The Firm-játék

 
Beküldte: Kanyecc 2012 February 1, 21:17-kor a(z) Játék témába.

Az AXN műsorára február 19-én érkezik a The Firm című tévésorozat. A csatorna nem volt rest, és ahogy azt az HBO szokta, úgy ők is megvették elsők között, hogy pár héttel az amerikai premiert követően műsorukra is tűzhessék. A sorozatot 111 helyen fogják műsorra tűzni az elkövetkező hetekben, ami cirka 20 nyelven való sugárzást takar. Nem semmi. Volt kerete. Így tessék gondolni, hogy miért is megy a harc.

Mielőtt kiírnám a baromi nehéz kérdést (not!), pár szóban a sorozatról. A sorozatalapjául: John Grisham regényíró ’91-ben kiadott The Firm, azaz A Cég című regénye szolgált, amit ’93-ban Tom Cruise főszereplésével készült belőle egy mozifilm is, ami hozta a kasszasikert. A sorozat a film folytatásként fog szuggerálni. 10 évvel játszódik később, amikor főhősünk tanúvédelmi programban tölti az életét családjával. 22 epizódja zsebben, mivel koprodukcióról beszélünk, ergo, az NBC-nek csak annyi köze van hozzá, hogy Amerikában ők adják, máshol pedig általában az AXN csatornái. Holnap este kerül műsorra odakinn az 1×06-os része, szóval már elstartolt, de így se vagyunk lemaradva.

Akkor jöjjön a játék része. A csatorna 2db páros jegyet ajánlott fel olvasóink között, akik a magyarországi premier előtt nézheti meg a sorozatnyitását. Nem lesz más dolgotok, mint két egyszerű kérdésre válaszolni, amit némi google-zéssel meg is találtok, de tippeket nem adunk, mert az úgy túl egyszerű. A kérdések tehát:

1. Ki írta, és ki rendezte a ’93-as mozifilmet?
2. Nyerte Oscar-díjat?

A helyes válaszokat a jatek[@]sorozatguru[.]info e-mail címre küldjétek el, melynek tárgya legye: „The Firm”. A határidő vasárnap, azaz február 5-e 20:00. A sorsolás még az nap lesz, valamikor este 9-10 tájt. Szokás szerint a nyertesek listáját elsőként a Facebook oldalunkra fogjuk publikálni, jóval előbb, mint hogy megíródna a bejegyzés. Amit még jó ha tudtok, hogy a vetítés Budapesten lesz, február 7-én 11:00-ás kezdéssel (érkezés: 10:30-ra).

(Facebook megosztást és/vagy Twitter retwitterezést és/vagy Google +1-ezt szívesen fogadunk)


free web stats