America’s Best Dance Crew – Kezdett a 6. évad

 
Beküldte: tess 2011 April 12, 20:55-kor a(z) America's Best Dance Crew témába.

Már egy ideje nagy kedvenceim az MTV reality programjai, amik ugye elég rendesen megosztják a népet. Egyrészről persze lehet firtatni a minőséget, elvégre nem a fajsúlyos mondanivalóról hírhedtek, ellenben azt el kell ismerni, hogy a popkultúra szerves részét képezik. Emellett pedig komoly guilty pleasure faktorral rendelkeznek. Tudjátok, amikor néztek valamit, amit egyébként nem néznétek és az egyszerűen szórakoztat, kikapcsol, stb.

Na ilyen reality az ABDC, vagy populárisabb nevén az America’s Best Dance Crew, ami a csatorna válasza volt a nagy táncos reality versengés re. Kissé modern, kissé pergő, természetesen roppant cool és látványos, pont az, amire az MTV generációnak szüksége van. És mindez Randy Jackson-tól származik, aki ugye otthon van a témában, lévén mégis csak az American Idol egyik állandó zsűritagja.

Az alapkoncepció roppant egyszerű, van 10 táncos csapat, akik az uderground műfajában mozognak. Az 1. részben 5 csapat küzd meg, hogy aztán a rész végén 1 távozhasson. A csapatoknak mindig egy bizonyos zenei alapra kell megméredzkedniük, ami jelen esetben most Lil Wayne zenei munkássága volt. Amúgy a szezon nagy újítása, hogy részenként egy-egy ismert előadó dalaira ugrálnak majd, a folytatásban Ke$ha lesz majd a soros. Kb. bő perc áll mindenkinek a rendelkezésére, hogy maradandót alkothasson, aztán jön a zsűri.

És hát sajnos valahol itt vérzik el hosszútávon a reality nálam. Hiába volt grandiózus a nyitány megint, hiába voltak látványosak a csapat produkció, sőt még Mario Lopez teljesen jellegtelen konferancié tálalását is el lehetett viselni, de a zsűrit nem. Az 1. számú ok egyértelműen Lil Mama, aki kb. one hit wonder a szakmában, de mégis fene nagyra van magával. Életképtelen és persze szakmailag inkompetens. Arról nem is beszélve, hogy olyan laza és flegma a szövege, mintha végig rappelni próbálna. Aztán ott van az évad másik újítása D-Trex, aki a Quest Crew tagja, mellesleg  ők nyerték a 3. évadot. Na neki valamit konyítania kéne a dolgokhoz, de hát ő meg táncos ugye, szóval a gondolkodás neki sem megy. Egyedül talán az ex-Nsync-es JC Chasez, akiben van némi potenciál, de ő meg mintha nem érvényesülne annyira.

Ott van még ugye negatív faktor gyanánt a pop kulturális difi az USA és Európa közt. Persze, hogy azok voltak az tuti befutók, akiket én egyszerűen értékelni nem bírtam. Bosszantó tud azért lenni, ha olyan csapat jut tovább folyton, akinek a létjogosultságát megkérdőjelezzük pár látványosabb Step Up jelenetre korlátozódva.  Nálam a New Zeland-i csajok, a ReQuest voltak a befutók, akik éppen csak túlélték a versenyt.

Másrészről meg az egész roppant monoton tud lenni a 3. csapat után, főleg ha már említett túlontúl underdog mentalitásban szerepelnek a csapatok. És ugye mindig jön a zsűri, és majdhogynem ugyan azt mondják, ugyanazzal a választékos szókinccsel, amiből persze a fináléban Mario Lopez-nek feltétlenül idéznie kell.

Összességében persze szórakoztató, látványos igazi guilty pleasure program, de végig ott van az a bizonyos HA. Mi lenne ha, egy kicsit több energiát és pénzt feccölnének bele, ha stílusos és szakképzett zsűrit kapnánk nem pedig lejtmenetben lévő B-listás celebeket? Érzésem szerint sokkal több van ebben a realityben, mint amit kapunk. Szerencsére némi fejlődés, pár apróbb változtatás azért becsúszott, szóval az évad végére még akármi is lehet.

 

This entry has a rating of 2.5

free web stats