Hex – 2.01 – Cursed

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 19, 16:57-kor a(z) Hex témába.

hex_201.jpg
Premier:
2005/09/18
Írta: Lucy Watkins
Rendezte: Brian Grant

Cassie rájön az igazságra: A babája megszületett, és életben van. Azazealnek a tanárnő segít Cassie fiának a nevelésében, ezért kissé másképp is viselkedik, ami természetesen mindenkinek fel is tűnik. Közben egy új tanuló – Ella – érkezik az iskolába, aki nem éppen egy átlagos diák…

Megjegyzés: Azta, hát nem éppen egy ilyen évad premierre számítottam! Az első évad fináléja után jelentősen ugrott a sorozat színvonala. Ezzel a résszel a készítők tényleg odatettek, és ennek nagyon is örülök. A szálak közé bekapcsolódik egy kis nosztalgia is, melyből az elmúlt részek alkalmából nem éppen volt részünk.

Spoiler: Feltűnik egy új diák, Ella személyében. Stílusa nem hagy maga után kivetni valót. Nagyon jól formálták meg karakterét. Le a kalappal. Kiderül, hogy nem a Nephelimek közé tartozik. És az is, hogy az elmúlt években mindig ő szabotálta Azazeal gyermekeinek megszületését, azonban most ezt nem tudtam meg akadályozni, mert elkésett. Tehát itt az idő, hogy a túl gyorsan fejlődő gyermek életének véget vessen! Cassie-re rástartol Félix – az iskola egyik lúzerja. Természetesen csak egyetlen részre kapott szerepet, ami nem is nagy csalódás. Thelma is hozta a régit. Ha már Cassietől nem kapja meg, amit szeretne ellátogat a hulla házba. Mekkora volt már. A zenéket is nagyon jól eltalálták:

Timo Maas feat. Brian Molko – First Day
Gorillaz – Feel Good Inc

Nagyon jó rész volt. És a folytatásban is hasonlóak várhatók.

This entry has a rating of 4.5

Kommentáld!

Hex – 1.05 – The Release

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 19, 15:51-kor a(z) Hex témába.

hex_105.jpg
Premier:
2004/11/14
Írta: Julian Jones, Lucy Watkins
Rendezte: Brian Grant

Cassie egész nap csak hány, és lázas. Thelma szerint ezek a terhesség első jelei. Egy tesztet követően, persze be is igazolódik elméletet. Nem sokára megérkezik az apa is, Azazeal személyében. Cassie úgy dönt, hogy elveteti gyermekét. Azazeal, persze próbálja meggyőzni több, kevesebb sikerrel…

Megjegyzés: Hát ez a rész szerintem harmat gyenge volt. Lehet, hogy bennem van a hiba, de valahogy nem tetszett ez az egész részes punnyadás. Az oké, hogy Cassie körül kell, hogy forogjon, de most Thelma kissé az agyamra ment. Lehet sajnálni, de azért ez túlzás volt, amit csinált az egész rész alatt.

Ha a rész legjobb jelenetét akarnám kiemelni, talán Azazeal prédikációja a templomban lenne az! Tetszett, amit ott alakított. Látszik, hogy tudja a történelem minden apró részletét. Kissé tényleg Omen-es volt ez a rész, de ettől még nem esett meg rajta a szívem, viszont külön pozitívum, hogy jelen pillanatban a rossz nyert. Special, én mindig neki drukkolok a filmekben, ezért is tetszik az Omen, a Rém álom az elm utcában, meg még jó pár filmsorozat. Kíváncsian várom, mit hoz a második évad.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Hex – 1.04 – Possession

 
Beküldte: Kanyecc 2007 August 1, 22:36-kor a(z) Hex témába.

hex_1042.jpg
Premier:
2004/11/07
Írta: Julian Jones, Lucy Watkins
Rendezte: Brian Grant

Cassie-t megszállta a gonosz! Thelma-nak kell cselekednie, hogy kiüzze belőle, mielőtt még túl késő lenne az átok visszafordíthatatlanságához, azonban helyzetét barátnője ellenszenvessége is nehezíti! Szerencséjére találkozik egy másik szellemmel, aki által több mindent is megtud Azazeal-ről, aki éppen Cassie-t hódítja!

Megjegyzés: Szimpla rész! Sok minden itt sem történt! Eszter szerint vad – 4.5/5 – rész volt, én szerintem meg sima átlagos! Thelma továbbra is jól alakít, azonban most talán még is a gonosz Cassienek jár a pálma, hiszen így sokkal vonzóbb, sokkal eyecandysebb! Tény, amit csinált Tory-val nem szép dolog, de nekem még is ez tetszett benne! A tanító néni megint az éjszaka közepén tűnik fel, ami kissé elgondolkoztat engem: 1) Mit csinálhat akkor 2) Thelma eddig hogy hogy nem vette észre? A zenére megint nem lehet panaszunk:

N.E.R.D – “Don’t Worry About It”
Infadels – “Can’t Get Enough (Meton Remix)”
Helicopter Girl – “Satan’s Seventh Bride”

Hogy mit várok a finálétól, azt nehéz lenne megmondani, de mindenképpen valami jó kis zárást, sors beteljesedést! Mivel a Cassie-t alakító Christina Cole még feltűnik a következő évad első 3 részében, ezért ebből arra következtetnék, hogy nem akasztja fel magát a fináléban, mint azt tette a hasonló korú kislány!

4 Hozzászólás

Hex – 1.03 – Deeper Into the Darkness

 
Beküldte: tess 2007 July 28, 16:01-kor a(z) Hex témába.

hex_103.jpg
Premier:
2002/10/31
Írta: Lucy Watkins
Rendezte: Brian Grant

Cassie megtudja, hogy valójában ő is egy McBain. Az ügynek egyből utána is jár az anyjánál, aki mellesleg Azazael-t segíti, hogy ezáltal megóvja lányát. Közben Tory és Cassie egyre jobban összemelegednek, ami feltűnik Azazael-nek is. Thelma megpróbálja felhívni barátnője figyelmét erre, de a lány mit sem törődik vele. Thelma viszont tovább folytatja a nyomozást, de lehet hogy ezúttal már késő…

Megjegyzés: Kissé unottan kezdődött a rész, ami sajnos a folytatásra is elég szépen rátette a kézjegyét. Ez mondjuk köszönhető annak is, hogy túlzottan nagy szerepet kapott Troy és Cassie kapcsolata. Ezt sugallja a kissé nyáladzó track lista is:

The Kills – “Kissy Kissy”
Joss Stone – “Super Duper Love”

Egyedül Thelma karaktere emelhető ki igazán, de a folyamatos mellőzés miatt inkább kezd idegesítő lenni, mint vonzó. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy Troy haveri köre szinte teljes mértékben mellőzve volt. Pedig mekkora lehetőségek vannak itt is, főleg a spinékre gondolok. Persze szerintem ezt a készítők is érezték, így a végére azért odatettek egy szép kis cilffhangert, de ezzel nem sokat javítottak a rész értékén. Sőt egyenesen gyűlöljük is érte őket! Ha esetleg nem lenne világos, amit mondok akkor röviden és tömören még egyszer. Adott egy számomra vonzó történet, vonzó karakterekkel és roppant hülye készítőkkel. Ki az a barom, aki rajta ül egy aranytojást tojó tyúkon 40 percig, majd az utolsó 2 percben arra kényszeríti, hogy termeljen. Ja és minőségit termeljen! Nevetségesen szánalmas próbálkozás volt!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Hex – 1.02 – Life Goes On

 
Beküldte: tess 2007 July 21, 1:32-kor a(z) Hex témába.

hex_102.jpg
Premier:
2004/10/24
Írta: Lucy Watkins
Rendezte: Brian Grant

Cassie Thelma halála óta cseppet sem változott, hisz a lány szellem formájában vissza jár hozzá. Közben Azazeal minden alkalmat megragad, hogy a lányt az őrületbe kergesse és a maga oldalára állítsa. Troy egyre inkább kezd vonzódni Cassie iránt, ami igen csak érzékenyen érinti Thelmát, így a lány nyomozni kezd a suliban történtek után…

Megjegyzés: A Pilothoz viszonyítva kissé leült a történet. Bár az elején az a leszbikus ágyjelenet elég jóra sikeredett, de a folytatás sajnos már nem tudta követni az iramot. Valahogy az egész sorozat olyan érthetetlen, egyszerűen nem áll össze a kép. Biztosan lesz ennek a sok apróságnak is jelentősége, de azért 44 percet elpocsékolni kissé luxus manapság. És ezen a tényen az sem változtat, hogy teli tele volt az egész pikáns jelenetekkel. Sőt még Cassie cicijét is láttuk, no persze nem a leszbi jelenetben. Sajna!

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Hex – 1.01 – The Story Begins

 
Beküldte: tess 2007 July 16, 3:14-kor a(z) Hex,Pilot témába.

hex_101.jpg
Premier: 2004/10/17
Írta: Julian Jones
Rendezte: Brian Grant

Cassie és leszbikus szobatársa nem éppen a helyi elit iskola közkedvelt személyiségei. Cassie egyszer aztán talál egy vázát, amitől teljesen megváltozik az élete. Folyamatos rémálmok kínozzák, melyek állandó szereplője a kastély első úrnője, aki állítólag boszorka volt. Emellett kezd felszínre bukni egy félelmetes erő, melynek csak csekély részét uralja, amit egyre gyakrabban fel is használ mások ellen. Azonban ezt a gonosz is észreveszi és meg is jelenik Azazael személyében. A találkozás elkerülhetetlen, ez viszont életekben kerülhet…

Megjegyzés: Hála az AXN-nek végre idehaza is látható a Sky One nagysikerű boszorka sorozata. Anno még a BBC America műsorán követtem végig, de jó pár rész kimaradt ekkor. A szinkronról most nem igen beszélnék, mivel az összehasonlítási alapom igen csak gyér, valamint itt most nem fikázni kell, hanem népszerűsíteni. A Hex ugyanis tipikus angol sorozat. Vagyis kegyetlen ütős, de idehaza ismeretlen. Olyannyira ismeretlen, hogy a hazai sub team-ek sem foglalkoztak vele sokat. Pedig érdemes!

A Pilot rendhagyó módon 80 percesre sikeredett, ami nem is olyan nagy baj gondolják sokan, főleg nem akkor, ha olyan jó mint mondjuk. Nos én sokkal inkább eltudtam volna képzelni rövidebb kiadásban is. Ezt pedig arra alapozom, hogy hosszúra sikeredett a felvezetés. Az első 30 perc ugyanis színtiszta rizsa volt. Jó persze ezt mások karakterábrázolásnak mondják, de akkor is. Nem értem mi a fenének kell azt 30 percig ragozni, hogy Cassie egy lúzer és még egy darabig az is marad.
Ellenben a volt 2 parti jelenetünk is a Pilotban, amit úgy istenesen összeraktak. Zene, stílus és legfőképpen hangulat, ami itt csak úgy vonzza a figyelmet. A zenei részen mondjuk nincs is miért csodálkozni, mivel az alap aláfestő zene is tökéletes. Egyszerre fiatalos, gótikusan elvont és még talán a hideg is kiráz tőle egy picit. Az OST része mondjuk amerikásra sikeredett, de ebből is a stílusosabb verzióval van dolgunk. Íme a track list:

Blur – “Crazy Beat”
N.E.R.D – “Rock Star Poser” (Jason Nevins mix)
Beverly Knight – “Come As You Are”
The Concretes – “You Can’t Hurry Love”

A parti jelenetekben látszik igazán, hogy Cassie egy kegyetlen jó nő, valamint még ennél is több potencia van benne. Pedig az elején a szereplők olyan időseknek tűntek, de valahogy ezek a jelenetek felejtették velünk ezt a tézist. Persze ebben nagy szerepe van akissé amerikás sztori vezetésnek is. Tudjátok a lúzer vagyok, de a fiú első számú bikájára gyúrok, amúgy meg had higgye mindenki, hogy leszbi vagyok.

Na ez meg itt a másik vonzó szál. Egyértelműen látszik, hogy van némi vonzalom Cassie és Thelma között. Ilyen is csak a beteg angolok fejéből pattanhat ki, de hát ezért szeretjük őket.

Szereplők terén van némi eyecandy szál, de ha jobban megfigyeljük itt mindenkinek fontos szerepe van. A karakterek döbbenetesen jóra meg lettek csinálva, de ezen ne csodálkozzon senki sem, hisz angolokról van szó. Igen még az idióta foci buzi, szex mániás kanoké is, aki néha az amcsi tini soap/dráma színészekre hajaznak. Az igényesség leginkább a mellékszereplőkben teljesedik ki. Itt főleg az igazgatóra kell gondolni, aki a jövőben még tuti nagyot fog dobbantani. Egyszerűen látszik rajta, hogy ő nem az a tipikusan hülye ember, aki a laptop-on játszik és le se szarja a diákokat. Na de ez majd csak pár rész múlva derül ki.

Sajnos a negatív vonal ezúttal a történetet érinti, mivel a Pilot nem igazán szólt semmiről. Jó persze tudom, hogy anno a Charmed is gagyinak tűnt, de akkor is. Egy 80 perces Pilottól, mi több egy 80 perces angol Pilottól azért többet várt az ember. Persze azért a végére volt itt is pörgés meg flashback/clifhanger, de valahogy nem hozta a szintet. Egyértelműen itt a folytatásnak kell megalapoznia a jövőt, ami igen csak sok lehetőséggel kecsegtet. Főleg akkor ha marad az angolosan tökéletes formabontás, aminek hála azért élvezhetővé lehet még tennie ezt a műfajt is.

Zárszóként legyen annyi elég, hogy majdnem tökéletes Pilot-tal volt dolgunk, ami sajnos elveszett a részletekben. A hátér munka csillagos ötös, de az érdemeleges történet hiánya igen csak lerontja az eddigi eredményeket. Más esetben ez fordítva lenne, de nem nagyon figyelnénk a hiányosságokra, mivel a történet kellőkép leköt minket. A folytatás garantáltan megcsekkolós lesz, mivel itt bizony vízválasztónak kel lennie különben a sorozat a feelgood polcra kerül és csak minden 4. vasárnap este nézek belőle meg egy részt. Ezt viszont nem igazán érdemli meg a Hex!

This entry has a rating of 3

Kommentáld!

free web stats