HBO újoncok (1) – Eastbound and Down

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 31, 19:36-kor a(z) Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.

Műfaj: Egykamerás szitkom.

Készítők: Adam McKay (Saturday Night Live), Ben Best, Chris Henchy (Entourage), Danny McBride, Jody Hill, Will Ferrell (Saturday Night Live).

Szereplők: Andrew Daly (The Life & Times of Tim), Danny McBride, John Hawkes (Taken), Katy Mixon.

Stúdiók: Gary Sanchez Productions.

Sztori: Főhősünkre rászolgálna egy alapos fejmosás, mert nagyon el van szállva magától. Főleg miután egyik baseball-meccsén olyant dob, hogy egy állam megjegyzi a nevét, belőle meg sztár lesz. Ekkor „szalad el” még jobban a ló alóla. De mint szokott lenni, az ilyen semmistelen, „egyszer volt szerencséje, többször se lesz” emberként hírneve sárba tipródik neki, meg vissza kell ereszkedni az élők sorába, ahol a legtöbben nagypofája miatt utálják.

Premierje: 2009. február 15-án 22:30-tól. (Első ízben 6 epizódot rendeltek be belőle.)

Véleményünk: Próbáltam eléggé nyersen fogalmazni az alapkoncepcióját illetően, mert ezek az apró részletek még durvábban, szókimondóbban jelennek meg benne. Honnan tudom? Unaired pilotja még nyáron került ki, amit a napokban néztem meg. (Jön a kritika róla.) TCA-sajtóturnékor semmi információnk se volt róla, azonban mára meglett a premier időpontja, amit lássatok a róla szóló bekezdésben.

Nekem bejött. Hozta a megszokott kábeles stílusát. Főleg amikor megláttam, hogy egyből két Saturday Night Live-os emberke is feltűnik a készítők sorában… na akkor hogy hol van az a kiszivárgott rész. A szereplőgárdával már koránt sem vagyok annyira megelégedve. Annyi baj legyen. Érdekes-érdekes, taplóság forever! Csekkoljátok meg Ti is!

Tovább…

Kommentáld!

Showtime újoncok (1) – United States of Tara

 
Beküldte: Kanyecc 2009 January 4, 11:25-kor a(z) Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.


Műfaj: Egykamerás szitkom.

Készítők: Alexa Junge (Friends. Big Love), Craig Gillespie, Darryl Frank (Las Vegas), Diablo Cody, Justin Falvey (Las Vegas), Steve Spielberg (Taken. SeaQuest DSV).

Szereplők: Brie Larson, John Corbett (Szex and the City), Keir Gilchrist (The Winner), Toni Collette.

Stúdiók: DreamWorks Television.

Sztori: A sorozat egy olyan nőről és családjáról fog szólni, aki többszörös személyiségzavarban szenved. Tehát testében lakik egy sor olyan lélek, melyet ki sem néznék belőle. A skála elég széles, mert a rocker csajtól kezdve, a laza lányig mindent kaphatunk belőle. Az egyes hatások következtében változik meg jelleme, általában a legelképzelhetetlenebbé, azaz amire egyáltalán nem számítanánk.

Premierje: 2009. január 18-án 22:00-tól. (Első ízben 12 epizódot rendeltek be belőle.)

Véleményünk: Az alapötlete Steven Spielberg fejéből pattant ki, aki már vagy egy évtizede nem foglalkozott sorozatokkal. Éppen itt az ideje visszaállnia a szakmába, mert szerintünk az idén a kábelsorozatok se remekelnek. Az írók között feltűnik Diablo Cody neve, aki a sztriptíztáncosnőből vált forgatókönyvíró hölgy volna. (Nyersen megfogalmazva.) Mi szól mellette? Hát amit most felsoroltam, de igazából a sztorija se kutya. Amolyan Jekyll-Hide-feeling ütött be hírtelen, bár ott csak két személyiségről van szó. Kíváncsi vagyok rá, mert ha Spielberg lát benne jövőt, akkor felesleges a szócsépelés. Egyébként is pilot epizódja megleshető, napokban írtam. Én amondó vagyok, hogy folytatásos lesz. Elhalálozási százaléka csekély. Sok sikert neki.

Tovább…

Kommentáld!

Lifetime újoncok (1) – Rita Rocks

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 21, 12:00-kor a(z) Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.


Műfaj: Többkamerás szitkom

Készítők: Franco E. Bario, Jeffrey Hodes (According to Jim, The Nanny), Jim Berg, Nastaran Dibai (According to Jim), Stan Zimmerman (Gilmore Girls).

Szereplők: Ian Gomez (Felicity), Kelly Gould (Lucky Louie), Natalie Dreyfuss, Nicole Sullivan (The Kings of Queens, Raines, Scrubs), Raviv Ullman, Richard Ruccolo, Tisha Campbell Martin (All of US).

Stúdiók: Media Rights Capital.

Premier: Október 20-án, hétfő 20:30

Berendelve: 13+7 epizód.

Plusz dolgok: Promo képek.

Sztori: Alapkoncepciója egy anyukáról szól, aki megunja az egyhangú, szürke hétköznapokat. Kicsit magába néz, és miután kiderül miben szenvedett hiányt az elmúlt húszon akárhány évben, megvalósítja álmát, ami nem más, mint egy garázszenekar, akinek az egyik frontembere lesz kislányával az élen.

Véleményünk szerint: Szintén már veteránnak számít a sorozat, mivel a Lifetime annyira elégedett volt vele, hogy berendelt a 13 epizód mellé még plusz 7-et, ami januárban érkezik. Első hallásra annyira rosszul nem hangzik, csak kíméljenek bennünket a sok rikácsolástól, bár elnézve a promo képeket: Ez teljesen más stílusban lett összetéve, mint a hasonló témájúak. Két According to Jim készítő biztosan gondoskodni fog a jókedvről, ahogyan Nicole Sullivan. (Főként a Raines-ből lehet többünknek ismert.)

Kommentáld!

TNT újoncok (2) – Leverage

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 20, 20:14-kor a(z) Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.


Műfaj: Dráma

Készítők: Chris Downey (The King of Queens), Dean Devlin (The Librarian: The Curse of the Judas Chalice), John Rogers.

Szereplők: Aldis Hodge (Friday Night Lights), Beth Riesgraf, Christian Kane (Close to Home), Gina Bellman (Jekyll, Coupling), Timothy Hutton (Kidnapped).

Stúdiók: Electric Entertainment.

Premier: December 7-én, hétfő 22:00

Berendelve: 13 epizód.

Plusz dolgok: előzetesek, unaired pilot kritka.

Sztori: A sztorinak valami olyasmit kell elképzelni, hogy egy ízig-vérig becsületes palit felkérnek a tökéletes rablásra, amihez társakat is kap. Tudjátok a tipikus karaktereket, akik az adott témában nagyon otthon mozognak. Lesz itt nagyszájú feka, amolyan izomagy fehér, eyecandy tornászlány és persze a tökéletes nő mindenre. – tess kritikájából kivágva.

Véleményünk szerint: Kiszivárgott a pilot epizódja, sőt már a premierje is megvolt és jelenpillanatban a negyedik rész érkezik jövő héten, de nekem most csak egy utó-Upfrontra van időm. Szeretem a rablós sorozatok, ezért volt a kedvencem a 2005/06-os idény, ahol több is érkezett belőle, mind emberrablós, mind bankrablós. Készítők sorában semmi ismert egyén, legalábbis nekem; azonban a szereplők között annál inkább, hiszen ott van Aldis Hodge. Majd meglesem, addig mehet a kitárgyalás ide. (Ha engem kérdeztek, akkor lehet belőle bármi, akár folytatás is.)

Kommentáld!

TNT újoncok (1) – Trust Me (a.k.a Truth in Advertising)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 20, 19:14-kor a(z) Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.


Műfaj: Dráma

Készítők: Greer Shephard (Nip/Tuck, State of Mind, The Closer), Hunt Baldwin (The Closer), John Coveny (The closer), Michael M. Robin (Nip/Tuck, State of Mind, The Closer).

Szereplők: Eric McCormack (Will & Grace), Geoffrey Arend, Griffin Dunne, Mike Damus, Monica Potter (Boston Legal), Sarah Clarke (24), Tom Cavanagh (Eli Stone, Scrubs, Love Monkey, ED).

Stúdiók: The Shephard-Robin Company, Warner Horizon Television.

Premier: Január 26-án, hétfő 22:00

Berendelve: 13 epizód.

Sztori: A sorozat középpontjában egy reklámügynökség és annak hétköznapjai állnak. Többet nagyon sehol sem írtak róla, gondolom valami Mad Men feeling-re kell magunk elé képzelni, csak éppen a mai világszemléletben.

Véleményünk szerint: Több okból is ígéretes sorozatnak tűnik. Elsőként a készítők sorában megbúvó The Closer-alkotók miatt, akik közül néhányan a Nip/Tuck-ban is tevékenykedtek/tevékenykednek. Másrészről a szereplők között ott találjuk Eric McCormack-et, aki a Will & Grace-ben alakított maradandót. Azóta lényegében főszerepje sorozatokban nem is volt. Szintén kiemelném a sorból Tom Cavanagh, azaz ED-et. (A Tv2 többször műsorára bocsátotta az azonos „nevű”, 2000-es NBC-s újoncot.) Itt a lehetőség mindkettőjüknek a visszatéréshez, mert már ideje lenne, abba egyetérthetünk.

5 Hozzászólás

A&E újoncok (1) – The Beast

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 20, 16:48-kor a(z) Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.

Műfaj: Dráma

Készítők: Allan Loeb (New Amsterdam), Cory Concoff, John Romano, Michael Dinner (Kidnapped), Steven Pearl (New Amsterdam), Vincent Angell (The Shield), William Rotko.

Szereplők: Brette Taylor (Rescue Me), Larry Gilliard (The Wire), Lindsay Pulsipher, Patrick Swayze, Travis Fimmel (Tarzan).

Stúdiók: Fuel Filmworks, Scarlet Fire Productions, Sony Pictures Televisio.

Premier: Január 15-én, csütörtök 22:00

Berendelve: 13 epizód.

Sztori: A sorozat középpontjában Charles Barker áll (Patrick Swayze), aki egy veterán FBI-os ügynököt fog alakítani. Neki lesz a feladata, hogy egy sor újoncot kiképezzen a legrafináltabb ügyek megoldására. A csavar most sem maradhat el, mivel a Belső Ellenőrzés állandóan a nyakukon lesz. (Egyelőre nem árulták el az okokat, de gondolom ez fogja adni a háttérben megbúvó vezérszálat.)

Véleményünk szerint: Szerintem lehetne mit csiszolni a cselekményen, mivel első hallásra nem ejtett padlóra. A készítők sorában feltűnő két New Amsterdam-os csóka, már most felkeltette a figyelmem, ahogyan Michael Dinner. A szereplők között sokat nem ismerhetünk, de ez adja az egész varázsát, ha sikerült, akkor bizony leszerződések sorát fogják megkapni. Egy másik kérdés, hogy az A&E miképpen fogja a színvonalat emelni, ha netán a mércét se súrolná. Látatlanban biztos tovább jutó, ahogyan volt a The Cleaner is.

1 Hozzászólás

Új reality-k érkeznek az MTV Network-re

 
Beküldte: Kanyecc 2008 December 18, 20:42-kor a(z) Hírek,Upfront 2008: Kábelcsatornák témába.

Az MTV: Network nagy átalakuláson fog át menni, mivel a tervek szerint: videoklipet nem fog sugározni a csatorna. Számomra teljesen ledöbbentő tény volt mindez, hiszen általános iskoláskoromban – amikor vettünk magunknak egy parabolát – állandó jelleggel az MTV-t, a Viva-t és kettőjük testvércsatornái között szörföztünk. Ezzel ellentétben, most a vezetőség inkább más struktúrát akar kidolgozni.

Ennek elő híre a reality-k és egyéb más műsorok megjelenése volt. A jövő esztendőre – azaz 2009-re – nyolc új reality koncepciót rendelt be, melyből rendes évad várható. Vegyük át egyesével, mik ezek és ki(k)nek a nevéhez fog fűződni:

  • Nitro Circus: A sorozat lényegében egy Jackass koppintás lesz, csak lightosabb kiadásban. Kaszkadőrtrükköket láthatunk benne. A műsorban szerepelni fog Johnny Knoxville és Jeff Tremaine, akik a Jackass által váltak híressé. A középpontban egy motocross-versenyző, Travis Pastrama áll.
  • The CollegeHumor Show: A CollogeHumor egy olyan népszerű külföldi videómegosztó-portál, ahova az emberek ballépéseiket tölthetik fel. Végül is a marhaságok, az állatságok, a lehetetlen megmutatására orientált. Az MTV a nézőket elviszi a kulisszák mögé. Betekinthetnek a mindennapjába, ami egyáltalán nem annyira egyszerű, mint sokan hinnénk.
  • Rob Dyrdek’s Fanatasy Factory: Egy olyan reality lesz, mely a nézőket elkalauzolja „Rob & Big” gördeszka paradicsomába.
  • College Life: Ezt nevezzük ingyen munkának és pénznek. A reality középpontjában a Wisconsini Egyetemre érkező gólyák, azaz első éves hallgatók állnak. Varázsa abban rejlik, hogy nem forgatócsoportok forgatják mindennapi életüket, hanem mindezt saját maguk rögzítik, amit később tovább küldenek a csatornához.
  • How’s Your News?: Alapul Arthur Brandford rövidfilmsorozata szolgál, melyet lényegében a készítők tovább visznek. Akkoriban az utca emberével készítettek interjúkat, most a riporterek csapata egy busszal szeli át Amerikát.
  • Daddy’s Girl: A sorozat elődje a Run’s House volt. Nem véletlenül, hiszen ez a családfő, Rev Run hétköznapját követte nyomon, míg – durván kifejezve – a „spinoff” két lányáét, Vanessáét és Angeláét.
  • The Girls of Hedsor Hall: A legérdemlegesebb reality az összes közül. Az alapkoncepciója arról szólna, hogy fogjunk néhány partilányt – értsd: pia, esetleg drog, de tanulás az nuku – és írasd be őket a legelitebb iskolába. Aki a legjobban tud alkalmazkodni a teljesen eltérő környezethez, az 100 ezer dollárt nyer. Ötletgazda: Donald Trump.
  • Címnélküli projekt: Egy művészeti általános iskola előadásait mutatja be.

Kommentáld!

free web stats