Raines – 1.07 – Closure

 
Beküldte: tess 2007 May 11, 1:10-kor a(z) Raines témába.

raines_107.jpg
Premier:
2007/4/27
Írta: David Andron
Rendezte: Guy Ferland

Raines ex-neje felbukkan és arra kéri a nyomozót, hogy göngyölítse fel a férje repülőgép balesetének az ügyét. Raines jó nyomozóhoz híven bele is veti magát a sűrűjébe, de nem talál semmit. Kénytelen rájönni, hogy saját akarata hátráltaja, hisz mi van akkor, ha nem Sarah férje volt a célpont…

Megjegyzés: Az igazat megvallva nem ezt vártam a finálétól. Sajnos azt kell mondanom a sorozat nem lett befejezve, mitőbb még egy gagyi cliffhangert sem kaptunk. Sajnos! Ez egy szimpla nyomozás volt a sorozat mindennemű előnye nélkül. Nem volt agyturkász néni, nem volt nyomott hangulat és nem volt téboly sem. Annyiból dícséret illeti a készítőket, hogy Raines már a döglött nyulat is látja lassan, szóval tutira be fog golyózni, de sajna nem a fináléban.
Ez egy lightos nyomozás volt, egy olyan amire bármelyik sorozat képes. A sima szürkeségből egyedül Jeff Goldblum alakítása emelte ki és talán a záró képsosrok. Talán!
Mindenesetre én sajnálnám, ha nem rendelnék be a 2. évadot, de legalább nincs cliffhanger, ami az örök időkig idegesítene.

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

Raines – 1.06 – Inner Child

 
Beküldte: tess 2007 May 9, 23:30-kor a(z) Raines témába.

raines_106.jpg
Premier: 2007/4/20
Írta: Josh Singer
Rendezte: Felix Enriquez Alcala

Egy tíz éves lány holttestére bukkanak a parton. Az eset elég rendesen kizökkenti Rainest a megszokott ritmusából, aminek hála kezd szép lassan begolyózni. A helyzet csak tovább romlik, amikor megtalálja a feltételezett gyilkos hullájat, aki szinten megjelenik a tudatában…

Megjegyzés: Hát ezt nevezem én jóslatnak emberek! Ha kissé nagyképű akarok lenni, akkor azt mondom, hogy ilyen egy igazi Guru. Raines elég rendesen bekattant és ez már kezd a munkája rovására is menni. A kis lányt egyszerűen nem tudja kiverni a fejéből, így szinte mindenhol szembesülnie kell a róla képzelt vizióival. A helyzett akkor durvul csak el igazán, amikor a gyilkos huillája is beáll a sorba. Mostantól már minden hulla megelevenedik? A viziók továbbra is morbid humorral keverednek, de valahogy nincs ínyére az embernek, hogy mosolyogjon rajtuk. Sokkal inkább leülteti az embert a látottak és befordul. Pont mint Raines! Kezdi érezni, hogy hamarosan mindennek vége, ha nem tesz valamit, de mi van ha akkor is vége? Akárhogy is lesz a finálé, reméljük Raines becsavarodik! Higgyétek el ez határozottan jót tesz neki, de most komolyan!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Raines – 1.05 – The Fifth Step

 
Beküldte: tess 2007 May 9, 22:12-kor a(z) Raines témába.

raines_105.jpg
Premier: 2007/4/13
Írta: Taylor Elmore
Rendezte: Paul Michael Glaser

Egy fej nélküli nő holttestére bukkanak a nyomozók, akiről kiderül, hogy Raines egy régi bíró barátjának a felesége. A holttest arról tanúskodik, hogy a nőt nácik ölhették meg bosszúból. De mi van akkor ha az egész csak látszat? A szálak ugyanis egyre jobban össze keverdnek még Raines előtt is, holott a megoldás könnyen lehet, hogy a szeme előtt hever…

Megjegyzés: Az eddigi legelborultabb résszel van dolgunk, ami mindezek ellenére döbbenetesen jóra sikeredett. Végre valahára visszahozták Raines belső harcát is a szellemei ellen, de sajna az agyturkász néni most kimaradt.
Emellett a történet is szokatlanul jó és csavaros. Szerencsére a sorozat végkicsengése egy az egyben maradt, vagyis megint egy megbánó gyilkossal van dolgunk. Na de itt jön a nagy csavar, de ezt inkább hagyjuk!
Mindenesetre zeneileg, vágás ügyileg és történetileg nem volt még ennyire a csúcson a sorozat. Sőt megelőlegeznék neki egy 2. évadot, amennyiben képes tartani ezt a szintet.
Amúgy nem tudom ki mennyire figyelte az apróságokat, de a készítők szép lassan tálalják nekünk Raines agyát és ha ez a jövőben is így lesz, akkor tutira megzakkan a faszi. És ha ez bekövetkezik, akkor már biztos hogy egy ütős sorozatot kaptunk.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Raines – 1.04 – Stone Dead

 
Beküldte: tess 2007 May 7, 10:00-kor a(z) Raines témába.

raines_104.jpg
Premier: 2007/4/6
Írta: Bruce Rasmussen
Rendezte: Felix Enriquez Alcala

Raines következő esete egy 20 éves drog diller srác lesz, aki mellesleg a képregény bizniszben is otthon volt. Emellett Charlie emlékétől sem tud szabadulni, így egyre több időt tölt annak fiával…

Megjegyzés: A sémán mit sem változtattak a készítők, bár Charlie fia némileg bekavart a történetbe. Jelesül a nyomozás és a képzelgés megmardt, de a dili dokis rész tartalma visszább esett. Sajna! Helyére került ugye a kölök, aki valahogy nem igazán illett bele a történetbe. A sorozat ezzel együtt elvesztette azt a varázsát, amitől Raines nyomozó olyan frankó arc. Ez pedig a tudatos megbolondulás. Sajna a nyomozás során egyre kevesebbet foglalkozott a ténnyle, hogy be fog golyózni. Emellett nem tudtunk meg semmi érdemlegeset sem a folytatást illetőleg. Itt különösen Raines karakterére gondolok. Eddig ugyanis kezdett körvonalazódni egy olyan szál, ami szerint a nyomozó az évad végére be fog kattani. A jelek szerint ez elmarad, bár még van 3 rész a fináléig.

This entry has a rating of 2.5

Kommentáld!

Raines – 1.03 – Reconstructing Alice

 
Beküldte: tess 2007 April 13, 15:01-kor a(z) Raines témába.

raines_103.jpg
Premier: 2007/3/30
Írta: Fred Golan
Rendezte: Peter Werner

Raines következő áldozata egy hajléktalan nő lesz, akit meggyilkoltak. Az esetben az a különös, hogy a bizonyítékok arról tanúskodnak, hogy a nőnek elég rendesen volt pénze és még tőzsdézet is. A nyomok a közeli hajléktalan szállóról, egy tőzsdés talk show kulisszái mögé vezetnek. Raines közben egyre jobban kezd bekattani, hisz napok óta már nem aludt és a hajláktalan Alice is egyfolytában emlékezteti arra milyenné válhat, ha megbolondul.

Megjegyzés: Kezdetben reménykedtem benne, hogy nem egy sémára épül a sorozat, de sajna csalódnom kellett. A jelek szerint minden egyes részben Raines látni fogja az áldozatait, akik a szemünk előtt formálodnak olyan karakterré, amilyennek épp Raines képzeli őket. Aztán ott van még az agyturkász doki is, aki részenként tuti kapni fog minimum 5 percet, hogy rádöbbentse hősünket a szomorú végzetére. De akkor miért nézzük a sorozatot?
Egyszer azért mert ott van Jeff Goldblum aki hatalmasat alakít, valamint a finálék miatt. A gyilkosok eddig egytől egyig megbánták a tettüket és egyfajta letargikus állapotba kerültek. Olyan mint ha nem is akartak gyilkolni, hanem csak a körülmények késztették őket. És végül de nem utolsó sorban ott van az a nyomott hangulat, ami telis tele van igazi érzelmekkel és gyötrelmekkel. MUST SEE eddig!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Raines – 1.02 – Meet Julian Doe

 
Beküldte: tess 2007 April 13, 13:23-kor a(z) Raines témába.

raines_102.jpg
Premier: 2007/3/22
Írta: Graham Yost
Rendezte: Fred Keller

Raines-t, továbbra is látomások gyötrik! Ezek miatt, jó pár kínos helyzetetbe is kerül. Társa, Lewis, egy dili dokihoz küldi, mit sem sejtve titkos képességérő. Eközben egy újabb ügy vár felgöngyölítésre, ahol az áldozat ismét megjelenik Raines fejében. A mexikói férfi sok titkot rejt, melyek szép lassan kerülnek csak a felszínre és vezetnek a los angelesi hivatalnokok világába.

Megjegyzés: Látva a főcímet és a magát a folytatást azt kell mondanom tényleg egy film noir-ral van dolgunk. Az egész egyszerűen olyan nyomott, hogy már fáj. Na persze nem azért mert tré, épp ellenkezőleg. Jeff Goldblumnak piszok jól áll Raines karatere és szarkasztikus stílusa. Egyszerűen zseniális. Csak úgy mint a történet, mely egyre inkább a Ghost Whisperer világát idézi. Nincs happy end, sőt! Keményen nyomot és lemond hangulatot leszámítva nincs semmi más. Van opár vicc is, de ezek is inkább a morbidan vicces kategóriát erősítik. Így ismét kénytelen vagyok a késő esti darára. Igen a Raines is az éjszaka szüleménye. Nem véletlen hát, hogy az NBC is késő estére tolta a ssorozatot, amiből akár még bármi is lehet.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Raines 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2007 March 26, 21:21-kor a(z) Pilot,Raines témába.

raines.jpg
Premier:
2007/3/15
Írta: Graham Yost, Charles Papert
Rendezte: Frank Darabont

Raines felügyelő kis kényszer pihenő után újra munkába áll. Egy lány halálának felgöndörítését kell megoldania. Viszont ebben maga a lány is segítségére lesz, mivel megjelenik előtte – csak előtte addig, míg a gyilkost meg nem találja. Az ügy kivizsgálását a lány házában kezdik, ahol szülei is feltűnnek kis idővel, kik a pénzüket keresik. A további kutakodást ezen a szálon folytatja a nyomozó, így jutnak el a lány pasijához, no meg a titokzatos kuncsafthoz is, viszont még sem ők lesznek a megoldás…

Megjegyzés: Hm… Hát nem is tudom, hol kezdjem! Első megnézésre nem mutatott újat, de szerintem másodjára sem mutatna sokat. A történet szinte alap! Van Raines nyomozó, kit mellőztek kis időre munkájából, valszeg, mert kicsit kettyósnak véltek, és újra visszatér. Nyomozós stílus kicsit a Dexterre emlékeztet, de meg se közelíti, még most fixáljuk le ezt a tényt! Az áldozatok megjelennek neki?! Hát már volt ilyen sorozat, de ha agyon üttök, sem mondom meg most, mi is volt az. Valahogy kissé Monkot is felidézi bennem, talán mert abban is lenézik a nyomozó munkáját.

Magáról a résztörténetéről már pozitívabbak a véleményeim. Jó kis történet volt! Tetszett mikor megjelent a halott csaj a házában. Na akkor kicsit össze is keveredtem, mi is van. Nem is csoda, hiszen nem is tudtam mi az alapsztori. A gyilkost is jól eldugták a történetbe! Rá sem találtam! :D De hát ez volt a lényeg! Nem kiszámítható, viszont gagyi a kivitelezés és az alapsztori!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

free web stats