Rookie Blue – 1.01 – Fresh Paint (a.k.a. Pilot)

 
Beküldte: tess 2010 September 6, 18:28-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot,Rookie Blue témába.

Miért van az, hogyha egy rém primitív alapkoncepció működik, akkor azt a végtelenségig kell kopírozni? Vagy miért van az, ha egy sorozatnak neve van, akkor azt a marketingek hajlamosak átragasztani egy másikra is. Elvégre volt már Grey’s Anatomy a kórházban, Grey’s Anatomy az űrben és most lett nekünk egy Grey’s Anatomy a rendőrségen is.

De most komolyan, a Rookie Blue egy az egyben a kórházsorozat dramaturgiájára épül! Olyannyira, hogy forgatókönyvet írni egyenesen vicc lenne, elvégre csak a neveket kell kijavítani meg persze az alapszitut, effektíve nem műteni kell, hanem bűnt üldözni. Frappáns mi?! Tassie Cameron (Eleven Hour, Flashpoint) showrunneri munkássága tehát nem állt eget szaggató nehézségekből, csak az ABC klisé gyárának átütemezéséből Torontóba.

rookie-blue-1.01

Pedig viccet félretéve az egész olyan jól kezdődött! Volt benne valami szeretnivaló báj, valami újdonság, némi humor, ami mostanság nem feltétlenül a nyomozós műfaj erénye. Aztán ahogy szép lassan bontakozott a történet, mármint amit itt annak hívtak lassan, de biztosan kezdtem a hitemet veszíteni. A csúcspont az volt, amikor túltettem magam az írói töketlenkedéseken és rá kellett jönnöm, hogy a színészek se jobbak. Holott nem egy ismerős arc csücsült a castingon.

A főszereplő csaj, aki amúgy látványosan hajaz minden tekintetben a már fosásig emlegetett kórházsorozatos szőkére nem más, mint Missy Peregrym. Bizony, a csaj a Reaper-ből, ahol még tudott játszani, ellenben itt teljesen sótlan és közhelyes. Vagy ott van Enuka Okuma (Sue Thomas F.B.Eye), aki ugyancsak ismerős lehet a kórházsorozatból csak ott mintha vágottabbak lennének a szemei. A közröhej viszont mégis csak az, hogy van pár arc, aki csak a helyet foglalja. Gregory Smith (Everwood) vagy Charlotte Sullivan karaktere, mint olyan nem is létezett, simán lehetett volna őket olcsó satisztákkal is helyettesíteni.

És aki még ezek után sem tért ki a hitéből, hát annak ott van a kötelező nyáltenger, ami szerencsére még igen csak gyermekcipőben jár, de persze senkit nem fog meglepetés érni az évad felénél, amikor már nyaki fogunk úszkálni benne. Na, az ilyen produkciók után kérdezem, ki az a beteg pöcs, aki ebben felvevőpiacot lát? Merthogy van benne, elvégre Kanadában 5 éve nem volt ilyen jó nyári startja sorozatnak, ugyanez az ABC esetében 6 évre igaz. Ez amolyan softcore rendőri dráma csajoknak, meg a potyázó ABC-nek, aki szépen a kanadai Global-lal közösködve olcsón beszerzett egy nyári sorozatot.

Premier: 2010/6/24
Írta: Tassie Cameron
Rendezte: David Wellington
Nézettség US:  7,25M
Nézettség CAN: 1,9M
This entry has a rating of 1

Kommentáld!

High Society – 1.01 – She’s Flying Solo

 
Beküldte: tess 2010 August 24, 20:12-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Pilot témába.

Hiánypótlás következik, meg persze össznépi górcső fika, hisz a sorozatos blogok többsége meg sem sasolta a CW mid-seasonös reality próbálkozását a High Society-t. Gondolom ennek meg is van az oka, elvégre még az ultra ratyi, faszt rajzolgató Perez  Hilton is leszarozta, na ezekután akkor mitévő legyen trendi random néző!

Az alap szitu annyi lenne, hogy van nekünk egy vonzó kis Manhattani socialite csajunk, aki nem más, mint Tinsley Mortimer. Ő amolyan kis miller palánta, aki hasonlóan diktálja az iramot, mint Paris Hilton. Ott van minden bulin, minden divatbemutatón az első sorban csücsül, folyamatosan fotózzák és persze az újságok is rendesen cikkeznek róla. Magyarán mindenki ismeri és a tiniknek amolyan példakép is. Tudjátok, mint Paris vagy a Gossip Girl-ből Serina vagy Blair. Na,a sorozat Tinsley életéről szól majd, meg persze a népes kompániájáról, aki egytől egyig tetű millerek és hihetetlenük hisztis kis picsák…

high-society-b

Amúgy nem lenne ez olyan rossz koncepció, sőt a CW nagyon is okosan gondolkodott. Egyrészről ott van az MTV, ami hasonszőrű doku-realitykből tartja fent magát nem is rosszul, sőt nem egy műsora jobban teljesít, mint bármely CW-s program. Aztán persze ott van az egyik zászlóhajós a Gossip Girl is, amire igen csak vevő a nép, így miért ne lehetne a tini-soap/dráma koncepcióját átültetni a valóságba? Szolidabb módon ezt tette az MTV is ugye a The Hills esetében. A gond csak az, hogy ott is rondán lerítt a scriptezés, de itt egyenesen ordít! Műanyag szaga van mindennek, a balhék meg hát… eddig csupán egy volt, de azt még szerintem a BK-ba sem engedték volna betenni.

Ellenben könnyedén lehet belőle egy kellemes kis guilty pleasure cucc, lévén a csillogás és az eyecady adott. Sőt, még tán high-value is, csak tényleg ne lenne ennyire rommá scriptelve. Egyébként nem tudom, hogy feltűnt vagy sem, de ez a reality is elkövette a műfaj standard bakiját. Bizony, a főszereplő csajt itt is lemossák a mellékszereplők. Paul  Johnson Calderon mellett szerintem nem lehet elmenni szó nélkül, így aztán rá inkább fogunk emlékezni, mint Tinsley-re, aki mellesleg saját magát alakította már párszor a Gossip Girl-ben is. Durva mi?! Mint ahogy az is, hogy a teljes casting nem szerepelt a Pilot-ban, bizony Devorah Rose kimaradt, pedig a csaj cefet nagy eyecandy.

Összességében ez egy szokásos kis pehelykönnyű töltelék program akarna lenni, csak kár hogy rossz helyen. Országos adón a műfaj főműsor időben abszolút impotens, ellenben hasonló költségvetéssel az MTV-n durva lenne. Csillogás, trend, hisztis tyúkok, friss Billboard és sok-sok scriptelt ármánykodás, magyarán aki az MTV-n nőt fel annak kötelező program. Ellenben a hithű House fanok messzire takarodjanak, mivel már a főcím taglinejai is kikezdhetik a mentális teherbírásukat.

Premier: 2010/3/10
Nézettség: 1,26M
This entry has a rating of 2

Kommentáld!

Persons Unknown – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 July 20, 21:37-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Persons Unknown,Pilot témába.

Úgy fest jelentősen megkopott a szerializált drámák fénye, hisz néhány kivételtől eltérően a többség már csak a nyári uborkaszezonban kerül adásba. Istenem hol vannak a régi szép idők, amikor fall seasonben mentek méghozzá főműsor időben. Tudjátok, a hullámra gondolok, amit a Prison Break sikere indított el. Meg persze a Lost! A gond csak az volt, hogy idővel mind megbukott. Pedig az Invasion, a Vanished, a Kidnapped vagy Drive is óriási hypeot kapott. És lám, mi lett a végem hát a nyári uborka, méltó példa erre a Harper’s Island ugye.

Viszont jelen esetbe az NBC-től én még ezt is sajnálom, ugyanis a Persons Unknown tökéletes állatorvosi ló arra, hogy mitől is dőlt be a műfaj. A válasz rettenetesen egyszerű: a fene sok egysíkú klisétől, ami úgye a 3.-4. sorozat környékén már kezd kegyetlen unalmas lenni. A legszebb viszont az egészben annyi, hogy a készítők erre itt rá is kontráztak, ugyanis egy olyan történetet szállítottak, amit a mozis berkekben bő 10 éve már folyamatosan kizsigereltek. Gondolok itt csak az ismertebbekre, hisz a Cube vagy a Saw valamelyik részével mindenki találkozott már. És akkor még nem is beszéltünk hatalmas B-filmes katyvaszról!

persons_unknown

A maga a Pilot és az egész sorozat alapfelvetése nem nagy agymunka, milliószor láttuk már, de azért milliószor elmondjuk. Adott egy kisebb csapat, akik egy motelben térnek magukhoz, természetesen semmire sem emlékeznek, ellenségesek egymással, elszántak és persze mindenáron haza akarnak menni. A közös cél tehát adott, haza kell jutni mihamarabb, de ezt természetesen a high-tech kamera tulajdonosok elég rendesen szabotálják is. Voálá!

Oké, egy rész után nem illik ítélkezni, hisz a Harper’s Island is a végére lett csak jó, de azért ez egy kicsit tényleg ciki volt. Főleg hogy a forgatókönyvet Christopher McQuarrie követte el, aki hajdanán azért lerakott valamit az asztalra(egy Oscart asszem). Ettől függetlenül viszont az egészet láthattuk már a Vanished-ben, hogy tényleg csak magamat idézzem. Így az első rész szokás szerint csak alapozás volt, a tipikus karakterek bemutatása és a random nézők megtévesztése . Mondom milliószor láttuk már, a cliffhangeren, aki meg elcsöppent, hát simán jöjjön el hozzánk korrepetálásra, van mit tanulnia.

Az egészben viszont a legszörnyűbb az volt, hogy a készítők ezt tényleg komolyan vették. Megtettek mindent a feszültségkeltés érdekében, hangsúlyozták a bezártság érzetet is, de az egész egyszerűen vicc volt. Kilométerekről leírt, hogy nagyon B-vonalas a produkció és aminek hatásosnak kellett volna lenni, az egyből kínos lett a végére meg roppant unalmas. Persze egy épkézláb felütés megmenthette volna az egészet, de az meg olyan messze volt, mint a magyar válogatott a VB címtől.

NUP_136936_0306

És akkor még ott volt az ultra röhejes mellékszál is a kíváncsi újságíróval, hát komolyan elgondolkodtam azon, hogy lelövöm az egészet. Az Eastwick első 6 részét komolyan könnyebb volt végigszenvedni, mint ezt a cirka 40 percet. Ezután, pedig szerintem cseppet sem ciki azt mondani, hogy ez minősíthetetlen.

Ellenben remélem, hogy a 3. részre a készítőket elkapja a gépszíj és képesek lesznek valami újat és egyedit kihozni ebből az elcsépelt formulából, hogy legalább magamat ne hibáztassam a nyilvános szenvedésért. Ja és némi pozitívum a végére. Kaptunk itt egy rejtett költői kérdést is: Vajon milyen irányba mozdul el a sorozat, vajon misztikus lesz vagy inkább sci-fi? Én utóbbira tippelek, de mindenesetre, ha a végén egy kicsit is meg tudnak lepni, hát én kérek majd elnézést, de addig viszont ez csak a béka segge alatt van és pont.

Premier: 2010/6/7
Írta: Christopher McQuarrie
Rendezte: Michael Rymer
Nézettség: 4,29 millió
This entry has a rating of 1

Kommentáld!

Eastwick – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 July 1, 22:05-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Eastwick,Pilot témába.

Miért van az, hogy az ABC minden évben ugyanazt a struktúrát lövi el és az esetek többségében mindig ráfázik? Most ne menjünk végig aprólékosan az egyes szegmenseken, de az gondolom nyilvánvaló, hogy az utóbbi cirka 3 évben mindig akadt egy tipikusan a nőknek szánt dráma, amolyan DH módra. Hadd ne soroljam az eddigi buktákat, de a fejesek szemlátomást nem tanultak az esetekből, ugyanis a csoportos üresfejű házi szuka áramlás és az ömlengős szappan még mindig divat szerintük.

Ha ezt pedig egy klasszikus modernkori feldolgozásaként fogjuk fel, akkor már tényleg minden adott a sikerhez. Legalábbis a ’84-es The Witches of Eastwick az volt, bár ezen nincs mit csodálkozni, hisz az akkor még sármos Jack Nicholson a kora szépségideáljaival karöltve varázsolta el a nézőket. Az írók pedig Maggie Friedman (Related)vezetésével szemlátomást ezt vették alapul és a szó legszorosabb értelmében lemásolták, illetve modernizálták azt.

eastwick-pilot-a

Eastwick városában adott 3 teljesen ellentétes és egymásnak ismeretlen nő, akik  a sors furcsa fintorából egyszerre kívánnak a helyi kútnál egy nagyot, ami persze szép lassan valóra válik. Jönnek a megmagyarázhatatlan jelenségek és egy sármosnak kikiáltott milliomos, aki mindent tud hősnőinkről és látszólag mindent meg is tesz, hogy valóra váltsa azok álmait.

A gond, merthogy ebben a Pilotban isten igazán csak az tobzódott igen mélyen gyökerezik. Kezdjük mindjárt azzal, hogy ebben semmi eredeti nincs. Kizártnak tartom, hogy itt valami hosszú távú koncepció legyen a háttérben, pedig ha anno a Charmed képes volt erre, akkor… A másik drasztikus hibafaktor pedig a tipikus klisék megszállott halmozása, ezáltal a soap elemek intenzív túlburjánzása. Ennyi röhejes poént és közhelyt dráma sorozat nem mostanában hordott össze!

A legnagyobb gond viszont a krónikus másolási kényszer. Szemlátomást a castingosok előtt a Sex and the City parafrázisa lebegett, hisz majdhogynem minden szereplő visszaköszön. Paul Gross egy az egyben Mr. Big, de még a megjelenését illetően is. Dicséretes, hogy nem próbáltak Nicholsonra aposztrofálni, pedig lehet jobban jártak volna. Egyedül a 3 grácia az, akik még úgy, ahogy elmennek, de hát ezeket a karaktereket is nem egyszer láttuk már. Olyanyia, hogy Lindsay Price nem is tud elszakadni tőle, hisz a Lipstick Jungle-ban is kb. hasonló szerepe volt. Ellenben Rebecca Romijn (Ugly Betty) szép lassan kezdi elásni magát az érdemleges szerepektől. Ja és ne feledkezzünk meg a babaarcú kan részlegről sem, elvégre csajos sorozatról van szó és persze a gagyi, érzelmileg túlfűtöttnek aposztrofált szerelmi szálakról.

Végső soron is az Eastwick a dráma sorozatok állatorvosi lova, ami minden lehetséges klisével és hibával halmozottan rendelkezik. Felületes karakterek, totális agyzsibbasztás érdemleges történet nélkül, halovány guilty pleasure és sok-sok buta liba. Nyári agyelszívásra termett cucc, bár kérdéses, hogy kell e hasonló öncsonkítás a számunkra.

Premier: 2009/9/23
Írta: Maggie Friedman
Rendezte: David Nutter
Nézettség: 8,53 millió
This entry has a rating of 1.5

Kommentáld!

Cougar Town – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 June 30, 18:36-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Cougar Town,Pilot témába.

Kissé megkésve, de elkezdtem a szezonbéli lemaradások pótlását és persze hogy egyből belenyúltam a tutiba, még akkor is, ha tiszta szívből rühellem a sitcom részleget. Ez a sok gagyi poén, az altáji faviccek és a dobozröhögés egyszerűen kikészítenek. Ellenben kénytelen kelletlen, de muszáj elismernem Bill Lawrence munkásságát a Scrubs-ban, így kapott egy esélyt a Cougar Town is. A gond csak annyi, hogy ezt az esélyt cirka fél évvel ezelőtt kellett volna megkapnia.

Adott egy békés kertváros és egy unatkozó 40-es elvált anyuka (Courteney Cox), aki a tipikus női agyelszívó betegségben találja magát. Magyarán túlkoros már a bulikhoz és a pasizáshoz, a szex meg olyan távoli jövőkép, mint a 4-es metró befejezése. Szerencsére kedvenc lúzer háziasszonyunknak van egy nagymellű és nagypofás barátnője (Busy phillips), aki egy szempillantás alatt beleviszi a jóba, vagyis a cirka 20 évvel fiatalabb faszik lefektetésébe…

cougar-town

Az az igazság, hogy végre van egy sitcom, ami kilépett a tipikus műfaji klisék vonzásából, így számra is adagolhatóvá vált. A minőségi mutató simán beillene egy dramedy-be, akárcsak a színészi játék és a történetvezetés is. Sőt, megkockáztatom, hogy még nézném is, de ez a 20 perc pont elég. Végig sziporkáznak a poénok és a kínos jelenetek is életképesre sikerültek. Bár nem az igaz Lawrence műremek, de azért nagyvonalakban érződik a mester keze munkája.

Először is hiába fogható fel az egész Courteney Cox jutalomjátékának mégsem ment el “one man show” irányba a koncepció. Helyette kaptunk pár egészen szerethető karaktert, némi moralizációt a felszín alatt, de összességében maradt minden egy erezd el az agyam szórakozás. Cox példának okáért átmenekítette a Jóbarátokból Monica karakterét, Phillips pedig a szokásos idióta társat hozza, amit már tucatszor eljátszott. Az egyedüli érdekes momentum a kis srác volt és a lecsúszott apuka, de gondolom ez is csak a moralizáció miatt.

cougar-town-a

Mert nehogy ne legyen már egy kisebb tényfeltárás a 40-es nők sanyarú sorsáról. Persze azért nem kell aggódni, bőven csak a felszínt kapargatják, de egy Pilot-tól ez bőven elég. Ami viszont igazán becsületes húzás volt a késztők részéről, hogy nem vitték el az egészet a női vonalra. Cox fia és persze az ex-férj bőven elegendő scriptet kaptak, így jelenleg unisex a sorozat. No meg persze esztétikus. Bill Lawrence fergetegesen jól tudja burkolni a szexuális felhangot, így esély sincs a tipikus amcsi tini filmekre jellemző ratyi altáji poénokra.

Összességében nekem bejött a Cougar Town, mi több kellemeset csalódtam benne. Sokak szerint a szezon guilty pleasure sorozata lett, de ezt még korai lenne eldönteni. Mindenesetre ez bőven elég ok, hogy szembemenjek az érveimmel és még egy pá részre kitartsak a sorozat mellett.

Premier: 2009/9/23
Írta: Bill Lawrence, Kevin Biegel
Rendezte: Bill Lawrence
Nézettség: 11,28 millió
This entry has a rating of 4

3 Hozzászólás

ABC újoncok (15) – Rookie Blue (aka. Copper)

 
Beküldte: Kanyecc 2010 June 21, 20:25-kor a(z) Upfront 2009: ABC témába.

Műfaj: Dráma.
Készítők: David Wellington (Queer as Folk), Ilana Frank, John Morayniss (Hung), Noreen Halpern (Hung, Kenny vs. Spenny), Tassie Cameron (Flashpoint).
Szereplők: Charlotte Sullivan (Alice), Enuka Okuma (Sue Thomas: F.B.Eye), Gregory Smith (Everwood), Missy Peregrym (Reaper, Heroes, Life as We Know It), Travis Milne. Aidan Devine, Ben Bass, Eric Johnson (Flash Gordon), Matt Gordon (The Dresden Files), Melanie Nicholls-King (The Wire), Noam Jenkins.
Stúdiók: E1 Entertainment/Tump, Inc.
Történet: Egy ötfős – Traci (Enuka Okuma), Andy (Missy Peregrym), Dov (Gregory Smith), Chris (Travis Milne) és Gail (Charlotte Sullivan) – zöldfülű rendőrbrigád hétköznapjait kísérhetjük figyelemmel, akik hirtelen a nagyvárosi rendőrélet sűrűjében találják magukat – ott, ahol a legkisebb hiba is az életükbe kerülhet. A kanadaiaknál Copper, az amerikaiaknál Rookie Blue címen lesz látható.
Berendelve: 13 epizódra rendelte be a csatorna. Start: csütörtök, 21 órakor.
Kanyecc mondja: A kanadaiak miatt van esély rá, hogy szép jövő elé nézzen. Fura, hogy az ABC is beállt a sorba. (A CBS-nek ugye ott van a Flashpoint, az NBC-nek ott volt a The Listener.) Igazat megvallva mindössze egyetlen évadot látok bennne, se többet, de mivel nyári krimisorozat és a krimire mindig van néző, ezért 50%-ot adok neki látatlanban.

Seamless,MissyGroup 5440Műfaj: Dráma.

Készítők: David Wellington (Queer as Folk), Ilana Frank, John Morayniss (Hung), Noreen Halpern (Hung, Kenny vs. Spenny), Tassie Cameron (Flashpoint).

Szereplők: Charlotte Sullivan (Alice), Enuka Okuma (Sue Thomas: F.B.Eye), Gregory Smith (Everwood), Missy Peregrym (Reaper, Heroes, Life as We Know It), Travis Milne. Aidan Devine, Ben Bass, Eric Johnson (Flash Gordon), Matt Gordon (The Dresden Files), Melanie Nicholls-King (The Wire), Noam Jenkins.

Stúdiók: E1 Entertainment/Tump, Inc.

Történet: Egy ötfős – Traci (Enuka Okuma), Andy (Missy Peregrym), Dov (Gregory Smith), Chris (Travis Milne) és Gail (Charlotte Sullivan) – zöldfülű rendőrbrigád hétköznapjait kísérhetjük figyelemmel, akik hirtelen a nagyvárosi rendőrélet sűrűjében találják magukat – ott, ahol a legkisebb hiba is az életükbe kerülhet. A kanadaiaknál Copper, az amerikaiaknál Rookie Blue címen lesz látható.

Berendelve: 13 epizódra rendelte be a csatorna. Start: csütörtök, 21 órakor.

Kanyecc mondja: A kanadaiak miatt van esély rá, hogy szép jövő elé nézzen. Fura, hogy az ABC is beállt a sorba. (A CBS-nek ugye ott van a Flashpoint, az NBC-nek ott volt a The Listener.) Igazat megvallva mindössze egyetlen évadot látok bennne, se többet, de mivel nyári krimisorozat és a krimire mindig van néző, ezért 50%-ot adok neki látatlanban.

Kommentáld!

ABC újoncok (14) – Scoundrels

 
Beküldte: Kanyecc 2010 June 21, 2:02-kor a(z) Upfront 2009: ABC témába.

120475_D_0012r1

Műfaj: Dráma.

Készítők: Richard Levine (Nip/Tuck) és Lyn Greene (Nip/Tuck) lesz az írója. További készítők: Bruce Cervi, Francie Calfo (Alias, The King of Queens), John Barnett, John Lansing (Walker, Texas Ranger), Michael Goldstein és Michael Larkin.

Szereplők: Carlos Bernard (24), David James Elliott (The Storm, The Guard, Close to Home, JAG), Leven Rambin (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), Patrick Flueger (The 4400), Vanessa Marano (Trust Me), Virginia Madsen (Smith, American Dreams), Neal McDonough (Desperate Housewives, Traveler).

Stúdiók: ABC Studios, South Pacific Pictures.

Történet: Az alap már létezett. Egy új-zélandi sorozat, az Outrageous Fortune adta. 2009-ben Rob Thomas próbálta meg feldolgozni, ami Good Behaviour címen futott, de végül nem került képernyőre. (Visszadobták) Középpontjában egy család szól, akik mellesleg szélhámosak. A családfő börtönbe kerül, ezután az anyuka próbálja jó útra téríteni a famíliát.

Berendelve: 8 epizódot rendelt be belőle, nyárra. Start: vasárnap, 21 órakor.

Kanyecc mondja: Kezdem azzal, hogy miért lehet jó neki: 1) Vasárnap kap helyet, ahol a The Gates. Egymást erősíthetik vagy gyengíthetik. 2) Anno volt egy próbálkozás a feldolgozást illetően, ami kudarcba fulladt. Újra neki rugaszkodtak, és bejött. 3) Feldolgozás, tehát az eredeti minden bizonnyal népszerű lehetett. Igazából az már nem szól mellette, hogy csak 8 epizódra rendelték be. Nem 13-ra, mint a The Gates-t, mégis több jövőt látok benne. 35%-ot adok neki látatlanba.

Kommentáld!

ABC újoncok (13) – The Gates

 
Beküldte: Kanyecc 2010 June 21, 1:32-kor a(z) Upfront 2009: ABC témába.

120476_D_0034_R1[1]

Műfaj: Dráma.

Készítők: Terry McDonough (Eleventh Hour) fogja a pilot epizódot rendezni, míg a készítők között még ott van: Gina Matthews (Jake 2.0), Grant Scharbo (The Mountain) és Richard Hatem (Supernatural, The Lost Room, Dead Zone) neve.

Szereplők: Chandra West (John from Cincinnati), Colton Haynes, Frank Grillo (Prison Break, The Kill Point), Janina Gavankar (The L Word), Justin Miles, Luke Mably, Marisol Nichols (The Storm, In Justice, Blind Justice), Rhona Mitra (Boston Legal, The Practice), Skyler Samuel, Travis Caldwell és Victoria Platt (Guiding Light).

Stúdiók: Fox Television Studios, Little Engine Entertainment

Történet: Középpontjában egy család áll, akik beköltöznek újdonsült lakásukba, egy vidéki kertvárosban, csak éppen rá kell döbbennie, hogy nem mindenki az, aminek látszik. Az ABC csatorna egy vámpíros-farkasemberes sorozattal lep meg bennünket, amit némi krimivel fog fűszerezni. (Csak meg ne feküdje a gyomrunkat.)

Berendelve: 13 epizódot rendelt be belőle, nyárra. Vasárnap, 22 órás starttal.

Kanyecc mondja: Az az igazság, hogy temetem a sorozatot. Valahogy az ABC-nél ilyen koncepciónak, főleg egy vasárnapi sávban semmi jövőt nem látok. Oké, festem már megint az ördögöt a falra, de majd meglátjuk. Jól jöhet számára, hogy egy újonccal vezetik fel, méghozzá a Scoundrels-szel, így még sincs annyira elveszve. A készítők sorában egy ismertebb név van csak, Richard Hatem. Elég lesz a sikerhez? Látatlanban 15%-ot adnék neki.

1 Hozzászólás

Upfront előtt rendelt az NBC (megint!)

 
Beküldte: Kanyecc 2010 May 13, 11:38-kor a(z) 2009/10 sorozatai,Hírek témába.

Immáron a hatodik újoncsorozatot mutatnám be, melyet tegnap éjjel rendelt be az NBC. A Perfect Couples-ről volna szó, ami megkapta a 13-epizódos bekérést. (Ezzel már az Chase, az Undercovers, a Live Bites, a The Event és az Outsourced az a koncepció, amivel a 2010/11-es évadban biztosan találkozni fogunk.)

A sorozatról annyit kell tudni, hogy középpontjában három pár áll, akik kapcsoltuk különböző szakaszában vannak. A pilotot Scott Siveri és Jon Pollack írta, míg Andy Acherman rendezte. A szereplők között jelen lesz: Olivia Munn, David Walton, Mary Elizabeth Ellis, Hayes MacArthur, Christine Woods és Kyle Howard. Mint mindegyik sorozathoz, hozzá is kidobták a hivatalos promo képét. Most már csak pár napot kell várnunk, de tényleg!

PerfectCouples

Kommentáld!

How to Make It in America – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2010 May 11, 22:15-kor a(z) 2009/10 sorozatai,How to Make It in America,Pilot témába.

Most már fix, hogy az HBO tud valamit! Ugye ott van egyetlen és örök feelgood széria gyanánt az Entourage, ami szép lassan a végéhez ér. Ne legyünk naivak, a széria már egy ideje a hattyúdalát tapossa, így a csatorna főnökei gondoskodtak az utánpótlásról. Ez pedig nem is lehetne jobb kezekben, mint újonc Ian Edelman-ében, akire a nagy erőd producerei, azaz Mark Wahlberg, Stephen Levinson, Rob Weiss és Julia Farino felügyelnek.

how-to-make-it-in-america-1.01a

Maga az alapkoncepció nem valami nagy eresztés, de ugye a műfajban nem is kell annak lennie. Röviden és velősen arról szól, hogyan csináljuk meg az amerikai álmot, ha már a barátaink megcsinálták. Erre persze mindenki tudja a választ, sőt Aloe Blacc már a főcím alatt is elénekli nekünk.

„I Need a Dollar…”

Ja amúgy a főcím valami zseniális, a track egyszerű, de mégis sokatmondó és fülbemászó, az underground fotók meg egyszerűen égetik a retinát. Amúgy akárkinek is volt ez az ötlete cefetül működik, ugyanis a vágóképek is hasonlóan el vannak találva ebben a metódusban.

Na de vissza a sztorihoz! Van nekünk két lúzer haverunk, akik be szeretnének törni a New York-i pénzes körökbe, ha már a barátaiknak sikerült. A gond csak annyi, hogy egyszerűen töketlenek, meg persze szerencsétlenek is. Minden téren. A Pilot meg első osztályú tanmese, hogy mit ne csináljunk a sikerért. Pl.: ne vegyünk fel kölcsönt uzsorástól, ne áruljunk gagyi cuccot a zsaruk előtt és persze ha lehetőségünk van megdugni Samaire Armstrong-ot, akkor ne tököljük el az időt.

how-to-make-it-in-america-1.01b

Amúgy a karakterek nem nagy eresztések, de mint már említettem ez nem is az a kategória. Ellenben azt el kell ismerni, hogy már az elején szerethetőek minden hibájuk ellenére. Na és ebben áll a feelgood ereje. No meg persze Kid Cudi jutalomjátékában, akinek minden pacsi kijár ezért a lazaságért. Bryan Greenberg az October Road után megint jó helyre került, sőt jobb helyre, mert itt már szerethető is. Victor Rasuk meg, hát… egyszerűen beteg kész, élmény a játéka. Egyedül Lake Bell (Surface) után volt egy kis keserédes utózöngém, de majd kiderül.

Ami viszont maradéktalanul bejött, az a nyers, már-már doku-reality szintű tálalása a New York-i underground szcénának. Emberek, erről van szó! Ilyen meg miért nincs idehaza? A készítők neves egyszerűséggel tökélyre vitték a lazaságot és az egyszerűséget és a végére egy igazi underdog képet kaptunk a Nagy Almáról, ami minden téren megállja a lábát. Szóval a hangulat elég rendesen adott, a szereplők szerethetőek, a sztori meg olyan, mint a motivációs játék, azaz ha ráérzel az ízére nem tudod abbahagyni.

Premier: 2010/2/14
Írta: Ian Edelman
Rendezte: Julian Farino
Nézettség: 640 ezer
This entry has a rating of 4

Kommentáld!
Következő oldal »

free web stats