Cougar Town – Kezdett a 4. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 January 15, 17:20-kor a(z) Cougar Town témába.

Nem vagyok elrontója semmi jónak és örültem a TBS döntésének, de a Cougar Town negyedik évadjának kezdését pont annyira véltem megfáradtnak, mint a kritikusok, akik hasonlóképp nyilatkoztak. Pedig imádom a szereplőgárda mindegyik tagják; azt a hangulatot, amit áthoznak, viszont most valahogy tanácstalanul feküdtem, miközben néztem, hogy mivel lehetne kicsit feldobni a bandát, mert rájuk férne.

Are you guys alcoholics? Are you all in A.A.?

A kezdés az előző évad zárására alapozódott. Megtörtént a nagy esemény, ugrunk egy hetet. (Spoilerezés miatt nem mondanám, hogy mi is ez valójában.) Természetesen előállnak a szokásos: „na-ki-lesz-a-másik-csicskája” kérdéssel, ami megállhatta volna a helyét, ha nem ennyire erőltetett. Pasi szemmel tipikus csaj sorozat lett. Miért? Olyan – számunkra – faszságokon kapják fel a vizet a szereplők, hogy az agyunk elborul tőle. Nem is baj, hogy rájuk akarnak alapozni, mert mégis csak a női közönség az egyik fő célpontjuk.

A kezdő- és a zárójelenet viszont hozta a vártakat, illetve Travis fenti beszólása. A Cougar Town-nal el kellene kezdeni borokat reklámozni. Képzeljük el bor nélkül a csapatot. Eléggé el lennének veszve. Csodálkoztam is, hogy az Aggódó Szülők nem szálltak rájuk emiatt. Szerencséjükre a TBS-nél jóval szabadabb élet vár rájuk. Az írók kiírhatják mindazt, ami bennük van és eddig nem mertek, mert nem lehetetett.

Kétségtelenül egy új korszakhoz ért a sorozat. Hogy jó vagy rossz irányba halad-e, ahhoz kell 3-4 epizód, mert az évadkezdés nagyon ABC-re szánt lett. Leírom újra, számomra a kezdés unalmas lett, viszont maradok, hiszen szórakoztató. A TBS-en aranyélete lehet a csapatnak, bár ahhoz kell a jó nézettség is, mivel rosszabbul startolt, mint a Sullivan & Son vagy a Men at Work. Talán a nyári premier jobb lett volna?

Hogy pontosan mi tenné jóvá a kezdés lendületlenségét magam se tudom. Igazán behozhatnának pár beleillő vendégszereplőt, akár ex-Scrubs-ost. Bill Lawrence találj ki valami jót! Szerintem az ötödik évadot is megél(het)i, de a 6.-ban már koránt se vagyok biztos.

This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Cougar Town – Kezdett a 3. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2012 February 16, 20:43-kor a(z) Cougar Town témába.

1.8-as célközönség demóval tért vissza a Cougar Town tegnapelőtt este, ami valljuk be nem valami magas, és ha a papírformára kezdünk el hivatkozni, akkor ez elvileg lesz kevesebb is. Sajnos. Én bánnám a legjobban, ha kaszát kapna így a 3. etapja tájt, de meg van rá az esély, hiszen a Last Man Standing olyan tempót diktált ősszel, hogy simán kiütheti, és befoglalhatja a helyét. Ne fessük az ördögöt a falra amondó vagyok, inkább folytatom, hogy mivel rukkoltak elő a készítők a 3×01-ben, ami eléggé vegyesre sikeredett jó és rossz értelemben egyaránt.

Hát, ő, ízé. Az igazat megvallva, valahogy ez most nem nyerte el a tetszésem. A cold open hozta a tipikus Cougar Town kezdést, ami jót ígértetett volna, azonban a sztori snassz lett. Jules kiszámíthatósága kapta meg a célkeresztet. Kb. annyira volt mindez kiszámítható, mármint a történései, mint amilyen a karakter. Bobby persze próbálta emelni a színvonalat, na meg Travis és az új kecós élmények, de olyan magasságban ért végét a második, amelynek közelében se jártak jelenpillanatban. És ez szomorú.

Christa Miller még mindig az egyik legjobb dolog a sorozatban. Imádom minden beszólását, minden alakítását. Abszolút ő tette a kedvencemmé. Bár lehet hozzájárult ehhez a tényhez az is, hogy a Scrubs-ban vagy 80 epizódon át csipáztam a nyers stílusát.

No, de a lényeg, hogy ez a Cougar Town elszállt a címváltoztatással. Üzenem az íróknak, hogy inkább a történettel foglalkozzanak, illetve a humorral, amiből most eléggé keveset kaptunk, ne azzal, hogyan tudnának egy helytállóbbat adni neki. Felesleges. Jó ez. Eleve nem Magyarországról van szó, ahol ugyanannak a produkciónak adnak hármat is, csakhogy a nézők ne legyenek először tisztában azzal, hogy mit néznek. (Lásd: Ugly Betty.) A kezdésre egy gyenge 2-est tudnék adni, ennyi se volt, de a Torres family kitett magáért.

This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Cougar Town – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 June 30, 18:36-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Cougar Town,Pilot témába.

Kissé megkésve, de elkezdtem a szezonbéli lemaradások pótlását és persze hogy egyből belenyúltam a tutiba, még akkor is, ha tiszta szívből rühellem a sitcom részleget. Ez a sok gagyi poén, az altáji faviccek és a dobozröhögés egyszerűen kikészítenek. Ellenben kénytelen kelletlen, de muszáj elismernem Bill Lawrence munkásságát a Scrubs-ban, így kapott egy esélyt a Cougar Town is. A gond csak annyi, hogy ezt az esélyt cirka fél évvel ezelőtt kellett volna megkapnia.

Adott egy békés kertváros és egy unatkozó 40-es elvált anyuka (Courteney Cox), aki a tipikus női agyelszívó betegségben találja magát. Magyarán túlkoros már a bulikhoz és a pasizáshoz, a szex meg olyan távoli jövőkép, mint a 4-es metró befejezése. Szerencsére kedvenc lúzer háziasszonyunknak van egy nagymellű és nagypofás barátnője (Busy phillips), aki egy szempillantás alatt beleviszi a jóba, vagyis a cirka 20 évvel fiatalabb faszik lefektetésébe…

cougar-town

Az az igazság, hogy végre van egy sitcom, ami kilépett a tipikus műfaji klisék vonzásából, így számra is adagolhatóvá vált. A minőségi mutató simán beillene egy dramedy-be, akárcsak a színészi játék és a történetvezetés is. Sőt, megkockáztatom, hogy még nézném is, de ez a 20 perc pont elég. Végig sziporkáznak a poénok és a kínos jelenetek is életképesre sikerültek. Bár nem az igaz Lawrence műremek, de azért nagyvonalakban érződik a mester keze munkája.

Először is hiába fogható fel az egész Courteney Cox jutalomjátékának mégsem ment el “one man show” irányba a koncepció. Helyette kaptunk pár egészen szerethető karaktert, némi moralizációt a felszín alatt, de összességében maradt minden egy erezd el az agyam szórakozás. Cox példának okáért átmenekítette a Jóbarátokból Monica karakterét, Phillips pedig a szokásos idióta társat hozza, amit már tucatszor eljátszott. Az egyedüli érdekes momentum a kis srác volt és a lecsúszott apuka, de gondolom ez is csak a moralizáció miatt.

cougar-town-a

Mert nehogy ne legyen már egy kisebb tényfeltárás a 40-es nők sanyarú sorsáról. Persze azért nem kell aggódni, bőven csak a felszínt kapargatják, de egy Pilot-tól ez bőven elég. Ami viszont igazán becsületes húzás volt a késztők részéről, hogy nem vitték el az egészet a női vonalra. Cox fia és persze az ex-férj bőven elegendő scriptet kaptak, így jelenleg unisex a sorozat. No meg persze esztétikus. Bill Lawrence fergetegesen jól tudja burkolni a szexuális felhangot, így esély sincs a tipikus amcsi tini filmekre jellemző ratyi altáji poénokra.

Összességében nekem bejött a Cougar Town, mi több kellemeset csalódtam benne. Sokak szerint a szezon guilty pleasure sorozata lett, de ezt még korai lenne eldönteni. Mindenesetre ez bőven elég ok, hogy szembemenjek az érveimmel és még egy pá részre kitartsak a sorozat mellett.

Premier: 2009/9/23
Írta: Bill Lawrence, Kevin Biegel
Rendezte: Bill Lawrence
Nézettség: 11,28 millió
This entry has a rating of 4

3 Hozzászólás

free web stats