The Nine – 1.06 – Take Me Instead

 
Beküldte: Kanyecc 2008 May 31, 15:27-kor a(z) The Nine témába.


Premier: 2006/11/08
Írta: Joy Gregory
Rendezte: Alex Graves

Lizzie felfedi egy olyan kapcsolatot, amit a bankrablás során alakított ki Lucas-szal. Egan nem igazán tud magával mit kezdeni, ezért összehívja a csapatot egy közös pókerpartyra, ahol Kathryn megismeri Nick egyik káros szenvedélyét, amiből még máig nem tudott kigyógyulni a jelek szerint. Jeremy és Fanny kapcsolatukban újabb döntést hoznak…

Megjegyzés: Kisebb nagyon szünetekre tagolva, de folytatom az unalmas bankrablós sorozatot. Megint kaptunk egy harmatgyenge részt, amiből sok mindent nem tudtunk meg. Már kezd az idegeimre menni, már kezdem érteni, hogyan alakult ki a végső felállás, azaz a kasza. A készítők most a drámát próbálták megcélozni, mint oly sok alkalommal, de nem sikerült. Az állandó rinyálások nem éppen tekinthetőek annak.

Egan-t még mindig utáljuk. A legfeleslegesebb karakter mindenki között. Kathryn van, de minek. Jah igen, mert minden lében kotnyeles. Nick nyomozó kollégánk sem ragadtatott el bennünket. Lökte a süket dumát rablás alatt. Azon csodálkozom, hogy túlélte! Én már rihtig egy golyóval megajándékoztam volna, vagy éppen kiutasítottam volna, mint engedmény alanyt. Lizzie tetszik egyedül. Összeszedett, ért a dolgához. Ő lehetne a mintakép, mindenki szemében. A néger kiscsaj sem kapta meg a jussát.

Áhh, nem tudom minek nézek ilyen hót gyagyi sorozatot. Van olyan Gurus egyáltalán, aki velem együtt követi az eseményeket?

This entry has a rating of 0.5

Kommentáld!

The Nine – 1.05 – All About Eva

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 26, 10:34-kor a(z) The Nine témába.

thenine_105.jpg
Premier:
2006/11/01
Írta: Tom Szentgyorgyi
Rendezte: Christopher Misiano

Malcolm ellen pert indít a meghalt biztonsági őr felesége. Nick és Kathryn mélyebben is körmére néz Eva ex-barátjának, ám nem várt információk jutnak kezük ügyébe, mivel az ex, egy börtönbe volt zárva Randell-lel. Nick, eközben megtudja, hogy Lizzie terhes tőle, viszont az fiatal doktor fülig szerelmes lett Franny-be…

Megjegyzés: Hát ez sem sikerült pörgősebbre, mint az előző. A cím nagyon találó volt, viszont az Eva-val kapcsolatos rész egyszerűen förtelmes. Nem tudja összeszedni magát a sorozat. Csak vergődik, mi meg várjuk a megváltást, ami csak nem akar eljönni. Megint nem kapunk szinte semmit a bankrablás 52 órájából. Az első egy órát letudták kb. 2 percben. Semmi meglepetés a végére, ami felkelthette volna az ember figyelmét. Valami Lostos BUMM-ot vártam volna, kapcsolatot Eva és Randell-ék között, de megette a fene. (Vagy csak erre a részre? …hiszen van remény még!)

Eva szála annyira halott, mint a karaktere. Franny is kezd roppantul idegesítő lenni. Sajnos. Szerencsére, a dingos Eganból csak két-háromjelenetnyit kaptunk, amit nem bánok. Nem szimpi a csóka. Ami egyedül tetszett ebben a részben, az Nick játékfüggőségének kiújulása. Végre valami fordulat. Bár sejteni lehetett. Csavarnak foghatnánk fel Malcolm és az özvegy szálát is, de hát ebből nem lesz nézettség döntögető rész.

Ha már belekezdtem, akkor végig viszem. Nem fogok leállni vele, de csak tényleg nagyon szigorúan az RTL Klub-bal fogom vinni, mert háttérben, cikkszerkesztgetés közepette lehet rá időt fecsérelni, egyébként meg nem.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

The Nine – 1.04 – Brother’s Keeper

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 24, 18:30-kor a(z) The Nine témába.

thenine_104.jpg
Premier:
2006/10/25
Írta: Hank Steinberg
Rendezte: Andrew Bernstein

Randall-nek szétment a mája, miután Jeremy megpróbálta megölni a bankrablót. Lizzie nem akarja, hogy a férfi bűnhődés nélkül megússza tetteit, ezért felveti a csapatnak életmentő ötletét, de ehhez Lucasra is szükségük van. Franny-t, Ricky apja kezdi el zaklatni a sittről, hogy küldjön neki pénz különben elveteti a gyerekét tőle. Rémült állapotában Kathryn-től kér segítséget, mitévő legyen…

Megjegyzés: Hát nem ez lesz álmaim sorozata, de mivel kíváncsi vagyok a bankrablás kimenetelére, ezért kénytelen vagyok végig szenvedni a heti 42 perceket. Egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy törölte az ABC. Roppant unalmas sorozat. Nehezen akar beindulni és szinte semmi emlékképet nem kapunk az egyes részekben. Már kezdem unni a szánom-bánom jeleneteket, gondolok itt Franny-re és Kathryn-re, akik egyre jobban az ember agyára mennek, nem beszélvén a dilis Egan-ről, aki meg állandóan visítva röhög, mint egy hiéna, csak nyelv nélkül.

Sok mindent megint megtudtunk meg. Bankrablós jelenet első felvonása kitisztult. Nem Malcolm lánya tehet arról, hogy visszamentek a Dalton-fivérek a bankban, hanem Nick, aki mindenáron kézben akarta tartani a helyzetet távozásuk után, csak megfeledkezett arról a tényről, hogy mi van, ha visszakoznak, mert megérkezik a rendőrség. Egan egy legénybúcsúztató tart, mivel ott hagyja feleségét önszántából. Kihűlt a szerelem vagy nem tudom, de szememben egy roncstelep, mint sem hős. Franny kezdhet félni, mivel Ricky apja több titkot rejt, mint hinnénk.

A folytatástól annyit remélek, hogy végre a múltból több részletet kapunk, mert különben én feladom. Ez az időt másra is el tudom pazarolni.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

The Nine – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 17, 9:56-kor a(z) 2006/07-es őszi premierek,Pilot,The Nine témába.

Tegnap szörföztem port.hu-n, keresve hazánkban az újdonságokat, így akadtam rá a The Nine-ra, ugyanis a mai napon debütál a RTL Klub műsorán. Micsoda meglepetés. Gondoltam, akkor premier előtt leszedem, megnézem, mert magyarul, úgy sem lesz időm rá. Hát, így első ránézésre nem csodálkozom a történéseken, azaz, hogy az ABC elkaszálta, és csak nagy nehezen – a tavalyi nyár folyamán – tűzte újra képernyőre.

thenine_1011.jpg
Na, de na szaladjunk annyira előre az eseményekben. A történést már tess leírta. Nem is pazarolnám rá az időmet, de azért mégis. Az alapkoncepció: 9 túlélőről szólna, akik egy bankrablás „áldozataivá” váltak. Az első rész lefixált mindent, csak azt nem, amit kellett volna. Azt vágtam, hogy bankrablás, de hogy a készítők ezzel mit akartak kirajzolni azt nem. Kis utána olvasást követően tudtam meg, hogy amolyan Lost-módjára jönnek az 52 órás bankrablás eseményei flashback formájában. Nosza, ez szép és jó, de ez nem jött le nekem, így elsőre. Vagy csak én vagyok ennyire nehéz felfogású? Nem hinném.

Szedjük szét az epizódot, hiszen míg az első felében megvolt a láng, addig a másodikban kihunyt. Tetszik érteni? …ez így nagyon lightosra sikeredett. Elsőként azt hittem, jó kis rablásos sorozatot kapunk, melyben lesz kemény ostrom, meg harc kívül-belül, erre a fene megette. (Folytatásban lehet, hisz mint kiderült, visszaemlékezések formájában jön az 52 óra eseménye részletesen. De míg ezt nem tudjuk, csak nézünk, hogy mi a francért ülnek egybe, egy asztalhoz, mert felejteni kéne és nem emlékezni.) A második felében jönnek az – úgy nevezett – „siratós”, könnycsorgató számok, -jelenetek.

Míg a sztorija eléggé kacifántosra sikeredett, addig a szereposztása annál jobbra. Sok olyan sztárt sikerült beválogatni a csapatba, akik mögött fényes múlt áll. Mivel „újoncként”, inkább a friss sorozatokat ismerem, ezért megjegyezném, kik-hol szerepelnek az idei idényben: Lourdes Benedicto (Chashmere Mafia, 24, Dawson’s Creek), John Billingsley (CSI, 24, Journeyman), Jessica Collins (CSI), Tim Daly (Private Pratice, Eyes, The Fugitive), Dana Davis (Heroes, CSI, Vronica Mars, The OC), Camille Guaty (Las Vegas, Prison Break, The Help), Chi McBride (Pushing Daisies, House, The Secret Diary of Desmond Pfeiffer), Kim Raver (Lipstick Jungle, 24, Third Watch) és Scott Wolf (Everwood, Party Five.) Panaszra semmi okunk nem lehet.

TheNine_1012.jpg
Annyit már tudunk, hogy össz-vissz csak 13 rész élt meg, azt is elbukta. Nem tudom, hogy ez mennyivel jelent kevesebb kiadást, de valamennyivel biztosan. Vasárnap délután lesz a premier. Érdekes egy időpont, bár a hétköznapok foglaltak, így nem maradt más választás. Szóval, Ma, 17:30-tól a RTL Klub-n: a Kilenc túsz.

Végszóképpen még annyit, hogy ne írjátok le. Mindig meg kell adni a lehetőséget, hátra a végére igen pörgőssé növi ki magát. Bár ezt kétlem, de hajrá. No meg az elején láthatjuk Kim Raver-t igen fincsi ruciban. (ágyas jelent.)

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

The Nine 1.03 – What’s Your Emergency?

 
Beküldte: tess 2006 December 13, 20:32-kor a(z) The Nine témába.

the_nine_1031.jpg
Premier: 2006/10/18
Írta: K.J. Steinberg
Rendezte: Alex Graves

Jeremy terve nem jön össze, hisz a Dalton fiú nem hal bele a túladagolásba. A rendőrség nyomban nyomozást rendel el és az elsőszámú gyanúsított az ügyben Lizzie. Egyébként a lány még mindig nem tudja, hogy mihez is kezdjen a jövőjével és a születendő gyermekével. Kathryn unszolására végül elmond mindent Jeremynek. A történtek hatására Jeremy bevallja Nicknek, hogy ő volt a titokzatos tettes. Nick meglepetésre meg sem lepődik ezen, sőt segít eltusolni az egészet. Felicia egyre jobban kezd begolyózni, mivel még mindig nem emlékszik semmire.

Megjegyzés: Na végre kimutatta a sorozat a foga fehérjét. Egy az egyben Reunion style az egész! Van egy kis emlékeztető az elején, majd valahogy ezt a szálat feszegetik a rész végéig. Van benne némi misztikum, de a végeredményen ez mit sem változtat. Sok a mellébeszélés és az üres járat, ami elég rendesen a Lost-ot idézi. Az alkotókon látszik, hogy már több évadra készülnek, hisz elég lassan pörögnek azok az órák. Szerintem sose érjük el azt a bizonyos 52. órát, mert addig vagy halálra unjuk a fejünket, vagy törlik a sorozatot. Mindenesetre most nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbi verzió a befutó.

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

The Nine 1.02 – Heroes Welcome

 
Beküldte: tess 2006 December 11, 23:11-kor a(z) The Nine témába.

the_nine_102.jpg
Premier: 2006/10/11
Írta: Hank Steinberg
Rendezte: Alex Graves

Malcolm és Eagan kihasználva a népszerűségüket gyűjtést szerveznek Franny számára, aki testvére halála óta egyedül neveli Rickyt. Lizzie és Jeremy kis szünetet tartanak a kapcsolatukban, így a lány nem mondja el, hogy terhes. Jeremy látszólag visszazökkent a hétköznapokba, de egy balul sikerült műtét mindent megváltoztat és végez a kómában lévő Dalton-nal. Nick ellenszegül a hatóságoknak és a felelősségüket firtatja Kathryn segítségével. Azonban a felsővezetőség ultimátum elé állítja és végül visszalép az interjútól. Nem úgy Felicia, aki továbbra is látogatja Lucast a börtönben.

Megjegyzés: Na azért az alkotók is rájöttek, hogy kell valami beetetés a népnek. Végre történt valami a történetet illetően, bár nem sok. Most már tudjuk, hogy elég sok minden múlt Felician és a rendőrség hozzáállásán. Azonban még mindig sok kérdés van, szóval lehet tovább töprengeni. Engem mostanság mégsem ez foglalkoztat hanem a sorozat beállítottsága. Most akkor mégis mi az egésznek a fő profilja? Valami kegyetlen összeesküvés és piszkos üzletek vannak a háttérben, vagy csak a trauma és a lelki változások ábrázolása. Szerintem nem ártan mindezt piszok gyorsan tisztázni, ugyanis elég sok minden múlhat ezen a nézettséget illetően.
A résznél ismét kiemelném a zenei aláfestést, ami megint csak érdekesre sikeredett. Most amolyan érzelgős muzsika ment végig, de nem az aláfestő típusból. Emberek U2 ment benne! Tisztára mint egy tini dráma végén! Akkor most mit is nézünk pontosan?

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

The Nine 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 December 11, 21:24-kor a(z) Pilot,The Nine témába.

the_nine_101.jpg
Premier: 2006/10/4
Írta: K.J. Steinberg, Hank Steinberg
Rendezte: Alex Graves, Hank Steinberg

Egy los angelesi bank nyugodt hétköznapjai hirtelen megváltoznak, amikor egy testvérpár megpróbálja kirabolni a bankot. A rablás végül elég rendesen elhúzódik és 52 órán keresztül tart. Végül már csak 9 túsz marad az épületben, akiknek az élete mostantól teljesen megváltozik. Valami történt abban a két és fél napban, ami elég szoros köteléket kovácsolt köztük. Talán csak egyetlen kivétel van, aki nem más mint Felicia, hisz a parti helyett felkeresi a börtönben az egyik rablót.

Megjegyzés: Az igazat megvallva én sokkal jobb nyitányra számítottam. Elég rendesen Lost beütése van a sorozatnak a sok titkolózás mellett. És talán pont ez az, ami nem jön be annyira. A sorozat első 10 perce után ugyanis teljesen elszabadul a pokol. Mindenki ismer mindenkit, mindenki büszke mindenki és így tovább. Ja és ami a legmeredekebb, már szexuális téren is kezdenek egyre közelebb kerülni egymáshoz. Bár mondjuk lehet, hogy ez volt az alapkoncepció is egyben. Mindenesetre kissé nyugtalanít, hogy szinte semmi sem történt a Pilotban és a karakterekről sem tudtunk meg semmit. Na jó azért volt egy kis infó, ami egyben simán elmenne egy gagyi RTL-es karakter videónak is. A folytatás reméljük azért közöl valami ténylegeset is, hisz a néző most teljesen össze van zavarodva.
Viszont a negatívumok mellett van néhány érdekesség is. Például ilyen a zene, ami végig feszültséget kelt. A folyamatos lüktetése hosszú távon elég idegesítő tud lenni, de a pergő vágásoknak hála pont ez adja a sorozat vonzerejét. Az ember akaratlanul is idegbeteg lesz tőle és azon filózik, mi is történhetett 52 óra alatt. Ez az érzés aztán kiegészül még a szereplők női ágával is. Személy szerint én itt Kim Raver-re gondolok, akiről eddig nem is gondoltam, hogy ilyen jó nő. Számomra eddig a reményvesztett és életunt nőt személyesítette meg a Harmadik műszakban. És erre itt… hát az a jelenet uraim… reméljük még lesz hasonló.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

free web stats