Accidentally on Purpose – 1.02 – Memento

 
Beküldte: Kanyecc 2009 October 1, 9:30-kor a(z) Accidentally on Purpose témába.

Ízé 2. Muszáj így kezdenem a kritikám, mert ez mindent elárul afelől, hogy miképp érzek az AoP iránt. Nekem határozottan nem jön be ez a szitkom. A pilotot nyögvenyelősen tudtam le. A folytatáson majdhogynem bealudtam. Az az igazság, hogy nincs benne semmi, ami megfogna. A készítők mutattak egy irányt, hogy mivel lehet feldobni a történetet – és végre valahára nem a kort vitték bele –, viszont ez se győzött meg.

vlcsnap-39547

Még mindig a főszereplő csajszival van a problémám. Annyira egocentrikus beszólásai vannak, hogy a harmadik után nincs kedvem rajta röhögni. (Hanem inkább káromkodni, b*cd meg!) Miért erőltetik? Szitkom, okés, de akkor se kellene ennyire túlzásokba esni. És ne mondják már meg nekem, mikor röhögjek. Ez utóbbi legyen a legkisebb problémám, mivel a műfaj velejárója. Francokat. Engem idegesít, ha műfaj velejárója, ha nem.

Itt a vége, fuss el AoP. Bocsi, de kiszállok. A poén az egészben, hogy képletesen értem. Mindig lesz időm rá, csak fogalmam sincs, megéri-e rá pazarolnom 20 percet, mert annyira nem köt le… el se tudjátok képzelni. Jó pont, hogy a történetet egy jó irányba vitték el. A címe eléggé árulkodik. Fényderült a szex előtti pár óra eseményére és persze az utánira is. Mégsem! Nem. Nem. NEM! Köszönjük a (le)szereplését.

Premier: 2009/09/28
Írta: Mary F. Pols, Gregg Mettler
Rendezte: Claudia Lonow
Nézettség: 8.07 millió (3.1, #7)
This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Accidentally on Purpose – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2009 September 30, 16:15-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Accidentally on Purpose,Pilot témába.

Ízé. A CBS hétfői szitkomblokkjában egy eddig nem látott sorozat tűnik fel. (aka. újonc.) Az Accidentally on Purpose kicsit nehezen emészthető volt számomra. Valahogy a Cougar Town jobban meggyőzött a felől, hogy ez a „szedjek fel egy fiatalabb pasit” koncepció egy ismertebb színésszel, nevesebb készítőgárdával sokkal könnyebben eladható a nézőknek. (Az egész szépség hibája, hogy Courteney Cox öregebben is szexibb, mint Jenna Elfman, akire még tetejében 7 életévet is ráver. Hol itt az igazság?)

accidentally_on_purpose_cast

Tipikus többkamerás szitkom. Sajnos egy átlagos újoncot sikerült összerakni. Garantált az állandó alákevert nevetés, csakhogy az egyszeri néző se feledje el, hogy most egy poént löktek el és nem egy párbeszédet. Tipikusnak tekinthetők a helyek is. Egy kezemen megtudom számolni, hány helyen jártak főhőseink.

A középpontban egy Bille nevű 37 éves asszony áll (akit simán öregebbnek néztem volna, mint Courteney-t…), aki éppen szingli, mert barátja nem akarta pár hónapja elkötelezni magát, amikor adott volt a pillanat. Egyik partin megismerkedik egy fiatal sráccal, Zack-kel, akivel egy egyéjszakás kalandot követően várandós lesz, mert „elfelejtette kivenni” a táskából az óvszert. (Bár önmagában még ez se óvná meg őket a bajtól.) A cselekmény akkor kap egy oltári csavart, amikor az elfelejtett barát, James elszánja magát és összeköltözne régen látott barátnőjével, csak éppen a fejleményekre nem készült fel (=baba + új pasi).

Ne értsetek félre. Poénokban gazdag, csak éppen nekem ezek mondanivalója a nemokés. Többsége mindig a korra épül és a velejáró dolgokra. Nem látom benne a jövőt, még ha egy szitkomblokkban is kapott helyet. Egy valamivel viszont egyetértek: A legjobb rész az Eiffel-tornyos, amikor több mint romantikus a jelenet, mert éppen leánykérés van a baloldalukon, erre Bille gyűrű helyett kap egy csokoládét mandulával a közepén. Uhh. Teljes idillrombolás.

Sok dolgot erőltetnek benne. Pl: ez az alánevetés. Nem vicces, mégis odarakják, de akkor se fogok kényszerből röhögni. Menjenek ma’. Remélem megbukik. Gonosz vagyok, de jobb szitkomot is el tudok képzelni a helyén. Sokkal jobbat. Egyszerűen nincs jövője. 5 rész után rá fog mindenki unni a koros humorra, aztán mivel fogják feldobni? Na azért adok neki még egy esélyt. (Már csak azért, mert egy 20 perces szitkomra mindig volt/van/lesz időm.)

Premier: 2009/09/21
Írta: Claudia Lonow, Mary F. Pols
Rendezte: Pamela Fryman
Nézettség: 8.91 millió (3.2, #8)
This entry has a rating of 1.5

1 Hozzászólás

free web stats