)

Premier: 2009/09/18
Nézettség: 11.49 millió (#1), A18-49: 3.6 (#3)
This entry has a rating of 4

free web stats