Knight Rider – 1.09 – Knight Fever

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 2, 19:55-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2009/12/31
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Mike-ék fülébe jut, hogy egy kamiont – ami fontos rakományt szállít – ki akarnak rabolni ismeretlen motorosok. Részben sikerül megakadályozni a rablást, viszont a probléma nincs megoldva, mivel egy nanovírust eresztett útjának. Charles nem akar tudomást venni róla, de Sarah apja rávilágít a tényeket. Elkezdődik a hajtóvadászat, csak éppen az ellenszer megszerzésével lesznek körülményesebb gondjaik, mert senki se tud a létezéséről, ahogy a vírusról sem…

Megjegyzés: Örülök, hogy tegnap félre tettem a Szilveszteri epizódot. Egyet kell értenem a NBC-vel, miszerint ha ezt a részt az elsők között adták volna le, akkor a rajongók eléggé eltávolodtak volna a sorozattól. Szánalmasan gyenge lett. Inkább hozzák a terroristákat, mint egy ilyen mesebeli nanovírust, melynek létezése egy a százhoz. Igen, szerintem ez nagyon mesebeli. Mi látjuk a vírust Mike-ék meg nem. Hagyjanak már. A végére pedig hozta magát a papírforma: 1 másodpercnél állt meg a számláló, előtte persze azért dobjunk bele egy hibás azonosítást. Hagyni kellett volna a polcon, mert övön aluli lett.

Pedig voltak benne jó húzások. Gondolok itt Sarah ex-barátjára, akit megismerhettük. Kiköpött Mike-hasonmás. Mármint megvan benne, ami a kollégában. Egymás iránti érzelmüket nem mutatják ki, viszont mindketten ugranak, ha a másikjuk valami olyant csinál, ami féltékenységre ad lehetőséget. K.I.T.T. persze hamar kivonta a forgalomból, amire szintén fogadni mertem volna. Michael szerepére nagyon nem érzett rá, ahogyan csodakocsink sem.

Tehát a nanóvírus belőlem kiölt mindent, de mégis folytatni fogom. Megnéztem a folytatás előzetesét. (Hamarosan megmutatjuk.) Huh, csúcs durva epizód van előkészülőben. Az elmúlt két-három részben egyre többször merült fel a KARR mozaikszó (Knight Auto-cybernetic Roving Robotic-exoskeleton), ami KITT-et jelenti csak sokkal gonoszabba. Lényegében egy kiborg vagy mi a fenének nevezték, amit önfenntartásért programoztak. Jól hangzik. Hagyom is itt abba, mert mindjárt sírók!

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Knight Rider – 1.08 – Knight of the Zodiac

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 1, 21:01-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2008/11/19
Írta: Matt Pyken
Rendezte: J. Miller Tobin

Michael-ék elfognak egy profi rablóbanda egyik tagját, akit „Szűz”-nek hívnak. Mint később kiderül, senki sem ismeri a másikat, ezért kapott mindenki a horoszkópjegyeiből egy-egy nevet. Mike feladata, hogy beépüljön a csapatba és az egyik nagyszabású akciójuk során lekapcsolja a főnököt. Irány Las Vegas! Segítségére Billy lesz, aki összeismerkedik egy helyes lánnyal (ld.: lenti kép)…

Megjegyzés: Mindenki elégedetlenkedik a Knight Rider teljesítményével, de én megint nem tudok semmi rosszat felhozni ellene. Sikerült hozni az előző epizód remek sztoriját. Ha rablós koncepcióról van szó, akkor engem egyből megvettek. Imádom őket. Bár az emberrablós hisztit annyira kívánom, mint egy púpot a hátamra, de a bankrablós, csalós, stb. a szívem választottjai. És most ilyent kaptunk. Tetszik, hogy a terepre mindig társítanak valakit Mike mellé. Sarah és Zoe kiesett a sorból. Most Billy-n volt a sor. Eközben persze a bázison is kavarodnak az érzelmek. (Meglesz az 5/5 a végére?!)

Mint említettem, Billy és Mike Las Vegas-ba veszi az útját, ahol a tagok utoljára találkoznak, egy nagyszabású akció lebonyolítása érdekében. Mike-nak lesz a feladata a beépülés, míg Billy segíti a tudásával. Az egészben persze az a vicces, hogy ifjú kockánk mással lesz elfoglalva, így feladata másra összpontosul. Egy leányzóra, de még milyenre. (Velem is összefuthatna, de ne Las Vegas-ba, mert nincs kedvem kártyát számolni K.I.T.T. segítsége nélkül.) Mike-szála lehetett volna jobb, de ne eléktelenkedjünk. Nincs tökéletes rész vagy csak rámondjuk.

A bázison maradtak a csajok. Sarah apját egy régi barátnője, akarom mondani munkatársa, látogatja meg, merthogy viszonyukat mindenki előtt titkolnák, ha Zoe-éknak nem lenne annyi szabadidejük. Tess iránt még mindig megvan a vonzódás, azonban a bizalom elszállt. Kíváncsi vagyok mi történt velük a múltban, mert K.I.T.T. meghamisítása okkal történhetett.

Teljesen elégedett vagyok az elmúlt három epizód történetével. Csak így tovább. A folytatással lehet kicsit várok, el ne rontsam az előzőek ízét, amik a mércét nagyon megemelték. Lehet, hogy csak a kaszinórablása tett oda sokat az értékelésembe, de nekem nagyon bejött. Billy szintén rá lelt egy helyes lányra. Remélem viszont látjuk a folytatásban. (Hamarosan érkezik egy inspiráció, miért kell Knight Rider-t nézni.)

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Knight Rider – 1.07 – I Wanna Rock & Roll All Knight

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 1, 19:10-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2008/11/12
Írta: Teresa Huang, Rachel Mellon
Rendezte: Matt Earl Beesley

Max és Nikki – két lázadó tinédzser, akik szabadságharcosoknak vallják magukat – több alkalommal hajt végre robbantást. A kezdetekben kisebb célpontjaik voltak, de később megnőtt az éhségük. Mike-éknek muszáj leállítani őket, mert egy katonai létesítmény a következő célpontjuk. Kisebb rajongótáborral is rendelkeznek, mivel mindent közzé tesznek képekben, videofelvételek formájában az internetet. Mint később kiderül: Nikki az egyik fejes elkanászosodott lánya…

Megjegyzés: Oké. Újra a földön kellene járni, mert a sok terroristától elmegy az embernek a kedve. – Simán mondhatnám ezt, de ezen esettben csalódást okoznék a készítőknek, a rajongóknak és KITT-nek. Nekem tetszett ez a rész. Kaptunk remek Bonnie és Clyde-sztorit, ami nekem nagyon megtetszett. A rész végéig fenntartotta a figyelmem. A vendégszereplők se okoztak csalódást, ahogy Zoe-ék sem. Volt benne romantika, agyműködés ezerrel…

Az alapkoncepcióban remekül eltalálták a Bonnie és Clyde jellemet. Tényleg mindent megtettek az élethű visszaadás érdekében. Ilyennek képzeltem el őket. Merészek. Mindenbe belemennek, csakhogy a kormányembereinek életét megnehezítsék. Nem félnek a haláltól, mindig van béta terv. Sőt „rabságból” is előnyt tudnak kovácsolni. Pazarul hozták össze. Kedvenc jeleneteim egyike, amikor mindenki mindenkire fegyvert ránt. Az évad egyik legjobb epizódja. Csak így tovább.

A másik szálon se lankadt a figyelmünk. Zoe és Billy egymásra talált, még ha csók nem is csattant el köztük, nem úgy, mint Sarah és Michael között. Egész végig ment a fogadás előbbi kettő között, hogy utóbbiak közül ki fog megtörni, azaz ki csókolja meg a másikat előbb. Fergeteges! Bár a végén kicsit bepöccentem. Abban biztos voltam, hogy Zoe-ék között csók elmarad, de a hogyant másképpen képzeltem volna el. Részletek átka.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Knight Rider – 1.06 – Knight of the Living Dead

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 1, 16:34-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2008/11/05
Írta: Gary Scott Thompson
Rendezte: N/A

Mike kedvenc ünnepei közé tartozik a Halloween. Mindenkit jól meg is tréfál, ezalatt azonban behatolás történik a bázison. Mindenki azt hiszi, hogy egy újabb jó pofa poénról van szó, de koránt sem. A behatoló aktiválta K.I.T.T. önmegsemmisítő-rendszerét, melyről – meglepően – mindenki hallgatott előtte. A nyomozás megindul a bázison, míg Sarah-ék próbálják megakadályozni kedvenc autójuk elpusztulását…

Megjegyzés: Az NBC meglepetett bennünket egy újabb Knight Rider-epizóddal tegnap este. Ennek örömére vettem elő (újra) a sorozatot és vetemedtem a folytatásra. Jót tett neki ez a kis szünet. Végre újra tudom értékelni a technológiát, újra oda tudom adni magam a sztorinak. A mostani részben minden megvolt, mivel az egyik – és egyben – kedvenc főszereplőm kapott „titkos” főszerepet. Fényderült annak a bizonyos mozaikszó – KARR – jelentérére, amit a napokban eresztettünk útjára egy előzetesben. Ennyit spoilermentesen, most pedig következzen a lényeg.

Mint már említettem, a bázist megtámadják. A hangulat a tetőfokra hág, mivel K.I.T.T. önmegsemmisítő-rendszerét valaki aktiválja, melyet elméletileg ki kellett volna hagyniuk belőle. Persze mindig kell egy ilyen, mert ha máskezébe kerül a ketyere, akkor muszáj elpusztítani. Remekül csűrték-csavarták a történetet. Fogalmam sem volt ki az áruló, annyit azonban sejtettem, hogy szűkkörből fog kikerül. Egy nő volt, aki direkt átszabadta magát Zoe perfekt hasonmásává, még a hangjuk se tért el. Ez aztán a pazar ötlet.

Sarah és Mike ezalatt a fellegeket szelte K.I.T.T.-tel, mert éppen egy küldetésről mentek vissza a bázisra. Nem a legjobb időt fogták ki, mivel vihar társult a dráma mellé. Persze a csodajárgány viselte a legrosszabbul az egész esetet, mert erről a szerkezetről senki se tájékoztatta. Nincs semmi hozzáférése. Mi azért tudtuk, hogy az utolsó 5 másodperc egyikén meg fog menekülni. Úgy lett. A tippünk bejött.

Most benne vagyok a sorozatban, mert Zoe-nak sikerült feldobni kevéske szerepével. Imádom ezt a kínai leányzót. Hamarosan érkezünk a folytatással, mert ma felhozzuk. Új év napját remélem mindenki sorozatdarálással tölti, esetleg józanodással.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Knight Rider – 1.05 – Knight of the Hunter

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 27, 15:40-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2008/10/22
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Mike-nak be kell épülnie újra. Most egy privát katonai szervezetbe, akinek akad néhány piszkos ügyük Irakban. A lázító ok maga a kormány működése, amit kicsit gatyába akarnak rázni, ennek fényében robbanóanyagokat vásároltak. Hősünk feladata ezek hatástalanítása, valamint hidegre tenni rosszfiúkat. Billyt Zoe tanítja önvédelemre, mert az egyik felbőszült WoW-os karakter a valóéletben jól helyben hagyta…

Megjegyzés: Nagy kővel a hát mögött kezdtem bele a folytatásba, hiszen időközben – sokunk meglepetésére – megkapta a teljes évadjára szóló berendelését. Mindez a tény nem sokat változtat a folytatásban, mivel ezek a részek jó néhány hónappal ezelőtt leforgatásra kerültek. Mike megkapja újra a beépülő cserkész szerepét, amit a második epizódjában. Most éreztem monotonak az egész történetét. Az az igazság, hogy nem tudnak újat belevinni. Hiába kapott ultimátumot, a nézettség majd előhozza a nézők véleményét, ha tetszik, ha nem!

Nem csak Mike karakterünk sztorija ült le, hanem maga K.I.T.T. is. Csodaautónk összes jellegzetes átalakulását láthattuk. Most rakétákkal próbáltak bennünket elkápráztatni, de csak próbáltak. Igazából az alapkoncepció adott, amelyet két-három részenként fel kell újítani. Értsd: Lesz beépülős rész, lesz Sarah féltékenykedős jelent, stb. Mivel dobhatnák fel? …hozzanak dupla részes; nyújtott ám annál élvezetesebb rész(eke)t. Előhozhatnák újra Make múltját, bár abban sem látok nézettség ugrást. Talán egy híresebb vendégszereplő szerepeltetése. Nem tudom!


Zoe popsija! Fincsi ugye?

Hiába volt annak idején sokak kedvence, a bekalit lemezes Queen a CD-s lemezen is ugyan ez lesz, csak maga a minősége lesz kicsit feljavítva. – kb. minden remake-nél ez a felállás és a 2008-as Knight Rider esetében is! Snassz az egész. Hozzák elő a picsába Zoe-t, mert legalább vele sikerült annak idején egy pörgös, de annál élvezhetőbb sablon sztorit összehozniuk.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Knight Rider – 1.04 – A Hard Day’s Knight

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 19, 12:40-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2008/10/15
Írta: David Andron
Rendezte: Alan Krocker

Mike-nak megint a rosszfiú nyomába kell szegődnie. Beépül egy szervezettbe, hogy az egyik kulcsfontosságú emberüket lekapcsolhassa. Feladatul egy csomagot kell eljuttatnia ’A’ pontból ’B’-be. A probléma akkor jelentkezik, mikor beadnak neki egy mérget, melynek ellenszerét Sarah-éknak sem sikerül feltérképezni. Megindul a harc az idővel, hiszen a sikeres küldetéssel egyszerre két legyet üthetnek, noha az egyik az Traceur élete…

Megjegyzés: Hétről hétre várom az nagyhír, hátha berendelték a sorozat teljes évadját. A negyedik héten sem érkezett ilyen hír, ami annyit tesz, hogy az NBC nem kapkodja el a dolgokat. Foglalkozni foglalkoznak vele, hiszen nem olyan régen a Chuck megkapta, bár premierje előtt, de ezzel ne törődjünk. A Knight Rider-rel érdekes a felállás. Túlságosan snassz epizódokat tol, mint a mostani. Az igazat megvallva, ha rajtam múlna jövője, akkor mindössze 13 epizódig tartana szerepelése.

Ebből már leszűrhettétek, mennyire voltam elégedett a mostani résszel. Az előző után teljes leépülést követtek el. A cselekménybe mindig belevisznek élet-halál párbajt, de ott legbelül tudjuk a végkifejletet, azaz a jó megmenekül, a rossz elnyeri méltó büntetését. Egyedül az 1×03-ban tudták felcsigázni a kedélyt bennem azzal, hogy Zoe-nak adták az epizód egyik főszerepét. A mostaniban vissza-visszanyúltak az előzőekhez. A Pilotban majdnem meghalt Mike és Sarah, a másodikban Sarah, most megint Mike. Túl snassz. Hagyják el mindezt és hozzanak valami pörgösebb, de annál élvezetesebb megoldásokat.

Próbálkoznak! Szó se róla, hiszen K.I.T.T bebizonyította mennyire szuper autó. Láthattuk a rendőrautós változatát, amit nagyon eltaláltak, de ezért nem fognak Emmy-t kapni. Ha nem dobják fel, akkor az NBC kénytelen lesz leállítani a projektét, akarom mondani abba hagyni és az nagybukásnak számít, már csak azért, mert remake. Katonai szálat nem kaptunk, valahogy nem is hiányzott, viszont dögös Sarah-t annál inkább. Ezzel nem fogják belopni magukat a szívembe. Több életet, ha kérhetnék. Több szerepet Zoe-nak!

Folytatni folytatom, mert miért ne, de a nézettség esés indokolt. Nem csodálom, hogy negyedik hete nem talál magára a sorozat. Talán a jövő hetibe. Nem bántam meg az Iguana-s rész felértékelését, mert évad szinten – eddig – ő vitte a prímet.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Knight Rider – 1.03 – Knight of the Iguana

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 12, 21:39-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2008/10/08
Írta: N/A
Rendezte: N/A

Mike-éknak újra egy emberkét kell megtalálniuk, akinek birtokában van néhány olyan rakéta, melyet a vállalaton belül fejlesztettek ki. A küldetés helyszíne Iguana, annak is a szörfösebb partszakasza, amitől irtózik sofőrünk. Alex most nem Sarah-t jelöli ki segítőnek, hanem a kilenc nyelven beszélő, élő szörfkirálynőt: Zoe-t…

Megjegyzés: A Knight Rider veszte akkor következik be, mikor kifogynak az újdonságokból. Én érzem csak gyengének a sorozatot? Valójában nem, mivel a nézettségi számok magukért beszélnek. Egy ügy, egy epizód felállásban nálam átlagon alulivá nőtte ki magát. Egyetlen pozitívuma, hogy meg tudnak bennünket lepni olyan dolgokkal, szerepekkel, amikre nem számítanánk.

Milyen jó ötlet volt Zoe-t behozni Mike mellé. Eszméletlen az ázsiai szépség. Ha választanom kellene közte és Sarah között, akkor mellette tenném le a voksomat. Szimpla átlagos résznek indult az egész, de a főszereplővé léptetésével hihetetlenül fel tudták dobni az egész hangvételét. Nem csak azért, mert a kolleginát féltékennyé tette, hanem mert van egy teste, nem beszélve a stílusáról, ami engem rabul ejtett már az elején. Többször feldobta az unalmas jeleneteket. Gondoljunk csak a beköltözésre, amikor kényszerből vissza kellett csókolni, de még sorolhatnám tovább a Tequilázással. No komment, mert már ezért megéri belenézni.

Mike múltjából kaptunk megint egy darabkát, amitől egyáltalán nem laktunk jól. Főszál ide vagy oda, valamit behozhatnának, mert részemről törlésre fog kerülni heteken belül. Nincs benne semmi inspiráció, amiért folytassam. Benne nincs, viszont a kíváncsiság hajt, ezért kénytelen vagyok rávetnem magam a következő hétvégén a folytatásra. Addig talán kiszellőzik a fejemből ez a bukdácsolás. Tényleg harmat gyenge, de Zoe miatt megkapja az átlagon felület. Billy szintén hozzátett mindehhez, amikor az elején vízipuskáztak vagy amikor a végén megmutatta nekünk iszonyát.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Knight Rider – 1.02 – Journey to the End of the Knight

 
Beküldte: Kanyecc 2008 October 4, 17:05-kor a(z) Knight Rider (2008) témába.


Premier: 2008/10/01
Írta:
N/A
Rendezte: N/A

Mike azt a feladatot kapja, hogy épüljön be a Chang testvérek bizalmába, akik közkedvelten a sebességrabjai. Az alapítvány meg akarja tőlük szerezni azt a titkos fegyvert, amitől még maguk is rettegnek, nem beszélve arról, ha illetéktelen kezekbe kerülne. Ennek fényében Sarah-val megkezdik a „hadműveletet”. Így találkoznak Johnny-val, aki annak idején a seregben bajtársa volt Mike-nak…

Megjegyzés: Ha választanom kellene a pilot epizód és a folytatás között, akkor simán mellette teszem le voksom. Sokkal pörgősebb rész kaptunk. Nem volt semmi in madias res kezdés, mint az előzőben. Rendesen meg volt alapozva a sztori. Most sem szorították háttérbe Sarah-t. Kicsit a Fastlane-t idézte fel bennem. Nem csak azért, mert kaptunk kellő versenyzős/száguldozós jelenetet, hanem mert feltűnt az a tipikus McG-style, azaz „VIP-party dögös csajokkal, egy rusnya milliárdos rendezésével”. Merüljünk el a részletekbe, mivel van miről szót tennünk.

Ha netán valakinél kimaradt volna, milyen alakjai/formái vannak K.I.T.T-ünknek, akkor itt a remek alkalom a pótlásra. Mindet láthattuk. Ha jól számoltam, akkor maradt a három átalakulós: repülős, terep és turbo, meg a sima. Emellett a készítők próbálták tovább fényezni csodaautójuk tudását, ami először a beépített nyomtatóval, majd a beépített 3D-s másolóval (jelenesettben kulcsot másolt) ütetett fejbe miket. Minél vadabb technológia, annál reménytelenebb képzeletvilág? Hát, biztosan nem 2008-ról van szó, mert akkor padlót fognék.

Nálam teljesen bejött ez a Fastline, kicsit Halálos iramban stílus. Nem csak a menő verdák miatt, hanem mert erre a szerepre, pont egy kínai testvérpár kellett. Az ész és az erő. Karl Yune-nek és Sung Kang-nak habár valóéletben közük sincs egymáshoz családi szemszögből, de itt fergeteges alakítást toltak le. Talán a Death Note-mozifilm tett rám ekkora hatást, talán az elcsépelt DragonBall előzetes, de remélem, máshol viszontlátjuk őket.

Deanna Russo (Sarah) bikinis jelenetét szintén sokszor fogjuk felidézni. Mint várható volt, nem tolták háttérbe Mike katona múltját, amire valamiért nem tud emlékezni. Kisebb részletekbe K.I.T.T. teljesen anonymousként elkezdi neki beadagolni a múltban történteket. – Miből jött mindez le nekem? 1) A pilot epizódban felvett egy beszélgetetést, 2) Nincs kizárva, hogy idővel feltörjön olyan rendszert, amit nem szabadna, 3) Némileg önállósítja magát. (Pl.: Neki állt embert tanulmányozni.) Nincs kizárva a tévedésem, de az igazam se. Majd a folytatás válaszokat hoz.

Érdekes a felállás, mert a nézőket valahogy nem érdekelte mindez. Sokkal alacsonyabb nézettséget hozott, mint vártuk, ennek ellenére sokkal erősebbnek találtam, mint a bevezetőt. Egy teljes évadnyi sztorit látok benne, de kettőt már nem. A FOX számára egy „tökönrúgás” lenne az elkaszálása, már csak a régi szép emlékek miatt is. Várjuk a folytatást, hiszen kicsit a tévéfilmre emlékeztetett. Hozta a várt pörgést, a dögös eyecandy csajokat, -sivatagi tájat! (Valaki esetleg nem tudja, milyen kocsi volna a fentebb látható “piroska”?)

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Knight Rider – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 September 25, 21:08-kor a(z) 2008/09 sorozatai,Knight Rider (2008),Pilot témába.

Megérkezett az a bizony Kngiht Rider-remake, melyre, annyira kíváncsiak voltunk. A FOX a Fringe-dszel csalogatta a nézőket a képernyője elé, míg az NBC a ’82 és 86’ között leadott eredeti sorozat modernkori feldolgozásával! Ki volt a népszerűbb, arra lejjebb rátérünk, még ha nem egy napon játsszák őket.

Első ízben muszáj szóbahozni a tévéfilmet, ami annak idején – februárban – 22 milliós nézőszámával, nem csak bennünket bolondított meg, hanem a Föld lakosságát. Sokan várták a vesztét, sokan osztották, sokan fujjolták (…), de – kérem szépen – szólásszabadság van. Megtehetik, akkor miért ne tennék. Ezzel csak az a gond, hogy nem minden fekete-fehér. Huszonegyedik században élünk. Ha ki hagyják az ütős technikai fejlődést, akkor megszóljuk; ha beleteszik, akkor meg azért szóljuk meg. Érdekes, de valahogy a pilot részben pont ez volt a problémám. Néhol túlzottan sok volt a ’zöldháttér’ mögött forgatott jelenet.

Tekintsük át elsőként a cselekményt. Egyből belecsöppenünk a sűrűjébe. Mike és Sarah megkapják feladatul, hogy szerezzenek meg egy csomagot, ami ha rossz kezekbe kerül, jaj a világnak. (Tehát a tipikus világ megmentősdi folytatódik.) A sztori a megszokott egy-egy epizód/új ügyre hangolódik rá, persze a készítők gondoltak a vezérszálra is, ami maga Mike volna. Valami történt vele, amit nem szeretne a felsőbb irányítás, hogy kiderüljön.

Mennyire feküdt a tévéfilm után? Jól megfeküdte a hasam annyi szent, amit felénk nem éppen elégedett helyzetben mondanak. A főcím egy „lendületes bevezetés” – ha-ha-ha-ha – után érkezik meg, ami eltér a februáritól. (Következő bejegyzésünk róla szól.) Ha engem kérdeztek, akkor szarabb lett. A tévéfilmét kellett volna meghagyni. Sokkal jobb, sokkal lendületesebb volt! Nem véletlenül raktam időzőjelek közé a lendületes kezdést sem. Hiába akarták megmutatni, mennyi pénz áll a házhoz, elfuserálták az egészet. Képzeljük el egy majdhogynem repülő K.I.T.T.-et maguk elénk, aki csakúgy némi plusz üzemanyag elégetését követően szárnyra kap pár pillanatra, amivel átrepüli a nem várt személyeket. Túlságosan gyerekes lett az egész. Most komolyan. Pusztán nem lehetett volna eltolni az útjába álló kocsikat?

Sodródjunk. Másik falra mászós jelenet, amikor csoda kocsink megkapja a napalmot. Sztori szempontjából teljesen korrekt, de a kivitelezés (…) ne röhögtessenek. Inkább bakiként él bennem a tipikus: ’repülőből kocsival kihajtós’ jelenet, amit annak idején is láthattunk, csak akkoriban nem volt ennyire feltűnő az álló K.I.T.T mögé vetített táj.

Az első csoportos promoképnél tudtam: Smith Cho remek választás lesz. A tipp bejött! Az ázsiai kisasszony alakítja a kilenc nyelven beszélő, roppant humoros Zoe-t, aki bármilyen helyzetben zavarba tudja hozni a kétlábonjáró Billy-t, azaz Paul Campbell-t. Sokak kedvencei lesznek. Deanna Russo húsz perc után megmutatja, mitől döglik a légy. Kár, hogy csak fehérneműre vetkőzik. Hónapokon belül valamelyik magazin címlapján leszek. (Jegyezzétek meg ezt a tippemet.) Val Kilmer, mint K.I.T.T hangja tűnik fel. No komment, úgy jó ahogy van. A problémát Bruce Davison jelenti. Nem az a tipikus irányító főnök lett. Edward Mulhare-t sokszor fogjuk visszasírni, akik állandó néző lesz meg pláne!

Elérkezett a végszó. Teljes elégedetlenség ült az arcomra. Ez nem az a sorozat, amit vártam annyira. Rémesen elrontották az egészet. A tévéfilmben az volt a nyerő, hogy nem cifrázták túl, míg a pilotot nagyon is. Lehet a pénz vakította el őket, de annyi szent: nem látják az egyszerűségben a nagyszerűséget. Hiába dobnak be olyan elképesztő jeleneteket (gondolok itt a repülésre), ezzel csak elijesztik a nézőket. Nagyot akarnak hozni, látványosat, mint egy monumentális filmben (Gyűrűk uram, 300, stb.), azonban ez egy sorozat, félig kötött koncepcióban. Tessék felébredni az álomvilágból. Lehet borzasztóan jót kihozni, sima húszadik százados technikával. A végén űrséta lesz K.I.T.T.-tel. (Ki maradt, de a csodajárgány három (sima, turbó és terepjáró) alakban – vagy minek nevezzem – tépi az aszfaltot.)

Nézettségét elnézve, nem nyitott annyira borzasztóan. Hozzá kell tennünk azt, hogy az NBC egy héttel a premier előtt felpakolta a HULU-ra a bevezető epizódot, de mi nem akartuk elrontani a (borzasztó) járványvilágát a gyenge web-ripekkel. (…pedig nyugodtan megtehettük volna.) 7.30 millióval kezdte meg az idényt, ami a (keddi) Fringe-et nem sikerült megvernie, de valahogy sejtettük. A folytatás – papírforma szerint – csökkenést hoz, amivel egyet kell értenem. Egyelőre nem tippelném meg a komplett évadra szóló berendelését, de három-négy epizód után a döntés – szerintem – meg fog születni.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

free web stats