Saved – 1.04 – Fog

 
Beküldte: tess 2007 May 7, 23:49-kor a(z) Saved témába.

saved_104.jpg
Premier: 2006/7/3
Írta: Ann Hamilton
Rendezte: Darnell Martin

Úgy tűnik az emberek nem csak a teliholdtól, hanem a ködtől is teljesen be tudnak csavarodni. Így cseppet sem meglepő, higy a fiúk ismét egy beteg műszakot tolnak le. Cole és Alice közt valami kezd megváltozni, de egyenlőre kérdéses, hogy milyen irányba. Sack ismét problémázik Cam miatt, hisz fiát könnyedén a gógyisok közé rakhatják. Közben Harper is rájön Cruz titkára, ami végül is közelebb hozza egymáshoz a két társat.

Megjegyzés: A rész kissé leült, de van egy olyan érzésem, hogy ez tudatos volt az alkotók részéről. Most valahogy hiányzott a pörgés és a stílus. Helyette viszont jókora drámát kaptunk, ami végső soron is egy meglepően lehangoló és szomorú részhez vezetett. Ki gondolta, hogy ilyenre is képes a Saved. Meglepő módon elég sok karakter drámát kaptunk és elég sok minden ki is derült a titkolt énekről. Az egészben pedig a legszebb, hogy mindebbe zseniálisan beleszőtték a ködöt. Olyan érzés kapja el az embert, mintha ez az egész a ködnek hála történt volna meg. De ekkor jön egy kötelező poén és hirtelen visszarázódunk, de szerencsére csak egy pillanatra, hisz kár lenne ezt az érzést elpocsékolni. Bravó, ez ismét frankó rész volt!

This entry has a rating of 4

Kommentáld!

Saved – 1.03 – The Living Dead

 
Beküldte: tess 2007 May 5, 21:48-kor a(z) Saved témába.

saved_103.jpg
Premier: 2006/6/26
Írta: Joseph Dougherty
Rendezte: Dean White

Cole és Alice látszólag újra együtt vannak, de a vélet ismét közbe szól és kezdődik a következő műszak. A helyzetet csak tovább súklyosbítja, hogy telihold van, amitől az emberek tljesen megbolondulnak. Hamarosan jön is a sürgősségi hívás egy meleg bárba, Cole faterja beáll kisegítőnek a sürgősségire, egy önkétes pali meg mentősnek hiszi magát. És ha ez nem lenne elég akkor még ott vannak a zombi filmek…

Megjegyzés: Kibaszott jó ez a sorozat és kész! Nem lehet erről mit mondani, hisz a negatívum nincs, a pozitívumokat meg látni kell és kész! Annyi viszont szent, hogy drámából a csúcson van és amikor már teljesen elérzékenyedtünk, vagy elgondolkodtunk a látottakon hirtelen jön valami coolság. Na ilyen a finálé is! Szóval MUST SEE!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Saved – 1.02 – Lady and the Tiger

 
Beküldte: tess 2007 May 5, 20:51-kor a(z) Saved témába.

saved_102.jpg
Premier:
2006/6/19
Írta: David Manson
Rendezte: John David Coles

Stack megkapja egy délutánra a fiát miközben épp szolgálatban van. Szerencsére nem valami húzós a nap, így rájön hogy szinte semmit sem tud a saját fiáról. Eközben Cole egy régi haverja a főiskoláról felbukkan, akiről kiderül hogy halálos beteg. A férfi öngyilkos akar lenni, de még utoljára eszél egykori szobatársával. Alice sem tud mit kezdeni a mentőben történettekkel, így kezd egyfajta feszültség kialakulni közte és Cole közt.

Megjegyzés: Dráma a köbön emberek! Sajna most az ütősen morbid poénok hiányoztak, de valljuk be nem is volt nagy kár érte. Kegyetlen drámát kaptunk, olyat amit tanítani kéne nem egy sorozat készítőjének. És az egészben az a legszebb, hogy mindezt az összes szálon megjkaptuk. A fináléról nem szólnék, hisz gondolom magától értetődő, hogy ütött, mitőbb többszörösen ütött. A rész egyszerűen frankón össze lett rakva és kész, szóval folyt köv emberek!

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

Saved – 1.01 – A Day in the Life

 
Beküldte: tess 2007 May 5, 0:12-kor a(z) Pilot,Saved témába.

saved_101.jpg
Premier: 2006/6/12
Írta: David Manson
Rendezte: Darnell Martin

Wyatt Cole élete egyenlő egy kalap szarral pedig mindene meglehetne. Nyanvadt életét mentősként tengeti, amikor könnyedén lehetne orvos is, hisz apja a kórház főorvosa. Emellett folyamatosan sopánkodik ex-nője után, akit a lustaság no meg a szerencse játék miatt dobott. Társa Sack sem jobb semmivel! Az ő élete is szinte egy trágyadomb, de még mindig kultúrált egy trágyadomb. Na eme két csodás pancser egy napját követhetjük végig a Pilotban…

Megjegyzés: A tipikus kórház sorozatokkal az a bajom, hogy egyszerűen nem tudnak hosszú távon lekötni. Egy darabig érdekesek meg minden, de hirtelen elszáll a varázs. Na ez a Saved esetében tutira nem így lesz! Ezt a koncepciót állítólag a Rescue Me-ban már elsütötték, de mivel még nem láttam a sorozatot nekem még friss az élmény. De még milyen élmény!
Durva látni, hogy az ember mennyire szar alak is lehet, még akkor is ha tudna változtatni a heklyzetén. Na a két főszereplő detto ebbe a kategóriába tartozik, csakhogy ők nem éppen akarnak változtatni ezen. Legalább is Cole nem!
A Pilot egy napjukat mutatja be, mely egy végelláthatatlan rohanás mások életérért miközben a sajátjukat vágják tacsra. Két mentés közt persze akad idő némi háttér info bemutatásra is, de ha ezeket nem látjuk akkor is tudjuk, hogy hőseink a társadalom peremén tengődnek. Mondjuk az más kérdés, hogy őket ez kúrvára nem érdekli és még a halálból is viccet csinálnak. Egyben szórakoztató és tanulságos az ő történetük, ami csak úgy hullámzik az érzelmektől. Gondolok itt a pl a vége felé a mentős jelenetre. Egyszerűen zseniálisra sikeredett! Persze hamarosan jött is némi poén és hirtelen újra megfordult a világ körülöttünk.
A másik durva előnye a sorozatnak a tömörítettség. Pontosan nem számoltam de egy 6-7 páciens tutira volt. Aze gészben az a legszebb, hogy kb 5 msáodperces visszaemlékezésben az ő történetüket is megismerhetjük. Zseniális!
És véghezetül a jókora dráma mellett ott van egy halom poén, ami egyszerűen adja a stíklust. Nincs más mátra mint sírva röhögni és leülni a folytatás elé.

This entry has a rating of 5

Kommentáld!

free web stats