Heist – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 10, 1:15-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Heist,Pilot témába.

heist_1.jpg
Premier:
2006/03/22
Írta: Mark Cullen, Robb Cullen
Rendezte: Doug Liman

Ha rablás, akkor űzzük nagyban! – Mickey O’Neil és James Johnson fejében körülbelül ezek gondolatok hangozhatnak el, mikor összeszedték a legjobb csapatot, hogy az Oscar-gallá ideje alatt kirabolják a Rodeo Drive három ékszerüzletét, melyek összesen félmilliárd dollár értékkel rendelkeznek. A gondtalan kivitelezéshez, viszont pénz és idő kell, amik szűkében vannak jelenpillanatban…

Megjegyzés: Egy időben, két bankrablós sorozat! Nem éppen a legszerencsésebb időzítés, de a cél az életben maradás. Este folyamán már szót említettem a Thief-ről, ami az FX koncepciója. Tetszett, de teljes ellentétben van a Heist-tel. Míg előbbi eléggé kommerz-re sikeredett, utóbbiról a felettébb nagy jelenetek fognak elsőként az eszünkbe jutni. Hozzátenném, hogy nem most láttam elsőként, de még mindig tud újat mutatni. A rablás kimenetele stílusos! …nem mint egy Thief-ben, de ez a The Kill Point-ra is elmondhatnánk, viszont ő még ekkor maximum fejben létezett.

Miért tetszhet jobban a Thief-nél? A stílusa mindenképpen rabul ejti az embert. Nem egy ilyen koncepció készült film formájában: Ocean’s eleven filmsorozat, valamint az Olasz meló. Minden esetben a minél nagyobb ötletekre mentek rá a készítők és meglett az eredménye? Noná, hogy meg! Kinek nem ugrana be az a jelent, amikor Velencében csak úgy kirobbantanak több szintet, hogy egy arannyal teli széfet megsikkasszanak rablóink. Nagyon állat jelent. Még sokat fogjuk emlegetni.

heist_101.jpg
Már a pilot rész bebizonyítja, hogy az eleganciának helyén van
. Lásd első percek: Háromszor riasszák ki a rendőrséget, akiknek reakció ideje egyre hosszabb, míg negyedszerre már ki sem jönnek, James-ék pedig felettébb higgadósággal belevágnak egy pitiáner rablásba. A fokozás, persze nem marad el. Nem maradhat el „Tolvajtól lopni nem bűn” – csapatunk ki is használja ez, és megsikkasztja az egyik latin-amerikai csapat rabláskísérletét. Ezután már pénzhiánnyal nem küszködnek.

Mint minden akciósorozatba, itt sem hiányozhat a csavar, melyet egy tiltott kapcsolat fog megteremteni. Hogy bővebben kifejtsem: rablónk beleszeret az egyik nyomozóba, aki emellett még nagyon rátermett a bűnügyek megoldásokban.

Pozitívumként emelném ki a parádés stílus mellett, Lola és Ricky karakterét, akit Marika Dominczky és David Walton alakít. A köztük zajló párbeszéd a részek tetőpontja. Nagyon nagy szövegek, nagyon vad ego. Imádom a köztük lévő konfliktusokat. A zenére sem lehet panaszunk. Jó összeválogatott, nincs panaszom rá sem.

Viszont néhol a gagyiságot véltem felfedezni. Mit értek ez alatt? Kezdjük ott egyes jeleneteket totális húzásnak raktak bele a készítők. Egymás után egy napos differenciával néztem meg a részt. Másodszorra már túlzottan zavarónak találtam a sok locsi-fecsit. Ezt a sorozatot csak egyszeri nézésre tervezték. Másrészről, vannak olyan beszólások, amiktől a fejemet fogom. Perpillanat most egy sem jut eszembe, de létezik jó pár. Jah, és father beszólásai szánalmasak. Bocsi érte.

A sorozatot elkaszálta az NBC a második részt követően. Nem tudta tartani a tempót a Law & Order-rel, aki a felvezetője volt ezen időszakban. Márciusban debütált, de már április elsején hivatalosan közölték a rossz hírt. Én rossz hírként tekintek vissza rá, hiszen minden meg van benne, ami egy bankrablós sorozatba kell. DVD-n nem adták ki még, de reménykedem benne, hogy a végső nyugalmat megkapja. Egyébként hat részre rendelték be!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Heist 1.05 – Bury The Lead

 
Beküldte: tess 2006 June 5, 22:11-kor a(z) Heist témába.

Premier: 2006/4/19
Írta: Chris Mundy
Rendezte: Ed Bianchi

Már csak 5 hét van a rablásig, de elég sok minden hiányzik. Szerencsére a hiányokat könnyedén lehet pótolni csak be kell törni a Gordon Securityhez. Közben a Mickey és James magánügye is egyre jobban bonyolódik. Mickey kénytelen szakítani Amy-val, míg James felesége egyre jobban nyomon van. Közben persze a betörés sem megy könnyen, de végülis sikerül megszerezni az információkat. Ennek viszont ára van, hisz Gordon egyre jobban gyanakszik. O’Brian és társa nyomon vannak és elég sötét zsarús szituációkba kerülnek. Közben Amynek az életéért kell küzdenie hála Lutharnek, aki mindenáron meg akarja gyilkolni.

Értékelés: 3/5
Hát az utolsó vetített részre elég rendesen kifulladt a sorozat. Sok minden történik benne, de egyszerűen eltűnt a stílus és a kapcsolat az egyes szállak között. Ezt amolyan átvezetőnek szánhatták a 6. részhez. De nagy az esély rá, hogy csak egyszerűen annyira összecsapták a készítők, hogy ezért nem is ment le az uccsó rész. Mindenesetre a legrosszabb képsorokkal ér véget a sorozat. Igen, jóra tippeltek! Egy szemét cliffhanger, nagyon szemét megvalósításban. Ez már már szivatás az alkotók részéről, de nem a nézők felé, hanem sokkal inkább a csatorna felé.

Kommentáld!

Heist 1.04 – How Billy Got His Groove Back

 
Beküldte: tess 2006 June 5, 20:44-kor a(z) Heist témába.

heist104.jpg
Premier:
2006/4/12
Írta: Mark Cullen, Robb Cullen
Rendezte: Ed Bianchi

Mickey tervének folytatásához meg kellszerezni 2 tervrajzot, így a csapat megint ketté válik. Mickey túlzott érdeklődése a lánya iránt veszélybe sodorja, hisz Gordon nyomozni kezd utána. Faterral sincs minden rendben és hamarosan kiderül, hogy halálos beteg, de ezt mindenki elől titkolja. Rickeyt elkapják a rendőrök és együttműködésre kényszerítik. Közben a két minta hekus meg egymást gyilkolja a családi kapcsolataik miatt, ami elég komikussá válik egy idő után.

Értékelés: 4/5
A sztori és a stilus terén elég rendesen leeresztett a sorozat. A húzóerő a fehér hekus kontral nigga hekus párharc volt, valamint Rickey feltételes árúlásából kifolyó feszültség.

Kommentáld!

Heist 1.03 – Strife

 
Beküldte: tess 2006 May 29, 0:59-kor a(z) Heist témába.

Első vetítés: 2006/4/5
Írta: Evan Reilly
Rendezte: Robb Cullen, Mark Cullen
Vendég szereplők: Mark Derwin (Sam Gordon), Molly Culver (Jane Gordon), Asia Sims (Sarah Johnson), Avrey Larson (Kate (Age 4)), Frank Crim (Manager At Diner), Frank Merino (Man # 1), Frank Atwood (Gang Member # 1), Mia Sims (Regina Johnson), Brooke Smith (Sarah), Morris Nash (Hotel Waiter), Rachel Perry (Cute Waitress), Stephen Jared (Store Manager), Peter Friedman (Rabbi), Pooch Hall (Lucas), Mike Baldridge (Salesman)

Mickeynek megint támadt egy zseniális ötlete. Ott fognak menekülni, ahol bejutnak. Hát nem brilliáns. Másrészről viszont megint adódott egy probléma. A 3 célpont közül az egyikben egy bika széf van, amit szinte lehetetlen megfúrni. Fater persze válalkozik rá, de ehhez tanulmányoznia kell. Nincs mit tenni venni kell egyet, de ez meg pénz. Így a csapat most egy pénz szállító autót rámol ki. Közben a Evans is elkezd nyomozni Rickey után. Mickey egyre jobban összejön Sykes-szal. Johnson kiszáll a partiból, mivel megtudja, hogy Mickeyt nem a pénz hanem a bosszú hajtja. Viszont az igazságnak és a tényeknek köszönhetően visszatér. A rablás sikeresnek bizonyult, nem úgy mint Fater széf feltörési kísérletei. Lesznek még itt problémák.

Értékelés: 5/5
Na ez megint ütősre sikeredett és baromi viccesre. A sorozat stílusa egyszerűen magával ragad. Minden szereplőben van valami vonzó és emellett a történet fordulatossága is megközelíti a Prison Break-ét.

Kommentáld!

Heist 1.02 – Sex, Lies, and Vinny Momo

 
Beküldte: tess 2006 May 29, 0:50-kor a(z) Heist témába.

 

Első vetítés: 2006/03/29
Írta: Rob Cullen, Mark Cullen
Rendezte: Andy Wolk
Vendég szereplők: Aldo Juliano (Construction Worker), Theo Rossi (Vinny Momo), Mark Derwin (Sam Gordon), Ed Kerr (Detective Roy Thomas), Wayne Lopez (Bldg. Manager Doug), Steve Bean (Security Guard), Shawn Parr (II) (Detective Shawn), Scott D. Grossman (Kelly), Michael Dempsey (Robert Ryerson), Jordan Havard (Jordan The Pizza Guy), Avrey Larson (Kate (Age 4)), Chloe Chaidez (Kate)

Mickey légi menekülési útját meghiúsítja egy építkezés, ezért más útvonalat kell keresnie a nagy balhéhoz. Hamar elő is áll egy ötlettel, amihez egy zsarolás és egy régi nem kívánt barát szükséges. Eközben a rendőrök is alkotnak, hisz elkapták a pizzás fiút. O’Briennek sikerül kiszednie a fiúból, hogy hol tűnt el a pénz a kocsiból és hamarosan Evans is nyomra bukkan, melyből azonosítják Rickeyt. Eközben Mickey folyamatosan Sykes után nyomoz és már egyre közelebb is kerül a nőhöz. Közben a csapat a menekülési útvonalat teszteli Vinnyvel, aki egy szép autós üldözésbe keveredik. Végül a srácot elkapják, Mickey meg agyalhat tovább.

Értékelés: 4/5
Rettenetesen humor gazdagra sikeredett a rész és a karakterek stílusa is nagyon sokat fejlődött. A színész játék igaz nagyon alap fokon működik, de abból a maximumot hozták ki.

Kommentáld!

Heist 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2006 May 29, 0:36-kor a(z) Heist,Pilot témába.

Első vetítés: 2006/3/22
Írta: Mark Cullen, Robb Cullen
Rendezte: Doug Liman
Vendég szereplők: Max Alexander (Luthar), Jordan Havard (Pizza Guy # 2), Chloe Chaidez (Kate), Jeremy Roenick (Officer # 3), Jamie Kaler (Jewelry Store Officer), J. Karen Thomas (Norma), Zac Efron (Hostage/Bank Robber), Kevin Makely (Officer # 1), Laura Ford (Bank Manager # 2), Kendall Hogan (Bank Manager # 1), Tom Simmons (Bomb Squad Guy), Shawn Parr (II) (Shawn)

Vannak az extrémen durva rablók, akiket könnyedén elkapnak és vannak a stílusos profi rablók, akiket soha. Ebbe a csoportba tartozik Mickey O’Neil és James Johnson is. Mickey nem kisebb fába vágja a fejszéjét, mint a tökéletes rablásba és ehhez a csapatát is elég gyorsan összeszedi. Mindenki a szkmájában a legjobb, így nem véletlen hogy az előző rablásukra is a legjobb rendőrt Amy Sykest állítják, aki 2 szerencsétlen társával próbálja felgöngyölíteni az ügyet. Eközben a csapatnak egy bankot kell kirabolnia, hogy megfelelő tőkét szerezhessenek a nagy rabláshoz. Azonban egy banda sajna megelőzte őket. Azonban ez nem okoz akadályt, hisz a csapat a konkurenciát fogja kirabolni. Lola és Ricky mindent megtesznek, hogy kellő mennyiségű infót szerezzenek a bankrablókról és a rendőrségről is. Eközben a vén fater össze lopkod minent, a két fejes meg előáll a zseniális ötlettel. Végül aztán a balhét sikeresen lezavarják, a zsarukat meg beszopatják, úgy ahogy kell. Mellesleg Mickey ezt végig Sykes orra előtt teszi.

Értékelés: 4/5
Nos hasonló a Prison Breakhez, de annak a Pilotját egy hajszállal is, de jobban élveztem. Tökéletes a kezdés, de valami hiányzik belőle. Szerintem Mickey rémálma a régi társáról a ludas ebben. Kissé korai és nagy zűrös ez a szál még.

Kommentáld!

free web stats