Primeval – 1.03 – Episode 3.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 25, 14:39-kor a(z) Primeval témába.

primeval_103.jpg
Premier:
2007/02/24
Írta: Adrian Hodges
Rendezte: Cilla Ware

Újabb áldozata lesz az anomáliának. A helyszín most egy uszoda. Cutter véleménye szerint, az anomália nemcsak különböző időkben nyílik meg, hanem különböző helyeken is, így nem jelent számára gondot a mozgás. Ennek felderítése a helyi víztározóig vezet. Míg a fiúk megbizonyosodnak ott létéről, addig Claudiáék megtudják, hogy Helen állhat a háttértben…

Megjegyzés: Harmadik rész hozta, amit az előző kettő. Mindegyik rész végén van egy előzetes, hogy mi várható a következőben. Na mármost, ebben az a poén: ezt annyira jól összetudják vágni, hogy ebből megjön az ember kedve a folytatáshoz, bár milyen szar volt az előző. Ezt még mindig nem sikerült meghazudtolniuk. Gratulálok is ezért. Másrészről a történések, most egy jó szálat – Helen szálát – közelítettek meg. Harmadrészt, kezdenek pofásodni az őslények.

A csapat tehát van, a belügy meg mindent titkol. Láttuk milyen hosszú volt az az őslény, és láttuk mekkora volt a medence. Szerintem, kicsit elszámolták magukat, mert ez több mint vicces volt. Abby pofára esett. Stephen, meg nem emlékszik semmire, csak részlegesen. Conor meg csak hajt. A végére ebből még csók lesz. Helen szála számomra kicsit – hogy is mondjam – gázos volt. Ahhoz képest, hogy férj és feleségről van szó, koránt sem viselkedtek úgy. Előbbi részéről még érthető, hiszen válaszokat akar.

Amint észrevehettük, minden részben egy újabb kor szülöttjeivel állnak szemben, de emellett tartogatnak más finomságot is? …mert ez így túlságosan unalmas lesz pár részen belül. Szerencsére ebből a részből kimaradt az idegesítő, oda nem illő rockzene.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Primeval – 1.02 – Episode 2.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 24, 13:09-kor a(z) Primeval témába.

primavel_102.jpg
Premier:
2007/02/17
Írta: Adrian Hodges
Rendezte: Cilla Ware

A hiedelem az elmúlt eset óta a netre szállt. Több fórum kiemelt témái között Connor megtalál egy újabb anomália helyszínt. Egyedül, viszont nem akar menni, ezért magával viszi Abby-t. A hely léte, közben eljut Cutter fülében is, mivel egy különös haláleset történik a helyi metroban, ahol egy rovarirtót csípett meg valami különös lény…

Megjegyzés: Ha már hazánkban lement a komplett első évad, ezért úgy döntöttem, rávetem magam. Nem, mint ha még nem kezdtem volna bele ezer meg egy sorozatba, vagy nem lenne Lost-ból lemaradásom, de kíváncsivá tett. Ezzel egy időben még a második évad premierje is lepörgött odakinn. Harmadik évad már zsebben, szóval minden mellette szól. A nosztalgia kedvéért, persze nem egyből a sűrűjébe vetettem magam, mivel meglestem újra – immáron harmadszorra – a pilot részt. Újat nem mondott, de nézhető mindenképp.

Miben volt más a Pilottól? – Kezdeném ott, hogy már egy évet, minimum, érlelődött bennem a történet. Sőt a magyarhangok nagyon el lettek találva. Persze, már a fene sem emlékszik az eredetire, össz-vissz az idegesítő rockzenére, ami úgy nem illik bele a képbe, mint annak a rendje.

Folytatódott a történet. Kezd kerek lenni. Valami gond történt a tér-idősíkkel. Különböző helyeken tűnik fel a synpsis, vagy magyarán anomália. Ezt a rejtélyt tovább mélyíti Hellen Cutter eltűnése, felbukkanása. És itt van a sok kérdés, nem annyi, mint egy Lost-nál, de van bőven. Két szóval, adott minden! Már csak meg kell fejteni a lényegét, hogy mi okozza ezt az egészet a belügyesek segítségével. Há-há-há. Teljesen poénos. Szereplőkről csak annyit: Connor nagyon állat volt, Abby-t meg imádjuk, még ha Stephen nem.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Primeval – 1.01 – Synopsis

 
Beküldte: tess 2007 February 23, 13:20-kor a(z) Pilot,Primeval témába.

primeval_101.jpg
Premier: 2007/2/10
Írta: Adrian Hodges
Rendezte: Cilla Ware

A Dean Forestben elég érdekes dolgok történnek, melyek sorra keltik fel az oda látogatók figyelmét. Nick Cutter zoológus is így kerül a vidékre társaival együtt, ahol fura nyomokra bukkannak. Egy helyi kisfiú ugyanis egy dinót nevelget odahaza, ami persze vonza a többieket is. Mint kiderül az erdőben egy furcsa kapú van, amin keresztül az őslények oda vissza közlekedhetnek. Cutter át is kell az átjáron, de ekkor megdöbbentő dolgokat tapasztal. Megtalálja Helen Cutter fényképeit, de mielőtt még a nő nyomába eredhetne az átjáró bezáródik…

Megjegyzés:
Elég érdekes egy Pilot volt, bár nem nagyon lepődtem meg, hisz angol csemegéről van szó. A sorozat várhatóan 6 részes lesz, szóval gyorsan ki fog derülni elég sok minden. Az egész sorozatot leginkább az amcsi The Lost World-höz tudnám hasonlítani, amiről ugye virít a B kategória. Sajna ez jelen esetben is áll, igaz itt nem a történetet illetően. A látvány világ az ami kissé gyérre sikeredett. Bátran mondhatom, hogy meg sem közelíti Spielberg Jurassic Park-ját, de még a Sliders dinós részeit sem. Vagy mégis? Kissé nevetséges a mozgás és a látvány, de kis idő elteltével egészen szórakoztató lesz az egész. Abszurd ugyan, de szórakoztató. Ha jobban belegondolunk a Doctor Who is hasonló szinten mozog, de mégis sikeres. Egyszerűen annyi az egésznek a nyitánya, hogy át kell szellemülni erre a műfajra.
A gyér látványt persze elég sok minden feledteti velünk, melyek közül talán a zene a legdominánsabb. Ezen sem lepődtem meg túlzottan, hisz az angolok elég rendesen értenek a zenéhez. Ellenben nagy meglepetésemre kezd alakulni az eyecandy vonulat. A kis csaj a dinóval elég szexi, de azért még nem egy Las Vegas szintű bige. Mindenesetre jó látni a fejlődést ezen a téren is.
Az első évad valamikor március végén ér majd véget, szóval akkor visszatérünk rá, hisz ezt a sorozatot egyértelműen darálni kell. Ugyanis ha nincs meg a kellő mértékű átszellemülés, akkor könnyedén cancel lehet bárki számára. Jah és mégvalami! Nem kell elkapkodni a darálást sem, hisz a tavasszal várhatóan jön a dvd megjelenés is.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Primeval-promo

 
Beküldte: Kanyecc 2007 February 21, 15:37-kor a(z) Pilot,Primeval témába.

Első pár perc odaütős! Azt hittem, hogy abba hagyom, de aztán nem, mert akkor hogy lehetne az ember igazi guru! Olyant se mindennap látni sorozatban, hogy egy csajt egy dinoféle hüllő üldöz egy bevásárlóközpont-parkolójában! Ettől még nem is rettentem el, de attól, ahogy az a szerencsétlen állat mozgott… No ne fikázzunk, azt inkább későbbre tartogatom!

primeval1.jpg

Első látásra, annyira mégsem volt rémes, mint azt előzőekben írtam! Képzeljünk el egy olyan világot, melyben a Stargate és a Surface találkozik! Na ebből lesz kb. a Primeval. A csillagkapu beütés az átjáróra utalna, míg a Surface arra kis, repülő hüllőre, mely a kis csákónál volt! Hasonlóan nézett ki, mint a Mélység fantomjában! Itt is fürge volt, viszont itt még repülni is tud! :D

Pozitívum a zene! Hát igen a Snow Patrol gondolok itt. Még volt egy másik ismerős is, de nem akarok nagy marhaságot mondani, mert még kiosztatok, vagy kiröhögtök! Viszont a dinok mozgása valami förtelem! Na, jó annyire nem rémes a helyzet, de megközelíti azt! A T-Rex kissé érdekesen futott. De számomra a legnagyobb poén az volt, mikor a végén a dinó neki ment a kocsinak és az, ez által keletkezett fájdalom kifektette! Hát majdnem röhögtem ezen a zseniális fantázián!

A jövőt illetően nem áll olyan rosszul a szénája, hiszen hat rész be van rendelve! Az pedig első hallásra nem is olyan rossz. Jah és azt se feledjük, hogy egy angol sorozatról van szó! Na, akkor egy újabb pozitívum, hiszen egy kis költségvetésű sorozatról van szó! És végezetül már csak azzal zárnám, hogy Mélység fantomja rajongóknak kötelező!

A tovább mögött egy trailert rejtettem, olyan kedv csinálónak!

Tovább…

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

free web stats