Szeptemberben megjelenik az összes Telltale-féle The Walking Dead játéksorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2019 April 21, 17:10-kor a(z) Játék témába.

A Skybound még mindig lát jövőt a Telltale-féle The Walking Dead játékokban, amik nehezen, de azért megjelentek külön-külön az elmúlt hónapokban annak ellenére, hogy a csődöt mondott a játékgyártócég. Természetesen kellett mindehhez az, hogy a Skybound Games csapata becsatlakozzon a projektbe. Ez már a múlt, mind a négy Chapter már játszható mindegyik népszerű platformon.

Az elmúlt hét egyik Wáó-faktoros bejelentése az volt a játékpiacon, hogy The Walking Dead: The Telltale Definitive Series néven kiadják kompletizált köntösben Clementine sztoriját, illetve a The Walking Dead: Michonne-t és a The Walking Dead: 400 Days-t. Ergo, akiknek kimaradt valamelyik kiadás, annak célszerű megvárni ezt a pakkot, mivel a készítők remastered formában tálalják, ezen kívül kapni fog olyan extra tartalmakat, amikkel korábban nem találkozhattunk.

Lesz egy másik csavar is, ugyanis három különféle packban adagolják. A sima Prorector pack néven futó 100 dollárba kerül, a Guardian pack 250 dollárba, míg a legb*szósabb, a Signature pack pedig 350 dollárba, aminek különlegessége egyrészt, hogy limitált számban adják ki (el is fogyott előrendelésben), másrészt pedig Robert Kirkman aláírásával tartalmazni fog egy plakátot. Mindegyik csomag tartalmazni fog fizikai ajándékokat, mint pl.: sapkát, kitűzőt, játékfigurát és más egyebet.

Egyelőre pontos megjelenés dátumról nem tudunk, csak egy nagyjábóliról, ami szeptemberre van beígérve. Amint lesz konkrétum, megírjuk hírmorzsáinkban. Mutatnám végül a hozzá készített plakátot.

Kommentáld!

Márciusban zárul a Telltale-féle The Walking Dead-játék

 
Beküldte: Kanyecc 2019 February 24, 11:57-kor a(z) Játék témába.

Azok, akik kicsit otthonosan mozognak a játékvilágban tudhatják már, hogy a Telltale Games 2018-ban csődközeli állapotot hirdetett. A játékstúdió annak idején a The Walking Dead-del tette fel magát a térképre, jó időben lovagolt meg jó témát és 2012-ben nagyon úgy tűnt, hogy sínen vannak, azonban azóta sok minden történt. Nem is akarnék belefolyni a részletekbe, azt viszont azért szeretném lefixálni, hogy tavaly egyik napról a másikra több mint 200 alkalmazottjukat küldték el – ami azért is para, mert az amerikai törvények értelmében ilyen számottevő leépítést 60 nappal előre jelezni kell az alkalmazottak felé.

Sok hangzatosabb címmel rendelkező projektjük végső megvalósítása veszélybe is került. Nem csak a The Walking Dead-ről van szó, hiszen mellette a cég még fejlesztette a Stranger Things-et, a Game of Thrones-ot vagy a Minecraft: Story Mode-ot. A kialakult helyzet főként rossz vezetői döntésekre alapozható, valamint áldatlan munkahelyi állapotokra. Amikor viszont már tényleg azt híhettük, hogy a The Walking Dead-története nem kapja meg a méltó lezárást, hirtelen jött a mentőosztag a Skybound Games csapata által, akik felkarolták a projektet, hogy az tisztességes befejezést kaphasson.

A The Walking Dead: The Finale Season-t négy részesre tervezték. A Chapter I.-t, ami a Done Running címre hallgat még tavaly augusztus 14-én kerül ki a platformokra; a második rész, azaz a Suffer the Children pedig rákövetkező hónapban, szeptember 25-én. Ezt követően érkezett a bizonytalanság, egészen decemberig, amikor is a Broken Toys megjelenését kihirdették, január 15-re, amit azóta meg is kaptunk. Már csak tehát egyetlen résszel adósak, a Take Us Back-kel, ami jelenpillanatban március 26-ra van kiírva, de hisszük, ha majd megjelent.

A játékban Clementine történetét ismerhetjük meg, akinek ebben a zombi-apokalipszisben kell felnőnie és érvényesülnie, ha életben akar maradni. A The Finale Season egyébként minden platforma megjelent, azaz nem csak PC-n, xBox-on és PS4-en élvezhető a zombikalandozás, hanem még Nintendo Switch-en is.

Kommentáld!

Kártyajáték és mobilos alkalmazás Stranger Things-hez

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 17, 20:48-kor a(z) Játékra fel!,Mobil alkalmazások témába.

Nyakunkon a Stranger Things 2. évadjának premierje, ezért számtalan olyan hír lát napvilágot, amitől simán letenném a fejemet az asztalra. Miért? – Inkább folytatnám, mert úgy is adja magát a tény, magyarázat nélkül.

Az egyik ilyen a Hasbro Gaming-től érkezett, melyben egy Eggo-dobozba rejtett fizikai kártyajáték rejlik. A csomagot Stranger Things Kellogg’s Eggo Brands Card Game néven keressük a neten. A gyártó az egyszerűségre törekedett, hogy könnyedén bevonzzák azokat a személyeket is, akik nem éppen fogékonyak a szabálytanulásra. 7 karakterrel lehetünk, név szerint: Willel, Mike-kal, Lucas-szal, Dustin-nel, Eleven-nel, Hopper-rel és Barb-bal. (Van-e jelentősége annak, hogy kit választunk, az számomra nem derült ki a leírásból.) 106 Eggo-kártyát rejt még magában a csomag, melynek lényege, hogy nagyjából ugyanaz, mint egy UNO-nak, azaz szabadulj meg elsők között az összes kezedben lévő kártyától, mielőtt a Demogordon-ok támadásnak indulnának. Itt is lesznek olyan kártyák, amik nehezítik az életünket vagy éppen az ellenfelét, mint pl.: átküldhetjük az Upside Down-ba, vagy adhatunk nekik plusz kártyát és egy körkihagyást.

stranger_things_eggo-card

Megjelenési dátumról egyelőre sehol se írnak, de a csomagolása nekem határozottan bejön.

A másik kapható/tölthető. A Stranger Things: The Game-ről van szó, amit már az IOS és az Android store-ban megtalálhattok. Ha jól rémlik, pont az ilyen stílusút hívják 8-bitesnek. Mit kapunk ingyen? 10 órányi játékidőt minimum, melyben szintén a fentebb említett 7 karakterrel kalandozhatjuk végig Hawkinst és az Upside Downt. Quest szám tekintetében legalább 30-ról írnak egyes oldalak, és még dungeon-be is nyomulhatunk. Mutatnám a hozzákapcsolódó előzetest.


Kommentáld!

Október 17-én jön a South Park: The Fractured but Whole

 
Beküldte: Kanyecc 2017 October 16, 22:47-kor a(z) Játékra fel! témába.

South-Park-Fractured-But-Whole-Game

Szoktatok játszani azokkal a játékokkal, amiknek alapját sorozatok ihlették?

Simán lehetne indítani egy rovatot a blogon, hiszen ahogy a mozis világba is átvándorolnak az ötletek, úgy a játékokéba is. Mobil platformra a legjellemzőbb a fejlesztésük, hiszen viszonylag alacsonyabb minőségben képesek szolgáltatni tartalmat, míg a PC és a konzol esetében azért elvárja a végfelhasználó a grafika kimaxolását.

Már egy ideje tudjuk, hogy a South Park: The Stick of Truth nem marad folytatás nélkül. Október 17-ig kell várnunk a megjelenésére, azaz csak egyet kell aludnunk. A South Park: The Fractured but Whole-ról beszélek, amelyben a New Kid bőrébe bújhatunk és csatlakozhatunk: Cartmanhez, Kyle-hoz, Kenny-hez és Butters-höz. A változás viszont annyi lesz, hogy a fantasy világot magunk mögött hagyjuk, hogy most szuperhősként álljunk helyt South Parkban.

A jó hír, hogy ami jó volt, az mind megmaradt és a készítők inkább továbbfejlesztették a meglévő dolgokat, valamint dobtak bele pár kiegészítést. Pl.: extra sebzést lehet az ellenfélnek szerezni, ha csapattársunknak nekilökjük; vagy lesznek környezeti elemek. Szuperképességünk: az idő megálló szellentés lesz – aki az élődött végigjátszotta, az tudja az okát.

Ezt kapjuk, részemről mindenképp lecsekkolós lesz. Arról se feledkezzetek el, hogy korábban kapjuk, mint azt bejelentették az E3-on. A végére pedig egy újabb jó hír, miszerint New Kid immáron lány is lehet.

Kommentáld!

2018-ban jön a The Walking Dead: The Final Season

 
Beküldte: Kanyecc 2017 July 28, 10:56-kor a(z) Játék témába.

A cím talán egy kicsit becsapósnak tűnhet, hiszen a Telltale nevű játékfejlesztő cég bejelentéséről kell hírt adnunk, miszerint 2018-ban érkezik a The Walking Dead című sorozatuk utolsó felvonása, melyben Celementine történetét fogják lezárni. Ez lesz a negyedik etapja a játéknak, amelyben a kezdetekben megismert kislány immáron nővé érik és várhatóan valami happy end-es történetet szánnak neki – Melissa Hutchison marat a karakter szinkronhangja. Természetesen minden platformra egyaránt megjelentetik, mint az elődöket, így az Android és IOS mellett a PC-re, PS4-re és xBox One-ra is érkezik, ahogy azt már megszokhattuk.

Kommentáld!

Paramount Channel nyereményjáték eredményhirdetés

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 26, 12:26-kor a(z) Játék témába.

Hupsz, bocsi, elfeledkeztem az április 22-i eredményhirdetésről.

Múlt héten a Paramount Channel-lel elindítottam egy nyereményjátékot, hiszen a Hajsza című sorozat második évadja elstartolt a hazai kínálatban. Feltettünk egy egyszerű kérdést, amire Gillian Anderson nevét vártuk megfejtésbe. Igazából 100%-os lett a válaszadók rátája, csak néhányatok egy dologról feledkezett el: leírni a lakcímét. Sajnos ennek hiányában más kellett választanunk, hiszen ez is szükséges volt. A csatornának már elküldtük: Ugrai Nikoletta, Gergely Tamás és Jelics Miklós nevét, akik hamarosan megkapják az ajándékpakkjukat. Ezúton is gratula nekik!

A többiek pedig ne csüggedjenek, mert hamarosan jövünk egy újabbal. Már tárgyalás alatt van, kis türelmeteket kérnénk.

Kommentáld!

Hajsza nyereményjáték

 
Beküldte: Kanyecc 2016 April 18, 20:54-kor a(z) Játék témába.

hajsza-jatek

Itt az év második nyereményjátéka. Tudom, nem visszük túlzásba. Több kellene. Annyival több, hogy egyik olvasónk neve se hiányozzon a „Játék” rovat eredményhirdető cikkeiből. Míg ez nem kivitelezhető, addig fenntartjuk a versenyhelyzetet.

Ismét a Paramount Channel a szponzorunk, ahova április 23-án érkezik a The Fall című sorozat 2. évadja. A brit produkció nem hazudtolja meg magát, ugyanis ismét kisebb epizódszámú szezonnal próbálja levenni rajongóit a lábukról. Az elsőhöz képest viszont eggyel több részt (6 darabot) kapunk (és a 2016-ban érkező 3. etapnál sem lesz ez másképp). Most, hogy már tudjátok lesz folytatása a sorozatnak úgy gondoltam, foglalkozzunk a jelennel, azaz a hétvégével és meghirdetnénk egy nyereményjátékot, ahol nem kell mást csinálni, mint az alábbi kérdésre helyesen válaszolni. Hogy az életeteket könnyítsem, egy egyszerűt választottam, legalábbis célzott irányú kereséssel hamar választ találtok a neten. Mi lenne ez? Mutatnám:

Ki alakítja a sorozatban szereplő Stella Gibson nyomozónőt?

a) Gillian Anderson
b) Katherine Heigl
c) Sarah Jessica Parker

A helyes választ 2016. április 22-ig várjuk 12 óráig a jatek[kukac]sorozatguru.info e-mail címre. A levél tárgyának adjátok meg a sorozat címét, azaz a „Hajsza” szót. A megoldások mellett neveteket és címeteket is mellékeljétek, hogy gyorsítsuk a kiszállítás folyamatát. Jah, és mit lehet nyerni? Három ajándékcsomag kerül kisorsolásra. Ugyanúgy mint az előzőnél, vagy egy füzet+esernyő, vagy egy felső+füzet kombó talál gazdára.

Hajrá, eredményhirdetés április 22-én délután vagy este felé.

Kommentáld!

Paramount Channel nyereményjáték eredményhirdetés

 
Beküldte: Kanyecc 2016 January 25, 19:38-kor a(z) Játék témába.

Eredményt hirdetnénk!

Volt egy nyereményjátékunk múlt héten, amit a Paramount Channel-lel közösen vittünk véghez. Még egyszer köszönjük nekik a felajánlást, melyben vagy egy „füzet+esernyő”, vagy egy „pulóver+füzet” duót lehetett nyerni. Hogy a szerencsések közül ki-melyiket kapja, azt a csatornára bízzuk, hogy legyen még a végére egy kis izgalom.

Mielőtt mondanék három nevet, akiknek névsora és címe leadásra került a csatorna felé, elárulnám a helyes válaszokat:

1) Melyik tengeri fővárosban játszódik a sorozat? b) Nassau
2) Ki az a legendás kalóz, aki a hírek szerint színre lép a 3. évadban? a) Fekete szakáll

És végül a nyertesek neve: Takács Kitti, Abai László és Behina Tamara. Gratulálunk nekik! A többieknek köszönjük a részvételt. Ne csüggedjetek, lesz folytatása.

1 Hozzászólás

Paramount Channel nyereményjáték

 
Beküldte: Kanyecc 2016 January 21, 11:10-kor a(z) Játék témába.

fekete_vitorlak

2016-ban se maradtok nyereményjáték nélkül. Az év elsőjéről a Paramount Channel gondoskodik, így előjáróban is jár nekik a pacsi, viszont ne rohanjunk előre ennyire.

Akad egy ennél fontosabb hír. A Paramount Channel ad otthont a Fekete vitorlák című (Black Sails) sorozatnak Magyarországon. Az eddig leadott évadok mindegyikét láthattátok már szinkronosan – hála nekik. Ne feledkezzük el arról a tényről sem, hogy nyakunkon a 3. szezon visszatérése, amit Amerikában január 23-án kapunk meg a Starz jóvoltából. (Ha az időeltolódást számításba vesszük, akkor az másnap hajnali 4 órát jelent magyar viszonylatban. Miért fontos ez?! Mindjárt mondom!) Nos, és itt jönne képbe egy magyarországi tévés évadpremier, hiszen január 24-én, hajnali 4 órakor – azaz a világpremierrel egy időben – elhozzák a nézőknek a legújabb részét, a 3×01-et. Mondanom se kelljen, de heti rendszerességgel kapjuk az utánpótlást. Tehát minden vasárnap hajnalban van értelme az éjszakai üzemmódnak.

Azok se csüggedjenek, akik vasárnapra virradva inkább az alvást választanák, mert még aznap 22 órás kezdéssel megismétlésre kerül az aktuális epizódja.

A Paramount Channel felajánlott három ajándékcsomagot. Nem kell mást csinálni hozzá, mint a lentebbi kérdésekre a helyes választ elküldeni a jatek[kukac]sorozatguru.info e-mail címre. Tárgynak – a könnyebb elkategorizálást miatt – a „Fekete vitorlák” szöveget kérnénk. Hogy némileg könnyítsük az életeteket, adunk három opcionális válaszlehetőséget, mely közül csak az egyik lesz a helyes! Tehát nincs duplán jó válasz, okés?!

1) Melyik tengeri fővárosban játszódik a sorozat?

a) Havanna,
b) Nassau,
c) Port-au-Price

2) Ki az a legendás kalóz, aki a hírek szerint színre lép a 3. évadban?

a) Fekete szakáll
b) Drake kapitány
c) Christopher Marlowe

A helyes válaszokat 2016. január 24-ig várjuk, éjfélig. Fontos (!), hogy a helyes válaszok mellett küldjétek el a neveteket és a címeteket is, amire a csatorna a három szerencsésnek kipostázza az ajándékát. Ennek hiányában sajnos új nyertest sorsoltatunk a random generátorunkkal. Eredményhirdetés: január 25-én napközben.

És a végére két kép a megnyerhető Paramount ajándékcsomagról. Az egyiken esernyő+füzet, a másikon pulcsi+füzet látható. Hogy melyiket kapjátok, az legyen a mi meglepetésünk :) (Tehát csak az egyiket küldik!)

Kommentáld!

És akkor most elkelnek a Hannibal babák

 
Beküldte: tess 2015 November 5, 21:43-kor a(z) Játék témába.

Bizony, némi késéssel ugyan, de ideje eredményt hirdetünk a múlt heti Hannibal játék kapcsán. Akinek nem lenne tiszta, az AXN volt olyan jó fej és a rendelkezésünkre bocsájtott két remekbeszabott karakterfigurát, amit kénytelen-kelletlen, de ki kell sorsolnunk köztetek. Teszem mindezt abszolút irigykedve, lévén a babák tényleg remek darabok, bármely sorozatos fanboy házi gyűjteményének ékes darabjai lehetnek. No de szerencsére a Fuller-i szadizmusból jutott egy kevés számunkra is osztályrészül, így az eddigi legnehezebb kérdést tettük fel a pályázóknak. Jelesül:

Mi a „séf” kedvenc bora?

hannibal-jatek-a

Ahogy várható volt a kérdés rendesen feladta a leckét és így megosztotta a kollektívát. No, de kezdjük az alapoknál! Az egyedi vizuális történetmeséléséről és szimbolikájáról ismert Bryan Fuller valamikor 2011-ben kezdett elveszni Thomas Harris regényének univerzumában, amit aztán pár évre rá majdhogynem kortárs összművészeti remekként prezentált. Komplexitása akkora méreteket öltött, hogy külön szekciót áldozott Hannibal Lecter impozáns stílusának, melynek alappillére a művészi food porn lett. Ehhez pedig nem kisebb neveket sikerült leszerződtetnie, mint a különc José André sztárséfet és az elismert kanadai illetőségű Janice Poon food stylist-ot. A végeredmény szemet gyönyörködtetően dekadens, sőt önmagában megérne egy külön misét, de ettől most eltekintenék. Sőt, elöljáróban gyorsan szögezzük le, Lecter kedvenc bora nem a Chianti.

“A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.”

Ez a filmek egyik alapvetése, de ugye Fuller adaptációja a fránya jogok miatt nem egészen megfeleltethető a Harris féle univerzumnak. Jól példázza ezt, Alana Bloom karaktere, aki valójában Alan Bloom volt, vagy hogy a Jodie Foster által alakított Clarice Starling karaktere miért nem szerepelhetett soha a sorozatban. Ebből adódóan az Amarone sem elfogadott, azt elméletileg a könyvekben kedvelte a doktor úr . Esetünkben a helyes válasz a  Bâtard-Montrachet, amit nem mellesleg egész sokszor megemlítenek a sorozatban. Sőt, közvetve az egyik story line is köré épül. Ugyancsak népszerű választásnak bizonyult a Château Petrus bordeaux, de ezt a fajtát mindösszesen csak két alkalommal említették. Az Armagnac meg kérem egy míves francia brandy, ráadásul, ha jól rémlik azzal csak főztek.

Így aztán bevallom nem volt nehéz dolga a random generator-nak, lévén 2 telitalálatos eredményünk volt Kátai Moána és Szigeti Patrik személyében. A nyertesekkel hamarosan felvesszük a kapcsolatot, addig is türelem. Ja és a fanyalgóknak némi önigazolás a múltból:

“Due bottiglie di Bâtard-Montrachet e li tartufi bianchi, per favore.”

És nem feledni, hazai sorozatzáró november 16.-án.

HANNIBAL -- "Antipasto" Episode 301 -- Pictured: Gillian Anderson as Dr. Bedelia Du Maurier -- (Photo by: Brooke Palmer/NBC)

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats