The Black Donellys – 1.03 – The World Will Break Your Heart

 
Beküldte: tess 2007 April 2, 22:42-kor a(z) The Black Donnellys témába.

blackdonnelys.jpg
Premier:
207/3/12
Írta: N/A
Rendezte: Deran Sarafian

Heuy temetése egyre közelebb van, de a testvérek még így sem nyugodhatnak meg. A bandavezér testvére Dokey ugyanis mindent megtesz, hogy rájöjjön mi is történt azon a bizonyos estén. A helyzet csak továb súlyosbodik, amikor véletlenül eljár Jimmy szája részegen. Tommy persze próbál mentegetőzni, de nem sok sikerel. A feszültség a halotti toron hág a tetőfokára, hisz az egész ceremónia Donnelyék kocsmájában van. Eközben az alaksorban Donkey egyre közeleb kerül az igazsághoz…

Megjegyzés:
Nem rossz, nem rossz, de kissé unalmas! Tommy már kezd a rossz útra térni, de még mindig gyerek cipőben lépdel a sorozat.Olyan mintha nem akarnának belemeni semmi komolyabb történetbe hátha bekapnak egy cancelt. Ez persze nem azt jelenti, hogy szar a történet, csak kissé döcögös. Itt arra gondolok, hogy egy részen keresztül tűnteték el a gyilkosság nyomait, most meg egy részen keresztül ment a temetés. Mi lesz a következő részben? Egy kis dinamikát emberek, nem hiszem hogy olyan sokat kérnék!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

The Black Donnellys – 1.02 – A Stone of the Heart

 
Beküldte: tess 2007 March 11, 18:00-kor a(z) The Black Donnellys témába.

theblackdonellys_102.jpg
Premier:
2007/3/5
Írta: Kim Clements, Paul Haggis
Rendezte: Paul Haggis

Tommy és Kevin próbálják eltűntetni a nyomokat a gyilkosság után, de ez nem megy valami könnyen. Köszönhetően többek közt annak is, hogy Jimmy nem takarította el Luie hulláját. Közben az írek és az olaszok is a tetteseket keresik, de szerencsére Tommy ügyesen lavírozik a két banda közt. Nem úgy mint a magánéletében! Végre összejön neki Jenny-vel egy éjszaka, de ahogy lenni szokott másnap hirtelen minden megváltozik…

Megjegyzés: A történet egy az egyben a Pilot folytatása csak sajna a színvonal a Pilotban maradt. A nyomok eltűntetése egy egész részen keresztül kissé sok! Persze vannak mögöttes történések is, de ezek is inkább csak azt szolgálják, hogy ne aludjunk el közben. Összességében viszont szükségszerű volt a rész, hisz ha valami igazán jót akarunk látni, akkor szükséges a megfelelő felépítés. Mindenesetre sajnáltam a végét, nem volt semmi katartikus érzésem, pedig reménykedtem végig.
Ellenben volt pár érdekes szál, ami motívál a folytatásra. Ilyen pl.: Jonny Ice Cream karaktere vagy a női szereplők odaadó önfeláldozása a nyomok eltűntetésére.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Amikor megvesznek kilóra – The Black Donnellys

 
Beküldte: tess 2007 March 8, 20:48-kor a(z) Pilot,The Black Donnellys témába.

Kevés alkalom van az életben amikor azt tudom mondani, hogy kilóra megvesznek. Általában ezt a kijelentésemet elég gyakran el is kapkodom, de idővel mindig rájövök, hogy megint csak egy hangzatos Pilotnak lettem az áldozata. Idővel aztán szépen lassan kifinomult a 6. érzékem e téren, így már egyre ritkábban mondhatom el, hogy bucira vették fejem.
Nos év elején még cseppet sem gondoltam, hogy pont a The Black Donnellys lesz az a sorozat, ami úgy isten igazából a falnak szegez. A Friday Night Lights már a promó alapján tiszta sor volt, ellenben a Donnelly tesók…
Annó amikor még napvilágot látott a Pre-Aired Pilot még arra sem méltattam, hogy megnézzem, révén a mindenhatót az ember ne a mid-season süllyesztőjében keresse. Aztán kiderült hogy tévedtem, hatalmasat tévedtem…
theblackdonellys_promo1.jpg
Premier: 2007/2/26
Írta:
Rendezte:

A történetet már Kanyecc leírta vázlatosan, szóval ezzel most nem bíbelődnék.

Megjegyzés: Sajna elolvastam Kanyecc kritikáját, így nem nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a sorozatba. Ez mondjuk nem is csoda, hisz ha létezik döcögősen induló sorozat akkor az a The Black Donnellys.
Nem elég, hogy amolyan flashback az egész eléje, de még kommentár is volt elcsépelt poénokkal, szóval oltári ciki. Legalábbis eddig a részig!
Bár ha jobban belegondolok bizonyos szintén szükség volt erre a kis felfuttatós részre, hisz a történet a vége ide kanyarodik vissza, szóval keretben van vagy minek hívja ezt a szakzsargon. A másik fontos momentum pedig a karakterek teljes mérvű megismertetése. Hála a tökéletes szereplő vállogatásnak a gyermekkori arcokat egyből fel lehet ismerni a felnőttkori jelenetekben.

Ezt leszámítva aztán semmi extra megint egy jó darabig. Néha néha feltűnik pár viccesebb jelenet és néhány igazán eltalált zene, de ezt leszámítva semmi.
Na jó a semmi azért túlzás, hisz ha burkoltan is, de a szemünk előtt egy zseniális jellemfejlődés bontakozik ki, mely igazán csak a finálét követően érthetünk meg.

Na de ne menjünk ennyire előre, hisz a fináléig roppant kemény az út. Igen kemény és ezt itt nem éppenséggel a klissés megoldásokra mondom. Sőt tovább megyek, lehet e egyáltalán az őszinte testvéri szeretet klisének nevezni? Tommy végig próbálja megmenteni züllödt testvéreit, de a végén maga esik saját csapdájába. Na ha ezt valaki klisének hívja, akkor lelövöm!
A nevetségesen nyámnyila arc és a magába roskadt érzelmek uralják az egész jellemét, ami olyannyira sikeresen fentartott álarc, hogy egy az egyben esszük, mint kacsa a nokedlit. Zseniális! Mondjuk ahhoz, hogy a zsenialitás eljusson a végkifejletig kell egy brutálisan agyonvert testvér, ami még számomra is meglehetősen sokkoló volt. Tudjátok az az igazán sokkoló, amit látsz, de mégsem akarsz átélni. Na kb ez is ilyen volt. No persze egy kis klisé szerű árulás azért beficcen, hogy rontsa az átlagot, de utána amit kapunk az egy életre szól.

Nehéz erről nem spoileresen írni, így nem is erőltetetm, hisz ahogy Kanyecc mondotta EZT LÁTNI KELL! Ugye emlékeztek, hogy fikáztam még az elején a kommentárt, na ez most itt mindent helyre rak, csak úgy mint a totálisan eltalált zene, amit a Snow Patrol szolgáltat. A kép a hangzással és a kommentárral egyszerűen üt és kész. Aki nem hisz azt meg én ütöm :P

Most gondolom sokan mondják magukban, hogy volt hasonlóra példa a filmtörténelemben, szóval mi ebben a pláne. Holnapra úgy is elmúlik az egész hatása. Hát szerintem meg nem! Ahogyan kijön Tommy a házból egy egészen más embert kapunk. Más a tartása, más a stilusa és mindez a szemünk elé vetíti a borús jövőt, ami még sok szörnyűséget okoz.

Összeségében a The Black Donnellys egy frankón összerakott maffia-dráma lehet, ami egyből bele is csap a lecsóba. Nem kell azon ülnünk heteket, hogy mikor lesz már valami fordulat, hisz az már rég megtört…

This entry has a rating of 5

2 Hozzászólás

The Black Donnellys – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 March 6, 15:27-kor a(z) Pilot,The Black Donnellys témába.

Mielőtt még belekezdenék a sorozatismertetésének és kivesézésének, annyit hadd említsek meg, hogy nem egy hétköznapi sorozatról van szó! Azt hittem az elején, majd végig fogom ülni és azt mondom: Elb*sztam 42 percet az életemből! Hát nem így lett…

42307.jpg

Történet: A történet a sitten kezdődik – már jól indul. A zsaruk épp az egyik Donnelly fivért faggatják egy hullát illetően. In Medias res kezdés, hiszen ezt követően tudjuk meg ki is került a sitre és miért is. A sztori egy kis anyagi helyzettel kezdődik, mivel az egyik fivérnek tartozása van a helyi fejes Sal-nak, ami az idő során eléggé magasra emelkedett – pontosan 5.000 dollárra! Neki látnak egy kis illegális bizniszbe, amiből pénzt kereshetnének, ám szerencsétlenségükre a sikeres rablást követően, elvesztik a szállítmányt. Ezt követi a váltságdíjas emberrablás! Itt is lesznek problémák. És miután az egyik tesót jól helyben is hagyják eljő a leszámolás ideje…

Kritika: A történt nagy távlatokban erről szólna. A végét nem részleteztem annyira, mert látni kell inkább. Ami igazán megfogott a sorozatban, az a szín és fényhatás valamit a zene. Több jelent játszódott a fogadóban. Amint majd megfigyelhetitek a sötét, ám olyan Most Wanted stílusú színek az uralkodóak. A zenék is gondosan ki lettek válogatva. Mint a témához, mint a környezethez nagyon jól kapcsolódik az ír-, kelta alternatív zene. Sőt még a humor jeleit is megtalálhatjuk benne: itt a kihallgatásra gondolok. Először szüli napi zsúr, aztán meg halotti tor. A groteszk is szép számmal helyet kap. Na és a vége sem semmi. Akár, mint a Lost. Csavarral ellátott: lásd utolsó 3 perc.

Összességében nagyon megtetszett! Negatívumnak talán annyit mondanék, hogy a közepén el lehet bólintani, de a vége majd kárpótol mindenért.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

free web stats