Jókívánság új évre

 
Beküldte: Kanyecc 2017 January 1, 18:31-kor a(z) Karantén témába.

Először is szeretnék Minden Kedves Olvasónknak mérsékelt számú minőségi újonc -, valamint visszatérő évadpremiert kívánni 2017-re. A kulcsszó a mérsékelt számú kifejezésen volna, hiszen az elmúlt évben rengeteg jó dolgot kaptunk, mondhatni már annyira, amivel egy dolgozó ember sajnos a szabadnapjain se tud mit kezdeni.

Jöhetnek az új esztendőre szánt fogadalmak! Továbbra is azon nézetet vallom, hogy ez a legnagyobb ámítás, mivel a többség vagy olyat ígér be, amit pofonegyszerű teljesíteni; vagy olyat, amit lehetetlen. Aranyközépút sose létezik, hiszen bármikor elcsúszhatunk a szinten lévőséggel. Részemről viszont egy dolog biztos, hogy nem tervezem azt, hogy 2017-ben leálljak a sorozatvilággal. Igaz, már nem megy úgy a szekerünk, mint hajdanán; kevesebbek a kritikák, az évadírások, a hírek, és minden, viszont ettől még mindent nyomon követünk, mert ezt a „vírust” lehetetlen kipusztítani belőlem – de nyugodtan írhatnám mindezt az egész csapat nevében. A Nagy betűs élet beszippantott minket, viszont az tuti, hogy ezt a hobbinkat sose őröli fel. Ezt megígérhetem!

Tehát tartsatok ki, olvassatok minket és ha tetszik az írásunk, nyugodtan osszátok meg az internet népével. BUÉK még egyszer!

Midseason-re fel!

1 Hozzászólás

Pár spoileres infó a V-ről

 
Beküldte: Kanyecc 2010 July 25, 20:10-kor a(z) Hírek,Karantén témába.

Oké. Ma van a Comic-Con utolsó napja. Holnap lesz egy jókora hírmorzsák belőle, hozzuk az előzeteseket, csak most kisebb technikai okokból nem áll módunkba. Addig is olvassátok el a V második évadjához kapcsolódó plusz infókat.

cc3-v-a

  • Scott Rosenbaum nem árulta el, hogy John May mikor fog visszatérni a sorozat második évadjában.
  • Az évadnyitó epizódban megismerhetjük Anna anyját.
  • Val valóban halott, nem fogjuk látni a folytatásban.
  • Anna anyja azért jelen lesz a második évadban, nemcsak az évadnyitó epizódban. Már agyalnak a készítők azon, hogy milyen szerepet írjanak naki.
  • Nicholas Lea vissza fog térni a második etapban.
  • Diana lesz Anna anyjának a neve.
  • Erica és Lisa közötti kapocsra is rámennek.
  • The hybrid baby is another weapon, as Anna would look at it, in her arsenal” – mondta Scott.

Kommentáld!

Insider cuccok a Lost-finálé kapcsán

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 4, 19:12-kor a(z) Karantén témába.

Ma este új epizód érkezik a Lost-ból. Muszáj volt felhívnom erre a figyelmeteket, mert múlt héten nekem is kiment a fejemből a szünet. Holnap reggel mindenki töltse az ominózus epizódot. Még 4 darab hátra van.

És akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amit nem szívesen szeretek emlegetni: Nyakunkon a sorozatzárás. A netre egyre több insider cucc kerül fel. A legnagyobb probléma velük, hogy nem tudni: eredetiek vagy csak valaki jól csőbe húzott minket, rajongókat. A tovább mögött találhattok call sheet-eket. Összesen 7 oldalnyi olyan anyagról van szó, amire Én se, de más se mert ránézni, mert elképzelhetitek mennyire spoileres lehet. Ezért is vettem elő az elfeledett – ám létező – kategóriát, a Karantént.

Tovább…

1 Hozzászólás

A hónap főcíme: How To Make It In America

 
Beküldte: RaulReal 2010 February 28, 12:40-kor a(z) Karantén témába.

Nem hinném, hogy túl sokan rákattantak az HBO újoncára, mégis külön meg kell emlékeznünk a sorozat kiválóan sikerült intrójáról, amelyet a pilot kritikájában is emlegettünk. Amellett ugyanis, hogy remek zenével örvendeztettek meg minket a készítők, ütős képsorokat is varázsoltak e mellé, hogy meg legyen a kívánt összhang. Így teli torokból üvölthettük mi is, hogy kéne pár dollár, míg azon gondolkozhattunk, mi is teszi jóvá egy produkció legfontosabb elemét, mégpedig a bevezetőt. Órákig vitatkozhatnánk rajta, hogy a Lost már-már szemtelenül rövid, de lényegre törő főcíme vagy éppen a Dollhouse, True Blood melankólikus intrója az ütősebb, most azonban nézzük inkább végig ezeket a képsorokat.

Kétségtelen, hogy talán felejthetetlennek is nevezhető bevezetőt hoztak össze a széria készítői, de a hónap legjobb főcímének járó kitüntetést biztosan elvitte az HBO újonca. Ha mást nem, ezért érdemes belekukkantani pár másodpercet, a folytatás pedig úgyis adni fogja magát, további hosszú percekre magával ragadva a gyanútlan nézőket.

NeedaDollar

Kommentáld!

Lost-váró: Hol vagyunk az időben?

 
Beküldte: Kanyecc 2010 February 3, 1:54-kor a(z) Karantén témába.

Ez mikor volt? Múltban, jelenben, jövőben? Áááh… eltévedtem az időben!

Sajnos legnagyobb százalékban ezért törlik az átlagnézők a Lost-ot. Kezdetekben flashback-ekkel nyerhettünk bepillantást a karakterek múltjába. Később érkeztek a flashforward-ok, amellyel a jövőjükbe. Ezután a készítők keverték a „szezont a fazonnal”, amiből az lett, hogy a fonalat elvesztette mindenki úgy, hogy meg se találta (!), hiszen majdcsak a végén fogjuk. Sajnos ezt senki se veszi figyelme. No mindegy! A lényeg, hogy a következő idősík térkép némi tájékoztatást nyújt afelől, hogy mi-mikor történhetett az időben. Vannak valós tények, vannak spekulációk. Érdemes egy pillantást vetni rá.

lost-idosik

Kommentáld!

Ghostfacers: Winchesterék után szabadon

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 26, 14:49-kor a(z) Karantén témába.

Az egyik legjobban kivitelezett horror elemeket felsorakoztató sorozatnak nevezhetjük a Supernatural-t, mely jelenleg az ötödik évadánál tart Amerikában, és hamarosan itt is olvasható lesz a harmadik etap kritikája. Mindannyian tudjuk, hogy a szériában egy testvérpár megpróbáltatásait láthatjuk hétről-hétre, akik a különböző epizódokban gyilkolják le az útjukba kerülő bestiákat, az egyes történetek pedig legtöbbször igen laza kapcsolatot mutatnak csak. A stílus elkerülhetetlen ismertetőjegye az, hogy különféle töltelék sztorikkal töltik fel az üresjáratokat, így elérve azt, hogy a nézőközönség nem unatkozzon még a kreatív stáb válságának idején sem.

GhostFacers

Számos ilyen részt láthattunk az eddigi évadok során, ám a legrosszabb ötletek egyike talán a Ghostfacers feltűnése volt. Pontosabban nem is az ötlettel volt a gond, inkább a kivitelezéssel, és azzal, hogy mennyire unszimpatikus karaktereket tudtak a készítők kiválasztani. Hab a tortán, hogy az első és harmadik évadban feltűnő bagázs úgynevezett spinoffot kap, amely azt jelenti, hogy külön, csak a balfék szellemirtók főszereplésével készülő sorozatot kínál tálcán a csatorna. Szerencsére azonban mindezt netes formában teszik elérhetővé, így nagy valószínűséggel a rajongók többsége el tudja majd kerülni a Ghostfacers újabb támadását.

A magukat szellemvadásznak nevező, korántsem elit alakulat továbbra is dokumentarista módon fogják előadni “kalandjaikat”, így megkínozva az oldalukra tévedő szerencsétleneket. A sorozatban először bloggerként, majd önjelölt szellemvadászként tevékenykedő antihősök weblapja is olvasható egyébként. Tovább gondolkozva persze be kell vallanunk, hogy mindenki örömére fájdalommentes megoldás ez, hiszen elviselhetetlen volna, ha hőseink kapnának egy csapatot a hátuk mögé, akiket minden második epizódban meg kellene menteniük a rájuk törő 20-ad rangú démonoktól. A websorozatot egyébként a Wonderland gyártja le és a 3-3 perces epizódokat tíz alkalomra osztották el.

A széria első részében egy színházban fognak forgatni és nyomozni, ahol egy színésznő feltételezett szelleme riogatja a kultúrára éhes látogatókat. A készülő alkotás egyetlen pozitívuma, hogy képesek voltak egy rövid szerepre leszerződtetni a Nip/Tuck-ban feltűnő Kelly Carlson-t és a New York-i helyszínelők egyik főszereplőjét, A. J. Buckley-t is. A televíziós produkciók általában persze elég sok más médiumot is megihletnek, így nem csoda hogy számos képregényadaptáció készült már a Supernatural alapján, ugyanakkor le kell szögeznünk, hogy valószínűleg ez lesz az egyik leggyengébb “kitekintés”, amely csúfos véget fog érni.

1 Hozzászólás

Végéhez közeledik a Lost reklámhadjárata

 
Beküldte: RaulReal 2010 January 23, 9:36-kor a(z) Karantén,videó témába.

Elkezdődött tehát a visszaszámlálás, talán nem is érdemes számolni a napokat az évtized egyik legjobb sorozatának záró évadának premierjéig, mindenesetre a Lost készítői rendesen félrevezették a publikumot. Ugyanis a világ rendelkezésére bocsátották az utolsó, szám szerint 22. promó videót, amely még inkább csigázza a közönséget. Igen érdekes fogást választottak, hiszen ha jól megfigyeljük, egyes képsorokat mintha visszafelé játszanának le, így egyértelművé téve azt, amit már ezidáig is gondolhattunk. Alább látható az utolsó előzetes, ugrás után pedig tovább taglalnám spoileresen a rendkívül pörgős videó egyik szemfüles képét, mely sok kérdést vethet fel bennünk.


Tovább…

1 Hozzászólás

Rámenősre sikerült a jelenet

 
Beküldte: Kanyecc 2009 December 9, 17:24-kor a(z) Karantén témába.

Ki, merre jár a The Big Bang Theory-ban? Az amerikaiak a harmadik évadnál, én csak a második közepénél, a többieket meg nem tudom. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Ausiello feldobott tegnap a blogjára egy képet az egyik jelenetből, amin éppen feltűnik a színen Leonard anyja. A kép akár szpoileres is lehet, ezért csak az kattintson a tovább mögé, aki utálja a meglepiket.

Tovább…

1 Hozzászólás

The CW és a novemberi sweeps

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 23, 18:44-kor a(z) Hírek,Karantén témába.

Múltkor közöltük a Fox műsorrendjét, no meg hogyan készül fel a novemberi sweeps-re. Most a CW-é jutott a kezünk ügyében, benne sok-sok hasznos információ annak, aki kíváncsi mi várható kedvence folytatásában. Klikk a tovább mögé.

Tovább…

Kommentáld!

Aki sohasem változik

 
Beküldte: RaulReal 2009 October 18, 10:31-kor a(z) Karantén témába.

Bizony vannak javíthatatlan álmodozók, akik sohasem adják fel, képesek céljaikért a végsőkig elmenni. Ilyen Jack is, aki Kate-nek küldené a “We have to go back” című számot.

Lost_funnyJack

1 Hozzászólás
Következő oldal »

free web stats