24: Live Another Day – Azaz a 9. évadról

 
Beküldte: tess 2014 August 29, 20:54-kor a(z) 24 témába.

Az idei év egyik nagy dobását kétségkívül a FOX szállította, amikor 4 év után újra csatarendbe állították az egykoron megfáradt, majd végül elkaszált kultsorozatukat a 24-et. Noha a visszatérés csak event sorozat jellegű volt, de így is dicséretes, hogy sikerült összetrombitálni az eredeti készítői gárda nagyját. Azaz John Cassar veterán 24 rendező újfent ledirigálhatta Robert Cochran és Joel Surnow agyszüleményét, akiknek a script megírásában megint csak a rutinos Manny Coto – David Fury páros segédkezett. És természetesen újfent visszatért a 2000-es évek eleji megfáradt patrióta Jack Bauer szerepébe a baltaarcú Kiefer Sutherland, akinek a nevével már végérvényesen összenőtt az idealizált, minden és mindenkin átgázoló ügynök.

A történések 4 évvel a 8. évad fináléja után játszódnak, amikor is Jack önkéntes száműzetésbe vonult, lévén a világ közellenségként aposztrofálták tetteiért. Azonban most mégis kénytelen előbújni az árnyékból, mivel egy olyan konspirációra bukkant, ami az amerikai elnök halálát okozhatja, ráadásul mindezt Londonban, ami ugye felérne egy hadüzenettel. A politikai machinációk, a dróntörvény és a lehetséges merénylet hátterében viszont még egy ennél is szövevényesebb konspiráció van kibontakozóban, amihez már Jack egymagában édes kevés lesz a világbéke és persze Amerika érdekében…

24-s9-a

A Live Another Day alcímre keresztelt 9. évaddal kapcsolatban talán mindvégig az volt a legnagyobb kérdés, a készítők miként birkóznak a narratív keretek megnyirbálásával eszközölt új formátummal. A sorozat védjegyévé vált real-time és az osztott képernyő maradt, akárcsak a súlyos percek múlását jelző óra kattogása, de immáron csak 12 rész állt rendelkezésre. Ez egyfelől pozitív hozadéka az évadnak, ugyanis végre kiestek a pixisből az olyan üresjáratot előidéző modulok, mint az elnyűhetetlen hosszúságú diplomáciai körök vagy a rém gyenge és olykor totálisan felesleges magánéleti szálak. Végre az instant és tömör akció került a középpontba, ami általánosságban az évadok elejét és végét szokta jellemezni. Másfelől viszont a 12 órás közeg kissé túlzásnak tűnhet az amúgy mozifilmnek szánt script-nél, amit aztán a régi közhelyekkel kellett alaposan felhizlalni. Ilyes folytán a legutóbbi évadokat jellemző önismétlés és minőséghullámzás itt sem maradhatott el. Belső árulások, folyamatosan csavart komplex konspirációs szálak, belsős hatalmi machinációk és folyamatosan visszatérő régi karakterek színesítették az évadot, miközben az egyszeri néző csak úgy fulladozott a deja vu érzéstől.

„I won’t remember anything that happens today. I won’t remember anything that happens, period. I won’t remember that I had a daughter that died in such a horrible fashion.”

A közelmúlt politikai és társadalmi válságai újfent sikeresen beépültek a script-be, így többek közt visszaköszönt a Wikileaks botrány, Amerika „alkalmi” dróntámadásai, vagy a folyamatos lehallgatási és kiszivárogtatási fiaskók. Emellett a készítők emelték a tétet, az államok majd összes vélt vagy valós ellenfelét egyszerre vették górcső alá, így az arabok mellett, előbb a kínaiak majd végül az oroszok kerültek negatív rivaldafénybe.  Ettől függetlenül viszont mégis jár a dicshimnusz, ugyanis a felére besűrített évad abszolút nem óvatoskodik, helyette egy az egyben meglépi a kötelezőt. Mindvégig látványos fordulatokkal operál, noha az esetek többségében nem sok időt ad az utózöngések kibontására. Pár öncélú és felesleges húzás vagy írói baki persze még így is becsúszott, de a feszes, realisztikus tempó és a korrekten adagolt thriller panelek kellően tudták mindezt kompenzálni.

24-s9-b

Ellenben az építkezés adta minőséghullámzás már mástészta. A premiert követően alaposan leült a sorozat, hogy aztán folyamatosan az eddig már látott klisészerű formátumból táplálkozzon. Kezdett egyre inkább kínosan rutinszaga lenni a dolognak. Ráadásul az utolsó részekre behoztak egy teljesen új történeti egységet, melynek a kidolgozására nem sok idő maradt. Szerencsére nem is kellett, így a sodró tempó és az erős zárás némileg kárpótolni tudott. Főleg ha számításba vesszük az ehhez társított erős katartikus élményt és a szálak korrekt, túlkapások nélküli elvarrását. Sőt, igazából majdhogynem ilyennek kell lennie a tökéletes zárásnak, ami egy pillanatig sem hagy maga után rossz szájízt a nézőben.

A karakterek szempontjából ugyancsak tartogatott némi változást a Live Another Day. Üdvözítő volt látni Surnow azon húzását, hogy merőben más élethelyzetekbe emelte a hőseit. Valamelyest tán sikerült árnyalni a karaktereken, de ez gyakran a visszájára is fordult. Jó példa erre Mary Lynn Rajskub, aki a szokottnál is irritálóbban hozta Chloe szerepét. Jack persze maradt a régi, bár mintha némi önmérséklet magára szedett volna az évek során. Ettől függetlenül Sutherland kezd kínosan kiöregedni a hiteles patrióta szerepkörből. Szerencsére ez valamelyest a készítőknek is feltűnt, így a mellé pakolt Yvonne Strahovski által alakított Kate Morgan némileg ellensúlyozni tudta a helyzetet. Amúgy meglepetésemre Strahovski végül üde színfoltjává vált az évadnak. Volt benne egyfajta rideg ellenállhatatlanság, ami egyszerre tette szerethető patriótává és ordas nagy badass heroine-né. Ilyes folytán hihető sidekick-je tudott lenni Bauer-nek és erre még chemistry szinten sem sikerült rácáfolni. Említésre méltó alakítást még a Heller elnök szerepében tetszelgő William Devane tudott felmutatni, akinek drámai záró monológja magasan vitte a prímet.

24-s9-c

Ellenben visszatérő Kim Raver, a némileg renomét javító Tate Donovan és az ezerszer látott karakterben tetszelgő Bejamin Bratt jobbára csak a rutinos kötelezőt hozta. Esetükben mind színészileg, mind karakterileg többre számítottam volna, noha még így is alaposan túlszárnyalták a sereghajtókat. Michael Wincott egy totálisan elszámolt Assange pótlék, holott a különc karizmája ennél végig többre lett volna hivatott. Stephen Fry és Tzi Ma ugyan lelkesen próbált kapaszkodni a többiek után, de a sajnos az írók esetükben nem adtak elég játékidőt, holott bőven kijárt volna. Nem úgy Michelle Fairley bosszúálló karakterének Margot Al-Harazi-nak, aki végül a közel-keleti terroristák karikatúrájává vált. Ha létezik a sorozat történetében harmatgyenge ellenlábas, akkor Al-Harazi mindenképpen az élen végezne. Még az eyecandy szerepkörbe taszított Emily Berrington is hatásosabb alakítást és ezáltal karaktert tett a képernyőre.

„We just want you, Mr. Bauer. That’s all we ever wanted.”

Összességében tehát egy erősen felemás visszatérést kaptunk, ami ugyan tökéletesen illeszkedik a 24 univerzumába, de mégsem foglal el benne kimagasló helyezést. Az a helyzet alaposan eljárt az idő a sorozat felett és sajnos kényszerű bevallani, de Jack Bauer felett is. Az újító szándék mindenesetre adott volt, de sem a londoni terep adta lehetőségeket, sem az event series adta formátumot nem sikerült maradéktalanul kihasználni. Keserű szájíz hál’ istennek nem maradt, de nem vagyok benne biztos, hogy egy esetleges 10. évad mellett is kitartanék hasonló koncepció mellett majd egy pár év múlva. Merthogy 2015-ben nem lesz 24 az majdhogynem tuti!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

24 – 7. évad

 
Beküldte: tess 2011 July 29, 14:56-kor a(z) 24 témába.

Az mtv csodás programingjának hála a 7. évaddal engem is beszippantott a 24 láz. Jack Bauer új kalandjára egész sokat kellett idehaza várni, de a kinti helyzet sem volt rózsásabb. A WGA-sztrájknak köszönhetően a 7. évad cirka másfél évet késett, ami sokak szerint és szerintem is csak jót tett a sorozatnak. A köztes időt a FOX egy dupla résznek beillő tv filmmel bekelte ki, ami egész korrekt felvezetst kanyaríntott az új évadnak.

Az évadra fene nagy változásokat nem eszközöltek a készítők, ellenben a Washingtoni helyszín csak jót tett a sorozatnak. Végre az egész sokkal izgalmasabb és veszélyesebb lett, lévén mégis csak egy légtérben vagyunk az USA elnökével, urambocsá elnöknőjével, ami megint csak remek húzás volt. Szokás szerint az évad hatalmas lendülettel és persze izgalommal kezdett, tapintható volt a high-octane érzés, amire network tv-n nem sűrűn látunk példát. Szerencsére a lendület jobbára az évad feléig kitartott, aztán jött a kreatív hanyatlás. Az évad minősége a továbbiakban roppant csapongó lett, a készítők végig jó úton jártak, parádés alternatívákat vázoltak fel, de valahogy egyiket sem sikerült végig vinniük. Így jobbára az évad második fele csak amolyan sztorizgatás lett, amit ha jobban kidolgoztak volna akár 2 évadra elegendő átívelő szálat is kaptunk volna. Nem így lett!

Az évad legnagyobb negatívuma, hogy nem volt egységes fő  bad-ass, aki a szálakat mozgatta volna. Amikor a készítők likvidálták az egyiket mindig jött egy nagyobb hal, aztán egy még nagyobb. Az tiszta sor volt, hogy a Redemption-ben látott negatív figurák visszatérnek, de a készítőknek sikerült ezt még pár arccal megfejelniük. Az évad nagy visszatérője kétségtelenül Tony Almeida volt, akit aztán a készítők gyorsan tisztáztak is, lévén Chloe O’Brian és Bill Buchanan oldalán az igazság egy alternatíváját képviselték. Az első komolyabb ellenfél Ike Dubaku volt, aki majdnem egy fél évadig bírta a kiképzést Jack ellen. Hekeem Kae-Kazim (NCIS, The Triangle) karizmatikus alakítást nyújtott mindvégig a rideg ezredes személyében, aki meglepően sokszor merte használni a CIP egységet és ezzel igen nehéz pillanatokat okozva Taylor elnök asszonynak.

Dubaku bukását követően jöttek aztán a nagyágyuk, elsőként Juma tábornok személyében Tony Todd. Todd hozta a szokás bad-ass katona karakterét, ami már bő két évtizede a megélhetését szolgálja. Az alakítását annyira nem tudnám kiemelni, ellenben a Fehér Házas túszdráma ígéretes szálnak bizonyult, kár hogy mindez csak 3-4 részig tartott. Ez volt az első pillanat, amikor megkérdőjelezte Surnow-t váltó Howard Gordon showrunneri rátermettségét. Szerencsére az őt követő Jon Voight karakteres alakítása és fene nagy patrióta beütése feledtette a fiaskót, amit aztán sikerült egy remek akció betéttel is megfejelniük. Az egésznek roppant filmes hatása volt, a feszültség faktor pedig csak dagadt és dagadt. A csoda viszont most sem tartott ki, lévén ez a szál is cirka 3 részt élet meg.

Na és úgy igazán itt borult el az agyam, lévén bad-ass-nek visszahozták Almeida-t, ami már az öncélú logikai bukfencek minden mélyégét kimerítette. Eddig is voltak kreatív problémák az időkezeléssel és Jack fene nagy kompetenciáival, de ezek még csak-csak elmentek. Szó se róla Carlos Bernard alakítása remek volt, tipikus karakterszínész, akinek mind a két oldal jól áll, de semmi több. És az, hogy a utolsó pár részre kukáznak egy noname főgonosz arcot hát nálam betette az ajtót.

Ellenben azt el kell ismernem, hogy a Fehér Házi szálak most tényleg izgalmasak és jól megkomponáltak voltak. Taylor elnök asszony mondjuk fene messze van az eddigi standardtól, de a Tony Award díjas Cherry Jones-ra mégsem tudok panaszkodni. Ugyancsak jár a dicsérő szó Bob Gunton-nak (Pepper Dennis, Desperate Housewives), aki a végletekig lojális Ethan Kanin megformálója volt. Az alakítása olyannyira karakteres volt, hogy a készítők nem egyszer a red herringet is megszellőztették nála. Ugyancsak kiemelkedő volt szexi dög szerepkörben Sprague Grayden (Sons of Anarchy, Jericho).

És hát akkor nem szabad megfeledkezni Jack segítőiről sem, akik jelen esetben az FBI ügynökei voltak. Az állandó társ most Annie Wersching volt, aki a 24 történetének egyik legjobban összerakott karakterét Renee Walker-t személyesítette meg. A kötelező side-kick karakter mellett a készítők behozták a képbe a kínzások morális kérdéssorát is, amit hol nála, hol pedig Jack-nél feszegettek igen csak aktívan egészen az évad végéig. Jeffrey Nordling (Desperate Housewives, Dirt) Larry Moss, míg Janeane Garofalo (Criminal Minds: Suspect Behavior) Janis Gold szerepében szállította a kötelező tenyérbe mászó figurát, miközben itt is ment a red herring egész rendesen. Az mondjuk kifejezetten tetszett, hogy a készítők nem ismételték magukat és az FBI árulója most egy faszi lett.

Summázva tehát egy monstre 7.évadot kaptunk, ami bődületes erővel dübörgött az évad feléig, aztán hirtelen megbicsaklott. A készítők sorozatos überelési próbálkozása egyszerűen a script rovására ment, így a végére az amúgy tökéletes koncepció rettenetesen felhígult. A zárás, Kim visszahozása és a fölösleges drámázás pedig szimplán az életkedvemet is elvette. Ez a fejezetet le kellett volna lőni  félidőben és kész! Helyette maradt az a röhejes koncepcióval, amivel nem sok sorozat büszkélkedhet, hogy elfogyasztottak ténylegesen 4 főgonoszt egyetlen évad alatt.

This entry has a rating of 3.5

1 Hozzászólás

24: Redemption – A kényszerű filmes kikacsintás

 
Beküldte: tess 2011 June 28, 17:01-kor a(z) 24 témába.

Sanyarú egy sors várt a 24 fanokra a 6. évad után 2007-ben. Jött ugyanis az WGA-sztráj, ami mint ismeretes egészen sok sorozatnál betette a kaput. Ez történt a 24 esetében is, amit a készítők aztán szimpla 1,5 évnyi kényszerpihenőre küldtek. Az akkori 7. évados tervek pedig mentek a lecsóba, meg egy alternatív megoldásba, ami egy tv film lett.

Bevallom sosem voltam valami nagy 24 fan, de amikor meghallottam hogy a széria tv filmet kap hirtelen az én szemeim is kidülledtek. Elvégre miként lehet egy bruttó 120 perces filmben produkálni a 24 adta légkört? Hát a készítőknek sikerült, igaz egy kicsit félre is vezettek, lévén maradtak a jól bevált kaptafánál, vagyis real time-ban kaptuk meg a kötelező adrenalin löketet Bauer módra.

A film tehát 2 óra történéseit meséli el, amiben Jack tovább folytatja a bujdosást a kormány erői elől ezúttal Afrikában, egy fiktív országban Sangala-ban. Itt egy régi bajtársának segít a misszionárius munkájában, de persze ahogy lenni szokott a baj megint csak utoléri. Először a kormány csatlósai találnak rá, majd pedig az országban polgárháborús helyzet alakul ki, aminek hátterében természetesen felsőbb amerikai körök is aktívan részt vesznek.

Maga a jobbára 3 szálon fut, de ebből természetesen a másik 2 teljesen jelentéktelen. Itt sokkal inkább a karakterek megalapozásán volt a hangsúly, a film teljes egészében Jack Bauer egyszemélyes hadsereg számára volt kihegyezve. A döcögős kezdés némileg idegesítő lehetett pont emiatt is, de a készítők abban a röpke 30 percben olyan feszült légkört generáltak, hogy már-már tapintható volt a feszültség, ami a záró képsorokig ki is tartott.

Maga a dramaturgia végletekig lecsupaszított volt, semmi újat nem sikerült mutatni, elvégre Jack-et megint a jó szíve vitte a bajba. Ugyancsak evidens volt a patrióta hajlam is, ami nekem még mindig a ’90-es évek akció moziijait jutatja az eszembe. Jack egy kisebb hadsereg ellen és persze mind tudjuk ki nevet a végén. Mindazonáltal végre jó volt látni, hogy most nem a világmegváltás állt a történet középpontjában, hanem egy kisebb kollektíva. Ezt a tendert igazán megtarthatnák az írók, akárcsak a látványos verekedéseket is, elvégre Jack fegyverrel verhetetlen mint tudjuk, szóval az nem igazán opció hosszútávon.

A film mint említettem egészen sok karakterre foglalkozott, akiknek a javával majd csak a sorozatban találkozhatunk. Mindazonáltal akadt itt számos olyan színész, akit egyszerűen öröm volt nézni. Gondolok itt a bad-ass politikus John Voight-ra, aki megint hozta a szokásos karakterét. Hiába, a palinak csak a kétes erkölcs megy, de az nagyon. Ugyancsak tiszteletét tette a jobbára csak katonai szerepeiről ismert Tony Todd, aki meg maga volt az über bad-ass. És a legjobb, hogy mindketten visszatérnek még a folytatásban. Továbbá jó volt látni a még rendezett külsejű Robert Caryle-t (Stargate Universe), akit minden bizonnyal hiányolni fogunk a folytatásból, akárcsak az ultra geci titulust birtokló Gil Belows-t (FlashForward) is.

Összegezve a Redemption nem a megváltás volt, sokkal inkább egy keserű filmes kikacsintás, ami ugyan most működött, bár elképzelni nem tudnám ezt a formátumot lehetséges 24 alternatívának. Mindezek mellett persze kellően pörgősre és nyomokban akció dúsra sikeredett. A feszültség végig tapintható volt, de semmi több. Ez sokkal inkább egy látványos alapozás volt csak, ami remélhetőleg kevesebb üresjáratot eredményez majd a 7. évadban.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

24 – Elkezdődött a 8. évad

 
Beküldte: tess 2010 January 24, 18:28-kor a(z) 24 témába.

Who is Jack Bauer?

Alapból nagy a lemaradásom a 24 kapcsán, meg a fene se tudja miért, eddig nem is erőltettem a pótlást annyira. Azonban amikor a már idézett mondatot hallottam a 24 aktuális promojában tudtam, hogy be kell szállnom, mert ez egy egészen új dolog lesz. Meg amúgy is, ki ne lenne kíváncsi egy olyan sorozatra, ami lassan már fogalommá vállt?

Az van most, hogy Jack éppen nagypapásat játszik és próbál átszellemülni tipikus pocakosodó családapává. Azonban amikor Kim kérésére visszaköltözne Los Angelesbe hirtelen, megjelenik az egyik informátora, aki egy merényletről tájékoztatja, amit egy iszlámvezető ellen kísérelnek meg. Jack persze van olyan patrióta, hogy ennek a végére jár és hirtelen a dolgok sűrűjében találja magát…

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a készítők jó szokásukhoz híven már egy ideje 2×2 részben tudják le a premiert, amire valljuk be szükség is van. Az premier első fele ugyanis minden volt csak izgalmas nem. Anno amikor én lemaradtam valahol a 2. és a 3. évad közt ez egészen másként ment. Másként kellett mennie, de hagyjuk is. Tiszta sor, hogy Jack az évek során lassan ellőtte már az összes klisét, szóval kell az íróknak az idő. Szerencsére az akadályokat gyorsan vették, és ami a legszebb, hogy a kötelező köröket is igen gyorsan letudták.

24-season8

Az mondjuk más tészta, hogy ennek feltétlenül örülnünk kell vagy sem. A lényegi ügy, vagyis a Hassen elnök elleni merényletet, ugyanis már a 4. rész végére sikerül lezárni, sőt annyira sikerült felpörgetni az eseményeket, hogy a 3. és a 4. részben szinte minden apró elem a helyére került és még Jack is bevégezte a dolgát. Mondom, nagy a lemaradásom, de erre precedens tuti nem volt eddig.

Viszont ezzel meg az a gond, hogy egyszerűen nem is volt rá semmi esélyünk, hogy megismerhessük a szereplőket. Azt ugye elég gyakran szokták híresztelni, hogy ide nem kell semminemű előismeret, de hát ez nem így van. Én szó szerint csak néztem ki a fejemből, hogy akkor most mi is van. De ez a legkevesebb, a nagy gond a karakterekben van. Gondolok itt a puccos CTU új arcaira, akikről az írók nem tudtak egységes képet kialakítani 4 rész alatt. Ott van a vezető, aki kezdetben igen nagy górénak hiszi magát, aztán a végére meg már a tartása is azt sugallja, hogy bizony én szolga vagyok. Vagy ott van a szexi Starbuck, aki a BSG falain kívül még szexi és okos is tud lenni. De persze a régi énje miatti zsarolás hatására nyomban kis nyuszi lesz belőle. A folyton duzzogó majd hirtelen Chloe-ról meg ne is beszéljünk. Olyan, mintha a készítők nem tudnák belőni a karakterét, így mindig az éppen aktuális profilba sorolják, hogy tartani tudják a feszültséget. Az egyedüli jó arc Freddie Prinze Jr, aki tuti haverkodni fog a végére Jack-kel.

Tehát a bevezető 4 rész sokkal inkább az akcióra és a tempóra ment rá, sem mint a lényegi dolgokra. Ez részben köszönhető a rengeteg külsős jelenetnek, ahol New York egészen más képet kapott, mint azt sokan várták. Nem egy olyan jelent volt, ahol simán elhittem, hogy ez nem is egy sorozat, hanem valami nyári blockbuster akció mozi. Ez a rengeteg szűrő tényleg megtette a dolgát.

Amit viszont nem tudok hova tenni, az hogy erre miért volt szükség? Miért jó az, hogy megoldanak 4 rész alatt egy ügyet, aztán 20 perc alatt kreálnak neki egy folytatást? Persze a nagy dolgok tuti ott lesznek, ez evidens, mint ahogy az is, hogy most visszavesznek az iramból is. Legközelebb itt a fél évadnál, majd pedig az évad végén fogunk izgulni. Azonban ha mázlink van, akkor nem Jackért fogunk izgulni, ami viszont egy bika jó pont eddig. 7 évadnyi szenvedés után, mi újat tudnának mutatni még, ami miatt lerágnám a körmöm Jacky fiú életért?

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

24 – 1.06 – 5:00 A.M.-6:00 A.M.

 
Beküldte: tess 2008 December 10, 10:16-kor a(z) 24 témába.

Premier: 2001/12/18
Rendezte: Howard Gordon
Írta: Bryan Spicer

Kim a fogságban Rick-et győzködi, hogy mihamarabb szökjenek meg. Tery és Jack találkoznak a kórházban, ahol Jack elmeséli, hogy Kim valószínűleg miatta tűnt el. Palmer kezd egyre inkább ideges lenni Keith miatt és már a sajtófőnökével is kommunikál. A CTU központba megérkezik Milo, akinek a feladata a Walsh-tól szerzett kártya adatainak megfejtése. Gaines a kórházban felhívja Jack-et és megzsarolja, így a férfi kénytelen követni az utasításait. Alan York személyazonosságáról érdekes dolgok derülnek ki…

Kommentáld!

24 – 1.05 – 4:00 A.M.-5:00 A.M.

 
Beküldte: tess 2008 December 9, 9:28-kor a(z) 24 témába.

Premier: 2001/12/11
Írta: Chip Johannessen
Rendezte: Winrich Kolbe

Jack a rendőrőrsön próbálja kivallatni a merénylőt, amikor is Mason rátalál. Jack minden lehetséges módon beszélni akar a férfival, így nem riad vissza a szabálysértésektől sem.

Kim Gaines-nél van végre, de a férfi rájön, hogy az újdonsült bérencei átverték. 

Terry és Alan York továbbra is a lányokat keresik, de már úton vannak a kórházba. 

Palmer továbbra sem tud szabadulni a Mauren Kingsley-vel folytatott beszélgetésétől, így találkozóra hívja a nőt…

Track list:

“New Noise” by Refused

Kommentáld!

24 1.04 – 03:00 -04:00

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 4, 18:28-kor a(z) 24 témába.

24_104.jpg
Premier:
2001/11/27
Írta: Robert Cochran
Rendezte: Winrich Kolbe

Tony értesíti a belső ügyosztályt, mivel Jack minden információt elhallgat elő/előlük! Meg is történik az épület teljes körű lezárása, azonban ezelőtt még sikerül Jameynek visszafejteni a beléptetőből egy címet, amin Jack elindulhat! Ez alatt Teri és Alan lányaik kutatására indulnak a Kim által megadott helyre, viszont ott nem találnak senkit sem! Megtudják viszont azt, hogy nem rég egy mentő volt ott és egy lány vitt be a kórházba! Alan lánya volt az! Palmer szenátor életesem könnyű! Meg akar győződni fia tényleges tetteiről! Jack ez alatt megtalálja az emberét, de kicsúsznak a dolgok a kezei közül, ugyan is egy járőr meghal!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

24 1.03 – 02:00 -03:00

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 2, 16:35-kor a(z) 24 témába.

24_103.jpg
Premier:
2001/11/20
Írta: Joel Surnow, Michael Loceff
Rendezte: Stephen Hopkins

Bauer visszatér a CTU-ba és leellenőrizteti Jamey-vel a beléptetőt! Ez kis ideig eltart, addig Niki-t lefoglalja! A kutatás eredményhez vezet! Az ő gépéről töltötték fel, ám az idő és a hely nem stimmel, mivel ekkor Jackkel volt! Kim-nek és Janetnek ez alatt sikerül megszöknie elrablóitól egy kis időre, valamint tájékoztatni szüleiket mi is történt velük, ám a sors közbe szól és egy balesett kapcsán újra fogságba esik Kim! Palmer szenátor éjszakája sem könnyű, ugyan is fiáról nem kívánatos dolgok derülnek ki, mellyel megválasztása is veszélybe kerülhet! A sivatagban közben lezajlik a csere! Mandy barátnője – Brigit – húzza végül a rövidebbet!

Megjegyzés: Remélem senki sem gondolta komolyan, hogy kiderül ki a besúgó?! Mert az kicsit poénosan nézett volna ki! Egy jó részről beszélhetünk! Nem is tudom, hogy értékeljem Baueréket! Az eredmény adott, aki nem ért egyet velem, az meg kommentbe tolja be gondolatait! :D

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

24 1.02 – 01:00 -02:00

 
Beküldte: Kanyecc 2007 January 27, 13:51-kor a(z) 24 témába.

24_102.jpg
Premier:
2001/11/13
Írta: Joel Surnow, Michael Loceff
Rendezte: Stephen Hopkins

Teri Bauer és Alan York – Kim barátnőjének apja – együtt elindulnak lányaik megkeresésére, de csak az üres kocsit és – házat találják meg! Ez alatt Richard Walsh – Jackéket ráállította a melóra – egy belsőssel találkozik, aki egy beléptetőt ad át neki, azonban erről a találkáról más is tudott! Jack segítségét hívja! A menekülés, nem sikerül! Richardot megölik, ám halála előtt elmondja, hogy a beléptető visszakeresésével eljuthatnak a besúgóhoz! Kim is nagy balhéba keveredik, mivel elrabolják őket azok a fiúk, kikkel buliztak. Mandy – repülőt ő robbantotta fel – is találkozik felbérlőivel, ám társa átveszi az irányítást, amit ők nem igazán színlelnek!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

24 1.01 – 00:00 -01:00

 
Beküldte: Kanyecc 2007 January 26, 15:00-kor a(z) 24,Pilot témába.

24_101.jpg
Premier:
2001/11/6
Írta: Robert Cochran, Joel Surnow
Rendezte: Stephen Hopkins

A következő események 00:00 és 01:00 között történnek valós időben! Hét órával a californiai elnöki előválasztás előtt, kezdenek felpörögni az események, ugyan is a CTU – Anti Terrorista Egység – tudomást szerez arról, hogy merénylet készülődik Palmer szenátor ellen! Jack-éket bízzák meg az üggyel illetően, ám senkiben sem bízhatnak! Jack élete sem hétköznapi, mivel lányuk elszökik egyik barátnőjével! Természetesen a munka háttérbe szorítja magánéletét, ezért csak a háttérből szemlélődve tud segíteni feleségének a keresést illetően! Azonban más is történik ez időtájt, mivel egy Boing 747 felrobban a Mojave sivatag felett, mely Palmer egyik fényképésze is utazott!

Megjegyzés: Többször is láttam már ezt a részt szóval nem igazán tudott újat mutatni! Azért jó kis rész volt! Főként mikor Mandy haza vágta a Boing-747-est!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

free web stats