90210 – Kezdett a 4. évad, avagy a főiskolai évek – írta RainBow

 
Beküldte: vendegblogger 2011 October 10, 19:18-kor a(z) 90210 témába.

A CW ijfúsági sorozatának előző évada a fiatalok végzős éveit, Adrianna sztárrá válását, majd elbukását, valamint Silver és Navid kibontakozó szerelmét mutatta be. A sorozatban olyan hírességek is felbukkantak, mint Kim és Khloe Kardashian, Joe Jonas, Nelly és Snoop Dogg. A To the Future! (A jövőre!) című epizódfinálé pedig ismét intrikával teli izgalmakkal zárult.

Véget ért a nyár, a fiatalok felnőtté váltak. Ki főiskolára jelentkezett, ki máris karrierjét egyengeti, akadnak olyanok is, akik új kapcsolatok után kutatnak, de a jóbarátok útja úgy tűnik, a gimnázium után sem válik szét. A felnőtté válás pedig azzal is együtt jár, hogy a szülők szépen lassan eltűnnek a színről, a főszereplők pedig önállóan folytatják életüket.

Naomi (AnnaLynne McCord) legnagyobb aggodalma továbbra is a társadalmi pozíciójának fenntartása. Ennek eszköze elsősorban újdonsült luxusvillája, amelyet később az egyesülete házának nevez ki, ahol Annie, Silver, valamint Ivy és Raj is helyet kapnak. Annie (Shenae Grimes) egy év után kiheverte a múlt okozta sebeket, és újra az a pozitív személyiség, aki valaha volt.

Navid (Michael Steger) és Silver (Jessica Stroup) szülői szerepbe kényszerülnek, amikor a fiú bajkeverő húgát, Leilát (Summer Bishil) kénytelenek nevelni, aki úgy dönt, hogy Los Angelesben fejezi be tanulmányait, és nem költözik a családjával Svájcba.

Adrianna (Jessica Lowndes) a személyes bosszúja miatt elveszíteni látszik barátait, Dixon pedig (Tristan Wilds) főiskola helyett a zenei karrierjét egyengeti.

Ivy (Gillian Zinser) a Dixonnal való szakítása után egy beteg gördeszkás ismerősben találta meg az életre szóló lelkitársat, akinek fájdalma az ő világnézetére is erősen kihat.

Liam (Matt Lanter) pedig a nyár során elszenvedett veszteségek után hatalmas lépésre szánja el magát az Annie-vel való kapcsolatában, ám balul elsült terve során rá kell jönnie, hová is húz valójában a szíve…

Hat új szereplővel ismerkedhetünk meg. Austinnal (Justin Deeley), a sármos, ám igencsak arrogáns cowboy-jal, Holly-val (Megalyn Echikunwoke), Naomi legfőbb egyetemista riválisával, Jeremy-vel (Matt Cohen), aki nem minden hátsó szándék nélkül közeledik Annie-hez, Jane-nel (Kristina Apgar), Liam fiatal özvegy ismerősével, Leilával, Navid problémás húgával, valamint Amallal (Anthony Azizi), a fiú nagybátyjával.

Teddy-t (Trevor Donovan), a teniszcsillagot lefokozták mellékszereplőnek. Az előző évad vége előtt azt is bejelentették a producerek, hogy Deb (Lori Loughlin) és Mr. Matthews (Ryan Eggold) nem szerepel többet a sorozatban, Lori azonban a tervek szerint még fel fog bukkanni.

Összességében véve a szereplők rátaláltak igazi önmagukra, a sorozat pedig az évadok előrehaladtával egyre jobban kiteljesedni látszik.

Kommentáld!

90210 – 3. évad kezdése – írta RainBow

 
Beküldte: vendegblogger 2010 September 24, 19:30-kor a(z) 90210 témába.

A sorozat második évadában a megismert szereplők jelleme és egymáshoz fűződő viszonya rengeteget változott; néhány főbb szereplő háttérbe szorult, a jókból rosszak, a rosszakból jók lettek, a barátok ellenségekké váltak, és fordítva.

Láthattuk többek közt, hogy az alapjában véve optimista Annie (Shenae Grimes) szíve a „Sötét Oldalra” húz, hogy a Navid (Michael Steger) után epekedő Adrianna (Jessica Lowndes) pár rész erejéig egy lány karjaiban keres vígasztalást, hogy a hiú Naomi Clarkot (AnnaLynne McCord) gátlástalanul eltiporja a saját nővére, és hogy a fiatalabbik Clark lány a figyelem hiánya miatt milyen durva hazugságokkal képes előállni.

90210

A széria legérdekfeszítőbb része, a Confessions (Vallomások) címet viselő szezonfinálé kirobbanó véget ért – ahogy azt a készítők is előre megjósolták –, és talán több izgalmat is tartogatott, mint az előző évadzáró.

Tovább…

1 Hozzászólás

90210 – 2.02-03 – To Sext or Not to Sext / Sit Down, You’re Rocking the Boat

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 10:26-kor a(z) 90210 témába.

2.02 – To Sext or Not to Sext

a6af51c17bc6a812a042b769b7ac41d7[1]

Valahol jobbnak éreztem, valahol pedig kevésbe a folytatást. Tény, a 90210 nem talált magára a második résznél sem. Próbálkozik, de sajnos a klisés sztorivezetés kinyírja az egésznek a hangulatát. Én lennék a legboldogabb, hogyha a papírformától eltérnének a készítők, mert legalább nemcsak a 13 éveseknek lenne fullosan izgis a történet.

Beigazolódott az, amit előző kritikámba elújságoltam. Csupán csak egy meztelen fotóról van szó. Miről másról?! Kételkedett efelől valaki? Én már akkor sejtettem. Sex? Hova gondoltok. Az is érdekes, hogy Naomi ennyire hiszékeny és befolyásolható. Játszva könnyedessel fordítják szembe Annie-vel. De legalább még nem untam rá erre a szálra, ellenben Dixon makacskodása k*rvára felb*szta bennem az ideget. Erre jók ezek a tinisoap-ok.

Perverz leszek és megnézem a harmadik részt is. Csak azért! Komolyan: Nem bánom, hogy lemaradtam az első évadról, mert a sztori teljesen érthető és megkíméltem magam a mérgelődéstől. Lássuk a folytatást.

Részemről: 1.0/5
2.03 – Sit Down, You’re Rocking the Boat

e84f461a5cb213d2ee2082d1bbabedde[1]

Igen. Most már érzem egy kicsit azt, hogy kezd talpra állni. A harmadik rész belopta magát a szívembe. Noha jelentős javulásnak jele nincs, mégis úgy alakulnak a szálak, ahogy az a nagy könyvben megvan írva. Mire célzók?

Mindenki elővette a képmutatóságát. Annie megunja, hogy hazugságba kell élnie. Naomi kitolt vele, szóval itt a bosszú ideje. Hiába nem bűnös, mivel a „büntetését letöltötte” (=azaz az egész iskola róla és a meztelen képéről beszél), ezért szabadon csinálhat olyan dolgokat, amik távol állnak tőle. Újabb dolgok derülnek ki Teddy-ről. Dixon felcsíp egy mosolygós lányt, Sasha-t, akinél már az elején elássa magát, ugyanis milliomos producernek adja ki magát.

Sokkal jobbnak éreztem, mint az előző kettőt. Végre látok valamicske javulást és nem csak a tipikus klisék hatják át az egészet. Maradok a folytatásra. Csakazértis. Ellenben darálásra fogom vele a hangvételt venni, mert ez így heti rendszerességgel nézhetetlen szerintem.

Részemről: 2/5

2 Hozzászólás

90210 – 2. évad kezdés

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 9:19-kor a(z) 90210 témába.

Gyerekek. Elővettem a 90210-et. Legutóbb az 1×05-ös epizódot láttam. Mi történt itt? Mármint, ahhoz képest, hogy a pilot epizódját 5/5-re értékeltem ez az évadkezdés kiábrándító. Kicsit körmére jártam, és mint kiderült: elszaladt alóla a lovacska. A készítők enyhén szólva félre értelmezték a reboot szót, mert ennél az eredeti sokkal jobb.

Fogalmam sincs mi történt az elmúlt tizenakárhány epizódban. Nyoma sincs annak, hogy az ember félbehagyta valahol. (Megint a többiek segítségét kértem, miszerint merjem-e lecsekkolnie ekkora hiánnyal. Ők igennel válaszoltak.) Bemertem vállalni a második évad kezdését. Jó hír: A történet teljesen érthető az új nézők számára is. Összefoglalták a lényegét. Bizakodjak vagy tényleg ennyire lelaposodott a sorozat? Még most se fér a fejembe, hogy milyen magas pontszámmal nyitott, most pedig nehézkesen adni fogok rá egy erős másfelet, akkor – szerint – a jónép lincselésének áldozatává válok.

vlcsnap-585219

Tipikus 90210-es nyitást kaptunk. Jó zene, szép csajok. Teljesen feelgood érzés kapott el. Már-már azon agyaltam, hogy leállítom és berakom az első évadját, mert ha ennyire bejött a nyitás, akkor az se okozhat csalódást. Frászt! Pár perccel később egyből megváltozott a véleményem. A 10 percnél pedig ültem, mint aki életében nem látott havat: Ez mi? Unalmas, nyögvenyelős és eladhatatlan. Ha döntenem kell, akkor egyértelműen a Melrose Place mellett teszem le a voksom, mert ott nincsenek ennyire tini picsák, akik olyan hülyeségeken kapnak össze, ami maximum az általános és középiskolában megszokott.

Új főcímet is kapott a sorozat. Megint csak ízlések kérdése az egész. Igazából az előző évadéra se emlékszem, nemhogy összehasonlítsam mit alkottak. Jó-e, rossz-e. Nektek kell eldöntenetek. Én úgy vagyok vele, hogyha nincs kedvem megnézni áttekerem. Legyen az kedvenc vagy nem kedvenc.

Szóval irtó nagy problémák jelentkeztek a 90210-nél. Hirtelenjében pozitívum a fenn emlegetett zenés nyitáson kívül eszembe se jut. Negatív dolgok annál inkább itt vannak bennem. Azt se tudom merre kezdjem. Legnagyobb problémája a klisés sztori. Még meg se történik a dolog, de már tudjuk mi a következménye. Ezzel engem nem vesznek le a lábamról, de ahogy a nézettségét láttam, ami jelentem visszaesett, mást se. Tiniknek készült, viszont eléggé elsarkítják az egészet. Hogyan? Beletették ezeket a műbalhészerűségeket. „Én tudom, hogy lefeküdt vele.” – ne basszatok fel. És az egészet tovább tetőzi, hogy a tesó se hisz a tesónak.

vlcsnap-585480

Kell ez nekem? 42 percet elpazaroltam az életemből. Az az igazság, hogy nem térek magamhoz. Még most se hiszem el, hogy mi történt ezzel a sorozattal. Imádtam! Értitek, oda voltam érte, erre már az első évad végére elfárad, melynek jelei a folytatásban (is) mutatkoznak.

Szánalomra méltatlan. Micsoda cliffhanger-t vittek bele… Eldobom az agyam… (Csak az irónia beszél belőlem. Remélem lejött.) Ugyebár Annie lefekszik Mark-kal. Pontosítva szerencsétlen lányt leitatja, hogy aztán ágyba döntse, ami a jelek szerint sikerült. Ne feledjük, hogy klisés sztorivezetésről beszélünk, azaz a meztelen kép koránt sem egyelő aktussal. Mint ha szappanoperát néznék… Bocsi. Nem akartam leminősíteni őket, mert kiskoromba néztem, és büszkén jelenthetem ki, hogy lehet azt kellene helyette néznem.

vlcsnap-585627

Siralmas évadkezdés. Innen lehet talpra állni. A legnagyobb problémája a sorozatnak nem a szereplőkkel van, hanem a történettel, ami valamikor az első évadba akkora vakvágányra tévedt, ahonnan máig nem sikerült visszaérnie a rendesre. (Tess ilyenkor már kaszálta volna. Én imádom magamat kínozni, szóval meglesem a folytatás előzetesét, mert perverz beteg állat vagyok.)

Premier: 2009/09/08
Írta: Rebecca Rand Kirshner
Rendezte: Stuart Gillard
Nézettség: 2.56 millió (1.3, #T10)
This entry has a rating of 1

Kommentáld!

90210 – 1.04 – The Rubble

 
Beküldte: tess 2008 September 29, 20:16-kor a(z) 90210 témába.

Premier: 2008/9/16
Írta: Dailyn Rodriguez
Rendezte: Sarah Pia Anderson

Annie nagyija beszáll az iskolai musical csoportba, mivel a vezetőjük épp lebetegedett. Ennek látszólag mindenki örül csak Annie nem, aki már ismeri a nagyi temperamentumát. Dixon meghúzza egy iskolatársa kocsiját, és hogy ki tudja fizetni a biztosítást titokban melózni kezd, ami lassan a tanulás rovására is megy. Naomi felveszi a kesztyűt és Eathen segítségével a problémák elé megy, de még maga sem sejti, hogy nagyobb baj van,mint sem gondolta. Annie-nek választania kell Eathen és Ty közt, ami nem lesz könnyű menet…

Megjegyzés: Nem tudom miért, de a folytatás már nem jött be annyira, mint a kezdeti három rész. Kitudja, tán lassan kinövök a tini-soap műfajból? Ezt mondjuk kétlem, de ez akkor is gyengébb folytatás volt, ez pedig megengedhetetlen ilyen korai szakaszban még akkor is, ha már biztos a teljes évad.

Szó se róla az írók kitettek magukért, hisz végig sikerült az összes karaktert mozgásban tartaniuk, így bátran ássa el magát az, aki nem találta meg a hozzá legközelebb álló karaktert. Ezzel viszont sajnos ki is merült a pozitívumok sora, hisz valamit-valamiért elv itt is érvényesül. A rengeteg kis apró történet egyszerre történő mozgatási ugyanis felemésztette a főbb szálakat. Értsük ezt úgy, hogy hirtelen minden le lett egyszerűsítve egy 13 éves tini szintjére, amitől remélhetőleg mi mesze állunk. Az őrjítően sok kliséről meg ne is beszéljünk.

Hirtelen az egész sorozat átcsapott egy rikító reklám hadjáratba, ahol leginkább a Beverly Hills-i miller kölykök életstílusát népszerűsítik. Trendi ruhák, aktuális slágerek és mérhetetlen csillogás. Szó se róla, amit el lehetett költeni a budgéből, azt elköltötték. Persze csak ésszel, mivel sok mindenre azért nem futotta. Gondolok itt a kint rettentő populáris Vampire Weekend-re, ami annak ellenére, hogy folyvást emlegettek még sem lépett fel. Na, ez mondjuk kár!

Azt kell tehát, hogy mondjam a sorozatot még mindig a szerethető/imádnivaló szereplők tartják fent. Meg a CW pénzes malaca:) Nincs ezzel gond, hisz tini-soap a műfaj, vagyis nem világmegváltásról van itt szó. Csak egyszerűen olyan komplex valamit akarnak tálalni, hogy már most elvesznek a részletekben. A fináléban látott vissza pofont meg nem is értem. Jó volt meg minden, végre nem egy tipikus klisé (hanem egy másik, de akkor is), viszont ez csak egy sima kis csavar, hogy pár rész múlva kezdődhessen minden az elejétől. Mert gondolom már mindenkinek leestek az aktuális párkapcsolatok, így látatlanban is. Ehj, ha ilyen biztos lenne a Tippmix is!

Végső soron is nem volt annyira rossz a rész, de hát ez még messze nem egy Gossip Girl szint. Vagy már a Gossip Girl elindult a tini-dráma szálon? Lényegtelen, ide ugyanis valami piszkos kis sztori kéne,ami végre kilyukasztaná ezt a csillogó buborékot. Imádnivaló karakterek ide, imádnivaló karaktere oda, ide bizony némi fertő kell, némi depresszív hatás, hogy valami életszaga is legyen. Mert ha ez így megy tovább akkor Barbie sorozatot kapunk pár részen belül.

Track list:

“Disturbia” by Rihanna
“The Trance” by Headland
“How Many Ways” by Senor Happy
“Changes” by Lori Denae
“Leaving” by Lore Denae
“Day I Die” by Drug Rug
“She’s New” by Senor Happy
“Not Nineteen Forever” by The Courteeners
“Even the Score” by Senor Happy
“Feel Good About” by Marching Band
“Don’t Believe in Love” by Dido
“Adventures in Solitude” by The New Pornographers

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

90210 – 1.03 – Lucky Strike

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 13, 16:09-kor a(z) 90210 témába.


Premier: 2008/09/09
Írta: Jill Gordon
Rendezte: Mark Piznarski

Harry és Debbie családi bowling estet tart, ahogyan azt csinálták Kansas-ben, mivel szerintük kell a közös együttlét. Ezt persze nem díjazza se Annie, se Dixon. Előbbi Ty-jal menne el egy koncertre, míg utóbbi a haverokkal nézné meg az új Bond-fimet. Cselhez kell folyamodniuk! Naomi-t sorra érik a csalódások. Ethan után, most apja ülteti fel. Fény derül Silver zűrös életére is, miközben nővére és Ryan túlesik az első randijukon…

Megjegyzés: Nem túlzok, ha 2008/09-es újoncok közül a tutibb tinisorozatnak nyilvánítom ki. Belezúgtam! – ha lehet ilyen mondani. Az az igazság, hogy nem egy-egy részt kellene belőle heti rendszerességgel nézni, hanem komplett évadokat. Látom benne a jövőt, látom benne a sikert, csak az a kérdés, más mit lát benne?! Tess-sel hasonló nézeteket osztunk, ha egy ilyen koncepció kerül képernyőre. Szerencsére mindenre vevő vagyok, így a kábeles tinicélzó produkciók – Greek, TSLofAT, Kyle XY – sem maradtak ki a listámról, viszont ha választanom kellene mindközül: MELLETTE TENNÉM LE A VOKSOM.

Mi tetszik benne annyira? (…) Úgy egészébe minden. Szereplők, karakterek, zene, történt. Kezdeném a sort utóbbival. Kezdeti fázisok uralkodnak, ami annyit tesz, hogy meglepetésekre tessék számítani. Most fektetik le a készítők a szilárd alapokat, amiket későbbiekben majd megrengetnek valamilyen formában.

A mostani epizód célkeresztjében: a család állt. Van a tökéletes család és van a züllött-, széteső család. Mindkettőre találhatunk példát, sőt ezek szembesülnek. A tökéletes család szerepében Wilson-ék állnak, akik heti rendszerességgel egy estét közösen szoktak eltöltetni, ezzel erősítve a családi köteléket. Mindezt honosítani szeretnék Beverly-ben, mint azt tették Kansas-ben. Annie-nek sem és Dixon-nak sem jön be elsőként az ötlet, hiszen elígérkeztek máshova, viszont egye-fene alapon belemennek, némi csellel fűszerezve az egész programot.

A züllött családot: Silver-ék mellett, Clark-ék játsszák. Itt jönnek a meglepetések. Már a harmadik résznél hozzák őket! Mi lesz még ebből? Tehát Silver-éknél tartottunk. A lány anyja enyhén szólva alkoholista: amikor iszik, egy teljesen más személyiség. Agresszív, mindenért lányaikat hibáztatja. Piával kell, hullarészegen fekszik. Fiatalabb lánya menhelyen szállásolja el magát, hogy kimaradjon mindebből, viszont amikor kiderül, hogy nincs számára pillanatnyilag hely, összeomlik. Hasonló a felállás a gazdag Naomi-val, aki szintén magába zuhan, mi után rajta kapja apját egy másik nővel. Az ’i’-re a pontot anyja teszi fel, aki mindvégig tudott erről, csak éppen nem fogja emiatt eldobni fényűző életét. Meredek, de a meglepetésereje, mit mondtam, mindenhol ott lapul.

A szerelmi vágány sem hanyagolódik el. Ethan hajt egyszerre Annie-re, valamint Naomi szívére. Annie közben Ty-jal randizgat, aki halálosan féltékeny. Érzi a vesztét? Ethan keresztbe tehet neki. Silver és Dixon között nem tudom mi van, de barátságnál mintha többet éreznék. A tanárok között sem tiltott a csók. Kelly és Ryan randizik.

Istencsászár sorozat. Megint megkaptuk a tökéletes 42 percünket. Egyaránt volt benne csalódás, meglepetés és nem utolsó sorban rengeteg vicces jelenet. Gondoljunk csak a bowling-meccsekre: mikor Navid elővette a saját bowling-golyóját Dixon előtt, majdnem sírva röhögtem. A remek történt mellé, remek track list kapcsolódik. Komolyan, iszonyaterős. Ha öt percenként egy-egy számot nem hallunk, akkor már-már az egérhez kell nyúlni, hátha valahol elsiklottunk felette. Remekül válogatnak, nem egy műfajból. Le a kalappal. Favorit, de még mennyire. Várjuk a folytatást. Ez az én sorozatom. A CW megcsinálta.

Track list:
“If You Can Afford Me” – Katy Perry
“Hey Hey Girl” – The Virgins
“All Over Me, All Over You” – Royston Langdon & Bosshouse Music
“One Week Of Danger” – The Virgins
“All Coming Back To Me” – Intercooler
“Love Song” – Sara Bareilles
“I Thought About You” – The Beautiful Girls
“A-Punk” – Vampire Weekend
“Just A Little More Please” – Royston Langdon & Bosshouse Music
“How Many Birds?” – Benji Hughes
“The Kiss” – Karmina
“Better In Time” – Leona Lewis

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

90210 – 1.01 – We’re Not in Kansas Anymore (Pilot Part 1)

 
Beküldte: tess 2008 September 9, 17:03-kor a(z) 2008/09 sorozatai,90210,Pilot témába.

Premier: 2008/9/2
Írta: Rob Thomas (II), Jeff Judah, Gabe Sachs, Darren Star
Rendezte: Mark Piznarski

Dixon és Annie Wilson a bekés Kansasból a pergőéletű Kaliforniába költöznek a miller nagyihoz. Az új hely szokásos dilemmákat vet fel olyanokat, mint a hátrahagyott szerelem, az új barátok és persze a beilleszkedés. És ha ez még nem lenne elég, akkor mindenhez hozzá társul még, hogy az apjuk Beverly Hills legelitebb iskolájának az igazgatója lett. Annie nyomban megtalálja a helyét és az iskola legelitebb társaságába kerül, míg Dixon a lacross csapatban villogtatja tudását, de mint ismeretes a gazdagok nem könnyen barátkoznak…

Megjegyzés: Múltévben a Gossip Girl mindenki számára világossá tette, hogy a CW az egykori WB nyomdokaiba lép és minden erejével azon van, hogy minőségi tini-dráma sorozatokat szállítson. Végre belátták, hogy a flancos realityből nem lehet megélni. Persze ezt a húzást sokan firtatják, mivel a csatorna a kamikaze módszerek híve. Vagyis a mostani szezonban minden promora szánt pénzt a 90210 kapott meg, valamint a már emlegetett Gossip Girl. A többi sorozat meg csak szenved a pénzhiánytól, na de ezt inkább majd egy külön postban.

2008 elején a média ugye attól volt hangos, hogy Rob Thomas (Veronica Mars) rávetette magát a ’90-es évek egyik klasszikus tini-soapjára a Beverly Hills 90210-re. A remake ötlete persze sokkolt mindenkit, de a CW lépése cseppet sem volt váratlan. Hiába a Gossip Girl gyenge nézettségi mutatói, a rémes kritikák, de a célközönség és a ráépülő üzlet eladja a sorozatot. Így cseppet sem volt kétséges a folytatás, ami jelen esetben egy klasszikus újramodernizálása.

Az alapok a Gossip Girl óta cseppet sem változtak, magyarán bődült sok fiatal eyecandy, pár macsó srác, iszonyatos pénz és persze az aktuális divat. Tadám, kész is az új agyonhypeolt tini móka a CW boszorkány konyhájában. És ezt most tényleg szó szerint tessék venni, mivel a Pilotban rengeteg pénz van. Kezdjük mindjárt az iskolával, ahol csak úgy sorakoznak a Bentleyk meg a Ferrarik. Hiába, élni tudni kell. A szereplők is méregdrága ruhákban járnak, a környék sem olcsó, szóval keményen villognak a dollárok. Ehhez aztán hozzátársul még a nem semmi party jelenet és bődületesen erős track list. Kíváncsi lennék a budge hány %-át teszi ki vajon a jogdíj ezek után.

Na de foglalkozzunk a történettel is. Számomra a legpozitívabb egyértelműen Annie és Dixon kapcsolata volt. Végre egy testvéri párkapcsolat, ahol megbeszélnek mindent. Nem haverok, nem spanok, hanem testvérek. Az meg már tényleg csak külön vicc, hogy mostohatestvérek. Szerethető karakter mindkettő és ez a lényeg. Sőt, ha jobban belegondolok mindegyik karakter szerethető. Végre a castingos arcok jól beletrafáltak! Nem elég a bika erős eyecandy hatás, de a természetes szépségnek hála még szerethetők is a szereplők. Igaz ez milliomos hisztis picsa Naomira, vagy a kissé geek Silverre.

A másik pozitív hatás egyértelműen a karakterek közti kuszaság. Látszólag klisés az egész, de ez ne tévesszen meg senkit. Minden karakternek van legalább három dobása, így hirtelen nem annyira kiszámíthatóak a dolgok. Aztán ott vannak még a szülök is, ahol megint csak van titok dögivel. Arról nem is szólva, hogy elhintették a karakterek közti vonzódás csíráját is. No meg ott van a nagyi, aki egy igazi cool arc. Ezen kívül még van pár apróság, de ezekre majd talán később ki is térek. Viszont az orális szexre (nevezzük szopásnak) utaló célzásra mindenképpen érdemes odafigyelni. Egyrészt mert az amcsi családvédők már most háborognak, másrészt mert nem semmi húzás volt a CW részéről. Kíváncsi vagyok ezt a tendenciát mennyire folytatják majd.

Összességében tehát a CW ismét megcsinálta és szállított nekünk egy szerethető tini-drámát. Most gondolom sokan a minőségre kíváncsiak, de mint már említettem párszor, ez egyéntől függő megítélés. Mindenesetre, aminek klappolnia kell az klappol. Van mögötte pénz és jól bejáratott marketing gépezet, jól castingolt stáb és egy örökzöld történet. Már csak azt kell mérlegelnünk, hogy ez kell e nekünk a Gossip Girl mellé?

Track list:
“Viva la Vida” – Coldplay
“Don’t Let Me Fall” – Lenka
“Time To Pretend” – MGMT
“I Am The Very Model Of A Modern Major General” (from The Pirates Of Penzance)
“California Bound” – Carolina Liar
“Wannamama” – Pop Levi
“You’re Gonna Go Far, Kid” – The Offspring
“What You Got” – Colby O’Donis
“Shut Up And Let Me Go” – The Ting Tings
“Whee Doggie Banjo Bit” – Billy Lee Cox
Ú”Mama Who Bore Me” (from Spring Awakening)
“Pot Kettle Black” – Tilly and the Wall
“Beat Control” – Tilly and the Wall
“Chasing Pavements” – Adele
“Last Day Of Your Life” – Glass Pear

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

90210 – 1.01-02 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 9, 0:02-kor a(z) 2008/09 sorozatai,90210,Pilot témába.

Kegyetlen napon vagyok túl. Elkezdődött a fősuli. Első héten muszáj minden órára bekukkantani, megtudni mi a felállás, viszont jövő héten kicsit megritkítjuk, akarom mondani szellősebbé tesszük az egészet. Több időm lesz a blogolásra, azonban addig marad a napi ingadozás, részemről mindenképpen.

Annyira még sem volt elkeserítő a helyzet, hiszen csak eljutottam a Beverly Hills 90210-remake megnézésére. Volt már veletek olyan, hogy másfél órás pilotot három alatt néztetek meg? Velem igen, sőt pont nála. Nem aludtam el rajta, inkább csak az ismeretség, a hajtás vette el a sorozatnézésre félre tett szabadidőmet. Első nézésre deja vu érzés kapott el. Lentebb részletezni fogom, melyik sorozatokat jutatta az eszembe, viszont nem okozott csalódást. Ezt bizony nézni fogom, ha már a Gossip Girl pótlását jegelésre ítéltem.

Mielőtt belevágnám a gondolatmenetembe, tisztázzuk az eredeti koncepcióhoz való kötödésem. Pár hónapja, talán egy éve is lehet, a TV2 műsorára tűzte. A BH90210-ből nem kell látni egyetlen egy részt sem, hogy tudjuk miről szó. Annyira kultsorozat, hogy az idő múlásával nincs olyan ember, aki nem hallott volna róla. (Kicsit túlzás kijelentésem, mivel ha egy etióp kisfiút kérdeznénk, akkor találnák nem egyet.) A felállás hasonló a Dallas-éhoz. Innen-onnan biztos valami a fülünkbe jutott. Az eredetiből, ha láttam 10 epizódot, akkor sokat mondok, hol ott gyermekkorom egyik tini kedvence volt.

Előzetes ismeretek hiánya ne hozzanak senkit se zavarba, mert remake-ről van szó, azaz feldolgozásról. Az alapkoncepció adott, csak éppen a fűszerezésen kellett valamit alakítania a THE CW-nek, de azon se sokat. Elsőként kellenek jó szereplők, no meg a tipikus Beverly Hills, ahol mind megtalálható a gazdag-, mind a szegény körzetek. Sokunk hozhatta a fogát, mi a frásznak kell feléleszteni egy ilyen sorozatot, de ne ítélkezzünk úgy, hogy nem láttuk a kínálatot. Míg nem láttam saját szememmel, addig nem olvastam utána külföldi fórumokon, miképpen vélekednek a sorozatdaráló fanok. Sőt még mindig nem olvastam tovább, mert saját lelkivilágomban minden a helyén van.

Szóval az alapkoncepciójánál jártunk. Egy család fogja magát és Kansas-ből visszatérnek a fényűző Beverly-be, ahol korábban éltek. A csavart a nagyi hozza meg, hiszen hozzája költöznek. A gyerekek mennek a suliba, ahol pár régi arc mellett ismerkedniük kell az újakkal, míg az apuka lesz az iskolafeje, azaz az igazgató, aki jól megleckézteti a milliomos palántákat, valamint az ellustult tanári kart. – és kb. ennyi az egész.

Fentebb említést tettem a felhozatalra, a deja vu felállásra. Beverly eszméletlen jó hely. A készítők próbálták megragadni a legszebb helyeit. Sikerült, élőbe kellene látnom, nem sorozat vásznon. Ekkor ugrott be elsőként a Hidden Palms-feeling. A sok pálmafa az utcákon egyből őt jutatta az eszembe. (Szintén CW-s produkció, sajna törölték, de egyben lezárták a sztoriját.) A másik a Gossip Girl-feeling volt. Amikor Annie és Dixon megérkezett a suliban az a tipikus GG-felállás fogadott minket. Mindenki kocsival, nem is akármilyennel jár suliba, nem beszélve a párszáz dolláros rucikról, amiket a vaskos bankkártyákról hagynak ott az üzletekben. A csajok jellemében ott van a nagymenő stílus, a kiközösítés, ha netán valamiért kitűnnek. Legvégül a titkok mellett a képmutatásra hívnám fel a figyelmeteket. Bárki bármit mond, jól összehozták az egészet.

Szereposztást sokan fikázzák. Nem csatlakozom közéjük. Hiába kicsit „fogacsi” Shenae Grimes (Annie), nagyon jól csinálja a dolgát. Tristan Wilds-re (Dixon) sem fogok panaszkodni. Oltári nagy arc, viszont tudjátok mi fogott meg a legjobb? Kettőjük testvéri kapcsolata. Lehet pihenten néztem, de alakításukra egyszerűen nem tudok panaszkodni. Mondhatnám azt is, hogy egyik ismerősömet jutatja eszembe Annie. Rob Estes, mint igazgató úr, otthon családfő alakítása szintén makulátlan. Nem beszélve arról a sok titokról, amik kiderülnek róla. És ki aranyozza be mindezt? Hát Jessica Walter, a nagyi, akitől az agyam eldobtam. Őrületes, milyen szövege van az öregnek. Fel tudja dobna a legelpuserált helyzetet is. Már csak miatta megéri belekukkantani.

Nem mondom azt, hogy perfect lett, mert a sok jó ellenére akadtak olyan helyzetek, amelyeken majd szétuntam a fejem. Szerencsére ezek eltörpülnek az egész mellett. Iszonyatosan erős track list-tel rendelkezik. Egyes sorozatoknál észre sem veszem, mikor hangzanak el, viszont itt dögig vannak. Öt percenként egyre mindenképpen tessék számítani és nem is rosszakra. A végére összegyűjtöttem őket. Lehet csemegézni belőlük.

Ezt bizony eltalálta a THE CW. Jól nyitott, de holnap este okosabbak leszünk. Kíváncsian várom miképpen teljesített a folytatással. A remake miatt sokan neveztek be rá, de kérdés mennyit sikerült ebből megtartaniuk. Az első évad fináléjával lehet számolni, mert tényleg erős kezdést produkált, mind sztoriban, mind alakításban, mind nézettségben. Ha netán valakinél nem került volna fel a listára, akkor itt az ideje. Félre teszem a rossz pillanatokat, akkor csukott szemmel megadnám neki a full pontszámot, de nem szabad ilyent csinálni…

Track list:
“Viva la Vida” – Coldplay
“Don’t Let Me Fall” – Lenka
“Time To Pretend” – MGMT
“I Am The Very Model Of A Modern Major General” (from The Pirates Of Penzance)
“California Bound” – Carolina Liar
“Wannamama” – Pop Levi
“You’re Gonna Go Far, Kid” – The Offspring
“What You Got” – Colby O’Donis
“Shut Up And Let Me Go” – The Ting Tings
“Whee Doggie Banjo Bit” – Billy Lee Cox
“Mama Who Bore Me” (from Spring Awakening)
“Pot Kettle Black” – Tilly and the Wall
“Beat Control” – Tilly and the Wall
“Chasing Pavements” – Adele
“Last Day Of Your Life” – Glass Pear
“Coming Home” by The 88
“Try It Again” by The Hives
“Touch Me” (from Spring Awakening)
“Never Gets Enough” by Luscious Redhead
“Young One” by Mackabella
“Great DJ” by The Ting Tings
“Live Forever” by Brendan’s Band
“Lucid Dreams” by Franz Ferdinand
“Gravity” by Luscious Redhead
“Come Out Of The Shade” by The Perishers
“Shake It” by Metro Station
“Outlaw Mix 2” by Astronaut On Vacation
“Let It Rock” by Kevin Rudolf & Lil Wayne
“I’m Yours” by Jason Mraz
“Ain’t We Famous” by Brendan’s Band
“Daydreamer” by Adele
“I Always Knew” by Jem

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

free web stats