Eureka – 4×10: O’ Little Town…

 
Beküldte: Kanyecc 2010 December 19, 21:46-kor a(z) Eureka témába.

Hangolódom az ünnepekre. A Syfy visszahozta egy-egy epizód erejére a Warehouse 13-at és az Eureka-t, mert beiktatott nekik egy karácsonyi tematikájú részt. Hm. Ha ajánlanom kellene, hogy melyiket nézzétek, elsőre, akkor egyértelműen a zöldfűlőbb 13-as raktárra esne a választásom, mert sokkal jobban átjött az „ünnepszelleme”.

Taggert visszatért, de milyen szerepet kapott mááár… Istenem. Ezért szeretem ezt a sorozatot, mert van egy-két jó karaktere, amivel a szarból is várat tudnak építeni. Matt Frewer közéjük tartozik. A téma eléggé Eureka-s megközelítésű lett. Belecsempészték a Télapót, hiszen muszáj volt, viszont ha kihagyták volna, akkor sem lett volna hiányérzetem. Maximum egy szimpla részként fogtam volna fel, mert különben arról volt szó.

Hiába hozták vendégként Chris Parnellt, akinek karaktere mellesleg bejött, a tökéletes részhez kevésnek bizonyult. Nagyon kevésnek. Jack és Zoe részéről éreztem a legkevésbé átitatottnak a sztorit. Próbáltak kitűnni, de inkább az erőltetőséget véltem felfedezni. Valahogy a vicces jeleneteknél sem voltak annyira viccesek, gondolok itt: amikor a nagy díszgolyó éppen mögötte gurult, vagy amikor Zoe elkezdte fejtegetni, hogy ki is a rejtélyes Télapó, aki a legjobb karácsonyi ajándékokat adja mindenkinek.

Elúszott a rész, de Taggert és a mániája… komolyan. Kéne neki adni egy Vissza a jövő c. sorozatot, mert nagyon ráillene a szerep. Mindent a tudománynak akar behúzni.

Az igazat megvallva: meg lettem volna a 4×10-es rész nélkül, mert nem vágott hanyatt. Karácsonyi témát gyengén érintette. Volt köze hozzá persze, viszont Andrew Cosby a gyengébbik felét vette elő, ahogy Matthew Hastings rendezőúr is. A folytatásra – elvileg – sokat kell várnunk, mert egyes pletykák szerint majdcsak jövő nyáron fog visszatérni. Sovány vigasz, de legalább ezután a 42 perc után, nincs hiányérzetem.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Eureka – 2.09 – Sight Unseen

 
Beküldte: thingol 2007 September 18, 16:35-kor a(z) Eureka témába.

eureka 2x09
Premier: 2007/09/04
Írta: Charlie Craig, Thania St. John
Rendezte: Donna Deitch

Zoé elüt valakit a kocsijával annak első utján, ám váltig esküszik, hogy nem látott semmit. Később eltűnik a kocsi is, és amikor megtalálják… rájönnek, hogy láthatatlan. Egy nem várt fordulat után Jack is elkezd ‘elláthatatlanodni’, és miután ezt összefüggésbe hozzák a GD-nél lévő bűncselekménnyel (kivesznek valami radioaktív anyagot a hold-kőzetekből), rájönnek, hogy Jack halálos veszélyben van… Zoé összebarátkozik egy új sráccal, Henry pedig beavatja Starkert a titkába…

Megjegyzés: Láthatatlanság… ez is egy olyan szitu, aminek mindenképpen jönnie kellett egy idő után, de ez nem jelenti azt, hogy ettől sablonos, vagy klisés lett. Látszik, hogy a fő irányvonal – Beverly – is dübörög, és mivel közel van az évad vége, valaminek történnie kell: nyílván le fog lepleződni Beverly (tényleg, hol volt az utolsó pár részben? Nem mintha hiányozna), és remélem, hogy az artifakt is benne lesz majd az évadzáróban!

Az, hogy Zoé pont egy ilyen sráccal… hááááát… na, ez volt a rész negatívuma.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Eureka – 2.08 – E-MC…?

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 18, 15:21-kor a(z) Eureka témába.

eureka_208.jpg
Premier:
2007/08/28
Írta: Bruce Miller
Rendezte: Tim Matheson

Carter újabb kihívást kap a G.D.-től, ugyan is Zane Donovan-ra kell vigyáznia! A fiúról annyit kell tudni, hogy igen csak ért a számítógépes rendszerek feltöréséhez, és éppen ezért szeretné Allison ha tudását náluk kamatoztatná. Ez idő alatt Nathan és Henry egy káoszkeltő-gépezeten dolgozik, mellyel szimulálni szeretnék az eredeti szingulárist, azaz az ős robbanást, melyből keletkezett a világegyetem, azonban valami történik, mivel mindenki kisgyermek módjára kezd el viselkedni…

Megjegyzés: Anyám borogass! Ez kell a népnek! Egyszerűen nem tudok rosszat mondani a sorozatra, mert tényleg hozza, amit megkövetel a haza! Ez a rész is fergetegesre sikeredett. Igaz, kissé uncsi, hogy mindig a város, vagy a városlakók bajba kerülnek valami/valaki örülttől, de hát ha ez az alapkoncepciója, akkor tűrni kell.

Carter seriff és a sok csirkefaló is lehetett volna akár a cím! Az durva, hogy a pihent elme mire nem képes! Egy csirkéje volt a csajnak, és a többi meg annak a klónja! LOL! Hamarosan mi is megéljük ezt. De akkora volt. Na és a karkötő (…) az tovább biflázták az egész történet menetét. Lupo és Zane kapcsolatáról már nem is beszélve! Igazából látni kell ezt a részt is, mert most lelövök mindent poén, akkor az nem móka már! Imádom!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Eureka – 2.07 – Family Reunion

 
Beküldte: Kanyecc 2007 September 1, 10:09-kor a(z) Eureka témába.

eureka_207.jpg
Premier:
2007/08/21
Írta: Michael Lange
Rendezte: Jane Espenson

A Global Dynamicsben elkezdik felújítani Kriogenikai labort, melyet az 50-es években azért hoztak létre, hogy az olyan embereket lefagyasszák, akik súlyos betegségben szenvednek, míg arra gyógymódot nem találnak. Azonban az egyik üresnek vélt kriokamrában találnak egy férfit, aki nevezetesen Fargo nagyapja. Az idő múlása, persze nem látszik rajta. Carter-sheriffnek az lesz a feladata, hogy kiderítse még is kijutatta önkéntelenül a férfit 50 évvel ezelőtt a kamrába…

Megjegyzés: Höhö. Ez volt aztán a pöpecül jó rész. Nem tudom soha sem alá pontozni ezt a sorozatot, mert a készítők mindig valami bravúrral állnak elő! Most itt van Fargo nagyapjának a sztorija. Mennyire durva már! Az öreget valaki bezárta a kamrában. Az indok ismeretlen, de nem Fargo nagyapja előtt, aki egyből André Sandrov-ra fogja az egészet, ugyan az összes maga által kidolgozott kutatása, az ő nevéhez fűződik a jelen korszakban. Persze, hogy ez mindenkit elgondolkodtat, azonban a háttérben több áll.

Aztán itt van Carter sheriff titka is. Gondoltátok volna, hogy ő miatta halt meg gimis szerelme? Gondolom ezért is választotta a mostani hívatását. Zoe, ismételten nagyon kitett magáért! Gondolok itten a kávés trükkre, vagy éppen S.A.R.A.H. megtörésére!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Eureka – 2.06 – Noche de Sueños

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 26, 17:12-kor a(z) Eureka témába.

eureka_206.jpg
Premier:
2007/08/14
Írta: Jaime Paglia
Rendezte: Eric Laneuville

Carter sheriff reggeli futásából térne haza, amikor Fargo életét megmenti egy túlhajszolt kamionsofőr elől, aki majdnem elüti. Szerencsére nem történik senkinek sem baja, ellenben a sofőr által szállított veszélyes vegyianyag el kezd szivárogni! Ezt követően a városban igen különös dolgok történnek, mivel több ember is ugyan azt álmodja! Carter először a szállítmányra tippel, azonban mással kell szembe nézniük…

Megjegyzés: Lapos rész volt. De még sem! Ezeket az álmokat marha jóra eltalálták a késztők! Egy csomót lehetett rajtuk röhögni! Ott volt az első, amikor Carter pucéran elmegy a kávézóba! Mekkora volt már! Aztán a közös kalandokat se feledjük ki a sorból, mikor a városból 50 embert egy helyre visznek. Na az durva volt! Fargo, mint Zorro (…) No komment és hogy Nathan ellen vívnak Jo kegyeiért! Vad! Nagyon is vad!

A poént nem lőném le, hogy még is mi okozza ezt a nagy felhajtást, de lesz értelme neki! Annyi utalást tennék, hogy Nathan-ékkel kapcsolatos dolog lesz az! Ha valaki ügyes, akkor már az első percekben rájöhet a megoldásra!

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Eureka – 2.05 – Duck, Duck Goose

 
Beküldte: thingol 2007 August 19, 22:42-kor a(z) Eureka témába.

eureka 2x05
Premier: 2007/08/07
Írta: Ethan Lawrence
Rendezte:
Michael Lange

Éppen ma van a középiskolai tudományos verseny – az év legveszélyesebb napja. Carter épp reggelizik és elmondja, hogy az IQ-ja 111, amikor megjelenik Allison a kondiból, és persze Jack azonnal mondja, hogy ő minden nap kondizik… aztán az űrben keringő űrszemetek közül egy kínai WC darabka eltalálja a seriff kocsiját, és idővel egyre több és több űrszemét darabka követi…

Megjegyzés: Az elején, az IQ tesztes poén nekem nagyon bejött, hatalmasat röhögtem rajta… (Carter: “…111. Igen. Mármint képzeljétek el: meg sem erőltettem magam és mégis 100 százalék fölött teljesítettem!“). Nem tudom miért ütött ekkorát nekem ez a poén, de nagyon jó volt. Ez és a rész végén a kellemes dolog, amikor Zoé hazudik az IQjáról, elérte, hogy még most is mosolyon álljon a szám, ami azért nem kis dolog. Sajnos ezen a kettőn kívül max. Carter kondi ruhája volt vicces (az idióta ludak engem abszult nem hoztak lázba), de izgalom sem volt nagyon, sőt, tekertem is… (előszőr amikor Carter, másodszorra amikor Zoé égett…). Azért kap mégis egy 2.5-öt, mert Zoé nagyon szép volt…

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Eureka – 2.04 – Games People Play

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 19, 22:14-kor a(z) Eureka témába.

eureka_204.jpg
Premier:
2007/07/31
Írta: Johanna Stokes
Rendezte: Michael J. Rohl

Carter sheriff igen különös dolgokra figyel fel, ugyan is az egyik pillanatban még Jo-val beszélget, majd a másikban szőrén-szálán eltűnik. De még ennél is furább az, hogy senki sem emlékszik a helyettesre. A nyomozás során egyre több személy törlődik ki világukból, ekkor eszmél rá még is, mivel áll szemben. Henry, közben egyre többet tud meg Beverly mivoltáról…

Megjegyzés: Na, akkor jöjjön a folytatás. Egy újabb elmés rész, melyre senki sem gondolt volna. Nem hittem volna, hogy folytatódik a Zoe sorsának története. Kétség kívül most róla volt szó, még ha olyan kevés szerepet is kapott volna. Kissé Slidersösre sikeredett. A vége felé, persze már lehetett sejteni, hogy mi áll a háttérben.

Carter hiába titkolja érzéseit, ez a rész igazán rávilágított, hogy egy napot sem bírna ki lánya nélkül. Ez persze helyén is van. Abby is pöttyet nézett a tömegen, akik Carter életéért aggódtak. Azért őt is lehet sajnálni a maga módján, hiszen próbálkozik, azonban lánya nem ad neki esélyt sem a befogadásra. Henry tovább folytatta a nyomozást. Szerintem tetszik is neki az a meló, amit kapott. Van egy olyan érzésem, hogy egyszemélyes hadjáratot indított meg Beverly ellen, aki már sejti, hogy szorul a fúrok a nyaka körül.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Eureka – 2.03 – Unpredictable

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 19, 1:51-kor a(z) Eureka témába.

eureka_203.jpg
Premier:
2007/07/24
Írta: Thania St. John
Rendezte: Robert Lieberman

Zoe hamarosan betölti a 16-ot. Carter ezt igazán emlékezetessé szeretné tenni, ezért titokba szervez egy partyt. Időközben, azonban fel tűnik a volt neje, Abby, is. A helyzetet, persze tovább fokozza, hogy egy tökéletes vihar fenyegeti Eureka lakosságát. Henry továbbra is jár Beverly-hez, aki még nem szeretné a férfi visszatérését a DG-be, ellenben Allisonnal…

Megjegyzés: Hm… Érdekes, mert ahhoz képest, hogy milyen jó rész volt, még sem éreztem azt a feelinget, ami az előző részekben átjött. Persze rá lehet fogni a frontokra, meg az időjárásra, és ezt is tenném! :D Egyébként a téma, mindig is érdekelt, és amikor megláttam Whiticus laborját, pöttyet néztem is.

Zoe, Carter és Abby. Kétség kívül róluk szólt ez a rész, egy kis körettel. Előző életükről nem sok mindent tudunk, hiszen a beköltözésről szólt a Pilot. Valahogy meg is lepődtem, hogy a készítők megháborgatják a múltat, ellenben tetszett is. Zoe sorsa, úgy tűnik Eureka lesz a továbbiakban is, de még nem akarom elkiabálni. Bár szerintem már a következő rész már nem róluk fog szólni.

Akkor most Jo nem kapott előléptetést?! Igaz? Henry-vel egyre óvatosabbnak kell lennie Beverly-nak, mivel többet sejt mint hinné. No meg, arról ne is beszéljünk, hogy pont az ötös részlegbe kapta a munkát, ahol Kimet elveszítette. Már várom, hogy kibontakozzon ez az összeesküvés-elméletes sztori. Nem lennék meglepve, ha az évad végén történne ez meg. Összességében, még mindig ott van a toppon a sorozat. Szerintem lesz harmadik évadja is, ha így folytatja.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Eureka – 2.02 – Try, Try Again

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 19, 0:40-kor a(z) Eureka témába.

eureka_202.jpg
Premier:
2007/07/17
Írta: Charlie Craig
Rendezte: Michael Nankin

Eljött a nagy nap! Allison hamarosan hivatalosan is ki lesz nevezve a Global Dynamics vezérigazgatójának. Mielőtt még ez megtörténne egy 8 órás számítógép-hálózat leállás következik. Ez idő alatt, a páncélszekrényből ellopnak egy igen veszélyes – vöröskóddal ellátott – kütyűt, mely Fargo zsebében köt ki. A kütyű egy erőtért képez viselője körül, mely az idő múlásával egyre nagyobb és nagyobb lesz. Carter a nyomozást Nathan segítségével kezdi meg, aki elviszi a szerkezet készítőjéhez: Dr. Todd-hoz…

Megjegyzés: Annyira brutál jó lett a második évad, hogy csak na! Ezt a részt majdnem végig nevettem. Tetszett Carter viselkedése, Nathan-é mellett. Majdnem fullost adtam volna már, azonban a végén egy kis eresztést véltem felfedezni. Azért az összhatás most is megvolt. És ez jó.

Allison-nak nem igazán indul zökkenő mentesen az első napja! Gondoltam, hogy a készítők egyből Fargo ügyét Larry felé vonszolják, hiszen az ő leendőposztjától fosztotta meg az ifjú srác. De azért én nem döltem be ennek a látszatnak. Mondjuk az igazi tettesre sem gondoltam volna. Carter és Nathan együtt működése egy új korszak hajnalát hozhatja. Allison visszatérését szeretné, hát kíváncsi leszek, hogy lesz-e ebből valami.

Hoppácska. Henry, Kim-re gondolván felfedez valamit az egyik felvételen, még hozzá a mi kis pszichiáterünket: Dr. Beverly Barlowe. Gondoltam, hogy valami történni fog vele kapcsolatban, azonban erre nem gondoltam volna. Nos, mi tévő lesz Henry? …lehet egy személyes hadjáratot indít? …vagy bevonja kedvenc sheriffünket?

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Eureka – 2.01 – Phoenix Rising

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 18, 23:09-kor a(z) Eureka témába.

eureka_201.jpg
Premier:
2007/07/10
Írta: Jaime Paglia
Rendezte: Michael Rohl

Kim halála óta pár hónap telt el. Henry még mindig nem tudta túl tenni magát Carter tetén, Nathan sorsa továbbra is függőben, a város pedig készülődik az éppen aktuális napfogyatkozásra, melyet náluk a Főnix felemelkedésének is neveznek. Azonban ezt egy váratlan esemény zavarja meg, ugyan is az egyik ember spontán kiég. Carterék nem tudják elsőként mi is történt – Tagger szerint a Főnixnek lehet köze hozzá, míg ő Vincent chilijére gondol – hiszen a jövőben ez nem történt meg…

Megjegyzés: Hangulatos szezon kezdéssel állunk szemben. Az események pár hónappal később folytatódnak. Még mindig érződik az ötös részlegben történtek utó íze. Henry továbbra is hadi lábon áll Carterrel, azonban ő próbálja győzködni, hogy ez volt a helyes út. Nathan gyógyulgat, Allison pedig védelmezi a történtek után is. Kell ennél több?

Persze, hogy kell! Egy kafa kis történet, melyet aszem meg is csináltak a készítők perfektre. Így első ránézésre én is csak pislogtam, hogy most mi is történt, azonban nagyon jól keverték a szálakat, és amit a végén kihoztak belőle az nem semmi volt. Kedvinbe szállt volna bele az a valami az ötös részlegben? Nagyon durva utolsó pár percen vagyok túl. Akár még egy Lostban is helyet kaphatna, hiszen az állam kicsit leesett. Kíváncsi lennék, Carter tudott-e a Kevint vizsgáló pszichiáter – Dr. Beverly Barlowe – titkáról?!

Sok kérdés merült fel ezzel a résszel kapcsolatban, és ez nagyon jó, hiszen lehet mire építkezni. Jó látni, hogy nincs hiány ötletből, és hogy Allison lett az új főnök, az valami durva fordulat volt. Henry tettéről már nem is beszélve (…) Le a kalappal! Engem elámított.

This entry has a rating of 4.5

4 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats