A Samantha Who is megkapta a cancelt

 
Beküldte: tess 2009 May 18, 20:57-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

A végzet utolérte a Samantha Who-t is, mint ahogy a cím is mutatja az ABC végre lelőtte a mostanság igen csak gyengélkedő sitcom-ot. Christina Applegate már látott szebb napokat is, elég csak a Married with Children 257 részére gondolnunk meg pár viccesebb filmszerepére. A nagy visszatérés a Samantha Who? lett volna, amit viszont a kritikusok már a premier után darabokra szedtek.

A nagy gond viszont mégsem ez volt, hanem a nézettség, ami szó szerint hatalmas mértékű lejtmenetet matatott végig. A premier 18-49ben 4,2-t hozott, míg a 2. évad utolsó adásba került része már csak 1,4-et. A milliós összehasonlítást be sem merem másolni, mivel olyan nagymérvű a csökkentés. Így aztán cseppet sem volt véletlen a cancel.

Persze a háttérben próbálkoztak a költségek lefaragásával, de persze eredménytelenül. A tervek szerint 500.000 dollárt spóroltak volna meg azzal, hogy átváltanak a multi-cam stílusra. Egyes források szerint viszont a költségcsökkentés olyan nagymérvű lett volna, hogy az már az évadot veszélyeztette volna.

Szóval a kaszás jött, Samantha meg ment. A végeredmény 2 csonka évad és 28 adásba került rész. Jah, azt el is felejtettem mondani, hogy az ABC áprilisban hiatusba pakolta a sorozatot, ahonnan már tuti nem tér vissza. Aggodalomra viszont nincs okunk, mivel az adásba nem került részeket már leforgatták, szóval a dvd-n tuti rajta lesznek és amúgy is már kint vannak a nemzetközi piacon. Szóval ha mázlisták vagyunk, akkor a dvd premier előtt a Viasat3 lenyomja az egész évadot.

6 Hozzászólás

Kaszálták a Life-ot

 
Beküldte: tess 2009 May 6, 16:02-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

A napokban megvolt az NBC Upfrontja, ami valójában egy Infront akarna lenni, mivel jó pár sorozat sorsa még nem tisztázott. Hogy mire jó ez a kétszeri parasztvakítás ne kérdezzétek, az NBC-nél pár okos úgy is megmagyarázná. Ellenben akad pár sorozat, aminek a sorsa már nagyon is tisztázott, na ide tartozik a Life is, ami megkapta 2 évad után a kaszát. Lehet emészteni a történeteket.

Az ominózus finálé már áprilisban lement, szóval kizártnak tartom, hogy ne cliffhangeres lenne a finálé, pedig ez a sorozat megérdemelte volna tutira. Félreértés ne essék, a Life egy tipikus nyomozós sorozat a tucat kategóriából, de valamiért mégis vonzó volt. Egyrészt mert Damian Lewis irtózatosan fasza gyerek a szerepre. Ezzel az örökös zen szöveggel, meg azokkal a beteg beállásokkal nem lehetett nem szeretni. Másrészről meg ott volt még a nagyon halvány átívelő történet is végig a részekben, ami meg ugye nem divatos manapság a random sorozatok közt. Vegyük csak példának okáért a The Mentalist-ot, ahol random részenként hozzák csak vissza Red John-t.

Az 1. évad nálam, amolyan tipikus feelgood season volt, vittem is részenként, holott tiszta sor volt, hogy egy idő után csak magam ismétlem. Ettől függetlenül bejövős volt, szóval lehet, a napokban összerántok rá egy érdemleges évad kritikát, aztán jöhet a 2. évad, de csak szigorúan darálva. Kár érte? Ezt nem mondanám, mivel 1 évad lemaradásban vagyok, de mindenesetre hiányozni fog. Ellenben remélem, hogy a producerek mihamarabb lecsapnak Lewis-ra, mivel tényleg nagy tehetség a maga módján.

Kommentáld!

Köszi Trust Me, ennyi elég lesz

 
Beküldte: Kanyecc 2009 April 14, 19:17-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

Megadom a kellő tisztelet a Trust Me-nek, ha már alig foglalkoztunk vele. Még szerencse, hogy kábeles sorozatról van szó, mert így legalább ráfoghatjuk arra a hanyagolását. (Egy országosnál kicsit cikibb lenne a szitu.) A TNT végül úgy döntött: Köszöni szépen a szereplést, többet nem kér belőle. Pedig beharangozójánál páran ígéretesnek tituláltátok ki, mégsem érkezett pozitív visszajelzés. A Nip/Tuck készítőgárdájának újdonsült koncepciója nem váltotta meg a világot, ahogy Tom Cavanagh sem. Szerintetek mi lehetett a kaszájának a következménye az oka? – Szerintem tudjátok ti azt, csak nem gondoltok rá.

Hát mi más, mint a gyér nézőszám. A TNT-nek az idei évben több olyan évadnyitása volt, ami messze lenyomta. Gondoljunk csak a Leverage-re, ami szintén felülmúlta a 3.4 milliós szezonnyitását. Talán ez még akkor probléma nem lett volna, de fináléja alkalmával már 2 milliót sem érte el. Pilot-kritikával hamarosan jönni fogunk, amit időkből kitelik, de az nem mostanában lesz, mert inkább az országos elmaradás pótlásának ugrunk neki. Vendégbloggerektől, persze jöhet pilot vagy akár évad kritika, mert sokan kíváncsiak vagyunk mások véleményére. Minél szaftosabb, mélyre menőbb, mi annál boldogabbak vagyunk.

1 Hozzászólás

Kings megy szombatra

 
Beküldte: Kanyecc 2009 April 8, 1:01-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

Szomorú hírt kell közölnöm, így lefekvés előtt. Újabb kaszával kell szembe néznünk. Az NBC megunta a Kings folyamatos „földbe döngölését” és eltávolította vasárnap estéről. Annyi már most biztos, hogy a folytatásáról le lehet mondani, már ha valamelyik másik csatorna meg nem veszi tőlük vagy esetleg közösbe.

Mi sem csodálkozunk, hiszen még a pilotjával gondunk-bajunk se lenne, ellenben a folytatással – 1×03 és 1×04 – annál inkább. 6.40 millióról 4.51 millióra esett vissza három hét leforgása alatt. Ez barátok között is majd 30%-os nézettség visszaesés. Nem váltotta meg a világot, pedig őszfolyamán kapta tőlünk a hype-ot. Minden rosszban van valami jó! Itt is lenne, mint már írtam a címben, a cancel csak a jövőjére hatott ki (idézőjelben), no meg a mienkére, mivel április 18-ától szombat este 20:00-tól lesz látható. (=lesz szombati nézettség.) Azaz NBC-nek esze ágában sincs kidobni a pénzt az ablakon, de az sincs, hogy a másik koncepciók lássák a siralmas nézettségének kárát. Inkább bepakolja hétvégére, amikor sok vizet nem kavar, sőt az se számít, hogyan teljesít, viszont a rajongók leülhetnek elé.

Érdekes felállás. Harmadszorra hozza „játékba” a szombat timeslotját, hiszen az America’s Toughest Jobs és a Crusoe utolsó epizódjai ekkor voltak láthatóak. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a döntéssel, mivel nem kell – jobbik esettben – nyárig vagy – rosszabbikban pedig – a DVD-megjelenéséig várnunk.

Kommentáld!

Kaszálták a Terminátort

 
Beküldte: tess 2009 April 5, 21:43-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

Ahogy várható volt a FOX végre elkaszálta a Terminator: The Sarah Connor Chroniclest. Meglepetés hír, ugyan már! A sorozatot eddig is csupán csak a hype tartotta életben, de az nagyon. Hol van már a Pilot álom nézettsége, ami 18,3 millió volt? Aztán jött a hirtelen rövidzárlat, amikor is szembesültünk a nyers tényekkel, hogy bizony a költségvetés jelentős részét ellőtték a Pilot-ra. A történet meg olyan lejtmenetet produkált, amire nem igazán van gyakran példa. Ezt aztán tovább tetőzte a WGA-sztrájk és így az 1. évad csak 9 részes lett. Az egészre a koronát a 8.29 milliós nézettség tette fel, ami ugye szimplán 10 milliós nézőszám csökkenés pár hónap alatt.

Nagy meglepetésre a sorozat visszatért a 2. évaddal, ami tovább folytatta ezt a tendenciát. Vagyis gyér költségvetés, ami a CGI betéteken igen csak látszott, borzasztó történet (3 részt bírtam belőle zsinórban) és persze radikális nézettség csökkenés. A 2. évad 6,34 millióval nyitott, ami történelmi mélypont volt akkor. De aki azt hitte, hogy nem lehet lejjebb süllyedni az tévedett! A kritikus szám 2,96 millió volt, amit még a CW is könnyedén tud hozni. Ezekután aztán cseppet sem véletlen a cancel szerintem. Egy 3,5-4 milliós nézettségű sorozatnak nincs helye a FOX-on.

A nagy kérdés már csak az, hogy a héten amúgy is búcsúzó sorozat alkotói erre fel tudtak készülni vagy sem? Érzésem szerint tuti nem, hisz akkor előbb jött volna a hír is, ez pedig egy az 1. évad fináléjához hasonló tragédiát eredményezhet.

Kommentáld!

Elkaszálták a világ legidősebb sorozatát

 
Beküldte: Kanyecc 2009 April 4, 15:13-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09 témába.

Az igazi sorozatfüggő vele kezdené. A Guiding Light olyan paraméterekkel büszkélkedhet, amiről csak álmodozunk a mai világban. A hír már olvashattátok, de muszáj – még egyszer, s egyben utoljára – foglalkozni vele, mert ilyent minden nap nem láthatunk. A törlésének oka: a gyenge nézettség, de hát kérem szépen, 72 évnyi élet után mit várnak tőle?

Jól látjátok, nem írtuk el az évet. 1937-ben indult a pályafutása a szappanoperának. Annak idején rádiójátékként hallgathatták a “nézők” a rádióban egészen 1952-ig, amikor is, tévébe került immáron az „első” mozgóképes epizódja. Több mint 15.700 epizóddal büszkélkedik, s ezáltal nemcsak, hogy legrégebbi produkcióként emlegetjük a sorozatlexikonban, de a leghosszabbnak is. (Mutatnánk róla egy casting képet, amelyen – szerintem – a legfrissebb szereplők láthatók, de ha mégsem, akkor bocsi, kimaradt az életünkből.)

2 Hozzászólás

Kaszálták a Lipstick Jungle-t

 
Beküldte: tess 2009 April 1, 10:30-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09 témába.

Ahogy várható volt az NBC végre a sarkára állt és kaszálta a Lipstick Jungle-t, ami idehaza Rúzs és New York címen fut. A sorozat a múlt évi csajhullámot próbálta meglovagolni, ami már eleve halálraítélt hullám volt. A Cashmere Mafia ugye egyből elvérzett, míg a Lipstick Jungle-nek visszavették a berendelését 7 részre.

Ezek után aztán meglepő volt a 2. évad berendelése, de hát a kényszer nagy úr. Gondolok a WGA-sztrájkra, ami miatt az újoncok nem úgy jöttek, ahogy vártuk. Meg aztán bízott mindenki a nagy nevekben, hisz nem minden sorozatban van egy Brooke Shields meg egy Kim Raver.

Azonban a nézőket ez szemlátomást nem érdekelte, mivel a nézettség folyamatosan csak csökkent. A gyártási költségek meg gondolom bika magasak lehetnek, New York meg a nagy nevek csak úgy zabálják a pénzt. Végül is 20 résszel kell beérnünk, ami kb. egy majdnem fullos évad lenne. A kritikusok utálták, a nézők megint, de egy darát majd csak megér nálam is. Ha máskor nem hát, majd a magyar finálé után.

1 Hozzászólás

Remake bukta az ABC műsorán

 
Beküldte: Kanyecc 2009 March 3, 18:15-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

Shit! Miért kell ilyen híreket olvasnom meló után? Na szal, arról lenne szó, hogy az ABC törölte a Life on Mars U.S. című remake újoncát. Mi vagyunk a legszomorúbbak, hiszen tessel együtt bolondultunk érte. – Majdnem mindenesettben ez a felállás. Nincs mit tenni, ha megbékélünk egy koncepcióval, akkor az amerikaiak leveszik róla a kezüket, mi meg fuckolhatjuk a jónépet. Pedig jól kezdett, de aztán a nézettsége heti rendszerességgel vissza-visszaesett. Ekkor döntött úgy a csatorna, hogy a Private Practice-t áthelyezi a helyére, s ő megkapja a Lost felvezetését, hátha magára talál. Nem sikerült.

Arról szót se említettünk még, hogy az angol készítőknek tetszett a felújítás, sőt oda, meg vissza voltak tőle. Eredetileg ugyanis tőlük származik az alap, melyet az ABC átvett és újra formált. Unaired pilot epizódja idő előtt felkerült a netre, mi egyből rá is cuppantunk. Aztán miután történt némi változás újranéztük, immáron mindkettőnk – tess-é, Kanyecc – részéről kaphattatok kritikát, nagyjából hasonlót. Egy szónak is száz a vége, 17 epizódjából 12 ment le a tévében. Elméletileg a folytatás jön heti rendszerességgel, és a finálé április 1-jén lesz. Folytatásra ne tessék számítani. Az csatorna levette róla a kezét. Túlélési esélyét az növelné, ha valamelyik kábel- vagy országos csatorna felkarolná, ami manapság ünnepi kiadásként tartunk számon. (Azaz 50 sorozatból 1-et jó esetben.)

Kommentáld!

Hivatalosan törölve az ABC-trió

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 16, 10:25-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

November 23-án számoltunk be arról, hogy az ABC nem kér be újabb epizódot a Dirty Sexy Money-ból, a Pushing Daisies-ből és az Eli Stone-ból sem erre az idényre. Szomorúak voltunk a hír hallatán, hiszen három nagy kedvencről van szó, de a remény hall meg utoljára. Bizony hogy a remény, mivel annak esély még megvan, hogy talán esetleg berendelik a következő évadot. Zajlik a TCA-sajtóturné, jönnek a friss információk. Sajnos ez a hír is köztük volt. Az ABC hivatalosan is bejelentette mindhárom sorozatának a törlését. (Bassza meg, miért pont ők. Tényleg, ez a trió nagyon közel állt a szívünkhöz. Fuck ABC.)

Hogyan tovább? Hát a csatornán már biztosan nem fog folytatódni. Még fenn áll annak esélye, hogy valamelyik kábelcsatorna megveszi a jogokat tőlük és a folytatja őket, de mi ebben már egyáltalán nem hiszünk. (Hol ott a Friday Night Lights-nál bejött, de a Swingtown-nál meg nem. Utóbbinál a Bravo lett volna az új otthon, azonban a gazdasági válság vagy valami másik tényező miatt, lehet hogy csak fake infó volt, meghiúsult.) És mikor lesz látható a folytatás, merthogy most Lost-ismétlés megy szerda?. Nyáron fogja leadni, uborkaszezonban a hátramaradt epizódokat. Tripla kicseszés, hiszen két-három részekről van szó maximum.

1 Hozzászólás

Swingtown: Hivatalosan is törölve

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 15, 10:41-kor a(z) Canceled/Ended: 2008/09,Hírek témába.

Folytatódik a TCA-sajtóturné. Tegnap részletesebben a Fox-ról számoltunk be, míg ma a CBS van soron. (Róla is külön hírmorzsák érkeznek estefelé. Előbbre nem tudom ígérni, sajnos.) Több jó hír mellett, pár olyan tényre is kitértek, amely az elmúlt hetekben, hónapokban eléggé elködösítette egyes sorozataik helyzetét. A Swingtown ezennel hivatalosan is megkapta a törlést. Igazából a befejezést, hiszen a második évadjának berendelésétől fosztották meg, ami számunkra lehangoló, mert tess-nek bejövős volt.

Valójában a hivatalos megerősítésre vártunk, mert ha valaki ennyi idei húzza el, akkor abból sok jó nem sülhet ki. Volt arról szó, hogy esetleg felkarolja a BRAVO és átviszi kábelre a folytatást, de mi sem hittük a csodában. (Természetesen, a Friday Night Lights-os módszer se lett volna annyira elfuserált.) Mindesettre a rajongók utótisztelet gyanánt benevezhetnek az első évad DVD-jére, ami már kapható.

Tess szimplán átlagon alulinak értékelte a pilot-részt, viszont a folytatás egyre jobban megtetszett neki. Szereplésére sem lehetett panaszkodni, hiszen míg nem cserélt helyet a Flashpoint-tal: tündöklött a csütörtöki pangásban, viszont a péntekiben koránt sem tudott jobbat produkálni. Nyári soroznak tökéletes lett volna. Kíváncsi leszek, mit fog hozni az uborkaszezonra, mert így, hogy a Flashpoint midseason-re került, valamint a Swingtown törlésre, hirtelen csak visszatérő reality-k jutnak az eszembe, de favorit egy sem.

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats