Life As We Know It 1.03 – The Best Laid Plans

 
Beküldte: tess 2006 November 29, 20:55-kor a(z) Life As We Know It témába.

life_as_we_know_it_103.jpg
Premier:
2004/10/21
Írta: Allison Adler
Rendezte: Michael Engler

Dino megpróbálja rendezni a kapcsolatát Jackie-vel, de nem sikerül neki. Jackie családja sem tökéletes mivel az apja elég rendesen szeret piálni és ettől a lány egyre feszültebbé válik. Dino anyja szakít Scott edzővel és látszólag kezd minden helyre állni a családban. Jonathan és Deborah a szexre készülődnek, amikor a fiú megtudja, hogy Deborah már nem szűz. Ben és Monica a tökéletes helyet keresik, ahol kettesben lehetnének, de sajna valami mindig közbelép. Dino-nak és Jonathan-nak feltűnik Ben furcsa viselkedése és azzal vádolják a fiút, hogy meleg, mire Ben kénytelen bevallani az igazat.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Life As We Know It 1.02 – Pilot Junior

 
Beküldte: tess 2006 November 28, 19:40-kor a(z) Life As We Know It témába.

life_as_we_know_it_102.jpg
Premier: 2004/10/14
Írta: Gabe Sachs, Jeff Judah, Donald Todd
Rendezte: Michael Engler

Dino teljesen kivan a történtek miatt és ezt az anyja tudomására is hozza, aki persze mindent jóvá akar tenni. A fiúk egy partit szerveznek a Whitman házban, amire Dino elfelejti meghívni Jackie-t. A lány persze mérges lesz és mivel a parti elmarad úgy dönt nála lesz megtartva, de ő sem szól a fiúnak. Ben egyre közelebb kerül a tanárnőhöz, ami végül egy csókhoz vezet. Jonathan a parti előtt teljesen begőzöl a farka miatt, így majdnem lekési az egészet. A partin Jackie provokálja Dino-t, ami verekedés torkollik, így a triónak távoznia kell. Dino bevallja a többieknek, hogy látta az edzőjét és az anyját szexelni.

Megjegyzés: Amolyan tipikus bulizós résznek indult, szóval az egyik kedvencem. Nincs olyan tini sorozat, amiben ez a klisé ne lenne, de egyszerűen nem tudok betelni vele. Ellenben a drámai végkifejlet most elmaradt, de még akkor sincs okunk a panaszra, hisz a zenei rész tökéletes, humor is van benne rendesen és hát azért történt is valami. Akárhogy is nézzük Dino élete 2 rész alatt totálkárossá vált, szóval megéri adni neki még egy részt.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Life As We Know It 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 November 28, 10:17-kor a(z) Life As We Know It,Pilot témába.

Mostanság elég rendesen szeretek elmenekülni a premier sorozatok elől és keresni valami rég elfeledett vagy éppenséggel megbukott sorozatot. Mondhatjátok, hogy hülye vagyok és van benne valami, de ezekben a sorozatokban mindig van valami vonzó, még akkor is ha tudom, hogy nem lesz normális befejezésük. A mostani ilyen áldozatom a Life As We Know It. A sorozat anno 2004-ben az ABC-n futott, de ahogy nálam szokás a csatorna törölte is. Na de akkor nézzük is meg közelebbről.
life_as_we_know_it_101.jpg
Premier: 2004/10/7
Írta: Gabe Sachs, Jeff Judah
Rendezte: Michael Engler

A sorozat középpontjában 3 gyerekkori jó barát áll, aki szinte minden idejüket együtt töltik. Mindez egy Seattle-i középiskolában történik és innentől szerintem már mindenki sejti a folytatást. Vagy mégsem? A 3 fiatal érdeklődése leginkább a szex körül mozog és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy minél előbb gyakorolhassák. A valós főszereplő Dino Whitman a helyi hoki csapat fenegyereke szóval neki nincs problémája a nőkkel. Barátnőjével Jackie-vel egészen jól megvannak, de akárhogy is szenved valahogy sose jutnak el a szexig. Dino másik haverja Ben Connor ellenben már meredekebb eset, hisz a suli egyik szexi tanárnőjébe Monica Young-ba van beleesve, aki persze ahogy kell elég rendesen kelleti magát. A csapat harmadik tagja Jonathan Fields, aki az egyik legjobb barátjába Deborah Tynan-be szeret bele. Ezt viszont nem szeretné publikussá tenni, nem úgy Deborah. A szex viszont nem csak a tinik közt van előtérben, hanem a szülőknél is. Dino egy véletlen folytán ugyanis rajta kapja az édesanyját és az edzőjét, ami végül könnyedén romokba döntheti az életét.

Megjegyzés: Hát számomra minden szempontból érdekes a sorozat, hisz tini-soap-dráma sucker vagyok. De azért próbáljunk meg logikusan gondolkozni! Az alapkoncepcióban semmi extra sincs, hisz ezt már páran elég rendesen le is lőtték. Tudom, hogy mindig a Dawon’s Creek-kel dobálózom, de most is csak ezt tudom felhozni példának. A két sorozat egy az egyben fedi egymást. És miért is? Hát adott 3 jó barát, akik közül az egyik minden szempontból kiemelkedik a többiek közül. Viszont ez csak a látszat, hisz élete, hála a családjának könnyedén romokba dőlhet. Aztán van egy tipikus lúzer, meg egy örök optimista. Ott van még hódítsuk meg a tanárnénit és a szexeljünk egy ismerőssel vonal is, szóval totál eredeti mi. Ez persze ne vegye el a kedvünk a sorozattól, hisz ha jobban belegondolunk ez minden tini drámánál így van.
Ellenben számos dolog vonzóvá is teszi a sorozatot. Gondolok itt a hétköznapiasságra, hisz itt senki sem sztár vagy éppen milliomos, szóval akárkivel megtörténhet. A másik vonzó dolog a szereplők megformálása. A Dawson’s Creek-hez hasonlóan végre nem 25 éves színészek játsszák el 10 évvel előtti önmagukat. Valamint az sem egy utolsó tény, hogy igencsak vonzóak a színészek. Ahogy kell a sorozat zeneisége is elég rendesen ellett találva, de cseppet sem a nyálzó vonulatot illetően. Bár ez megítélés kérdése. A kezdeti uncsi kezdést, viszont folyamatosan legyőzte és a végére, ahogy lenni kell az ilyen műfajba az utolsó két percet elég rendesen megnyomta. Amolyan zenés, érzelgős befejezése volt, de mondom nem a nyál verzióból. Itt 3 fiatal fiúról van szó, így ha nyálas lenne akkor b*zikról beszélnénk.

Összességében nézhető koncepció született belőle, ami szerintem megérdemel még pár részt tőlem. Majd végül úgy is írok róla valami kis összefoglalót, hisz számos érdekes dolog van benne, de ezekről majd később. Ha tehetitek mindenképpen csekkoljátok a sorozatot, hisz mostanság úgy is böjt van ebből a műfajból. Az egyedüli titkos esélyes majd a midseason-ben debütáló Hidden Palms lesz, feltéve ha túléli a CW-t.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

free web stats