Így jártam anyátokkal: Csaj vagy öltöny?

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 13, 21:41-kor a(z) How I Met Your Mother témába.

Számos kaland, megannyi poén, elképesztő mennyiségben elfogyasztott nőegyed jellemzi a világszerte igencsak népszerűnek tartott How I Met Your Mother címre hallgató, mindannyiunk által jól ismert sorozatot, mely immár a 100. epizódjához érkezett. Felemás öt évadon vagyunk túl, sokan már rég elkaszálták fanyalogva Ted és feleségkereső életének kalandjait, az igazi addiktok azonban a mai napig követik a kis baráti társaság mindennapjait. Az előzetes hírek szerint egy zenés-táncos epizódot várhattunk, azonban nem éppen azt kaptuk, amire számítottunk.

HIM100

Aki az első perctől kezdődő mulatozás végignézésében reménykedett, bizony csalódnia kellett, ugyanis egy szimpla epizódnak tűnt a jelenleg futó etap eheti darabja is. Főhősünk továbbra is asszonykáját kutatja, ezúttal pedig Rachel Bilson karjaiban keresi a vigaszt. Hogy ő-e a fent említett, a sorozat várva várt anonim motívuma? Kiderülhet, ha megtekintjük az epizódot. Sokak fárasztónak találhatják, hogy talán a mai napig nincs meg a kérdésre a válasz, azonban nem ez az elsődleges. Hagynunk kell, hogy az események magukkal sodorjanak, és egy szebb, gondtalanabb és egyszerűbb világban hajthassuk fejünket álomra, ahol valahol ott vár ránk az igazi.

Persze ezt azért Barney országában sem olyan egyszerű, így a született csajozógép is kemény fába üti a fejszéjét. A kocsmába egy új, állandónak mondható szépség érkezik, aki valamiért nem áll szóba a Haverkódex alkotójával, aki kétségbeesetten próbálja ágyba vinni őt, azonban sehogy sem jön össze a dolog. A néhány percig tartó mosolyszünet, Lily és Robin vetélytársi vitája után pedig ismét megkapjuk a napi “klisé adagunkat”, azonban a befejezés korántsem mindennapi. Az utolsó néhány percben ugyanis táncra perdülnek hőseink, így ünnepelve a jubileumi adást, illetve átadva az előbb említett bölcsességeket. Furcsa húzás ez egy szitkom esetében, azonban a végeredményt tekintve megbocsátható.

HIM101

Az évad talán egyik legjobb epizódját csodálhattuk meg, de személy szerint a pálmát még mindig a Robin-féle “What’s in the box?” felkiáltás viszi, amelyet ötnél is többször hallgattam vissza néhány héttel ezelőtt. Mindenesetre a 8/10-es értékelést megérdemli az Így jártam anyátokkal eheti adagja, mely habár nem érhet fel az Agymenők jelenleg futó etapjával, azért a mai napig borzongató érzést vált ki az emberből, amint felhangzik a rövid, de ütős főcím, Ted feleségre, Barney ágyasokra vadászik, a többiek pedig elvannak mint hal a befőttben. Kevesebb lenne az életünk nélkülük, annyit azért meg kell hagyni, így ha esetlegesen kaszát kapna a széria, sokakat szállítanának infarktussal a kórházakba.

This entry has a rating of 4

free web stats