Critics’ Choice Awards 2019: A jelöltek és a nyertesek

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 20, 10:42-kor a(z) díjátadók témába.

Megtörtént az első komolyabb díjátadó a Golden Globe-ok átadásával, ahol azért akadt bőven meglepetés – a kérdés már csak az, hogy az a párszáz ember, akik döntöttek a nyertesek kilétéről, tényleg látta-e azokat a produkciókat, amik egymás ellen versenyeztek, vagy csak a szimpátiára, esetleg a csekély tapasztalatokra alapoztak?! Sosem kapunk választ rá, helyette hoznék egy másik award-öt, ahol már bizakodhatunk, hogy nem a pénzérme feldobása által születtek az eredmények, hanem a kemény kritikai visszhang alapozta meg a végkimenetelt.

A Critics’ Choice Awards-ről, azaz az észak-amerikai kritikusok szakszervezetének díjátadójáról van szó, amit 2019-ben 24. alkalommal rendeztek meg. Számunkra azért is fontos, mert kapunk egyfajta visszaigazolást, hogy a Golden Globe-nyertesei mennyire lehetnek relevánsok.

Elnézve a jelöltek listáját, azért szép számmal tűnnek fel olyan sorozatok és színészek, amik és akik előbbinél nem is kaptak bizonyításra (jelölés formájában) lehetőséget. Gondolok a Pose-ra, a Facebook Watch-on futó Sorry for Your Loss-ra (!), illetve az Amazon-os Jack Ryan-ra, ha csak a dráma frontot veszem alapul. Merőben másabb a jelöltek listája, sőt olykor a 6 jelölés nem is volt elegendő, felkúszott 7-8-ra is. És a komédia szegmensből a Barry sikerét ki merte volna megjósolni? Tegye fel a kezét, vagy azt, hogy a Superstore Nico Santos által, de hozhattam volna Allison Janney-t is a Mom-os főszereplésével bekerül a jelölések közé? Lett holtverseny is, de nem szaporítanám a szót, rágjuk át, az adott kategóriákban mik/kik futottak, illetve mik/kik lettek a befutók.

Az ilyen díjátadók miatt imádom a rovatot szerkeszteni. Kellően színes, épp ez ad visszaigazolást olykor, hogy mik azok, amikre csak időt kellene szánni.

Legjobb drámasorozat:

The Americans (FX) (NYERTES)
Better Call Saul (AMC)
The Good Fight (CBS All Access)
Homecoming (Amazon)
Killing Eve (BBC America)
My Brilliant Friend (HBO)
Pose (FX)
Succession (HBO)

Legjobb férfi főszereplő (dráma):

Matthew Rhys – The Americans (FX) (NYERTES)
Freddie Highmore – The Good Doctor (ABC)
Diego Luna – Narcos: Mexico (Netflix)
Richard Madden – Bodyguard (Netflix)
Bob Odenkirk – Better Call Saul (AMC)
Billy Porter – Pose (FX)
Milo Ventimiglia – This Is Us (NBC)

Legjobb női főszereplő (dráma):

Sandra Oh – Killing Eve (BBC America) (NYERTES)
Jodie Comer – Killing Eve (BBC America)
Maggie Gyllenhaal – The Deuce (HBO)
Elisabeth Moss – The Handmaid’s Tale (Hulu)
Elizabeth Olsen – Sorry for Your Loss (Facebook Watch)
Julia Roberts – Homecoming (Amazon)
Keri Russell – The Americans (FX)

Legjobb férfi mellékszereplő (dráma):

Noah Emmerich – The Americans (FX) (NYERTES)
Richard Cabral – Mayans M.C. (FX)
Asia Kate Dillon – Billions (Showtime)
Justin Hartley – This Is Us (NBC)
Matthew Macfadyen – Succession (HBO)
Richard Schiff – The Good Doctor (ABC)
Shea Whigham – Homecoming (Amazon)

Legjobb női mellékszereplő (dráma):

Thandie Newton – Westworld (HBO) (NYERTES)
Dina Shihabi – Jack Ryan (Amazon)
Julia Garner – Ozark (Netflix)
Rhea Seehorn – Better Call Saul (AMC)
Yvonne Strahovski – The Handmaid’s Tale (Hulu)
Holly Taylor – The Americans (FX)

(A tovább mögött folytatódik a lista a komédia, a tévéfilm/limitált sorozat és animációs sorozat kategóriájával.)

Tovább…

Kommentáld!

Golden Globe 2019 – A nyertesek

 
Beküldte: Kanyecc 2019 January 7, 9:35-kor a(z) díjátadók témába.

Az év elindult, a díjszezon pedig beindult. Január és február mindig is arról volt híres, hogy számtalan díjátadóról számolunk be, mert az előző esztendőt értékelni kell – kis túlzással ezt mindenki meg is teszi. Van, hogy egy-egy szakszervezet, van hogy egy nagyobb közösség, de az elismerés osztás nem állhat meg. Az újesztendőt mindig a Golden Globe nyitja meg, amit Aranyglóbusznak is neveznek, illetve Oscar előfutárnak, mert, aki vagy ami a filmes szegmensben díjazottá válik, az szinte könyvelheti, hogy megállja a helyét a Nagyoknál is. A tematika többségben ezt mutatja. Ne feledkezzünk el arról sem, hogy a Golden Globe-nak kisebb az értéke, mint mondjuk az Emmy-nek, ahol konkrétan a tévés szegmensre megy a fókusz és valóban kritikusok díjaznak.

A 2019-es évben 76. alkalommal rendezték meg az eseményt, amit természetesen tévében is közvetítettek, ahogy azt illik. Nem mintha sok embert érdekelne. Most Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) és Sadra Oh (Killing Eve) kapta a műsorvezetői pozíciót, bár a sajtó nem túlzottan volt elájulva tőlük. Hiába előbbi a kiemelkedő tévés szereplés mindkettőnél, ezt tartsák meg a valódi humoristáknak, akik úgy oltják le az adott áldozatukat, hogy még az is jót röhög rajta, mielőtt leesne neki a tantusz.

Nyilván a filmes részleget mindenki vegye át a filmes blogok cikközöneiből, mi csak a tévés szegmenssel foglalkoznánk, hiszen az a profilunk.

Mielőtt mutatnám a listát, azt azért szeretném leszögezni, hogy a Golden Globe arra is jó, hogy adjon egy támpontot azoknak, akik dilemmában vannak, hogy éppen mit nézzenek, mire pazarolják el a szabadidejüket, azaz mire ne legyen pazarlás.

A dráma fronton semmi meglepetésről nem tudok beszámolni, mert az, hogy az utolsó évadjával búcsúzott The Americans díjazva lett, szerintem egyfajta tisztelgés a sorozatkészítői előtt. Valójában megérdemelten nyert-e, azt mondjátok meg Ti, mert régóta parkolópályán van részemről. Sandra Oh, viszont örülhetett, mert a Killing Eve-val valóban maradandót tett le az asztalra, és a kritika is ezt igazolja vissza. Komédia részlegnél megint papírformáról beszélhetek, mert a The Kominsky Method-ról annyi jót olvastam, hogy tényleg be kell próbálni, a The Marvelous Mrs. Maisel-nek pedig kellett adni valamilyen díjat, mert milyen már, hogy nem kap… Zárásképpen a limitált sorozatot emelném ki, ahol a Sharp Objects is valahogy kiharcolt egy mellékszereplős díjat, de összességében az FX-es The Assassination of Gianni Versace lett elismeréssel ellátva.

Mutatnám a nyertesek listáját:

Legjobb dráma: The Americans (FX)
Legjobb női főszereplő (dráma): Sandra OhKilling Eve (BBC America)
Legjobb férfi főszereplő (dráma): Richard MaddenThe Bodyguard (Netflix/BBC)

Legjobb komédia/musical: The Kominsky Method (Netflix)
Legjobb női főszereplő (komédia/musical): Rachel BrosnahanThe Marvelous Mrs. Maisel (Amazon Prime)
Legjobb férfi főszereplő (komédia/musical): Michael DouglasThe Kominsky Method(Netflix)

Legjobb limitált sorozat/tévéfilm: The Assassination of Gianni Versace
Legjobb női főszereplő (limitált/tévéfilm): Patricia ArquetteEscape at Dannemora(Showtime)
Legjobb férfi főszereplő (limitált/tévéfilm): Darren CrissThe Assassination of Gianni Versace (FX)

Legjobb női mellékszereplő (sorozat/limitált/tévéfilm): Patricia ClarksonSharp Objects(HBO)
Legjobb férfi mellékszereplő (sorozat/limitált/tévéfilm): Ben WhishawA Very English Scandal (Amazon Prime/BBC)

Kommentáld!

Emmy 2018 – A főbb kategóriák jelöltjei

 
Beküldte: Kanyecc 2018 July 17, 22:39-kor a(z) díjátadók témába.

emmy-nominations-ftr

Előzmények: 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | () | 2008

Az előző évek mintájára ismételten cikksorozatba kezdünk. Múlt héten lezajlott az ez évi Emmy-díjátadónak a jelöltek listájának bejelentése, ami hozott papírformát, na meg meglepetést, azaz olyan lett, amilyen alapvetően mindig szokott. A fentebbi linkekre kattintva lehet nosztalgiázni az előző évek irományai között, illetve esélyeket latolgatni, viszont ezutóbbira mi is adunk majd támpontot, ugyanis lesz egy összegző írás, ami kifejezetten a lehetséges végkimenetelre fókuszál. Ha minden jól megy, holnapután este kerül ki, de előbb…

Kerekszámhoz érkezett a nívós díjátadó, ugyanis 2018-ban 70. alkalommal kerülnek kiosztásra a díjak Los Angelesben, a Microsoft Theatre-ben, ahol Colin Jost és Michael Che gondoskodik a hangulatáról, a vidámságról. Az időpontról se feledkezzünk el, ami szeptember 17-re esik, azaz az idény megkezdése előtti hétre.

Most biztosan csillognak a szempárok, hiszen a kerekszám különlegességgel is jár. Egy korszak zárult le, ugyanis hosszú éveken át az HBO által a dobogó legfelső fokán azon versenyben, hogy melyik csatorna gyűjtötte össze a legtöbb jelölést. Számokban kifejezve ez tavaly úgy festett, hogy 111 darabot tudhatott magáénak, amiből végül 29-et váltott díjra. Most csak 108-cal a dobogó második fokára állhatott fel, ugyanis egy stream szolgáltató – biztos sejtitek melyik! – megelőzte 4 jelöléssel, azaz neki 112 darab lett. A Netflix-ről van szó, ami 2017-ben 92 jelölésből 20-at díjra cserélt, azaz arányaiba véve akkor is már az HBO előtt járt, ne de most még ebben is magamögé utasította.

Miként muzsikáltak az újoncok? – Nos, mondhatnám azt, hogy el lettek nyomva. A főkategóriáknál, a dráma műfajában csak többévadosok tűnnek fel, ám a komédiáéban azért ott a reménysugár: a Barry, a GLOW és a The Marvelous Mrs. Maisel jelenlétével. A reality-k sorába is sikerült egy elsőévadosnak jelölést szerezni, a Netflix-es Queer Eye személyében.

A Barry komoly vetélytársa lehet a komédiák körében az Atlanta-nak, hiszen előbbi 13 jelölést szerzett újoncként, míg egy évvel korábban utóbbi – hasonló fiatalságában – 6-ot, amiből végül 2 érett be díjjá. Most 16-tal indul az HBO üdvöskéje ellen a kategóriában. És ha ez nem lenne elég, akkor ott a GLOW, ami 10-jelöléssel próbálja megszorongatni kettőjüket, vagy éppen a The Marvelous Mrs. Maisel, ami pedig 13-mal. Érdekesség még, hogy a black-ish még egyetlenegyszer sem kapott Emmy-t, pedig 13-szor előfordulhatott volna.

A drámák közül a(z abszolút) kérdőjel számomra a The Americans, illetve az előtte való tisztelgés lehetősége/kötelezettsége – mégis csak egy utolsó évadját zárt ötletről beszélünk, ami ismét megpróbálja a főkategória díját bezsebelni. A Game of Thrones mit sem gyengült a kihagyással. 2015-ben és 2016-ban 24 jelölést gyűjtött, egy év kimaradást követően most 22-vel áll be a versenybe, ahol a The Handmaid’s Tale-nek több az esélye, hiszen tavalyhoz képest +7 jelölést még hozott az Amazonnak, azaz most 20-szal száll be a harcba.

Tudnám folytatni az elemzést még hosszasan, de azt külön cikknek szánom. Most mutatnám a főbb kategóriák jelöltek listáját, aki kíváncsi az klikkeljen a tovább mögé.

Tovább…

Kommentáld!

A Tinik nyári jelöltjei 2018-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 28, 23:22-kor a(z) díjátadók témába.

Igazam lett végül. A Teen Choice Awards jelöltjeinek kihirdetése valóban két hullámban zajlott le. Az első körben a főkategóriákat jelentették be, a másodikban teret adtak a nyári sorozatoknak, illetve olyan alkategóriáknak, amik „tinédzserbarátabbak”, mint pl.: „az idény legjobb csókjelenetje” vagy „az idény legjobb gonosztevője”. Minden viccet és szarkazmus félretéve, tényleg kellenek ilyen részlegek egy díjátadóba? – Lehet felnőttkorban már nem tudom díjazni az ilyet, de akkor is meglep, hogy miként próbálnak újítani a díjátadóknál. Végtére is ezek a szekciók különböztetik meg egy másiktól, ami sokkal nívósabb.

logo-tab456

Vessünk azért egy kószapillantást a „tovább előtti” két kiemelt kategóriára, ahol a legjobb nyári sorozatoknál feltűnik a Youtube Red-es Cobra Kai, valamint a CBS-es Beat Shazam. Mindkettő meglepett, mert biztosra veszem, hogy se Golden Globe-on, se Emmy-n nem fog egyik sem feltűnni a kategóriájában. Nah, az ilyenek miatt is jók az ilyen kisebb értékkel bíró díjátadók. Aztán ott a „legjobb újonc” részlege, ahol a 9-1-1-et versenyeztetik az Anne with an E-vel. Nyilván sejthető, hogy a Black Lightning-nek vagy a Siren-nek van nagyobb sansza a nyerésre, de azért jókat lehet mosolyogni az ilyen jelölt listákon. Kíváncsi lennék, melyik hány szavazattal került fel egyáltalán rá, az is eléggé árulkodó lenne.

A Freeform-nek lett kitalálva a második hullám, azaz jól ütemezett, mert a Marvel’s Cloak & Dagger és a The Bold Type elég sok jelölést kapart össze. Ott pl.: a „legjobb nyári főszereplő” kategóriája, ahol Xolo Mariduena a Cobra Kai-val próbálna labdába rúgni 5 db Freeformos vetélytárs ellen. Biztos sok esélye lesz.

Akadnak közös szegmensek is, ahol a filmes részleggel versenyez egy-két sorozat. Kíváncsi lesz, ott melyik részleg tud inkább érvényesülni.

Aki úgy érzi, hogy szeretne beleszólni a nyertesek végkimenetelébe, azoknak ajánlom figyelmébe a hivatalos weboldalt, ahol egy regisztrációval hamar leadhatja kedvenceire voksát, hátha pont ezen az egyen fog múlni. A kihirdetésre augusztus 12-én kerül sor, természetesen lesz arról külön bejegyzés, addig valaki fejtse meg nekem, mit is pontosan az a „Choice Hissy Fit”. Köszi.

Legjobb nyári sorozat:

Beat Shazam (CBS)
The Bold Type (Freeform)
Marvel’s Cloak & Dagger (Freeform)
Cobra Kai (Youtube Red)
So You Think You Can Dance (Fox)
Total Bellas (E!)

Legjobb újonc:

9-1-1 (Fox)
Anne with an E (Netflix)
Black Lightning (The CW)
On My Block (Netflix)
The Resident (Fox)
Siren (Freeform)

(A tovább mögött folytatódik a lista a második hullám jelöltjeivel.)

Tovább…

Kommentáld!

A Tinik jelöltjei 2018-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 21, 20:21-kor a(z) díjátadók témába.

Nyáron sincs lustálkodás, ha a díjszezonról beszélünk. Hiába léptünk az uborkaszezonban, azért van miről említést tennünk. Egyrészről nemsokára közhírré tétetik az Emmy-díjátadó jelöltlistáját (már csak egy hónap!), másrészről lezajlott egy hangzatos díjátadó, az MTV Movie & TV Awards keretében (beszámolónk!). Út közben a TCA Press Tour alatt futó TCA Awards jelöltek listáját is bejelentették, hogy legyen elképzelésünk arról, melyek is voltak a 2017/18-as esztendőben a kritikusok kedvencei. A sort a Teen Choice Awards-szel folytatnám, ahol megint csak fiatalságon és a kedvenceken lesz a hangsúly.

15277918105b1040c224ced8.71878776

Valamiért az dereng, hogy a Teen Choice esetében két hullámban érkeznek a jelölések. Eleve a weboldaluk is arra hagy következtetni, hiszen a második hullámos szavazás június 22-én startol el. Mindegy, nem sokban változtatja a jelenlegi helyzetünket, viszont van egy sandagyanúm, hogy a nyári sorozatok és egyéb kategóriák (mint „legjobb tévés gonosztevő” vagy „legjobb csókjelenet”) majd akkor kerülnek bejelentésre.

Addig viszont…!

Foglalkozzunk a főkategóriákkal, úgy is azok a hangzatosabbak. Dráma, komédia, sci-fi/fantasy és akció – valamint a reality és animációs szekcióban kerültek bejelentésre az idei jelöltek. Természetesen, most nem csinálnánk nagy badarságot, ha felcsapnánk a MTV Movie & TV Awards-nek a listáját és elkezdenénk hasonlítgatni, mert valószínűleg lenne fedés a kettő között. Ott is, és itt is a fiatal tinédzserek vannak megcélozva, szóval alapjába véve nem lesz nagy az eltérés. Ott is van a Rivardale a drámák között, itt is. Annyi, hogy itt a sci-fi/fantasy külön ragadásával több The CW-s sorozat kapott lehetőséget a díjnyerésre.

Érdemes megfigyelni, hogy milyen sok az országos tévén futó sorozatcím egy TCA Awards-höz képest. Mint ha a tinédzserek tényleg alig néznének kábelt és stream-et. Számomra a legfurább, hogy Jesse Williams a Grey’s Anatomy-val jelölést tudott szerezni, de Bella Thorne-t is ide sorolnám a Famous in Love-val.

Szóval az első hullám jelölt listáját mutatnám, a második várhatóan június 22-én kerül bejelentésre. A díjkiosztóra augusztus 12-én kerül sor, amit a Fox élőben ad.

Legjobb dráma (#ChoiceDramaTVShow)

Empire
Famous in Love
Riverdale
Star
The Fosters
This Is Us

Legjobb színész – dráma (#ChoiceDramaTVActor)

Cole Sprouse (Riverdale)
Freddie Highmore (The Good Doctor)
Jesse Williams (Grey’s Anatomy)
Jussie Smollett (Empire)
K.J. Apa (Riverdale)
Sterling K. Brown (This Is Us)

Legjobb színésznő – dráma (#ChoiceDramaTVActress)

Bella Thorne (Famous in Love)
Camila Mendes (Riverdale)
Chrissy Metz (This Is Us)
Lili Reinhart (Riverdale)
Maia Mitchell (The Fosters)
Ryan Destiny (Star)

(A tovább mögött folytatódik a lista, aki kíváncsi, az klikkeljen!)

Tovább…

Kommentáld!

Television Critics Association Awards 2018 – A jelöltek

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 20, 8:16-kor a(z) díjátadók témába.

Jobban szeretem azokat a díjátadókat, amik idényt értékelnek, nem pedig évet. Ilyen a TCA Awards, ami megvárja a nyarat, azaz, hogy befejeződjön az őszi-tavaszi időszak és leköszönjenek az ittfutottak. Az észak-amerikai tévés kritikusok 2018-ban se hagyják szó nélkül a felhozatalt. Júniusban jelentik be, hogy az egyes kategóriákban szerintük kik/mik voltak a kiemelkedők, majd a következő hónap döntenek, amit végül a TCA Press Tour nyári szegmensében hoznak nyilvánosságra. Nem akarok hülyeséget írni, de több mint 200 tagból áll a társaság, szóval lehet adni szavukra, illetve a minőség érzetre. Nah jó, utóbbival lehet vitatkozni, inkább úgy fogalmazok, hogy a szimpátia faktor alacsonyabb egy Teen Choice Awards-höz képest.

14638420932_114101881d_k

Két kategóriát emelnék ki a sok közül kezdésnek. Az egyik „Az év újonca”, ami azért egy jó részleg, mert az ott feltűnő sorozatokat mindenképp érdemes bepróbálni, ha már esélyt kaptak a díjra. Nehéz megjósolni, melyik le a befutó, hiszen ha a szívemre hallgatok, akkor Mindhunter győzelmet hozok ki, ha az eszemre, akkor The Marvelous Mrs. Maisel-t. Meglátjuk, melyik győzedelmeskedik. A másik „Az év sorozata”, amit tavaly a The Handmaid’s Tale nyert meg. A kérdés, hogy lesz-e ereje duplázni, vagy inkább az örökidőre búcsúzó The Americans hozzák ki befutottnak.

Országos tévék közül megint csak az NBC-nek sikerült érdemit letenni az asztalra, ugyanis a The Good Place-szel három jelölést is szerzett; míg a The CW a Crazy Ex-Girlfriend-del egyet – viszont a díjra esélytelen szerencsétlen. 2017/18-ban a legtermékenyebb jelölt egy újonc lett, a Killing Eve a BBC America jóvoltából, ami külön meglepetés. A második helyet a The Americans húzta be, amiből sorozatfinálé évadot láthattunk, a harmadik pedig az Atlanta lett. Kérdés, melyiknek sikerül a legtöbbet ebből díjra váltania?

Az FX lett a csatornák közül a legtermékenyebb jelölésgyűjtő, majd a Netflix és az NBC található a dobogó alsó két fokán. A Hulu és az Amazon csak középmezőnyös idén.

A színészek dráma kategóriájára hívnám fel még majd a figyelmet, ahol a Killing Eve és a The Americans házon belüli versenyt is fog tartani, ugyanis 2-2 jelölttel próbálja a csatornájának megszerezni a hangzatos elismerést. Ettől függetlenül koppanhatnak, de van egy sandagyanúm, hogy az nem ez az esztendő lesz számunkra.

Azt el is felejtettem írni, hogy 34. alkalommal kerül megrendezésre az esemény, melynek házigazdája Robin Thede lesz. A kiosztóra augusztus 4-én lesz. Várhatóan, másnap már hozzuk is a befutottak listáját. Addig mutatnám a jelöltekét.

Íme a 2017/18-as kritikusok általi lista:

Az év újonca:

Barry – HBO
Counterpart – Starz
GLOW – Netflix
Killing Eve – BBC America
The Marvelous Mrs. Maisel – Amazon
Mindhunter – Netflix

Az év sorozata:

The Americans – FX
Atlanta – FX
The Good Place – NBC
The Handmaid’s Tale – Hulu (2017-es nyertes)
Killing Eve – BBC America
This Is Us – NBC

(A tovább mögött folytatódik a lista a megszokott módon! Klikkeljen, aki nyitott az ilyenekre.)

Tovább…

Kommentáld!

MTV Movie and TV Awards 2018 – A nyertesek

 
Beküldte: Kanyecc 2018 June 19, 10:39-kor a(z) díjátadók témába.

5b28766e50b2c.image

Immáron második éve, hogy az MTV Movie Awards-be tévésorozatok is szerepelnek. Tavalyi volt az első alkalom, így nem is véletlen, hogy MTV Movie & TV Awards néven kell emlegetni azóta. Ismét a közönségen a hangsúly, mert csak és kizárólag az ő szavazatuk számít. Ergo, ez azért is jó egyes tévésorozatoknak, mivel tudnak érvényesülni a felkapocságuk által. Most a Riverdale-re gondolok pontosan, ami valószínűleg sose kap se Emmy-, se Golden Globe díjat, azonban az ilyen megmérettetéseken jó eséllyel lök ki olyan produkciókat, amik a kritikus berkekben hangzatosabb címmel rendelkeznek.

Érdemes megemlíteni, hogy az MTV főként a fiatalokat célozza meg kínálatával, így a kategóriák többségében olyan sorozatok és filmek kerültek, amik a tizen-huszonévesek kedvencei közé tartoznak. (Bár, hogy az Atlanta miként szerzett jelölést, az homály számomra.)

A kategóriák részében előfordulnak fedések, azaz filmek és tévésorozatok is szerepelnek a jelöltek között, így mindenképp megmutatnám azokat is, ahol nem utóbbi nyert előbbi ellen, csak hogy képben legyetek a jelöltek listájával.

Zárásként már csak annyit tennék hozzá, hogy hiába akkora a hype-ja egy The Walking Dead-nek vagy egy Game of Thrones-nak, mégsem tudott egyik sem díjat szerezni, azonban a Stranger Things bebizonyította, hogy a parádés 1. évadja után még mindig ott van a rajongók szívében, mivel tudott duplázni egy évvel később. A Riverdale is szépen muzsikált. Lényegében kettőjük harcát láthattuk a tévés díjakért.

Mutatnám a nyerteseket:

Az Év Sorozata:

13 Reasons Why (Netflix)
Game of Thrones (HBO)
grown-ish (Freeform)
Riverdale (The CW)
*Stranger Things (Netflix)

Legjobb tévés színész:

*Millie Bobby Brown – Stranger Things
Darren Criss – The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
Katherine Langford – 13 Reasons Why
Issa Rae – Insecure
Maisie Williams – Game of Thrones

Az Év Hőse:

*Chadwick Boseman (T’Challa/Black Panther) – Black Panther
Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) – Game of Thrones
Gal Gadot (Diana Prince/Wonder Woman) – Wonder Woman
Grant Gustin (Barry Allen/The Flash) – The Flash
Daisy Ridley (Rey) – Star Wars: The Last Jedi

(A további jelöltek és nyertesek kiléte a  tovább mögött rejlik!)

Tovább…

Kommentáld!

A Producerek szerint 2018-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2018 January 21, 16:40-kor a(z) díjátadók témába.

2018-as évi amerikai szakszervezeti listák: Írók | Producerek | Rendezők | Színészek | Vágók | Operatőrök | Látványtervezők | Hangmérnökök | Díszlettervezők + Közönség + AFI + Golden Globe 2018 – Producer’s Guild Awards

Lezajlott a producerek szakszervezetének éves díjkiosztó-gálája. Tegnapelőtt beszámoltunk a jelöltjeikről, hogy legyen mindenkiben elképzelés, melyek voltak azok a sorozatok, amik 2017-ben kimagasló teljesítményt tettek le az asztalra. Nyilván, ha nem így tettünk volna, akkor is a Golden Globe-díjátadó remek útba igazítást adhatna.

A nyertesek kiléte a tovább mögött. Ne tessék meglepődni.

Tovább…

Kommentáld!

A Színészek jelöltjei 2018-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2018 January 21, 10:38-kor a(z) díjátadók témába.

2018-as évi amerikai szakszervezeti listák: Írók | Producerek | Rendezők | Színészek | Vágók | Operatőrök | Látványtervezők | Hangmérnökök | Díszlettervezők + Közönség + AFI + Golden Globe 2018 – Producer’s Guild Awards

Tegnap este a producerek kihirdették a 2018-as évi díjazottaikat, azonban mielőtt még lehoznánk a nyertes listájukat, foglalkozzunk a színészekkel. Ők még tavaly decemberben hirdették ki, hogy kiket küldenének harcba a házon belüli elismerésekért.

Talán nem árulok elő nagy titkot azzal, ha felhívom a figyelmet arra, hogy a jelöltek túlnyomó többségét a stream szolgáltatók és kábeles csatornák bitorolják. Holott az évek múlásával eltűntek a határok, azonban országos tévén alig-alig tud olyan ötlet születni, ami méltóképp tudná képviseltetni magát a színészek körében. Azért akad ilyen, mivel a komédiáknál a Will & Grace, és a Black-ish próbálkozik meg a lehetetlennel, egy igen erős mezőnyben; míg a drámáknál a This is Us. Az NBC a részleg nyertese, ugyanis 3 jelöléssel indul neki, míg az ABC csak 2-vel – de a többiekhez képesti 0-tól való eltérés így is hangzatos.

Vajon a legjobb kaszkadőrcsapat címét 2018-ban kinek sikerül elnyernie? Itt tűnik fel egyedül a The Walking Dead, aminek legnagyobb kihívója kétségtelenül a Game of Thrones lesz.

A díjátadó jelöltgyűjtő nyertese a Netflix 19 jelöléssel. Számtalan sorozata tűnik fel mindegyik kategóriában. Második helyen az HBO képviseli magát 12-vel. A többiekről felesleges beszélni, mert 2-3-mal indulnak szembe – bár ugyanazzal az eséllyel. Van, ahol házon belüli harc fog zajlani, hiszen Jane Fonda és Lily Tomlin, vagy éppen Laura Dern, Nicole Kidman és Reese Witherspoon megy egymás ellen az adott kategóriában. Nyilván nagyobb eséllyel indul a sorozat és a csatorna a címért, de azért ez a fajta rivalizálás geciség.

A tovább mögött megtekinthető a jelöltek listája – a filmes szegmens a mozifilmmel foglalkozó felületeken keressétek.

Tovább…

Kommentáld!

A Producerek jelöltjei 2018-ban…

 
Beküldte: Kanyecc 2018 January 19, 16:33-kor a(z) díjátadók témába.

2018-as évi amerikai szakszervezeti listák: Írók | Producerek | Rendezők | Színészek | Vágók | Operatőrök | Látványtervezők | Hangmérnökök | Díszlettervezők + Közönség + AFI + Golden Globe 2018Producer’s Guild Awards

Elrettentés címszóval mutatnám, hogy mennyi díjátadóról szeretnénk cikket írni a közel jövőben. A díjszezon mindig decembertől tavaszig tart. Ekkor az egyes szakszervezetek jelölnek, majd szavaznak és végül elismerést osztanak házon belül, aminek hangzatosabb a vég kicsengése.

A sort kezdem a producerekkel, akik holnap osztanak díjakat. A jelöltek listáját január első hetében hirdették ki. A cirka 7.500 tagot számláló szakszervezet nem csak tévésorozatban, hanem mozifilmekben is utazik, így akit az érdekelne, hogy a Wonder Woman kapott-e házon belüli küldetést, azoknak megsúgnám: „igen”. Visszakanyarodva a szekciónkhoz… Várhatóan 2018-ban új nyerteseket avatnak, hiszen a drámák közül a Big Little Lies-nek, míg a komédiáknál a The Marvelous Mrs. Maisel-nek van a legjobb esélye a befutásra – persze mondom mindezt arra alapozva, hogy arattak a Golden Globe-on. Várhatóan most sem lesz másképp.

A limitált/egy epizódos/különálló történettel bíró – vagy fordítsam bárhogy – részlegnél a Black Mirror vagy a FEUD tűnik befutónak. A verseny reality-nél nem foglalnék állást, mivel annyira kiszámíthatatlan, ám a rövid formátumú műsoroknál talán a Carpool Karaoke-t hoznám ki győztesként.

A tovább mögött megtekinthető a komplett minket érintő lista. Hamarosan jövünk a befutottakkal.

Tovább…

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats