Entourage – Zárt a 8. évad, búcsúzott a sorozat

 
Beküldte: tess 2011 September 14, 23:16-kor a(z) Entourage témába.

“All good things must come to an end”

Ezt is megértük, lepergett mindenidők egyik feelgood alapvetése a képernyőről. Doug Ellin író/creator még anno 2004-ben pakolta az HBO képernyőjére a méltán kultikus Entourage-t, ami felett nem kisebb nevek bábáskodtak, mint Stephen Levinson (In Treatment, How to Make It in America) és Mark Wahlberg, aki mellesleg ihletője is volt Vincent karakterének. Aki amúgy nem tudná a sorozat Vincent Chase a fiatal feltörekvő A-listás színész és gyermekkori barátainak a hétköznapjairól szól. És hogy mitől lett olyan sikeres? Hát az eyecandy faktor a képernyőről folyik le, olyan súlyos, meg persze a részenkénti legalább 2 híresség sem elhanyagolható tény.

7 évadnyi lazulás után viszont az HBO megunta a produktumot, ami egyesek szerint el is fáradt az évek során, így Ellin-ék egy csonka, 8 részes évadot kaptak csupán csak a zárásra. Mondani se kell a rajongók egetverő évadra számítottak, de sajnos rendesen hoppon is maradtak. Erről tanúskodott a felemás évadkezdés is, hogy a folytatást már ne is említsük. A legnagyobb gond végig az volt, hogy innen hibádzott 4 rész legalább. Majdhogynem az egész évad elment az alapozásra, hogy aztán kapkodva mindent lezárjanak az utolsó részben. Happy end-del lehetőleg, elvégre a sorozat atmoszférájához az illik a legjobban. Ettől függetlenül ez a 8 rész nekem mégis roppant sötét tónusúnak tűnt az eddig látott részekhez képest.

Az igazán nagy gond viszont a történettel volt, ami egyszerűen nem akart az istenért sem összeállni. Ott volt ugye Ari házassági problémája, Drama szinkronos melója és tv filmje, E. és Sloan szakítása, Turtle üzleti vállalkozása és persze Vincent… na ez itt a baj. Végig az volt az érzésem, ez az évad már nem is Vincent-ről szólt, hanem a kompániájáról. Az írók több szálon operáltak több- kevesebb sikerre. A mélység persze egyiknél sem ütötte meg a mércét, így egy idő után olyan időhúzás szaga volt az egésznek. Mondjuk Ari és E. története tényleg mozdult valamerre, de a többiek jobbára stagnáltak. Vagy a nevetséges feszkót gerjesztették, mert ugye senki nem vette be Drama szinkronos melójának a bukását vagy Turtle üzleti kudarcát. Ezzel együtt majdhogynem mindenkinek sikerült valamerre fejlődnie egy keveset.

Egyedül Vincent volt az, aki szinte végig stagnált, így evidens volt, hogy a fináléra vele is kezdenek valamit. Sajnos ez a kapkodós mentalitás ki is teljesedett egy nevetséges esküvőben, aminek sok értelmét nem láttam azon kívül, hogy görcsösen ragaszkodtak a happy endhez. Persze a túlzsúfoltságnak és a kapkodásnak hála kissé hiteltelenné váltak a történések, gondolok itt főleg Gold-ék egymásra találására, vagy E. és Sloan összeboronálására. Ellenben ahogy a háttérben Vincent végig ügyködött na az volt a feelgood maga.

“I’m emotional too, we’d better find somebody to fuck in Paris”

Persze a zárás felemás érzelmeket váltott ki, de én tartom magam amellett, hogy szép volt. Ugye tiszta sor, nem érhet fel az előző évadokhoz, de érzésem szerint itt nem is az volt a cél. Sokkal inkább egy bensőségesen családias jutalomjáték a rajongóknak, akik azért mégsem keserű szájízzel távoztak a képernyő elől 8 év után. Arról nem beszélve, hogy a vége főcím után Ari Gold még rákontrázott egyet, így ha egyszer lesz mozis lezárás (állítólag 2012-13 felé) akkor van honnan folytatni. Mindenesetre azt nálam elérték, hogy adjak egy újabb esélyt a sorozatnak és pótoljam a hiányosságaimat, mert igenis az Entourage egy igazi alapvetés függetlenül a záró évad minőségétől.

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

Entourage – A vég kezdete avagy kezdett a 8. évad

 
Beküldte: tess 2011 July 26, 15:05-kor a(z) Entourage témába.

Ideje búcsút venni az HBO egyik korszakalkotó sorozatától az Entourage-tól is. A csatorna döntött, ez lesz az utolsó feelgood kör, szóval itt az idő beállni a sorba és ajnározni. Személy szerint pár részt láttam csak a már most kult státuszban”sínylődő” sorozatból, de Doug Ellin-ék utolsó táncára én sem tudtam nemet mondani, még akkor sem, ha kissé döcögősen indultak neki a záró akkordnak.

A premier 3 hónappal Vince drogbotránya után kezdődik, amikor is a laza színész kijön a rehabról. A fiúk persze már alig várjak, nyomban el is kezdenek bábáskodni feletette, de mint lenni szokott a bili ismét kiborul és a srácoknak rendezniük kell a kérdést.

Elcsépelt a tagline tudom, de valójában az Ellin-féle írói kollektívának csak ennyire futotta. Kissé bosszantó is volt új nézőként belecsobbanni a levesbe, hisz totálisan nem vezettek fel itt semmit. Persze lehetne most áradozni a feelgood hatásról, a fajsúlyos popkult utalásokról, a remek egysorosokról vagy hogy ez nem az a sorozat, ahol a történet számít, de nekem mégis ziláltnak tűnt az egész. Oké, a belterjes közeg tuti máshogy vélekedik, de ez akkor is kevés volt.

Ellenben az elvitathatatlan tény, hogy így több idő jutott a srácokra, akik majdhogynem egyenként teljesedhettek ki előttünk. E. és Turtle egészen szórakoztatónak bizonyultak, míg a többiekről általánosságban tudhattunk meg egyes-mást. Ellenben a Drama most aztán tényleg sok volt. Ez a megfáradt bunkó buddy szerepkör nem ritkán volt irritáló, nyomokban persze néha szórakoztatott, de hát ez nem minden. Akkor inkább Scott Caan, aki mint tudjuk ebben a szerepkörben tud maradandót alkotni kevésbé bunkó és erőltetett felállásban.

Persze ez csak a premier volt, a bemelegítő rész, de mégsem éreztem, hogy minden klappolna. A készítőknek egyszerűen nem sikerült ez a nettó 30 percet megtölteniük. Sokáig ment az üresjárat, amit majdhogynem egyazon kérdéssel végigpofázásával akartak a készítők eltusolni. Aztán sokan emlegették még Sloan-t, aki a sorozat egyik aduásza lehet, de hát itt épp a mellőzött vénát erősítette. A rész végi restart hangulatot meg totálisan nem tudtam hova tenni, leginkább csak a készítők öncélúságáról tanúskodott. Egyszerűen hiányzik azaz erős alapkoncepció, ami ezt az igen csak rövidre sikerült évadot egyben tudná tartani. Persze csodát láttunk már a How Make It in America esetében is, szóval bizakodjunk.

Mindenesetre ez a nyitány tipikusan nem az volt, amivel a csatorna új nézőket fog szerezni. Ez sokkal inkább a végjáték volt, a jutalom kör, amit a színészek és a nézők is megérdemelnek. Feelgood volt persze, de nekem mégis megfáradtnak tűnt. Főleg akkor érződött igazán ez, amikor jött az eyecandy bomba, de a nagy durranás mégis váratott magára. Na majd talán a sorozatzárásban.

This entry has a rating of 3

2 Hozzászólás

Entourage 1.04 – Date Night

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 20, 17:37-kor a(z) Entourage témába.

entourage_104.jpg
Premier:
2004/08/08
Írta: Doug Ellin, Rob Weiss
Rendezte: Daniel Attias

Vincenték készülődnek a nagy premierre. Emily, közben randira hívja Matt-et, aki szíves örömest elfogadja a felkérést. Közben Dráma is becsajozott, azonban nem éppen alkatához illőt fogott most ki! Teknőséktől meg is kapja a gúnyos kritikákat, mint ahogy Matt is.

Megjegyzés: Na, ez a rész is elég lapos volt. Semmi jó jelenet, amin elröhöghettem volna magam. Néha mosolyogtam pár poénon, de valahogy kialudt az a láng, ami oly annyira jóvátette az elején. Dráma jó kis izomkolosszust fogott ki! Hát ez az ember sem százas!

This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Entourage 1.03 – Talk Show

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 17, 0:21-kor a(z) Entourage témába.

entourage_103.jpg
Premier:
2004/08/01
Írta: Larry Charles
Rendezte: Julian Farino

Vincent-ék egy bokszmeccsre hivatalosak Ari jóvoltából. Üdvösként, újabb felkérést kap, most egy showtól. Jimmy Kimmel csábítja stúdiójába. Johnny egyik régi haverjáról van szó, ki felejtősre vette a szitut, mikor gondjai voltak. A showban, azonban még Vinc egy régi csaja is feltűnik, ami tovább bonyolíthatja a helyzetet. Minden esetre megoldja. Eric eközben lefekszik újra Kirstennel egy szakítás keretében.

Megjegyzés: Héé. Itt dicsérem a sorozatot, meg a csatornát, aztán behoz egy ilyen részt. Unalmas, semmi humor, leszámítva a hangfalreklámozós jelenetet. Nem is ragozom tovább, hát ha a folytatás majd elfelejteti ezt a részt.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Entourage 1.02 – The Review

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 16, 22:42-kor a(z) Entourage témába.

entourage_102.jpg
Premier:
2004/07/28
Írta: Doug Ellin
Rendezte: Julian Farino

Vincent-et súlyos kritika illeti meg az Ütközések című filmben nyújtót szerepe miatt. Eric, Ari tanácsára, szabadon fogja. Persze ennek pénzügyi menedzserük látja kárát, miután egy Rolls Royce-ot vesznek lízingre. Vincent, egyik régi barátjával, Jessicával is összefut, aki egy buliba invitálja őket, ahol maga a szűz Jessica Alba is ott lesz. Johnnynak viszont meghallgatása lesz, melyben vagina monológokat kéne szónokolnia, de inkább a bulit választja.

Megjegyzés: HBO! Te egy isten vagy. Nagyon jó! Imádom! Vincent karaktere nagyon el lett találva. Le a kalappal. Fényűzésben most sem lesz hiányunk, hiszen a Hammert felváltja egy igényesebb, ám előkelőbb kocsi, egy Rolls Royce Phantom. Noná, hogy a csajok buknak rá. Ilyen kocsit, még lízingelve is vennék, de nem 360 ezer dollárért. A zenében most sem csalódhatunk. Jó kis rap, és r&b. Tökéletesen megy a sorozathoz. Vagina monológok?! Melyik dráma szakon tanítanak ilyent?! Kreativitásért újabb pont.

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Entourage 1.01 – Entourage (a.k.a Pilot)

 
Beküldte: Kanyecc 2007 April 16, 21:58-kor a(z) Entourage,Pilot témába.

entourage_101.jpg
Premier:
2004/07/18
Írta: Doug Ellin
Rendezte: David Frankel

A történet röviden, négy jó barátról szól, kik életüket fényűzésben töltik. Vincent Chase a sármos gyerek, akire buknak a lányok, no meg a producerek, hiszen kiváló színész. Azonban a többi háttér munkához semmit sem konyít. Ebben Eric nyújt számára nagy segítséget. Megmondja véleményét a dolgokról, és ö tárgyal a menedzserével – Ari Gold-dal – is. Turtle és Johnny már szabadabban élnek. Élvezik Vincent által adott jó létet.

Megjegyzés: Azt sem tudom, hol kezdjem. A szereplők borzasztóan jól el lettek találva. Vincent testesíti meg a szexbálványt, akit semmi sem érdekel, csak Eric véleménye. Eric-re, ezzel nagy felelősség is hárul, hiszen egy rossz döntésével, akár véget is vethet barátja karrierjének. Teknős azt hiszem: nem kell bemutatni. Buli, csajok, csajok, csajok (…) de szeeeeeeeex… Hát az már nem mindig garantált. Azonban őt sem kell félteni. Minden áron eléri célját, még ha kamuznia is kell. Johnny Vincent testvére számomra egy érdekes alak. Nem alakít nagyot, viszont hiányozhatatlan karakter.

Fényűzés, Hammer, csajok, bulik és jó szöveg. Ezt mind megtaláljátok a sorozatban. No és a poént se feledjük. Ki az az állat, aki pitbullján éli ki magát?! Talán Teknős a legnagyobb dumás az egész sorozatban. Löki a hülyeségeket, de kilóra. Jah és a vizipipát se feledjük ki a sorból!

Összességében egy nagyon jó szitkomról van szó! Nem is értem, miért csak most álltam neki a nézésének, de az első évad garantált darálás lesz! Ajánlom mindenkinek!

This entry has a rating of 3.5

Kommentáld!

free web stats