Friday Night Lights – 1.18 – Extended Families

 
Beküldte: tess 2007 November 8, 16:35-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_118.jpg
Premier:
2007/2/28
Írta: Kerry Ehrin
Rendezte: Charles Stone III

Buddy Garrity viszony kitudódik, így kénytelen elköltözni otthonról. Taylor edzőnél talál pár napig menedéket, ami viszont elég sok feszültséghez vezet. Eközben Lyla bánatában meglátogatja Jasont Austinban, ahol szembesülnie kell a rideg tényekkel miszerint Jason szép lassan kezd megváltozni. Tyra mamája teljesen kiakad a Buddy-val folytatott viszony miatt, és kórházba kerül. Tim új szomszédot kap, akinek a fia nagy hódolója a focistának. Már csak az a kérdés ezt a barátságot az anyuka miként könyveli el…

Megjegyzés: Az előző részben ugye emlegettem két potenciális bombát, ami csak arra vár, hogy felrobbanjon. Jelentem mind a kettőnek összejött a merénylet, de a hatás valahogy mégis csak elmaradt. Buddy élete látszólag romokban, de ez cseppet sem érdekli a férfit. Még mindig a foci van előtérben és minden más csak utána. Lyla sem foglalkozik sokat az otthoni dolgokkal, helyette inkább Jason-nel folytatott kapcsolatát akarja tisztázni. Most mondjam azt, hogy ez is rém egyszerű volt és tipikus.

Hiába volt meg a melankólikus hangulat és persze az a masszívan nyomott hangulat a sorozat mégsem hozta a formáját. A tipikusan fontosnak tartott események mind a háttérbe szorultak és helyette pár apróbb kis történetet kaptunk. Időhúzás lenne? Megeshet, de azért a felszín alatt ismét előkészítettek nekünk pár kis történetet. Mindjárt az első Tim és az új szomszéd csaj. Eddig ugye abban reménykedtünk, hogy Tyra-val fog rendeződni a viszonya, de tévedtünk. Most valami olyanra számítok inkább, hogy lesz itt valami kis action itt. Már csak azért is, mivel az ellentétek vonzzák egymást vagy mi.

Tyra élete is romokban hever és egyetlen segítője nem más, mint Tami aki pont tőle tiltotta el a lányát. Vicces és egyben ironikus is. Kíváncsian várom mi lesz a folytatása. Hasonlóan gyors egy merőben egyszerű volt Smash mostani szereplése is. Waverly-vel gond van, de még nem tudni mi. Először drogra tippeltem, de utána szóba jött a gyógyszer, ami viszont ismételten kérdések sorát veti fel. Pont úgy mint a finálé, ahol is megkaptuk azt, amire már egy ideje számítunk. Taylor edzőnek munkát ajánlott az egyetem. A jövő szerintem mindenki előtt tiszta, vagyis Taylor edző tuti nem fog elmenni. De vajon mi vezet majd idáig? Akármi lehet a folytatásban, de a lényeg megint a tálalásban lesz, ami viszont hozza a drámai elemeket is. Imádom az ilyen alapkoncepciókat!

Track list:
Outkast – Idlewild Blue (Don’t Chu Worry ‘Bout Me)
David Usher – Hope (Tell Everyone)

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.17 – I Think We Should Have Sex

 
Beküldte: tess 2007 November 3, 11:10-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_117.jpg
Premier:
2007/2/21
Írta: Liz Heldens
Rendezte: Allison Liddi

Matt és Julie kapcsolata fordulóponthoz érkezett, mivel felvetődött a sex kérdése. Persze a Taylor család kevésbé örvend az ötletnek, de látszólag nem tudnak tenni semmit sem lányuk döntése ellen. Tim és apja közt a viszony egyre jobb, de ez Tim-re nézve nem éppen előnyös. Ismét mértéktelenül iszik és elzárkózik mindenkitől. Pedig ha egy kicsit is kinyitná a szemét látná, hogy az apja nem változott semmit sem. Buddy Garrity megosztja nagy titkát Taylor edzővel, miszerint viszonya van egy nővel. Eközben Jason már javában az edzőtáborban van, ahol nem minden a papírforma szerint alakul…

Megjegyzés: Most én vagyok teljesen vak, vagy ez a sorozat folyamatosan szállítja az igényes drámát. Részről részre képes a megújulásra, ami azért nem kis feladat. Na persze nem volt olyan hatalmas egy történet, mint a múltkori rasszistás meccs, de azért volt itt is feszültség dögivel. A készítők a régi klisékhez nyúltak és hát igen, bedobták a szexet. Már az elején tudni lehetett, hogy nem lesz itt semmi, meg azt is tudtuk, hogy a vége mégis happy end lesz. Magyarán igazán újat nem tudtak mutatni nekünk. Nem is sikerült teszem hozzá! Amiért viszont mégis élvezetes volt az ismételten a színészi játéknak köszönhető. A Taylor family vitte a prímet a Matt kölök meg csak asszisztált mellette.

Hasonlóan érdekesen alakult a Riggins szál is. Ugye tiszta sor volt, hogy Tim faterja lopta el a kamerát és az sem ért minket váratlanul, hogy ez kiderült. Viszont a köztes jelenetek olyan laposnak tűntek. Hiányzott belőle valami, ami mégis életszerűvé teszi a dolgokat. Bár igaz egy ilyen csalódás mellett ki akarna élni? Ami viszont mindenképpen pozitív volt az Tyra viselkedése. Szerintem szép lassan megint egymásra találnak Timmel.

Mostanság kissé hanyagolva volt a Garrity kán, de most ismét visszatértek. Ami viszont dicséretes, hogy nem Lyla-val, hanem Buddy-val. A faszinak ugye viszonya van Tyra anyjával, szóval csak idő kérdése, hogy robbanjon a bomba. És akkor még ott van Jason lelkitárs kereső akciója is, ami felér egy második bombával. Hát kell ennél jobb alapozás?

Track list:
Ryan Adams – Political Scientist
Rogue Wave – Eyes

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.16 – Black Eyes & Broken Hearts

 
Beküldte: tess 2007 October 21, 19:34-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_116a.jpg
Premier:
2007/2/14
Írta: John Zinman, Patrick Massett
Rendezte: Jeffrey Reiner

A pénteki meccs vészesen közeledik, de a csapat fekete játékosai Smash vezetésével nem hajlandók a pályára lépni, amíg Mac edző a posztján marad. Taylor mester tanácstalan és az ifi válogatottat veti be, ami több mint szánalmas próbálkozásnak bizonyul. Julie eközben egyre több időt tölt együtt Tyra-val, ami meglepően sok galibát eredményez főleg a családon belül. Smash is nagy belső válságban szenved, hisz a nem játszanak akkor nem egy élet mehet tönkre, már csak az a kérdés, hogy mindez megéri-e….

Megjegyzés: Röviden és tömören azt kell mondanom, hogy WTF! Ilyen részt mostanában nem láttam a tini-dráma fronton. Sőt tovább megyek, ilyen részt nem láttam mostanság dráma fronton sem! A történet egyszerűen szárnyalt, a dráma durva volt akárcsak a feszültség és mindebben a legszebb, hogy nem akart soha vége lenni.

Az alkotók egy olyan összetett történetet préseltek bele egyetlen epizódba, amire mások legalább 3-4 részt szánnak. Most persze sokan gondolják ez a minőség rovására ment, de tévednek. Ugye az egész alap szitu Mac edző beszólása volt. Smash és Taylor edző belső őrlődése mesés volt, de a folytatás meg pláne. Én végig arra számítottam, hogy Taylor edző bedobja a törölközőt és ultimátumot állít a csapatnak ezzel. Ehelyett a büszke és akaratos Smash tért vissza, de nem is akárhogyan. És még nincs vége! Én kb azt mondtam volna ennyi dráma elég egy részbe bőségesen azt jöhet a cliffhanger meg a rajongók anyázása. Ehelyett kaptunk még egy komplett meccset, amit nem csak úgy összecsaptak. Persze nem volt látványos játék meg minden, de a rész vége azért odatett. Tiszta sor volt, hogy Mac valamit lépni fog az ügyben, de hogy egy ilyen nevetségesen egyszerű dolgot az már művészet. Nem akartam elhinni amikor láttam, mert annyira pofátlanul egyszerű és nevetséges volt. A vicc viszont az, hogy bejött. Egy új Mac született előttünk és lezárult egy történet is. Durva nagy alakítás volt ez minden téren. Hozták a szintet a szereplők és a készítők is. Sőt azt kell mondanom a készítők sokkal inkább.
fridaynightlights_116b.jpg
Mellékszál gyanánt ugyanis elhagyták végre Jason-Lyla nyálas részeket és helyette a kis Saracen kölökre koncentráltak. Ez a belső vívódás és persze a dráma zseniális összhangot teremtett a fő szállal. Ja és a poén, ez legalább annyira érdekfeszítő és izgalmas felvonás volt mint Mac és Smash története.

Az igazat megvallva azt kell mondanom, hogy a FNL ezzel a résszel túl lépte a tini-dráma kategóriát. Mostantól nyugodtan nevezzük csak drámának, mert ami ebben a részben volt az több mint durvulás. Példaértékű! Sajnos a folytatás valószínűleg gyérebb lesz, de hát valljuk meg férfiasan ezt a szintet überelni nem ki meló. Egyenlőre nem is várjuk el, de azért a fináléban reméljük letesznek az alkotók valami hasonlót megint az asztalra.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.15 – In Blinders

 
Beküldte: tess 2007 August 23, 10:13-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_115.jpg
Premier:
2007/2/7
Írta: Carter Harris, Bridget Carpenter
Rendezte: Stephen Kay

Mac-nek a másodedzőnek volt egy durva beszólása a fekete játékosokról, így városban hamarosan kitör a botrány. A feketék és a fehérek lázonganak, de ez Smash-t látszólag nem is zavarja, míg nem maga is szenvedő alanya lesz. Tyra és Julie lógnak a suliból, így Tami büntetésből beíratja őket a női focira, ahol Matt és Riggins edzősködik. Eközben Jason egy visszautasíthatatlan ajánlatot kap a kerekes székesektől, de ez nem nagyon tetszik Lyla-nak…

Megjegyzés: Hát alig 2 perc után azt kellett mondanom, hogy bekaphatják a készítők. A nagy meccs, amire már hetek óta húzták az emberek agyát le lett zavarva alig 2 percben. Ezek most normálisak? Egy az egyben látszik, hogy a sorozat inkább a dráma felé kezd eltolódni, amit én azért sajnálok is. Anno a One Tree Hil is hasonló felépítésű volt, de ott azért nem 15 rész alatt dobták a sportot. És mi a vicces ebben? Amikor a sorozat megkapta a 2. évados berendelést azt mondták a készítők, hogy több dráma lesz és kevesebb foci. Magyarán nem lesz foci sem! Az igazat megvallva dráma az volt mondjuk, hisz ott volt a rasszista téma, Smash belső harca, Jason nagy lehetősége és a lányfoci rivalizálása. Ez mind szép és jó, de egyben bosszús is. A sorozat ugyanis elvesztette azt a hangulatát, amit az örökös aggodalom adott, hisz mindenki tudta pénteken háború lesz. De most ez a háború elmaradt! Mondjuk a rész végi cliffhanger azért ütött, de ezt nem így kellett volna lezárni és nem ilyen kevés focival.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.14 – Upping the Ante

 
Beküldte: tess 2007 August 15, 19:35-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_114.jpg
Premier:
2007/1/31
Írta: David Hudgins
Rendezte: Allison Liddi

Matt egyre több időt tölt a csapattal és ezt Julie nem nézi jó szemmel. Pont ez a féltékenykedés hozza össze Tyra-val is, akiben úgy tűnik egy igaz barátra lel. Taylor edző tovább kínozza Smash-t, akit szép lassan kezd felemészteni tettei következménye. Jason elveti a sulykot, amikor nyilvánosságra hozza a Garrity család előtt, hogy elveszi a lányukat. Riggins közben felkeresi az édesapját egy aláírás miatt, akit már közel 2 éve nem is látott…

Megjegyzés: Nem is tudom már hol, de azt olvastam a sorozatról, hogy több benne a foci mint a dráma. Hát most azt az embert, aki ezt írta megkeresném és lereszelném a fejét. Ekkora egy hülyeséget még képes volt leírni?!
A készítők úgy tűnik, most Riggins-t vették elő a tarsolyukból és kerekítettek neki egy szép kis drámázós részt. Komolyan mondom öröm volt nézni. Bár végig bennem volt az az érzés, hogy most ugye nem egy valag klisé jön, de azért ott volt. Főleg a vége volt igazán ütős, de ezt gondolom sejti mindenki. Amúgy mekkora már az is, hogy végre itt a nagy meccs meg minden és csak húzzák a fejünket. Kaptunk ugyanis egy penge kis felvezetést és egyszerűen nem akartam elhinni, hogy már vége is a résznek. Döbbenetesen leköti az ember figyelmét és 40 egynehány perc úgy tűnik, mintha 10 lett volna. Nagyon tudnak valamit a készítők na. Az egyetlen bosszantó dolog pedig csak tényleg a meccs volt, ami reményeim szerit azért kap egy egész részt. Ha nem akkor meg bekaphatják!

This entry has a rating of 3.5

2 Hozzászólás

Friday Night Lights – 1.13 – Little Girl I Wanna Marry You

 
Beküldte: tess 2007 August 15, 17:08-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_113.jpg
Premier:
2007/1/24
Írta: Jason Katims
Rendezte: Jeffrey Reiner

Smash anyja rájön, hogy a fia doppingol és ezt Taylor edző tudomására is hozza. A Mester nem tudja, hogy mit is kezdjen a fiúval, hisz már csak egy meccset kell megnyerniük a rájátszásban. Ha viszont engedi játszani Smash-t, akkor a saját karrierjét is kockára teheti. A helyzetet csak súlyosbítja a Taylor családban, hogy Tami csatlakozik a polgármester kampányához. Tyra mindent elkövet, hogy munkát szerezzen az édesanyjának, de ez újbóli konfliktusokhoz vezet köztük…

Megjegyzés: Várható volt, hogy Smash előbb vagy utóbb lebukik, szóval ezen igazából nem lepődött meg senki sem. Sőt az is borítékolható volt, hogy a Mester kegyes és ad még egy esélyt a fiúnak. Szóval akárhogy is nézem Smash egy darabig most tuti ki lesz lőve. Gondolom azért lesz némi beleszólása a történetbe, de nem hiszem hogy a finálé előtt visszatérne. Ellenben Jason karakterét most igen csak nyomatják és ez jó. Bár inkább csak részben, hisz a Lyla-val való kapcsolata lassan kezd nyálas lenni. Jó tudom, hogy eddig is az volt, de most meg pláne. Mire jó ez? Persze a kis pöcs Matt meg megint hátérbe került, pedig arra többen lennének kíváncsiak. Ismerős a szitu mi? Anno a Dawson’s Creek-ben is ezzel volt. Tocsogott az egész a Dawson-tól, de a tömeg Pacey-re volt kíváncsi. Remélem a történelem nem ismétli önmagát, mert akkor komoly bajok lesznek.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.12 – What to Do While You’re Waiting

 
Beküldte: tess 2007 August 15, 16:04-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_112.jpg
Premier:
2007/1/10
Írta: Kerry Ehrin
Rendezte: David Boyd

A Steel familnál kiborul a bili, amikor nyilvánoságra kerül, hogy beperelik Taylor edzőt. Lyla végig Jason mellett áll, de lehet hogy még ez is kevés. Matt édesapja kilép a seregből és beáll a dolgozó állampolgárok közé, de szemlátomást nem élvezi azt, amit csinál. Tyra családja is kezd romokban heverni, így a lány ultimátum elé állítja az édesanyját. A csapat tagjain közben hatalmas teher van, mivel mostantól nem rajtuk múlik, hogy bekerüljenek a rájátszásba…

Megjegyzés: Talán eddig nem is volt olyan rész, ahol az egész karakter lista fel lett volna vonultatva. A mostani részben mindenki kapott egy jó adag drámát, mely a közeljövőben egész biztosan megváltoztatja a jövőjüket. A renget alternatíváról meg ne is beszéljünk! Ugye lehet, hogy Tayler edző elmegy, Tyra és Riggins is összejöhet még, Matt apja is hamarosan távozik és még sorolhatnánk. Hatalmas a lehetőségek tárháza és ez a rengeteg dráma csak hab a tortán hozzá. Kérdem én mikor láttunk hasonlóra példát? Visszagondolva még a Dawson’s Creek-ben is piszok ritka volt az ilyen és az több mint 100 részt élt meg.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.11 – Nevermind

 
Beküldte: tess 2007 August 14, 3:18-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_111.jpg
Premier:
2007/1/3
Írta: Liz Heldens
Rendezte: Jonas Pate

Jason és Lyla ismét egymásra találnak, de egy nagy problémát még le kell győzniük, ugyanis a szexszel gondok akadnak. Riggins lebukik a suliban a folyamatos csalásaival, így kénytelen tanulnia. Mentora Landry lesz, aki vért izzadva próbálja meg rávenni a focistát a tanulásra. Matt apja időközben hazatér Irakból pár hétre, de nem minden a tervek szerint alakul. A feszült családi hangulat pedig kihat a hétvégi meccsre is…

Megjegyzés: Továbbra is azt kell mondanom, hogy a történet egy bika közepes. Ha csak szimplán ezt kapnám az arcomba, akkor tuti nem szenvednék ezzel a sorozattal hajnalban. Szerencsére a hangulat és a színészi játék kitűnő és akárhogy is nézem ez adja el a sorozatot. Istenem de igazam van megint! Jason és Lyla alakítása hatalmas volt, mi több már szívszorító. Minden férfi rémálma egy ilyen nőt nem kielégíteni! Aztán ott volt Matt is, akiről kezdtük elhinni, hogy nem egy tipikus focista, erre most olyan szinten outsidert csináltak belőle, hogy csak lestem. Bika jól fekszik a gyereknek ez a szerep! Utoljára a The O.C.-ben volt Ryan karaktere hasonló. És persze nem szabad megfeledkezni Landry-ről sem, de ezt inkább mindenki maga nézze meg. Egy biztos ez a sorozat nem a fociról szól, hanem a karakterfejlődésről. A foci és a jó csajok csak eladják a frappáns drámai jeleneteket és ez így is van jól.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.10 – It’s Different for Girls

 
Beküldte: tess 2007 August 14, 2:18-kor a(z) Friday Night Lights témába.

fridaynightlights_110.jpg
Premier:
2006/12/12
Írta: Andy Miller
Rendezte: Stephen T. Kay

Lyla élete teljesen romokban hever, amióta nyilvánosságra került a viszony Riggins-szel. Jason is teljesen maga alatt van a történtek miatt, de legalább már haza mehet. Eközben Matt és Julie egyre több időt töltenek együtt, amit Taylor edző nem nagyon szívlel. Smash is rátalál a szerelemre egy régi barátja személyében, de a gondok is hamarosan jelentkeznek az egészségében…

Megjegyzés:
A sztori ismét jó volt, a színészi játék kiváló, a hangulat pedig utánozhatatlan. Egyszerűen nézni kell ezt a sorozatot és kész! Így meg pláne ütős hajnal tájékában, szóval nem is tökölök sokat inkább nézek még egy részt :D

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Friday Night Lights – 1.09 – Full Hearts

 
Beküldte: tess 2007 May 10, 1:23-kor a(z) Friday Night Lights témába.

friday_night_lights_109.jpg
Premier: 2006/12/5
Írta: Aaron Rahsaan Thomas
Rendezte: Josh Pate

Ahogy várható volt Tim és Lyla kapcsolat kitudódik és elég rendesen meg is keseríti az életüket a suliban és a pályán is. Smash-en egyre nagyobb a nyomás a hétvégi meccs miatt, főleg hogy ellenfele az egykori barátja lesz. Matt végre elhívja randizni Julie-t, de ahogy lenni szokott a nagy ismét közbeszól…

Megjegyzés: Nos hát ez a rész nagyon nem volt frankó! Egyszerűen virít róla, hogy az egészet csak összedobták. Hiányzik belőle a dráma, ami úgy istenesen bele döngöl a fotelba. Sajna ezt nem kaptuk meg, de még mindig ott van a foci. Legalábbis ezt gondolnánk. Hát ismét nincs igazunk, hisz a meccset is összecsapták és a végére bedobtak egy olyan finálét, ami egyszerűen nem illik bele a képbe. Pár résszel ezelőtt a hasonló kaliberű meccsek 2 részben mentek le és hát valljuk be a szinvonaluk is magasabb volt. Akárhogy is nézzük a FNL is elérkezett egy hullámvölgyhöz, amit jó lenne elég hamar kihevernie, hisz nem az ilyen részek miatt szeretjük 2007 legjobb dráma sorozatát.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats